Most magam elé képzeltem ahogy belépek a Baofeng gyárba és az őrökn oldalán Motorolák lógnának :D De valóban, nekem is néha olyan érzésem van, hogy ezt nem próbálták még ki a gyártók se :D Például a múltkori eset itt lejjebb az UVB2 Plus-nál. Hát nincs hozzá szoftver! Meg minek mindegyikre elemlámpa? Ez valami világvége félelem lehet náluk? Mindenbe lámpát tesznek. öngyújtó, kulcstartó, rádió :D
Igot frissiteni a cseh palyan, menetkozben is hasonlo lehet:) es akkor a navikban meg se android,se bluetooth,wifi csatlakozas, halozat,ftp semmi se volt... laptop es kda kozti kartyacsereberelgetes Brno es Praga kozott viszont volt :) foleg azon a fsza palyan, konfigot atirni, masolgatni, fajlt szerkeszteni.... ja, es kozben az utra figyelni. Habar az egy stabilabb auto volt,amin most ulok,arra allandoan figyelni kell,amilyen kiraly gumik vannak rajta,osszevissza megy az uton.
Próbáltál már átjátszót programozni egy UV5R-be kézből? Ahhot nem nehézgépkezelői, hanem valami magasabb fokú rakétamérnöki kell :D Kezdő usernek felejtős :D
En eleg nehez gepeket kezelek(40 tonnaig), epp most programoztam be jopar hf airband frekit nevvel a 857be, meg ujra kellett telepiteni ezt a nyomorek prolific.drivert, mert nem akarta az igazsagot. Az is lehet,h.az sdrrel akad ossze,mert az se 100as,allandoan megall. De most,hogy mondod,juteszembe,h.masik usb hosszabbito kabelt hasznaltam, lehet,az szedett ossze valami guzmat. (A bulgar,lengyel kamionosok csucstechnikas 220as atalakitoi,trapezjel hegyek....stb.) Visszadugtam az eredeti keket,ezzel most megy, latok is egy vitorlazot(!) epp lerohadni itt a Neresheim repter mellett. Miota ropkodnek ezek adsb transzpomderrel?? Nem kamu,mert vizualisan is lattam, csak most eltunt a fak mogott...
Xanti már megadta a választ, bocs, hogy belepofázok, de kiegészíteném annyival, hogy egyáltalán nem kell felprogramozni pl. a kézi Bőfingot (UV5-RA). Lehet alkalmazni memóriahasználat nélkül is, csak előre programozott csatornákat átkapcsolni sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint frekvenciát állítani, amikor más frekin akarsz QSO-zni.
Ha programozod, előre beállíthatod az üzemi frekit, az adó-vevő freki közti különbséget, a teljesítményt, a CTCSS vagy DCS kódot. Ha nem programozott csatornára állsz, akkor minden egyes frekvenciaváltásnál külön-külön be kell állítanod ezeket az adatokat.
Mert elég kicsi a valószínüsége, hogy pont oda van gyárilag tanítva, ahol a gazdája használná. Vagy gyárilag nincs is beletanítva a memóriába semmi. Van aki béna az állandó állítgatáshoz, ezért odakészítenek neki sok csatornát a memóriába. Az ipari rádiókon nem is lehet PC nélkül beállítani semmit.
Aki engedélyes és itthoni kereskedőtől vásárol, az kérheti a saját bérelt frekijeivel felokosítottan a rádiót. Minden más esetben a felhasználó teszi oda ahol ő használná.
Fura. Behoztam a 888-asomat, és ugyanúgy nem akar csatlakozni sem a chirp sem a saját bao-s programja. PEdig a comport jó, minden jó. Mit csinálhatok rosszul? Vagy lehet, win10 miatt van valami? Otthon is az van és ott simán programoztam a 888-asokat. Próbáltam kikapcsolva, bekapcsolva, semmi. Nem csatlakozik. Bárkinek valami ötlet?
