Megkérek minden Honfoglalóst, hogy a Honfoglaló fórumcsoporttal kapcsolatos, moderátoroknak/ról vagy moderátori beavatkozást igénylő észrevételt, megjegyzést ebbe a topicba írjon. Minden más topicban elhelyezett, moderátori illetékességű hozzászólás szankciókat von maga után. Még a dicsérők is. Köszönöm
Játékchat-tel kapcsolatban:
info@honfoglalo.hu
Valamikor régen- ha jól emlékszem- volt olyan belépési lehetőség: kezdő.haladó.mester.
Persze ez sem oldja meg teljesen a kérdést, mert annak semmi nem szabott határt, hogy egy mester szintű elmenjen "vadászni" és pontjainak számát növelni a kezdők közé.
Én emlékszem, hogy akkor kezdőként, kipróbáltam milyen lehet a mesterek között, aztán 3-4 játék után ezt a próbálkozást fel is adtam.
Valami ilyen lehetőség kellene most is, hogy a kezdők (most is hozzáteszem az igazán kezdők alatt azt értem, aki most kezdi el a játékot, mert bízom benne, hogy azért most is vannak ilyenek) is sikerélményekkel, jól érezzék magukat a játékban.
Annak nem igazán fog megjönni a kedve a játékhoz, aki a 13. játéka után nálánál több ezerszer több játékot lejátszott játékossal találja szemközt magát.
1. Köztudottan soknevű- TOP 10 klánban van. Köztudottan trágár (a chat visszaállítása is tervben van) Mint feltételezem, valószínű, hogy fentről kezdték a takarítást.
2. A klán attól még működőképes. (Vannak klánok ahol szintén felfüggesztették a vezért)
3. Értelmezhetetlen a kérdés. Mi nem megy máshogy?
Részben igazad van Femacska. Viszont nem kellene hülyeségnek bélyegezni azt, ami téged nem érdekel. Nem bélyegzem én sem hülyeségnek a tv nézést és a krikettet csak azért, mert engem nem érdekel. Egész életemben sportoltam és a játék öröme mellet igen is számított a helyezés. Lehet, hogy neked ez hülyeség, de van sok ember, aki nem csak azért úszik például, mert jólesik úszni, hanem mert szeretne megnyerni egy adott versenyt. Tudom, hogy ez csak egy internetes játék, nem Wimbledoni teniszbajnokság, de szeretnék jobb helyezést elérni és egyéniben és klánban is. Ha csak egyéni lenne, akkor úgy lenne igaz, ahogy mondod, de mivel van klán a klánt meg kell nevekkel tölteni és kevés, ha csak lejátszod a hat játékot mondjuk mind a hat játékban harmadik leszel, mert nincs segítséged. A tallérért nemcsak játékot, de segítséget is vehetsz. Ennek megszüntetése sem érdeke a szolgáltatónak.
Ezek az ötletek nagyon jók. Régi igény már, hogy legyen A-B-C liga, hogy erős játékos ne kerüljön össze kezdővel. Játszottam már akkor a Honfoglalón, amikor szűrték az "újra induló" régi játékosokat, pontosan azért, hogy ne garázdálkodjanak a kezdők között.
Ha nem csak játszani akarsz, de előbbre is akarnál jutni A ligából mondjuk a B-eb utána a C-be akkor viszont a számolást teljesen elölről kellene kezdeni, mert ugye egy kezdőnek a mostani 20-60 milliós játékosokat nincs esélye utolérni, hacsak nem függesztik fel őket örökre:) Az viszont egy kissé aggályos, hogy ennyi pontot nagyon sok plusz játék vásárlásáért lehet, lehetett eddig szerezni és nem csak pénzt, hanem éveket és rengeteg energiát tett bele az aki a lista elején van.
