Keresés

Részletes keresés

KÁGÉ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 36
Szerintem rosszul fogod meg a dolgot... Nem az a cél, hogy megtaláld azt a stílust, amit utánozva jó eséllyel kapod meg az aktuális állást, hanem az, hogy találj egy állást, ahol a Te saját, spontán stílusodra van szükség, ahol értékelnek, és ahol sikeres és elégedett lehetsz. Nincs igazam? Úgysem fogsz megmelegedni egy olyan állásban, ahova nem a Te személyiségedre, tudásodra, képességeidre van szükség...

Szerintem az interjúnak nem az a célja, hogy olyan képet mutass magadról, ami alapján felvesznek, hanem az, hogy viszonylag hű képet adj magadról, hogy a másik oldal eldönthesse, rád van-e szükségük, vagy valaki másra. Persze érdemes kiemelni az általad sokra tartott tulajdonságaidat, és a lehető legjobb benyomást tenni, de nem érdemes olyat mutatni, ami valójában nincs meg benned, mert esetleg megkapod ugyan az állást, de ettől még ugyanúgy folytatni fogod az álláskeresést...

KÁGÉ

Előzmény: wicca (35)
wicca Creative Commons License 2000.04.18 0 0 35
Én azért vagyok kiakadva a fejvadászokra, mert - az én tapasztalataim szerint - ááábszolút nem segítenek. az egy dolog, hogy a cég nem mondja el, hogy kedves wicca, ha így mosolyog és ezt mondja felvesszük, ha meg nem akkor menjen a francba. Nade hogy a fejvadászok is csak eléd böknek egy címet az eregy isten hírével és görcsölj egyedül, hogy melyik fazont hozzad magadból...!!! Borzasztóak.
Én 27 évesen viszont öregnek érzem magam. akkor mi az ideális? Nincs... Meg ez a hülye rátermettség duma... ettől borsódzik a hátam, mert körbenézek és csupa alkamlmatlan vezetőt látok magam körül, akik viszont "bársonyba" születtek... Ezt sem lehet kikerülni. A csókos mindig előbb fog melóhoz jutni, mint te vagy én a nyamvadt diplománkkal, nyelvvizsgánkkal és gyakorlatunkkal.

wicc_a_peszimista_álláskereső

Előzmény: KissMe (33)
Harvester Creative Commons License 2000.04.18 0 0 34
A helyzet nem ilyen egyszerű. Ami miatt keresnek, azt nem annyira szeretem csinálni, amit meg szeretek csinálni, arra egyelőre Magyarországon nincs sok igény. Szóval két kő között őrlődöm: Csináljam amit szeretek, vagy keressek pénzt ? Nem olyan egyszerű választás, mint azt elsőre gondolná az ember.

H.

Előzmény: Gofry (31)
KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 33
Hát ez elég bunkóság, szerintem. Én a jelenlegi munkahelyemen már kellett, hogy válaszoljak elutasított pályázatokra, igaz, hogy nem százas nagyságrendben, de akkor is. A mai modern technikával (lásd Bill Gates fantasztikus körlevelező lehetőségeit) már egyáltalán nem bonyolult akár 1000 körlevelet is kiküldeni.
Így meg aztán még azt sem tudom, hogy miért nem feleltem meg, nem tudom, min kellene változtatni akár az önéletrajzomban, akár a kísérőlevélben, ahhoz, hogy máshol sikeresebb legyek.

