Keresés

Részletes keresés

Kr.Kr. Creative Commons License 2020.04.14 0 0 61

Igen, így akartam írni :)

 

Előzmény: Ilhilla (59)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.14 0 1 60

Persze, nem feltétlenül baj, ha nem szimpatikusak a szereplők. Az általad említett sorozatot nem ismerem, de amit fel tudok hozni példakánt az Comedy Centralon játszott Felhőtlen Philadelphia című sorozat, ahol meg elmebeteg szociopaták a karakterek, a sorozat viszont brutál jó és pont azért mert mindig megszívják. Az egy vígjáték, egy ilyen komolyabb sorozatnál viszont jobb azért, ha tudsz szurkolni is valakinek. Én a Zsolt-Kata párosnak tudok egyenlőre. Remélem ez így is marad. 

 

"Anna viselkedése is teljesen valós"

 

Szerintem is valós. Sok ilyen ember van, csak éppen ez még nem menti fel a viselkedését. Pont a lánya miatt kéne gondolkoznia legalább annyira, hogy a lázadást és az ózdi panelból való kitörést ne mások fejének szétverésével, és random csávókkal való dugással kezdje. Egyébként az ózdi késdobálóhoz képest így vendéglátás szinten az a Budapesti bár azért nem is rossz előrelépés. Ha jól vettem le valahol a bulinegyed környékén lehet tele külföldiekkel. Anna még mondta is, hogy az angol tudása miatt fél a melótól. Az ilyen helyeken a legolcsóbb sör is 1000 forintnál kezdődik. Egész jó kis pénzt lehet ott keresni, főleg borravalóval. 

Előzmény: Alpári Gnác (56)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.14 -3 0 59

Egy kicsit megkavartál engem is.

 

Anna a pultoslány tehát unokahúga az ügyvédnő Bertának, mivel 

Anna édesanyja a testvére az ügyvédnőnek.

 

Ha a prof. az édesapja Berta ügyvédnőnek, akkor ő az apja Anna édesanyjának is, azaz a nagyapja Annának. 

 

Jó így? 

Előzmény: Kr.Kr. (57)
Kr.Kr. Creative Commons License 2020.04.14 0 0 58

Bocs, elírtam.

 

Berta anyja = Anna anyja

Előzmény: Kr.Kr. (57)
Kr.Kr. Creative Commons License 2020.04.14 -1 1 57

"Anna anyja is érdekes, mert nem tűnik tipikus panelprolinak, ahhoz túl sok a könyv a lakásában." Azt megtudtuk, hogy a kórház igazgatója Berta apja. Anna anyja és Berta testvérek. Tehát Berta anyja - amennyiben édestestvérek - ugyanabban a anyagi és szellemi jólétben nőtt fel, mint Berta, csak valamiért elmenekült onnan. Most meg már vagy a büszkesége vagy valami más tartja őket távol egymástól. Nekem valamiért úgy sejlik, hogy Berta anyjával van kapcsolatban az, hogy a testvére Ózdig menekült, ugyanis arról a személyről eddig nem esett szó. Még említés szintjén sem. 

 

Berta pedig nem a családjától távolodott el, csak a testvérétől és annak gyerekeitől. Az apjával jó a viszonya.

 

Nekem az is érdekes, hogy a Berta férje is "apusnak" hívja Berta apját. Ez manapság már nem szokás, régen sokkal inkább. Nekem ez azt sugallja, hogy a főigazgató egy régi vágású, szokásokhoz ragaszkodó ember.

 

Előzmény: Alpári Gnác (56)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.04.14 0 0 56

Egyetértek, ezért is mondtam, hogy alapvetően jók a karakterek még akkor is, ha egyelőre egyik sem szimpatikus.

 

Az HBO utóbbi idők legjobb sorozata az Utódlás, abban nem csak hogy nem szimpatikusak a karakterek, de kivétel nélkül mindegyik alávaló gazember, akiket úthengerrel kellene bele taposni az aszfaltba.

