Keresés

Részletes keresés

Advantech Creative Commons License 2001.01.12 0 0 255
Nem vagyok tapasztalt allaskeresesben, ezert kerdezlek benneteket.
Mar december elejen megvolt az elso koros beszelgetes, es azt igertek kb 2 het mulva ertesitenek. Ez azota sem tortent meg. (Persze unnepek, blabla...) En ugy gondolom, hogy ha nem is felelsz meg, akkor is ertesitenek, legalabb annyit, te hulye nem kellesz. Vagy nem?
Illik utana erdeklodni, hogy mi a fene van?

Most elbizonytalanodtam.

A.

petrakovacs50 Creative Commons License 2001.01.12 0 0 254
Kedves Vizizzi!

Gyermekfelugyelet, hostesskedes (vannak kozvetito irodak akik segitenek munkat szerezni) Szervezett diakmunkara nem mennek. NEkem az a tapasztalatom, hogy a jo munkakat a vezetes haverjai kapjak es a tobbi aranytalanul keveset fizet. Legalabbis ez volt a kep 10eve. Lehet, hogy mar mas.

Esetleg szerezhetsz valami melot a foiskolan is, hatha meg javadra valik.

Hat ennyi

PK

Szecső Creative Commons License 2001.01.09 0 0 252
vizizzi

Ha még diáknak minősülsz nézz be valamelyik diákszövetkezethez.

Ha tényleg cdak fél évről van szó és nem érdekes a szakamai tapasztalat, akkor talán szóba jöhetnek a gyorséttermek. Csak gyomor kell hozzá, igaz kis pénz, de ha nincs más.

Ha tudsz programozni akkor próbálj meg ezen a vonalom elindulni. Járható út még a korrepetálások vállalása is.

Álláshírdetések találhatóak a neten is. Jó kiindulás a startlapon keresztül megtalálni a hirdető oldalakat.

Ha lehet, próbálj a leendő képzetségednek megfelelő cégeket is megnézni. Ha most nem is foglalkozank veled legalább képet kapsz a késöbbi lehetőségekről.

Szecső

Előzmény: vizizzi (251)
HPisti Creative Commons License 2001.01.04 0 0 250
Klipper: semmilyen jogi eszköz nem áll rendelkezésedre ehhez. Sorry. De azért BUÉK.
flapy Creative Commons License 2001.01.03 0 0 249
Küld egy névtelen mailt a HR-nek és benne egy linket ehhez a topichoz :-D
Előzmény: Kipper (248)
Kipper Creative Commons License 2001.01.03 0 0 248
BUÉK!

Kíváncsi lennék a véleményetekre:

A mi multinknál elvileg lehetséges váltani cégen belül, amennyiben a jelenlegi főnököm hajlandó elengedni. Csakhogy a gyakorlat azt mutatja, hogy a főnökök ragaszkodnak az embereikhez és nem hagyják jóvá a távozást annak ellenére sem, hogy a tényekkel tisztában vannak:

- általában mindenki szívesen vált több pénzért, és ha egy lehetőség elúszott, keres majd másikat - akár cégen kívül is;
- aki váltani akar, az bizonyára nem érzi jól magát a jelenlegi munkakörében, ezért előbb-utóbb úgyis meglép.

Ennek ellenére a számomra ismert tavaly próbálkozók a következő válaszokat kapták:

a) Nem tudjuk átvenni, mert túlságosan kvalifikált a megpályázott álláshoz. (Az illető erre elment egy másik céghez.)

b) Minek akar több pénzt, maradjon csak ott, ahol van, nem olyan rossz az a fizetés - mondja a br 110e fizetést kevesellő alkalmazottnak a net kb 1.8 mio fizetésű HR manager. (A srác egyelőre marad, mert nincs jobb.)

Hasonló helyzetben vagyok most én is, és arra nem számíthatok, hogy a főnököm kijelentse, hogy tud nélkülözni. Szerintetek milyen eszközökkel lehet rávenni az ilyen munkaadót arra, hogy ne gördítsen akadályt az ember elé? Nem lehetnek annyira vakok, hogy ne lássák be: Szeretnék ugyan a cégnél maradni, de ha egyszer utálom, amit csinálok és a másik pozícióban vagy háromszor annyit kapnék, akkor adminisztratív eszközökel úgysem bírnak megtartani. Pedig a jelek szerint az hiszik...

Szóval van valakinek ilyen irányú tapasztalata?