Üdv

Előzmény: KÁGÉ (32)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 32
Ne számíts arra, hogy írnak neked, ha nem kellesz. Számtalan pályázatot írtam már, és nagyon-nagyon ritka volt, hogy visszaírtak volna, ha nem hívtak be. Olyankor egszerűen nincs válasz. Ez szerintem nem udvariatlanság, egyszerűen arról van szó, hogy miután betöltötték az állást, ki a fenét érdekli a többi százhetvenhat jelentkező...
Előzmény: KissMe (30)
Gofry Creative Commons License 2000.04.18 0 0 31
Arra mennyi esélyed van, hogy később visszamenjél az általad kedvelt munkakörbe? Ha ritka és keresett szakember vagy, akkor szerintem próbáld meg a többet fizető állást (sosem árt a változatosság), s legfeljebb, ha nem vált be, akkor kevesebbért még mindig elhelyezkedhetsz.
Persze minden SZVSZ, én még életemben nem változtattam munkahelyet..:)
Előzmény: Harvester (23)
KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 30
Köszi a gyors választ, KÁGÉ!
Szóval tényleg fiatal vagyok :-(
Meg az a helyzet, hogy nincs is túl sok tapasztalatom az álláskeresés területén, mert amikor öt éve kerestem, akkor kizárólag újsághirdetés alapján olyan sokat pályáztam (akkor még csak középfokú végzettséggel), hogy egy hónapon keresztül szinte minden nap meghallgatásra jártam. Aztán két helyre is felvettek egyszerre. A jelenlegi a második munkahelyem, miután az elsőt otthagytam, két nap múlva már itt kezdtem dolgozni.

Igen, valóban álmaim állását keresem, és nagyon sok hozzá hasonlót hirdetnek.
Engem a legjobban az zavar, hogy némely helyről semmilyen válaszra sem méltatnak. Még arra sem, hogy ne haragudjak, nem rám számítanak. Ez általános, vagy csak nekem nem válaszolnak? Miért ilyen udvariatlanok az álláshirdető cégek??

Üdv

Előzmény: KÁGÉ (27)
lolka_bolka Creative Commons License 2000.04.18 0 0 29
Sziasztok...

Ahogy en tudom a szamlazasos dolog nem gaz. A kovetkezo a helyzet (de azert nezzen utana akit erdekel): van egy bejelentett fo allasod, mondjuk mint rendszergazda. Szamlazni nem szamlazhatsz, ha a szamla rendszergazdai tevekenysegrol szol. Szamlazhatsz mondjuk viszont takaritasrol, vagy szoftvertanacsadasrol, vagy sorcsapolasrol, vagy mindegy mirol, ami nem a fo allasod beli tevekenysegi korod torvenyesen. Szal igy nincs gaz, sot, ha meg a te ceged, vagy akitol a szamlat szerzed, egy keretszerzodest is kot a munkaltatoval, akkor meg aztan vegkepp sosem lesz belole semmi bajod. Gondoljatok bele, dolgozom a cegemnel 8-5 ig mondjuk mint takarito, oszt 5 utan lerakom az igat, kilepek az ajton, felveszek egy oltonyt, belepek az ajton, es a vallalkozasom szolgaltatasait arulom. Ki tilthatja ezt meg nekem ?
Senki...

Lolka

cicabogar Creative Commons License 2000.04.18 0 0 28
Ha elo tudod adni magad, akkor felvesznek akarmilyen munkakorbe.
En is azt tartom, hogy az interjutol fugg minden, a szemelyes benyomasok a diplomanal sokkal tobbet nyomnak a latba.
Pl. ha elmész egy fejvadászhoz, soknál van ilyen komplex IQ teszt. Ott megmutathatod mit tudsz. Ha például felsővezetőt keresnek értékesítési területre, sokszor nem a diplomát nézik, mert nem érnek egy mamlasz, de diplomás emberrrel semmit, az a lényeg hogy vágjon az agya mint a penge, tudjon bánni az emberekkel stb.
Az hogy eddig 2 hellyel sikerült kommunikálni és ezekről elutasitottak nem jelent semmit, hisz meg se néztek maguknak, ez azt jelenti hogy vagy talaltak valakit idokozben v. mar elore le volt bundizva az állás.
Majd a tizenkettediknél ess kétségbe. Lehet hogy ténylegesen el kellene döntened mindezek előtt hogy titkárnői v. vezetői állásra pályázol mert nagyon nem mindegy milyen hozzáállással közelíted meg az áldozatot.
KÁGÉ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 27
Kedves KissMe!

