Keresés

Részletes keresés

paca664 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 52
óóó, kösz. egyelőre csak annyit, hogy hogy lehet (érdemes) oda eljutni. meddig van közvetelen repülőjárat, és onnan hogyan tovább. egy indiai vonatozást azért nem bánnék :)
Előzmény: ego (49)
CRI Creative Commons License 2005.10.07 0 0 51

csak a Jesudian - Haich konyveit olvastam, azok sztem jok, jolenne kicsit odafigyelnem magamra kulonben, olvasni kene + lazitani es kimozdulni goabol 

Előzmény: capture the flag (48)
CRI Creative Commons License 2005.10.07 0 0 50

Muszaj is nekik anyit furdeni, "nagyon" meleg van! :) en is napjaban 5 szor zuhanyzok, utanna le se torolkozok, jaratom a ventilatort magamra, elvezem a pilanatnyi szunetet a hosegben. sajat netkapcsolat lassan krisyalyosodni latszik...

Előzmény: milendee (46)
ego Creative Commons License 2005.10.07 0 0 49
Paca! Első indiai utamat '95-ben én is Darjilingből indítottam (utána le egészen Keraláig). Információim így nem frissek, de ha megírod mire vagy kiváncsi talán segíthetek.
Előzmény: paca664 (47)
capture the flag Creative Commons License 2005.10.06 0 0 48

Mondjuk a könyv (Yogananda: Autobiograpy of a yogi) tényleg gyöngyszem a rengeteg ezoterikus szemét között. Ha valahol meglátod, ott ne hagyd.

Azokra a hosszú buszozásokra, vonatozásokra még Maugham: The razor's edge c. könyvét tudom nagyon ajánlani.

Előzmény: CRI (44)
paca664 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 47
Sziasztok! Nem a közeljövőben tervezem, de szeretnék Darjeelingbe eljutni. Addig is infók kellenének, ha tudtok segíteni. Köszi előre...
milendee Creative Commons License 2005.10.04 0 0 46

nekem erről az jut eszembe, h amikor házibulit rendeztem nekik, utána 2 napig vakartam a curryt a falról:D

pedig számíthattam rá, egyszer felelőtlenül benyitottam náluk a wc-be.

de ők maguk tiszták, átlagban többször fürödtek, mint én.

Előzmény: CRI (42)
Bali-lover Creative Commons License 2005.10.01 0 0 45
hát igen. nem mondhatom, hogy nem bízod a véletlenre:))
Előzmény: CRI (43)
CRI Creative Commons License 2005.10.01 0 0 44

ezek sajnos nem ilyen "igazi" talakozasok, de remelem azokra is sor kerul majd...

ha abban van reszed sztem akor ott v.mi dolgod van, jo ezekre odafigyelni

jo a gurud... azert ha egy jo konyvet ad amibol tanulsz mar megerte szobaalni vele

reszeg emberrel en csak egyel beszeltem eddig itt, nagyon kulturalt volt kulonben attol eltekintve,  angol tanar volt ( indiai )  ugylatszik ezek a tanar felek nem birjak itt a stapat. neha nekem is sok, pl. ma (...)

ugyhogy megyek benyomok egy 650kobcentis kingfishert :D

 

Előzmény: capture the flag (39)
CRI Creative Commons License 2005.10.01 0 0 43

1 hoanp mulva megyek ket csoro indiai sraccal hublidharwad, hospet keresztul hampiba. ok ott laknak, majd fizetem a buszjegyuket, meg a kajajukat, jo lesznek segitsegnek, muszaj egy ilyen hoszu utra. taxi nagyon draga lenne, inkabb ezeken segitek, mutatnak olyan buszt ami szinte ingyen lesz meg 3unknak is

novemberben egy mo sraccal aki kijon 1 honapra irany kerala, a kovalam beach,

januarban pedig ha a penzugyek jol alakulnak atmegyek a keleti partra is

okt 3.an nyit a casino goaban, azt nagyon varom mar, tavaly tobbet nyertem ott mint ami penzt 2 honap alatt itt elbabraltam, persze nehez ebbol meszemeno kovetkezteteseket levonni a jovore vonatkozoan :)

 

Előzmény: Bali-lover (40)
CRI Creative Commons License 2005.10.01 0 0 42

akkor inkabb nem nezem meg sri lankat meg a maldiv szigeteket, mert meg en is kiabrandulnek :) amugy ne szepeitsuk, a varosok indiaban tenyleg mocskos szemettelepek, de goa jobb szinvonal.

kar h nem talalkozunk, jo utat hazafele, 

Előzmény: winnie.the.pooh (41)
winnie.the.pooh Creative Commons License 2005.09.30 0 0 41

csak lelkesen! mindenkinek azt ajanlom, hogy dontson legjobb belatasa szerint egeszsegugyi kerdesekben, hittel is lehet am sok mindent  gyogyitani! :)

 

CRI, sajna nem talalkozunk Goan, 1 hete jottunk vissza Sri Lanka es Maldiv utunkrol es ezek utan India (bocsanat minden mely india barattol) nem mas, mint egy koszos, budos putri.. raadasul pl. itt kovalamban FEKETE a homok, mintha szenporban jarnank -bar probaljuk kerulni- szoval jo pihenest nektek Goan, mi hazamegyunk :)

Előzmény: CRI (38)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.27 0 0 40

No problem, lehet, hogy én reagáltam túl:)))

Mit csinálsz márciusig Goában?? Másfelé nem mentek??

