Keresés

Részletes keresés

m-gabor Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1336
Szia!
Nagyon jól néznek ki a kenyereid! Biztosan nagyon finom is. Azt a "saját" recepted,
a sütés idejét és a hőmérséketet is írd le légyszíves, ha nem titok.
Gábor
Előzmény: kvardlipi1 (1335)
kvardlipi1 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1335

A kenyér típusa: korpás - magvas ,saját recept alapján.
kvardlipi1 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1334
Sziasztok !
Megsültek a kenyerek, remélem sikerül felrakni a képet.


m-gabor Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1333
Üdv mindenkinek!
Valamikor régen láttam egy rajzot a kantaszekérről. Emlékezetből készítettem
egyet. Valahogy így nézhetett ki:
Üdv: Gábor
pistályi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 1332
Üdv,DacaGabytól szeretnék kérdezni 2 "szakmait",mégpedig azt,hogy:1.a búbosodat milyen tüzelőanyaggal fűtöd,és mennyi ideig ?(kenyér bevetés elött) 2.milyen anyagból van a búb ?Ezt csak azért kérdezem,mert egy régi kemencéstől azt hallottam,hogy keményfával nem szabad tüzelni az agyaghurkából készült,és a bontott tetőcserép falazású kemencében.Mert állítólag a nagy kalória szétrepeszti a kemencét, és ugyanakkor a búb tetejéig nem megy fel a láng,és nem sül meg a kenyér !S ,a bakonyi téglakemencét javasolja keményfához!Nem tudom hogy az Ürgének igaza van-e,ha nincs akkor ezt légyszi cáfold meg!(ahogy nézem a fórumot te elég rendszeresen használod  a kemencédet,azért téged kérdezlek!) Előre is köszi !    Pistályi !
kvardlipi1 Creative Commons License 2008.03.29 0 0 1331
Sziasztok!
Ha minden összejön ,holnap kenyeret sütök.Remélem a kenyér és a képek is fognak sikerülni!
m-gabor Creative Commons License 2008.03.28 0 0 1330
Szia Feri!
Köszi a gratulációt! Az ajtó is, a dísztítések is 3 mm-es vaslemezból vannak.
Dekopir fűrésszel vágtam ki a mintákat. Lehet kapni bele vasfűrész lapot.
Egy minta kivágása egy egész délutánba került (kb 5 óra).
Alul egy hamuláda van, amit 2 mm-es vaslemezból heggesztettem 20x20-as
szögvasvázzal. A gombok, ill a láda foggantyúja tölgyfából készült, alatta
klingerit szigetelővel. A fekete részek 650 C fokig hőálló festékkel vannak
lefújva, a díszek közönséges kályha ezüsttel. A tető faváza is saját készítésű.
A kemence "szájában" lehet majd bográcsozni, ill. flekkenezni is.
Helytakarékosság az udvaron :) Ha minden igaz, egy hét múlva kezdődik a
kőműves munka, készül a boglya kemence. Egyelőre ennyit.
Üdv: Gábor
Előzmény: kiss.feri (1329)
kiss.feri Creative Commons License 2008.03.28 0 0 1329

Nagyon jól néz ki az ajtód.

A díszitések milyen anyagból vannak,és mivel vágtad ki?

Gratula

Feri

Előzmény: m-gabor (1328)
m-gabor Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1328
A képet méretét 100 kb alá csökkentettem, hátha így elfogadja, ha nem akkor
nem tudom mit kell tennem.
m-gabor Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1327
Na mégegyszer, hátha sikerül.
m-gabor Creative Commons License 2008.03.27 0 0 1326
Szevasztok!
Ma délután lefényképeztem, hogy meddig jutottam eddig.
Üdv: M-Gabor
m-gabor Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1325
Szavasztok Kemencebarátok!
Először is köszönet a sok hasznos infóért amit eddig - hónapok óta olvasgatva
ezt a fórumot - összeszedtem, és ezek alapján megterveztem a hamarosan
elkészülő kemencémet. A téli hónapok alatt elkészítettem a kemenceajtót,
a szükséges szerszámokat, de a kantaszekérről nem találtam használható
képet. Szeretném "eredeti" méretében és alakjában reprudukálni.
Ha valakinek van, akkor szivesen venném ha egy képet és a méreteit elküldené,
vagy ide feltenné. Koszi előre is! Üdv: M-Gabor
DacaGaby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1324
Nézzél szét az alábbi oldalon a képtárban találsz több típusú kemencét, sőt van amelynek az építési folyamata is fel van téve fotók formájába, többek között az enyém is, igaz ez búbos. Jó nézegetést!

http://www.kemencebence.hu/foto/
Előzmény: lacattik (1323)
lacattik Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1323
Igazság szerint nem tudom a pontos nevét de szerintem "alagútkemence "igaz csak ezt láttam még de meg hallgatok minden tanácsot ugyan is ez lesz az első
DacaGaby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1322
Helló!
Milyen tipusú kemencére vágysz?
Előzmény: lacattik (1321)
lacattik Creative Commons License 2008.03.26 0 0 1321
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ötletek ugyan is szeretnék építeni magamnak és kis családomnak egy kemencét ehhez kérnék rajzokat és jó tanácsokat ha lehetséges előre is köszönöm a segítségeteket Üdv Lacattik cimem : lacattik@ freemail.hu
biii Creative Commons License 2008.03.25 0 0 1320

hello

nekünk maga a kamance "szája" van lezárva, az a kényébe ki már nem jön semmi.

szerintem ezt igy kell csinálni...

de meglátjuk mások hogyan szokták..