Tényleg nagyon fiatal vagy, de nem egy jó álláshoz, hanem egy kis életbölcsességhez :))) (Mondom ezt én, nálad komoly 5 évvel idősebben:)))

Szóval, azt tanácsolom, vegyél egy kifejezetten a visszautasított pályázataid tárolására szolgáló szemetest. Majd akkor izgulj, ha az már tele van. Addig pedig keress szorgalmasan, és ne add lejjebb az igényeidet! Ne feledd: neked (gondolom) nem egy állás kell, hanem álmaid állása. Persze, hogy nehéz lesz megtalálni, de ha lejjebb adod az igényeidet, úgysem leszel boldog az új helyen sem, és kezdheted előről...

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: KissMe (26)
KissMe Creative Commons License 2000.04.18 0 0 26
Sziasztok!
Végigolvastam a topicot, és észrevettem, hogy Káposzta már nincs itt. Biztosan talált állást.
Ugye megengeditek nekem, hogy egy kicsit a saját problémámmal hozakodjak elő?
A helyzetem hasonló Harvesteréhez. A jelenlegi munkahelyemen - hiába végeztem el levelezőn egy fősulit - nincs előrelépési lehetőségem, és ahelyett, hogy felelősségteljesebb munkát kaptam volna, még jobban úgy kezelnek, mint egy cselédet. Éppen ezért szeretnék elmenni innen máshová. Igaz, hogy tanulmányi szerződésem is van, de azt majd elintézem valahogy.
A tényállás a következő. Jópár hete próbálkozom Interneten és napilapokban megjelent hirdetésekre válaszolva állást találni. Eddig két helyről kaptam visszajelzést. Az egyik egy fejvadász cég volt, a hölgy azt mondta, hogy nem ajánlja nekem azokat a pozíciókat, amiket megpályáztam (értékesítési igazgató informatika területen, és SAP bevezetés retail consultant pozíció), mert olyan szakterületen nincsen gyakorlatom. Az már nem érdekelte, hogy a diplomám "univerzális", tehát nem mérnöki, vagy agrár, vagy bármi, hanem közgazdász. Egy másik pesti cég kereskedelmi asszisztensi állásból (informatika) utasított vissza, indoklás nélkül.
Jelenlegi jellemzőim:
- 5 év munkatapasztalat a kereskedelem területén (mint gépkocsi értékesítő, jelenleg pedig kereskedelmi szervező külker témában),
- levelezőn főiskolai oklevelet szereztem, (még friss, szinte meleg) külgazdasági szakos közgazdász vagyok,
- nyelvtudásom: angol és orosz középfokú nyelvvizsga (angolból külker szaknyelvvel bővített is), valamint társalgási német,
- felhasználói szintű számítógépes ismeretek, gépírástudás, jogosítvány, stb.

Kérdezem én: mi lehet az oka annak, hogy a fentihez hasonló munkakörökből elutasítanak? Netán azért, mert vezetőnek még túl fiatal vagyok (24 éves), egy egyszerű titkárnőnek pedig túlképzett? Vagy a diplomám sz*rt sem ér? Vagy eddig rossz területen dolgoztam, és csak az számítana, hogy minél több szakmában legyen gyakorlatom, a végzettség nem???

Kérlek, segítsetek, mert kezdem teljesen elveszíteni a reményt. Előre is köszi.

Üdv

HotNapalm Creative Commons License 2000.04.18 0 0 25
En is tul vagyok mar par allaskeresesen. Egy javaslat: ha a szakmadban van valami eloadas, konferencia, stb. menj el ra, es ne felejts el nevjegykartyat vinni magaddal.

Legutolso tapasztalatom egy multi cegnel volt. Fel orat beszelgettunk, penzrol nem esett egyaltalan szo, azt mondtak, majd ertesitenek, hogy mi a nagy harci helyzet.

En ebbol azt a kovetkeztetest vontam le, ha megfelelek nekik, es engem akarnak, akkor tudnak majd annyit adni, hogy megszerezzenek maguknak.

