Keresés

Részletes keresés

zolee0082 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 638

Sziasztok,

Április 20-án megyek Máltára.  Ha valaki munkával vagy közvetítővel kapcsolatban tippeket adni az szívesen venném. Ezen kívül szobatársat is keresek.

Köszönöm

Címem:

fazekaszoltan82@gmail.com

Ef72 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 637

Szia Évi! Most láttam ezt a bejegyzésedet. Nagyon szeretnénk a foglalkozásokhoz csatlakozni, van három fiúnk. (10,9,6 évesek) Hol érlek el benneteket? Köszi AdámyÉva

Előzmény: pevi74 (560)
kovivke Creative Commons License 2014.03.24 0 0 636

Sziasztok! Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni tőletek az alábbi pár perces, külföldön élő magyaroknak szóló kérdőív kitöltésével. A válaszokat előre is köszönöm!

Vivien 

https://docs.google.com/forms/d/1tEzpF7jXkSuqrcAwvufIyoTRDMlZMYRK6p6tCeMhI0Y/viewform

pevi74 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 635

Sziasztok, gondoltam megosztom az informaciot, amit sikerult kideritenem, mikozben kedves barataink gyerekeinek beiratkozasat oldottam. Tehat iskolaskoru gyerekek szuleit erdekelheti, akik mostanaban terveznek Maltara koltozni. 
A maltai pedagogus szakszervezet kovetelesere minden iskolaskoru gyereknek, aki nem beszel angolul vagy maltaiul kotelezoen egy 6 hetes nyelvi felkesziton kell resztvennie mielott elkezdheti iskolai tanulmanyait. Mivel a felkeszito tanfolyamot kozpontositottak es hat hetente egyszer indul, ezert erdemes idoben beiratni a gyereket (csak ha itt van mar Maltan a gyerek akkor lehetseges), mivel elofordulhat hogy heteket kell majd varnia mig elkezdhet iskolaba jarni. A miniszteriumi illetekes azt javasolta, hogyha a nyari szunet alatt erkezik a csalad Maltara, akkor is minel hamarabb regisztraljanak a miniszteriumban, mert bar jelenleg nem terveznek tanfolyamokat a nyari szunetre, de legalabb a gyerek bekerulhet a szunet utan indulo elsobe csoportba. 
A masik jo hir, a beiratkozashoz jelenleg nincs szukseg tartkozkodasi engedelyre (meg igazolasra sem hogy kervenyt mar beadtak), igy akar mar a megerkezes napjan el lehet kezdeni intezni a beiratkozast. 

Sok sikert!

southwind Creative Commons License 2014.03.19 0 0 634

rajtad kívül senki se tudja, mi számít neked értéknek, sok sikert

ttom75 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 633

Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan jó ár érték arányú hotel vagy apartman szállást Máltán, amit érdemes lenne megnéznünk a Booking-on, mert az előzetesen ingyenesen lefoglalt szállásról annyi negatív infót olvastam (Blue Sea St. George's Park/La Vallette Resort) utólag, hogy inkább új szállás után akarok nézni? 

2 felnőtt 2 gyerek (12 és 10 év) részére keresek 1 hétre szállást áprilisban.

Előre is köszi:

Tom

pljeskavica Creative Commons License 2014.03.14 0 0 632

Szia! Szuper! Köszönöm az infót! :)

Előzmény: pevi74 (631)
pevi74 Creative Commons License 2014.03.14 0 0 631

Szia, igen, egysegesek lettek az arak, a napijegy most mar mindenkinek 1.50 EUR

pljeskavica Creative Commons License 2014.03.13 0 0 630

Jól érzékelem, hogy a buszokkal kapcsolatos változás némi pozitívumot is hozott a rezidens státusz nélküliek számára? Valamiért 12 eurós turistajegyre emlékeztem a hetijegy kapcsán (a rezidenseknek 6.5-re), most pedig csak a 6.5 eurós heti árakkal találkozom, tekintet nélkül arra, hogy a vevő honnan jött. A különbség nem nagy összeg, de inkább veszek rajta két kugli fagyit a következő héten. :-)

Kyra57 Creative Commons License 2014.03.12 0 0 629

Sziasztok!