 

gőz:sőt ha kenyér sül az mellé még egy vizes edény is be van téve, hogy elég gőz legyen!!

Előzmény: emilii (1319)
emilii Creative Commons License 2008.03.25 0 0 1319
Kedves tapasztalt kemencések,

lenne egy kérdésem: mikor sütni szeretnétek a kemencében, felfűtés után melyik ajtót zárjátok le? Mármint inkább úgy kérdezem, hol az ajtó, a kémény előtt vagy mögött?

Mi, ugye, fűtésre használjuk, és van egy vaskos ajtó, amivel fűtés után elzárjuk a kéményhez vezető utat, hogy ne szökjön el a meleg, de azon tűnődtem, hogy ily módon -sütés közben- nem tud a gőz kijutni a kemencéből és a végén még szétnyomja a kemence falát. Vagy ez alaptalan félelem részemről?

biii Creative Commons License 2008.03.23 0 0 1318

ma kacsát sütöttünk a kemencében. másfél óra után puha volt, már csak piritani kellett

ime:

 

 

 

 

 

 

 

 tálalásra készen, bár még köret nélkül
Tu - Ja Creative Commons License 2008.03.23 0 0 1317
Köszi megnézem!
Előzmény: ancsika25 (1316)
ancsika25 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 1316
Jókai tér, Elefántos-ház.
Előzmény: Tu - Ja (1309)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1315

Sziasztok!

 

Mindenkinek kívánok boldog Húsvéti Ünnepeket!

 

Üdv.

 

Tu-Ja

aragorn02 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1314

Üdv. Mindenkinek.
Iskolai feladatként kaptuk (az Ybl-ön), hogy a tanár álltal felsorolt különleges épületszerkezetek valamelyikéről tanulmányt kell készítenem. Az én választásom a kültéri (sütő) kemence. Elég sok képet anyagot gyűjtöttem már hozzá, de még nem akartam belevágni amíg számomra a legfontosabb rész hiányzik, a tervek, (méretezett...)rajzok. Arra szeretném kérni az ide látogatókat, amennyiben rendelkeznek ilyennel, és megosztanák velem kérem küldjék el a ladisz@gmail.com e-mailcímemre.  (Leginkább a komplett , kiépített grillező v. vmely. egyéb + funkciót is kiszolgáló kemencék érdekelnek, de bármi apróságnak is örülnék.)
Előre köszönöm!

Üdv.: Dömök Laci
Kellemes Húsvétot!

Gyuri41 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1313

Sziasztok!

 

Sajnálom Gaby, hogy elmaradt a találkozás, pedig már a látvány is megérte volna.

 

Tegnap sütöttünk 42 db külömböző méretű  Húsvéti kalácsot 18kg liszt felhasználásával.

Közben míg újra felmelegedett a kemence egy nagy tepsi (65x75cm) lepcsánka sült meg a dagasztó személyzet nagy örömére.

A napot este  9 órakor egy tepsi (24db) túrós béles zárta.

Ez volt kemencénk első igazán  éles bevetése, és nem győztünk gyönyörködni a végeredményekben.

Remélem  le tudom győzni a technika ördögét, és teszek fel képeket az alkotásokról.

 

 

Addig is kívánok mindenkinek, kellemes ünnepeket.

 

Üdv: Gyuri

DacaGaby Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1312
Aztaaa nemjóját!!! 15 perce jöttem haza Szoboszlóról! Na mindegy. Ha máskorra is él ez az invitálás akkor nagyon megköszönöm. Viszonylag gyakran járok arra, egyeztetünk majd egy későbbi időpontot.
Sajnálom, hogy tegnap este nem ültem gép elé!
Előzmény: Gyuri41 (1310)
Gyuri41 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1311

Hello Gaby!

 

A számom 30-2398296, ha jönnél erre csörögj meg, és megadom a címet.

Üdv: Gyuri

Gyuri41 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1310

 

 

Sziasztok!

 

Daca Gabi, nem jársz e véletlenül Szoboszlón Pénteken délután, vagy Szombat délelőtt?

Mi ott leszünk a kemence környékén esetleg szívesen megmutatnám az alkotásunkat.

 

Udv: Gyuri

Tu - Ja Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1309

Szia!

 

Hol van ez Pécsen?

 

Üdv.

Tu-Ja

Előzmény: ancsika25 (1288)
DacaGaby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1308
EZEK GYÖNYÖRŰEK!!!
Utoljára gyerekkoromba láttam hasonlót, mikor nagyanyám csinált kalácsot. Közeleg a nevem napja, amint jobb lesz az idő, a haverokkal meg is üljük, sült malac, sült csirke, kakaspörkölt túrós csuszával és desszertnek fonott kalács, kapros túrós bélest tervezek készíteni. Na de majd úgyis meglátjátok...........Addig is gyönyörködjünk Feriék pászkájába és túrós béleseibe.
Előzmény: kiss.feri (1307)
kiss.feri Creative Commons License 2008.03.20 0 0 1307

Ezek ma sültek

Íme az ez évi pászkák

 

 

 

A maradék tésztából túrós béles készült

 

 

 

 

Holnap a töltött hús készül

Sziasztok

Feri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!