Keresés

Részletes keresés

nopánick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46873

Azért, az örökre szóló megoldás a rozsdamentes acéllemez... a fal átvágásba.

A hőhídas félelmet nem értem....

Kívűl a 10 cm vastag, lábazati XPS hab mögött lesz a lemez széle!

Szóval, a szabadtér hidege a közelébe se juthat.

Belül pedig a padló alatti hőszigetelés (vízszigetelés) alatt lesz a belső vége...

Előzmény: Balázs730628 (46872)
Balázs730628 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46872

Köszi a segítséget!

:-)

Igen, a linóleumos példád alapján el tudom képzelni, hogy működhet a polietilén.

A fal egyébként mindössze 25 cm-es téglafal tömör, kisméretű téglából. Kívül az alapozás tetejétől számított kb. 10-30 cm magasságig több helyütt lepotyog a vakolat, de száraz a tégla és a fuga. Ha visszavakolnánk, talán sokáig ott is maradna a vakolat. Csakhogy pont a csekély vastagsága miatt okvetlen hőszigetelni akarjuk, akkor pedig ez a vakolatpotyogás csak rosszabb lesz.

A helyzet tehát csöppet sem drámai: belül nyáron lemeszeltük és most sem potyog a meszelés, nem is penészes. Csak hát elébe akarunk menni a bajnak. Egyébként kívül kilátszik a régi kátránypapír a falból. Szóval van vízzáró réteg a falban, csak régi és gyenge minőségű.

Az aljzatbeton is régi (50 éves), tehát feltörnénk, raknánk vízszigetelő, hőszigetelő réteget, alá-fölé betonnal, ahogy te is írtad.

A polietilénes megoldásra van egy árajánlatom: 27000 Ft/m2 + kiszállás, de bele kell számolni a belül kilógó részt (amit a teknőszigeteléshez hozzádolgoznak). Összesen 10 folyóméterről van szó, ez 110e Ft-ba kerülne. Az acéllemezes szigetelésre ennél magasabb árat láttam.

Előzmény: Törölt nick (46869)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46871

Képek lemaradtak:

Előzmény: Törölt nick (46870)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46870

Ma házépítési vásárban voltam.

Itt Ausztria nyugati részén eddig a tradicionális masszív építkezés volt volt a legelterjedtebb, de az utóbbi időben egyre több a könnyű, faszerkezetű passzív vagy aktív ház.

Kb 10 ilyen építőcég volt jelen. Bármilyen formájú, stílusú házat csinálnak már ilyen módon. Csináltam pár képet, hogy milyen is az ilyen házak falának összetétele:

De már a tégla épületek is extrém módon szigeteltek, egyik cég a házait olyan vastag szigeteléssel látja el mint maga a falazóelem (ehhez képest az én 9 centis szigetelésen csak kis hártya)

Ezen kívül különleges fütésrendszerek voltak kiállítva, egyik másik ház árban volt :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46869

Azért itt 2-3mm vastag lehet az a lemez, nem egy folpack. Ha már találkoztál linóleummal (vagy mai PVC-vel), akkor tapasztalhattad, hogy azt is odébb tudod tolni a betonon. Itt ugyanez a helyzet. Az hogy van felette pár méter fal (ami nem ér hozzá), mellékes.

S ami kimaradt. A fallal együtt a teknőszigetelést is szokás cserélni. Az általad említett technológiák erős vizesedés esetén szokták alkalmazni. Ha a falba nem tud feljutni, akkor az aljzatbeton kicsit jobban fog vizesedni.

Tehát az aljzatbetont felverik, nagyobb hibák javítása a szerelőbetonon, illetve holker a fal mellé (habarcsból íves rész a fal és a szerelőbeton közé), bitumenes nehézlemez szigetelés, hőszigetelés, aljzatbeton, burkolat. (a rétegrend nem részletes)

Előzmény: Balázs730628 (46867)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46868

A polietilént nem ismerem, így csak elképzelésem van róla.

Valójában ezek a szigetelések a legalacsonyabbra kell hogy kerüljenek, tipikusan a lábazat (belül a burkolat lábazata) mögé, illetve ha lehetőség van rá, akkor még lejjebb (az eredeti szigetelés helyére). Igen, kis mértékű páralecsapódás előfordulhat, vékony falaknál. Viszont oda már mindenképp javasolt a dryvit, az pedig megszünteti. Vastag fal esetén pedig szétoszlik a falban...

Polietilén esetén feltételezem hogy ugyanaz a technológia, mint a régebben alkalmazott bitumenes nehézlemeznél (ez szerencsére már nem divat, mivel csak 25-30 év a várható élettartama). Tehát egy szakaszon átvágják a falat (tipikusan fugát), beteszik a lemezt, majd habarccsal betöltik. 1-2 nap múlva a mellette lévő részen folytatják.

Ez azért lassabb mint az acéllemezes...

S a technológia kiválasztása egyébként a falazat típusától is függ.

