Keresés

Részletes keresés

KÁGÉ Creative Commons License 2000.04.27 0 0 94
Hogy lásd: nem a falnak beszélsz...

A hozzászólásod kapcsán eszembe jutott, hogy a 30 nap felmondási időről jó, ha tudod, hogy a dolgozó kérésére a munkáltató köteles mentesíteni a munkavégzés alól a felmondási idő felére. És akár a teljes felmondási idő alatt mentesíthet a munkavégzés alól. Én pl. úgy jöttem a mostani helyemre, hogy pénteken beadtam a felmondásomat, hétfőn pedig már itt kezdtem. És még fizetést is kaptam a felmondási időre, miközben dolgozni nem kellett...

Üdv

KÁGÉ

u.i.: ha holnaptól nem jelensz meg a munkahelyeden, akkor sem nagyon tudnak mit kezdeni veled. Kártérítés csak akkor jár, ha a munkáltató bizonyítani tudja, hogy ezzel te közvetlen kárt okoztál. Egyébként max. kapsz egy rendkívüli felmondást, és akkor nem jár végkielégítés (ha lenne) meg nincs felmondási idő. Na, bumm.

szenyor Lopez Creative Commons License 2000.04.27 0 0 93
Sziasztok!

Sajnos én is hasonló cipőben járok, mint Ti. Munkát keresek. Az a problémám, hogy nincs diplomám, pedig 3,5 éve dolgozom olyan területen, ahol nagyon sokat tanultam meg a témáról és talán megkockáztathatom, hogy többet tudok egy friss diplomásnál. Konkrétan controllerként dolgozom, kis informatikai beütéssel. Tapasztalatom van bőven, pár projectet önállóan vezettem (pl. integrált ügyv. rendszer bevezetése, értékesítést segítő projectek), mégis úgy érzem, hogy hátrányban vagyok a diploma hiánya miatt. Kérdésem: mennyire számít az önéletrajzban a diploma, mint PAPÍR? Most nem a mögötte húzódó tudásról beszélek, hisz azt egy önéletrajzból megállapítani lehetetlen. A nyelvvizsgával hasonló a helyzet. Nap mint nap beszélek angolul külföldiekkel, papírom azonban nincs róla. Bár ez már csak időbeli probléma, mert elmegyek nyelvvizsgázni, de egy főiskolát vagy egyetemet nem lehet pár hónap alatt "lerendezni".

Lopez

KissMe Creative Commons License 2000.04.27 0 0 92
Köszi Gonoszka, megnyugodtam. Talán a többiekkel is az a helyzet, ami veled.

Üdv

Előzmény: Gonoszka2 (91)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.27 0 0 91
én elolvastam, kiváncsi is voltam, csak nem volt időm irni... :o( Szerintem a többiek eltűntek ... :o(
Előzmény: KissMe (89)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.27 0 0 90
én elolvastam, kiváncsi is voltam, csak nem volt időm irni... :o( Szerintem a többiek eltűntek ... :o(
Előzmény: KissMe (89)
KissMe Creative Commons License 2000.04.27 0 0 89
Végre egy igazi, kézzelfogható tapasztalat, és nem kíváncsi rá senki :-(
Talán azért, mert én írtam?

Üdv

Előzmény: KissMe (88)
KissMe Creative Commons License 2000.04.27 0 0 88
Sziasztok! Következik az ígért beszámoló, mivel tegnap délután átestem az említett interjún.
Nem fejvadász cégnél voltam, hanem közvetlenül annál, aki az állást hirdette.
Elég bő önéletrajzot küldtem, szakmai tapasztalatokat felsorolva, a hölgynek mégis nagyon sok egyéb kérdése volt, specifikusan az ottani feladatokra kérdezett rá, hogy azok területén van-e már gyakorlatom. De ezelőtt még megkérte, hogy szóban is mondjam el, eddig hol és mivel foglalkoztam.
Aztán egy esettanulmány következett. Elmondott egy problémát, és kíváncsi volt arra, hogy ezt én hogyan oldanám meg. Ez a kérdés egy kicsit meglepett, mert erre nem számítottam annyira, de legjobb tudásom szerint válaszoltam, és tetszett neki.
Aztán szóba került a bérezés. Először ő kérdezte meg, hogy én mit kérnék, aztán ő közölte, hogy ennyit még ő sem keres, megmondta, hogy mennyit tud ajánlani.
Beszélt az ellátandó feladatokról, a szervezetről, a működéséről, stb. Nagyon kedves és szimpatikus volt a hölgy (nem sokkal lehet idősebb nálam), és barátságos a hangulat.