Barátnőmmel tervezzük, hogy kimennénk Máltára július első hetében. Érdeklődni szeretnék, hogy akkor találni-e még valami munkát, és ha igen akkor milyenek vannak kint (esetleg eladó, pultos....). Valamint érdekelne minden hasznos információ a kinti élettel kapcsolatban (melyik városba érdemes kimenni pl munka szempontjából, albérletek milyen áron mozognak...stb.) Ha esetleg el tudnátok látni pár hasznos tanáccsal azért nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Rock022 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 628

Ezek remek hírek! Köszönöm szépen mindenkinek! Ha bármi eszetekbe jutna még a kinti léttel-élettel kapcsolatban szívesen fogadom meg a tanácsotokat!

Üdv! :)

Zoltán Gyug Creative Commons License 2014.03.11 0 0 627

Sürgősen Eladnám! Jó lehetőség álláskeresőknek!
Közbe jött családi okok miatt!!!!!
Április 6.-án 11:05-kor induló Wizair Máltai járatára van 2 db jegyem ( mely tartalmazza a 2 db bőröndöt és a 2 db nagyméretű kézipoggyászt) melynek ára 55 000 HUF.( ÁTÍRÁSSAL együtt). Valamint ehhez tartozik egy 2 hétre szóló szállás St. Juliansben (Dragonara Road) található a Blue Sea St. George's Park Apartmanjában.
Az apartman leírása:

• erkélyes
  • jól felszerelt konyha+hűtővel
  • műholdas TV
  • privát fürdőszoba, mely zuhanyzós

A szoba ára nem tartalmazza az étkezést illetve érkezéskor egy 60 euros letétet kell a portán hagyni, melyet távozáskor visszafizetnek.
A szállás ára:85 000 helyett 60 000 HUF.

Érdeklődni ezen az email címen lehet NÁLAM.

gyzozi@gmail.com

Nati3 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 626

meg szerencse, hogy koltozesnel elhozhatod az autodat es nem kell fizetni ezt a regisztracios adot, ha az auto legalabb 2 evig van a tulajdonodban,... ugye, nem is annyira veszes...

Előzmény: pevi74 (625)
pevi74 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 625

Mielott  barki kihozna az  autojat: hat honap utan regisztalni kell, ha turista vagy, ha megszerezted a tartozkodasi engedelyt, akkor mar nem vagy turista es 10 napon  belul regisztralni kell, kesedelemnel 30 EUR a napi buntetes. A regisztracio az auto evjaratatol, meretetol, motortol, stb. fugg, erdekes modon minnel ujabb es kornyezetbaratabb az auto, annal dragabb, egyik kedves szomszedunk autojara 5000 EUR felett lett volna a dij, nem luxus BMWrol vagy hasonlorol beszelunk, hanem egy szinte uj, kornyezetbarat csaladi autorol. Mostanaban volt par razzia a kulfoldi rendszamu autokra kielezve, ha nincsenek rendben a papirok, akar el is kobozhatjak az autot. 

Előzmény: Nati3 (624)
Nati3 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 624

Hat igen, izlesek es pofonok... En nem laknek a tulzsufolt, meregdraga Sliema kornyeken akkor se, ha fizetnenek erte... Es ha as illetonek van eselye, hogy kihozza az autojat, miert ne keresne tobb km tavolsagban? Elvegre Malta nagyon kicsi, a varoskak/falvak inkabb varoskeruletnek felelnek meg, autoval nem gond. En inkabb az auto nelkuli eletmodot Maltan nem ertem, le vagy kotve a buszokhoz, jarotavolsagra probalod megoldani az elethez szukseges dolgokat es ritkan mozdulsz ki a varosodbol.

Előzmény: pevi74 (623)
pevi74 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 623

Ha igen "videk" mas kategoria, mert epp most neztem ajanlatokat egy baratunknak, aki nem szeretne autot tartani es orakat buszozni sem, szoval kozel szeretne lakni a munkajahoz, es ezen a kornyeken egyszeruen nem volt 300 EUR+ koltsegek alatt ajanlat egy szobas lakasra es meg szoba berletert is 250-300 EUR korul kernek.  

Oszinten en egyaltalan nem biztatok senkit, hogy meg egy autoval bovitse az ugyis zsufolt maltai autoallomanyt. Arrol nem beszelve, hogy minimaber kozeli fizetesbol eleg nagy luxus megvenni es fenntartani meg egy olcso autot is. De ugye izlesek es pofonok....

Előzmény: Nati3 (622)
Nati3 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 622

>Azert 200-300 euros fullos kecok inkabb a legenda kategoriaba tartoznak, kiesobb kornyeken lehet talalni 300 eur-ert lakast, de jobb ott lakni ahol a munkahelyed van es akkor mar a tomegkozlekedes hianyossagai se akkora problema.

