Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7870

Meg a 7866-os

Előzmény: fagy53 (7868)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7869

Figyelmedbe ajánlom a 7862-es irásomat. Amúgy nem az első eset, hogy nem arra válaszolnak a fórumtársak, amiről éppen szó van. Seráfütty ez ilyen fórum.

Előzmény: fagy53 (7868)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7868

Az a hely nem lehet bárhol! Ha később problémád lesz az autóval, akkor hiába ua az anyag mintha  márkaszervíz tette volna bele, az időszakos szervíz nemcsak az olajcserét jelenti, hanem az autó sokpontos ütemterv szerinti átvizsgálását is.

Na ennek hiányára ill. igazolatlanságára fognak hivatkozni, mivel ezt hivatalosan csak a márkaszervízek végezhetik.

A márkaszervíz az importőrhöz tartozó szervíz, ami esetünkben azonos a Renault-tal, így bármelyik Renault márkaszervíz, külföldön is, jogosult a munka elvégzésére.

Előzmény: duralyt (7867)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7867

Elolvastam, kösz! Nincs ezzel semmi baj! A fóti szerviz is Renault-Dacia .

Előzmény: Dusteres (7866)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7866

Ok. Mielőtt megteszel érdemes ezt elolvasni.

http://www.renault.hu/vevoszolgalat/markaszerviz/gyarto-garanciaja/index.jsp

Szép napot, D

Előzmény: duralyt (7864)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7865
Valami azt súgja, hogy ez nem az ukrán határon történt :-)
Előzmény: GToni (7861)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7864

Amit leírtam, az olajcserére vonatkozik. Az éves vagy 20000-es témát meg Fóton fogom még megbeszélni, egy ismerősöm tanácsára. Dacia szerviz.

Előzmény: Dusteres (7862)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7863

Én még nem tudok, de ha megveszel mindent a Duster követelményeinek megfelelőt, az kb. a felébe kerül. Most már csak egy olyan hely kell, ahol elvégzik a munkát. Legyen az bárhol, a lényeg, hogy a számlán szerepeljen a beépített anyag. Így a garanciát sem veszíthetjük.

Előzmény: Dusteres (7862)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7862

Szia!

Szerintem nem.

4 szakszervizt hívtam fel, 3 az mondta, hogy az 1 év vagy 20000km szervizelése 60000ft. A 4. 42000ft-t mondott, ha valaki tud jobbot írjon elérhetőséggel együtt! 

Köszi, D

Előzmény: duralyt (7860)
GToni Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7861

Nem tudom miért került elő a forgalmi, de tőlem útlevélen kívül még semmit sem kértek. 

Kinek mi a kellemes. Nekem az volt eddig a legkellemesebb, amikor az egyik pünkösdi búcsú után úgy fogadott minket a határőr: "Isten hozta önöket újra Magyarországon."

Előzmény: demuramura (7853)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7860

Szia !

Nem is tudom mit írjak. Szerintem is aljas módon lehúztak! :-((

Előzmény: Törölt nick (7848)
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7859

Hali!

Szóóóval… összeszedtem magam, és megoldottam a hirtelen felmerült problémámat. Már meg is rendeltem. Köszönöm a segítséget!!!

Előzmény: idpa (7852)
4str Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7858
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7857
Szerintem pofátlanul sokat kérnek az alkatrészekért. Egy szűrő boltban 1000 forint körül mozog, csavaralátét 100 forint. Az olaj meg érdekes módon nem Elf. Légyszi írd meg hol voltál, hogy messzire elkerülhessem.
duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7856

Hali!

Még el sem kezdtem, máris elakadtam! A conrád honlapján nem találtam ezt a rögzítő ketyerét. Kérlek segíííts! :-)

duralyt Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7855

Hali!

Köszönöm szépen az infót, ezzel már el tudok indulni a megvalósítás felé. Még egyszer, köszi! :-)

demuramura Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7854

Egy kérés. Tudna valaki küldeni egy magyar nyelvű leírást, az utólagosan beszerelt sebességhatárolós tempomatról?

demuramura Creative Commons License 2012.07.10 0 0 7853

Sziasztok ! Tegnap összejött az első 600 km. Romániába mentem Dustival, had szagoljon egy kis hazai földet.

Kellemetlen tapasztalat: Az M3-on kb fél óra hosszára elment a klímám. Nem örültem. Aztán némi ki-be kapcsolgatás után újra magára talált. Amúgy nagyon tettszik a kicsike. Ahol eddig a Clióval szétrázta a sengemet az út, ez ment mint egy cirkáló a vizen.

Ami nagyon kellemes tapasztalat volt, az a határátlépés. Először csak a forgalmit adtam a Román határőr kezébe, majd kezdtem előkeresgetni, a biztosítást és egyebeket. Ő azomban azt mondta, hogy csak hagyjam. Nagy büszkén végignézett az autón, és intett hogy mehetek.

Remélem jól elleszünk egymással

idpa Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7852

Bocsi, kissé elidőztem - máshol.

Ami Téged is érdekel, azt készen megvenni nem lehet.

A csatlakozót a Conrád-tól hozattam.

A ,,tervrajzot,, én készítettem.

Kerestem egy jó kisiparost.

Megbeszéltem vele, ő elvállalta és ilyen lett.

Tökéletesen jó minőségű, precíz munka, erős, rozsdamentes.

Nem bántam meg.

Igaz, hogy majnem 50 e-be került.

Azóta ,,továbbfejlesztettem,, :

Az aljára két oldalt egy-egy 7 cm magas keményfa pallót csavaroztam, így a csomagtartóba helyezve vízszintes és a ,,kalaptartónak,, sincs útban. (Alá elfér egy méretes csuka - bár én nem abban ,,utazom,,.)

Előzmény: duralyt (7837)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7851
Na jó, de a sötétkékeknek olcsóbban csinálják.
duralyt Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7850

idpaaaaaa! Merre vaaagy?

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7849

Az egész vitát az ő negatív emóciós kisugárzása váltotta ki. Ki Gab jól összefoglalta. Én speciel havi egy-két íjászversenyre megyek, mint pl most a hétvégén, amikor olyan úttalan utakon kellett feljutni az alaptáborig, hogy nagyon örültem a Dusteremnek. Sokan odaverték az autójuk alját. Ide tökéletesen elég az elsőkerék meghajtás, és az évi 20 000km-hez meg a benzines üzem.

Előzmény: duralyt (7841)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7848

Ma voltam 20.000 km-es szervízen. Korábban téma volt, hogy mennyibe kerül a szervíz díj. 4x4 dCI (sötétkék!)

Olajszűrő :    4690.-

Leeresztőcsavar tömítés:    675.-

OMV BIXX SPEED 5W30 olaj: 19860.-

Levegő szűrő:   4490.-

Pollen szűrő:   5450.-

Klímatisztító:   1334.-

Ablakmosó koncentrátum.     795.-

Revíziós díj:   8128.-

Összesen: 45420.-

Teljesen korrekt ár, kb 1,5 órás munka. Én biztosan nem keresgetnék szervízeket, szűrőket stb., hogy megcsináltassam a szervízelést! Ha már Daciát vettem, akkor Dacia szervízben szervízeltetem. Ők éppen azért vannak, hogy bennünket kiszolgáljanak.

- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7847
Velük nagyon jó tapasztalataim vannak, de ezt már sokszor mondtam.
Előzmény: szistipisti (7843)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7846
A három henger eggyel kevesebb befecskendező fúvókát is jelent. Aztán nagy szórás van a szettek márkája szerint. Az opciók is megdobhatják - plusz szelepkenés, tartályméret, szintjelző, rejtett töltőcsonk stb.

Egy szakirányos cikk szerint ráadásul rövid távon büntetlenül kihagyható pár alkatrész a rendszerből, vagy primitív módszerrel helyettesíthető, ez az olcsó beszerelőhelyek titkos fegyvere.

Előzmény: Törölt nick (7845)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7845

Háromhengeres Splashbe kedvezménnyel 185000-ért szerelnek NLP rendszert a Jansik Autóházban. Kíváncsi vagyok nekünk mibe fájna.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7844

Ma voltam egy másik szervízben. Termosztátot cserélnek. A mérésük szerint korán nyít a termosztát.

Előzmény: club1 (7774)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7843
Előzmény: szistipisti (7842)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7842

Sziasztok!

Rönóéknál  tudják hogyan kell kellemes meglepetést okozni. Először beijesztenek, hogy 30 nap csúszás, majd pár nap múlva (ma) felhívnak, hogy mehetek megnézni a kocsimat, és két hét múlva át is vehetem. Úgyhogy nem sokára nekem is fülég fog érni a szám. Budakalászon rendeltem egyébként. A tapasztalatokról majd írok még.

Közben voltam „gyárlátogatáson” Vácon, ahol tüzetesen megnézhettem a gázosítás folyamatát.

A részletek, amit megtudtam:

A gáz szett maga 247 000 Ft-ba kerül. Ez a Magyarországon elérhető legmodernebb, legjobb típus.

Erre jönnek az opciók:

-          nagy méretű 84 literes (!) tartály felára 15 000 Ft de még 90 liter feletti tartály is elfér, az is rendelhető.

-          Flashlube felső kenő rendszer 22 000 Ft

http://www.flashlube.com/en/products/valve-saver-kit.html

Műszaki vizsga:  17 000 Ft

Ez így együtt 300 000 körül van és ez így szerintem teljesen korrekt is.

Amit láttam: Precíz igényes munka. A Duster már gyárilag elő van készítve a gázosításra, szinte semmilyen átalakítást nem igényel, csak a már kiépített helyekre be kell pattintani a vezetékeket, csöveket. Semmilyen „barkács” munka nem látszik. A gáztöltő csonk a benzintank ajtó mögött van, és nem kell semmilyen átalakító, egyszerű a tankolás. Be lehet állítani takarékosra, és teljesítményre is.

A takarékos beállításnál Flashlube-val állítólag nem vehető észre túlfogyasztás, de teljesítménycsökkenésre lehet számolni. Normál beállításnál észre sem veszed, a teljesítményen a gázüzemet, és a túlfogyasztás is 1 liter/100km-en belül van.

A szervizelés, garanciális problémák mind a kocsi, mind a gáz szettel kapcsolatban egy helyen történik, egyszerűen és relatíve olcsón.

Engem úgy tájékoztattak, hogy ez az utólagos beépítés sokkal előnyösebb, mint a gyári gáz szett.

A gyári csak 38 literes tartályt, kap, és a szervizelése is sokkal drágább lesz. Pl. a reduktorban néha cserélni kell a tömítéseket, de a gyári gázos Dusternél a reduktor egyben kell majd kompletten cserélni. A nagyobb tartály miatti nagyobb gázhatótávról meg már ne is beszéljünk.

Érdeklődtem a Váci szervízárakról  is, pl a nappali menetfényt nekem kb. 38 000 Ft-ért teszik bele.

Engem meggyőztek!

duralyt Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7841

Hu-húúú!

Ha ezt „okoska” elolvassa….. :-))

Előzmény: KiGab (7840)
KiGab Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7840

4x4 vs. 4x2, benzin kontra gázolaj. Időről-időre fellángoló vita ez. Mindenki védi a maga igazát, elfogadás csak kevés...

Én benzinest vettem, mivel sokat használom és olcsón akarom megúszni a költségeket. Ezért alakíttattam át gázosra. Így 300.000 Ft-tal kevesebből hoztam ki, mint a dízelt, majd a havi fentartási költségen is spórolok pár tízezret.

4x2: Sokat járok hegyet mászni, tájfutó versenyre, stb. A vadregényesebb részeken gyalog, úgy sportszerű. A parkolóig kell autó, amivel üzembiztosan eljuthatok. Legyen: masszív (köves, vacak utak), magas hasmagasságú (kisebb patakok, vízátfolyások, bakhátak), kényelmes, olcsó (max 3,5 MFt)

De miért ne lehessen egy háziasszonynak is Dustere, aki az oviba furikázza csemetéit, majd bevásárol a Tescoban? Nem foglal nagy helyet, a magas felépítés miatt jobb vezetni forgalomban, jól is néz ki. Szerintem tök normális. Bár lehet ezzel a kijelentéssel nem vagyok Duster fórum-kompatibilis.

ahgoob Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7839

Szia!

Ez milyen szervízben volt?

Az árak alapján gondolom nem Renault vagy Dacia márkaszervízben?

Sajnos a 3+2 év garancia miatt ha az ember nem akarja elveszíteni - vagyis, hogy később ráfoghassák - az ilyesmiket ott javasolt elvégeztetni (legalábbis, a gyári olaj mellett a gyári szűrőket is említi a kocsi mellé kapott leírás. Ha már nem a gyári, akkor elveszhet a garancia.. illetve akkor is, ha más cseréli őket, és valami gond lép fel később.)

Előzmény: Rokosszovszkij (7813)
duralyt Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7838

Hali!

Ha a kerekeknél lévő jeladó kábelek a helyükön vannak,- azt írod, hogy nagyon rossz utakon jártál-akkor szervíz! :-(

Előzmény: talon68 (7818)
duralyt Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7837

Hahó  idpa !

Dögösnek látszik a szerkezet! Ha publikus, úgy légy szíves az elérhetőségét megadni, ha kérhetem. Természetesen az ára is érdekel! A 100 kg sem rossz, de a Dusi vonóhorgának függőleges megengedett  terhelhetősége 75kg. Ez persze nem igazán lehet probléma.:-)

Előzmény: idpa (7835)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 7836
Az Ikeában melyik osztályon keressem ezt a polcot? :-)
Előzmény: idpa (7835)
idpa Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7835

A dusi jó, jó, jó... - de ezzel a szerkezettel tökéletesebb:

Ha kell, tovább variálható:

A lelke a leoldható csatlakozó:

(Amely lakattal lezárható.)

Sok minden ráfér 100 kg-ig:

Pl.:  véres vadkan,

(méretes harcsa, rengeteg csuka),

2 zsák oltott mész, stb.

Ha éppen nem kell, befér a csomagtartóba.

4str Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7834

Úgy gondolom, az eddig a fórumban olvasottak közül a tiéd a legkomolyabb probléma, ami előfordult (vagy előfordulhat) a dusival. A fék nem játék, szerintem mielőbb nézesd meg szakszervízben. Egyébként én is inkább az elektronikára (ABS), mint mechanikus problémára (féktárcsa) tippelek.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7833
Nincs itt semmilyen vita, csak a tőlünk megszokott módon csipkelődünk egymással. Aki nem bírja vegyen X5-öst, puhányoknak az való. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7832
2:30-nál úgy néz ki útját állta a sár, de becsületére váljon, hogy kijött belőle segítség nélkül.
Előzmény: bioenergetikus (7790)
tamásbá63 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7831

Ezt a videot a daciaclub oldalán találtam.

Chalez Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7830

Végigolvastam visszamenőleg ezt a 4x4 / 4x2 és benzin /dízel vitát....   Hát, szeretett politikusaink megirigyelhetnék ezt a fennkölt stílust...  

Szerintem tök mindegy ki milyen Dustert hajt, a lényeg, hogy élvezze és örüljön neki. Akinek meg nem olyen van, mint a másiknak az meg ne izélgesse, mert mindenki más preferenciák szerint választ. 

Az én magánvéleményem, hogy a kedvtelésből végzett természetjárás az túracipőben történik, nem autóval, legalábbis jómagam így gyakorlom. Akinek persze munkája a sárdagasztás, az más tészta....  Aki nagyon ellenzi a 4x2-es verziók létjogosultságát, az mutasson már egy hasonló kvalitású, méretű ÚJ autót a piacon, 3 év garanciával. Én nem találtam...A 3 milliós keretből nem igazán volt más, épkézláb, jóvágású jármű újonnan. A Logan MCV-t ne vegyük ide, kicsit öreg modell már, bár akinek csak a praktikum számít, tökéletes.

Chalez Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7829

Bocs, hogy csak ilyen későn válaszolok...privátban küldj egy postacímet, elküldöm. Küldhetsz helyette egy Daciásat :)

Előzmény: 2.2dcis (7779)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7828

Akkor mit szóljanak a benzinesek? A két verzíó között sem a tömeg, sem a teljesítménybeli különbség nem indokolja a féktárcsák különbségét, mégis a dízelé nagyobb! Szokatlan volt nekem is először, hogy sokkal nagyobb erő kellett a ScenicII-höz képest, ami meg a másik véglet, de már megszoktam. Jónak azóta sem tartom, valahol a kettő között van az igazság, de együtt lehet élni. vele. Minden autóban kompromissszumokat kell kötni és minden autót meg lehet úgy szokni, hogy egyre kívánatosabb egy másik, Ennél az autónál az úthibák elnyelését és a szabadabb mozgás örömét fogod élvezni, a sebességet, csendet, gáláns kényeztetést más típusoknál kell keresni...

Előzmény: demuramura (7819)
duralyt Creative Commons License 2012.07.08 0 0 7827

Gratula az új vashoz!

A fék nálam is egy kicsit gyengus volt, de pár száz km után összekoptak a tárcsa meg a betét, az óta tökéletes. Ami a nagy sebességet és a lejtőt illeti,- fék szempontjából- arra is van megoldás, rutin kérdése. Visszakapcsolás és fék, lejtőn pedig a visszakapcsolás – akár több fokozat és időnként fék, ha esetleg túlpörögne a motor.

- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7826
Átmenetileg túltengtem.
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7825
Csak szeretem ezt a benyögést.

Különben 1988 óta dízel teherautókkal meg buszokkal dolgozom, volt két dízel személyautóm is, szóval nem lehet mondani, hogy utálom őket.
Előzmény: Órarugópattanó (7812)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7824
Ezekre a rutin műveletekre normák vannak a szervizben, szóval szerintem így is úgy is annyi óradíjat számláznak ki rá, amennyi a gépben szerepel.
Előzmény: Rokosszovszkij (7813)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7823
Nem alacsony, csak 1-2 fokkal pont alatta marad annak az értéknek, ahol a következő két csík felgyulladna. Régebben valaki kiméregette,
Előzmény: tamásbá63 (7816)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7822
Gratulálunk!

Nem kell már bejáratás után olajat cserélni, ez normális. Kb. 8 éve vettünk egy 1.5 dci Scénicet, abban sem kellett csak 30.000 km (!) után. Néhány márkakereskedő szóban ajánlja, de a gyári szerelési technológia vagy a Kezelési Útmutató szerint nem kell.

A fék a mai francia autókban hirtelen fog, a Duster -műszakilag - régebbi. A Scénicben én utáltam ezt a "satuzást", a Daciával finomabban tudok megállni. Kinek a pap, kinek a papné. Az szerintem természetes, hogy kevésbé komoly fékek vannak egy olcsóbb kocsiban - pl. hátul dobfék és talán az első tárcsa se hűtött -, de a tömege is 200 kilóval kisebb a méretosztályban megszokottnál. Mindazonáltal a gyengébb fékhatás csak nagy sebességnél vagy huzamosabb lejtőn jelentkezik észrevehetően.

A hátsó ülőlap kivehető, többünknek is alatta voltak a csatok, gondolom, az ülőlapot teszik be utoljára, aztán szarnak a többire a románok.

Ha az ülőlapot kiemeled - előrehajt és kivesz - akkor síkba dönthetők a hátsó támlák a csomagtérrel.

Használd örömmel!
demuramura Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7821

Nekem a kollégám Cliójával volt ugyanilyen probléma.

Később kiderült, hogy repedések voltak a féktárcsán. Szerintem érdemes megnézetni. Ő majdnem egy teheratóba ált bele.

- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7820
Ha nagyon rázott az út, akkor az ABS működésbe léphetett, de ilyenkor keményen nyomni kell a pedált, a darálás ellenére.
demuramura Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7819

Sziasztok !

Ma vettem át a cégnél a vadiúj Dusteremet. Metálfekete 1.5 cdi 110 lovas. 2X4-es. Telerakva minden elérhető cuccal. Még tempomatot is szereltetett bele a főnököm.

Meg kell mondjam, kellemesen csalódtam.

Nagyon ott van a kicsike. Annak ellenére, hogy még bejáratós nagyon jól húz. Persze csak óvatosan. Talán csak a féket találom egy kicsit gyengének a kocsi tömegéhez képest / eddig egy cliót hajtottam, a saját kocsim meg egy 307 sw. Azoknak mint a satu fog a fékje.. Nagyjából ilyen volt a Kangoo is amit régebben hajtottam, de meg lehet szokni.

Viszont meglepődtem azon, hogy csak 20000 km után kell olajat cserélni, nem az első 2500-3000 után. 

Ez normális ???

Ja és volt még egy érdekes fejlemény. A hátsó ülések biztonsági öveit, nem volt hova csatolni.

Laza 20 perces keresgélés után találtam csak meg az alsó csatokat a hátsó ülés alá beszorulva. Remélem egyéb meglepi nem lessz.

Összességében nagyon tetszik a gép. Remélem sokáig futunk együt.

talon68 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7818

Most értem haza és még mindig azon agyalok ami útközben történt. Elég pocsék minőségű úton mentünk, rázkódott minden becsülettel, a körforgalom előtt pedig finoman lassítani kezdtem. Aztán csak azt éreztem, hogy megszűnik a lassulás, sőt, mintha jégre kerültünk volna, egy-két másodpercig még gyorsultunk is, majd lassulni kezdtünk.