És úgy ilyenek, hogy közben emberi ésszel felfoghatatlan anyagi erőforrásokkal rendelkeznek, olyan szinten gazdagok, hogy az kívül van egy normális ember értelmezési tartományán.

 

Igaz, Ludmann-féle gengszterek jelenleg nincsenek, de ha egy-kettő valahogy túlélte volna az elmúlt 10 évet, az pont ilyen lenne.

 

Anna viselkedése is teljesen valós, nem nézi ő hülyének, vagy fasznak a többi embert, csak ezzel kompenzálja, hogy egy pénzes család sarjaként egy borsodi kocsmában kell felszolgálnia és lázad az egész világ ellen. Csak a lányát érzi olyannak, ami valóban az övé, érte tenne meg bármit, illetve hát majd meglátjuk, meddig is megy el...

 

Berta hideg távolságtartása a családjától sem lehet véletlen, csak eddig még nem tudtuk meg, min alapszik. Sokszor amúgy egészen pitiáner ellentétek, vagy félreértések tudnak teljesen elfajulni.

 

Anna anyja is érdekes, mert nem tűnik tipikus panelprolinak, ahhoz túl sok a könyv a lakásában.

 

Az orvos az, aki valójában megtestesíti a mai tipikus parvenü nyálas kis pöcsfejeket, akinek minden az ölébe pottyant és soha sem kellett felelősséget vállalnia semmiért.

 

Hát, kiderül, hova futnak ki a karakterek, de szerintem nagyon is jól skiccelték fel őket, talán kicsit vontatottan, egy mai amerikai sorozatban eddig egy rész alatt jutottunk volna el.

 

Előzmény: Dávidking (55)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.13 0 0 55

Az utóbbi években kevés sorozatot követtem, magyarokat meg végképp nem. Ez viszont ígéretesnek tűnt a bemutatók alapján. Az első két rész alapján egy kifejezetten színvonalas széria elég nézünk, itthoni viszonylatban legalábbis mindenképpen. Az alapötlet jó, a sztori érdekes. A színészek is oda teszik magukat.  A karakterek viszont nem valami szimpatikusak.

Lehet, hogy most sokan meg fognak lepődni, de akivel én a legjobban azonosulni tudok az Ludmann Zsolt. Sajnos sokan csak az agresszív állatot látják eddig benne, pedig ez a karakter jóval árnyaltabb. Nem saját érdekből cselekszik, átérezhetőek a motivációi. Imádja a feleségét, csak boldogok akarnak lenni. Gyereket akarnak és ő mindent megtesz ezért. A módszerei vitathatóak, és az indulatkezeléssel vannak problémái. Viszont ha igazán a mélyére nézünk a dolognak, az egyetlen bűne a két rész alatt, hogy haragszik egy olyan emberre akire valószínűleg mindannyian haragudnánk. 

Dr. Széphelyi Zoltán egy nárcisztikus, arrogáns seggfej aki puszta karriervágyból kísérleti nyúlnak használja a pácienseit. A hibáit beismerni képtelen. Folyamatosan másra tereli a felelősséget. De annyi gerinc sincs benne, hogy legalább a szemébe nézzen és bocsánatot kérjen attól akit megkárosított. A sima modorú, negédes stílusával jól tudja manipulálni az embereket, de Ludmannban emberére akadt.

Anna tipikusan jelképezi a hozzá hasonlók minden negatív tulajdonságát. Szerinte mindenki egy fasz. A főnöke, az exe, a családja, mindenki csak ő nem. Gondolkodni és felelősséget vállalni persze nem képes. A Budapesttel való ismerkedés első állomása az volt, hogy összefeküdt az első fiúval akit meglátott. Ez is mindent elmond róla. Amúgy elég komoly, hogy egy egész jó csajból milyen könnyen ki lehet ölni minden szépséget, és vonzalmat.

Berta nekem nagyon rideg. Elég érzelemmentesen viselkedik, és ezáltal nem is szimpatikus. Úgy tűnik, hogy kicsit túlzottan is magas lovon ül. Az például kifejezetten vérlázító, hogy mennyire leszarja a saját rokonát, és hogy ennyire közömbösen viselkedik vele.