Ne b*sztasd tovább más rádió programjával mert kinyírod. Várd ki amíg a chirp támogatni fogja, vagy vedd meg itt programozóval együtt 50 dolcsiért: https://www.rtsystemsinc.com/BAO-UVB2-Programming-Software-and-USB-Cable-p/bao-uvb2-usb.htm esetleg várd meg amíg azt a programot kirakják a ruszkik a netre. Így is sok kárt tettél már benne. Tovább ne fokozd a bajt szerintem. Ennyit a kínai f*sfejekről, csinálnak egy rádiót, a program meg a Holdon van hozzá . . . .
izgalmas, mi? :D Főleg az, hogy random módon bekapcsolgat ha abajgatom, van, hogy bekapcsolt állapotban de tetszhalott állapotból a ptt megnyomására jön fel. Csuda érdekes. Gondoltam milyen jópofa lesz a 888-hoz képest, hogy kissé vékonyabb és még látom is a kijelzőn, hogy mi történik. Hát az izgalom egyelőre megvan. :D
Hali! Kb egy órája Google-zom neked, de eddig csak fizetőset találtam (ilyet még nem is láttam, remélem nem szokják meg) de megpróbálok keríteni valami infót neked.
Sziasztok! No, besétáltam az erdőbe az UVB2 PLUS-szal. Az istennek sem akarta látni a program, sem a régi bf888-hoz valóm, sem az uv5r-hez való sem ez a spéci CHIRP-dolog sem. De néhány próbálkozás után a chirp-pel, beadta a kulcsot a rádió, egyszer csak kikapcsolt és nem indul el. Most ki-be kapcsolgatásra el-elindul de néha pár másodperc múlva le is áll. Mint előbb írtam is, a CHIRP-pel próbáltam, miután a bf888-as és uv5r-es gyári progi nem csinált szintén semmit. Com-portot is beállítgattam az elvileg jóra mindig azokon, ezen nem találtam még de mint látjuk nem is volt mit, mert meghalódik a rádió is tőle. :/
Ha érdekel az eljárás: SD kártyára Windows 98 SE boot img, rá az összes hulladék DOS-os program és bootolás az SD kártyáról. Vagy nem tudom miért idézted ezt be.
Az usb to TTL modulok pont az RS232-t csinálják meg a gépre. És ezek mind zsákbamacskák, rengeteg chip van ami 8-10 alatt egyáltalán nem, 7 alatt csak fél órás driver próbálgatás után indulnak el. A kínai programozókhoz mind oda is írták a 409-en, hogy 10 alatt felejtsd el mert ezekben valami hulladék chip van. Ha minden igaz 2303 vagy valami hasonló. Én vettem a fáradtságot és a piacon létező összes ilyenből megvettem egyet-egyet, hát siralmas lett a végeredmény. Teszteltem őket a létező összes WIN alatt, és több konfigon a Win98-tól a 10-ig, valamint Ubuntun és Debianon is. Volt olyan, hogy 2 ugyanolyannak látszó modul teljesen más drivert igényelt :D
Egyébként már léteznek USB to TTL uart -ok kedvező áron (link) úgyhogy felesleges az RS232 és a MAX232 használata.. (igaz nem próbáltam őket hogy Win8 és Win10 alatt is működőképesek-e vagy öreg/hamis chip van-e bennük)
Eszerint a rajz szerint beleteszel egy 1N4148-at a jack dugóba amit a programozó aljzatába nyomsz bele és máris 2 szálon megy az a programozó, így elég csak egy programozót megvenni és viszi a 2 és 3 szálas cuccokat is. Jó volna összehozni már, a tokozás miatt várom valaki segítségét aki 8-áig szabin van. De ezért is lesz jó ez a jack aljzatos megoldás azt programozol vele amit akarsz :)
A GM300-nak nem kell lassú gép, Dos alatt soros programozóval 4 magos géppel is programoztam.