Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7690

Bizony nem árt az éberség, mikor – horribile dictu – műköröm őstermelő szofisták garázdálkodnak az utakon sokkal jobb sorsra – értsd: árterek leigázására – érdemes daszterekkel...

Az offolástól meg csak ne félj. Bármikor meg tudom villantani oszkár díjas műszaki intelligenciámat. Mikor például legutóbb ripittyára szétszedtem SZSZSZD-mat, találtam benne egy felesleges DŰZNI-t! Oszt most majd meglátjuk, hogy mennyire lesznek okosak a nem apacs daszterbelező okosok...:-)

Ezzel együtt nem árt, ha záros határidőn belül gondoskodsz az utódlásról. Mert a „szénaboglyát vonszoló” utalás miatt továbbra is kinéz neked a beígért apacs fenyítés. És nehogy reménykedj, azzal se mégy semmire, hogy humanitárius okokból kínzócölöp alkalmazása nélkül. (Amit Porzósnak adtam kölcsön, hogy a mobil fogorvosi rendelőjében még komfortosabban érezzék magukat a vastagbukszás osztrák páciensek...:-)

Előzmény: talon68 (7688)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7689

Szia!

Dél-pesti szerviziben miután elkérte az alvázszámot megkérdezte, hogy sima vagy részecske szűrő van B4*2-ben? Mondom szerintem sima, arra Ö, 60-90eft fájna nekem az éves szerviz. Mondom ja!! köszi az infót:-)))

Kis rejtvény: miért mennek csődben a szakszervizek?

Előzmény: duralyt (7687)
talon68 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7688

Tudtam, észre fogod venni, hogy itt az emberiség sorsát érintő kérdésről van szó. Embertől fogva tartó, alapvető igazságok és erkölcsi értékek sérülnek s mi szótlanul hagyjuk, hogy a szofisták köztünk tébláboljanak, ismét.:-)
Azt viszont nem értem miért ásnád ki a csatabárdot.... ennyire megvisel a szénaboglyát vonszoló daszter képe ?:-)
Deeee ezt inkább ne fejtsd ki, mert ki leszünk ebrudalva offtopicosok szégyenpadjára... beszéljünk inkább arról, hogy nálad mi volt amikor szétszedted a motort, neked is volt benne olyan izé, a bigyó alatt ? 

Előzmény: okosvinetu (7686)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7687

Szia!

Az összes dci motor  részecskeszűrős.

Előzmény: ahgoob (7684)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7686

Több szempontból is igen sajnálatos megfigyelés. Egyfelől, ha idestova mindenféle gyüttment plázaluvnya is beülhet a daszterbe, nos ez sokkal inkább a civilizáció végét jelenti, mint a globális felmelegedés, a szökőárak (az égbe szökő sörárakkal egyetemben), a dzsessz és a buziolimpia együttvéve. Következésképpen ideje lesz megfontolnunk, minekünk, daszteres őstulkuknak az illegalitás hímes mezejére való elvonulást... (Tudok is egy fasza, ennek a célnak megfelelő, daszter nélkül megközelíthetetlen árteret.)

De még ennél is sokkal sajnálatosabb, hogy amint talon68 barátunk a szemem elé kerül, rögvest felfüggesztem mind szellemi önkielégítésemet, mind a csukakomákkal való barátságtalan, viszont számukra ugyancsak sajnálatosan egyoldalú együttműködésemet annak okán, hogy – reméljük, eleddig már gondoskodott utódokról bőven – az ősi apacs hagyományoknak megfelelően szétrúgjam a seggét is, meg a tökét is.  Őszinte sajnálatomra...

Előzmény: talon68 (7685)
talon68 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7685

Megrázó élmény tegnapról. Jön szembe egy tejeskávé színű daszter. Már ez is fura volt, de a legfurább az volt, hogy nem vonszolt maga után egy hatalmas szénarakást utánfutón és nem is egy szellemi önkielégítésben megfáradt szociológus ment vele pecázni (.. ez hogyan ugrott be, nem is értem ..:-))
Légy erős! Egy ifjú hölgy vezette az autót. A pillanat töredéke alatt felmértem, hogy vagy műköröm őstermelő, vagy körzeti kencefice ügynök... dásztörrel kérem..
Ha ez megtörténhet, bármi megtörténhet!(este felhívom  a karma tv-t, hogy jósoljanak nekem kávézaccból)

ahgoob Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7684

Tudom, hülye kérdés, de honnan tudom, hogy az 1,5 dci Arctic 4x2 Dusterem sima diesel vagy részecskeszűrős? :)

Van valahol valami matrica vagy valami, ami jelzi? :)

luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7683

Na ez az. Kinéztem az Arctic-ot, de gázzal. Remélem, mire eljutok a rendelésig, tisztázódnak a motorviszonyok.

Előzmény: Chalez (7670)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7682

Szia!

Az olaj gyári, kezelési utasítás elején javallott típus.

A szűrőt viszem, ha belekötnek akkor majd ott veszek gyárit!

Pénteken jelentkezem.

Előzmény: Dusteres (7677)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7681

Amikor átvettem az autót nagyon csóváltam a fejem a sűrű olajcserék láttán, mire a kereskedő azt mondta beszéljem meg a szervízesekkel, hogy milyen olajat hozzak, ebből nem csinálnak gondot, de olajszűrőt ne vigyek, az szerepeljen csak a számlán, továbbá az olaj típusa is fel legyen tüntetve, ha az ára nem is....

2.2dcis Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7680

már az vagy!

Előzmény: ötvenafele (7673)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7679

Alkudni KÖTELEZŐ!!!!

Előzmény: Isti.71 (7671)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7678

anyagaggal=anyaggal

Dusteres Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7677

Lord of mountains!