Viszont úgy tűnik, hogy nem tudom elfogadni az állást. Non-profit szervezet lévén nem tudnak nekem annyit fizetni, hogy a budapesti megélhetésemhez (lakbér, koszt, utazgatás) elég legyen, és még félre is tudjak tenni. Ezt el is mondtam neki, tisztában van a budapesti viszonyokkal. No és azonnal, akár jövő kedden lehetne kezdeni, viszont ennyi idő alatt én nem találok lakást, nem tudok költözködni, és a felmondási időm is eleve 30 nap.
A munka viszont nagyon-nagyon érdekes, önálló, kreatív, ha több pénzzel járna, még el is vállalnám.

Ha valami még érdekel benneteket, kérdezzetek!

Üdv

A hely szelleme Creative Commons License 2000.04.26 0 0 87
Wow! Imádom, ha lavina indul el 1 1xű kis hozzászólásra! :-) Szóval nemtom, hogy hívják a kedves hölgyet, adott ugyan névjegyet, de még a gr****n előtt 1 kukába továbbítottam. Annyi biztos: termetre olyan 150-160 körüli volt, szőke és a névjegyén valami IT - blah blah állt. Ennyi.
Biztos több ilyen is létezik, az is lehet, hogy akár a granyóéknál is, + máshol is.
Előzmény: Cinny (86)
Cinny Creative Commons License 2000.04.25 0 0 86
Amennyiben Ol*** a neve a hölgynek nekem is meggyűlt vele a bajom, bár a fura dialektikusánál nagyobb gondom volt, hogy nem igazán értett ahhoz, amire én szakosodtam, így nem is igazán jutottunk közös nevezőre.
Soha többet gr**.
Előzmény: A hely szelleme (82)
Káposzta Creative Commons License 2000.04.25 0 0 85
Nálam nem! Ezt az E******-nál is tudják, hogy ezek ilyenek?
Előzmény: jobb (84)
jobb Creative Commons License 2000.04.25 0 0 84
Sziasztok,
Én is ebben a cipőben járok mint ti. A g****-os tyuk nevének kezdőbetűi B.ZS.? Mert, ha igen, nekem is volt vele dolgom. Sajna.
Előzmény: A hely szelleme (82)
Káposzta Creative Commons License 2000.04.25 0 0 83
KissMe, ha nincs nálad egy eredeti példány a szerződésekből, amiket aláírtál, akkor már kiszúrtál magaddal. Ha nálad vannak, akkor meg abban, vagy amire az hivatkozik, általában a munka törvénykönyve, benne van. Egyébként meg, ha meg tudod tenni, informális úton, megbízható kollegától, titkárnőtől érdemes az ilyen dolgokat kiszedni.

Szellem, gr****-nnál, velem is meggyűlt a pics@val a bajom! Ez a p. magyarul sem tudott, tök negatív IQ, E-mailen nem volt hajlandó kommunikálni, nekem meg máshogy nem megy, a 4. telefon után sem tudta ki vagyok, és közölte, hogy a weblapjukat felejtsem el, ott csak már lejárt hirdetések vannak. Aztán kiküldött egy céghez, ahol 2 perc után egy kellemes teadélutánba fulladt az interjú, mert a személyzetis és én is azonnal rájöttünk, hogy tökéletesen alkalmatlan vagyok a betöltendő állásra. Nem tudom hogy egy komoly svéd multinak miért kell a legsilányabb fejvadászt felbérelni.

