Keresés

Részletes keresés

szállító87 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 6704

Üdv!Valakinek esetleg eladó kisliba solt örnyékéről?!Érdekelne pár darab!

VladTepes Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6703

Jó kérdés.

Az biztos, hogy baromi kemény a csapvíz, no meg a DMVRT gazdagon klórozza is (főleg, ha magas a Dun, mint most is)

Én utálom az itteni csapvizet, ehhez képest még a bp-i is jó volt, úgyhogy ásvány-, ill. forrásvízet iszom (utóbbit Visegrádról hordjuk, az ottani forrás (tán a palackozott víz is abból készül?) mindenkié, azaz lehet vinni palackban szabadon (na jó, per alkalom, max 50 literrel - de ez inkább azért van, hogy ne legyen sorbanállás)

Az apró énekesmadaraimnak pár napja kezdtem ilyet adni a csapvíz helyett, mert pár hóna itteni víz után úgy kezdtek kinézni az itatók, mint az Aggteleki cseppkőbarlang....

De libák a kertben mindenbe beleisznak.......

Ma pl a kert ösvényen levő tócsák voltak soron, azt meg nem tudom szabályozni, hogy így mit szednek fel. (vegyszerezve, permetezve nálunk nincs, mivel díszkert van, annak meg minek)

Holnap veszek premixet, aztán "möglássuk" :-)

Előzmény: edit111 (6698)
japipapa Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6702

Értelek, de a libasz@rt hogy szeded ki? Úgy kajálnak, hogy e falat dara v. más, utána rohannak lefetyelni. Egy kis maradék mindig van a csőrükbe, az szépen, kimossák és beindul a rohadás. Ha még is akarod, tegyél bele a tóba halat, pontyot, törpe harcsát, szóval olyat, amelyek fenék túrók, ők kieszik a hulladékot.

Előzmény: jojcye44 (6694)
mazsyné Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6701

jah amugy mára az összes kitört és még 3 napjuk van a kelésig.

Előzmény: edit111 (6699)
mazsyné Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6700

néma kacsám sajna nincs, libám meg kotlik. a tojások 10 napos a legrégebbi, 2 tojom van és naponta pottyantanak hál istennek, illetve most megint csak az egyik tojik a másik nem. gyöngyösöm lesz még, de az sajna lassan gyülik mert 1 tojom van csak. a japánok meg kotlanak mind a 2. a harmadik meg fogalmam nincs hova tojik.

Előzmény: edit111 (6699)
edit111 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6699

Szia Mazsyné,

valószínű az a 3 tojás beindult mielőtt a keltetőbe tetted.

Köszi a tojásokat, szombat reggel elhoztam anyukádtól. Nincs még valamid? Férne még  a keltetőbe pár db. Mikoriak a kacsatojások? Ma elindítottam a keltetésüket.  Némakacsa- vagy libatojásod nincs esetleg?

Előzmény: mazsyné (6691)
edit111 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6698

Nem lehet, hogy rossz a víz? A liba nem igényes a tiszta vízre, de nem lehet benne mégis valami ártalmas dolog?

Előzmény: VladTepes (6679)
Xaxonos Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6697
hali! Tollasodás idejére elvileg kén magasabb fehérje meg vitamin is ,de nálatok szerintem böven megkapja mindezt :D Érdekességként megjegyzem ha kitépsz egy liba tollat éppugy megtudod látni a belsö káváján a szin erösség mintájaból hogy melyk nap mit evett azaz számára jót e mint az énekesmadaraknál,vagy akár a szarkáknál. Árulkodó jelek mint fáknál az évgyürük.
Előzmény: VladTepes (6696)
VladTepes Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6696

Köszi az info-t, veszek ilyen Futor nevű premixet. (gondolom, ha más nem, az esztergomi gazdaboltban lesz)

Kérdés: tollasodás kezd beindulni a két rosszéletű madárállaton, ilyenkor kell-e nekik valami kiegészítő vitamin, tápszer, mittomén?

Tegnap volt nálunk egy hölgy, aki befogadóként elvitt egy idei mentett varjú  külköt. varjú már felnőtt méretű, éppen repüln tanulós korban van - s a hölgynek véletlenül sikerült egy picit megreptetnie nálunk, a kerben, szállítóba rakás helyett..... Bandi liba (növenék) úgy rontott rá sziszegve a varjúra, mint egy fúria, és már tépte volna a szárnyát, meg ahol érte, mire odaértünk és kimentettük a kisvarjút előle. Előző nap meg a fűnyírót verte meg, majd nagyon büszek volt magára, hoyg milyen ügyesen megvédett negem a szörnytől, amikor a gép elhallgatott (kikapcsoltam). Ahogy elnézem, igen ütős házörző lesz belőle - szomszéd (1000és1) macskák nem jönnek a jövőben a kertünkbe :-)

Azon azért meglepődtem, hogy a varjút megtámadta, pedig semmi okot nem adott - míg a feketerigókkal nem foglalkozik. Azok ha 1m-re tőle kutakodnak a fűben, az nem zavarja. Tuti, valami beépített ösztön.