Meg annyit a penzrol, hogy mielott kibokne az ember, hogy mennyit is szeretne, persze csak ha kifejezetten rakerdeztek, akkor elobb kerdezzen ra az egyeb juttatasokra, pl.


  • ruha
  • (mobil)telefon
  • etkezes
  • alberlet/lakas tamogatas/kolcson
  • utazas
  • stb.

Ennek ismereteben erdemes eloallni a fizetesi igenyekkel.

Egy regebbi negativ tapasztalatom: voltam egy ismeretlen tavkozlesi cegnel, ahol arra akartak volna ravenni, hogy bejelentenek minimal brutto berrel, es kotunk majd egy masik szerzodest is, a munkaltato es en, amelyben rogzitjuk, hogy kapok meg a zsebembe pl. 150,000 Ft-t.
Az ismeroseim nagyon gyorsan lebeszeltek rola....

Hot Napalm

Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.18 0 0 24
Csak egy ötlet ájbiem ilyen rendszerben dolgoztat... Kérdezz rá. :o)
Előzmény: Cool13 (22)
Harvester Creative Commons License 2000.04.18 0 0 23
Sziasztok

Tanácsot szeretnék tőletek kérni. A helyzet a következő. A jelenlegi állásommal van egy-két probléma (cégen belül lenézett pozíció, kevés pénz, előrelépési lehetőség nuku). Viszont a munka rendkívül érdekes, de tényleg. Szóval elkezdtem állást keresni. Mivel nagyon jók a referenciáim és speciális a szakterületem (az országban 15-en ha ismerik ilyen jól a témát), ezért az első beadott önéletrajzra behívott egy multi és az interjú végén közölték, hogy megfelelek és a héten visszahívnak, egy hónap múlva kezdhetek (felmondási idő). Jó pénzt is ajánlottak. A baj csak az, hogy annál a cégnél nem pontosan azt kellene csinálni, amit szeretek. (Tudom, hogy ti sem azt csináljátok, amit szeretnétek, de én bízom abban, hogy esetleg találok olyat is.)

A kérdés az, hogy hogyan lehet valakit úgy kultúráltan visszautasítani, hogy megmaradjon a lehetősége annak, hogy ne kerüljek náluk a feketelistára, vagyis ha tényleg fel kell adjam az elveimet a körülmények miatt, akkor esetleg egy-két év múlva ismét szóba álljanak velem. Valami ötlet? A héten sajnos választ kell adnom nekik.

Harvester

Cool13 Creative Commons License 2000.03.31 0 0 22
Ez a számlázásos dolog szerintem nemcsak egyéniség, hanem iparág, sőt cégfüggő is. Van ahol lehet, van ahol nem. Engem például az érdekelne, hogy hol lehet: informatikusként pl. úgy tudom, a bankszakmában nem. Erről mit tudtok?

Továbbá ahol az informatikusok (és mások, bár azokat kevésbé ismerem, de pl. értékesítők, marketingesek, tanácsadók, stb.) keresleti piacon mozognak, ott a pénzen kívüli feltételek vállalkozóként is lehetnek olyanok, mint egyszerű munkásként (szabi napok, vagy pl. kisebb betegség felett szemet hunynak, stb.). Bizonyos céges juttatások (1200 HUF ebéd-pénz :-) ) esetleg tényleg nem járnak, de nem ezért szeretjük.