Blokk tégla és vastagabb fal esetén az acéllemez nem alkalmazható, mivel szt fogja verni a külső téglasort. Illetve vastag fal esetén a polietilén nagyon drága.

Előzmény: Balázs730628 (46867)
Balázs730628 Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46867

Kedves fórumtársak!

Házfelújítás témában kérnék tanácsot.

Talajnedvesség elleni utólagos, falban történő szigetelésről szeretnék kérdezni. Vagyis: az alapbeton és az első téglasor közé szeretnék egy vízzáró réteget tenni. A kérdés, mi legyen az?

Különböző falfúrásos technikákról hallottam, de nekem szimpatikusabb a falátvágás. Itt hallottam acéllemez berakásáról és polietilén lemez berakásról is.

Kinek, milyen tapasztalata van ezekről, melyiket ajánlja és miért? (Esetleg egyéb ötlet.)

Az acéllemezről azt mondták, hogy - mivel hővezető - a belső szélénél páralecsapódás keletkezhet, ami a meszelt falon nem lenne jó. A polietilén lemezről eszembe jutott, elég merev-e ahhoz, hogy felgyűrődés nélkül be tudják tenni?

Költségben úgy látom, a polietilénlemezes módszer olcsóbb.

Előre is köszönöm a tanácsokat!

Hitvány macskakufár Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46866

A hőlevétel legegyszerűbb módja, hogy rátekersz egy rézcsövet, vizet bele, radiátor, cirkó + időkapcsoló.

óránként megforgatod a vizet 5-10  percre.

Bontott anyagokból 20-30 ezres nagyságrendből megvan...

Nyilván, csak ha a lelked tiszta... :-)

Előzmény: ZolKa (46835)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46865

Használjuk is majd.

Ez az amiktől éppen nem félek, ennél csak károsabb dolgokkal érintkezünk nap mint nap...

Előzmény: gigafun (46863)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46864

bocs, ez én voltam csak nem a saját gépemről...

(Ui: az ételek szerkezete a fő dilemmám egyébként, de erről tényleg nincs értelme vitatkozni - olyan ez, mint a poratka. Apukám pl. nem látja, ezért nem hisz benne - teljesen hülyének nézett amikor a gyerek allergiájára hivatkozva azonnal kidobtuk a padlószőnyeget...)

Előzmény: gigafun (46863)
gigafun Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46863

:) használjátok egészséggel mindkettőt, nagyon praktikus és kényelmes találmányok, szépen beépítve pedig még jól is néznek ki :)

(van egy sima kis egyégős indukciósunk, a mostani átmeneti lakásba vettük - tényleg döbbenet, milyen gyorsan felmelegszik - ide mondjuk pont azért vettük, mert tetőtér, tele lambériával és gyúlékony burkolattal, sokkal biztonságosabbnak tűnik mint egy hagyományos villanyrezsó)

Előzmény: Törölt nick (46862)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.04 0 0 46862

Az indukciós lap mivel nyírna ki? És a mikró?

Olvass utána hogyan müködik mindkettő!

Indukciós főzőlap:

http://www.alternativenergia.hu/az-uj-energiatakarekos-konyhai-vivmany-indukcios-fozolap/2461

Mikrohullámú sütő:

http://ezermester.hu/cikk-1871/Mikrohullamu_sutok

A Mikrót még nevezhetjük is károsnak, semmiképpen sem dugnám a fejem bele működés  közben, azonban ha jól szigetelt, több hullámzás nem jön ki belőle mint egy mobiltelefonból.

Az indukciós főzőlap ezzel szemben teljesen ártalmatlan, nem más mint egy mágneses tér. Ugyan ilyen mágnese tér van a mosógéped, mosogatógéped motorjában. Semmilyen az egészségre gyakorolt hatása sincs...

Előzmény: Törölt nick (46854)
Lacivill Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46861

Ezt a kivitelezővel érdemes előre megbeszélni.

Előzmény: angel_fire (46856)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46860

Nos ezeknél nem lehet tudni... Van ahol hozzáérsz a géppel, és leesik 5-6, de olyan is akad, ahol nem engedi el a ragasztó. Így magát a csempét kell leforgácsolni.

Tehát illik végigkopogtatni, ami üregesen kopog azt leverni, a többi marad. A csempék helyét kihúzhatod ragasztóval.

Ezután kicsit átcsiszolod a felületet, majd dryvit hálóval áthúzod (kötőhidat nem kihagyni), és mehet rá még egy réteg csempe.

Bár kétség kívül megnyugtatóbb ha le van verve teljesen.

Előzmény: angel_fire (46858)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46859

Igen, így valóban nem ajánlott egy 10 kilós vésőgépet emelgetni :) Merthogy az gyorsan leszedi, az biztos :)

Előzmény: angel_fire (46858)
angel_fire Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46858

Az a gaz, hogy allitolag nagyon nehez leverni a csempet. Meg az 'atkosban" ugy odaraktak, hogy egy atomvillanas se viszi le. Par honapja ablakcseret csinaltattam es ehhez egy sor csempet le kellett szedni...hat, megszenvedtek vele a fiuk..

