Friss szárítógép tulajdonos vagyok,egy használt gépet vettem. Magyar nyelvű használati utasítás nincs. Eddig mindent szekrényszárazra szárítottam,még semmi nem ment össze. Az angol leiratban van valami olyasmi,hogy rakjam bele az öblítőt. Hova? Vagy rosszul fordítottuk volna? A másik kérdésem az lenne,hogy kell valahogy fertőtleníteni a gépet? Ha igen,akkor hogyan?
Én is ugyanígy használom a miénket, soha nem ment még össze semmi, pedig ugye ez még magasabb hőfok. Minden volt már benne talán a macskán kívül :D és semmi bajuk, sőt a már kissé kinyúlt anyagok visszanyerték eredeti méretüket, de semmi több.
Azt értettem, hogy kiteregetés után megszáradnak a napon, csak az nem esett le, hogy a hideg levegős szárítás is hozza ezeket a jó tulajdonságokat :) Köszi az infót!
Akkor tényleg a gépeddel van baj. Nekem normál, hagyományos kondenzációs van. Minden féle címkés ruhaneműt bele szoktam tenni. Két-három programot használok, a normál (pamut)szekrényszáraz +, a kényes szekrényszáraz+, és nyáron teregetés után a hideg levegős 15 percest. Mindössze egy gombot nyomok meg pluszban a gépen, a "csökkentett hőmérséklet" feliratút, de ez felel meg kb. a hőszivattyús üzemi hőfokának.
Évek alatt még soha semmi nem ment még össze benne. Remélem nem is fog.
Én is beletettem 30 fokon mosható szárítóba nem tehető pólót. Természetesen kímélő programon. Van 3 egyforma pólója a férjemnek, gondoltam, hogy egyet kipróbálok mi történik. Sajnos összement, összemértem a többivel. Rövidebb lett a deraka, az ujja, ő is észrevette. A pizsamái sem tehetők bele, azért egyet kipróbáltam, szintén low heat programon, és összement a nadrág hossza, de úgy rendesen, lábszár középig. Szóval én több ruhával nem mertem kísérletezni, hogy mégis melyik bírja. Így is mérges voltam, hogy továbbra is teregetnem kell, mert nem tehetők a ruháink szárítóba.
De ami szíven ütött, hogy a kímélő programot ígénylő ruhák is összementek kímélő programon....Már nem merek semmit beletenni.
Most már teljesen örülök, hogy Te vitted el anno a MM-ból az utolsó (utáni) darabot és nem én. :) A mi Whirpoolunk drágább volt, viszont semmi baja nincs, kivéve, hogy az alsó szivacsnál használni kellett már a befőttes gumis rögzítést, amit még korábban valaki linkelt.
Nekünk szinte csak olyan ruháink vannak, aminek a címkéjén 30 fok van, és áthúzott szárítás. 40 vagy 60 fokon mosok általában, mindent a szárítógépben szárítok, és semminek nem lett még baja.
A ruhák olyan mértékben mentek össze, hogy a 6 éves lányom szólt, hogy szűk, meg rövid az ujja a ruhának. Pedig még pont jó volt rá szárítás előtt, és annyira ment össze, hogy zavarta, hogy rövidebb, meg szűkebb, szóval kicsi lett. Majd jó lesz a 4 éves lányomra...Lehet, hogy egy felnőttméretű ruhán nem tűnik fel annyira, nem tudom....
Sajnos az a baj, hogy a ruháink zöme nem szárítható szárítógépben. Pl a férjem összes pólója 30 fokon mosható, és szárítóba nem tehető, tehát marad a hagyományos teregetés, a maradék ruhák pedig összementek, amik 40 fokban moshatók és kímélően száírthatók. A gyerekbugyikban a gumi is tönkrement, összefodrozódott, pedig rá van írva, hogy 40 fokban mosható, és szárítógépbe is lehet tenni, még kímélőt sem jelez a címke.
Nekem nem éri meg ennyi pénzért továbbra is teregetni a ruhák zömét, és a többi meg sanszos, hogy összemegy.
Azért kihívtam az ügyfélszolgálatot, mivel még garanciás, kijönnek kedden megnézni.
Az a nagy hőhatás kb. annyi, mint nyáron tűző napon teregetni.
Én itt 1 embertől olvastam, hogy összement egy pulcsija (de már meg volt nyúlva, úgyhogy örült neki :) ), nekem 1, amit tényleg nem kellett volna szárítógépbe tenni, az ismeretségi körömben semmi, (pedig "minden megy bele, nem nézünk címkét"). Az nem létezik, hogy nálatok meg minden összemenjen - kivéve persze, ha rossz a gép, na de az is ennyire?
Nincs egzakt hőfok, de a konstrukcióból adódóan nem lehet több 50°C- nál, de normál esetben bőven kevesebb. Ha nagyon izgat a kérdés, lógass be a gépbe egy szondát. Csak úgy: a hagyományos akár 70 - 75 fokon szárít...
Sajna, a kérésed hőszipkás kivitelben nem kivitelezhető, mert a kalorikus körnek kell egy bizonyos hőegyensúly. Hagyományos kivitelben át lehet alakítani a gépet akár úgy is, hogy 25- 90 ˛C között folyamatosan szabályozható...
Az összement ruhákkal kapcsolatban: A low heat hány fokon szárít?