???

a szamokat par perc webes kereses utan irtam, nehany ingatlan irodanal neztem utana az araknak, nem legenda szobeszedbol, nem kitalacio

Miert lenne jobb begyaloglas a munkahelyre az autoval bejarasnal (hacsak nem akarsz fogyni, de ugyanakkor a szmogot is belelegzed a jardan, ami nem nagyon egezseges), ha van ra mod???? Malta kicsi, 10-15km rol, ahol mar nagyon olcson lakhatsz (az ismeroseim 250Eert berelnek 3 halos nagy teraszos hazat udvarral "videken") eleg kenyelmesen be lehet jarni autoval munkaba, ahogy a maltaiak is teszik.

Előzmény: pevi74 (620)
Rock022 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 621

Szia Pevi74!

Igen mindenképp nyitott leszek mindenre! Igazából néztem rengeteg képet,olvastam rengeteg blogot. Szerintem nekem tetszeni fog. Remélem.

Nem próbáltam a mostani munkahelyről, mert ez csak magyar cég, külföldön nincs érdekeltségük, de angol nyelvű referencia levelet mindenképp kérek és viszek magammal egy jól megírott CV-vel és motivációs levéllel!

Innen gondoltam,hogy van olcsón albi..sok jót találtam ezen az oldalon.
Pl:
http://www.simonmamo.com/en/property-longlet/webshop/3350/new-studio-apartment-in-floriana.htm

Londonban is recepciózni szeretnék, azon leszek..és onnan is lesz referenciám remélhetőleg.
Mennyi az a minimálbér, amit egy ilyen hotel-munkával lehet keresni? -szállás, -kaja, -bérlet (de valószínű az autómat kiviszem, bár mivel ott jobb oldalas a közlekedés eladom és veszek egy jobb kormányos autót), -üzemanyag...kb mennyi az ami maradhat,hogy élhessen az ember?
Milyen a szociális háló Máltán? Emberek, szórakozási lehetőségek? (ÉLET)

Nagyon köszönöm válaszod!

Üdv :)

Előzmény: pevi74 (620)
pevi74 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 620

Szia, 

egyetertek Natival, ha nyitottan allsz a dologhoz es nincsenek nagy elvarasaid, meg persze nem hasonlitgatsz, akkor jol fogod magad itt erezni. 

En is ugy gondolom hogy a barataidnak csak kellett egy indok, hogy miert is isznak annyit:)), mert a maltaiak nem koszosak, adnak magukra, az igaz hogy itt nincsenek szemettarolok, az utcan gyujtik a szemeteszsakokat, amit naponta elszallitanak, de aki nem ehhez szokott, annak szemet szur. Ha 00-kivulrol lepukkantnak is tunnek a hazak, belul nagyon tisztantartjak oket. 

Azert 200-300 euros fullos kecok inkabb a legenda kategoriaba tartoznak, kiesobb kornyeken lehet talalni 300 eur-ert lakast, de jobb ott lakni ahol a munkahelyed van es akkor mar a tomegkozlekedes hianyossagai se akkora problema. 

Probaltal mar a jelenlegi munkehelyeden keresztul Maltara kerulni, ha lancnak dolgozol, akiknek itt is van szallodajuk, ez lenne a legegyszerubb mondja. Amugy a recepciosokat itt sem fizetik tul, sot gyakran minimalbert kapnak. 

Előzmény: Rock022 (619)
Rock022 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 619

Nati3 köszönöm válaszod!

Teljesen pozitívan állok a dologhoz! Meg is hökkentett a dolog amit írt,de nem tántorított el,csak kíváncsi voltam ottani emberek véleményére. Lehet mást várt..amiket láttam képeket és amiket olvastam fórumok alapján nekem teljesen pozitív a hely.. biztos benne van neki,hogy kimentek pihenni és szakad az eső épp..sokminden közbe játszhat.. nem tudom,de megpróbálom.
Rengeteg albérletet megnéztem és 2-300 Euroért havonta igen csak fullos kecókat ki lehet fogni. Ez nagyon tetszett, ugyanis Londonba több,mint ennyiért egy 5-6 m2-es szobát béreltem anno. Szóval ez is megnyerő.
A pénz biztos nem lesz olyan jó, csak élni tudjak.
Londonnál retkesebb helyen még életemben nem voltam..Hollandia csodaszép,de valahogy Málta jobban vonz. Szóval nem tántorít el semmi,csak több jóember véleményére vagyok kíváncsi.
Kocsit egyből veszek azzal nem lesz baj.