A hely szelleme Creative Commons License 2000.04.25 0 0 82
Nekem egy, a gr****nnál (fejvadász cég) dolgozó pics@val gyűlt + a bajom. Elkezdett amcsi dialektusban hadarva interjúvolni, aztán persze befürödtem. Annak ellenére, hogy úgy 10 fölötti számú barátom van a világban szerte (pl. Anglia, Usa, Ausztrália, Kanada, Németo.), akikkel angolul szoktam beszélgetni. Persze min. pontot adott a nyelvtudásomra. Na mind1.
Előzmény: KissMe (81)
KissMe Creative Commons License 2000.04.25 0 0 81
Szia Káposzta!
Gratulálok az új állásodhoz! Látod, milyen érdekes ez a téma, még itt sem kell lenned ahhoz, hogy fentmaradjon :-)

Köszi a véleményedet, valóban elég cikis a helyzet, ha nem várják ki a felmondási határidőt. Meg fogom mégegyszer nézni a szerződéseimben, ha nincs benne, akkor kérdezek. Csak azt nem tudom, hogy mikor kérdezzek? Már akkor, amikor még nem biztos a felvételem, vagy csak utána? Melyik az etikusabb, és persze melyik esetben szúrok ki kevésbé önmagammal?

Üdv

Előzmény: Káposzta (80)
Káposzta Creative Commons License 2000.04.25 0 0 80
Hűanemlyóját, de beindult ez a topic! :)

Mióta megnyitottam a topicot találtam munkát. Kb. 3 hónapba tellett, 25 körüli HVG hirdetésre válaszoltam, a háromnegyedére jött válasz, a felére hívtak be interjúra, 3 állás volt, ahol végül is én mondtam nemet. Fejvadászokkal vegyes tapasztalat, de inkább rossz, igaz, hogy az én életrajzomban egy átlag fejvadász a szavak felét nem érti, nem vagyok sem manager sem informatikus, kicsit spéci téma. És azt tapasztaltam, hogy a fejvadászok inkább a manager típusú jelentkezőkre vannak ráhangolódva, egy ragyásképű dadogós gátlásos ámde pl. kiváló programozó figurának esélye sincs náluk, direkt egy cégnél pedig simán elkelne.
Aztán egy ismerősöm ismerőse tudott egy céget ahol bővítettek, majdnem az én szakterületem, itt kaptam munkát jobb feltételekkel mint bármelyik HVG-állásban kaptam volna, no comment...

KissMe, az szvsz. is ki van csukva, hogz nem tudsz eljönni valami záros határidővel, de lehet, hogy néhány hónap a felmondási idő és azt az új munkahely nem várja ki. Nézd meg a munka / tanulmányi szerződésed, abban ez pontosan benne kell, hogy legyen. Ha nincs benne, annál jobb neked, hallottam olyat hogy valakivel elfelejtettek szerződést kötni és csak pislogtak amikor diplomázás után két nappal lelépett az illető.

Harvester, én is hasonló helyzetben vagyok, illetve voltam. Nekem kompromisszumot kellett kötnöm, most majdnem azt csinálok amit szeretnék és majdnem annyit keresek amennyit szeretnék. A külföldi munka is egy jó alternatíva, és nem csak a pénz miatt, hanem azzal a referenciával itt is jobb állást kaphatsz utána. Szvsz. sokan csak gyávaságból és kényelemből mondanak külföldi munkáta nemet, pedig esetleg azt érnék el vele, hogz soha többet nem kellene kimenni, mert utána itthon is megtalálnák a számításukat.

KissMe Creative Commons License 2000.04.25 0 0 79
Az a helyzet, hogy tanulmányi szerződésem van. Ha azonnal el is tudok jönni, azért még a pénzt vissza kell fizetnem, mert ha én mondok fel, akkor meg kell térítenem a költségeimet. Azért az is hozzátartozik, hogy egy, a mostaninál nagyobb keresetből saját magam is kifizetném, de mi van, ha el sem engednek?
A mostani helyemen még nem mertem mondani senkinek, mi a helyzet, majd ha biztos lesz, akkor talán elő merek vele hozakodni. Addig pedig azt sem tudhatom, hogy jóindulatúan állnak-e hozzá a felmondásomhoz, vagy nem? Értsd ez alatt, hogy pl. egy összegben követelik-e, vagy részletekben is jó, stb.

Üdv

Előzmény: montague (78)
montague Creative Commons License 2000.04.25 0 0 78
Na várj, kezdjük az elején... mi az a kötelezettség, amitől nem lehet megszabadulni? Nincs az a munkahely, amiről ne lehetne eljönni azonnali hatállyal...
Előzmény: KissMe (77)
KissMe Creative Commons License 2000.04.25 0 0 77
Természetesen meg fogom veletek osztani tapasztalataimat.
Egy kicsit be vagyok ijedve, de majd próbálom fegyelmezni magam, nehogy látszon rajtam.
Mindenképpen őszinte leszek, de előre nem tudhatom, hogy én vagyok-e az ideális jelölt? Mert ha nem, akkor hátrányként fogják fel a dolgot, ha viszont igen, akkor az igaz, amit te írtál, és foggal-körömmel ragaszkodni fognak hozzám. Nem tudom, hogy képes leszek-e biztosan, vagy megközelítően jól megítélni a kérdéseikből és a válaszaikból, hogy melyik változat a helyes? Bár talán már az is jelent valamit, hogy egyáltalán behívtak.