Kata még egy reményteljes szereplő. Eddig keveset láttunk belőle. Leginkább csak sírni láttuk, de ahogy például a második részben leszúrta Széphelyit bebizonyította, hogy van ott erő, és tartás. Kíváncsi leszek, milyen irányba fog menni a karakter. Csak szerencsétlenül sodródik, vagy kavarni is fogja a béranyás szálakat.

Összességében az első rész szépen lerakta az alapokat. Volt esemény, és feszültség dögivel. A második részben nem igazán haladt előre a cselekmény. Inkább a karakterek lelki világában, és egymással való viszonyaikban mélyedhettünk el. Ezt viszont fantasztikus jelenetekben. A sznob párocska, és Anna vacsorája valamint amikor Kata összeomlott Ludmann karjai között, nagyon erőteljes jelenetek voltak.

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.04.13 0 0 54

Az igaz, hogy kicsit anakronisztikus a figura, ilyen alakok a 90-es években mászkáltak mindenfelé, manapság alvilág lényegében nincs, az úgynevezett vállalkozói szférát és ezzel együtt azt, ami  alvilág helyett van pedig budai zsúrpubik alkotják, akik életükben nem csináltak semmit, csak apu volt/van éppen megfelelő helyen.

 

De hát ez egy akció elemeket is tartalmazó sztori, abban egy Matolcsy Ádám-féle "vállalkozó" még annál is hülyébben nézne ki, mint amilyen hülyén a való világban kinéz...

 

A két jelenet pedig szerintem egymásra épül.

Az elsőben az lett nyilvánvaló, hogy a pasi nem viccel, hanem életveszélyes.

A másodikban pedig ennek a tudásnak a birtokában lett reális a doki (oly jelentéktelen figura, hogy még a nevét sem jegyeztem meg) családját ért fenyegetés.

 

Amúgy feltételezem, hogy a munkás-paraszt Jenő mögött lógó méteres kereszt is szerephez jut, valószínű, hogy ő is be van kötve a megfelelő politikai udvarba.

Előzmény: Mlle. Grenelle (48)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.13 0 0 53

Innét talán már nehezebb lesz visszafarolni, hogy már két rész lement... a másik kettőnél még lehet úgy ideologizálni, hogy "az oltári ricsajokból is lement a bemutató rész a főcsatornán, aztán a többi a kábelen futott tovább..."

 

Meg a másik, hogy azoknak - különösen a Tanárnak - nem összefüggő a fő cselekménye, néhány folyamatos szál mellett jobban életképesek az egyes epizódok magukban is.

Előzmény: gombóc63 (52)
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.13 0 0 52

Ma olvastam valahol, hogy a két elindult sorozatot leveszik és ősszel folytatják, helyükre valami karanténos nyavalyát tesznek be. Ezt a sorozatot kérdőjellel illették, ergo még nincs döntés a folytatásáról?!

Előzmény: schanc (51)
schanc Creative Commons License 2020.04.13 0 0 51

Az jutott még eszembe, hogy kíváncsi vagyok, a sorozattal kapcsolatban hogyan döntenek.

A Tanár és az Apatigris egy-egy adás után lekerült a tv-műsorról, és majd ősszel lesz leghamarabb látható.

 

A Mellékhatás ugyanúgy saját készítés, drága termék, ráadásul ezt kimondottan régóta készítette elő a csatorna. Ezek alapján nem tartanám elképzelhetetlennek egy hasonló döntést. Lehet, az "menti meg" a sorozatot, és marad tv-adásban, hogy egy héttel korábban elindult, és már beljebb van a sztori a pilotnál.

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.13 0 0 50

Én is így gondolom. Abban a jelenetben, amikor mentek autópályát avatni, ott emlékezett vissza, hogy ő is olajszőkítéssel kezdte... tehát csak időközben nyergelhetett át fehérgallérosra, erre utalnak egyértelműen a tetoválásai is.