Szóval várom!

Még egyszer köszönöm válaszod!

Üdv

Előzmény: Nati3 (618)
Nati3 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 618

>Az egyik legjobb barátom tegnap utazott ki pihenés gyanánt,de szinte az ellentétét írta le nekem: fura emberek (bunkók),eszméletlen koszosak,a közlekedés (tömegközlekedés) pocsék. Már inni kezdtek,hogy bírják....

haha

szoval jo ok hogy igyanak ☺

attol fugg, vannak-e elvarasaid es milyenek

gyere ki es fedezd fel magadnak Maltat

Ha negativ a hozzaallasod, akkor mindenen, ami mas a magasan elvartnal csak zsortolodni fogsz

es lesz okod az ivasra ☺

igen, talalkozhatsz fura emberekkel, konnyebb lesz veluk, ha megtanulod a nyelvuket, a maltait

eszmeletlen kozsosak? ??? Igaz, lattam mar epitkezo munkast mosdatlanul a Lidlben bevasarolni, de ez nagyon pozitiv: segit a felesegenek bevasarolni munkabol hazajovet, kit erdekel, hogy be volt mazolva es poros volt a haja???

A nedves klima es az alacsony fizetesek meglatszanak a hazakon, nem mindenkinek telik otevente ujratatarozni a hazat legalabb az utca felol, de belul szepek, tisztak, gyakran pazarul berendezettek a hazaik...

Tomegkozlekedes? Ha nem felel meg, vegyel egy oregebb olcso autot es nem lesz problemad, ha mar itt elsz.

Vannak, akik total idegesek lesznek itt, mert ez nem Nemetorszag, vannak olyanok is, akik az idegeiket jonnek ide gyogyitani evente, mert rahangolodnak a delies laza eletvitelhez.

Szoval fedezd fel magadnak.

Előzmény: Rock022 (617)
Rock022 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 617

Sziasztok!

Örülök, hogy van ez a fórum. Rengeteg dolog van bennem. Sokat éltem külföldön. Hollandiában kevesebbet,még többet az UK-ban. Iszonyú jó melóval (egy angol milliárdos személyi testőre voltam) végül hazajöttem..a honvágy és az egyedüllét. Befejeztem a főiskolát. 3 év telt el pontosan és rájöttem,nincs miért itt lenni,pedig 2 munkahelyen dolgozom (ki a belem) és máról holnapra "élek". Ami csak edzésből és munkából áll. Megteremtettem mindent magamnak itthon segítség nélkül (autó, ház) de mégis...szóval gondoltam egyet és kirepülök Londonba a gyerekkori barátaimhoz dolgozni. Ez csak egy lépcsőfok lenne.. a célom egy olyan ország keresése volt, ahol jó az idő és hagynak élni. Máltát céloznám meg!
Év végén vagy jövő év elején költöznék ki. Rengeteget olvastam, jártam utána dolgoknak és hallottam hideget,meleget. Hogy viszonylag könnyű munkát találni, kedvesek az emberek, remek a közbiztonság, viszonylag olcsó az élet, nem a legjobb fizuval,de az itthoninál sokkal jobb,de tud az ember élni, nélkülözés nélkül, olcsó albérlet (az angliaihoz képest). Az egyik legjobb barátom tegnap utazott ki pihenés gyanánt,de szinte az ellentétét írta le nekem: fura emberek (bunkók),eszméletlen koszosak,a közlekedés (tömegközlekedés) pocsék. Már inni kezdtek,hogy bírják....
Nah most akkor mire számíthatok? Kérném segítségeteket, akik kint éltek, néhány ezzel kapcsolatos információval. Angolul perfekt beszélek, igazából bármilyen munka érdekel. Egy elit szálloda recepciósaként dolgozom, és ezen a vonalon szeretnék tovább menni. Referenciám van. Egyértelműen a vendéglátás és a turizmus a fő iparág arra,de folyamatosan tudnának szolgálni munkával? Életszínvonal? Életkörülmények? Minden érdekelne. Elnézést a sok kérdésért, de oda tervezek ezért fontos lenne. Az USA-n még kattogok,de turista vizummal kockázatos lenne kint melózni.
Sokmindent írnak interneten,de csak azt tudja igazán ezeket aki kint él.

Előre is nagyon szépen köszönöm! Várom válaszotokat!

