Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7725
Szia!
kicsi a világ. Én itt -Békési Gödöllő-vettem a Dustert és most úgy néz ki, hogy amit eladáskor tudták produkál most is prezentálni tudnak.
Tehát ide viszem az autót kb. 45000HUF fog fájni nekem, de minden a Renault elöirás szerint.
Köszi a segítségedet mégegyszer.

Kösz, D.
Előzmény: duralyt (7707)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7724
Tegnap így jártam, csak nem fószer volt hanem, jómódú szőke cica volt. 1.kérdés, beszélek- e magyarul? Kicsit mondom, mivel segíthetek Hölgyem?
Azt szeretnék kérdezni, h blablabla, Dacia ez meg az. Végül azmontahogymegrrndeli.
Előzmény: okosvinetu (7722)
Pedal to metal Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7723

Köszi!

A kék szín az a céges szín nálunk.

Különösebb oka nincs szerintem, csak már megszokásból.

Hát igen fullos DUSI lett, mert hosszú nézelődés után ez volt az ami az árát tekintve a főnöknek belefért. Volt variáció Ford C-Max vagy Toyota Verso stb. de mind 6 milla fellett van tűrhető felszereltséggel. A főnök pedig azon a véleményen van, hogy 5 misinél többet nem érdemes autóra költeni. Én személy szerint először kicsit elkenődtem, az eddigi 1,6 TDI C-MAX után, de megnézve élőben a Daciánál illetve olvasva a fórumot, most már alig várom.

Előzmény: Chalez (7698)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7722

Hékások! Terjedünk, mint a pestis. Erre tegnap talon68 hozott egy elrettentő példát (igen necces analógiákat használva ugyan a daszteres kultúrhérosz őstulkok egyikére-másikára, amiért majd még számolunk), nálam meg nem akar véget érni a parkolókban való megpróbáltatássorozat. Csak minden huszadik-harmincadik ilyen eseményt említem itt meg, de ma például egy fószer képes volt rám várni a tűző napon több mint félórát, mert érdekelték bizonyos részletek a járgányról. Olyan kiguvadt szemekkel nézdegélte, mint én zsenge pubertáns koromban Brigitte Bardot művésznőt az „És az Isten megteremtette a nőt” című korszakalkotó, és az akkori hímnemű tinédzserek hormonháztartásába erőteljesen belekavaró filmben. Ennek ellenére hamar elzavartam, mert kiderült, hogy csupán a széles nagyközönség körében fejét sajnálatosan egyre inkább felütő „daszter-divatból” kéne neki (4x2-es), és nem ám amiatt, amire a mi sárkányfajzatunk a maga képességeivel valójában világra jött.

Minden esetre eldöntöttem, hogy – elkerülendő a hasonló, járgányunkhoz méltatlan érdeklődéseket – a városban ezentúl álcázni fogom SZSZSZD-t. Kivágok egy sűrű bokrot az ősvadon kertünkből és úgy fogok lopakodni vele, mint jómagam fénykoromban, mikor az Ezüst tó kincsében egy bokrot magam előtt tolva szabadítottam ki jóbarátomat, Oldcsetterhendet az éj leple alatt a komancsok fogságából...:-)

GToni Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7721

Ezt találtam: http://totalcar.hu/magazin/technika/4x4_1x1/1/#szoveg

Az 1. lap középén van "Ennek primítív..." kezdtű mondat. Szerintem ez vonatkozik ránk. :-) 

Előzmény: - Szerzet - (7719)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7720

Van benne olaj, méghozzá Tranself Universal FE 80W90. A probléma nem ott van, hogy kap-e kenést hanem úgy néz ki álló motorral menet közben összekapcsolhat magától.

- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7719
Nem a motortól kapja a kenését.

Igazából nem is nagyon értem, hogy miért nem lehet vontatni.

A kezelési könyv szerint, ha LOCK módban van, akkor a motor leállítása után kb. 2 perc múlva felold.