Advantech Creative Commons License 2000.12.30 0 0 247
Minden kedves allaskeresonek (es mar megallapodottnak is) munkaban gazdag, boldog uj evet kivanok!

A.

ps.: Ugy terveztem, a szilvesztert majd ugy toltom, hogy mar tudom mit fogok 2001-ben csinalni. Ehhez kepest van egy holnap lejaro szezodesem, amit elvileg meghosszabithatnek, de nem igazan van hozza kedvem (bar valszeg vegul megis meghosszabbitom). Ezen kivul van harom, felig-meddig elkezdett allaspalyazatom (mindharomnal tul az elso interjun), egyenlore ismeretlen eselyekkel.

js1 Creative Commons License 2000.12.20 0 0 246
akkor mégis hol érdemes állást keresni? a fejvadász cégekről mindig a multik vezető pozíciói jutnak az eszembe, holott én egy jó kis beosztotti, legfeljebb középvezetői állással is beérném (nem török a csillagos égre, mivel ismerem a korlátaimat).

folyamatosan nézegetem az expresszt, a hvg-t és elkezdtem böngészni a netes lehetőségeket is. ez utóbbi első ránézésre általában kiábrándító. az adatok csoportosítása és feldolgozása szempontjából szűkítik le annyira az adható válaszlehetőségeket, vagy minél több regisztrációt akarnak kicsikarni? személy szerint (elméletileg) két irányban is elindulhatnék, az átfedéses területeket nem is számítva.
tényleg, mit ér ma egy érettségi, egy-két okj-s felsőfokú szakképesítés, pár éves szakmai tapasztalat, no meg némi (nem dokumentálható) angol nyelvtudás? szerintetek is egy nagyobb méretű nulla? (nekem néha az az érzésem).

más. a multik (is) szeretik a lojalitást, de mit tesznek érte? tapasztalataim szerint senki sem lehet próféta a saját cégénél. az abszurd játék így fest:
1. ha új kollega érkezik, mindig többet kap mint te
2. ha te is többet akarsz keresni, el kell menned
3. ahova érkezel, többet fizetnek mint a már ott dolgozó kollegáknak
4. a te pótlásodra felvett ember többet kap, mint amit te kértél (volna - ha ott maradsz)
(szívem szerint ezt aggatnám ki minden HR királlyal szembeni falra :-))

a (kizárólag) fiatalok alkalmazása egy cégnél, számomra azt az üzenetet hordozza, hogy a középkorú már nem felel meg, ergo ott az idő múlásával egyre közelebb érezheti magát az ember a kijárati ajtóhoz. természetesen ilyenkor is mindig szerepel a karrierlehetőség illetve a biztos jövő szlogen. tudom, hogy egy bizonyos kor felett már nem olyan erős hajtóerő sem a jövedelem, sem az önmegvalósítás, de a mérleg másik serpenyőjén nyomhat a szakmai tapasztalat és a munkahelyi kultúra folytonossága.

a másik abszurd: a HR igazgatót ki alkalmazza és minek alapján ítéli meg a képességeit??
a csúcs az lehet mikor egy HR menedzser megküzd egy grafton kaliberű toborzógépezet nagytudású személyzeti tanácsadójával :-)

Advantech Creative Commons License 2000.12.19 0 0 245
Szia!

Megvolt a G&Y-gal az angol nyelvu interju. Nem volt veszelyes, bar nem teljesen ezekre a kerdesekre szamitottam. Ugy erzem, jobban sikerult mint a multkori.

A.

petrakovacs50 Creative Commons License 2000.12.15 0 0 244
:-)) Valami biztatot? Hat nem konnyu!

Nem vagyok nagyon tapasztalt kereses ugyben. Osszesen ket munkahelyem volt , az elsot a 13dik napon otthagytam, a masodiknal meg mar ot eve huzom az igat.

Voltam parszor fejvadasznal , hogy lassam "mennyit erek a piacon". Ha huzamosabb ideig dolgozol egy cegnel, nincs osszehasonlitasi alapod. Persze a haverok adnak nemi tampontot, de akkor sem 100% tiszta a kep.