Előzmény: Xaxonos (6695)
Xaxonos Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6695
Futor, zeolit, zoovit. Ezek közül amelyket kapod. A futor kb 500 ft,talan jobb picivel mint utóbbiak. Libanak megfelel tökéletesen. Hát ha vietnámi lenne a lányod ott a föétkezése lenne a kukac stb. )) nálunk is megrágcsikálta egy gyerköc a kutyakrokit. Tulélte. Ezek betudhatók balesetnek, nem is köll egy gyereket hermetikusan elzárni az állatoktól mert sok pozitivumot ad egy állat de pld ha arra kényszerül egy gyerek hogy folyamatosan macskaszört lelegzik be meg hasonlók az szülöi felelötlenség. Off vége
Előzmény: VladTepes (6688)
jojcye44 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6694

Én úgy gondoltam hogy ugyan úgy csinálom mint a kertni tavakat(víztisztító szivattyú meg minden)növények nélkül.

Előzmény: japipapa (6672)
mazsyné Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6692

már 3 van kitörve és 2 a hegyes felénél, szóval rossz helyen.

Előzmény: mazsyné (6691)
mazsyné Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6691

jó reggelt mindenkinek, olyan kérdésem lenne mitől van hogy a kacsáimnak 13.-án kéne kelniük és már 2 ki vn törve egyik tegnap törte meg a tojást a mások pedig 2 napja.csipog de még nincs kinn a tojásbol. a többi nyugalomban van.

mazsyné Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6690

hát szia utazó,örülünk neked, remélem kicsit pihenni is fogsz amig itthon vagy na meg persze beszélünk is majd.:D

Előzmény: Tarajos1 (6687)
DR Weiss Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6689

Fehérek:

VladTepes Creative Commons License 2012.06.10 0 0 6688

Az együttfürdést én sem pártoltam - de így most könnyebb nemet mondani, főleg, hogy tudok arra hivatkozni, hogy belefosnának a vízbe (ezt a lányom sem hiszem, hogy értékelné).

Hááááát. A záró 2 mondatod nálunk nem müxik - lásd anno a lányom még totyogósként egyszer bezabált vagy negyed liter csontkukacot (horgászboltos lét hátránya), utóbb meg úgy virslizett, hogy "egy falat nekem, egy a cicának, egy meg a kutyusnak", a kupacban alvásról ne is beszéljek. Viszont elmondahtó, hogy olyan immunrendszere lett a külöknek, hogy az egész osztálya már kidőlt, ő még akkor sem beteg :-)

Viszont premix:

OK, hgy mindegy melyiket. De mivel nálunk csak ez a két liba van háziszárnyasként, így gőzöm sincs, mit használjak, mit vegyek nekik. Az apró énekes madaraim premixét nem adnám, mert a 100g-s zacsi kerül vagy 2.000-be - úgyhogy inkább megkérdezném, melyik gyártó milyen márkáját keressem a helyi gazdaboltban? (nem a boltos javaslatára szeretnék támaszokodni)

Előzmény: Xaxonos (6682)
Tarajos1 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6687

Bocsi én írtam a fiam nick nevén :D

KisTaraj Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6686

Na üddvözlök minden kedves hápogó,gágogó,tityegő,totyogó,apró és nagy szárnyas állattartó őrültet :D Végre újra itthon pár napig.Bár nem igazán jók a hírek.Sajna a 2lábú róka meglátogatott és pikk pakk elvitt 2 Landesit. Ami Móniékat arra késztette,hogy fortnox ot csinált az állat állomány védelmébe.Jelenleg az állatok leginkább börtönben vannak mint olban :D Veletek miujság őrült és kerge ismeretlen és ismert barátaim? :D

BR79 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6685

leginkább 4-5db idei gyöngyösre lenne szükségem.

Üdv.

BR79 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6684

Üdv Mindenkinek!

Eladásra szeretnék felajánlani két tekercs csirkehálót. Az egyik 100cm/20m 500ft/m 10.000-

Másik 50cm/8,5 m 250ft/m 2.125-

Tekercset nem bontok meg. Ha mindkettőt elviszi valaki 11.500- ért viheti.

5000 ft-ig beszámítok idei paraszt gyöngyit, japán tyúkot, kendermagos v. kopasznyakú tyúkot.

Pest megyében lakom szállításban korlátozott mértékben esetleg tudok segíteni.

Várom a kedves érdeklődőket.

Xaxonos Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6683
gyors gyógyulást a gyermekednek. Na ebbe a nyáron már nem keltetünk dologba sok igazság van. Tapasztalat. Na meg látod az öregúr is tudja. Tehát megprobalja elsózni csibe áron a szemtelen tojásait. :D
Előzmény: hvgabriella (6681)
Xaxonos Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6682
mindegy az melyk premix. A lényeg hogy pótolja a sok üritéskor kiadott ásványi anyagot. Nem utolsó sorban megköti az állagát meg nem is lesz annyira büzös az anyag. Meg hát a csontfejlödést is segiti. Az együtt fürdést meg ne engedd! Simán beleürit meg azt se felejtsd a viziszárnyasok a legjobb szalmonellózis hordozók! Tudod alapszabály: állatokkal nem eszünk iszunk, Te esetedben nem fürdünk. Kutyát ,macskát nem csókolgatunk stb.
hvgabriella Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6681

Na jöttem kicsit olvasgatni,de nem sokat, mert a picim beteg...most épp alszik.

