A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Nekem csak azért nincs, mert még nem tudtam magam rászánni, hogy motor áráért vegyek doboz. Kurvajó cucc, voltak már nálam motorok, amiken az volt, kb elfelejtheted az oldalsókat, 1-2 napos motorozásokhoz.
Átlag napokon nem akarok a jelenleginél több cuccot vinni magammal (pipere (vagyis klotyópapír), szerszám, két részes esőruha, pulcsi, miniállvány, tárcsazár, defektjavító). Inkább a megállás a bajom. Tegnap Zakopaneban: full cucc rajtam, fényképező a nyakamban, egyik kézben bukó, másikban tanktáska. Unom, hogy ha megállok, max a kesztyűt tudom elrakni.
Pér hete el kellett magammal vinnem a 60 literes hengertáskát, amikor valahova lemotoroztam, ahol átvedlettem utcaiba. Sisak és csizma lógott a motoron, többi ruha meg a táskában (a motor meg egy nyilvános rendezvény parkolójában állt egész nap.)
A gyári Akra nekem nem hangos. Igaz a db killer ezekben fixen van benne, nem kivehető. A Tps szerintem gyárilag benne van, de be kell aktiválni, a szervíz megmondja, kérdezz rá. Nekem benne volt alapból, korábbi mociban a gyorsváltót rakattam be, komputer kellett hozzá és kb egy óra. A Misclein Anakee egy kalap szar, hangos, cserébe nem tapad ha hideg van. Bridgestone gumikkal kaptam, 5000 alatt kukák voltak, most a Mischlein 6-al semmi hangja, és tapad is kanyarban cserébe.
Múltkor írtam, hogy olyan érzés menni a GS-el, kétszeméllyel, mintha elfelejtettem volna kanyarodni. Kóválygok az íven összevissza.
Aztán egy túrán egyik reggel átpakoltam a cuccokat... Három vario doboz van, plusz tanktáska. Fogtam és az italokat, egyéb nehéz cuccokat átpakoltam az oldaldobozok aljába, hogy alacsonyan legyenek. A topcaseből amit lehetett átraktam még a tanktáskába, így a topcase-t össze tudtam csukni a kisebbik méretére és könnyebb cuccok voltak csak benne. Láss csodát, a kanyar közbeni imbolygás leszelídült drasztikusan.
Szerintem felejtős dolog a böszme nagy topcase, a motorozás és a biztonság rovására megy. Ne akarj egy hatalmas "tőkesúlyt" a lehető legrosszabb helyre. Oldaldobozokban gondolkodj!
De várjál, azon nem volt kat, az úgy hangos. Az enyém egyáltalan nem.hangos, semmilyen fordulaton.
Amúgy nem tudom, motoroknál mar régen el kellett volna szériaban terjednie a gombról vezérelt csappantyús csöveknek. Ha hazalopózok, túrázok, babalocsit toló anyukát látok, megyek halkan, ha meg palyázok, vagy valami forgalommentes mellékútom nyomom fullba a kretént, akkor meg lehet hangosabb.
Ja, csak amint rámész vele egy kisebb emelkedőre és van terhelés, mint pl. az udvarunkon, akkor mindjárt olyan hangos lesz, hogy nem indulsz el éjszaka, nehogy megdobáljanak.
Ezt ugye onnan tudom, hogy nekem is Sebring volt az R-en, és most gyári van.:)
Balatonszepezden van nyaralónk, kb. 250m-re a 71-estől. Amikor kiülünk a szép nagy teraszra, nézzük a szép tájat a tóval, vitorlásokkal, egyenekkel és hallgatjuk a motorosokat. Két hete a Komói tónál nyaraltunk Olaszországban, 30+ fok volt napközben, estére hűlt kellemesebbre a levegő. Lefekedtünk 11 körül, kinyitottuk az ablakokat, hogy legyen egy kis levegő és 5-10 percenként felriadtunk egy motorosra, míg az utolsó Márió haza nem ment a kocsmából, vagy nemtomhonnan éjjel egy körül. Egy nyolc lakásos társasházban lakunk a felső szinten. A gyári kipuffal is hallja a feleségem amikor ki vagy beállok a teremgarázsba, meg a másik 7 család is. Az Akra egyértelműen hangosabb alacsony fordulatoj is, előzéskor meg felüvölt.
Szerintem nem tartozik senkire, hogy Márió mikor megy haza a kocsmából, ahogy a másik hét család sem akar a motoromra ébredni amikor reggel kiállok a teremgarázsból. Szerintem mások zavarására nincs mentség, nekem a csappantyú előtti BMW-k hangja tetszett, az újabbak már gyárilag is túl hangosak, de az a legtöbb amit tehetek, hogy visszarakok egy gyárit.
Tudom, hogy a motoros társadalom és a lakosság többi része közötti konfliktusok nagy részéért a hangos kipuffogók a felelősek, a motorosok azt gondolják joguk van hangosokodni, meg hozzátartozik az élményhez, stb. a lakosság többi része meg a csendet választaná vagy a madárcsicsergést. Motorosnak tartom magam, de ebben a lakosság többi részével értek egyet, közlekedni kell, motorozni kell, de az elengedhetetlennél jobban ne zavarjuk egymást semmivel.
Amikor 1150-em volt, leszedtem kíváncsiságból a hátsó dobot, csak a katalizátor maradt rajta, de nem volt elviselhetetlen hangja úgy sem. És még a felnit se takarta ki.
Enyémen Sebring van, killer nélkül, de előtte van a kat, szóval kb üres is lehetne. De kafa mely hangja van, bemérettem hiteles műszerrel, és 6dB-lel van a gyári érték alatt.