Üdv

Előzmény: Gonoszka2 (76)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 76
szerintem légy őszinte, legyenek tisztában vele, de csak a végén mondd, amikor már úgy érzed, hogy az egyéb jellemzőid alapján megfogtad őket.

Ha már befűzted a céget, és rád vannak izgulva, minden át fognak vállalni:o))))

Utána ugye beszámolsz???

G2

Előzmény: KissMe (73)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 75
szóval szerintem attól félnek, hogy túl ambiciózus vagy, és esetleg túl nagy igényeid lesznek előbb utbb. Ugyan ettől függetlenül még mindig nem értem, hogy egy cégnek miért nem jó, ha vannak ambiciózus emberei akik húzóerőt képviselnek...

Szerinted???

Előzmény: olhado (66)
Gonoszka2 Creative Commons License 2000.04.25 0 0 74
Bocs, most sokáig nem voltam gép közelbe, húsvét meg hasonlók miatt.

Szóval szerintem a papa miatt ilyen a helyzete. Amásik, amit mondtál, hogy pasi, az is ok lehet, néhol még mindig gusztustalan férfisovinizmus jellemző...

Nesze neked egyenlőség...:o(

Előzmény: KissMe (64)
KissMe Creative Commons License 2000.04.25 0 0 73
Jaj, segítsetek!
Holnap interjúra megyek! Mit kell csinálni, mit mondjak? Főleg: hogyan közöljem, hogy a mostani helyemen kötelezettségeim vannak, amiktől nem lesz egyszerű megszabadulni?

Üdv

Harvester Creative Commons License 2000.04.25 0 0 72
42

Hát igen, azt hiszem erről van szó. De ha nem élethalál kérdése, miért ne keressek olyat, ami minden szempontból megfelel. Mindenesetre megoldódott a probléma, a multi nem akart annyit fizetni, amennyit kértem. Mondjuk ezen is el lehet gondolkozni, hogy nem kértem-e túl sokat. (Szerintem nem.)

Harvester

Előzmény: 42 (71)
42 Creative Commons License 2000.04.22 0 0 71
Harvester,

azt érzem ki szavaidból, hogy igen szeretnél vmi jó kifogást/indokot találni arra, hogy miért utasíthasd el a pénzes-de-érdektelen ajánlatot, és maradhass a kedvenc munkádnál. :-)
Ha ez így van, tégy így. A tíz éves "elvágás" szerintem is rossz érv.

Előzmény: Harvester (69)
kzt Creative Commons License 2000.04.20 0 0 70
Harvester,

A 'tiz evre el vagy vagva' azert hangzik rosszul, mert arra utal, hogy ennel a cegnel zsarol(hat)jak a munkavallalot. A Te profiloddal erre nem vagy rautalva.
A rizikot/lehetoseget jol latod a temadban, innen egyedul kell dontened, hiszen Te tudod a legjobban mennyit vagy hajlando ebbe az uzletbe befektetni. Ami azt illeti, most lenne itt az ideje megkerdezni a ceg fonoket, hogy milyen (reszveny)opciokat ajanl azoknak a fejlesztoknek akik kitartanak mellette (pl x reszveny per ev, ill. % reszesedes az eladas utan) Ha komolyan gondolja, akkor fel fog ajanlani valamit, kulonosen ha az egesz fejlesztocsapat kerdezi.

Ami a C prog-t illeti, ilyen allasokat altalaban lehet talalni.