Nézzük viszont a pénzt! Ami a munkavállalóbarátságot illeti: a Munka TvKönyve valóban az, az Adó és Járulék Tvek viszont nem: a Te 1 HUF nettód idén éppen 2,43 magyar forintját emészti fel munkáltatódnak (bruttó 250 THUF munkapontban). Én pl. kb. 1 éve vállalkozom a másik megoldásra: hogy egy abszolút hiteles adat is elérjen felétek tavaly X + ÁFA jövedelemből kb. X nálam maradt. (Az X az előbbi példában a 2,43 megfelelője, közgazdaságilag ceteris paribus a munkáltató számára). Az anonimitás mián el lehet ismerni, hogy ez formailag nem, tartalmilag viszont feszegetheti a már előbb említett jogszabályok határait. Ugyanakkor természetesen messze nem esik abba a nagyságrendbe, mint pl. S.L. volt APEH elnök és baráti köre ügyei :-) . Sőt, csak egy tipp: bizonyos esetben tényleg el lehet költségelni mindent legálisan: mindenkinek magának kell tudnia, hogy milyen dolgokra akarja fordítani a pénzét, és abból következik, hogy való-e neki a dolog. Lehet persze venni is a számlákat, és az is igaz, hogy a dolog általában többlet magán adminisztrációval (macerával) jár. Egy (legalább frissen végzett) könyvelő mindenképen required.

Azér' köpködjétek ezt is!

Előzmény: KÁGÉ (21)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.03.31 0 0 21
Kedves Emszi!

Ez a számlázásos dolog abszolút egyinéségfüggő, de én nem mennék bele. Egyrészt nálunk a munka törvénykönyve eléggé munkaválaló barát, na erről ab start lemondsz, hiszen nem vagy munkavállaló. Hogy mást ne mondjak, indoklás nélkül fel lehet mondani a szerződésedet azonnali hatállyal. Nincs fizetett szabadság, nincs betegácsi, nincs nyugdíjjárulék.

De ne aggódj, biztos mindjárt jön valaki és elmondja ennek az ellenkezőjét, hogy milyen klasz dolog is ez. :))))

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: Emszi (18)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.03.31 0 0 20
Referenciát (minden minden mást) akkor érdemes a pályázatba beírni, ha úgy gondolod, hogy az segít neked. Nagyon fontos, hogy akit beírsz, az tudjon róla, és tényleg jó véleménnyel legyen rólad. Nem mindtha gyakran hívnák fel a megadott referenciákat (bár ki tudja, nem vagyok fejvadász), de öngólt nem érdemes rúgni...

A jó önéletrajz azonban max. egy belépőjegy, az interjú sokkal fontosabb SZVSZ.

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: si (19)
si Creative Commons License 2000.03.31 0 0 19
Sziasztok gyakorlott álláskeresők!!!
Én még csak kezdő vagyok, de lenne egy-(két) kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Érdemes-e referenciát csatolni a jelentkezéshez?
Ha igen, akkor mi legyen benne?
Ha az előző munkahelyem megszűnt, akkor van-e értelme?
Egyáltalán leellenőrzi valaki a benne leírt dolgokat?

Egyszerre ennyi.
Bízom bennetek!!!

Emszi Creative Commons License 2000.03.22 0 0 18
Mostanaban voltam egy interjun, es nagyon melegen ajanlottak, hogy ne "brutto fizetesben" probaljak gondolkodni, hanem havi keretben (magyaran szamlazasos rendszer muxik naluk). Nem tudom, gyavasag-e, vagy csak ismerethiany, de en igencsak odzkodom a dologtol. Szeretnek meggyozo erveket, tapasztalatokat hallani pro es kontra is...

Mellesleg csak most olvastam az alanti jotanacsokat fizetesugyben, sajnos. Bar a jovoben meg jol johetnek...

whiterabbit Creative Commons License 2000.02.29 0 0 17
Mostanában senki sem gazdagodott új tapasztalatokkal?
Bagoly Creative Commons License 2000.01.17 0 0 16
Ilyet még nem tettem a törzsasztalon, de most teljesen egyetértek veled.
A HVG-s hirdetések háttere az, hogy középvezetőnek kell egy ember. Ezt gyakran megtalálja személyes, munkatársi stb. kapcsolatokból. Felső vezető felé azonban úgy kell hogy kinézzen a dolog, hogy meghirdeti az állást és a legjobbat választja ki.

A fejvadásznak az az üzlet, ha talál egy embert egy állásba. Hogy azzal esetleg a munkáltató és a páciens is rosszul jár, az fejvadászt nem izgatja, esetleg jól jár mert páciens ismét nála köt ki néhány hónap múlva.