 

Valószínűleg az a fajta, aki ha akar, akkor tud viselkedni a felszínen illetve olyan közegekben... de a múltját valóban nem vetkőzi le, és itt jól mondjátok, hogy inkább a személyes düh vezérli, nem a hatalom vagy a siker vágya, amit kifinomultabb módszerekkel is el lehet érni.

 

A műhibáknál pedig nagyon kevesen érzik úgy, hogy pár év börtön vagy akár még a foglalkozástól való eltiltás is megfelelő elégtétel lenne, a kártérítés pedig pláne. Volt az első részben is az a jelenet, amikor ott üvöltözött a dokival, hogy miért nem képes a felesége szemébe nézve hangosan bocsánatot kérni, és elismerni, hogy ő cseszte el a dolgot... sokan pont ezt akarják inkább elérni a műhibaperekben! (Nem saját gondolat - Moldova György ügyvédes riportkönyvében mondta egy ilyen perekre szakosodott jogász - de meg tudom érteni.)

Előzmény: Alpári Gnác (47)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.13 -3 0 49

Szerintem jól ábrázolták az 

- üzleti életben kemény, megfontolt, durva és agresszív, 

- a szerelméért mindenre képes, mégis

- megértő, szeretetteljes férfit.

 

Van ilyen ember az életben is! (Szerencsére nem személes tapasztalat, de hallottam már ilyen emberről). 

 

Az a jelenet pedig, amikor a "szerelemittas nő csábítóan várta haza a férjét, kívánta, imádta a párját, de a behatolásnál "lerúgta magáról" a fájdalom miatt, majd bocsánatért esedezve csókolta a férfi kezét" kitűnően volt ábrázolva!

 

 

Előzmény: Mlle. Grenelle (46)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.13 0 0 48

Igen, csakhogy Ludmann a szerepe szerint egy politika-közeli építési vállalkozó.

Ott pedig egy ilyen eszelőst nem tűrnének meg sokáig. Hogyisne, egy ilyent, akinek ha elborul az agya, tör-zúz maga körül - mindegy, hogy élőt vagy élettelent?

 

Az benne a fura, hogy a betonba öntős jelenetet hitelesebbnek éreztem, mint a tegnapit - ennek se célja, se értelme nem volt. 

Előzmény: Alpári Gnác (47)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.04.13 0 0 47

Szerintem meg éppen ez a figura a hitelesebb.

Túl sok a TV-ben a hideg, háttérből ügyködő gengszter főnök, mint pl. az Alvilágban Fekete Ernő karaktere, olyanok az életben nem nagyon vannak.

 

A személyes sérelmet az ember ösztönösen is személyesen akarja megtorolni.

 

Én a karaktereket jól eltaláltnak érzem, talán csak a főszereplő gyengébb.

Inkább attól tartok, hogy ez így túl jó lesz a magyar közönségnek és majd nem nézik.

Előzmény: Mlle. Grenelle (46)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.12 0 0 46

A viselkedése is túl durva, vadállatias egy olyan figurához képest, aminek a szerep szerint lennie kellene. A tegnapi rész vége például egy az egyben kihagyható lett volna, semmit nem adott hozzá a történethez, csak annyit tudtunk meg Ludmannról, hogy egy erőszakos barom, és verekszik, ami inkább jellemző egy gengszterre, mint egy bármilyen vállalkozóra. És még csak nem is gengszterfőnök (az a gorilláira bízná az erőszakot), csak egy piti alak...

 

Az külön böki a csőröm, hogy akár egy stílusos negatív figura is benne lett volna ebben a karakterben, de csúnyán eltolták...

Előzmény: schanc (45)
schanc Creative Commons License 2020.04.12 0 0 45

Hát azért nagyon konkrétan nem formálhatták meg mondjuk Mészáros Lőrincet... :)

Értem, amit írsz, bár a sztori nagyon terjengőssé válna, ha a fővonaltól ennyire kitérnének, hogy Ludmann mindennapjait ábrázolnák részleteiben. Felületesen azért el lehet hinni.

