Mostanában feltűnt,hogy a nyílt vonali út átjárónak a jelzői fehér villogás során a sötét periódusba csak elhalványul de sosem alszik teljesen ez ugye bár normális hisz ekkor egy ellenálláson esik le a feszültség ami azért kell,hogy az akksit kímélje mert nem lüktetéssel hanem folyamatosan terheli és mert egy áram relé van ami azt érzékeli,hogy folyik-e áram a fehér izzókon. Viszont az állomási útátjáróknál ott mindig teljesen sötét volt a sötét periódus. Természetesen egyik se volt Ledes. Mi a különbség a két útátjáró típus közt működésbe ami a fentebb le írt jelenséget okozza?
Írj nekem levelet. lehet, hogy idén már nem futunk össze, mert töménynek néz ki a december eleje, de tégy javaslatot, mikor lenne jó, aztán max. passzolom. ;-)
(ráadásul mostanában eléggé dinamikusan alakulnak a programjaim, tehát rizikó is van benne)
_Nyúlván nem voltam még elég alapos, de előbb-utóbb csak szembejön valami...
Ma pl. egy 1970. nyarára datált balatonszentgyörgyi iratban említettek egy közelmúltban történt balesetet, ami összefüggött az elág. biztosítatlanságával... Na, erről a balesetről hozzáértők még nem is hallottak.
A meghívásodra visszatérve (remélem nem sértő a tegeződés, csak úgy tudom a fórumon ez a "szokás") nagyon szívesen ellátogatnék valamikor a közeljövőben valamelyik említett állomásra. Fradi vagy Kelenföld lenne a legjobb nekem, mert baranyai volnék. Esetleg a kezelésekről/visszajelentésekről szabadna kérnem pár gondolatot? Vonat- és tolatóvágányutat tudok állítani ill. tárolni, tudom, hogy a gyűrűk színe kp. felé szürke vp. felé kék, tudom hogy egyénileg hogyan kell váltót állítani illetve lezárni (utóbbira azonban nem tudom milyen esetben van szükség), de sajnos itt kb. ki is merült a tudásom. Eddig SH-s álomáson dolgoztam, a D55 felépítését hobbiból tanulmányoztam (szerettem volna egy Szépjuhásznéhoz hasonló kis berendezést építeni az alapáramkör leegyszerűsítésével, de alkatrész hiányában egyelőre parkolópályára tettem az ötletem), és persze párszor már kezeltem is. Nagyon köszönöm előre is. :)
Azért érdekelne, hogy miért nevezed magasfogadónak, mert amit eddig találtam erről a berendezésről az finoman szólva is: semmi. Lassan abban sem vagyok biztos, hogy Fényeslitkén volt D70.