A kovetkezot gondolom (lehet sot biztos, hogy nem mindenki fog ezzel egyeterteni, ez csak az en tapasztalatom alapjan mondom)

Ha palyakezdo vagy akkor jobban jarsz ha a cegnel probalkozom es nem a fejvadaszoknal. Ha ertekesites, penzugyi vagy marketing teruleten vagy/ ez erdekel szerintem nem rossz multinal kezdeni. Egyreszt nagyon szeretik a fejvadaszok :-)) masreszt talan lehet valamit tanulni. Par ev (2-3) multis tapasztalattal mar konnyebb ertelmesebben targyalni fejvadaszokkal. :-) Nem mondom, hogy konnyu, lasd Grafton pelda. Ugy emlekszem masfel eve voltam a cegnel es el akartam jonni. A fejvadasz azt mondta, hogy szerinte varjak meg par evet es utana valoban nagyot tudok elore lepni.
Aztan vartam par evet, megint elmentem fejvadaszhoz (most nem akartam kilepni, csak korulnezni) Elmondtam, hogy mit csinalok mennyit keresek stb es azt mondta, hogy nem tud ilyen lehetoseget sem. Persze rossz fejvadaszhoz mentem. Egy csomo nagyon gagyi. Hitegetnek, interjuztatnak de valojaban semmi olyan allas nincs az adatbankjukba ami a Te szakmai hatterednek megfelelne.

Meg egy sztori. Valahogy, komolyan nem emlekszem, hogy hogyan bekerultem valami adatbankba. Egyik nap kaptam egy emailt, hogy mar nem emlekszem melyik fejvadaszceg neveben irjak a levelet. Tajekoztatnak, hogy van egy szabad allas es mivel ok atneztek az en anyagomat ugy erzik, hogy talan felkeltene az erdeklodesemet. Ekkoriban mar 4 eve voltam multinal. Az allas amit ajanlottak KEZDO titkarnoi volt. Ne ertsetek felre semmi bajom a titkarnokkel (az egyik legjobb baratnom pl titkarno), de kiakadtam, hogy ennyire semmibe vesznek. HOgy engedhet meg maganak egy fejvadaszceg ilyet??

OK Vissza az eredeti temahoz. Biztato:

Dontsd el, hogy kb milyen teruleten szeretnel dolgozni. Nezz ki magadnak mondjuk elso lepesben 10ceget. Nezd meg a weboldalaikat, ha vannak ott ismeroseid erdeklodj. Sajnos a felveteli procedurak nem mindig igazsagosak es lassuk be egy egyoranyi teljesitmeny alapjan itelnek meg. De talan nem mindig szurja el az ember. Ha meg ugy erzed nem szurtad el, de ok voltak bunkok akkor meg nem is erdekes az egesz.

Visszaolvasva semmi biztato nincs benne;-( de azert megprobaltam.

Amugy van egy baratnom aki 3 ev alatt 6szor valtott munkat. Lattam szenvedni amikor fejvadaszokhoz jart, amikor elment arra a rengeteg interjura. Par honapja vegre ratalalt a szamara megfelelo munkara.

Szoval ezzel csak azt akartam mondani, hogy elhelyezkedni szerintem nem olyan nehez, a neked megfelelot megtalalni az mar annal inkabb. Szoval ha kell a penz akkor hamar el fogsz tudni helyezkedni, de persze a keresest nem kell a munkaszerzodes alairasaval egyidoben abbahagyni.

PK

Advantech Creative Commons License 2000.12.15 0 0 243
Hajra!

:o)

A.

Előzmény: IV.kercsaj (242)
IV.kercsaj Creative Commons License 2000.12.15 0 0 242
Sziasztok!

Tud valaki egy kis biztatót is mondani?

searcher1 Creative Commons License 2000.12.15 0 0 241
Nem kell semmin meglepodni, gondolom bevallaltad.
Egyebkent nekem is volt olyan fejvadasz, aki csak angolul volt hajlando a telefonban beszelni, persze ezt azert interjunak nem neveznem.

Lehet, hogy a munkakor olyan jellegu, amely nagyon igenyli a rugalmas es nyitott gondolkodasmodot, na meg persze a jo angol nyelvtudast.

De az is lehet, hogy egyszeru prozai okok miatt probaltak ilyen jellegu interjut folytatni: nagyon surgos a kereses, es mar nem talaltak szabad idopontot az irodajukban.

Mellesleg az iroda atlageletkora kb. 25 korul lehet.

Előzmény: Advantech (238)
Advantech Creative Commons License 2000.12.15 0 0 238
Felhivtak, mit szolnek egy telefonon kersztuli interjuhoz, ahol a nyelvtudasomat ellenoriznek. Egy allaspalyazatot kuldtem egy ceghez, es a G&Y jelentkezett, hogy ok csak ezzel foglalkoznak (legalabbis ebben az esetben).
Ilyenrol meg nem hallottam.