Szerencsére szokásom nagy követési távolságot tartani, így gond nem lett belőle... szóval, erre keresem a magyarázatot. Lehetséges, hogy az ABS szivatott meg?

nasika Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7817

Tény, hogy nehezen melegszik, gondold el :

egykis dagonya + emelkedő és már forrna a lé minta retroban.

A szer monta : ebbe tényleg egy traktor hűtője van;)

Előzmény: tamásbá63 (7816)
tamásbá63 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7816

Az enyém sem megy kettő fölé, jó lenne tudni hogy a műszer rossz vagy tényleg alacsony a víz hőfok.

Előzmény: Törölt nick (7772)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7815

Nyugi, csak mutogatjuk a csatabárdot, senki sem akarja használni.

Előzmény: idpa (7814)
idpa Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7814

Mi a fene történt veletek?

Agyatokra ment a meleg ?

Ássátok már el a csatabárdot !

Ha valaki közülünk kiássa, azt nekünk közösen kell betemetnünk (mármint a bárdot ) ! 

Én úgy érzem, hogy mindenki meg van elégedve a kocsijával.

(Ha mégsem: rákattint a fórumunkra és segítenek neki a tesók.)

Az autót energia hajtja, 2 vagy 4 kereket.

Miről beszélgetnénk, ha csak 2 kerekes benzinest vehetnénk piros színben ?

Hogy kinek melyiket ajánjuk ?

Döntse el Ő .

De nagyon vigyázzon, mert könnyen tesónkká válhat.

Rokosszovszkij Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7813

Első szervíz, átvizsgálás plusz olajcsere hozott olajjal.

Duster 1.5 dci exception

Költségek: csavar patent 1 db 508,-

zsírtalanító             208,-

olajszűrő        1 db 3693,-

olajcsere       0,8 óra 6160,-

veszélyes hulladék kezelési költség 1600,-

Összesen nettó 12200 Ft. Áfával együtt: 15500 Ft.

Persze az összeg attól is függ, hogy mennyi idő alatt szedik le a haspáncélt a kocsiról, meg attól is, hogy ezt ki hiszi el.

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: ahgoob (7598)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7812

Dusika meg gázolajjal.

Előzmény: - Szerzet - (7811)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7811
Az autó benzinnel megy.
fagy53 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7810

Talán ez igaz is lehet, mert a Duster a kettő között van valahol, annyira traktor, amennyire autó....! :-)

Előzmény: P79 (7808)
nasika Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7809

Jóóól van okos, üdv a csapatban.

(A 24-es lómans traktorverseny deszééép)

Előzmény: P79 (7808)
P79 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7808

Traktor az dízel, az autó benzines

4str Creative Commons License 2012.07.07 0 0 7807

Ez a benzin kontra dízel, 4X2 kontra 4X4 dolog kicsit lerágott csont... Korábban kiveséztük, hogy egyrészt a magasabb vételárat a dízel kb. 80-100000 km után ledolgozza (az más kérdés, hogy azt a pénzt meg is kell előlegezni...), másrészt bár a benzinesek pörgősebbek, és kultúráltabb járásúak, nincs hidegindítási problémájuk, a terepjárók igényeihez (nagy vonóerő) egyértelműen a nyomatékos dízel motor passzol jobban, csak itt jön a kérdés, hogy mindenki terepjáróként használja-e a dusit?... szerintem még a 4X4-esek jórészét sem. Ugyanakkor a 4X2-esek is nagyon jól elboldogulnak terepen, hála a fix fronthajtásnak, hiszen a hátsókerék hajtás bekapcsolása nem jár látványos változással, tényleg csak szélsőséges helyzetben, illetve tolatásnál érzékelhető az a többlet. (Ugyanakkor egy alapból hátsókerékhajtású terepjárónál  - pl. pick-up - már durva különbséget okoz a bekapcsolt elsőkerék.)

A 4X4-es dusi mellett szól viszont még a kizárólag ebbe rendelhető ESP, és a stabilabb téli országúti viselkedés, ellene pedig a kisebb csomagtér.

Innentől kezdve izlések és pofonok, valamint pénztárcák... :)

duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7806

Kedves talon!

Az én tollamból nem hiszem, hogy bármikor is láttál volna olyan betűt, ami a benzines ellen irányult volna. Nekem azért van, ami van, mert valami négykerekes kellett, ami az írásomból kiderült, gondolom. Nekem a terepjáróról egészen más elképzelésem van. Nekem is tetszik a Dusi és nekem is bejön, sőt imádom én is. Csak nekem nincs saját garázsom.:-(

Előzmény: talon68 (7801)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7805

Így!!!

Előzmény: nasika (7804)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7804

Kicsit vagy nagyon 

vagyunk még páran!!!

Előzmény: talon68 (7801)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7803

lehet harminc semminek is mondani, vagy ásznak;)

Előzmény: duralyt (7800)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7802

A keréken jó fajta zsíros fekete humuszos erdei föld a Mátrából 

már aki ismeri.( mint a sz@r oppardon);)

Előzmény: nasika (7797)
talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7801

Ok, ha ez jelent bármit is, én teljesen elfogadom, hogy a dízel rohadt jó és valóban elég megnézni az adatokat. Velem emiatt nem fogtok háborúzni. :-) 

Mi 3.5mft-ot tudtunk megszorítások s mindeféle anyagi probléma nélkül szánni, jó szájízzel egy új autóra. Ez lett belőle és imádom. Felőlem szidhatjátok, attól még itt áll a garázsban és nekem nagyon bejön.:-)

Soha nem szándékoztam terepen használni, viszont beleszerettem ebbe a dögbe és egyszerűen kellett, ahogy a renault  reklámban is a faszinak ? Nincs igazából szüksége rá, de kell neki. :-)

Előzmény: duralyt (7799)
duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7800

Szia!

Távol áll tőlem a kardrántás, de a tények azok tények. :-)

Előzmény: nasika (7798)
duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7799

Még valami!

Én nem a kipufogó gáz egészségre ártalmas mivoltáról írtam, hanem a mi hőn szeretett Dustereink adottságairól.

Előzmény: talon68 (7795)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7798

hihi... ez kardrántás a javából!

Előzmény: duralyt (7796)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7797

Ahol a video véget ér ott kezdődik

a 4x4 virgonc menetelése. Itt meg 

egy laza alvázpancsikát mutattak bé.

duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7796

Ajjaj!

Már megen más keréknyomban járunk. Hol láttál Te így füstölő korszerű diesel autót? A Duster dci motorja részecskeszűrős, vagyis EU-5-ös.

Előzmény: talon68 (7795)
talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7795

http://www.vezess.hu/hirek/rakkelto_dizelek_kipufogogaza/37556/?p=bottom

Valamit valmiért. Élvezd a dízelt , míg lehet.:-)

Előzmény: duralyt (7792)
duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7794

Már elnézést, hol van itt a szügyig érő sár? Jó ha a felniig ér. :-)))

talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7793

Hagyd el, mert te is a Porzós által fehérre fújt, krómozott apacs motívumokkal díszített kínzócölöpön fogod végezni :-)

duralyt Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7792

Csak nem szűnik a csata! J

El kellene fogadni minden benzines, legyen az 2 WD-s vagy 4WD-s márkatársnak, hogy a fizikát megb…ni nem lehet!

Világ életemben kerültem a dieselt, de amióta az élet úgy hozta, hogy elég sűrűn terepezem és kisgéphajót is vontatok, bizony,  mégis csak a diesel az igazi.

A benzines Dusinak fele annyi a nyomatéka, mint a dci motornak, és azt is tudjuk, hogy a legjobb hatásfokú hajtás az a 4 kerék, aztán a hátsó két kerék, majd az első két kerék, valamint, van még két igen fontos tényező, a tapadás (gumik) és a motor ereje is.

Hiszem, hogy nem kell hasonlítgatni azokat a tényeket, amiket teljesen felesleges.

Aki benzines 2WD-s Dusit vett, bizonyára úgy gondolta neki az a megfelelő, de ha közben kiderült, hogy talán mégse az, illetve adott alkalommal ott ragadt valahol, vagy még nem , az ne akarjon vetélkedni egy 4WD-s, dci-s Dusival.

Béke veletek.:-)

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7791

Szívből drakulálok! (De mögötte biztosítéknak nem egy 4x4-es baktatott vajon?)

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7790

Hali! Mindenki figyelmébe ajánlom, a 4x2 Duster szügyig érő sárban. Erre mondtam, hogy ennél nehezebb terepre az összkerekessel se mennék jószántamból.

Előzmény: okosvinetu (7789)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7789

Szívesen látlak a vasárnapról hétfőre virradó éjjel. 3 óra 15 perckor indul útjára a gyönyör, Budapesttől 360 kilométerre. A gps-kódokat priviben megadhatom. Habár a helyedben megvárnám az őszi csukázási maratont, mert most SZSZSZD-hoz méltatlanul könnyű lesz a terep szügyig érő sár híján...:-)

Előzmény: talon68 (7786)
talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7788

... egyéblént ha én írtam esetleg valami olyat, ami sértő lehet bármelyik 4x4 -es tulaj  számára  én visszaszívom bármi  legyen is az . 

Biztosíthatok mindenkit, hogy nem gondoltam komolyan, mivel  én ezt az egész kérdést nem tudom komolyan venni. Örülök a 4x2-nek  és egyáltalán nem befolyásolja viszonyomat az autómhoz az, hogy más mit gondol róla. 

Azt hiszem ezt a többi DACIA  tulajnak nem kell elmagyrázni :-)  

Előzmény: talon68 (7786)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7787

Nem húzta el.
A csúszáshatáron lévő kamiont átsegítette a holtponton.
A Dusi persze elhúzta volna...

Előzmény: nasika (7782)
talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7786

Ha legközelebb 4x2-es érdeklődőd van, kérlek  küldd el az esztergomi tescóba, ott majd én átveszem . :-)

Ki fogod provokálni, hogy egy 4x2 -es elmegy veled terepre és majd csak lesel, hogy ez a bevásárló szatyor mire képes :-)

Előzmény: okosvinetu (7785)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7785

És szerinted mínusz 500 ezerért mikor jutottam volna el olyan természeti közeg(ek)be, ahova a 4x2-esek még álmukban se, soha... He?

Előzmény: talon68 (7780)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7784

Hékások! Nem mintha nem parázslott volna alattomban már a topik megnyitása óta a 4x2/4x4 vita, de eleddig a civilizációs szintünknek megfelelően finoman „lekezelődött”. Továbbra is ezt tartanám illendőnek.

Ettől persze még véleményünk lehet, amint azt az alábbi (ellen)beírások is igazolják. Az enyém speciel az – és ezt részemről ennek a vitának a lezárásának tekintem –, hogy járgányunk nem bevásárlószatyor. E célból teljesen felesleges daszterért pénzt kidobni. Arra ott vannak még százezerszám az egyéb csillivilli tragacsok, amiket naponta látunk magunk körül, igen jól teljesítve (a daszter képességeihez képest persze korlátozott) funkciójukat. Úgyhogy mindenkinek kellemes élvezeteket és örömöt kívánok, ha épp ilyesmire fűlik a foga.

Ezzel együtt én valahogy úgy vagyok ezzel (és ezt mondtam el a mai kedves érdeklődőnek is), hogy a menyasszonyokat azért érdemes jobban megvizslatni. Nem elég, ha látszólag ugyanolyan szépek, ha a ruhájuk alatt az egyik féllábú. Vessetek rám követ, de nekem valahogy ahhoz van gusztusom (pláne, ha lényegében a „csábítás” nagyságrendileg ugyanannyiba kerül...), amelyiknek mindegyik lába megvan...:-)

club1 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7783

Azért a produkció értékeléséhez nem árt megnézni a vontatókötelet...

Előzmény: nasika (7782)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7782

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9v2iATrimNo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

még nézni is jó.

Előzmény: nasika (7781)
nasika Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7781

Ígazsága is lehet , de ahol be mentél egy jó eső után 

nem biztos, hogy ki vagy tobább mennél ;)

Nem minden nap kellet használnom a négyet, jó volt 

csak félni nem megijedni.( a télről ne is beszéljek)

Előzmény: bioenergetikus (7776)
talon68 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7780

Vinetu! Most nem azért , hogy ...,de: hónapok óta azt olvasom tőled, hogy mi történt a tescóban . ... Már meg ne haragudj, de számodra ésszerű döntés lett volna a 4x2, tescóig tökéletesen megfelel.:-) Meg persze  azért is, mert az így megspórolt 500eft-on 3 életre elegendő csukát, pontyot, bálnát vehettél volna magadnak :-)

A fair horgász egyébként sem mászik a folyó partjára az autóval, egy daszternyi felszereléssel a védtelen halak elen, hanem megáll egy közeli tesco parkolóban, nyakába rittyenti kedvenc kukacát , vállára veszi a botot , zsebét megtömi kukoricával , oszt nekiered gyalogosan ... :-)

2.2dcis Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7779

Én szívesen lecsapnék a kulcstartódra!

Előzmény: Chalez (7768)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7778

Mondjuk azt én sem értem miért a 4x2-vel riogattad őket, mert szerintem a 4x2 dízel ASR/ESP-vel az átlagos használatra több mint elég.

Előzmény: okosvinetu (7773)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7777

Üdv Néked!

Én a szalonban kaptam ilyen kulcstartót!

Előzmény: eperga (7763)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7776

Nem mintha szüksége lenne a 4x2 eknek védelemre, de pár gondolat: A youtoubon megnéztem jópár terepezést, 4x4 és 4x2 verzióval is a konklúzióm, ahova épeszű ember beviszi a 4x4-est- ott a 4x2 is elmegy, ahol a 4x4 elmegy oda már csak megszállott veszélykeresők járnak hobbiból szétszedetni a gépet. Persze ez sarkított vélemény. Nekem könnyű földutakra elég az emelt hasmagasság, nincs szükségem a bonyolultabb hajtásláncra, családi autóként a nagyobb csomagtér, keresőként a kisebb fogyasztás ami a 4x2 melett szólt. Ez az autó nem csak az örömködésről, hanem a racionális döntésekről is szól!

club1 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7775

Miért, mi bajod a 4x2-vel? Én nagyon meg vagyok vele elégedve, bevásárláshoz/gyerekhordáshoz szerintem ideális az is...

club1 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7774

Ha sikerült akár szoftveres, akár hardvercserés megoldást találni a két osztás problémára, akkor kérlek jelezd. Én tavaly október és idén április között két osztásnál többet nem is láttam az autómban még tartósan több száz kilométert 130-al megtéve autópályán sem (én általában minimum 30-40 kilométert mozgok egy indulással). Ez pedig eléggé idegesítő. A vicc az, hogy a napokban is volt egy 40 km-es utam a városban végig légkondival, és amikor hazaértem, akkor méltóztatott a műszer kettőről egyszer csak négyre ugrani... És én is azt tapasztalom, hogy amikor ilyesmi van, akkor valamiért a fogyasztás mintha megnőne...

Előzmény: Törölt nick (7772)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7773

Remélem, a kulcstartóval kapcsolatos, eléggé kategorikus véleményed nem empirikus tapasztalaton alapul...:-)

Az viszont nagyonis empirikus tapasztalat, hogy – ha hiszitek, ha nem – ma is folytatódott a tegnap vesszőfutásom. Egyetlen parkolóban álltam meg, és amíg kiszállás után hátraléptem, hogy felemeljem a csomagtartót (két másodpercnél nem több idő alatt), máris ott volt egy érdeklődő, ezúttal egy harmincas kétgyermekes anya személyében. Komolyan fontolgatom, hogy 1/ vagy jutalékot kérek a terjesztőtől; 2/ ha nem kapok, mostantól mindenkinek azt fogom mondani, hogy a világ legszarabb járgánya, nehogy egy fabatkát is adjanak érte. Egyébként szó szerint ezt mondtam a mai páciensnek. Pontosabban, hogy eszükbe ne jusson 4x2-est venni. Erre el is menekült hamarosan. Persze, lehet, hogy csak a tűző nap miatt...:-)

Előzmény: fagy53 (7771)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7772

1,5 dci 4x4 30 ezres szervíz (az olajat vittem) 27700,-Ft. Kértem nézzék meg miért nem megy a hőfok két osztás fölé, a fogyasztás 4,8-5,8-ról miért ugrott 6,8-8 -ra. Csak Osztrák dieselt tankolok. Okot nem tudtak megállapítani. Igaz "csak" a számítógép kijelzőt nézegették. Úgy gondolom keresek másik szervízt vagy kiviszem Ausztriába szervízbe. 

fagy53 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7771

.....és a sört is ki lehet nyitni vele? Bár a rombuszos kulcstartóval sem lehet azt csinálni, amit az sugall.... :-)

fagy53 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7770

"Milyen finoman lehetett lejtőn elindulni vele!" - mellette jártam automatával, na azzal meg pláne!

Ettől függetlenül a 4x4-esek rövid egyese nálam nagyon bejött az emelkedős indulásoknál, mindig egy ilyen egyest szerettem volna! :-)

bioenergetikus : nagyon sok biztonsági és kényelmi funkciót buktam/unk el a Duster vásárlásánál, de a sokadik autó után valahogy jobban helyére tudja tenni az ember a dolgokat és különbséget tud tenni a tényleg fontos, hasznos vagy éppen nélkülözhetetlen dolgok között. A rövid egyes, a 4x4 vagy a nagy hasmagasság nekem többet jelent a mindennapokban mint a hazakísérő fény, a sötétedésre felkapcsolódó tompított, az automata klíma, ablaktörlő stb.

Mindösszesen két dolgot hiányolok, de azokat nagyon a Duster-ből, az ESP-t és a tempomatot....

Az elsőt némiképp pótolja a 4x4, a másodikat a Duster vezetési kényelme, de ha egyik reggel mindkét funkciót tudná az autóm, hát madarat lehetne fogatni velem!:-)

Előzmény: - Szerzet - (7759)
Indy_ Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7769

Nincs mit. :)

Akad egy-két Duster tulaj, aki már lemaszkolta a sörnyitót az autójáról, őket keresd meg a puncis kulcstartóddal. :D

Előzmény: Chalez (7768)
Chalez Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7768

Egyébként köszi a cikkszámot!! Amikor átvettem a kocsit júniusban pont ilyet akartam venni, de a miskolci szalonban csak néztek rám mint bornyú arra a bizonyos új kapura, merthogy ilyen bizony nem létezik (mondták ők)... Adtak helyette egy Vasarelli p*nás kulcstartót, amit persze nem használok, mert nem rönóm van.... Ha valakit érdekel szóljon...

Előzmény: Indy_ (7765)
Chalez Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7767

Ezektől az automata f*szságoktól kiráz a hideg...  Jó dolog gépészkedni a kapcsolókon. Imádom a Dusiban én is, hogy minden olyan hagyományos. Itt kapcsolni, tekerni, nyomogatni kell... egyedül az automata váltóról szoktam fantáziálni olykor-olykor, de aztán felébredek :)))

Előzmény: bioenergetikus (7764)
Chalez Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7766

Ez valami emelt díjas telefonszám???  :))) Ahol egy bűgó hangú román hölgy a fülünkbe suttog valamit...

Előzmény: Indy_ (7765)
Indy_ Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7765

Bemégy egy szalonba és ezt kéred: 77 11 426 301 (kb. 3-400 Ft)

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7764

Nekem is 150000 után ment tönkre. Amúgy meg persze hogy használtad, mindegy hogy hol álltál meg, motor leáll, kézifék behúz autómatice. Hát most még a kiengedésre kell odafigyelnem, mert hozzá lehet szokni, hogy nem kell semmire figyelni, az autó helyetted megoldja, ez mindaddig jó, amíg el nem romlik, akkor egy vagyon a javittatás. Kulcsnélküli ajtó nyitás és egyebek. Nekem egyedül az esőérzékelős ablaktörlő nem tetszett, vagy gyors volt, vagy lassú és teljesen öntörvényű. Most ilyen gondjaim nincsenek, boldogan tekergetem a klímát, meg kapcsolgatom ki be, előkeresem a kulcsot ha be akarok szálni, bekapcsolom az ablaktörlőt ha esik, kattintom a tükröt ha vakít a mögöttem jövő stb., de sokkal boldogabb vagyok vezetés közben. Ez megmagyarázhatatlan. A Dusternek szerintem jó esélye van rá, hogy ugyanolyan kultusz autó legyen , mint a bogár, vagy az 500-as fiat mini stb.

eperga Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7763

hay,

láttam egy ismerösömnél uj dacia logos kulcstartót, fémböl, olyan igazi sörnyitó forma. romániában kapta egy kocsmában.

na szóval olyat szeretnék, de nem találok sehol ezen a nyamvadt világhálozaton.

esetleg ha valaki tudna segiteni az jol esne.

e/

KuránGergő Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7762

Ha alul intenzíven csöpög valami, ami víszerű és szagtalan, és a fékfolyadék, hűtővíz szintje oké, akkor pánikra semmi ok, csak a klíma kondenzvize az, és normális h folyik.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7761

Korrekt. Sajnos sok szalon még mindig nem hajlandó tudomásul venni ezt az EU-s szabályt.