Mert a ruhán az szerepel, hogy 40 fokban mosható, és egy karikában van egy pötty, ami azt jelenti, hogy kíméletesen kell szárítani. Az hány fokos szárítást jelet? Azért nem mindegy, mert már mosásnál nekem 60 fokon összemennek a ruháim, sőt néha még a40 fokon is, ezért én a biztonság kedvéért mindent 30 fokon mosok. Ezek után aszárítógépben kap egy nagy hőhatást még low heat programmal is, akkor nem csoda hogy összemennek. Ez nagyon nem éri meg.
Nekem olyan száírógép kellene, ahol be lehet állítani a hőfokot, mint a mosógépnél....
Nem biztos, hogy kompresszor, lehet, hogy a táp. Bár a hűtőből ismerős a hang, igaz, az tized ennyire sem hangos 10 évesen.
Tényleg rászánom majd magam a telefonra, de lehet, megvárom, mire jut a debreceni olvtárs. Én végtelenül türelmes és jóhiszemű vagyok, de ha hülyének akarnak nézni, azt rosszul viselem, fel akarok készülni a szervizből. :)
Szia, a kompresszor hangosodását én is észrevettem, az alsó rácson benézve annyit láttam, hogy LG kompresszor van benne.Remélem ez nem egy újabb gorenje specifikus hiba kezdete.Ameddig szárít rendesen, addig különösebben nem foglalkozok vele.Volt már vele baj, éppen elég.
Az ajtóval kapcsolatban is írtam a gorenjének, hogy esetleg van-e valami gyári megoldás a nem záródó ajtóra, mert az ajtó cseréje sajnos nem igazán oldotta meg hosszú időre a problémát.Választ sajnos még nem kaptam.Szerintem nem igazán tudnak a sok problémás géppel és a reklamáló tulajokkal mit kezdeni.
A másik, hogy nekem van az a bajom, hogy a kompresszor (vagy mi) baromira elkezd zúgni szárítás közben, indulásnál semmi hangja, aztán fél óra alatt eléri a rendesen zavaró hangot. Úgy kell megbeszélnem vele a találkát, hogy mielőtt jön, legalább fél órával szóljon és akkor tudom prezentálni neki.
Szóval lusta voltam alkudozni vele (egyszer hívtam, még a 3 napon belül, akkor kb. 2 hetet mondott, hogy tudna jönni), de majd rászánom magam.
A debreceni szervizest, addig kell hívogatni, amíg ki nem megy. Akár naponta, mert ha rajta múlik hetek múlva jelentkezik....
Nekem elvitte a gépem, kicserélte a panelt, majd visszahozta, hogy nála is párásít (ez a gondja folyamatosan), de nem tudja miért, az ajtót majd cseréli, ha a Gorenje leküldi, és MAJD jelentkezik. 01.04-én jelentettem a hibát, szóval biztatni nem tudlak.
Pedig válámi ván, a mi hőszipkás görényünkből is kerül úgy elő póló, hogy hullámos a nyaka. Csak én eddig azt gondoltam, valamiért megnyúlik (occó pólókon élek), de lehet, a gumi megy össze időnként. Mondjuk én nem kímélőn szárítok, sőt a legszárazabb programra még rányomom a maximális plusz szárítást is. (Sokszor maradt - abszolút nem vészesen - nedves mondjuk a nadrág dereka, így már rögtön inkább hosszabb időt adok neki.
Viszont az ajtó tényleg gáz, ma direkt nem nyitottam ablakot, 50%-ról 90%-ra ment fel a pára a fürdőben - nem a végén, mert itt már nem vártam tovább, kinyitottam az ablakot. A legnagyobb hidegben, -10 fokos kinti levegőnél is majdnem teljesen nyitott ablaknál (60x90-es, nem buktatva, hanem rendesen kinyitva) a hőmérséklet semmit nem csökkent, a pára sem. Ez igen komoly páratermelést jelent. Mondjuk ami lehet gáz, hogy az ajtónál nincs nagy kiáramlás, remélem, nem máshol szökik. Ami megmagyarázza azt is, hogy a hót gyenge centri (vén Hajdú automata) ellenére is jóval kevesebb víz gyűlik össze, mint amit másoktól olvasok. Lassan szerviz lesz, bár nem túl biztató a debreceni szerviz hozzáállása...
Ne foglalkozz vele - vagy ha garanciális, akkor igen. Az ólommentes forrasztás egyik hátránya, hogy nem igazán szereti a rezgést, és néha eltörik. Valószínűleg ilyesmi történhetett nálad is a kijelző meghajtása környékén... aztán, ha bemelegszik, helyreáll a rend... (ideig- óráig)
Sajnos összemennek a ruhák, mióta megvan. Mixed load programot használok, low heat, alacsony hőfok gombot is kiválasztom, amivel csak két perccel növekszik meg a szárítási idő. Olyan ruhát teszek csak bele, aminek szerepel a címkéjén, hogy lehet, mégis összemennek.
A pamut ruhák mennek össze egyébként. Az ingek ujja rövidebb lesz, a nadrágok szára is, az alsóneműk gumija kitágul. Azt szeretném, ha lejjebb lehetne venni a hőfokot, nem számít, ha tovább tartana a szárítás. De csak az szerepel a használati utasításban, hogy hogyan lehet növelni a hőfokot, ha nem tökéletesen szárazak a ruhák. Mosni csak 30 fokon mosok. Másnak nem volt ilyen problémája? Nem tudom mit csinálok rosszul.