"Az üzemeltetőnek az az érdeke, hogy minél több néven, minél több játékot vegyél"
Szerintem ez nem igaz. Ha van húsz neved, ezeken átlag 6 játéklehetőséged, és nem érdekel ez az xp hülyeség meg a ranglista, csak játszani akarsz, eszedbe sem jut játékot venni. Ha egy neved van és azon van 6 játéklehetőséged, akkor bizony költöd rá a pénzt ezerrel.
A látogatottság pedig szerény véleményem szerint nem attól függ, hogy ki hány néven játszik, hanem attól, hogy mennyi időt tölt az adott személy az oldalon.
Nem ez a felfüggesztés indoka. A felfüggesztés indoka CSALÁS. Olvasd el. A feloldott felfüggesztettek mindegyikének is van még 3-4 neve. Zaccom nem akarok mutogatni, de.....:)
Ha pedig úgy lenne, ahogy te mondod, akkor tudnék a lista elejéről még legalább 20 nevet mondani, aki előbbre van, mint a felfüggesztettek és van jó néhány neve mégsem függesztették fel. Egyébként erre is lett volna módszer, ahogy Roro is javasolta. Bizonyos határidőn belül törölje mindenki az összes nevét, tartson meg egyet javaslata szerinte a legjobban állót (nyilván). Fogadok, hogy ez nem lesz így. Alig maradna játékos a Honfoglalón, ami az üzemeltetőnek garantált veszteséget jelentene rögtön az üzemeltetés kezdetekor:)
Nem a végén derül ki, akik régi játékosok, mint például én, pontosan tudják, hogy a klán kifejezetten arra ösztönöz, hogy egy játékosnak minél több neve legyen. Az elkerülhetetlen, hogy klántárssal egy játékba kerülj időnként és nyilván való, hogy akkor ketten játszanak a 3. ellen, de persze ezt bizonyítani nem lehet. Hogy tudnád azt bizonyítani, hogy mikor a klántársat támadom, akkor 1 mp-el hosszabb ideig gondolkozom a válaszon:)
A klánok léte a játék szempontjából valóban fölösleges, de az üzemeltetőnek NEM ÉRDEKE, hogy csak egy neved legyen. Az üzemeltetőnek az az érdeke, hogy minél több néven, minél több játékot vegyél, de ha nem veszel játékot akkor is ki tudja mutatni a hirdető felület eladásakor a hirdetni akarónak, hogy a Honfoglalón mennyi játékos van. A hirdető persze nem tudja, hogy ez kb. 3x annyi, mint a valódi létszám, de a hirdetők látogatottsági mutatók szerint fizetnek magasabb hirdetési díjat vagy döntik el, hogy egyáltalán hirdetnek-e azon az oldalon.
Vállalkozó vagyok én is, pontosan tudom, hogy a vállalkozás nyereség érdekelt és nem jótékonysági intézmény. Ahogy egy moziért, színházért, koncertért is fizetni kell, elfogadom, hogyha szórakozni akarok a Honfoglalón az sincs ingyen. De azt már nem, hogy gyanúsítgatások és rosszindulat miatt belerondítsanak a szórakozásomba és mellesleg elvesszen a szórakozásomra szánt összeg, ami nem a fő kérdés, ebben az etikátlan és átgondolatlan felfüggesztésben.
Nyilvánvaló, hogy ugyanilyen csalásnak számít az is, ha klántagok "versenyeznek" egymás "ellen"!
Egy módon lehetne ezt a jelenséget kizárni: Ha klántagokat nem sorsolhatna össze egy versenyjátékba a rendszer.
Ha tényleg a tisztességes játék a cél, akkor ezt kéne legelőször megoldania az Üzemeltetőknek!
És innen már az sem lenne nehezebb feladat, hogy tényleges kezdőket ne sorsoljanak össze 50-100-150 szinttel feljebb állókkal.
Ezek után feltehetően sokat javulna a játék színvonala, és sok játékos itt maradna, akik a fentiek miatt egyébként itt hagynák a játékot. És ezáltal jobban nőne a bevétel is.