Előzmény: arslab (7758)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7760
emelkedőn
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.06 0 0 7759
Vagyunk itt páran Scénicesek :)

Nekem 6 és 1/2 évig, 130.000 km-ig hibátlanul üzemelt, ja nem, hazudok, egyszer szorulni kezdett az egyik hátsó féknyereg és ki kellett tisztítani, mert menet közben melegedett, csak akkor engedett ki rendesen a kézifék, ha a csomagtartóban kézzel is külön kioldottam, na szóval összesen ennyi volt vele, fillérekbe került a tisztítás, és szintén a meredek garázslejárón parkoltam vele, szóval mindig használva volt, nem csak úgy kézifék nélkül, sebességben raktam le, mint a szerencsések. Én szerettem. Néha visszasírom, remek találmány. Milyen finoman lehetett lejtőn elindulni vele!
Előzmény: bioenergetikus (7757)
arslab Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7758

Ma megkérdeztem a szalont és azt mondták, hogy nem csak márkaszervízben lehet olajat cserélni, csak garanciát kell vállalni rá.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7757

Azt már én is konstatáltam, hogy bizony lejtőn nem elég a három kattintás, de még eggyet tudok rajta húzni. Remélem nem marad a kezemben. Elötte Scenicem volt, és könnyű megszokni az autómata fék kényelmét, de nekem speciál az tette be a kaput, mikor májusban ki kelett cserélni, mert beragadt a bovdenje, és csak egyben lehetett cserélni 230000Ft-ért. Szóval inkább rángatom, azt pár évente lehet bovdent cserélni olcsón. :-)

Előzmény: fagy53 (7756)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7756

Az állítgatásra még nem szántam el magam, szét kellene barmolni a körülötte lévő "szép" barna műanyag burkolatot, de le fogom rendezni, mert baromira idegesít. A Suzuki Swift 2001-es kézifék sokkal jobb volt, ez olyan mintha egy buszt kellene megfognia.. :-)

Előzmény: - Szerzet - (7755)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7755
Én egy baromi meredek garázsfeljárón parkolok kézifékkel, megfogja. Jó, a Scénic szigorúbban megállt, de ezt a tárcsaféknek tudom be. Állíttass vagy állíts a kézifékbovdenen.
Előzmény: fagy53 (7742)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7754

:)

Előzmény: Maximiliam30 (7753)
Maximiliam30 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7753

Helló!

Köszönöm észrevételed, igen valóban arra gondoltam.

Üdv: Max

Előzmény: Órarugópattanó (7712)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7752

A kivétel erősíti a szabályt.

Előzmény: okosvinetu (7751)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7751

Kivéve Porzós mobil fogorvosi rendelőjét...:-)

Előzmény: Órarugópattanó (7750)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7750

Sötétben minden Duster fekete.

Előzmény: fagy53 (7749)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7749

Fura ez a tengerészkék, nem láttam még ilyen színt ami ennyire változatos lenne! Sokszor feketének látom az autómat, máskor meg ha telibe süti a nap, világoskéknek, ez látszik nálad is a fotón.

Előzmény: Törölt nick (7748)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7748

Pontosan így történt!

Előzmény: fagy53 (7747)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7747

Hosszúzárnál körberohangáltál egy zseblámpával? :-)

Előzmény: Törölt nick (7743)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7746

Így könnyű villogni, ha maga Csubakka a sofőröd...

Előzmény: Törölt nick (7744)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7745

Hogy ez nekem eddig nem jutott az eszembe?! Népszerűségemre alapozva alighanem indítok is egy ródsót, ahol igen magas gázsiért madaras és madártalan teszkóparkolókban, falunapokon és multicégek mulatságain bölénycsordákat fogok terelgetni SZSZSZD-mmal (valamint Szilaj Szittya Sámán kutyám hathatós segítségével).

Ha jók lesztek, beszállhattok ebbe a bomba üzletbe, mint kisbojtárok...:-)

Előzmény: Órarugópattanó (7741)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7744

A kép közvetlenül a fénysebességre kapcsolás után készült! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7743

Ilyet láttatok-e már? Fénnyel festett Duster, a sötétkék. Igazi földmérő autó

fagy53 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7742

Ja, most kellett volna vennem, egyrészt mert olcsóbb, másrészt mert van benne kézifék. Igaz az enyémben is van valami kar középen és próbálom a régi emlékeim szerint felhúzni, hogy befékezzen, de a drága már az egekbe néz és az autó még mindig csúszik vissza pl. emelkedőn...:-)

Az előzőben nem volt ilyen kar, de ha megálltam és leállítottam a motort, akkor bármilyen emelkedőn /amire fel tudtam mászni vele/ bebetonozódott az autó, satu... na, ez nem ilyen.

Előzmény: talon68 (7737)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7741

okosvinetu!
Nem azért várnak rád az autónál, mert kíváncsiak rád élőben?

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7740

Méghogy csak hétvégi pecásoknak! Hétvégi rambóknak is! Meg aztán lehet, hogy Kishold a földmérőnek és Monró a hegylakónak is lenne hozzáfűzni valója. He. :-)

Előzmény: talon68 (7735)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7739

A kézikönyvbe meg csak azért írták bele, hogy nem lehet mert túl sok nyomdafesték volt raktáron és nem fértek el tőle? :-)

Előzmény: duralyt (7731)
GToni Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7738

Vagy "rossz" kútfejről tankoltál! ;-)

talon68 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7737

Igen, az enyémben már van.... azt hiszem a tiéd régebbi, abban még nincs kézifék... valószínűleg ezért van spicc vas minden cipődön.... végülis valahogy meg kell tudni állni . :-)

Előzmény: fagy53 (7736)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7736

Miért, az is van benne? :-)

Így már egyre jobban hasonlít a Fabia-ra...

talon68 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7735

6000 km is megvan . Nem akarok hülyeséget mondani, de egyre jobb a járgány. B4x2 ( 4x4 csak hétvégi pecásoknak való ) :-)

Fogyasztást nem írom, mert megint hülyeséget beszélnétek , hogy fekvőrendőr vagyok, meg mozgó útakadály. Lárifári  :-)

Most kezdem érezni igazán, hogy azért más mint a fabia volt . Esküszöm eddig nem sok különbséget vettem észre, dinamikában, erőben stb. de most valóban, mintha meglódult volna az autó. (igen, tudom az is lehet, hogy most engedtem csak ki a kéziféket ):-)

Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7734
Majd 3000km után várunk az eredményeket, nekem az első periódusban hihetetlen jó volt a fogyasztása, hogy na.
Előzmény: bioenergetikus (7733)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7733

Sziasztok! Elértem az 1500. km-ert. 4x2 benzines, nem divat autó! A fogyasztás a következő képp alakult: 9,1; 8,1; 8,9 etanol;7,7; zömmel vegyes használatban. Most hétvégén megyek Borsodnádasdra, íjászversenyre, így lessz egy 600km-es etap kb. fele autópálya használattal. Kíváncsi vagyok hogy alakul a továbbiakban, mert eddig szépen megy lefele.

Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7732
He, vele inkább pénzen át:-)
Előzmény: Törölt nick (7727)
duralyt Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7731

Hali minden 4WD-snek!

Minden további nélkül vontatható a Dusi ha üresben van a váltó.

Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7730
Bocs, pontositok ink&#224;b tyúk volt mint cica, csak elegáns akartam lenni:-)))
Előzmény: okosvinetu (7726)
duralyt Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7729

Szívesen, további szép napot!

Előzmény: Dusteres (7725)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7728

Nem tévedsz? Méghogy szájon át?! Épp a dákósok? He? :-)

Előzmény: Törölt nick (7727)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7727
Így szaporodnak a Dusteresek, szájon át. :-)
Előzmény: Dusteres (7724)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7726

A helyedben sürgősen bemutattam volna neki ledöntött ülésnél a kifogástalan rugózását...:-)

Előzmény: Dusteres (7724)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7725
Szia!
kicsi a világ. Én itt -Békési Gödöllő-vettem a Dustert és most úgy néz ki, hogy amit eladáskor tudták produkál most is prezentálni tudnak.
Tehát ide viszem az autót kb. 45000HUF fog fájni nekem, de minden a Renault elöirás szerint.
Köszi a segítségedet mégegyszer.

Kösz, D.
Előzmény: duralyt (7707)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7724
Tegnap így jártam, csak nem fószer volt hanem, jómódú szőke cica volt. 1.kérdés, beszélek- e magyarul? Kicsit mondom, mivel segíthetek Hölgyem?
Azt szeretnék kérdezni, h blablabla, Dacia ez meg az. Végül azmontahogymegrrndeli.
Előzmény: okosvinetu (7722)
Pedal to metal Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7723

Köszi!

A kék szín az a céges szín nálunk.

Különösebb oka nincs szerintem, csak már megszokásból.

Hát igen fullos DUSI lett, mert hosszú nézelődés után ez volt az ami az árát tekintve a főnöknek belefért. Volt variáció Ford C-Max vagy Toyota Verso stb. de mind 6 milla fellett van tűrhető felszereltséggel. A főnök pedig azon a véleményen van, hogy 5 misinél többet nem érdemes autóra költeni. Én személy szerint először kicsit elkenődtem, az eddigi 1,6 TDI C-MAX után, de megnézve élőben a Daciánál illetve olvasva a fórumot, most már alig várom.

Előzmény: Chalez (7698)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7722

Hékások! Terjedünk, mint a pestis. Erre tegnap talon68 hozott egy elrettentő példát (igen necces analógiákat használva ugyan a daszteres kultúrhérosz őstulkok egyikére-másikára, amiért majd még számolunk), nálam meg nem akar véget érni a parkolókban való megpróbáltatássorozat. Csak minden huszadik-harmincadik ilyen eseményt említem itt meg, de ma például egy fószer képes volt rám várni a tűző napon több mint félórát, mert érdekelték bizonyos részletek a járgányról. Olyan kiguvadt szemekkel nézdegélte, mint én zsenge pubertáns koromban Brigitte Bardot művésznőt az „És az Isten megteremtette a nőt” című korszakalkotó, és az akkori hímnemű tinédzserek hormonháztartásába erőteljesen belekavaró filmben. Ennek ellenére hamar elzavartam, mert kiderült, hogy csupán a széles nagyközönség körében fejét sajnálatosan egyre inkább felütő „daszter-divatból” kéne neki (4x2-es), és nem ám amiatt, amire a mi sárkányfajzatunk a maga képességeivel valójában világra jött.

Minden esetre eldöntöttem, hogy – elkerülendő a hasonló, járgányunkhoz méltatlan érdeklődéseket – a városban ezentúl álcázni fogom SZSZSZD-t. Kivágok egy sűrű bokrot az ősvadon kertünkből és úgy fogok lopakodni vele, mint jómagam fénykoromban, mikor az Ezüst tó kincsében egy bokrot magam előtt tolva szabadítottam ki jóbarátomat, Oldcsetterhendet az éj leple alatt a komancsok fogságából...:-)

GToni Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7721

Ezt találtam: http://totalcar.hu/magazin/technika/4x4_1x1/1/#szoveg

Az 1. lap középén van "Ennek primítív..." kezdtű mondat. Szerintem ez vonatkozik ránk. :-) 

Előzmény: - Szerzet - (7719)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7720

Van benne olaj, méghozzá Tranself Universal FE 80W90. A probléma nem ott van, hogy kap-e kenést hanem úgy néz ki álló motorral menet közben összekapcsolhat magától.

- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.05 0 0 7719
Nem a motortól kapja a kenését.

Igazából nem is nagyon értem, hogy miért nem lehet vontatni.

A kezelési könyv szerint, ha LOCK módban van, akkor a motor leállítása után kb. 2 perc múlva felold.

A hidrodinamikus automata váltóknál szokták tiltani a vontatást, mert ott a motor állítja elő a váltó olajnyomását.

De itt?

Talán még olaj sincs az osztóműben, hiszen elektromágneses elven működik.

Az emelve vontatást, azt mondjuk érteném, ha azt tiltanák.

Jó lenne egyszer látni egy ilyen Duster osztóművet szétszerelve. Vagy legalább képet, videót a működéséről. Nincs valakinek?
Előzmény: duralyt (7718)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7718

" tehát járó motornál lennie kell valamilyen védelemnek beakadás ellen. " 

Az a valami védelem, az olajnyomás, ami biztosítja a hajtómű kenését.

Előzmény: Törölt nick (7716)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7717
Mik vagytok ti, erdészek? Amúgy gratula, irigykedünk. (fullos dízel)
Előzmény: Pedal to metal (7693)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7716

Vontatáskor (illetve csörlőzéskor) beakadhat az osztómű, ilyenkor úgy viselkedik a rendszer mintha 4WD Lock üzemmódban lenne. Terepen nem probléma, betonon már igen. Ezt a mosó még megbonyolítja azzal, hogy a bal első keréknél fogva rángatja előre az autót. Jó esetben végigmegy úgy, hogy nem akad be vagy a vizes placcon végigcsúszik a más fordulatszámmal forgó hátsó kerék, kevésbé jó esetben kiugrik a sínből, mégkevésbé jó esetben reccs.

Viszont jobban belegondolva ha üresben gurulunk lefelé a lejtőn akkor ugyanaz történik mint vontatáskor és nincs ilyen probléma, tehát járó motornál lennie kell valamilyen védelemnek beakadás ellen.

Előzmény: fagy53 (7711)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7715

Én vagyok még így vele...
A tekerentyűt ne várd meg hogy megmozduljon. 12-15 ezer környékén megkukkantottam, a szűrőt és bizony ha lett volna a közelemben egy, kicseréltem volna.

Előzmény: club1 (7713)
KiGab Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7714

Kötelező szervíz:

Csak ámulok az árakon, én túlvagyok a 30 és 60 ezresen is (B-G4x2), mindkét esetben hármassal kezdődött a számla. A lehetőség megvolt, hogy nézhessem, de minek? Olajat nem vittem, villáskulcsot, csavarhúzót, pajszert is használhatott a szervíz sajátot.

A költségeknek annyira kis része a szervíz, hogy az ott megspórolt pár ezer Ft fajlagosan alig kimutatható. (Km-enként 0,5 Ft)

club1 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7713

Hogy lássátok, mibe kerül a márkaszerviz: Ezeknek a tételeknek a bruttó beszerzési ára (ha a szűrők Bosch cuccok) bruttó 20000 Ft körül vannak, ebből az olaj a legdrágább (4l 9000 Ft körül van, az 5l-es kanna 11000 Ft beszerzési áras).

Nekem most küldtek egy levelet, hogy egy éves szerviz (haha, miközben az autóhoz kapott karbantartási útmutató 2 év vagy 30e km). Azaz nálam az egy éves szerviz még májusban otthon ment, és mivel a rendszer nem jelezte, hogy levegőszűrőt kell cserélnem (15e km-nél 100%-on volt a tekergenytű), ezért megvolt 15e Ft-ból az egész...

Előzmény: Maximiliam30 (7699)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7712

Az utastéri, meg a pollen szűrő az ugyanaz. Látod, a Te írásodat is mindíg végigolvassa valaki...
(gondolom a levegőszűrőre gondoltál)

Előzmény: Maximiliam30 (7699)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7711

Ez részben igaz, mert a kezelési könyv szerint: "Elakadás esetén, a 4x4-es jármű (4WD)
csak rövid távolságon vontatható." Kérdés, hogy a mosóban történő vontatás mekkora távolságot jelent?

Előzmény: Törölt nick (7709)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7710

Mihicsohodaha?! Épp te mondod, hogy a 4x4-eseket nem lehet vontatni? Ezek szerint a csörlőbefektetésed ifjúkori elmeháborodásnak köszönhető? He? :-)

Balsája szpaszíba, hogy visszaborzoltad a kedélyeket. Most már indulhatunk SZSZSZD-mmal pancsolni...

Előzmény: Törölt nick (7709)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7709

Pontosítok, IMO mosóba nem lehet vinni, mert ott egy futószalag vontatja az autót keresztül a kefesoron, vontatni meg 4x4-et köztudottan nem lehet. Olyanba lehet vinni ahol a kefe rohangál az autó körül. Bocsánat ha fölöslegesen borzoltam fel a kedélyeket.

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7708

Az enyémet is. Elő a farbával Rambó koma ízibe, mert épp esedékes egy gépi fürdetés SZSZSZD-mnak...

Előzmény: Chalez (7704)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7707
Előzmény: Dusteres (7705)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7706

A Békésire gondolsz?

Előzmény: Dusteres (7705)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7705

Szia!

Tudnál adni esetleg Dacia szerviz elérhetőséget?

Köszi, D

Előzmény: duralyt (7695)
Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7704

Nem 4x4, csak sima 4x2...   A 4x4 -eseknek miben árt a gépi mosás???  Felcsigáztad az érdeklődésemet...

Előzmény: Törölt nick (7702)
Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7703

Hát ez kellemetlen, de elképzelhető...  Lehet, hogy a barna metál festék hiánycikk??? :((

Előzmény: szistipisti (7701)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7702

Szerintem a mikrokarcokon kívül más baja nem lesz a gépi mosótól, feltéve hogy nem 4x4-es.

Előzmény: Chalez (7670)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7701

Semmi különös, egy egyszerű barna sztepvéj B2x4.Mostanában kellene megkapnom az ígéret szrint. Sajnos jött valami lista, hogy egy csomó kocsi késni fog előreláthatóan 1 hónapot.

...és hát jóhogy benne vagyok ebben a rohadt listában.

Valami beszállítói probléma miatt nincs elég alkatrész valamiből állítólag, de a fene tudja a teljes igazságot. Mindenesetre másik kereskedő is igazolta, hogy létezik ez a lista.

Gondolhatjátok, hogy mennyire örülök neki.

Előzmény: Chalez (7697)
Maximiliam30 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7700

Jah igen 1.5 dCi 110 lovas az autó.

Maximiliam30 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7699

Sziaszok!

Bár már rég szóltam a fórumhoz, állandó olvasója vagyok. Most viszont a kötelező szervízhez csak annyit tennék hozzá, hogy a 30000-res intervallumban elvégzett következő tételeket cserélték:

- utastéri szűrő

- motor olaj ( ELF solaris DPF5W30 )

- olajszűrő

- tömítő alátét

- pollenszűrő

Ezeket a tételeket cirka 47.075 kemény ungarishe forintért csinálták meg, Szegeden a Renault szakszervízben kb 1,5 óra alatt.

köszöntem figyelmet.

Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7698

Gratulálok az autóhoz!!  Bárcsak nekem lenne ilyen főnököm, hogy hozzámvág egy fullos Dusit... :))) De miért pont ez a kék szín?  Annyi jó metál közül lehetett volna választani...(mit kapok majd most a kékektől :)) ) Ez paszzol a cég arculatához???

Chalez Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7697

Én nem értem ezt az augusztusi szállítást...   Én is áprilisban rendeltem, és már 2 hete vígan járok vele. Te valami spéci kivitelt rendeltél??? (pl. 4x4 dci tele extrákkal??) Mert ezek a variánsok nyugaton is kapósabbak a 4x2 benzinesnél.

Előzmény: szistipisti (7696)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7696

Gratulálok, ezek szerint amennyivel neked előbb adják, nekem annyival később! :(

Én még Áprilisban rendeltem, és augusztus közepére ígérik! A rohadt életbe! :(

duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7695

Dacia szervíz igen, még nem jártam ott. Egy dci motoros ismerősöm ajánlotta, az ő motorjában már 260000 km van.

Előzmény: Dusteres (7694)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7694

De Te mit kerestél ott, Bárdi nem Renault-Dacia -garancia szempontjából- szerviz tudtommal v mégis?

Nekem már ketyeg az óra, azért mozgolódok annyira:-)

Előzmény: duralyt (7691)
Pedal to metal Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7693

Üdvözlet MINDEKINEK!

Új taggal bővül eme fórum. De nem csak a fórum, mert ha minden jól alakul akkor a DUSTER társadalomba is csatlakozom.

Amióta kiderült, hogy a főnököm lecseréli eddigi céges gépemet és a piacot körbejárva a Dusternél kötött ki, azóta rendszeresen követem az itteni információkat.

Május 22. -én rendeltük meg. Akkor azt jósolták, hogy július közepe-végére, de legutolsó időpont az aug.10-e, amikor megérkezik a gép.

Ezek után kicsit meglepődtem, amikor múlt héten kedden hívtak, hogy megérkezett. Az átadás kicsit húzódik, mert .... (főnök szabadság, hitel stb.).

De 23.-tól vigyorgok az új autómban.

Az autó:

1,5 dCi  110 4 x4 Exception

Tengerészkék (sajnos már nem lehetett ásványkéket rendelni)

EXTRA: ESP, hátsó elektromos ablak, Country pack, könyöktámasz

duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7692

Hú-ha!

Helyesbítek: Békési, nem Bárdi! Ez a meleg már az agyamat is kikezdi. :-)

Előzmény: Dusteres (7689)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7691

Hali!

Akkor Te gyenge helyen jártál :- ( ! Én is keresgélem a jövőbeni szervizemet, bár még messze van az ideje. Az eddigiek közül, Fót Bárdi féle szerviz bizonyul a legjobbnak. Be lehet menni a kocsival, mindent megmutatnak, átnéznek és vitt olajat is elfogadják.

Előzmény: Dusteres (7689)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7690

Bizony nem árt az éberség, mikor – horribile dictu – műköröm őstermelő szofisták garázdálkodnak az utakon sokkal jobb sorsra – értsd: árterek leigázására – érdemes daszterekkel...