Azóta is levelezgetek azzal az öregúrral aki 1000-ért is adta volna a libatojást-legújabb agymenése, hogy a gödöllői libatojást jó és a 20 százalékos kelési arány teljesen okés libatojásnál........bakker én már nem írok neki vissza..... sőt azt is mondta, hogy a július már nem a csirke és kacsa-liba keltetés ideje.........szóval ne keltessek...

vélemény???

A liba biz belepiszkol a vízbe, a masszívabb kakkancs pedig az előttem szólók javaslatával elérhető. Ha nem is veszed el teljesen a tápot, kukoricadara kell neki.

RosarioRao Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6680

Nálam beleülnek az itatóvályúba, és pár naponta szép adagot merek ki belőle. A karmaival pedig kikarmolhatja a medencét.

VladTepes Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6679

OK, hogy vizimadár, de basszus, ezek sivatagot csinálnának a balatonból is, amennyit vedelnek... :-)

Nos, szitu a következő: Éjjelre le vannak csukva, s reggel, kiengedésre már rég nincs vizük, mert vagy kiitták, vagy kipacsálták (minden milyen itató - megoldják a kipacsálást, ügyesek), ilyenkor a székletük zöld kolbászka állagú. Majd rávetik magukat a vízre, és ez átváltozik "öterülő" zöld fél-folyós masszává, aztán esznek-isznak-esznek-isznak, még többet isznak - teljesen spriccelősen hígat ürítenek, majd jön a szinte tiszta víz spriccel állapot (ez főleg a gúnárra, Bandira jellemző, ő az aki végképp hajlamos "rommá vedelni" magát). Olyan, mint akik átesnek a ló túloldalára.

Ki fogom próbálni a legelés + kukoricadara kombót (fű+táp helyett), illetve kérdezném, milyen ásványi premixet javasolok?

Jut eszembe, még egy dilis kérdés: úszás közben fosik a liba? (lásd madarak röptében nem szarnak, kivéve sirályféléket, és a sarlós fecskét) Lásd a lányomnak az a gondolata támadt, hogy bevinné magával a kerti medencébe (ilyen felfújhatós, 3,60-as kék izé) a libákat, had ússzanak "szegények". Én szaporán ellenjavallottam, hogy nem jó ötlet,mert cserélhetjük ki a vizet utána, mert tuti belefosnak.

(aztán gondoltam, inkább megkérdezem, úszás közben is fosnak?)

Előzmény: edit111 (6674)
CsendesB Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6678

Szia, nagyon szivesen és nölyenek nagyra és örülök hogy tecenek.a szüleimnek átadom az üzit és üdvözletüket küldik ök is és mi is szivesen látunk titeket, ha esetleg nem mostanába de mikor megnönek a kislibák majd szeretném megnézni öket.

üdv Balász és szülök.

Előzmény: bajusz63 (6677)
bajusz63 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6677

Szia!

Köszönjük szépen a kislibákat. Nagyon szépek és aranyosak.

Nagyon kedves szüleid vannak, mondd meg nekik légyszíves, nagyon szépen köszönjük a vendéglátást. Ha erre jártok ti is gyertek be hozzánk szétnézni.

Üdv: Anett

Előzmény: CsendesB (6632)
Xaxonos Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6676
helló. Sztem sem egészséges ha mindig higat ürit a libád. Mint irod hogy sokat legelhetnek nálad és még tápot is kapnak, ez igy lehet tul sok nekik a jóból. A sok fehérjétöl is foshatnak. Javaslom a tápot cseréld le kukorica darára,az jó hasfogó is egyben. Aztán figyeld milyet üritenek. Az egészséges liba sz@r ahogy lentebb is irják olyan zöld csik . Ja és ásványi adalékot böven keverj a kajájukba pár napig.
Előzmény: VladTepes (6671)
mazsyné Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6675

szia leirtam lentebb a címet ahova tudsz menni a tojsokért esetleg ha mégse kell ird meg,ne várjon anyukám hiába. köszi. :)

Előzmény: edit111 (6674)
edit111 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 6674

Szerintem nem azért ürítenek vízszerű "libafost" mert sokat isznak, hanem azért isznak annyit, mert a hasmenéssel járó  nagy folyadékveszteséget akarják pótolni. Hosszabb távon nem normális a híg széklet  De tényleg sokat isznak a libák. Ha esznek rendesen, és fejlődnek, akkor nem hiszem hogy bajuk lenne. Nálunk a "libafos" zöld rudacskákban jelenik meg.

Előzmény: VladTepes (6671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!