Az nem lehet (minden összeesküvés-elmélet szövögetése nélkül), hogy fentről indultak a takarításban? Halkan jegyzem meg: Logikus, hiszen a 12 személyes (ebből 7 tag van és 4 inaktív) Rozgonyi Piroska klán (remélem, nincs ilyen) tagjainak a szankcionálását észre sem venné senki- nincs információ értéke.
A te egyetlen "bűnöd" (sok más játékossal együtt, akiket gondolom, előbb-utóbb utolérnek) a renickezés HEK 2.4
A felfüggesztések információtartalma ennyi: NE RENICKEZZ!
Ps. és saját vélemény: Lehetett volna kicsit másképpen is.
Igen Alma életbe lépett. Néhány játékosét visszavonták, de én pl. Kimberley09 néven már harmadik napja nem tudok játszani, csupán amiatt, hogy valaki megharagudott rám, mert csalás nélküli játékban legyőztem és hazudott rólam az üzemeltetőnek, az üzemeltető pedig bosszút akar állni rajtam, mert kritizáltam többször a Honfoglaló nem éppen kitűnő működését.
Kedves Okos András. Köszönöm a véleményed és bár mindig levárazol, ami eléggé bosszant:) de csak sajnálni tudom azokat a lelki szegényeket, akik emiatt csalással vádolnak téged és másokat. A gyorsaságom miatt "sajnos" engem nem érhet ilyen vád és szinte büszke vagyok már arra, hogy egy listán szerepelek a jelenlegi és volt felfüggesztettekkel, akik a Honfoglaló legjobb régi játékosai.
Csak a pontosság kedvéért, a kissclanból tiltott nevek közül Kimberley09 az enyém, nem a vezéré. bungle szintén az enyém, de a tiltáskor nem volt a kissclan tagja.
Nem fogják a klánokat bezárni. A legnagyobb lehúzás a klán, ugyanis nem csak saját magad helyezéséért veszed a "tallérokat", hanem a klán helyezése miatt még további játékokra vagy ösztönözve. Valamennyi klánban vannak tölteléknevek, mert 50 aktívan játszó játékost szinte lehetetlen összeszedni. A terjeszkedőben is kölcsönadják egymásnak a neveket, ha valaki hosszabb ideig nem tud játszani és persze ott is van többeknek 2-3 saját neve. A klánokat pontosan azért találták ki, hogy nagyobb legyen a bevétel. Az mindenesetre erős feltételezésre ad okot, hogy a terjeszkedőn kívül az első örök lista első 10 klán helyezettjének a játékosai szerepelnek a felfüggesztett listán. Lehet, hogy a terjeszkedők a feljelentők??? Már az általad jelzett csalással sem tudnak előbbre jutni ezért úgy próbálkoznak, hogy hazugságokkal elérik, hogy az ellenfelek ne tudjanak játszani?
Nem inkább egész klánokat kéne bezárni? A kissclanból a vezér hat neve van tiltva, a Szakmai előmenetelből három név, a KAPANYÉL69 vezére, sory, aki a Júlia és a szellemekben Nagyér69 néven fut, Isten1Ostora pedig a Felvidéki harcosokból.
De az igazi csalások klánszinten folynak! A TERJESZKEDŐK tagjai általában este hétre megbeszélik, hogy összegyűlnek, és egyszerre lépnek be Villámháborúba. Ha ennyien lépnek be egy időben egy klánból, akkor nagyon valószínű, hogy egy játékba kerülnek ketten, és segíthetik egymást, kijátszva az immár esélytelen harmadik játékost, pedig ezt a HEK is tiltja:
"3.1. Versenyszobák Csalásnak minősül, az esetek számától és súlyosságától függően szankcionálandó: - ha egy játékos saját nickje(i) ellen versenyez"
Nyilvánvaló, hogy ugyanilyen csalásnak számít az is, ha klántagok "versenyeznek" egymás "ellen"!