55kilos csajkent mindenkinek jobb, ha nem esek neki (foleg a szomszedoknak). :)

Előzmény: Gyurco78 (46857)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46857

Én ugyan nem vagyok burkoló, de a bontást megcsinálnám saját magam :)

Sittszállítás is plusz költség még, főleg, ha emeletről kell lecipelni a sitteszsákokat.

Előzmény: angel_fire (46856)
angel_fire Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46856

Köszi :) Jönnek hozzám szakik és fogalmam sinc, hogy mi a reális ár..

Tán foglalkozol is ilyesmivel? :)

Előzmény: Gyurco78 (46851)
botsinkai Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46855

Hosszú távon az élet a leghalálosabb, ráadásul 100%-os a mortalitás. :)

Előzmény: Törölt nick (46854)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46854

Mi nem indukciósozunk, nem vagyok róla meggyőződve, hogy hosszú távon nem fog kinyírni (mikrónk sincs... nem is lesz)...

Előzmény: Törölt nick (46845)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46853

:))) a típus kiválasztása miatt :) Utána jön az ár (na az hamar megvan) - utána a helyek megbízhatósága alapján a rendelés.

(egyébként én már most be vagyok xarva, hogy mi lesz ha majd élesben megy az építkezés... ja igen, megrendeltük a kazánt, a Baxi Luna Platinum 1.12 lett a vége, mert nem tudjuk, bele fog-e férni a költségvetésünkbe most a puffer... nem kockáztattunk)

Előzmény: KömKel (46842)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46852

Ha már láttam volna ilyet, vagy hallottam volna róla, de így inkább maradok a jól bevált márkáknál. Viszont közülük mindegy melyik.

Nálam még az sem lesz hogy minden gép egy gyártótól. Beépített konyhában úgysem látszik :-)

Előzmény: gombfoci (46850)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46851

Leverés után újravakolással/felcsempézéssel valahol 35-55ezer Ft között. +a 27%, ha van erre irányuló igényed :)

Előzmény: angel_fire (46849)
gombfoci Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46850

hát mondjuk a VW mellett nem hiszem, hogy sok SEAT fogyna Németországban. Nyilván nem etetik fel egyik márkájukat a másikkal...

de mind1, csak 1 javaslat volt. :-)

Előzmény: Törölt nick (46848)
angel_fire Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46849

sziasztok,

szerintetek mi a realis ar egy kb. 12nm feluleten torteno csempe leveresre (konyha, csusztatott zsalus haz) plusz kb. 10nm-en uj csempe felrakasra?

ELore is koszi!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46848

Érdekes módon ez Németországban nem ismert márka.

A Németek Mielet, Neff, Bosch, AEG, Siemens-t vesznek 90%-ban.

Egy számomra ismeretlen márkával nem merek bepróbálkozni :-(

Előzmény: gombfoci (46847)
gombfoci Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46847

a TEKA valamelyik nagy német gyártónak az "almárkája" (kb. mint Seat-VW), kifejezetten a beépíthető cuccokra specializálódva. Spanyolhonban gyártják, és a nyugatinál (a Bajcsy elején) van a bemutatótermük + kisker boltjuk -> innen mindent lehet elég jó ár/érték arányban vásárolni.

Hozzáteszem, nekünk kb. 5-6 éve volt ez kérdés (akkor egyértelműen ők voltak ár/érték arányban a legjobbak), az infók is ilyen idősek, azóta fordulhatott a világ... 

Előzmény: Törölt nick (46837)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46846

Ha mindenük van miért ne?

Egy komplett konyhai beépítős lista saccra 8-900,000Ft.

Nekem többet ér, hogy egy, de biztos helyről jöjjenek a cuccok, minthogy 4-5 helyről, rengeteg időt rászánva, ollózgassam össze az ajánlatokat, hogy ezzel megspóroljak pár tízezer forintot. Elég ha egyik nem szállít időben, máris csúszik a költözés.

Előzmény: Törölt nick (46841)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46845

Nálam nincs gáz, indukciós főzőlap lesz helyette, ebben az AEG erős, de igazából a márka mellékes. Méretben és tudásban passzoljanak a berendezések.

Előzmény: Törölt nick (46839)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 46843

nem igazán értelek, ha a lóvé nem számít, akkor vedd meg ami teszik egy helyen,ha számít válasz ki az adott típust, és amit kidob az árgép.hu megveszed, max figyelembe vezsed a szállítási ksg-ét, és hogy hol mennyi garit adnak.

markabolt.hu nak riszpekt, a sok videóért, ami tényleg hasznos, csak kár hogy pl a sütők máshol 10-15 e huffal  olcsóbbak. te a videók sok segítséget nyújtanak a júzereknek.

Előzmény: Törölt nick (46836)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!