Oreg, akarcsak te: Te, en nem erzem magam oregnek. Szerintem min 5 evente erdemes valtani, mar csak azert is, hogy nehogy azt higgyek, hogy leltari targy az ember. Most eppen valtas elott allok... :). Mult evben egy interview-n a fejvadasz mondta: Termeszetesen elismerjuk,
hogy onnek jo a kepzettsege es gyakorlata is van, de ugye (itt tiprodott egy kicsit, mert ez ugye illegalis) a kora elkepzelheto hogy az ugyfeleinknek tul fiatal lenne.

kzt

Előzmény: Harvester (69)
Harvester Creative Commons License 2000.04.20 0 0 69
kzt,

A "10 évre el vagyok vágva" a haverok tippje volt, persze lehet, hogy nem jól látták. Az informatikának egy spec területén mozgok (embedded). Ennek cégnek valami olyan emberek kellenek, akik szarják a C programsorokat és kész. Amit persze meg tudok csinálni, de nem igazán elégít ki, ellenben úgy nézem jól fizet. (Gyakorlatom és referenciáim is vannak benne, de hosszú éveken keresztül csak ezt csinálni... hát ezt nem tudom, kibírnám-e, mindíg csináltam mellette más jellegű munkát is... Most várok egy meglehetősen bizonytalan másik ajánlatra. Ha az bejön, csinálhatom, amit szeretek, dől a lé, és megismer az egész szakma (a világon, nem Magyarországon). HA bejön.
Különben tegnap elbeszélgettem a jelenlegi cégnél a főnökkel. Pontosabban körbevette az egész fejlesztőcsoport, és megkérdeztük tőle, hogy merre hány méter. Hát azt mondta, most nem megy túl jól a cégnek, de jövőre valószínűleg javul a pénzügyi helyzete az alkalmazottaknak is, viszont a közeljövőre nem tud semmit megígérni. Bla bla bla.

Hogy mennyit ér az, hogy azt csináljam, amit szeretek? Nagyon sokat. Másrészt nem akarok állandóan állást váltogatni, ahhoz már öreg vagyok, akárcsak te.

Harvester

Előzmény: kzt (65)
csudi Creative Commons License 2000.04.20 0 0 68
Sziasztok,

Mi ugyan csak IT-sokkal foglalkozunk, azaz, ha nem, akkor is IT-s ceg megbizasabol, de a site-unkra feltettunk egy-ket tanacsot, amit akarki megszivlelhet.
www.mimox.com/t-cvfo.htm

Udv,

Csudi

Raul Creative Commons License 2000.04.19 0 0 67
Szerintem leginkább arról van szó, hogy kb. a felét (sem) fizetnék annak, amit az álláskereső azzal a képzettséggel elvárna.
Előzmény: olhado (66)
olhado Creative Commons License 2000.04.19 0 0 66
Ezt a "túlképzett" dolgot én sem értem (azazhogy...) velem is előfordult már, hogy bár fősulis diplomám van olyan állásra jelentkeztem, ahol nem volt követelmény a felsőfokú végzettség, erre azza jöttek, hogy túlképzett vagyok... Ez szerintem csak kifogás szöveg, mert tulajdonképpen örülniük kellene, ha az alkalmazott "túl képzett" (persze, ha emellett alkalmas az adott munkára is). Vagy attól tartanak, hogy a túlképzett dolgozó túl önérzetes lesz (nem lehet úgy csicskáztatni), esetleg a főnöknek kisebbrendűséget okoz, ha a beosztottja esetleg nem hülyébb nála?
Előzmény: Gonoszka2 (51)
kzt Creative Commons License 2000.04.19 0 0 65
Harvester,
ezt mar reggel megirtam, de ugy latszik nem ment el....

Nekem gyanus az a ceg, ahol 10 evre el vagy vagva, ha nem dolgozol ott. Egy tisztesseges munkaadonak meg lehet mondani, hogy kosz, nem es bekeben el lehet valni. Muszaki/info teren van most eleg pezsges es alternativa, hogy talalj valami jot.

A problemadat igy is lehetne nezni, hogy vagy varsz x evet hogy befusson az amit szeretsz csinalni, es akkor nagy penzt csinalsz belole, vagy most elkezdesz nagy penzt csinalni. A kerdes tehat az, hogy mennyi idobe telik, amig befut a temad, ill. hajlando/kepes vagy-e a keresetkiesest addig ellensulyozni. Szoval: hany forintot er neked az, hogy azt csinalod, amit szeretsz? :)
Ha infos temaban dolgozol, irj a magan emilemre, lehet hogy tudok jobb tippet adni ;).

kzt

Előzmény: Harvester (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!