A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Az a főtt kaja szaftjának kell, nem a tejszín fertőtlenítésre. Tettem már kotyogós kávéba 1-2 alkalommal, amikor váratlanul kifogyott a tej, nem volt kimondottan rossz, csak persze túl zsírosnak találtam. (Eszpresszóba én nem teszek semmit, a gyomor védelmére előtte iszom egy csésze tejet.)
...időközben jártam egy helyen, ahol a robuszta nem, de a többi feltétel stimmel: Café Memories a neve, és Zuglóban található, a Mexikói úti földalatti-végállomással szemben. Két fajta kávé volt, mindkettő arabika. Az egyik világosabb, a másik sötét pörkölésű, én az utóbbit kértem, és igazi eszpresszó-élmény volt.
DM-ben vettem hozzá párszázforintos vízkőoldó folyadékot, azt használom, de hosszabb ideig hagyom a gépben "hatni", mint amit a felh. útmutató javasol.
Pár éve voltam egy helyen valahol Budapesten a XI. kerületben a Zenta-Budafoki-Bertalan-Bartók utcák/utak környékén, kétszintes valami, alul mentél be, és valami macskaára emlékeztető volt a neve. Most nem találom a gugli maps-en, lehet nem élte túl a covidos karanténokat... Ott is kétféle kávé volt, az egyik klasszik a másik újhullámosabb.
Ezt így valóban nem gondoltam át, az olaszosságra koncentráltam. Egyébként nehéz a feladvány, a frissen pörkölés-robuszta-olaszosság-kávézó együttállás nem lehet túl gyakori.
Köszi a segítséget ! 😃Reggelig kellett áztatni, hogy az a kemény só nagyja eltűnjön. Most kitakarítottam a háromjáratut is, abban is volt anyag, és minden rendben, szépen működik. Reggel már a rendszeresített kávét ihatom. 🤗