A.

Előzmény: searcher1 (237)
searcher1 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 237
Igen, mi a kerdes?
Előzmény: Advantech (236)
Advantech Creative Commons License 2000.12.14 0 0 236
Fejvadaszok: Great & Young-ot ismeri valaki?

A.

Szecső Creative Commons License 2000.12.14 0 0 235
Advantech
Levél újra elküldve, index + freemail.

Előzmény: Advantech (234)
Advantech Creative Commons License 2000.12.14 0 0 234
Honnan vetted a 70%-ot? En korul vagyok veve koztisztviselokkel, es az o fizetesuk ertekeben csokkent iden. Azt a par %-ot, ha megfigyelted 2001. juliusatol igerik. Na most az egesz evre vetitve nem sok, ha egyaltalan lesz belole valami.
Egyebkent eppen azt akartam kiemelni, hogy a kozalkalmazottak mas rendszerben kapnak fizetest, mint a koztisztviselok. Tenyleg jobban keresnek, ez igaz.
TC2 azon mondatara reagalatam, hogy: "A köztisztviselő az közalkalmazotti besorolási táblázat alapján kerül fizetésre (?)! :)))" Mivel ott a vegen a kerdojel gondoltam, valaszolok ra, mivel nem igaz amit leirt.

A.

Előzmény: HPisti (233)
HPisti Creative Commons License 2000.12.14 0 0 233
Advantech: a köztisztviselők (kösz, fiúk) 2001 végéig 70%-os béremelésben részesülnek, a közalkalmazottak meg maradnak a bányászbéka alatt.

TC2: nem az interjú miatt sírunk, hanem a stílus (bocsi: style) miatt. Az önbecsülésemet nem adom!!!

Searcher1: ebben a g. 2. helyezésében valami nem tiszta... Netto v. brutto árbevétel? :-) És a mosodai számlát ki állja ottan? :-)

Beebite: még mindig fenntartom a véleményemet, hogy mázlista vagy. Te biztosan találsz állást (ha tényleg most kezded keresni, akkor augusztusra sikerülni is fog).

Ral Lee Creative Commons License 2000.12.14 0 0 232
TC2, nem csak az interjúkon akarnak "olyannak" látni. Ha felvettek, később is azt várják. Nézd meg, aki érvényesül, az már a magánéletben is olyan, mintha állandóan interjún feszítene. ¦-)

Mondjuk amikor a mostani munkahelyemen (egy magyar nagyvállalat leányvállalata) voltam interjún, akkor nem sokat vetítettem, de talán nem is várták annyira ezt a stílust, mint a multiknál. Itt más okozza a gondokat, a nyomott hangulatot: a vezetés szinte bűzlik a "beltenyészettől". Minden vezető valakije (rokona, stb.) a másiknak, és sokszor elég tulok stílusban bírnak fellépni azokkal szemben, akik kívül esnek ezen a körön. Egyébként csodák csodájára a sok kamuhirdetést is tartalmazó HVG-ből származik az állás.

Előzmény: TC2 (230)
Advantech Creative Commons License 2000.12.14 0 0 231
A koztisztviseloi dolgokat a koztisztviseloi torveny, a kozalkalmazotti dolgokat a kozalkalmazotti torveny szabalyozza. ezek tartalmazzak a ket szfera bertablait is, kulon-kulon. A koztisztviseloi szferaban nagyobbak a jovedelmek, foleg ha valaki orszagos hatastkoru szervezetnel dolgozik. Igaz ez meg mindig joval a versenyszfera alatt van.

A.

Előzmény: TC2 (229)
searcher1 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 228
Nem szivesen adok senkinek tanacsot az interjukon valo szereplesre, erre ott vannak az okostojas fejvadaszok, nunkaugyi tanacsadok stb. a gagyi alsegitsegukkel. Nagyon nehez meg altalanossagokat is megfogalmazni. Minden az adott szitutol fugg: a pozicio, a ceg, a fonok hogy ebredt, a HR-es csajnak milyen volt az elozo ejszakaja, te milyen passzban vagy, neked mennyire kivanatos az adott hely, stb.