 

Előzmény: CRI (38)
capture the flag Creative Commons License 2005.09.27 0 0 39

"Jo volt a parton es a faluban a tavalyi ismerosokkel talalkozni, emlekszek rajuk? hat persze h emlekszem..."

 

Mondjuk döbbenetesek ezek az indiai találkozások. Traktálhatlak titeket 3 történettel?

Az egész úgy kezdődött, hogy '93-ban a Baltoro-gleccsernél vacogtunk egy kis vendégházban, Pakisztánban, egy német sráccal, aki arról mesélt, milyen jó hely Ladakh, és különösen Leh. Egy évvel később eljutottam Leh-be, és kivel találkozom egy backery-ben? Azzal a sráccal aki egy évvel korábban rábeszélt hogy menjek oda :-)

Aztán a másik kedvencem, amikor a manali-leh viszonylatban közlekedő buszon megismerkedtem egy angollal, akinek a könyvét 700 km-rel arrébb találtam meg egy szállodaszekrényben.

 

Meg volt még egy aranyos eset, amikor hetekig tárgyaltam egy vallási alapítvány menedzserével, én el akartam adni neki valamit ő meg gurut játszott, mindegy. Két hét után elegem lett belőle, mert már láttam hogy nem lesz biznic, de ő erősködött, hogy még meg fogja változtatni az egész életemet. Gyorsan otthagytam. Másnap egy szállodában vacsoráztam, mert már nagyon vágytam egy kis rendes kajára; első meglepetés: a séf aznapi ajánlata magyar gulyás volt. Második meglepetés: vacsi után nézelődök a könyvesboltban és ki jön velem szemben? Az önjelölt guru. Kaptam tőle egy könyvet ajándékba, az Egy guru önéletrajzát, amit ki sem kellett fizetnie (tényleg fontos ember lehetett). Az életemet ugyan nem változtatta meg a könyv, de sokat tanultam belőle.

 

Meg a millió-az-egyhez találkozás. Bombayben is munka miatt voltam két hónapig, és már első este karikára untam magamat. Moziba mentem, és visszafelé sétálva találkoztam egy professzorral(?) az ottani egyetemről, aki részeg volt, mint a csap, de nagyon jókedvű és állandóan azt kérdezte, where you go, where you go? Aztán letelt a tour of duty és végre hazamehettem, utolsó este még beváltottam egy traveller's csekket a Thomas Cookban és kibe botlok, amikor megyek vissza a riksához? A professzorba. Megint részeg, megint kérdezi: where you go? Mondtam neki, I'm goin' hooooooooooooooome! Kábé Vietnamból hazatérő katonák érezhették azt amit akkor én... És Bombay 15 millió emberéből ugyanazzal futok össze az utolsó nap, mint legelőször...

 

Előzmény: CRI (38)
CRI Creative Commons License 2005.09.24 0 0 38

Sziasztok, megerkeztunk 5 Napja. Most tudok eloszor irni, eddig elvoltunk...

Bombayban pre-paid taxi a repteren az ovatossag kedveert, nehogy nagyon atbasszanak, 400Rs kertek a szalodaig, ha az utcan fogok meguszom 200 bol mint tavaly...

Bombay kiborito hely. Innen Toyota terepjaroval mentunk Goaig mar masnap, mert felo volt, ha meg maradunk par napot begolyozunk, ez tudtam h draga lesz, de legalabb kenyelmes es szep volt az ut. Oriasi esot keptunk a hegyoldalakon vizesesek indultak meg.

Goaban meg esett ket Napig az eso, tegnap este ulok a teraszon es eszrevettem a holdat, elmerultem a latvanyban, mikor egyszer csak beugrott hoppa akkor ezek szerint derult az eg :))

Jo volt a parton es a faluban a tavalyi ismerosokkel talalkozni, emlekszek rajuk? hat persze h emlekszem...

Bali, bocs az oltas ugyben nem akartam bunko lenni!

De komolyan mondom en egyetlen europaitol sem halottam semit ferozesekrol, senkinek semelyik ismerose nem lett koleras, malarias, tifuszos, difterias, stb...

En tovabbra is kezzel eszek, mezitlabazok is neha, iszom a csapvizet, stb... 