A hidrodinamikus automata váltóknál szokták tiltani a vontatást, mert ott a motor állítja elő a váltó olajnyomását.

De itt?

Talán még olaj sincs az osztóműben, hiszen elektromágneses elven működik.

Az emelve vontatást, azt mondjuk érteném, ha azt tiltanák.

Jó lenne egyszer látni egy ilyen Duster osztóművet szétszerelve. Vagy legalább képet, videót a működéséről. Nincs valakinek?
Előzmény: duralyt (7718)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7718

" tehát járó motornál lennie kell valamilyen védelemnek beakadás ellen. " 

Az a valami védelem, az olajnyomás, ami biztosítja a hajtómű kenését.

Előzmény: Törölt nick (7716)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7717
Mik vagytok ti, erdészek? Amúgy gratula, irigykedünk. (fullos dízel)
Előzmény: Pedal to metal (7693)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7716

Vontatáskor (illetve csörlőzéskor) beakadhat az osztómű, ilyenkor úgy viselkedik a rendszer mintha 4WD Lock üzemmódban lenne. Terepen nem probléma, betonon már igen. Ezt a mosó még megbonyolítja azzal, hogy a bal első keréknél fogva rángatja előre az autót. Jó esetben végigmegy úgy, hogy nem akad be vagy a vizes placcon végigcsúszik a más fordulatszámmal forgó hátsó kerék, kevésbé jó esetben kiugrik a sínből, mégkevésbé jó esetben reccs.

Viszont jobban belegondolva ha üresben gurulunk lefelé a lejtőn akkor ugyanaz történik mint vontatáskor és nincs ilyen probléma, tehát járó motornál lennie kell valamilyen védelemnek beakadás ellen.

Előzmény: fagy53 (7711)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7715

Én vagyok még így vele...
A tekerentyűt ne várd meg hogy megmozduljon. 12-15 ezer környékén megkukkantottam, a szűrőt és bizony ha lett volna a közelemben egy, kicseréltem volna.

Előzmény: club1 (7713)
KiGab Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7714

Kötelező szervíz:

Csak ámulok az árakon, én túlvagyok a 30 és 60 ezresen is (B-G4x2), mindkét esetben hármassal kezdődött a számla. A lehetőség megvolt, hogy nézhessem, de minek? Olajat nem vittem, villáskulcsot, csavarhúzót, pajszert is használhatott a szervíz sajátot.

A költségeknek annyira kis része a szervíz, hogy az ott megspórolt pár ezer Ft fajlagosan alig kimutatható. (Km-enként 0,5 Ft)

club1 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7713

Hogy lássátok, mibe kerül a márkaszerviz: Ezeknek a tételeknek a bruttó beszerzési ára (ha a szűrők Bosch cuccok) bruttó 20000 Ft körül vannak, ebből az olaj a legdrágább (4l 9000 Ft körül van, az 5l-es kanna 11000 Ft beszerzési áras).

Nekem most küldtek egy levelet, hogy egy éves szerviz (haha, miközben az autóhoz kapott karbantartási útmutató 2 év vagy 30e km). Azaz nálam az egy éves szerviz még májusban otthon ment, és mivel a rendszer nem jelezte, hogy levegőszűrőt kell cserélnem (15e km-nél 100%-on volt a tekergenytű), ezért megvolt 15e Ft-ból az egész...

Előzmény: Maximiliam30 (7699)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7712

Az utastéri, meg a pollen szűrő az ugyanaz. Látod, a Te írásodat is mindíg végigolvassa valaki...
(gondolom a levegőszűrőre gondoltál)

Előzmény: Maximiliam30 (7699)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7711

Ez részben igaz, mert a kezelési könyv szerint: "Elakadás esetén, a 4x4-es jármű (4WD)
csak rövid távolságon vontatható." Kérdés, hogy a mosóban történő vontatás mekkora távolságot jelent?