Az offolástól meg csak ne félj. Bármikor meg tudom villantani oszkár díjas műszaki intelligenciámat. Mikor például legutóbb ripittyára szétszedtem SZSZSZD-mat, találtam benne egy felesleges DŰZNI-t! Oszt most majd meglátjuk, hogy mennyire lesznek okosak a nem apacs daszterbelező okosok...:-)

Ezzel együtt nem árt, ha záros határidőn belül gondoskodsz az utódlásról. Mert a „szénaboglyát vonszoló” utalás miatt továbbra is kinéz neked a beígért apacs fenyítés. És nehogy reménykedj, azzal se mégy semmire, hogy humanitárius okokból kínzócölöp alkalmazása nélkül. (Amit Porzósnak adtam kölcsön, hogy a mobil fogorvosi rendelőjében még komfortosabban érezzék magukat a vastagbukszás osztrák páciensek...:-)

Előzmény: talon68 (7688)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7689

Szia!

Dél-pesti szerviziben miután elkérte az alvázszámot megkérdezte, hogy sima vagy részecske szűrő van B4*2-ben? Mondom szerintem sima, arra Ö, 60-90eft fájna nekem az éves szerviz. Mondom ja!! köszi az infót:-)))

Kis rejtvény: miért mennek csődben a szakszervizek?

Előzmény: duralyt (7687)
talon68 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7688

Tudtam, észre fogod venni, hogy itt az emberiség sorsát érintő kérdésről van szó. Embertől fogva tartó, alapvető igazságok és erkölcsi értékek sérülnek s mi szótlanul hagyjuk, hogy a szofisták köztünk tébláboljanak, ismét.:-)
Azt viszont nem értem miért ásnád ki a csatabárdot.... ennyire megvisel a szénaboglyát vonszoló daszter képe ?:-)
Deeee ezt inkább ne fejtsd ki, mert ki leszünk ebrudalva offtopicosok szégyenpadjára... beszéljünk inkább arról, hogy nálad mi volt amikor szétszedted a motort, neked is volt benne olyan izé, a bigyó alatt ? 

Előzmény: okosvinetu (7686)
duralyt Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7687

Szia!

Az összes dci motor  részecskeszűrős.

Előzmény: ahgoob (7684)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7686

Több szempontból is igen sajnálatos megfigyelés. Egyfelől, ha idestova mindenféle gyüttment plázaluvnya is beülhet a daszterbe, nos ez sokkal inkább a civilizáció végét jelenti, mint a globális felmelegedés, a szökőárak (az égbe szökő sörárakkal egyetemben), a dzsessz és a buziolimpia együttvéve. Következésképpen ideje lesz megfontolnunk, minekünk, daszteres őstulkuknak az illegalitás hímes mezejére való elvonulást... (Tudok is egy fasza, ennek a célnak megfelelő, daszter nélkül megközelíthetetlen árteret.)

De még ennél is sokkal sajnálatosabb, hogy amint talon68 barátunk a szemem elé kerül, rögvest felfüggesztem mind szellemi önkielégítésemet, mind a csukakomákkal való barátságtalan, viszont számukra ugyancsak sajnálatosan egyoldalú együttműködésemet annak okán, hogy – reméljük, eleddig már gondoskodott utódokról bőven – az ősi apacs hagyományoknak megfelelően szétrúgjam a seggét is, meg a tökét is.  Őszinte sajnálatomra...

Előzmény: talon68 (7685)
talon68 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7685

Megrázó élmény tegnapról. Jön szembe egy tejeskávé színű daszter. Már ez is fura volt, de a legfurább az volt, hogy nem vonszolt maga után egy hatalmas szénarakást utánfutón és nem is egy szellemi önkielégítésben megfáradt szociológus ment vele pecázni (.. ez hogyan ugrott be, nem is értem ..:-))
Légy erős! Egy ifjú hölgy vezette az autót. A pillanat töredéke alatt felmértem, hogy vagy műköröm őstermelő, vagy körzeti kencefice ügynök... dásztörrel kérem..
Ha ez megtörténhet, bármi megtörténhet!(este felhívom  a karma tv-t, hogy jósoljanak nekem kávézaccból)

ahgoob Creative Commons License 2012.07.04 0 0 7684

Tudom, hülye kérdés, de honnan tudom, hogy az 1,5 dci Arctic 4x2 Dusterem sima diesel vagy részecskeszűrős? :)

Van valahol valami matrica vagy valami, ami jelzi? :)

luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7683

Na ez az. Kinéztem az Arctic-ot, de gázzal. Remélem, mire eljutok a rendelésig, tisztázódnak a motorviszonyok.

Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7682

Szia!

Az olaj gyári, kezelési utasítás elején javallott típus.

A szűrőt viszem, ha belekötnek akkor majd ott veszek gyárit!

Pénteken jelentkezem.

Előzmény: Dusteres (7677)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7681

Amikor átvettem az autót nagyon csóváltam a fejem a sűrű olajcserék láttán, mire a kereskedő azt mondta beszéljem meg a szervízesekkel, hogy milyen olajat hozzak, ebből nem csinálnak gondot, de olajszűrőt ne vigyek, az szerepeljen csak a számlán, továbbá az olaj típusa is fel legyen tüntetve, ha az ára nem is....

2.2dcis Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7680

már az vagy!

Előzmény: ötvenafele (7673)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7679

Alkudni KÖTELEZŐ!!!!

Előzmény: Isti.71 (7671)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7678

anyagaggal=anyaggal

Dusteres Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7677

Lord of mountains!

Ma megérdeklődtem, hogy mi a helyzet az általad javasolt anyagaggal, ill. megoldással. Akikkel beszéltem vállalják hozott anyaggal a munkát. De ők csak és csak az elvégzett munkára vállalják garanciát, a beépített alkatrészből keletkezett kárért már nem, hogy csak gyári alkatrészre van gari.

Én ebből azt következtetés vontam le:

- gyári cuccal legyen szerviz és megmarad a gari?(bármire lehet kifogás :-(()

- után gyártott alkatrészekkel (http://the-filtershop.com/spd/SZ1002/DACIA_DUSTER_1616V_105_LE_szuroszett_ELF_EXC) és akkor bárkivel elvégeztethető a szervizélés, de akkor a garancia elszáll.

Bocs nehéz a magyar!

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7676

Inkább örülj neki, hogy nem bírják összehozni. Így legalább mindannyiunk tragacsa garantáltan egyedi darabnak számít, ami igen növeli az eszmei értékét...:-)

Előzmény: talon68 (7675)
talon68 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7675

Azért lassan jó lenne, ha a Dacia csinálna két egyforma autót...szerintem eddig még nem sikerült nekik. :-)

bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7674

Legalább most már biztos, hogy azért mértem más fordulatszámokat bizonyos sebességekhez, mert hosszabb a vége a váltónak :-))

ötvenafele Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7673

nem százötvennel? nomindegy, már úgyis régi áron megvettem :)

amúgy üdv mindenkinek, ha jól mennek a dolgok, jövő héttől topiktag leszek...

Előzmény: puma4903 (7669)
Chalez Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7672

Igen, én tudtam alkudni.. a Stepway áprilisi listaára 3.370.000 volt asszem, és ebből 120.000-et tudtam alkudni, mindenféle hitelllel kapcsolatos engedmény nélkül. Nem rendeltem semmi gyári extrát a kocsihoz, metált sem, és a stepway oldalvédő műanyag szettet sem rakattam fel, hanem kézbe kértem és sikerült eladnom egy közvetítőn keresztül 60 ezerért. A közvetítő kapott egy 10-est...  Így végül is 3,2-be került mindent egybevetve. Azóta persze kapott egy riasztót még, meg hátra hangszórókat, de ezeket az utólagos dolgokat mindenki saját igényei és pénztárcája szerint szereli be...

Alkudni pedig kötelező. Egy ilyen autónál az árrésből minimum egy 100-ast tudnak engedni. 

Előzmény: Isti.71 (7671)
Isti.71 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7671

Mondjuk én is Arcticot rendeltem volna, most kiváncsi vagyok,hogy a rendeléskori árak érvényesek-e, vagy pedig az újak? Egyébként tudtál alkudni az árából? (Lehet hogy csak én voltam béna, de egyébként sem szeretek alkudozni, valamint túlzottan örültem annak, hogy egyáltalán meg tudom rendelni elfogadható szállítási határidővel...)

Chalez Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7670

Drágult, de mostmár az 1,6 4x2 rendelhető Arctic kivitelben, normális felszereltséggel, nem kell továbblépni a Stepway-re. Én pl. azt vettem vóna ha létezik áprilisban, nem ragaszkodtam az alukerékhez, és társaihoz. Így rögtön 160 spórba megy plusz még az alku... Azt viszont nem értem, hogy az LPG-s variáns miért csak COOL-ként létezik...

A műszaki adattáblában viszont az LPG-s verzió váltóáttételei érvényesek a normál 1,6 4x2-re is, ezt a részt elfelejtették módosítani. Mindegyik benzines 4x2 verzió hosszabb végáttételt kap idén tavasztól.

Más:

Gépi mosóba szokott valaki járni közületek? Az érdekelne, hogy a műanyag küszöbszélesítések milyen barátságban vannak a forgó kefékkel...

Előzmény: luxusmoszkvicssluszkulcs (7668)
puma4903 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 7669

Nem tragikus,csak 50000-rel emelik júli 01.-től.

Előzmény: luxusmoszkvicssluszkulcs (7668)
luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7668

Rossz hír a leendő tulajoknak, drágult a Duster...

Jó hír, már gyári gázzal is kapható...

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7667

Ne bánkódj. Addig se kell vinned olajcserére...:-)

Előzmény: szistipisti (7664)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7666

Ez egy tárhely. Nincs linkje. De néhány kattintással elérhető. Úgy, ahogy azt a 7656-57-es beírásban látod. Onnan kell átmásolnod a gépedre az ott található álló- és mozgóképeket. 

Előzmény: bioenergetikus (7662)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7665

Látom, az eleje már felkerült. Jöhet a többi is...

Előzmény: Törölt nick (7660)
szistipisti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7664

Nem bizony, nekem se vették fel. Bár visszahívtak, és kaptam a rossz hírt. Ma holnap látnom kellett volna a Dácziámat, de előreláthatólag 1 hónapot késik a dolog.

...alig bírtam idáig is várni :(

Előzmény: Törölt nick (7663)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7663
Zdrászvútye távárisi! Jelentem a köz vagyonát tékozló fiúként hazatértem a nagyfaluba és vissza se megyek csak ha visznek. Gondoltam elviszem hon és parkolóhely foglaló paripámat beöntésre, de úgy látszik a budakalászi szerviz egyben múzeum is mert nem veszik fel a telefont hétfőn.
bioenergetikus Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7662

Szerény kérésem lehet? Tennétek ide egy linket, hogy hol lehet az alant tárgyalt fotókat nézegetni?

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7661

Remek. Ha már ott vagy az ftp-n, a többit megoldja a rendszer. Szólj, ha megtörtént a feltöltés.

Előzmény: Törölt nick (7660)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7660

A kijelőlésben akadt egy kis problémám...de már elkezdtem  feltölteni a képeket.....de nem 5 perc  lesz mire feltölti a több mint 500 képet. ufff :)

Remélem, mindenkinek tetszenek majd a fotók :)

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.02 0 0 7659

Esztikém, hosszú tömött sorokban itt toporgunk, hogy mielőbb láthassuk a remekműveidet. Hol akadtál el a felrakással tegnap este?

Előzmény: Törölt nick (7658)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7658

Jelentem alakul a dolog.... mindent megteszek azért, hogy hőn szeretett törzsfönőkünk és a sápadt arcúak vígan, bölényragu mellet szemezgethessenek a jobbnál.jobb képek  közül.... ;) :)

Kiskerkuska Eszter

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7657

Valamiért nem nagyítódik. Ezeket kell beírnod:

Kapcsolat neve: DUSTER ftp

Kiszolgáló neve: halep.dyndns.org:21

Felhasználó név: DUSTER

Jelszó: palmajor

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7656

Kedves „Szúnyogtáplálék” Kiskerkuska Eszter,

előbb a total commanderben meg kell nyomnod a felső sorban az FTP ikont. Utána a legördülő menüben: ÚJ KAPCSOLAT, majd ahogy itt látod (kattints rá és nagyobb lesz) beírosgatod a megfelelő helyre a megfelelő szövegeket. A jelszó mezőbe pedig ezt: palmajor. Majd OK.

Ekkor fel tudsz jutni egy olyan könyvtárba (egy távoli tárhelyre), ahol már ott lapulnak az eddig általunk feltett fotók. Ide másold át F5-tel a te (gondolom egy könyvtárba rendezett, de lehet többe is) felvételeidet. Ha átmásoltad, rákatt a SZÉTKAPCSOLÁS-ra, és mindenki örülni fog, hogy sikerült.

További szúnyogmentes kellemes szórakozást kíván: Nagy Manitu...:-)

Előzmény: Törölt nick (7655)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7655

Üdvözlök minden kedves apacsot és sápadt arcú társat.  Jelentem ősapám helyett íme én KISKERKUSKA köznapi nevemen Kerkuska Eszter a hirhedt fótós jelentkezem. Nem vagyok nagyon ismerős ezen az oldalon. Szeretném megkérdezni SZILAJSZITTYADÁKÓ tulajdonosánatól, a nagy törzsfönőktől, hogy hogyan tudnám a több száz duster találkozós képet feltölteni?? Uffff. :) 

u.i : Köszönöm érdeklődését minden kedves apacstársnak. Jelentem a táborban tökéletesen megkostolgatttak  a szúnyogók és erőteljesen hiperpigmentálodtam :)

Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7654

Reluxa lehúzva, sör és tv kinyitva.

Előzmény: Porzós (7651)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7653

Kioktatlak, mert bőven rád fér...:-) Hiszen még a mamut és bölényszar fűtéértéke közötti különbségről sincs fogalmad. Áhhh... Sápadtarcúak... 

Előzmény: Porzós (7652)
Porzós Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7652
Tanárúr te mindíg kioktacc. Szar szar. Nem mindegy?
Előzmény: okosvinetu (7650)
Porzós Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7651
Szia vizivarrógépszerelő! Hogy birod a meleget?
Előzmény: Órarugópattanó (7649)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7650

Vigyázz, nehogy kihúzd Nagy Manitunál a gyufát! Ősi apacs törvényeink szerint ugyanis nem mamut, hanem bölényszaros fával működik wigwamunk központi fűtése. Verstéhen? He?

Előzmény: Porzós (7647)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7649

Végre egy kis vidámság ebben a melegben!
Cikcakkos streccsöltéses üdvözletem Tahiból!

Előzmény: Porzós (7647)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7648
Köszi szépen az infót. Ha meg lesz a pénteki szervizelés írjál légy szíves!
Előzmény: Lord of mountains (7642)
Porzós Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7647
Keblemre Tesókáim! Üdv Uff Ave minden cimbinek! Még mindíg erekcióm van mert Bibe hétfőn 3000km után vérátömlöttt, 9800 vót a olaj (újaknak 4x4 1.5dci) Szentendréről interneten rend, 1000km menzem, de még mindíg arany színe van. De amit leengedtek... Apám mint a lelkem. Vagy mint mikor egy tüzesvíztől elázott apacs mamutszaros fát tesz az tűzre és a füstje... A elővárosi elit MarC barátomcsörlővel sem tudta volna elhúzni a sz@rt a égről. No azóta duruzsol, osztrák kénmentes naftával ezeröccá km fele város fele autopálya 6.5 az átlag. Sztem marad is. Javallom mindenkinek a havi 1 olajcserét mint a petefészkesek..tudjátok mikor apetefészek működése 1hétig legátolja az agy működését.. No. Még mindíg élvezem, sőt egyre jobban, vezetni ezt azautót. Sörnyitó marad nálam.
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7646

Hátha lenne valami gondja de nincs, eddig!

Az üza szintjelző elég hanyag eleganciával működik, már - már úriasan, de ezt nem hiszem, hogy orvosolni tudják.

Eddigi autóimhoz képest kényelemben, kezelhetőségben nagyon ott van a szeren!

Már a teszt vezetésen meggyőzött. Augusztusban két hosszabb útra megyek.

Előzmény: fagy53 (7645)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7645

Kösz, bölcsen tetted, hogy lefixáltad a dolgot. A 4k nem vészes, de csak pofavizit az egész, viszont kihasználhatod, mert az esetlegesen felmerült problémákkal bombázhatod őket. :-)

Előzmény: Lord of mountains (7644)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7644

Megbeszéltük a szervízben!

A munkadíj 4000.-, hozott anyaggal.

Éltem a javaslattal az ezres cserével kapcsolatban, benne van persze amit írtál, hogy bevétel növelésről van szó!

Előzmény: fagy53 (7643)
fagy53 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7643

Értem, kíváncsi vagyok, hogy a vitt cuccokkal mibe fog ez fájni Neked és milyen képet vágnak a dologhoz meglátván a hozott szettet?

Szerintem ártani nem árt a csere, de a szervíz bevételének csekély növelésénél többet nem ér, hogy neked semmit nem használ, az biztos!

A linket meg kösz, bár én tartom az egy évet ami a lapomon szerepel, de szintén vinni akarom a cuccost... :-)

Előzmény: Lord of mountains (7634)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7642

Szia!

Tatabányai Renault szervízben cserélik az olajat, ott úgy néz ki elfogadják!

Pénteken megyek, utána megírom a történéseket

Előzmény: Dusteres (7641)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7641
Köszi a linket. 14-én aktuális lesz a kötelező szerviz, kérdés az hogy Bp.-én iil. agglomerációban van olyan renault- Dacia szerviz amely elfogadja, h hozott anyaggal dolgozon?
De ha vki ismer egy ilyent, kérlek írjál.
Köszikösziköszi.
Előzmény: Lord of mountains (7637)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7640
Most olyan magyarason irt&#224;l, h minden szavadat bekajtáltam.:-) köszi.
Előzmény: okosvinetu (7629)
demuramura Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7639

Köszi ez jól jön még

Előzmény: 4str (7635)
demuramura Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7638

Kimondottan nem kérdezték, és nem is igazán indokolt. Eddig a Clió-val, és a Kangoo-val se akadtam el sehol. Télen sem.

Előzmény: okosvinetu (7636)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7637

A linket azért szúrtam be, hátha van valaki az 1,6-os tulajok között aki összes szűrő + olajcsere előtt áll.

Előzmény: Lord of mountains (7634)
okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7636

Semennyire. Nyugodtan a lovak közé csaphatsz... (De ha már céges, miért nem kértél a segged alá egy igazi, 4x4-es dákót? 

Előzmény: demuramura (7630)
4str Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7635

Egész pontosan max 2500 ford/perc az első 1500 km-en. 22. oldal: http://www.dacia-local.hu/dacia/download/navody/duster.pdf

Előzmény: Órarugópattanó (7631)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7634

Szia!

Nem néztem el, bár az intergalaktikus maya naptár szerint rettenetesen izgulok!

A szervízben javalták a 1000 km - ami most már 1500 km - olaj és olajszűrő cserét!

Utána a garanciában előírt következik!

Előzmény: fagy53 (7615)
demuramura Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7633

Amúgy meg hazai környezetben dolgozik majd. Főként Romániába járok majd vele. Tesztelhetem a hazai pályát.

Előzmény: demuramura (7632)
demuramura Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7632

Köszi a biztatást !  A főnököm azzal ijesztgetett, hogy az új Lagúnájával, nem mehetett 1500-as fordulat fölé, az első 5000 km-ben, és ez is valószínüleg ilyesmi lessz.

Előzmény: Órarugópattanó (7631)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7631

Semmi extra. Tartsd be az első 2000km-en a fordulatszámtilalmat (max 3000).
Ja és beszélj vele szépen.

Előzmény: demuramura (7630)
demuramura Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7630

Sziasztok !

A jövő héten ülök át egy vadi új 1,5DCI 107LE 4X2  céges Duster-be.

Mennyire macerás a bejáratása ?

Hetente minimum kétszer megyek 800 km-ert, ebből a 2/3-a aútópálya, 

Mennyire kell visszafogni magam az első időkben?

Előre is köszönöm.

okosvinetu Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7629

Sebaj. Örülünk, hogy köztünk vagy. És legalább gyakorlod az igazi magyar nyelvet. Ilyen szavakat úgyse tanítanak a nyelviskolában...:-)

Előzmény: Dusteres (7628)
Dusteres Creative Commons License 2012.07.01 0 0 7628

Mintha én mondtam volna, mert én az vagyok.
Előzmény: Órarugópattanó (7621)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7627

Nagyon köszönöm, hogy ennyire (és persze jogosan) a szívetekre vettétek a komcsi diktatúra alatti sanyarú megpróbáltatásaimat...:-)

fagy53 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7626

Off: 100-1, lengyelül...biztosan egyszerűbb, mint a 99

Előzmény: okosvinetu (7624)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7625

Hát én tuti átköltöztem volna.

Előzmény: okosvinetu (7624)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7624

Perszehogy nincs. Mi értjük, a többi meg nem érdekes. Nekem is, meg gondolom nektek is volt bőven alkalmatok kitörni a nyelveteket idegen nyelveken. Mondok egy példát: megboldogult egyetemista fénykoromban annó varázslatos fél évet eltöltöttem a krakkói Jagelló Egyetemen. Aminek csak egy hátulütője volt. A kolesz szobaszámom. Ami 99 volt. Ezért aztán minden nap a portán, elkérve a kulcsomat, ezt a szót kellett kimondanom (fonetikusan írom): dzsevejendzsdzsjeszijatdzsevjencs. És ezért a lengyel jóbarátaimtól sose kaptam együttérzést. Pláne (és az egészben ez a totálpech), hogy ha egy szobával odébb laktam volna (a százasban), csak ennyit kellett volna mondanom: szto...:-)

Előzmény: Órarugópattanó (7623)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7623

Nincs semmi gond.
Csak eszembe jutott, hogy ha Lőrincze proff. a Vágó Pistával sétálgatva találkozott volna ezzel a szóval, hogy hümmögött volna a magyarázó szavakat keresve.