Egy módon lehetne ezt a jelenséget kizárni: Ha klántagokat nem sorsolhatna össze egy versenyjátékba a rendszer.
Ha tényleg a tisztességes játék a cél, akkor ezt kéne legelőször megoldania az Üzemeltetőknek!
Azért szépen sorba szedték az egy emberhez tartozó nickeket. Ebből a listából látszik, hogy kiszűrhető a redundancia.
Amúgy meg tényleg balul sikerült dolog ez a zárolás. Minek zároltak engem is, ha pár órára rá kiderítik, hogy még sem úgy volt?! Nem lehetett volna először utána járni, s utána zárolni? Ha ráért pár évig a dolog, az az egy-két óra már nem osztott-szorzott volna.
sory-t, vagy treasure-t tényleg minek zárolni? sory mondjuk trágár, de nem is ezért zárolták. nem tisztem venismy-t védeni, de ő messze nem érdemli meg a zárolást, meg gyakorlatilag senki.
ahogy az életmódos dolgot is megoldották... vettek egy kalória táblázatot, aztán benyomták kérdésnek.
2: HonfoglalóKedves Andrea, a játék másik szerverről üzemel. Tegnap estére sikerült a domain nevet átregisztrálni a regisztrátornál, így a megfelelő szerver kezeli már a kiszolgálást. Remélhetőleg a probléma mára már nálad is megoldódott. Kérlek, hogy amennyiben nem, próbálj ki egy másik böngészőt, esetleg töröld a gyorsítótáradat. A reklámok eddig is ott voltak az oldalon - egyedül a reklám szolgáltatója változott.
Igazándiból én nem tudom, ki miért meddig hogyan minek alapján lett felfüggesztve. Az info@honfoglalo.hu email címen lehet érdeklődni, onnan talán választ kapsz a kérdéseidre.
Pedig indok nélkül függesztettek fel "gyanú" alapján. Néhány irigy, aki nem tud előbbre jutni bármilyen okból is, úgy látta jónak, hogy hazudozik a felfüggesztettekről. Ha pedig az indok a felfüggesztésre, hogy több nevük van a felfüggesztetteknek, akkor megkérdezném, hogy miért csak ez kb. 20 játékos lett felfüggesztve??? Akkor minden több névvel játszót kellene. A felsoroltakon kívül legalább 100 nevet tudnék még mondani. De az ok egyszerű. A lista eleje lett felfüggesztve, akik már olcsóbban vesznek játékokat és segítséget. Ha elölről kell kezdeniük, akkor újra drágábban vehetik. Na erről szól ez az egész:) Felfüggesztették a legtöbbet játszó neveket, még több bevétel reményében. Kimberleyvel én nagyon sokat játszom, ennek megfelelően rendszeresen veszek játékokat. Amennyiben nem kapom vissza, más új névvel nem fogok játékot venni, egyet sem. Az én bevételemtől valamint három nevem létszámát már bukta is akkor az üzemeltető. nem tartom valószínűnek azt sem, hogy sory és mások újra elkezdik nyomni a pénzt a honfoglalóba, hogy élre kerüljenek. Ez az egész etikailag és pénzügyileg is átgondolatlan és ésszerűtlen volt az üzemeltető részéről. 2008 óta játszom, amikor még korlátlanul lehetett játszani, nem kellett fizetni. Most kell, ami szabadon választott, de ha fizetek, akkor legalább a minőség javulna és főleg ne ál indokok alapján próbálnának még drágábbá tenni az egyre gyengébb minőséget.
Ez azért még mindig érdekes:) Nem csalok és nem vagyok sajnos olyan válaszerős és sosem mindennapokkal várazok, hanem művészettel vagy irodalommal. Ahol szintén állandóan ismétlődő kérdések vannak, arról nem beszélve, hogy nekem az könnyű, mert rendszeresen foglalkozom elég sok műfajával.
Akik még fel vannak függesztve, azok még mindig rágalmazottak ugye?