Azt azért nemérdemes alapul venni hogy mennyit tud adni, mert a multi annyit is tudna adni mint amennyit a németországi alkalmazottainak fizet, de akkor minek jött Magyarországra?

Előzmény: Galahad (15)
Galahad Creative Commons License 2000.01.13 0 0 15
Fejvadász által helyezkedtem el, nem akarok becslésekbe bocsájtkozni, de a HVG-s hirdetések jó része kamu (előre lepacsizott), de azért megjelenik- pályázzá', barom.
Általában érdemes annyit hazudni, amennyit a pofa elbír, meg aminek egy kis halvány alapja is van. Én mindig 10-20%-kal szoktam többet kérni annál, amennyit ténylegesen kapni szeretnék. Persze nem árt, ha tudod, hogy mennyit is szoktak adni ezért a munkáért. Utálom azt a szöveget, hogy "nem tudunk többet adni"=tudunk, de nem akarunk. Sokszor a "fejvadász" akar berakni egy, a kvalitásaidnak nem igazán megfelelő állásba.
Taktika: lehető legtöbb fejvadász adatbázisában benne lenni, a számodra releváns állásokat megpályázni, ismeretséget gyűjteni... Egyszer bejön. :)

Galahad (a másik)

Előzmény: Káposzta (8)
A mester Creative Commons License 2000.01.13 0 0 14
Ha már ott tartunk, hogy "mennyit és mikor mondjam meg és megmondjam-e egyáltalán", ami ugye mindenkiben felmerül, amikor új állást keres, nem tudtok-e olyan site-ról, ami ezzel kapcsolatos statisztikákat tartalmaz(tehát pl. x munkakörben vagy y cégnél mennyi az átlagfizetés), vagy ha nincs ilyen, nincs-e rá mód, hogy valaki létrehozzon egyet, ahol akár anonim, akár névvel adatokat lehetne gyűjteni a tömegektől, amiket bárki megtekinthet, és kiindulópontként használhat, csak hogy csökkenjen valamelyest a munkaadók előnye.

Az én tapasztalatom a saját szakmámból az, hogy a felső vezetés előszeretettel emlegeti, hogy mi túl vagyunk fizetve, ugyanakkor rendszeresen hallok olyan pletykákat, hogy ezt a munkakört az x cég kétszer olyan jól fizeti. Szóval az volna a lényeg, hogy az információrobanást kihasználva nem lehetne-e gyengíteni valamelyest az erősebb fél abból fakadóó előnyét, hogy ő birtokában van az információnak, míg a másik fél nem.

Vagy ennek már szakszervezet meg szolidaritás szaga van, amit a magyar ember sosem díjazott, ezért is vitte olyan sokra a nemzetek között? :-)

A mester

Előzmény: aus (13)
aus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 13
A fizetési igény tisztázásáról van egy sztorim.
A Richsoft, amikor még működött, felvett egy programozót, aki
rendszergazda volt, profi programozó és abszolút ász a szakmában.
Nem beszéltek pénzről. A programozó olyan 150-200e -re számitott.
Erre a harmadik héten kiderült, hogy a kezdő fizetés 25e Ft, ami később felmegy
30e is, ha lejár a próbaidő .
Másnap már nem is ment a faszi :))))
NiCK Creative Commons License 2000.01.12 0 0 12
Az, hogy elmondod-e a fizetési igényedet nagyon esetfüggo. Régebben egy fejvadász ismerosöm azt mondta, hogy az ilyen kérdésekre mindig kibúvó választ kell adni pl. "Egészen biztos vagyok abban, hogy meg fogunk tudni egyezni..."
Ez persze csak akkor muxik, ha nagyjából tisztában vagy a cég lehetoségeivel illetve a pozícióhoz tartozó fizetés nagyságrendjével.
Ha ez nem áll fenn akkor tényleg érdemesebb már az elején tisztázni, hogy ne vesztegessétek egymás idejét ha nem egyre gondoltatok a munkáltatóval.
Gyakran azt is megkérdezik, hogy jelenleg mennyit keresel. Ezt csak akkor szabad elmondani, ha tényleg jól meg vagy fizetve, hiszen akkor ha az íratlan játékszabályokat betartja a munkáltató akkor erre ráajánl min. 15 százalékot.
Üdv:
NiCK
Előzmény: KÁGÉ (11)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.01.12 0 0 11
Szemben az eddig szólókkal, szerintem igen is érdemes az elején tisztázni a fizetési igényedet. Mi a fenének vegyél részt egy esetleg többfordulós kiválasztási procedúrában, ha az állás nem abba a fizetési nagyságrendbe esik, mint amit te elvársz? A konkrét példánál maradva: ha Te 200e-et akarsz, akkor jobban jársz, ha megmondod és emiatt nem kapod meg, mint ha több hónap után derül ki, hogy a cég csak 100-et akar adni. Mert akkor vagy elpocsékoltál egy csomó időt (és esetleg kisebb intenzitással kerestél), vagy elvállalod annyiért, és örökké bánhatod...