Előzmény: okosvinetu (7622)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7622

Mi a gond? Tán nem bírja a fal a nyelvkönyhozzácsapkodást? He? :-)

Előzmény: Órarugópattanó (7621)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7621

'szerencsepecapulcsimat'
És akkor csodálkozunk, hogy a magyarul tanuló szerencsétlen külföldi falhoz vágja a nyelvkönyvet.
ui. egyébként meg sem próbáltam leírni, ctrl-c ctrl-v-vel készült az első sor...

Előzmény: okosvinetu (7618)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7620

Nem rossz, de rönó a szerencsétlen....:-)

Előzmény: okosvinetu (7617)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7619

:-)

Előzmény: - Szerzet - (7616)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7618

Fájó szívvel teszem közhírré, hogy Kerkuska – aki igen bravúros házigazdánknak bizonyult, ráadásul még a szerencsepecapulcsimat is kimenekítette az enyészet karmaiból, nos ennek ellenére bizony és sajnálatosan – kap egy sárga lapos figyelmeztetést. Mert valahogy még mindig nem férkőztek fel az ftp-re az ominózus fotográfiák.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7617

Pont ezen tököltem én is. Hiszen ilyen iramban a tavaly októberben elhozott SZSZSZD-mban már jóval több, mint tízszer kellett volna olajat cserélnem...:-) Ám mint tudjuk, körünkben „mindenki másképp csinálja”...

Amint azt is másképp, hogy mi legyen a dácsiás sörnyitóval. Szerintem ne legyen semmi. Vagy akinek nem tecc, vett vóna másik járgányt, aminek neki jobban tecc a logója. Nemiga'? (Egyébként a találkozón igen éles szemmel észrevettem, hogy valamelyikőtök elől már letakarta – megbuherálta – a feliratot. Hát..., számomra valahogy nem volt esztétikailag, meg egyébként se meggyőző...) Hiszen olyat se láttunk még, hogy mondjuk veszek egy kutyát, amelyik tökéletes, szeretnivaló és a célnak teljességgel megfelelő jószág, de az orrát azért lecsapom egy macsétával...

Arról már nem is beszélve, hogy pözsó logóra meg akkor se cserélném, ha bazi nagy betűkkel ZAPOROZSEC felirat díszelegne dákóm elején. Van/volt is erről (az egyébként elszármazott hazánkfia, Victor Vasarely által tervezett márkajelről) egy igen szellemes vicc, ami sajnos csak mutogatva az igazi. De azért megpróbálom. Így szól: mire kéri a süketnéma feleség a férjét, mikor – és itt kéne mutatni – egy rombusz pinajelet formál a kezével a szája elé, és a közepét elkezdi nyalogatni? A megfejtés: „menj, és mosd le a pözsót!”

- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7616
Ártani nem használ.
Előzmény: fagy53 (7615)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7615

Nem nézted el a naptárat? :-)

Tíz napja vetted át az autót, mi a francnak kell olajcsere? Sokba fog még kerülni a havi három olajcsere, lehet hogy autóbérléssel jobban jártál volna!

Előzmény: Lord of mountains (7612)
Taliga007 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7614

Szia!

1.6 benzinesben (2WD) épp ma néztem és 9 liter üza volt még a lámpa kigyulladása után.

Egyébként ha már írok, ugye elég friss a gép (1000km van benne), akkor gyorsan megosztanék néhány eddigi tapasztalatot. A fogyasztás nálam decire pontosan 8,5 liter, mondjuk állandóan bekapcsolt klímával és vegyes használat mellett. A legterelo.hu-s csomagtértálcát ajánlotta itt vki régen, áldom érte, ez valóban méretpontos és tényleg jó, viszont a rossz tapasztalatok ellenére mégis vettem Lidl-ben tetőlécet (ugyanaz mint az Aldis), na ott meg gyökér voltam, mert nem hallgattam rátok. Kevés ponton fekszik fel, drasztikusan meg kell húzni, hogy fennmaradjon - mondjuk lehet vele cuccolni, de biztos, hogy se száguldozni, sem komolyabb terhet rábízni nem mernék. Gyáriból nem vettem meg a króm kipufvéget, helyette vmi 2e ft-s vackot autósboltban, ez se rondább, tehát itt az olcsó hús híg leve nem dőlt rám. Anno az acélfelniket le akartam cserélni, vagy dísztárcsázni, hát mégse, tényleg jól néz ki, szóval ebben is igazatok volt :).

Előzmény: Lord of mountains (7601)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7613

Elfelejtettem, ez a készlet 1,6-hoz van.

Előzmény: Lord of mountains (7612)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7612

Üdv Minden Fórumozónak!

Pénteken viszem az autó olajcserére. Keresgéltem egy kicsit olajfronton!

Bárdi autó; Renault szervíz: 17950.- / 5l SXR 5W-30

Bárdi autó; Renault szervíz:  olajszűrő 2500.- / db

Ez viszont barátságos:

Ha valakit érdekel szűrőszett + SXR 5W-30 5l olaj: 12590.-

http://the-filtershop.com/spd/SZ1002/DACIA_DUSTER_1616V_105_LE_szuroszett_ELF_EXC

- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.30 0 0 7611
Őszintén szólva, nekem nagyon tetszik a Dacia embléma. Meg a hűtőrács is, szerintem tök karakteres az autó eleje. Jobban néz ki, mint a Renault verzió, kilóg az utcaképből, egyedi, jellegzetes darab. Oldalnézetből kicsit szokványos, hátulról megint rusztikus, de onnan inkább egyszerű képet mutat. Az orra az jó, azt én pont nem pimpelném.
Előzmény: 4str (7610)
4str Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7610

Ez igaz, de a lényeg az orr embléma. A felni lévők, és a hátsó elég kicsi, kevésbé látványosak.

Én szóltam előre, hogy sznob kérdés lesz... :) az más kérdés, hogy 100 eurót pedig céges kocsira nem fogok költeni.

Előzmény: fagy53 (7607)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7609

Dehogy 20, 30ezer km!

Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7608

ahgoob!
Ha diesel az autód, 2 év, vagy 20000km a kötelező szervíz. A közbülső csak egy anyagi lehúzás, a garanciához semmi köze. Persze ha olajat akarsz cserélni megértem, de azt bárki megcsinálhatja, legfeljebb arra ügyelj, hogy az új szűrő gyári legyen.

Előzmény: ahgoob (7603)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7607

Mindkét embléma olyan káros szenvedélyre utal ami nem tesz jót a házasságodnak, ergo mindegy....:-)

Részemről maradok a sörnél, ez tűnik egyelőre ártalmatlanabbnak.

4str : sok helyen rajta van a Dacia embléma, fura lesz, hogy ennyi pénzért csak az orrán lesz Renault!

Előzmény: bioenergetikus (7606)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7606

Elgondolkodtam a jelvény cseréden, rájöttem, hogy én büszke vagyok rá hogy Dáciában ülök, mert olyan jó ez az autó.

Előzmény: 4str (7604)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7605

Ez nagyon soknak tűnik. Annó engem is levettek rendesen a Renóval szervízen, de ha körül kémlelsz, biztos találsz olcsóbbat. Már más minősített szervízben is lehet dolgoztatni, és megmarad a garancia, csak az olajra, és a szűrőre kell odafigyelni.

A párom toyotáján 25000Ft volt a legutóbbi szervíz akkumulátor cserével együtt szakszervízben.

Előzmény: ahgoob (7603)
4str Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7604

Igen, pontosan erre gondoltam, köszönöm!

Előzmény: SPECIALIZED TECHNOLOGY (7600)
ahgoob Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7603

Érdeklődtem a szervíznél.

AZt a választ kaptam, hogy ha részecskeszűrős az kocsi, akkor 75 ezer körül, ha pedig normál olajszűrős, akkor 65 ezer körül van az 1 év vagy 20 000 km szervíz.

Ha én viszem az olajat, akkor 35 ezer körül.

Néztem a neten, komplett szűrőszett és az olaj együtt 21 ezerbe kerül (http://the-filtershop.com/spd/SZ1000/DACIA_DUSTER_15_dCi_86_LE_szuroszett_ELF_SOLA). Ha jól tudom, akkor az olajcserét már nem kell a szakszervízben megcsináltatni, bár a szűrőkkel már nem tudom mi a helyzet. Viszont ha csak az olajat viszem (10 ezer) és ők még rászámolnak 35 ezret, akkor kb 45 ezerbe kerül az egy éves szervíz, olajcserével.

Ez reális lehet?

- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7602
Szerintem 2 év vagy 20.000 km, évente csak ingyenes átvizsgálás van.
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7601

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Enyémben nincs fedélzeti computer, találgatni tudtam csak, hogy cca mennyi lehet még benne!

Tény, hogy lehetne pontosabb szintjelzés, de ez legyen a legnagyobb baja az autónak.

SPECIALIZED TECHNOLOGY Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7600
Előzmény: 4str (7599)
4str Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7599

Én is így tapasztaltam a dci-nél, hogy mikor kigyullad a sárga lámpa, még közel 100 km-t lehet menni vele, ebből egyszer 64-et mentem is. Én nem tartom praktikusnak, hogy pont olyankor nem mutatja a műszer, mennyit mehetsz még, amikor a legfontosabb volna. A skodás módszer szerintem precízebb.

Más, és lehet, hogy kicsit sznob dolog: nem tudjátok, hol és mennyiért lehet a dusira (első) Renault emblémát venni? Gondolom, a hűtőmaszk krómbetétjével együtt van.

Előzmény: - Szerzet - (7596)
ahgoob Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7598

Most lesz aktuális az 1 éves (1 év vagy 20 000 km) felülvizsgálat az 1.5 dci Arctic Dusteremnél. 

Érdeklődni szeretnék, hogy aki már túlesett rajta, mire lehet számítani? A Dél-pesti Renault-ba mennék (a Lurdy házzal szemben).

Tudom hogy volt már róla szó, próbáltam rákeresni, de nem találtam (már elég régen volt).

Gondoltam az olajat az olajcseréhez én viszem (ELF SOLARIS DPF 5W30), mivel ahogy a neten utánanéztem már 10 000 HUF körül hozzá lehet jutni. Van még valami, amit meg kellene vennem (pl szűrő)?

Illetve, várhatóan mennyibe fog ez nekem kerülni, és mennyi ideig tart? (mivel olvastam már olyan hozzászólást is, hogy csak az olajat kellett fizetni, az átvizsgálásért stb nem.)

- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7597
Valószínűleg sebességváltóházat.
Előzmény: Isti.71 (7586)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7596
Ha pont 8 liter az átlagfogyasztásom, akkor 100 km-t ír ki még megtehető távolságnak amikor elhangzik a sípszó. Ha mondjuk 10l/100km az átlagom, akkor 80 kilométert. Persze utána semmit, ha 8 liter alá csökkent az üzemanyag, akkor már nem számolgatja a hátralevő kilométereket, ezzel ösztökél, hogy menjek tankolni.

A Fabia még utána is mutatta, de csak arra volt jó, hogy sokáig halogassam a tankolást, aztán gyöngyöző homlokkal poroszkáljak a világ végén, az éjszaka közepén, míg meg nem találom a hőn áhított benzinkutat, ajtaján egy nagy ZÁRVA táblával.
Előzmény: Lord of mountains (7588)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.29 0 0 7595
Tapasztalatom szerint 8 liter.
t49 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7594

Kösz Pisti.

Erről gügyögtem az előbb. Köszi a dokumentáció

Előzmény: Német Pisti (7592)
t49 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7593

Sziasztok!

Ma véletlenül begurultam tankolni a 4x4 benzinessel és meglepi volt 49.46 l. A kezelési szerint a tank 50 l. körül van. Azzal a 3,5 dl.-rel ami még benne volt nem jutottam volna

messzire. Ne csinálja senki utánam, vagy vigyen marmonkannát magával.

A fedélzeti szerint a fogyasztás 10.3 l/100 és valami 470 km. körül mentem vele. Ez soknak tűnik, de az átlag sebességem kb.25-30 km. Így a fogyasztás valós lehet.

A svéd motormelegítőről korábban írtam . A márka amit használtam Kalix ez hasonló a Defa-ra. A lényeg, hogy a motorblokk fagydugóját kiveszik és ide teszik ( sajtolják )

be a merülő forralót vagy egy barátibb megoldás amikor a hűtőcsőbe közbeiktatják a fűtő betétet. Itt a fűtőbetét két bilinccsel van beszerelve. Vigyázni kell arra, hogy a

betétet a hűtőcső egyenes szakaszába kell beépíteni ( az elöregedés meg a remegés idővel csepegést hűtőfolyadék vesztességet okozhat ) a másik hogy a fűtőbetét

melegítéskor mindig folyadékban legyen. A fütőbetét csatlakozása speciális. Kontárkodás kizárva.

Nekem ez volt több autómon és bejött.

Német Pisti Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7592

Üdv.mindenkinek, itt egy motormelegítő, akit érdekel, én két télen használtm és kitűnően müködik.

http://www.calix.se/consumer/montanvisningar/RE148.pdf

dusterofil Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7591

Kedves 4x4 dCi kollégák, hogy alakul a fogyasztásotok? Nálam sportosban 8.1 az átlag. De mostmár megy mint állat / 7.000 km/.....

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7590

Kb. 80km, de egyszer megviccelt mert megpakolt verdával toltam neki mint az állat és kigyulladást követő 35km után kifogyott. Szerencsére volt tartalék kannában.

fagy53 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7589

Nekem 8-10 lit., de közelebb az alacsonyabb értékhez.

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7588

Mély Tengeri Tiszteletem a Fórum társaknak!

Kérdésem lenne pálinkát mérnek-e már!

Szóval!

Mennyi benzin van még az 1,6-ban, amikor meggyullad a " tankolj gyorsan ember" jelzés?

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7587

Aggyonisten! Túladagolták az érzéstelenítőt? :-)

Előzmény: Porzós (7584)
Isti.71 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7586

A "kapcsolószekrény-gyártó részleg" talán sebességváltó gyártósort jelent?

Előzmény: GToni (7583)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7585

Ezennel kifejezttük kollektív örömünket afelett, hogy bő két héttel a híres-nevezetes találkozó után máris sikerült kijózanodnod! Drakulálunk!

Előzmény: Porzós (7584)
Porzós Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7584
ÉLETJEL!
GToni Creative Commons License 2012.06.28 0 0 7583
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7582

Jobban belegondolva lehet, hogy csak bedobok a kocsiba egy fűtőventillátort és rákötöm egy időzítőre. A motort persze nem védi, de nem kell ablakot vakargatni és belefagyni az ülésbe. Csak arra kell vigyázni, hogy ne gyújtsam fel a verdát.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7581

...és el is vetettem. Nem bízom olyan kereskedőben aki nem teszi ki az elérhetőségét.

Előzmény: Törölt nick (7580)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7580

Köszi, néztem a Defa oldalát de úgy látom csak olajmelegítőjük és hősugárzójuk van. Ezt találtam még.

Előzmény: Órarugópattanó (7579)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7579

Volt egy svédországbeli fórumozónk, ő beszélt valami ilyesmiről. A Conradnak is volt egy bárhova beépíthető szivattyús fűtője, szóval előbb-utóbb fogsz találni. Próbáld meg a transaurus.hu-n, a Defának is van univerzális.

Előzmény: Törölt nick (7578)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7578
Ez érdekes, de nekem vízmelegítős kellene.
Előzmény: Órarugópattanó (3615)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7577

Mar C!
Szíves figyelmedbe ajánlom a 3615 sz. hozzászólást motormelegítő ügyében.
Ha kérdésed van, ne tartsd vissza.

Előzmény: Törölt nick (7567)
talon68 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7576

Néhány napja írtam, hogy kíváncsian várom a salgótarjáni út átlagát. Ma voltam tankolni.

Benzin ára: 407.8 ft

Tankolt mennyiség : 39.98 l

Megtett út: 654 km

Ha jól számolom 6.11 az átlag és ~25ft/km.

Dusteres Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7575

Igen az etanollal ennyi kb. a fogyasztás, igaz én egyszer kiszámoltam, h 30% többletfogyasztás hogy jön ki az ember. De kútnál nem  mindegy, hogy 17000ft/40 vagy 14200J

Tehát én E85-t járok most már.

Dusteres

Előzmény: Lord of mountains (7574)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7574

Sziasztok!

Megerősítés  a fogyasztás illetően!

1200 km vegyesben, csak bioetanollal tankolva!

8,8 l / 100 km

Benzinnel még nem próbáltam.

A közeljövőben lesz egy út Erdélybe, Brassó mellé, 1580 km oda-vissza illetve egy Ausztria 780 km oda-vissza!

Mindkét út benzines előadás lesz!

Az autó nagyon jó!

Nagyon kényelmes!

Rendületlenül villogok és vigyorgok minden Dusternek!

Előzmény: bioenergetikus (7572)
KiGab Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7573

Ha valaki unatkozik, akkor kikacsintgat a kapcsolatból. Én nem hagyom unatkozni a Dustert így előreláthatólag szép és hosszú kapcsolatunk lesz. :)

Előzmény: okosvinetu (7560)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7572

Sziasztok!

Csodák márpediglen vannak: 415km-en 37,01L bioetanolt fogyasztott a Duster elővárosi városi forgalomban. A gyárilag megadott 10L-es vesgyes fogyasztáshoz képest igencsak jó, hozzátéve, hogy még csak most léptem át az ezredik kilómétert. A mostani 335Ft-os etanol árral számolva 29,8Ft/ km. Benzinnel a 7,1-es gyári fogyasztással számolva: 28,8Ft/km Kíváncsi vagyok, hogy mennyi lessz a benzines fogyasztásom, és mikor áll be nagyjából állandó értékre.

4str Creative Commons License 2012.06.27 0 0 7571

не за што... :)

Előzmény: okosvinetu (7569)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7570

Hékás! A problémádat megoldja a ponyvagarázs. Láttad SZSZSZD-m Csálé Palotáját? Keress vissza, vagy gyere el, nézd meg.

Előzmény: Törölt nick (7567)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7569

Balsája szpaszíba! Megoldást találtál életem egyik legfőbb problémájára...:-)

Előzmény: 4str (7561)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7568

Sziasztok!

Jogos a felvetés a képeket illetőleg,de mentségemre legyen mondva nem én vagyok a hunyó! Eszter lányom valóban többszáz képet készített, de így a vakáció kezdetén minden fontosabb számára,mintsem a képek feltöltése!! Atyai szigoromat sem tudom bevetni, mert jelenleg táborban van Bodajkon, vasárnap jön haza és ígérem addig nem engedem este lefeküdni, amíg fel nem tölti a képeket!!! Persze a masina most is vele van, meg aztán én nem is értek hozzá....Bocsi mégegyszer mindenkitől!!!!

Előzmény: Fre Duster (7566)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7567
Elektromos állófűtésen gondolkodom most, hogy nem lesz garázsam, de telken fog állni a masina. Lehet rákötöm éjszakai áramra, talán reggel is lesz benne delej.
Fre Duster Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7566

Nah, már megint politizálunk!

Kedves Kerkuska!

Epekedve várjuk Kiskerkuska 627db Dustertalis fényképét az ftp-re.

Megfigyelésem alapján percenként legalább egy képet készített, tehát elég nagy időintervallumot lefed a portfólió.

Remélem nem azért nem láttuk még őket mert fényt kapott a negatív?!

üdv:

FD

Előzmény: Órarugópattanó (7565)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7565

Poén akart lenni...
Egyébként a "győzzön a jobbik" nem is rossz ötlet.

Előzmény: fagy53 (7564)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7564

Nem tudom mennyibe került volna ezt a két dolgot egyesíteni, de a venti télen is jó szolgálatot tehet, a beépített fűtőszálak meg igazán elférnek a szövetben.....

Előzmény: Órarugópattanó (7563)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7563

Dusikának van már Waeco ülésfűtése. Azon gondolkodom, hogy veszek neki ülésHűtést is,  mindkettőt bekapcsolom, aztán győzzön a jobbik!

2.2dcis Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7562

elképesztő találmány !de szerintem csak a nudisták körében működik igazán.

4str Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7561
Előzmény: okosvinetu (7560)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.26 0 0 7560

A dasztered helyében már rég megírtam és beadtam volna a felmondó levelemet... Még a felmondási időtől is eltekintettem volna.

Afgáncsempészet ügyében pedig fordulj bizalommal az ukrán maffiához. Előfordulási helyük az M3-as, leginkább jaguárkonvojban haladva 280 fölött.

Előzmény: KiGab (7559)
KiGab Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7559

Mint coach tengetem életemet, a munkám Magyarország Dunától keletre eső részén zajlik. Ekkora területen könnyen összejön ennyi km, főleg ha hétvégén pihenésképpen 100-200 km-re lévő tájfutó versenyekre jár az ember.

Ez a kabuli sztori megmozgatta a fantáziám, jól fizet?