Egy dolgot tanacsolhatok teljes biztonsaggal: minnel tobbet kell probalkozni, gyakorolni, hogy, ha eljon az a hely/pozicio, ami igazan erdekel teged is, nehogy a rutintalansagodon muljon az interju vegkimenetele. Kezdonel foleg igaz - gyakorlat hianyaban - hogy a szemelyisegre, attitudokre mennek ra egy beszelgetesnel. Es ha idoben kezded el az interjuzast, hidd el meg fogod azt a munkahelyet talalni, ahol pont rad varnak, mert Te kellesz nekik. Es ebben az esetben nem kell aldumat nyomni, nem kell a betanult sablon szoveget eloadni, hanem onmagad adhatod, termeszetes formaban. (tudomasul kell venni azt, hogy ez lehet, hogy csak az 50. ceg lesz, es addig nem szabad letorni)

Akkor van baj, ha valakit szorit az ido, mert tenyleg nincs penze es nem tud enni adni a gyerekenek. Ilyen esetben valoban kenytelen az ember olyannak latszodni, amit az interjuztatok elvarnak. Hosszu tavon nem kifizetodo ez sem, mert valamelyik fel ugyis ra fog jonni, hogy nem tudja elviselni a masik fel valodi enjet, es valas lesz belole.

Előzmény: Beebite (227)
Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 227
Már 2ből 2 multi elkergetett, egyik olyami indokkal, hogy nem vagoyk elég intelligens (mensa tag vagyok, de ezt ők nem tudják), a másik meg még gyengébb volt (ld pár hozzászólással lejjebb a történetet.)

Nem bizom el magam...Sőt talán az önbizalom hiánya lesz a legnagyobb gát...
Bár imádok szervezkedni, variálni, előadni, megnyilvánulni, de magamat eladni, kvázi "dicsekedni" nem szokott menni. Olyan álszereénység féle sül ki a a dologból.

FEbruártól nem igazi állást keresek, csak vmi pénzforrást. Ha jobb nem lesz, elmegyek térképet digitalizálni. Persze örülnék egy állásnak is...:)

Bee

Előzmény: searcher1 (226)
searcher1 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 226
Ha a cel szept, akkor jan 1-jetol nyugodtan indithatod a kampanyhadjaratot. Ha febr., akkor pedig mar lekestel...

Egy jo tanacs: a viszonylag jonak tuno parametereid ellenere se bizd el magad!

Egyebkent pont te lennel a multik tuti celpontja. (2 diploma, 2 nyelv, evfolyamelsoseg) En helyedben nem sokat gondolkodnek rajta milyen ceget valasszak. 3 ev egy jo nevu multinal nagyon eros referencia. Olvass el egy-ket mar tapasztalt munkaerot (esetleg vezetot) kereso felhivast.

Előzmény: Beebite (225)
Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 225
ha akkortól lenne állás nem tiltakoznék. De tudok menni augusztustól is, félállásban meg februártól.
Kell a zsé sajnos:( (gyk. pénz)

B

Előzmény: searcher1 (224)
searcher1 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 224
Tehat nagyjabol szeptembertol szeretnel elkezdeni dolgozni?
Előzmény: Beebite (223)
Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 223
nem vészesen égető
Csak egy kicsit aggüódom, hogy hja az lesz, akkor majd jön a szivacs.
Nem vagyok hajlandó számlázni sem.
És kérek kajapénzt, meg a többit, inkább legyen kevesebb a fizetésem, de az legyen meg igazoltan.
B.
Előzmény: searcher1 (222)
searcher1 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 222
Gondolom, be kellene jelentkezned az osszes altalad ismert fejvadaszhoz, vadul vadaszni a HVG-t, es a preferalt cegek honlapjait. Es termeszetesen az osszes ismerosod tudataba be kell epiteni a te munkahely keresesi szandekodat. Kb. ennyi. Kerdes, mennyire egeto a helyzet?
Előzmény: Beebite (221)
Beebite Creative Commons License 2000.12.13 0 0 221
2 diploma, 2 nyelvvizsga, szinte 0 tapasztalat, és lány, mit kezdjen?:)
CSak valami biztatót, léccives:)

B

Advantech Creative Commons License 2000.12.13 0 0 220
Azert a multik mellett ne feledkezzunk meg a kis cegekrol sem. Most azokra gondolok, akik megkerdezik, hajlando vagy-e vallalkozo lenni? Mert ugye a szamlaval kevesebb gond van, mit a berszamfejtessel. Es akkor nem kell olyan aprosagokkal foglalkozni, mint etkezesi hozzajarulas, szabadsag, fizetett unnep, utazasi hozzajarulas, stb.

A.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!