Ma megérdeklődtem, hogy mi a helyzet az általad javasolt anyagaggal, ill. megoldással. Akikkel beszéltem vállalják hozott anyaggal a munkát. De ők csak és csak az elvégzett munkára vállalják garanciát, a beépített alkatrészből keletkezett kárért már nem, hogy csak gyári alkatrészre van gari.

Én ebből azt következtetés vontam le:

- gyári cuccal legyen szerviz és megmarad a gari?(bármire lehet kifogás :-(()

- után gyártott alkatrészekkel (http://the-filtershop.com/spd/SZ1002/DACIA_DUSTER_1616V_105_LE_szuroszett_ELF_EXC) és akkor bárkivel elvégeztethető a szervizélés, de akkor a garancia elszáll.

Bocs nehéz a magyar!

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7676

Inkább örülj neki, hogy nem bírják összehozni. Így legalább mindannyiunk tragacsa garantáltan egyedi darabnak számít, ami igen növeli az eszmei értékét...:-)

Előzmény: talon68 (7675)
talon68 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7675

Azért lassan jó lenne, ha a Dacia csinálna két egyforma autót...szerintem eddig még nem sikerült nekik. :-)

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7674

Legalább most már biztos, hogy azért mértem más fordulatszámokat bizonyos sebességekhez, mert hosszabb a vége a váltónak :-))

ötvenafele Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7673

nem százötvennel? nomindegy, már úgyis régi áron megvettem :)

amúgy üdv mindenkinek, ha jól mennek a dolgok, jövő héttől topiktag leszek...

Előzmény: puma4903 (7669)
Chalez Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7672

Igen, én tudtam alkudni.. a Stepway áprilisi listaára 3.370.000 volt asszem, és ebből 120.000-et tudtam alkudni, mindenféle hitelllel kapcsolatos engedmény nélkül. Nem rendeltem semmi gyári extrát a kocsihoz, metált sem, és a stepway oldalvédő műanyag szettet sem rakattam fel, hanem kézbe kértem és sikerült eladnom egy közvetítőn keresztül 60 ezerért. A közvetítő kapott egy 10-est...  Így végül is 3,2-be került mindent egybevetve. Azóta persze kapott egy riasztót még, meg hátra hangszórókat, de ezeket az utólagos dolgokat mindenki saját igényei és pénztárcája szerint szereli be...

Alkudni pedig kötelező. Egy ilyen autónál az árrésből minimum egy 100-ast tudnak engedni. 

Előzmény: Isti.71 (7671)
Isti.71 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7671

Mondjuk én is Arcticot rendeltem volna, most kiváncsi vagyok,hogy a rendeléskori árak érvényesek-e, vagy pedig az újak? Egyébként tudtál alkudni az árából? (Lehet hogy csak én voltam béna, de egyébként sem szeretek alkudozni, valamint túlzottan örültem annak, hogy egyáltalán meg tudom rendelni elfogadható szállítási határidővel...)

Chalez Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7670

Drágult, de mostmár az 1,6 4x2 rendelhető Arctic kivitelben, normális felszereltséggel, nem kell továbblépni a Stepway-re. Én pl. azt vettem vóna ha létezik áprilisban, nem ragaszkodtam az alukerékhez, és társaihoz. Így rögtön 160 spórba megy plusz még az alku... Azt viszont nem értem, hogy az LPG-s variáns miért csak COOL-ként létezik...

A műszaki adattáblában viszont az LPG-s verzió váltóáttételei érvényesek a normál 1,6 4x2-re is, ezt a részt elfelejtették módosítani. Mindegyik benzines 4x2 verzió hosszabb végáttételt kap idén tavasztól.

Más:

Gépi mosóba szokott valaki járni közületek? Az érdekelne, hogy a műanyag küszöbszélesítések milyen barátságban vannak a forgó kefékkel...

Előzmény: luxusmoszkvicssluszkulcs (7668)
puma4903 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7669

Nem tragikus,csak 50000-rel emelik júli 01.-től.

Előzmény: luxusmoszkvicssluszkulcs (7668)
luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7668

Rossz hír a leendő tulajoknak, drágult a Duster...

Jó hír, már gyári gázzal is kapható...

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7667

Ne bánkódj. Addig se kell vinned olajcserére...:-)

Előzmény: szistipisti (7664)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7666

Ez egy tárhely. Nincs linkje. De néhány kattintással elérhető. Úgy, ahogy azt a 7656-57-es beírásban látod. Onnan kell átmásolnod a gépedre az ott található álló- és mozgóképeket. 

Előzmény: bioenergetikus (7662)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7665

Látom, az eleje már felkerült. Jöhet a többi is...

Előzmény: Törölt nick (7660)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7664

Nem bizony, nekem se vették fel. Bár visszahívtak, és kaptam a rossz hírt. Ma holnap látnom kellett volna a Dácziámat, de előreláthatólag 1 hónapot késik a dolog.

...alig bírtam idáig is várni :(

Előzmény: Törölt nick (7663)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7663
Zdrászvútye távárisi! Jelentem a köz vagyonát tékozló fiúként hazatértem a nagyfaluba és vissza se megyek csak ha visznek. Gondoltam elviszem hon és parkolóhely foglaló paripámat beöntésre, de úgy látszik a budakalászi szerviz egyben múzeum is mert nem veszik fel a telefont hétfőn.
bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7662

Szerény kérésem lehet? Tennétek ide egy linket, hogy hol lehet az alant tárgyalt fotókat nézegetni?

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7661

Remek. Ha már ott vagy az ftp-n, a többit megoldja a rendszer. Szólj, ha megtörtént a feltöltés.

Előzmény: Törölt nick (7660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!