Tudom, hogy van már egy ilyen/hasonló topic, csak ott megbeszéltük, nem lehet egyszerre mindenki igényét kielégíteni, így aki szeretne
hosszabb, de azért egy napba beleférő túrákon részt venni, az tegye be ezt a topicot (is) a kedvencei közé! (De
persze akkor is, ha hosszabb/több napos terve van - én
pl. még nem tettem le a
Szlovén Alpokról, remélem, az idén összejön, majd menet közben arról is itt...)
Már vagy egy éve járunk kirándulni (hála
Strucc kirándulós topicjának!!!
:-) ), szeretjük bebarangolni a környező dombokat, hegyeket - és utána jólesően elmondani magunkról: megcsináltuk!
:-)
Kedvcsinálónak egy friss élmény!
A mai túránk Szimbával a várakozásoknál jobban alakult (annak ellenére, hogy egyik négylábút sem hozta! :-) ), egész szép távot sikerült mennünk a Budai-hegyek Szabadság-hegy - János-hegy körüli részén, kb. 15 km-t sikerült mennünk, a szintkülönbség nagyjából 530-550 m volt! Az útvonal: Normafa - János-hegy - Kis-kőfejtő - Vaddisznó-forrás - Virág-völgy - Csacsi-rét - Makkosmária - Végvári-szikla - KFKI - Frank-hegy - Irhás-árok - Farkas-völgy - Apáca-rét - Normafa. Láttunk útközben sok szép virágot (ezeknek a nevét csak ribizli tudná felsorolni! :-), mi csak a kökörcsint és az ibolyát ismertük fel - Erzsikét meg letagadjuk... :-) ), néhány biciklistát (fájdogált is a szívem...), egypár kutyát (köztük egy olyat, amilyet én még sosem, és Szimba azt mondta, ez a legnagyobb testű kutya égen s földön!), valamint rengeteg kocaturistát kiskosztümben, köröm- ill. patacibőben, miniszoknyában, esetleg öltönyben-nyakkendőben... :-) kiültek a padokra és azt játszották, ők most természetelnek... :-). Másztunk sziklát is (Végvári-szikla), ettől meg mi képzeltük magunkat azonnal képzett alpinistának... :-) Ettünk jó büdös sajtot is - az íze viszont isteni volt... a nevét ennek sem tudtam megjegyezni, majd jön Szimba és kiegészíti a hiányzó részeket. Jártunk olyan helyen, ahol az emberek képesek voltak egy 45 fokos lejtőre költözni - arra a környékre csak a TF-et végzett levélkihordókat veszi fel a Posta!
Mostanra fáj a térdem, de ez majd elmúlik, az viszont nem, hogy kipróbáltuk magunkat így a tavasz elején - jöhetnek a komolyabb túrák!
:-)
Így mennek ezek, várunk minden természetjárót! Ígérem, jó topicgazda leszek és csak a legszükségesebb alkalmakkor (értsd: túrák előtt) nézek be! Ezzel együtt felhatalmazok mindenkit, ha túraötlete van, ne fogja vissza magát, mindenki szervezhet akármilyen kirándulást! :-)
Fishtax