;)

Előzmény: okosvinetu (7549)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7558

A japcsiknak a hetvenes évek elején volt egy igen finom húzásuk. Megtörtént eset! A dicső szovjet ipari kémek akkoriban már jópár japán hajó terveit ellopták, majd meg is építették. Erre azok berágtak, és az egyikbe direkt rosszul tervezték a súlypontot, vagy mijalót, majd gondoskodtak arról, hogy ez a terv is az elftársak kezébe kerüljön. Akiknek valahogy nehezükre esett az ellenőrzése. Addigi tapasztalatuk ugyanis azt mutatta, hogy meg kell bízni a precíz japán mérnökökben... Következésképpen a vízretétel igen vidámra sikeredett, mert Párttitkár Elftársak egész garmadája gyönyörködhetett benne, hogy hogy áll fejre a vadi új csolnak...:-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7557

Jaaa, az csak cinizmus volt. Arra akartam utalni, hogy a szerelő a fene nagy tapasztalatával azt hiszi jobban tudja mint a kézikönyv. Amúgy minden tiszteletem a japán mérnököké.

Előzmény: duralyt (7556)
duralyt Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7556

Hej-hej, Kedves Mar C!

Semmi továbbképzés! Amire én reagáltam, az a következő:” Ja, hogy GL-4es az előírás?  Nehogy már a japán mérnökök tudják jobban...” Te pedig -bár jól- de a motorolajokról írsz. Amúgy mi a gondod a Japán mérnökökkel? Az igaz, hogy lopják a technológiát, de aztán úgy fejlesztik tovább, hogy leesik a világ álla.

Előzmény: Törölt nick (7555)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7555

Köszönöm a linket, de nem érzem úgy, hogy továbbképzésre szorulnék olajtémában. Ha mégis akkor légyszíves mutass rá, hogy a témában elhangzott állításaim közül melyik a téves:

-ACEA A5 szaványú 5W30-as olaj jó a benzines Dusterbe.

-ACEA A5/B5 szabványú motorolaj jó olyan dízeles autóba amibe ACEA B5 szabványú motorolaj az előírás.

-Hykomol (API GL-5) nem jó olyan kézikapcsolású sebességváltóba amibe API GL-4 szabványú olaj az előírás.

Előzmény: duralyt (7554)
duralyt Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7554

Kedves csörlőkirály!

Mielőtt bármit leírnál légy szíves és tájékozódj az aktuális témáról, ha kérhetem. Figyelmedbe ajánlom a www.olajinfo.hu oldalon található leírásokat.:-)

Előzmény: Törölt nick (7552)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7553

Az "elterjedt kapcsolatos irodalom" furcsa megnevezése a gyári előírásnak.

Előzmény: Koriori (7550)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 7552

A gyakorlati tapasztalatról annyit, hogy nem is olyan rég egy tapasztalt szerelő Hykomolt ajánlott a modern Suzukik sebváltójába, mert az "évtizedek óta bevált" (KGST autókban a szintetikus hajtóműolajok ideje előtt). Ja, hogy GL-4es az előírás? Nehogy már a japán mérnökök tudják jobban...

Előzmény: Koriori (7550)
Koriori Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7551

Ez nem semmi futásteljesítmény egy röpke év alatt! 

Gratula!

Előzmény: KiGab (7548)
Koriori Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7550

Eza  a motor olaj téma egy végtelen történet. Az elterjedt kapcsolatos irodalom érdekkörök álltal cenzúrázott. A tájékozottság nem egyenlő az olvasottsággal. Gyakorlati tapasztalat nélkül csak visszhang a vélemény alkotás. Ha esetleg van szervizes gyakorlati tapasztalatod akkor ne vedd magadra amit írtam!

Előzmény: Törölt nick (7510)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7549

Hova ez a sietség? (Taxizol, vagy afgán menekülteket csempészel tán egyenesen Kabulból?) Az enyémben 15 év múlva lesz ennyi...:-)

Előzmény: KiGab (7548)
KiGab Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7548

75.000 km. Na de már 13 hónapos az autó, még szép, hogy ennyi van benne!

:)

Előzmény: - Szerzet - (7541)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7547

Most sikerült:-))

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7546

Na hova lett a kép? :-((

Előzmény: bioenergetikus (7545)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7545

Jó volt látni, hogy könnyű terepen, mikor más autók hasa már surolta a talajt, a Duster alá még be lehetett volna feküdni:-))

Jól érezte magát a réten.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7544

Jobb, ha tőlem tudod, hogy egyik se. Táncoskomikus barátunk ugyanis szemlátomást a tiszta szobában tartja a járgányát. És szerintem nincs egyedül...:-)

Előzmény: Órarugópattanó (7537)
luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7543

Köszi, megtaláltam!

Előzmény: - Szerzet - (7541)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7542

Még nem tudom, csak az első etanolos tankomat fogyasztom

Előzmény: arslab (7540)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7541
Szia lxsmszkvcsslsszklcs!

Ha ismered a Kereső (baloldalt) működését, akkor KiGab hozzászólásait érdemes elolvasni. Szerintem ő a legrégebbi gázos itt, túl lehet a hetvenezredik kilométerén. Annyit elárulhatok, hogy nagyon elégedett. Én még mindig csak gyűjtök rá, de ami késik, nem múlik.
Előzmény: luxusmoszkvicssluszkulcs (7538)
arslab Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7540

És hogy alakul az etanolos fogyasztás a benzinhez képest?

Előzmény: bioenergetikus (7539)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7539

Látom mindenki jól, vagy kevésbé megérdemelt pihenését tölti:-) Most értem haza én is Bakonybélből. Először is szuper a planetárium, gyerkőccel kihagyhatatlan, másodszor baromi jó etanollal a hegyek között zakatolni:-) Simán toltam le az útról egy volvót, és egy suzukit is, nem bírták emelkedőnek a kanyarsebességet. Persze nem egy kanyarvadász autó, de amit egy mezei pilóta meg mer engedni magának azt simán bírja. Sajna a Hobót már nem bírtuk megvárni, mert a Pici lyányom belázadt hogy ő fáradt, dicséretes az is hogy este 10-ig bírta a gyűrődést.

Mindenkinek szép hétvégét!

luxusmoszkvicssluszkulcs Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7538

Sziasztok. Én csak ősszel leszek (?)boldog Duster tulaj. Nagyjából végig olvastam az elmúlt másfél évet, de nem találtam-vagy csak elkerülte a figyelmemet- utalást arra, hogy gázüzemben használja-e valaki? És ha igen, mik a tapasztalatai?

Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7537

Köszönöm a képeket, egész jól néz ki a cucc.
Egyébként látva a szép fehér falakat és a kissé gyér megvilágítást, úgy gondolom ez csak gk. tároló nem műhely ugyi?

Előzmény: Fre Duster (7536)
Fre Duster Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7536

Kedves Órarugógerincű Felpattanó!

Az ember csak a saját szemének hisz.

Lásd milyen jó vagyok, mellékelek pár képet:

üdv:

FD

Előzmény: Órarugópattanó (7535)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7535

Szeretnénk a Dusin is látni, fotót kérünk.

Előzmény: Fre Duster (7533)
duralyt Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7534

:-))))))))

Előzmény: bioenergetikus (7531)
Fre Duster Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7533

Közérdekű közlemény:

A minap rendeltem a neten egy tetőcsomagtartót.

Ára kiszállítással 18.500,- pénz volt. (Ha kűfődről rendelsz, nem kell ÁFÁ-t fizetni. Teccikéteni?)

Kimondottan bicajtartóhoz kerestem, ezért fontos volt a keresztrúd kis átmérője.

Ma meg is érkezett, és ultrabrutál, megasiráj!

Olyan stabil, hogy le sem lehet robbantani (Nem úgy, mint az Aldist).

Kulcssal zárható, egyebet nem tudok mondani, kérem kaccsojja ki!

üdv:

FD

Fre Duster Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7532

Szasztok!

Egyébként nem értem mit csodálkoztok, a vas az ezerkecsóban már régóta alaptartozék.

...ez mindig jó valamire, nagy, nehezék, valami, alátét, ilyesmi...

üdv:

FD

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7531

Pont ez a humor lényege, hogy nincs összefüggés, de szó vicceknél nem kell mindíg logikát keresni. Legközelebb azért mosolyoghatsz! :-)) Ebben a fülledt melegben csak ez tellett tőlem.

Előzmény: duralyt (7527)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7530
Rezgéscsillapítás az lehet, ja. Egyensúlynak kicsi, tekintve az autó 1.3 tonnás tömegét.
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7529

Akkor ez a rejtély is megoldódott, mehetünk vissza UFÓt nézni.

Előzmény: talon68 (7528)
talon68 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7528

Hát igen kérem. Ha figyeltetek volna a talin, ahol Roszi21 elmondta, hogy beszélt szervizesekkel és 3 db ilyen vasdarab van az autóban. Ezekből ez az egy van látható helyen. Na most,  ha én is jobban figyeltem volna, akkor azt is el tudnám
mondani miért is van az autóban ez az izé... az rémlik, hogy rezgéscsillapítás.
Akinek nincs az autójában ilyen, az ne csodálkozzon, ha 'eccecsak' sitty-sutty szétrázkódik és pillanatok alatt végbemegy a teljes amortizáció.:-)

duralyt Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7527

Szia bio....kus!

A HIPPOPOTAMUS az Görögül VIZILÓ, nem értem a témával való összefüggést.

Előzmény: bioenergetikus (7526)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7526

Ha a korábban gyártottakban nincs, a késöbbiekben meg van, akkor valamely tapasztalat beépítéséről lehet szó öntött vas formájában. :-) Persze ettől még nem tudjuk, hogy mi az oka. Ahogy a hozzászólásokból következtetem, az újabb 4x2-ekbe mind van. Persze ez megent csak egy hipotézis. Vagy hipopotamus kinek hogy tetszik:-)

Előzmény: okosvinetu (7525)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7525

Csak hogy a minőségi műszaki apacs szakértelem is teret nyerjen: számomra ebben a vasaló-sztoriban az a legnagyobb homály, hogy az hogy, hogy nem mindegyik járgányban van ilyen? He? 

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7524

Azaz nehezebb akksival.

Előzmény: Törölt nick (7523)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7523

Az akkumulátor ellensúlya maga a motor mivel nem középen van, hanem az autó jobb oldala felé van tolva. Azt még elképzelhetőnek tartanám, hogy a tervezettnél könnyebb akksi került bele, de 5.7 kilóval?

Előzmény: 4str (7522)
4str Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7522

A. variáció: én az akkumulátor ellensúlyának gondolom, így hozták össze a két oldalt azonos kerék terhelést. 

B. variáció: valami káros rezonanciát csökkentenek vele.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7521

Szép darab öntött vas. A kép alapján hagyományos homokformázással készült, kézi munka. Mivel egy költséghatékony autóban ez jelentős többlet kiadás, bizti nem véletlen a felbukkanása. Nem tudom elképzelni, hogy csak azért lenne ott, mert a sógornak van egy öntödéje, legyen már egy kis megrendelése:-)))

Előzmény: GToni (7512)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7520

Nem tudom, nem szedtem ki.

Előzmény: 2.2dcis (7518)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7519

Felhívtam a nyíregyházi Daciát és bediktáltam a cikkszámot, de nem jött ki rá semmi.

2.2dcis Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7518

Marci! a tiednek mekkora a súlya?

Előzmény: Törölt nick (7516)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7517

oké! kiszedted! de észre vettél bármi apró változást egyenes úton ,kanyarban ,fékezésnél?

milyen maradt az autó egyenes futása? érdekes volna tudni ,hogy ha van köztetek olyan akinek még van ilyen a kocsijában ,annak a vasnak vajon mekkora a súlya?

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7516

Nekem jobbos vasam van. Valami ellensúly az biztos, de hogy minek....

duralyt Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7515

Szia GToni!

Nem gondolod,hogy valami okból tették azt bele? Fogalmam sincs a szerepéről, de nem hiszem,hogy játszásibol tették bele. Az enyémben nincs, de nem bánom.:-)

duralyt Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7514

Még nagyon korán van, ha kimaradt egy " t " bötü! CASTROL

duralyt Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7513

Hali!

Csak úgy... a MOL prémium olajok az valójában CASROL! A flakon hátsó oldalán ha lehuzzuk a matricát, látható lesz az olaj származási helye.

GToni Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7512

Meglett a VAS. 5.7 Kg. 3 db csavar tartotta a helyén.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7511

Megnéztem a Mol prémium motorolajait, és mindegyiket ajánlja benzines, és dízel motorhoz is.

Előzmény: Koriori (7508)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7510

Az nem baj ha valaki régimódi, csak legyen tájékozott. A Duster egy európai tervezésű autó, ennek fényében európai szabványra szól a motorolajra vonatkozó előírás. Ez pedig a benzines Duster esetében ACEA A3 szabványú 10W40, 5W40, 0W40 vagy ACEA A5 szabványú 5W30 vagy 0W30.

Továbbá minden motorolaj jó dízelesbe ha van ACEA B vagy C minősítése, feltéve ha ahhoz a szabványhoz tervezték a motort. A dízeles Dusterbe ha jól tudom ACEA C4-es kell, ezért ez az olaj nem lenne jó bele.

Előzmény: Koriori (7508)
PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7509

Köszi :)

Előzmény: - Szerzet - (7503)
Koriori Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7508

Én régimódi vagyok, kicsit tartok az olyan olajtól ami jó a benzinesbe és a dieselbe is. Ráadásul az API minősítése is alacsony.

Előzmény: Törölt nick (7479)
Koriori Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7507

Ez szuper ajánlat, de gyanúsan olcsó! Szerintem az első preventív olajcserét nem kell sehol mutogatni. Kicseréled vagy kicserélteted és kész. Ami fontos, hogy a motorolaj szűrő kétséget kizáróan gyári legyen. Dízeleknél az üzemanyag szűrőnél ugyan ez a kritérium. Pláne ha HDi motorról van szó. Az utángyártott üzemanyag szűrők gyakran a megengedettnél nagyobb szemcséjű szennyeződést engednek át. Aminek első jeleként a nagynyomású rendszer feügyeleti szelep agja be a kulcsot. Pontosabban eltömődik a "tűzfalként" beépített mikroszűrő ami már magában nem cserélhető, nem tisztítható. Mielőtt megkérdezitek - azért mert ha a HDI 2000bar körüli rendszer nyomáson a szennyeződés bepréselődik egy mikroszkópikus furatba azt ember onna ki nem szedi.  A gyári ára változó 80-130 ezer forint. Ezt sufnitunningal úgy szokták megoldani, hogy lecsípnek a végéből és had menjen az anyag. Na akkor szokott kinyiffanni a nagynyomású pumpa kb 600 ezer forint, és utána jönnek a porlasztó csúcsok cirka 100 ezer per darab. Lehet tévedtem 1 -2 tizezret, de nagyságrendileg ezek a gyári árak. Na de nem akarok senkit riogatni. 

Előzmény: talon68 (7476)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7506

Van! :-))

Most értem haza, nem mindenki ér ám rá egész nap, valamikor meg kell keresni a naftára valót!

Előzmény: Koriori (7504)
Koriori Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7505

Az első szám a hideg viszkozitás, a második a meleg. Az első szám minél kisseb annál kevésbé "sűrűsödik" be az olaj erős mínuszokban. Ilyen erős fagy ritkán van de ha még is akkor eléggé "pofán veri" az akksit. Egyrészt a kapacitás csökkenés miatt másrészt pedig gyenge olaj miatt. Direkt nem írok minőséget, mert egy kiváló minőségű kitűnő API minősítésű olaj is lehet rossz fagytűrő aminek következtében -10° vagy -20°C környékén erősen megnő a viszkozitása. Miután Te keveset fogsz terepezni, ahol jól lehet főzni a motort a kis tempó nagy terhelés miatt felesleges a W40-es olaj elég a W30. Viszont ha sokat ketyegteted a gépet a fővárosi dugóban, nyári hőségben akkor javallott a W40-es olaj. A tuti a full szintetikus 5W40-es API-SN vagy SM minősítéssel. Ilyen azért kevés van jellemzőbb az 5W30-as. Ez már télen nyáron nyugodtan használható.  Extrém hidegre pedig ott van a 0W20 vagy 0W30. Én MOL full szintetikus 5W30-as API-SN olajat tettem bele, télen nyáron ezt fogom használni. Miután jelenleg neked sincs garázsod nyugodtan tegyél bele ugyan ilyent. Ha a MOL-ban nem bízol akkor a gyártói választék végtelen. A Francia PSA motorkba jellemzően a TOTAL vagy ELF a javasolt. De hát nekem is mondta már az orvos, hogy kevesebbet idehgeskedjek.....

Előzmény: bioenergetikus (7486)
Koriori Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7504

Szia!

Engem érdekelne az egyik kéder! Én is veszprémi vagyok, de csak a jövő héten hétközben leszek itt a városban!

Ha nem gond, odaadhatnád Bioenergetikusnak az egyik gumit, megkérem, hogy fizesse ki, aztán leredezem vele a dolgot......

Hallod kedves Bioenergetikus! Van nálad ennyi hitelem? ?  ? :-)

Előzmény: SPECIALIZED TECHNOLOGY (7475)
- Szerzet - Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7503
+36205398393
Előzmény: PorkaTurbó (7501)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7502

Hali mivel még csak 700 km van az autóban elég nyers még a motor. Én így semmi lényeges különbséget nem érzek, a két üzemanyag között, csak annyi tünt fel, hogy a kényelmes lábtartás a gázpedálon benzinnél 100, etanollal 90 sebességet eredményez. Már az jó, hogy nem kell lesni ne fussak trafiba :-) Városban elég kényelmesen vezetek, nem érzem hogy más lenne.

Előzmény: talon68 (7498)
PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7501

Sziasztok!

Egyszer régen Szerzet írta, hogy "Tamás Autó, Vác, Fehér László munkafelvevő".

Tud valaki esetleg egy elérhetőséget adni hozzá? Itt az ideje a szervízlátogatásnak.

Előre is köszi.

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7500

Szia!

Kösz, bár ugyan még nem találkoztam senkivel személyesen, de a fórum társaság nagyon jó!

Szó szoros értelemben hajókázom az előző autókhoz képest!

Nagyon össze van rakva, a vesém a helyén marad olyan helyeken ahol az előző autó már rég kirázta!

Előzmény: idpa (7496)
Chalez Creative Commons License 2012.06.21 0 0 7499

Az én etanolos tapasztalatom:  

Alacsony fordulaton erősebb a motor, általánosságban is sokkal egyenletesebb a teljesítményleadás, közvetlenebb a gázreakció. Etanol után úgy éreztem, hogy kb 15 LE pluszt kaptam. Persze a fogyi is magasabb, főleg rövid városi szakaszokon.  A benzint OMV-nél az etanolt AGIP-nál tankoltam. Nálam a motor semmilyen jelenséget sem produkált amikor a benyára rátankoltam az etanolt. Indult, ment szépen egyenletesen, mintha semmi változás sem történt volna...

talon68 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7498

Elvileg erősebbnek kellene lennie az autónak, szólj ha ilyesmit érzel . :-) Nekem sajnos ki kell mennem a világból, ha etanolt akarok tankolni,  a környéken minden kútról eltűnt. Ha semmi különbséget nem érezni, akkor nem forszírozom a dolgot.

Előzmény: bioenergetikus (7497)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7497

Sziasztok! Megvolt a 2. fogyasztás mérés, 8,1L 0,6-tal jobb az előzőnél, ebben autópálya 130, Bp-i közlekedés, és rövid 15km-es etapok voltak. Nem bírtam ki és most etanolt tankoltam. Kíváncsi vagyok hogy ezzel mi lessz az eredmény? Eddig semmi különbséget nem vettem észre a viselkedésén, a kútnál indításkor, kicsit össze vissza járt pár másodpercig, aztán teszi a dolgát mint előtte.

idpa Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7496

Gratulálok !

Üdvözöllek köztünk !

Hajókázz vele az élet tengerén nagyon-nagyon sokáig.

Soha ne feledd: ez egy világjáró, amely újabb és újabb teret nyít előtted.

Becsüld meg a Dusit, mert időt és teret kapsz tőle.

De nagyon vigyázz magadra is !

Előzmény: Lord of mountains (7487)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7495

Szia!

Igen én is így gondolom! Keveslem is a tegnapi fogyasztást, de ha így marad nem fogok reklamálni!

Előzmény: Törölt nick (7493)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7494

Kösz!

Én úgy gondolom, hogy 10 év múlva is megmarad a lelkesedés!

Előzmény: talon68 (7491)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7493

Bejáratás alatt többet fogyaszt az autó, ez még csökkenni fog.

Előzmény: Lord of mountains (7492)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7492

Köszönöm!

Ahogy lesz a fogyasztással kapcsolatban egy relatíve egzakt adat megírom!

Tegnap etanol került bele 50.5 liter! A szervíz szerint 15-20 % többlet fogyasztás várható etanollal.

Miután visszaértem kisfalumba, rátankoltam így 7,3 / 100 km jött ki, de ezt még nem mondanám valósnak.

Óvatos duhaj sítlusban kezeltem az autót ami rám nem igazán jellemző!

