Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
Igen, kontaktok, kábelek minden rendben van, ma felmentem telekre munka után és átnéztem még egyszer szikra ellenőriz pipával, pipa nélkül de mint a mesében hol volt hol nem volt szikre volt egy egy nagy ritkán ami életképesnek látszott szép világoskék színben néha éppen csak valamicske vagy leginkább semmi.....
Kibontottam a megszakítót a kondit és a gyújtótekercset is és elhoztam haza mert a telek laza 50 kilométer oda.... panelban meg a benzines gépet nem hozhatom fel .... mindenesetre itt tudok valamit modellezni hogy legyen mágneses tér illetve tudom mérni a kondit bár nem hiszem, hoy a kondival gond lenne mivel 3 új kondit vettem és mindegyikkel ugyan ez a jelenség...
minden esetre csinálok új kábelt mindenhova ... már tényleg nem tudom mit kezdjek vele...
akkor szóval jobban teszem ha egyből a kondit is meg a megszakítót is kicserélem mielőtt összerakom? vagy csak a kondit, és tisztítsam meg a megszakító papucsait?
Bocsánat! El kezdtem írni neked, telefon jött, és kuplung csészéből kuplungvillára váltott az agyam(helye).:-) A villa szokott makacsabb lenni.
Szóval csésze: Ha terra akkor: seiger gyűrű, alatta alátét. Leveszed. Ha nem jön le kézzel akkor jó az illesztés. A csészében van két-három menetes furat. Ennek megfelelően legalább 5-ös laposvasból, lemezból, csinálsz egy olyan lehúzót aminek a csavarjai illeszkednek a menetbe. A közepén lévő csavar meg feltámaszkodik a tengelyvégén lévő központfuratba.
Vari: csavar leteker (lehúzóval ellentart), alátét, a többi ugyan az.
Hát ez az ,ha ki csiszolja az még nem biztos,hogy jó lesz . Valaki csinálta ezt ,azt nem lett jó . Lehet akkorát üt majd,hogy gajra is megy minden . Én nem tenném . De azért meg nézem mennyire passzolhat . Én nekem a Terrán a gyári is meg felel nem akarom tuningolni.
Hát ez az ,ha ki csiszolja az még nem biztos,hogy jó lesz . Valaki csinálta ezt ,azt nem lett jó . Lehet akkorát üt majd,hogy gajra is megy minden . Én nem tenném . De azért meg nézem mennyire passzolhat . Én nekem a Terrán a gyári is meg felel nem akarom tuningolni.
Csak egy kósza gondolat. Amit arra alapozok, hogy egy gyártó sem változtat ok nélkül a bevált dolgokon. Legtöbbször vissza felé csereszabatosak az alkatrészek. Ez főleg az olcsóbban gyárthatóságért van így.
..szóval ha kallódott volna egy, vagy lenne egy kölcsön darab akkor megnézhetted volna, hogy passzol-e a tiédbe.
Sajna csak feltételezésem van az ügyről. Semi egyébb.
Szintén ilyen feltételezés:
Megmérni azt a feszültséget ami a kondenzátor kapcsaira kerül. Lehet, hogy a ducatti lényegesen nagyobb feszültséget alkalmaz? Ezért hullanak sorban a kondenzátorok nálad? Mert itthon általában boschhoz lehet kondit venni.
Amit korábban írtam leellenőrízted?
Sajnos egy kezemen megszámolom hány t150-essel találkoztam eddig. Egyiknek sem gyújtás gondja volt.
A durrogás az a gyújtáshiba miatt van. Legtöbbször kondenzátor hiba. Annak a következménye az ék elnyíródás, ami tovább fokozza a dolgot amíg a gyújtás el nem állítódik annyira, hogy a motor üzemképtelen lesz. Így védve a forgattyús művet a komolyabb károktól.
Mondjuk a babettáét azt többre tartom én is. Ettől függetlenül erdőt, mezőt, járni, nekem bőven elég volt az amit a simson gyújtása tudott. Megboldogult ifjúkoromban, amikor még nagyban fúrtuk, faragtuk a "szimókat, emceteket" gokartokba, mi is "tabletta" gyújtást buheráltuk rá. Szerintem mj05-a simson(ha passzol a mérete) kényelmes megoldás lenne. A babszi gyújtása megint csak sok átalakítást igényelne a terrán. Gondolok itt a berántóra, tankra, motorpajzsra. Mondom, én lusta ember vagyok.:-) Lehet, hogy más neki ugrik, de én vagyok olyan jóban magammal, hogy keresek valami egyszerűbb és kényelmesebb megoldást. :-D Pláne most, hogy boli77-et sikerült belerángatnom a szimó gyújtás elméletembe. :-D :-D :-D
Köszönöm. Sikerült kivenni, (találtam egy régi 2,5mm-es élű lapos-csavarhúzószárat.) Holnap megpróbálok egy újat venni. A gyújtásra kiváncsi leszek. A durrogás lehetett attól hogy félig-meddig volt elnyíródva?
Én ezt meg csináltam ,de nem lett az igazi .:-( . De ha valakinek kell szívesen el boltolom . Nekem a gyári Simson bőven megfelel. Persze nekem a gyári van még és nem uttángyártott sz@r.
De jó lenne ha valaki le mérné :-D . Viszont azt tudom,hogy a lendkerék ami a Simson tirisztoroshoz van az más(ki van vágva egy kis szelet a mágnesekből ahol a gyújtást adja ) mit a megszakítósé,ha az alaplap jó is akkor lendkerékre kell beruházni .:-( .