Előzmény: Törölt nick (7709)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7710

Mihicsohodaha?! Épp te mondod, hogy a 4x4-eseket nem lehet vontatni? Ezek szerint a csörlőbefektetésed ifjúkori elmeháborodásnak köszönhető? He? :-)

Balsája szpaszíba, hogy visszaborzoltad a kedélyeket. Most már indulhatunk SZSZSZD-mmal pancsolni...

Előzmény: Törölt nick (7709)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7709

Pontosítok, IMO mosóba nem lehet vinni, mert ott egy futószalag vontatja az autót keresztül a kefesoron, vontatni meg 4x4-et köztudottan nem lehet. Olyanba lehet vinni ahol a kefe rohangál az autó körül. Bocsánat ha fölöslegesen borzoltam fel a kedélyeket.

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7708

Az enyémet is. Elő a farbával Rambó koma ízibe, mert épp esedékes egy gépi fürdetés SZSZSZD-mnak...

Előzmény: Chalez (7704)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7707
Előzmény: Dusteres (7705)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7706

A Békésire gondolsz?

Előzmény: Dusteres (7705)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7705

Szia!

Tudnál adni esetleg Dacia szerviz elérhetőséget?

Köszi, D

Előzmény: duralyt (7695)
Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7704

Nem 4x4, csak sima 4x2...   A 4x4 -eseknek miben árt a gépi mosás???  Felcsigáztad az érdeklődésemet...

Előzmény: Törölt nick (7702)
Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7703

Hát ez kellemetlen, de elképzelhető...  Lehet, hogy a barna metál festék hiánycikk??? :((

Előzmény: szistipisti (7701)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7702

Szerintem a mikrokarcokon kívül más baja nem lesz a gépi mosótól, feltéve hogy nem 4x4-es.

Előzmény: Chalez (7670)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7701

Semmi különös, egy egyszerű barna sztepvéj B2x4.Mostanában kellene megkapnom az ígéret szrint. Sajnos jött valami lista, hogy egy csomó kocsi késni fog előreláthatóan 1 hónapot.

...és hát jóhogy benne vagyok ebben a rohadt listában.

Valami beszállítói probléma miatt nincs elég alkatrész valamiből állítólag, de a fene tudja a teljes igazságot. Mindenesetre másik kereskedő is igazolta, hogy létezik ez a lista.

Gondolhatjátok, hogy mennyire örülök neki.

Előzmény: Chalez (7697)
Maximiliam30 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7700

Jah igen 1.5 dCi 110 lovas az autó.

Maximiliam30 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7699

Sziaszok!

Bár már rég szóltam a fórumhoz, állandó olvasója vagyok. Most viszont a kötelező szervízhez csak annyit tennék hozzá, hogy a 30000-res intervallumban elvégzett következő tételeket cserélték:

- utastéri szűrő

- motor olaj ( ELF solaris DPF5W30 )

- olajszűrő

- tömítő alátét

- pollenszűrő

Ezeket a tételeket cirka 47.075 kemény ungarishe forintért csinálták meg, Szegeden a Renault szakszervízben kb 1,5 óra alatt.

köszöntem figyelmet.

Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7698

Gratulálok az autóhoz!!  Bárcsak nekem lenne ilyen főnököm, hogy hozzámvág egy fullos Dusit... :))) De miért pont ez a kék szín?  Annyi jó metál közül lehetett volna választani...(mit kapok majd most a kékektől :)) ) Ez paszzol a cég arculatához???

Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7697

Én nem értem ezt az augusztusi szállítást...   Én is áprilisban rendeltem, és már 2 hete vígan járok vele. Te valami spéci kivitelt rendeltél??? (pl. 4x4 dci tele extrákkal??) Mert ezek a variánsok nyugaton is kapósabbak a 4x2 benzinesnél.

Előzmény: szistipisti (7696)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7696

Gratulálok, ezek szerint amennyivel neked előbb adják, nekem annyival később! :(

Én még Áprilisban rendeltem, és augusztus közepére ígérik! A rohadt életbe! :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!