Előzmény: Chalez (7489)
talon68 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7491

Gratulálok az autóhoz. Csak eltelt az a néhány nap várakozás. :-)

10 éves tapasztalatom nincs, hiszen  csak január óta használom a Dustert, de még mindig olyan lelkesedéssel ülök be, mint amikor átvettem. Kívánok neked is hasonlót. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7490

-25től kell mindenképpen 5W40, de fölötte is nagyon jót tesz. Amikor 10W40-ről 5W40-re váltottam, sokkal egyenletesebben járt a motor télen hidegindítás után. A W előtti szám az olaj sűrűségét mutatja hidegen. A hígabb olajat könnyebben forgatja a szivattyú és hamarabb felkerül a hengerfalra. Üzemmeleg motornál nincs számottevő különbség a 10W40 és az 5W40 között. Illetve annyi, hogy a 10W40 többnyire félszintetikus, az 5W40 meg full szintetikus ami jobban teljesít.

Előzmény: bioenergetikus (7486)
Chalez Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7489

Gratulálok a járműhöz!  A fogyasztásodra kíváncsi leszek! Benzinnel vagy etanollal tankolod?

Jó látni, ahogy egyre inkább bővül a társaság :) És, ahogy nézem mindenki elégedett... Szerintem nincs még egy ilyen autós közösség.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7488

Akkor megnyugodtam :)

Előzmény: Órarugópattanó (7484)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.20 0 0 7487

Üdv Mindenkinek!

Megjött - átvettem - átnéztem!

300 km!

Nagyon jó, nagyon tetszik, nagyon megy, nagyon kényelmes,

Egy szó mint száz nagyon - nagyon!

Bízom benne 10 év múlva is ez lesz a véleményem!

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7486

Hogy döntitek el, hogy 5w40, vagy 10w40-es olajat használtok, nekem csak -25celsiusnál javasolja az 5w40-et. a benzineshez.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7485

Az enyém benzines, de nálam műkszik még valami pár másodpercig a leállás után, és határozottan hátúlról hallom. Nagyon nem foglalkoztam vele, gondoltam zümmög, zümmög az "Ü dóga, ütudja" ahogy Matula Bácsi mondotta volt.

Előzmény: Órarugópattanó (7484)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7484

A motor leállítása után berreg egy kütyü kb 10 mp-ig. Az ő dolga a tank nyomásának szabályozása. Ha ez rendben van, nem sziszeghet. (diesel esetén)

Előzmény: Törölt nick (7482)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7483

Nekem sziszeg. Ami nem csoda, mert kínai kígyópálinkát tankolok bele...:-)

Előzmény: Törölt nick (7482)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7482

Nektek se sziszeg a tanksapka ha leveszitek?

SPECIALIZED TECHNOLOGY Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7481

Szia !

www.fridcar.hu  Itt mindent megtalálsz, címet, elérhetőséget, árakat. Több fajta szűrőt tartanak, az enyémbe (1.5 dci) PURFLUX kell.

Színre, szagra, cikkszámra ugyan az mint a gyári, még a gyártó is azonos, mégis az ára FELE a RENAULT feliratosénak. Az olajat meg kiválasztod. Itt van pár kép a két szűrőről. Üdv.

Előzmény: Porzós (7480)
Porzós Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7480
Szia! Kérlek küld el ennek a pesti cégnek az elérhetőségét mert olajat kéne cserélnem. Köszönöm.
Előzmény: SPECIALIZED TECHNOLOGY (7474)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7479

Innen érdemes venni az olajat. Sok ismerősöm rendelt már tőlük és már egy ideje én is náluk vásárolok a szentendrei boltjukban. Én ilyet fogok bele rakatni, jobb lesz tőle a fogyasztás. Aki túl extrémnek találja az 5W-30as olajat az is 5W-40est vegyen, hidegindításnál sokkal jobban védi a motort.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7478

Egyszerűen cseréltesd le máshol (vagy csináld magad) és a kötelező szervizen ne szólj róla. Ha gyári olajszűrő van benne akkor nem fogják észrevenni, hogy nem a gyári olaj van benne hacsak nem plombálták le az olajleeresztő csavart.

Előzmény: talon68 (7476)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7477

Jövünk haza és költözünk külvárosba.

Előzmény: yoggi (7469)
talon68 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7476

Egy hülye kérdés a korai olajcserével kapcsolatban. Ha ezt máshol csináltatod meg , ebbe az első éves olajcserénél biztosan nem fognak belekötni ? Nekem értékesítő srác azt mondta, hogy vegyem meg a cuccot máshol, de mindenképpen márkaszervizben cseréltessem le.

Neten nézelődve lenne egy ilyen lehetőség  1.6-os motorhoz szűrőszett és 5 L ELF Excellium 5W40 olaj 12590 ft.

SPECIALIZED TECHNOLOGY Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7475

Szia!

Megjött a kéder , pénteken leszek Veszprémben , csörögj rám neked mikor jó. (Számom publikus , pár oldallal hátrébb olvasható.)

Itt jelezném, még van 2 db , ha valakit érdekel a szokásos áron , módon és útvonalon átvehető.

Előzmény: bioenergetikus (7432)
SPECIALIZED TECHNOLOGY Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7474

Szia!

Az általad említett szervíz engem is érdekelne, (persze csak ha nem titok az info ) mert a szervízkönyvbe való pecsét nélkül ugrik a gari.

Én is elmentem a veszprémi Renault szervízbe, ahol olyan árat mondtak, hogy meg kellett kapaszkodjak a pultba a munkafelvétel előtt. Annyiért természetesen nem kértem olajcserét , pláne , hogy az elsőt 3 ezernél szerettem volna cseréltetni amit nem dokumentálnak sehova. Így maradt a B terv, nekem kell megoldani. Megvettem náluk a gyári szűrőt (4700ft) , meg az olajleeresztőcsavar tömítőgyűrűjét (700ft). Mint utólag kiderült ezeket máshol is be lehet szerezni ennek az árnak a töredékéért, de akkor ezt még nem tudtam. Egy barátom ajánlott Pesten egy céget akik elég korrekt áron kínálnak olajokat. Felkerestem őket , az ELF SOLARIS 5W30 dpf-ért (5L) 10690ft-ot kértek áfával, számlával. Ugyan ez az olaj a RENAULTNÁL 25700ft !!!!????. Aztán jött a jó öreg "csináld magad uram ha szolgád nincsen". Az egész művelet nem tartott fél óránál többet , pedig mindenre nagyon odafigyeltem + még a haspáncélt is le kellett vennem , mert nincs gyári leeresztő tölcsérem. A komplett mutatvány megállt cirka 17 ezerből és nyugodt vagyok, mert olyan és annyi olaj került a gépbe amennyi kell.

Előzmény: Koriori (7461)
PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7473

A matt zöld szín természetesen fólia. Eredetileg barna. És tényleg megosztja a népet. Van akinek nagyon tetszik és van, aki utálja, de köztes véleményt még nem nagyon hallottam. Nekem tetszik így és ez a lényeg. :)

Az tény, hogy keveset kell mosni.

Hogy hol csináltattam, az nem annyira mérvadó, mert csak egy ad-hoc jellegű műhelybérlés volt, de egy Balázs nevű soproni srác foglalkozik nagyon profi módon fóliázással. Ezerféle fólia közül lehet választani. Telefonszámot tudok adni, ha valakinek kell.

Előzmény: nasika (7467)
arslab Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7472

Csak jobb oldalon van tolatólámpa.

Elsőre én is bosszankodtam, hogy ilyen hamar elromlott :)

Előzmény: Taliga007 (7448)
vadasz50 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7471

Európában szinte mindenhol kapható:

nálunk még nem, bár lehet, hogy még is forgalmazzák.  :((

Koriori Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7470

Telefonon elmondom. Egyébként igen, 4,8L az olaj. 4,95 liternél a felső szinten van nívó.

Előzmény: bioenergetikus (7466)
yoggi Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7469

Jöttök haza vagy épp mentek el megint?

Előzmény: Törölt nick (7468)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7468
Életjel.

A következő hetekben le fog kötni a költözés de igyekszem követni az eseményeket. Ha átfutott a domainregisztráció akkor elkezdek összeütni valami honlapfélét.
nasika Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7467

Gyönyörű , meseszép  sárgulok pedig a májamnak semmi

baja, meg katona is voltam;) elég volt .

Olajzöld csak a Braziloknál van, horgászoknak tökéletes, persze sötét erdeikanyargóson

nem világít a színe.

Gratulálok.

Előzmény: PorkaTurbó (7454)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7466

Azért reklámozhatod, hogy mely ez a másik szervíz. Én is tervezem 5000-nél az olaj lecserélését. A gépkönyv szerint is 4,8L kell bele.

Előzmény: Koriori (7461)
4str Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7465

Hát, ebben tévedsz, mert pontosan előttem haladt a karavánban egy ezüstszínű, LUX-szal kezdődő rendszámú car-társ. :)

Előzmény: talon68 (7464)
talon68 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7464

Vincsi! Neked lekopott az ízlelőbimbó a szemedről:-) Porzós autója baromi jól néz ki.

Azon filóztam ma, hogy a talin talán nem is volt ezüst színű dusi,  pedig az az egyik legnépszerűbb szín.

Előzmény: okosvinetu (7462)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7463

ugye jól gondolom,hogy fóliázva van?!és milyen az alapszine?és hol csináltattad?

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7462

Szerintem pont úgy néz ki, mintha az alapozó réteg után elfelejtették, vagy sunyin kispórolták volna ráfújni a fedőszínt. Ki nem állhatom egyébként a metál, meg ilyesmi csillivilli bohóckodásokat (szóval nem a mattságával van a bajom), de ez azért elég neccesen néz így ki. Habár, ha jól belegondolunk Porzós mobil fogorvosi rendelőjéhez képest nagyságrendekkel elmehetősebb...:-)

Előzmény: talon68 (7458)
Koriori Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7461

Némi új tapasztalat. Ma 7600 futott km-nél kicseréltettem az olajat és az olajszűrőt. A veszprémi szakszerviz 50-60 ezer forintot mondott a mutatványra így mellőztem a látogatást, húzzák le aki hagyja magát. A cserével egy másik szakszervizt bíztam meg és ahogy megtudtam "Meim" fórum és márkatárs szintén oda hordja a kocsiját. Nem flancolok külföldi márkás olajokkal a MOL full szintetikus top olaját rakattam a gépbe + gyári olajszűrőt(benzines).  A végösszeg 25300 forint Áfa - számla olaj+olajszűrő+munkadíj mindennel együtt. Aztán elmentem kerültem egy rövidet. A motor kellemesen elcsitult, mintha jobban venné a gázparancsot és vidáman pörög 4500-ig.  Ami viszont meglepett, hogy 4,8 Liter olaj ment a gépbe. Nem csalás nem ámítás ezt miond elnyelte. A mennyiséget illetően az a jó hogy egy ekkora relatíve kics motor ennyi olajjal brutál kenési és hűtési tartalékokkal rendelkezik. Tehát fenntartom az előzőekben elkövetett hozzászólásom lényegét az olajcsere periódusokkal kapcsolatban. A Franciák nem viccelnek a motor élettartammal, bár az elektronikáik lennének olyan jók mint a hajtásláncaik. 

talon68 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7460

Persze, szerintem is szabad színválasztás van. :-) ( egyelőre)

De ez a szín az átlagosnál is jobban meg fogja osztani az embereket.

Viszotn a lényeg mindig az, hogy a gazdája elégedetten nézegesse a jószágot . :-)

Előzmény: fagy53 (7459)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7459

Nem, élőben is így néz ki, sőt.... A színek örök vitatémák, fogadjuk el, hogy az egyik azt szereti, a másik meg ezt. Én már rájöttem, hogy bár annak hihető, de nem minősíti az embert a színválasztása....

Előzmény: talon68 (7458)
talon68 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7458

Ne haragudj meg , de ezt én nem értem. Kiválasztod a legmagasabb felszereltséget .... és ....hozzá ezt a színt (?) .

Vagy élőben sokkal jobban néz ki, ahogy az lenni szokott.

GToni Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7457

Ez nagyon ütős, csak az ezüstözött részek az alufelnivel nem oda valók.

Hogyan lehet ilyenhez hozzájutni? Nekem nem ajánlották fel a színválasztásnál.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7456

Az enyimé osztán egyáltalán nem ilyen lett vóna, hanem mély olajoszöld. De mit tegyünk, ha ilyen szín nem vót kéznél a baráti román gyáripari dógozóknak...

Előzmény: GToni (7445)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7455

Kösz a képet, nekem volt szerencsém már "élőben" látni, de én voltam katona és így soha nem vennék ilyen színben autót!:-)

Egy biztos, keveset kell mosni, mert ennek édesmindegy, hogy mikor és milyen körülmények között találkozott vízzel, ellentétben az én tengerészkékben kényeskedő Liámmal...

PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7454

Előzmény: PorkaTurbó (7453)
PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7453

Közkívánatra ;)

Előzmény: 2.2dcis (7440)
Taliga007 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7452

Úgy lesz :). 

Előzmény: bioenergetikus (7450)
Taliga007 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7451

Köszi.

Előzmény: Chalez (7449)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7450

Gratula! Az izzóval ne törődj, nyár van sokáig világos:-) Csak menj és vigyorogj!

Chalez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7449

Gratula a jószághoz!!!   A baloldali tolatólámpa az a ködzárófény. :)))  Nem kell benne izzót cserélned. Ha jobban megnézed, van benne egy piros színszűrő is. DE, hogy megbizonyosodj, róla, kapcsold fel a hátsó ködlámpát, és meglátod az igazságot. Fogadd el, hogy ezért a pénzért, csak egy tolató lámpa jár :D jobb oldalra....

Taliga007 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7448

Sziasztok!

Na, múlt hétvégén megjött az én barna drágaszágom is (fronthajtás, barna, kúúl). Kicsit csorbítja most az örömöt, hogy a baloldali tolatólámpa nem világít. Mennyire nehéz izzót cserélni (első látásra nagyon :))?

GToni Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7447

Lehet, hogy változtattak rajta. Furcsálltam is, hogy katalógus adatok alapján a 4x4 végáttétele, hosszabb mint a 4x2-esé. Holott fordítva kellene lennie. 

Előzmény: bioenergetikus (7442)
Chalez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7446

A váltó ugyanaz mint volt...valószínűleg a hajtás végáttétele lett hosszabb a benzines 4x2-nél, mint a régi verziók esetében. Ezt azért mondom ilyen biztosan mert nem csak bizonyos fokozatok lettek hosszabbak, hanem az összes egységesen hosszabb lett. 

Egyébként szerintem is jó így...nekem tetszik ez az áttételezés. Én a hétvégén közepes terepen is kipróbáltam, a 2-est alacsony sebességnél nagyon nem szerette, de 1-ben csodásan ment mindenhol. Végül egy nedves-füves emelkedő megállított... itt kellett volna a 4x4. :)

Előzmény: bioenergetikus (7444)
GToni Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7445

Matt zöld, terep festéssel. Erre még az indián is rárepüle. :)

Előzmény: nasika (7441)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7444

Megnéztem a prospektust, a benzines, és a diesel 4x2-hez is JR5 jelű váltót illesztenek. A diesel 37,01/1000-el számolva szépen kiadja az álltalam megfigyelt értékekek, természetesen a mérési pontatlanságokat bele kalkulálva. Ha mákom van, akkor egy dízelehez kalibrált váltót kaptam a benzines géphez, vagy időközben rájöttek, hogy minek variálni, mert ez is tökéletes hozzá. Nekem persze ez nagyon jó, az autó tökéletesen működik ezekkel a fordulatszám értékekkel.  Más megoldást nem tudok kiötleni az eltérésre.

Chalez Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7443

Én is megnéztem a fordulatszámmérőt, csontra ezek az értékeim, mint Neked. Szerintem a mi gépezetünk, már valami frisített kiadás (tükrök, ablak fűtés kapcsoló, stb) ezért más lehet a végáttétel, mint a katalógusban szereplő régebbi változaté. 

Előzmény: bioenergetikus (7442)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7442

Hali Mégegyszer megkukkantottam a fordulatszámmérőt, különböző sebességeknél. A prospektusban nem nézetm utána mit ír, de ha kiszámolom, akkor olyan 39-40 re jön ki 5.-ben 1000 fordulatnál. Nem pontosak a mérések, csak amennyire leolvasható a fordulatszámmérő. Azt kaptam, hogy 70-1700, 80-200, 90-2200, 100-2500, 120-3000,

Csak van itt szakember aki meg is magyarázza, hogy ez miért van így!

Szép napokat!

Előzmény: GToni (7425)
nasika Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7441

Dög jól nézhet ki lássuk!!!

;)

Előzmény: 2.2dcis (7440)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.18 0 0 7440

Szia! tudnál képet felrakni az autódról .én még nem láttam mattzöld Dustert.

előre is köszönöm

Előzmény: PorkaTurbó (7437)
Koriori Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7439

Majdnem..... tehát Koriori :-)  Amúgy ahogy tanácsolták, a Google Chrommal remekül megy a fórum!

A különbségeket illetően, a kipuffancs utolsó dobja nekem keresztben mert az enyém 4X4 -es. A csomagterem is szembetűnően kisseb. Viszont ami tény, hogy valamit talán változtattak a technológián mert az én autóm alulról tiszta rozsda (pedig csak 3 hónapos) bioenergetikusé meg szépen felület kezelt. 

Előzmény: bioenergetikus (7430)
talon68 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7438

Sziasztok!

Hétvégén Salgótarjánban és környékén jártunk. Mindig öröm volt látni, ha jött szembe egy cartárs, esküszöm nagyon tetszik ez a dög ahogy fekszi az utat, tisztára úgy néz ki, mint ....egy dögös autó. :-) ...és miylen jó, hogy én is egy ilyenben ülhetek.:-)

Az autó remekül viselkedett. Egyszer csúsztunk csak meg vele fékezésnél (  ABS mit csinált nem tudom ) A mostani fogyasztásra nagyon kíváncsi leszek, mert 'kiégettem' a kipufogot becsülettel.

(A Duster talis hétvégés fogyasztásom 6.57 volt , pedig attól is tartottam egy kicsit, mert nem épp  gurulós tempóban mentünk le és jöttünk haza)

PorkaTurbó Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7437

Azért legközelebb légy egy kicsit vajszívűbb és told feljebb az ülést, hogy ne kelljen a nyakát nyújtogatnia szegénynek! :)

Így talán még az a kocsmából hazafuvar is megvalósul egyszer. ;)

Előzmény: Órarugópattanó (7433)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7436

Jó az ötlet!

Előzmény: okosvinetu (7435)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7435

Igen örülünk ennek a történelmi napnak. Legközelebb majd ő fog minket a kocsmából hazafurikázni...:-)

Fre Duster Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7434

Még szerencse, hogy a Dusi átmegy mindenen. :-)

Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7433

Sziasztok!
Órarugóné ma vezette Dusikát. (25 éve vezetett utoljára!)

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7432

Hali! Ha lessz kédered a motortérbe, szóljál légyszíves, sokat dobna rajta. :-) Bár lehet hogy később nem fogom nézegetni.

Előzmény: SPECIALIZED TECHNOLOGY (7418)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7431

Megtaláltam! Bocsánat! Koriori :-))

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7430

Köszi! Most Firefoxxal használom, ezel is működik, eddig valóban az exprolrrlel voltak a gondok

Most volt itt Kikeri, vagy Karakuri, a nick nevét nem tudom megjegyezni:-)) Visszekeresek és javítom! Jól öregszem csak a fontos dolgokra emlékezem.

Összevetettük a két gépet, más a motortér felnyitó, más formályú rendszerű a visszapillantó, az enyémet nem lehet behajtani, viszont valamivel kisebb, és sokkal áramvonalasabb a formája. Gondolom ezért kevésbé zajos. A kipufogó dob nekem nem keresztben, hanem hosszában van, nem is látszik csak a vége. Hirtelen ennyit találtunk

Előzmény: okosvinetu (7429)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7429

Ne használd az explorert. A google chrome-mal nem fognak elveszni a beírásaid.

Előzmény: bioenergetikus (7427)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7428

Még a visszapillantóról annyit, hogy gyönyörűen látom benne az autó fenekét a lökhárító aljánál is, mikor jól van beállítva, így nagyon könnyű tükörből tolatni. Nem tudom elötte milyen volt, de most ez a legzajosabb része nagyobb sebességnél, de bőven elviselhető.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7427

Nem tudom hol a technikai probléma, de nagyon sokszor nem tudom elküldeni az írásaimat.

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7426

Harmadszor is nekifutok a válasznak. Én nem számoltam, csak néztem mit mutat a műszer. Lehet hogy más egy kicsit a váltó áttételezés? Vagy titokban dízel lett? Mindenesetre nem kell agyonpörgetni a haladáshoz, 3000 alatt el lehet váltani városban is, bár az 5.-et nem szereti 60 alatt, így városban 4.-ben megyek vele.

GToni Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7425

Ezt nem értem. A műszaki adatlap szerint a te autód sebessége 1000 fordulaton 5-ben 30.99 Km/h. akkor 3000-es fordulaton ~93, de semmi esetre sem 120. Vagy rosszul számolok?

Az én autóm adataival számolva stimmelnek a mért értékek.

A hátsú ablak fűtés gomb elköltöztetésén kívül még egy változtatást találtam. Módosították a külső visszapillantó tükröket. Szerintem előnyükre.

Tegnap kizavartam a terepre az autót. Sajnos nem tudtam igazi akadályt állítani elé, röhögve teljesítette a feladatokat. :)

Előzmény: bioenergetikus (7424)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.17 0 0 7424

Sziasztok!