Persze ez személyiségfüggő, úgyhogy minden, mait mondtam SZVSZ.

Előzmény: Káposzta (8)
chris7 Creative Commons License 2000.01.12 0 0 10
Valóban ezt csak akkor illik mondani ha kérdezik. Általában ez meg is történik és egyáltalán nem érdemes túl szerénynek lenni. Én jártam már úgy is, hogy sokat mondtam és úgy is hogy keveset. Az első esetben megbeszéltük, hogy az illető cég sajna csak jóval kevesebb pénzt tud adni (megjegyzem tényleg nevetséges ajánlat volt egy világmárkát képviselő cégtől az elvárásaik mellett) és annyiban maradtunk hogy felhívom őket ha mégis érdekel. A második esetben egy fejvadász cégnél voltam beszélgetésen és amikor én mondtam összeget, akkor közölték, hogy bizony a megbízó ennél magasabb kategóriákban gondolkozott és én is nyugodtan tegyem ugyanezt (itt más okból nem engem választottak, amit meg is értettem).
Persze én abban a könnyebb helyzetben voltam, hogy minden esetben úgy kerestem állást, hogy volt már egy jó helyem és ha pénzt kérdeztek, akkor azzal kezdtem, hogy megmondtam az éppen aktuális fizetésemet (persze mindig kicsit többet mondtam az igazságnál, de az nem fáj senkinek) és azt is elmondtam, hogy az egyéb plusz juttatások miatt legalább mennyivel szeretnék többet egy állásváltoztatás esetén. Ez eddig egész jól bejött a beszélgetőpartnerek reakcióiból ítélve, hiszen azt mindenki megértette, hogy ugyanannyi vagy nem sokkal több fizetésért nem hagy ott senki egy már bevált munkahelyet.
Előzmény: Káposzta (8)
hóember Creative Commons License 2000.01.12 0 0 9
Esete válogatja, de szerintem nem szabad bemenni az ajtón azzal, hogy te mennyit kérsz.

Előzmény: Káposzta (8)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
Eddig mindig megkérdezték, azért kérdezem. Különben szerintem sem érdemes beszélni róla.
Ha tudják, hogy 100-at akarnak adni, elutasíthatnak-e azért mert 200-at kértem, vagy kevesebbet fognak-e fizetni, ha 50-et mondok?
Előzmény: hóember (7)
hóember Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7
Egy biztos, az a nyerő, aki nem ugrál az első beszélgetésen. Ha a beszélgető társ/ főnök, fejvadász/ nem hozakodik elő a fizetéssel, nem érdemes előre kérdezni, mert ők úgyis tudják, hogy mennyit tudnak/akarnak fizetni. Általában azt veszik fel, aki nem csak/vagy egyáltalán nem a pénzről beszél. A piacon ugyis mindennek körvonalazódik az ára, tehát nem érdemes azzal nyitni, hogy " én kérem min. 200.000 bruttó..."

hóMbR

Előzmény: Káposzta (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!