 

Bali-lover Creative Commons License 2005.09.23 0 0 37

:)))

 

 

Előzmény: ego (36)
ego Creative Commons License 2005.09.23 0 0 36

Kedves Bali-lover, egy szülőnek a felnőtt gyerek is gyerek marad. Így kell ezt nálam is érteni. A nagyobbik egyetemista volt, a kisebbik érettségi előtt állt amikor velük utaztunk. Félreérhetően fogalmaztam.

Előzmény: Bali-lover (35)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.23 0 0 35

Mivel ez lesz az első utam Indiába, biztos, hogy beoltatom magam, ezzel felvállalva, hogy túllihegem az elővigyázatosságot!!!

Hm, gyerekekkel Indiába, nem semmi. Mennyi idősek?

 

ego Creative Commons License 2005.09.22 0 0 34
Bocs, a leprakórházból egy is elég lett volna.
ego Creative Commons License 2005.09.22 0 0 33
ego Creative Commons License 2005.09.22 0 0 32
Puriban a leprakórház mellett szálltunk meg.
ego Creative Commons License 2005.09.22 0 0 31
De bizony túl van lihegve ez az oltásosdi. Mi soha nem oltattuk magunkat, sőt második utunkon, amikor a gyerekeket is vittük, még őket sem oltattuk. Az "utazók betegsége" magyarul a durva hasmenés ellen viszont nincs mit tenni, hiába minden elővigyázatosság. Az első alkalummal nagyon levert, másodszor már "lábon" kihordtam, harmadszorra már immunis voltam, így elő sem jött.
Raggi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 30

 

A Hapatitis A és B és a tetanus bármikor jól jöhet, még csak el se kell utazni hozzá.

 

Mi is egyben kaptuk meg és semmi bajunk nem lett, nekem a karom fájt vagy egy hétig, ahol benyomták az oltásokat aztán annyi.

Nem olcsó szórakozás, de szerintem megéri.

Előzmény: Bali-lover (29)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.16 0 0 29

Közben utánaérdeklődtem és megkaptam a kielégítő választ mindenre. Egyetlen oltást kell ismételni, az a Hepatitis B, a többi egyszeri beadatást igényel és opcionális, mivel Indiába nincs kötelező védőoltás, mindenki a saját szervezete ellenállásának ismeretére bízhatja a döntést:)))

 

Szerintem nincs túllihegve az oltás téma. Attól, hogy az ember beszerzi a szükséges védőoltásokat, még nem nézi le az adott célországot és nem vélelmezi, hogy az egy lepratelep.

Svéd barátaim a 90-es években rendszerint elkaptak egy jó kis szalmonellát Magyarországon, ami nem azt jelenti, hogy Mo. koszos lepratelep lenne, hanem, hogy nekik ez túl sok volt. Én élvezni akarom az Indiában eltöltött időt, nem pedig betegen fetrengeni valami szobában........

 

 

 

 

Előzmény: CRI (28)
CRI Creative Commons License 2005.09.16 0 0 28

Mindenre ugysincs vedooltas, sztem kicsit tul van ez a tema lihegve. Vegul is nem lepratelep az egesz orszag. En tavaly se oltattam es csapvizet, utcai kutbol valot ittam, igaz foleg csak Goaban volt ez, ja + kezzel ettem mindenfelet stb...

Kinint lehet kapni patikaban, az foleg malaria ellen megelozeskeppen jo, de mas ellen is ved nemileg. kulonben tudjatok, h a vedooltasoknak is van kockazatuk, nem mindegyiknek egyforman, pontosan nem tudom, de egyszerre sok oltas kikesziti az immunrendszert es konyebben kapsz meg olyat amire epp nem vagy oltva.

Előzmény: Bali-lover (27)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.15 0 0 27

Köszi, rögvest...

Még egy kérdés: melyik az a kórház Budapesten, ahol az "egzotikus" betegségek ellen lehet védőoltásokat kérni?? A nálam tapasznyalatabbak szerint már az utazás előtt néhány hónappal el kell kezdeni a védőoltásokat, már amelyik betegség ellen van, ugye...

 

 

 

Előzmény: ANTI-TIPPMIX (26)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2005.09.15 0 0 26
Előzmény: Bali-lover (25)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.15 0 0 25
Szóval melyik az az Indiai kaland topic??
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (9)
Bali-lover Creative Commons License 2005.09.15 0 0 24

melyik az?? Én nem találtam:(((

Februárban készülünk Indiába, terveink szerint 2 hónapra. Bombay, mad Goa, ahol 1 hét pihi és aklimatizálódás, utána le délnek egészen Tamil-Naduig és végül a keleti parton fel északra, Ganga-völgye, szent városok ilyesmi....

 

Előzmény: yi-dvags (6)
pétimi Creative Commons License 2005.09.07 0 0 23
Sziasztok!Egy ismerősöm kért meg, hogy nézzek utána, hogy melyik utazási irodák foglalkoznak Indiával, de eddig nem nagyon jártam sikerrel.Van valakinek ötlete?Köszi előre is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!