Szép napot! :)

Nati3 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 616

Qawra-Bugibba-St. Pauls kornyeken talalsz magadnak lakast 180-250E korul. Gondolom ugyanennyit elkernenek a szimpla szobaert is, nem te lennel az, akinek ez megerne!!! ☺

Előzmény: freemark89 (614)
doori0619 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 615

Szia! Gratulálok! :) Nekem még semmit nem írtak, azt nekem említették is hogy valószínűleg többet kell várnom. Őszintén szólva olvastam itt egy-két hozzászólását valakinek, és nem értem ezeket az ellentmondásos hozzászólásokat és hogy konkrétan mi a baja ezekkel az aquariumosokkal? Hiszen nemrég nyílt meg a hely, és ez lesz az első magyar csoport ezen a helyen (ugye az egyenruhát is említették amiben szerepelt ez a mondat). A másik meg hogy miért keresel szállást, mikor azt mondták hogy intéznek? Aztán majd választasz. Egy házban van több szoba és így mindenkire jut egy-egy szoba, megosztva kell fizetni havonta. Egyedül ne akarj szerintem lakni, nagyon drága, rámegy a fél fizud. Sok sikert kívánok neked!! :) 

Előzmény: freemark89 (614)
freemark89 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 614

Szia Doori0619!

Hogy sikerült a dolog, felvettek?? Kíváncsi vagyok :) Én elvileg megyek ki, felszolgáló helyet kaptam. Sajnos az időközben szervezett olaszországi gyakorlatnak lőttek, mert passzív hallgatónak kell lennem a kiutazáskor, de ezt a sulim júniusban nem tudja teljesíteni, most meg nem akarom lepassziválni az eddigi félévemet.

Qawrában, az Aquariumban fogok dolgozni, vagy a Café del Marban. Érdeklődnék, a környéken milyen árak vannak, hogy lehet kijönni mondjuk 850-1000 EURból egyedül. Beleférne a saját lakás, vagy jobb ha szobát nézek?

Üdv: Márk

Előzmény: doori0619 (597)
harsalaura Creative Commons License 2014.03.05 0 0 613

Sziasztok,

Találtam egy blogot egy önkéntes írja Máltán:

http://bernimaltan.blogspot.hu/

pevi74 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 612

Szia, 

neked fog kelleni eldonteni es mi nem ismerunk teged, se a korulmenyeid, de az EUs penz gondolom arra utal hogy valami tamogatott kepzesrol, gyakorlatrol van szo. Ha felajanlottak a lehetoseget, akkor az azt jelenti hogy megfeleltel a kovetelmenyeknek. A maltai munka megvar, fel ev mulva is talalsz hasonlot. En ket evet eltem Torinoban (igaz lassan 10 eve), de soha senki nem ereztette velem, hogy leneztek volna, ez itt is elofordulhat, sot egyre inkabb elofordul, szoval ez nem szempont. Viszont valoszinuleg egy remek (feltetelezem fizetett) lehetoseget szalasztanal el a nyelvtanulasra, utazasra,vilaglatasra. Felszolgaloi munkat mindig talalsz, ilyen lehetoseget nem biztos. Plusz itt nagyon sokan beszelnek olaszul es sok munkanal elonyt jelenthet.

Amugy netto 850 EUR-bol egyedulallokent ki fogsz tudni jonni.

Előzmény: freemark89 (610)
southwind Creative Commons License 2014.03.04 0 0 611

talán a nyelv, máltán az angol nyelvvel egészen jól elleszel, de szerintem az olaszoknál muszáj lesz olaszul is beszélned...másrészt az olaszok a magyarokat cigánynépnek tartják....szóval kevésbé elfogadók..de a döntés a tied, nyilván sok mindent kell összevetned

Előzmény: freemark89 (610)
freemark89 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 610
Sziasztok!
Megkaptam a felszolgalo munkat a National Aquariumban Qawraban! :-) Viszont hatalmas dilemmaban vagyok mert tegnap hivtak hogy mehetnéa olaszokhoz EUs pénzbol 6 honapra. Nem tudok donteni :S A 850es fizubol el lehet lenni arrafele?
pevi74 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 609

Sziasztok, 

regebben Nati mar ajanlotta ezt a linket, de hatha elkerulte a figyelmeteket. Egesz jo kepet nyujt az itteni arakrol, stb.

http://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

St.Julian's viszonylag draga kornyeknek szamit es mivel nem csak bulizni keszulsz erdemes alaposan korulnezni  mielott szobat berelsz, mert konnyen a parti negyed kozepen talalod magad. 

Sok sikert

Evi

Előzmény: Rafiev-Arifov János (608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!