Előzmény: Mlle. Grenelle (42)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.12 0 0 44

Nekem a névválasztása nem szerencsés, mert mindig Ludmann Mihály, a művésszettörténész prof jut eszembe... :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (42)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.12 0 0 43

Ludmann tényleg egy állat! :D De ez megbocsátható abból a szempontból, hogy a  gyerekvállalás komoly dolog! De azért túlzásokba esik... Az orvosok is rendesen kavarják a szart, Ukrajnában küldik őket, hogy a béranyát találjanak. Mindenesetre már két epizódban is láttam Sztarenki Dóra fenekét és egyáltalán nem panaszkodom. De az tény, hogy jól játssza Dóra Anna szerepét!

 

Ezek a klinikák már csak ilyenek. Segíteni akarnak, de ha baj lesz, akkor nem ők tehetnek róla... Tudom, az orvos szakma sok buktatóval jár, mégis sokszor nem is tudják, hogy mi a probléma a pácienssel. Csak találgatnak. Valakinek bejön a kezelés, valakinek nem.

 

Szerencsére én még sok orvosban nem csalódtam! :)

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.12 0 1 42

Ludmann figuráját eltolták.

Ez nem egy erőszakos építési vállalkozó, nem egy "NER-lovag" - a fickó szimplán egy agyatlan gengszter, semmi több.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.12 0 0 41

Ki más? 🙂

Előzmény: Ilhilla (40)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.12 -3 0 40

A gyorsan futó stáblistában fedeztem fel:

 

- jelmeztervező: Lakatos Márk. 

schanc Creative Commons License 2020.04.11 0 0 39

Az a vacsora zseniális volt: egyrészt ott Berta meg Zoltán között sem volt minden rendben, aztán jött még az egész környezettől tökéletesen elütő Anna - le a kalappal a rendező-forgatókönyvíró előtt. Azok az arcok, összenézések, finom utalások - szép volt :D

Egyébként az Yvonne csajszi is remek színészi munka volt szerintem.

 

Eddig jó és minőségi a sorozat, várom a továbbiakat!

Előzmény: Beavis Butt-Head (38)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.11 0 0 38

Viszont ebben a ma esti részben nagyon jól odatette magát ezzel a vacsora-jelenettel... és sajnos volt is abban valami, hogy abban a közegben mire is viheti az ember lánya...

 

Rujder Vivien meg úgy látszik, nagyon benne ragadt abban a flegma p*csa szerepben, amit még a Tóth Jánosban osztottak ki neki... kiváncsi leszek, hogy az Apatigrisben mennyire tudja majd ezt levetkőzni...

 

Nagyon kemények a következő rész ajánlói is, hogy még csak nem is dialógusokat, hanem néma snitteket nyomnak be, amelyek még ha nem is magyaráznak meg mindent, valahogy akkor is beszédesek, és jól kapcsolódnak az addigi történésekhez is.

Előzmény: Betty.Ford (37)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.06 -2 3 37

Sztarenki nekem sem szimpatikus, olyan gonosz erdei mano feje van.

Előzmény: Mlle. Grenelle (36)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.05 -1 1 36

A doki hihetetlenül nagyképű és arrogáns, rém visszataszító volt, ahogy igyekezett a saját hibáját másra kenni.

Ludmann egy elborult fazon, de valahol meg lehet érteni - viszont az RTL emberei sehogy sem képesek egy stílusos gonoszt alkotni.

Sztarenki Dóra nekem nem szimpatikus, de az általa alakított karakter sem - egy tróger nő a figurája, nem több.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 0 35

Mellékhatás - Mély emberi drámára pakol akciót az RTL új sorozata

 

https://port.hu/cikk/tv/mellekhatas-mely-emberi-dramara-pakol-akciot-az-rtl-uj-sorozata/

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 0 34
gombóc63 Creative Commons License 2020.04.05 0 0 33

Neeemmm, csak félrehallás volt részemről:-))

Előzmény: Betty.Ford (29)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.05 0 0 32

Tenyleg😌

Mar 3x megneztem az elso reszt.

Előzmény: Törölt nick (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!