Ez is egy verzió de mi van olyankor amikor minden vonaton van egy "fontos"ember? Kiszögezni minden forgalmiban a grafikont( vonalú menetrend ábra vagy mifene) és tessék az alapján dolgozni! Oda fér ,nem fér oda,tudok én hármas keresztet is stb. A köfiben rajzolja a gép mindezt. Nem volna szabad egy forgalmistának ennyire fogni a kezét! (" Menet? Hozzám? Ne hozzám? Mit csináljak vele? Röhej!)
Sokszor a vonatokon utazó magánvasutas mozdonyvezetők irányitják a vonalat... Telefonálgat "Szia Margitka, megyek Füredre pancsolni, légyszives a 1976-ot dobd már félre, ne késsünk meg, köszikeeee" Aztán azon múlik minden melyik vonaton a mekkora ember utazik...
Nem ismerem a vonalat (annyira)de évek óta ezt olvasom: irányítás! Hát nincs aki rendet tegyen a vonalon és a fejekben? Biztos vagyok benne,hogy mehetne ez jobban is! Pl.: egy hétre menetirányító nélkül hagyni a vonalat! Aztán engedélyt kérni szépen egymástól ,ahogy le van írva,oszt jöhet- mehet. Csoda történe?
"Klíma ment, de egy elkezdte lehúzni az ablakokat, erre a többi is"
Nagyon hasznos és célravezető módszer. Ráadásul a vonatban ülőkben eszerint komoly mértékben
ébredt empátia a dög-melegben a vonaton kívül-lévők - szédelgők irányában. Ez - szerintem - kissé szokatlan magatartás Magyarországon. Vagyis most - ahogy a rosszul hőszigetelt lakások esetében
szokás mondani télvíz idején, illetve azzal ellentétben, nem "fűtik az utcát", hanem "hűtik az utcát".
Esetleg az is megtörténhetett, hogy- habár működött a klíma, csak éppen az utasok ezt nem igazán
érezték és így ők voltak odabenn dög-melegben és erre fel próbálták ki azt, hogy milyen érzés az,
hogy nyitott ablak mellett bevág a menet-szembe-szél, ami talán még mindig hűvösebb érzést kelt,
az utazóban, mint a benn tartózkodó meleg levegő. Ez is lehetett egy lehetséges altenatíva, nemde ?
Szolgálatképtelen. Fokozatkapcsoló hibával. Már akarattyán beadta a kulcsot, de szerencsére olyan volt rajta, akinek volt annyi sütnivalója, hogy lévén lejt a pálya, begurult vele Kenesére.