Meg van az első fogysztási adatom: 8,7L/100km. 4x2B Nem rossz elővárosi közlekedés, város viszonylatban. Tegnap meg volt az autópályás tapasztalás is. Nem vészes a zaj, nyugodtan beszélgettünk, és még közben halottam a rádiót is. 120-nál 3000-et forgott, 150-nél 4000-et. A 120-as tempót szerette a legjobban, de könnyedén gyorsított. Dombon felfele viszont elfogyott a tartalék a motorból, ha bekopik szerintem lessz jobb is, persze az 1,9 turbó dízel után érzem a különbséget. A városi forgalomban lámpától nagyon jól jön el, a legtöbb autó csak nézte a hátulját. Persze szép! Röviden ennyi!

fagy53 Creative Commons License 2012.06.16 0 0 7423

monro69: "Most is elmondták nem szerencsés 2-es fokozattal indulni vagy legyél gazdag"

B4x4 vagy B4x2 ? Az első esetben a kettes a normál egyes és kettes között van, tehát sík úton nyugodtan elindulhatsz, a  kezelési könyv is ezt tanácsolja...

A második esetben már igaz, hogy egyessel indulj, mert különben sokat csúsztathatod a kuplungot ami hosszútávon nem hasznos a pénztárcádnak!

A vezérműszíj cseréjében sok más is benne van, a márkaszervízek 160-170 ezer Ft körüli összeget gombolnak le ezért, legalább is a hasonló motorú Renault esetében.

Előzmény: monro69 (7374)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.16 0 0 7422

2010 októberében láttam először a József attila utcában.mire sikerült lefotóznom már csak a hátsóját láttam.

akkor döntöttem el ,ha valaha megszabadulok az espace-től akkr ilyen lesz a következő autóm.

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.16 0 0 7421

Köszönöm!

Tetszik a színe a Dusterednek!

Előzmény: Törölt nick (7417)
duralyt Creative Commons License 2012.06.16 0 0 7420

Tökéletesen igaz, amit írtál, tervem szerint is akkucsere lesz, ha ez megdöglik. Viszont ezzel a nagyobb akkuval csak azt érem el, hogy valamivel késleltetem az elégtelenségét, hisz ezt sem képes teljesen feltölteni a generátor. Marad az akku időnkénti idegen árammal való töltése. A generátor cseréjének költségei valóban nem érné meg, még ha úgy működne a rendszer, ahogy kellene. Köszönöm,hogy időt szakítottál az aggályaim leküzdéséhez, kívánok további szép napot!

Előzmény: 4str (7419)
4str Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7419

Bár ezt a kocsit költségtakarékosan állították össze, én továbbra is fenntartom, hogy a rendeltetésszerű használatnak tökéletesen megfelel, az viszont lehet, hogy a te igényeid nem hétköznapiak... (hűtőláda pl...)

A generátorcserét nem javaslom, esetleg az akkumulátorcserét igen, de azt is csak, ha majd tönkre megy, és egy számmal nagyobbra.

Előzmény: duralyt (7416)
SPECIALIZED TECHNOLOGY Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7418

Szia !

Én is Csingerben próbáltam ki a 4x4-et nagy titokban. Az tuti, hogy ott mindenki megtalálja a számítását, a dimbes-dombos lankától, a síratóig. No meg a jó levegő és a csend minden pénzt megér....

Előzmény: bioenergetikus (7415)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7417
Hűtőfolyadék szint, pótkerék mintázat.
Előzmény: Lord of mountains (7364)
duralyt Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7416

Szia!

A zéró gyakorlati jelentőségről: Éppen az a gyakorlati jelentősége, hogy nyáron a légkondi, egy-két hűtőláda, na és az elektromos rendszerek… ezt a terhelést nem képes a 13.6 V- os feszültséggel pótolni. Persze ennek az is az oka, hogy a töltőkábel az önindítókábel átmérője is kicsi. Semmilyen akksit nem képes tökéletesen feltölteni olyan töltő, aminek a feszültsége nem éri legalább a 14.2V-ot, pláne ha spirálcellás felitatott akksiról van szó. A Duster akksija sem bele való, kicsi az indító árama. A téli indítások és a téllel járó terhelések aztán végleg kinyírják ezeket az akksikat. Nálam ráadásul hátul a csomiban egy relén keresztül telepítve van egy OPTIMA. Feladata a hűtőládák esetenként az inverter és ritkán a mobil elektromos csörlő kiszolgálása.

Aggályod, ami a generátort illeti jogos, bár az Opelomon egy amerikai generátor volt, az bírta becsülettel. A Dusiban lévő elég silánynak tűnik, de reménykedjünk. Nem tudom van-e lehetőség cserélni egy nagyobb teljesítményűre, ami kompatibilis.

Előzmény: 4str (7399)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7415

Csak hogy vidámítsam a hangulatot! :-) Ma már két "kollégával" is találkoztam, vidáman integettünk egymásnak. Amióta vezetem a Dustert egyfolytában vigyorgok, előzékenyebb vagyok, nem érdekel ki mit bénázik, élvezem az együttlétet. (Remélem a párom nem olvassa) Ebédszünetben gondoltam eggyet, és felruccantan Csingerbe. Ma Ajkán dolgozom, Veszprém megye, Bakony. Csodajó erdei utakon csavarogni, friss forrásvizet ittam gyönyörködtem a tájba, még jó hogy csak egy szerpentin volt útközben. Most megfrissülve várom a pácienseket estig.

:-)))))))))

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7414

Kezdetektől nagyon korrektek voltak a szalonban!

Nagyon pontos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptam a megrendeléskor.

Szervízes személyes tapasztalatom nincs. Vannak ismerőseim - Logan és egyéb Renault tulajok - akik viszont kimondottan jókat mondanak.

Előzmény: talon68 (7394)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7413

Ez a beszólás most nagyon ült a mai napom legvidámabb része volt :)) ( képzelheted milyen pocsék napom van, de lassan nyílik a cella ajtaja  )

Előzmény: okosvinetu (7411)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7412

Noazér'!!!

Előzmény: Órarugópattanó (7410)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7411

Azér' ma már több tudatmódosító szert ne nagyon vegyél magadhoz...:-)

Előzmény: talon68 (7409)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7410

Visszaszívtam.

Előzmény: okosvinetu (7408)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7409

Sajnálom, felénk az összes gyilkos horgászt 'befogta' valami mutáns csuka.Láttam néhány képet a befogott horgászokról, amint a csuka tartja őket az uszonyában és nagy hősiesen pózol. :-)

Előzmény: okosvinetu (7407)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7408

Tévedés. Ezt a bizonyost cseszkóban gyártották...:-)

Előzmény: Órarugópattanó (7405)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7407

Indulok, de csak ha akad arra csuka-, süllő- és harcsakomákkal telis-teli holtág...:-) Az öncélú virtuskodás céljából egy tapodtat se mozdulok...

Előzmény: talon68 (7404)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7406

A 'vót' kimaradt

Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7405

Jut eszembe okosvinetu:
Azé csak valami jó abba a kádárrendszerbe! Hol gyártanak ma már olyan söröskrigliket, amit keresel?

Előzmény: okosvinetu (7403)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7404

Nem akarom újra ajánlgatni a cross pályát, de akár 1 napos terepezős összeröffenéseket is lehetne csinálni. Nem kell siratófalat mászni, mert ott voltak komoly balesetek autóval, emberi butaságból: félúton elakadt a kolléga és nem visszagurult, hanem meg akart fordulni, iszony perec lett a vége. A lankásabb részeken viszont lehetne próbálkozni, az is épp elég kihívás.

Viszont jó képeket lehetne csinálni. :-)

Előzmény: okosvinetu (7403)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7403

Jól sikerültek. Egyre inkább bánom, hogy kimaradtam a terepen való virgonckodásból...

Előzmény: Órarugópattanó (7402)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7402

Asszem sikerült feltenni a talis képeket.

talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7401

Jó, de az már közel van ahhoz a helyhez, ahol az autóvezetésből hirtelen extrem túlélő show lesz. :-) ...

Előzmény: Órarugópattanó (7400)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7400

Budakalászon nem jár kék busz, esetleg a HÉVpótló néhanap...

Előzmény: talon68 (7394)
4str Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7399

Az a helyzet, hogy amit problémaként leírsz, annak zéró a gyakorlati jelentősége.  Az eddigi 10 autóm egyikénél sem mértem még sosem járó motornál 13,9 V-nál nagyobb akkufeszültséget. A párhuzamosan kapcsolt tápegységek (akksi, generátor) pedig eleve terhelik egymást, így ha 14,4-re is van állítva a generátor, sem lesz sosem 14,4 V mérhető az akksin. Ráadásul a túltöltés sokkal nagyobb veszély, mint a kicsit alultöltés.

A 35A töltőáram ( 400 W) pedig pontosan megfelel a kocsi elektromos rendszerei átlagteljesítményének.

Szerintem van itt más, fontosabb kérdés: hány telet bír ki az akkumulátor, illetve beázhat-e durva terepen, (mély, vagy felfröcsögő) vízben a generátor.

Azért megkérdezem az ismerős srácot.

Előzmény: duralyt (7393)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7398

Na ezt legközelebb megcsinálom!

Előzmény: okosvinetu (7396)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7397

Kerkuska!

A szajré megérkezett! Még egyszer nagyon köszönöm! (A csukakomák részéről azonban ne várj köszönetet...:-) Jutalmul legközelebb mehetsz egy kört SZSZSZD-mal, hogy végre beülhess egy rendes járgányba is...:-)

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7396

Akkor tán a leírt módon stikában töröld ki a többiek nyomtatási parancsait, amíg nem érsz a tied végére...:-)

Előzmény: Lord of mountains (7391)
duralyt Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7395

Ez egy kicsit hosszú lére sikeredett! Amit tudni szeret nék: A generátor adatai. Töltőáram, feszültség szabályzó. A jelenlegi az hidegen 14.2 V-nál leszabályoz.

Előzmény: 4str (7385)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7394

Mi Esztergomban akartuk megvenni az autót. Nem kicsit csodálkoztam, hogy megszűnt a szalon és a pletykák szerint a szakszerviz titulus is veszélyben van. Valahova pedig hordani kellene az autót  míg garis. A tbányai eddig nem volt képben nálam, de akkor egy próbát megér a dolog.  ( Budakalászt nem szeretem, mert ott kék buszok járnak...nekem oda már nem érvényes a jogsim ) :-)

Előzmény: Lord of mountains (7392)
duralyt Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7393

Szép jó reggelt!

Valójában azt gondoltam, hogy Dusi rajz egyike, amit feltettél. Így marad a lényeg! A méréseink alapján a generátor nem tud többet 35 A-nál, azt is csak 13.9V mellett. Ez van alapjáraton, de emelt fordulaton is. Ha növelem a terhelést, a vezérlés megemeli a fordulatszámot, viszont a töltőfeszültség leesik 13.6 V-ra. Ezzel viszont soha nem töltődik fel teljesen az akkumulátor. A szerviz szerint minden Renault-ban ilyen akksi és generátor van, és még soha nem reklamált senki, illetve olyan ember reklamált, aki keveset ment az autóval és indításnál minden (vagy közel minden) visszajelző lámpa kigyulladt. Ha a generátor valóban csak ennyit tud gyárilag, akkor nincs más megoldás, mint hogy időnként tölteni kell idegen árammal.

ui: köszönöm a válaszod

Előzmény: 4str (7385)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7392

Tatabányai Renault szalonban!

Korrekt az ügyintézés, udvarias kiszolgálás, kellemes környezet, eddigi tapaszataltaim szerint.

A váltó olajat csak én gondoltam, a motorolaj cserét felajánlották, én meg elfogadtam!

Előzmény: talon68 (7389)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7391

Azért jön lassan, mert a teljes dokumentáció nagyjából 150-200 oldal.

Közös nyomtatónk van a cégnél, így ha valaki még ráküld egy - egy nyomtatandó anyagot akkor kissé belassul!

Előzmény: okosvinetu (7390)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7390

A hibás nyomtatási parancs könnyedén törölheltő. Így: start menü – nyomtatók – ott balklikkelj a nyomtatód ikonjára és meglátod a függőben lévő parancsodat. Erre ráállsz, jobbklikk és megnyomod, hogy megszakítás.  

Előzmény: Lord of mountains (7387)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7389

Ez az örök dilemma, az olajcsere. Korábbi új autómnál 800 km után be kellett mennem olajcserére. A Dusternél nekem nem szóltak ilyesmit. Egyébként melyik szalonban mondták ezt neked?

A váltóolajról én úgy tudom, hogy kifejezetten nem ajánlott cserélgetni...de  az is lehet csak álmodtam. :-)

Előzmény: Lord of mountains (7387)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7388

Annak idején Feco4444 adott egy linket, amit talán nem árt néha feleleveníteni.

Duster összeállítási rajzai , leírásai ( nem a kezelési) innét letölthető. Talán segít valamit, valakinek.akár a villamos részhez ...

http://www.filefactory.com/file/b5375cf/n/DACIA_DUSTER_EN_November_2009_D381.rar

( kipróbáltam, még él a link)

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7387

Kösz a választ! A helyzet nálam is úgy van, minnél előbb menni vele!

A kezelési utasítást sitt kezdetén ráküldtem a nyomtatóra, még jönnek ezerrel a lapok!

Az előző válaszomban írt olajcseréről hallottál Te is?

Előzmény: talon68 (7370)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7386

Sziasztok!

Köszönöm a gartulációkat és a javaslatokat.

Javasolták a szervízben az 1000-1500 km utáni olajcserét - ingyenes -, mert nem igazán tudjálk milyen olaj kerül a motorba a gyárban!

Más is cseréltette?

Váltóban nem kellene ezen megfontolás alapján?

Előzmény: a mentalista (7372)
4str Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7385

Pontosan mi kellene? Bekötés, töltő áram? Egyébként nekem nincs rajzom (a rádió bekötésről feltett fotó nem dusteres volt), de van jó szervizes ismerősöm, ha akarod, megkérdezem.

Előzmény: duralyt (7358)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7384

akkor a következő tali az ártéren lesz??!

Előzmény: okosvinetu (7379)
4str Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7383

Ez egy szükségmegoldás, csodát ne várj tőle, ráadásul nem is olcsó. (A digitális végfok sem egy jó ómen...)

Egy ülés alatti (emiatt keskeny!) 4 csatornás, tisztességes erősítővel, (pl Audison Sr4, akár használtan is) többre mész. A négy csatornából célszerűen 2 az első szetteket, kettő hídba kötve a mélynyomót hajtja.

A szubcsövek rendszerint hangosak és mélyre mennek (sok levegő van a hangszóró mögött), a gond inkább a rossz helykihasználásukkal van. A trapéz alakú ládák sokkal praktikusabbak.

Előzmény: talon68 (7344)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7382

bár a bejegyzéseid számából látom,hogy elég aktív vagy!!(tudja a fene,hogy kell mosolygós ikont ide varázsolni de most az lenne még itt)

Előzmény: 2.2dcis (7380)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7381

Nincs itt semmi sértődés, de még félreértés se. Nyugodalmas jojcakát mindenkinek!

Előzmény: 2.2dcis (7380)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7380

én mielött ebbe a közösségben az első beírásomat megtettem volna,végig olvastam az összes hozzászólást!

azóta sem írkálok( mert az indiján megteszi helyettem is),csak akkor ha valami igen fontos megjegyzendőm van.

ez most az!védem a fórum becsületét!olvass és véletlenül se sértődj meg!

Előzmény: duralyt (7377)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7379

Az a helyzet, hogy amerre én járok, ott nemcsak ősbozót van. Másztam már fel ugyanott egy szügyig felázott töltésre közvetlenül azután, hogy végignéztem, amint – az arrafelé is ugyanúgy brutál üzemmódban természetpusztító – fakitermelők két traktort láncokkal összekötve cibáltak ki egy elsülyedt harmadikat. És SZSZSZD-óm (=Szilaj Szittya Szabadulóművész Dákó, ami a járgányom becses neve) lazán megoldotta. Pislogtak is nagyokat az erdőírtó matadorok...:-)

Az árterem a Latorca folyónál van. Jó messzi van a Bakonytól. A Kárpátok északkeleti karéja alatti síkságon, a Trianon által kettévágott Bodrogköz tót, ám színmagyar lakosságú oldalán. Egyébként zsírozás, gumizás, és ősi szellemtánc nélkül se nagyon karcolódott meg a tragacs. Kisholmnak is egy fél napjába tellett a találkozón, hogy találjon rajta egykét hangyafasznyi sérülést...:-)

Előzmény: duralyt (7377)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7378

Fre Duster - 7220

Előzmény: monro69 (7376)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7377

Indián barátom, ezek szerint elfüstöltünk egymás mellett!!!

Én, nem bozótalagútra gondoltam terep címen, hanem, a fakitermelők (vagy fa tolvajok) IFA-ja által tönkretett, kijárt, bakhátas cserkelő utakra.

Mellesleg, Te biztos egy vén indián nagyfőnök leszármazottja vagy, mert mielőtt bemerészkedsz abba az 1x1 es bozótalagútba, biztos, hogy eljárod az autóvédő szellemtáncot, vagy befújod az SZSZSZD-t, gumispray-el. Vagy, ráhúzod a gumibugyit? :)))

Mert, csak így lehetsz képes megőrizni a fényezést.

Bevallom, én csak akkor tartok majd veled, ha elárultad a titkodat!!!

A táj valóban hívogató egy jó kis horgászathoz, amúgy merre található?

„SZSZSZD” - ez minek a rövidítése? Lemaradtam erről az infóról, már ha volt.

Előzmény: okosvinetu (7373)
monro69 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7376

segítség.....

nem találom az FTP beállítás adatait.

valaki feltenné mert nem tudom beállítani.

köücsögém széken

tamásbá63 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7375

Mivel mosod? Perwoll black magiccal hogy ilyen szép tiszta? Vagy a csukák helyett az autót csutakolod?

Előzmény: okosvinetu (7373)
monro69 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7374

Na akkor mindenki örömére néhány szösszenet.

Ma Szeged 90000-es szervíz.(benzines) 55.000Ft.

Olaj cserék (fék és motor)

szűrők (pollen meg levegő meg azsem olaj meg mittudom én még micsofa)

A vezérműszíj csere (bordás) 150000km-nél lesz esedékes.(elég vélelmes, igaz akkor már nincs garancia:))

Most is elmondták nem szerencsés 2-es fokozattal indulni vagy legyél gazdag

Kicsit feszült lettem mert véletlenül megnéztem az újjonan cserélt olajat.

Hát nem tudom, de nekem kissé más emlékeim vannak a frissen betöltött olajról, ja és a szervíz vezető megmagyarázta, hogy totál hülye vagyok hozzá:)

vinetu kedvenc poharát utoljára a teraszon láttam.

porzósnak gyorsan lefényképezem a felniét (ami még a kocsimon van:))

fél év után lemosták a teljes autót, meg is kérdezték, hogy megint másik kocsival járok?

marc mennyit küldjek a vásárlásért(domain név)

fényképezem a környéket hátha ráharap a társaság és nem vár egy egész évet a folytatásig:)

gratula minden új tulajnak, élvezködjetek, csak az assszony társról ne feledkezzetek meg, mert esetleg úgy jártok mint az egyszeri rendőr aki benézet az ablakon és onnan tényleg úgy látta mintha más feküdne az asszonya mellett.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7373

Kedves duralyt,

én is szeretnélek tájékoztatni, hogy eleddig SZSZSZD-mal egyetlen centit se tettem meg öncélú virtuskodás miatt. És soha nem is fogok. A már más kérdés, hogy kizárólag azért választottam, hogy eljuthassak vele a nekem érzelmileg és gyakorlatilag igen fontos (gyerekkorom csúcs pecásvizei, amelyek környezete teljesen visszavadult), más járgányokkal elérhetetlen helyekre. És bizony valódinál valódibb akadályokon keresztül. Ezt illusztrálom most neked (bár lehet, hogy tavaly a többiek ezeket a kockákat már látták, de mintha te még akkoriban nem lettél volna közöttünk).

Ilyen ősbozóton küzdöttem végig magam sok kilométerhosszat (amit azóta is megteszek, ha időm engedi), majd például átmentem ezen a nagyjából 1x1 méteres nyíláson. (A fotó akkor készült, mikor kiszállva még erősen fontolgattam, hogy inkább mégse, de már igen közel volt a cél...):

Szerinted elég valódi akadály?

A túloldalán ide érkeztem:

És itt pecázgattam kedvemre:

Kívánom, hogy a bakonyi vadászataid során legalább ilyen földöntúli élményekben legyen részed! És persze sokkal kevésbé kegyetlen „valódi” akadályokban...:-)

Előzmény: duralyt (7371)
a mentalista Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7372

Gratula a géphez!

Jó hamar megkaptad, én 3,5 hónapot vártam a coolra!

: D

Előzmény: Lord of mountains (7364)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7371

Kedves okosvinnetou!

A meghívást és a gumibugyit tisztelettel köszönöm, de szeretnélek tájékoztatni, hogy a Dustert nem szándékos dagonyázásra vettem. Feladata, a hajóm vontatása, illetve vízre eresztése, onnan felhúzása valamint a Bakonybéli vadászataim során utamba álló valódi akadályok leküzdése. Azért, még egyszer köszönöm és sok sikert az őszi árterezéshez!

Előzmény: okosvinetu (7367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!