Keresés

Részletes keresés

Dulifuli Creative Commons License 2011.04.20 0 0 624

Ha a gmail-es SMTP-vel is ugyanezt csinálja, azaz csak bizonyos szerverekre nem lehet küldeni, másokra meg igen, az tényleg felettébb furcsa. Windows alatt nyomulsz, ugye? Nem lehet, hogy bekaptál valami jóféle vírust?

Előzmény: Catti-bia (623)
Catti-bia Creative Commons License 2011.04.20 0 0 623

Csak pár hónapja kezdte, azelőtt minden rendben volt. Most meg néha elküldi, néha nem. Mondjuk 40%-ban elmegy az üzenet. Az SMTP kiszolgálót (Thunderben) azóta invitelről átírtam gmailre, de a helyzet pont ugyanaz. Ezért sem értem, hogy mi a gondja. És amúgy más szerverekre kimegy az üzenet (freemail, gmail, invitel..)

Előzmény: Dulifuli (621)
titkom Creative Commons License 2011.04.20 0 0 622

"ha fellépek a freemail oldalára" - ugye tudni illlik, hogy akkor nem a géped, hanem a böngészőn keresztül látható freemail szervere küldi a leveleidet...

Előzmény: Catti-bia (620)
Dulifuli Creative Commons License 2011.04.20 0 0 621

Mindenesetre hallottam már ilyesmiről. Ha nem csak erre a kettőre, hanem más szerevrekre sem tudsz onnan küldeni, akkor alighanem az SMTP beállításokat kellene megváltoztatni. Elég sok olyan Internet szolgáltató van, aki nem engedi mások SMTP szervereit használni, csak a sajátját, illetve néhányat, amit meg szoktak adni az Internet elérés többi adatával együtt. Szerintem nézz ennek utána! Mármint hogy mit írt erről a szolgáltatód, és mi van beállítva a Thunderbirdben.

Előzmény: Catti-bia (620)
Catti-bia Creative Commons License 2011.04.20 0 0 620

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez emailböngésző probléma-e, de mondjuk ide írom. :)
Pár hónapja kezdett el bénázni a rendszer, úgy, hogy ha freemailről küldök citromailre vagy vipmailre levelet, akkor visszakapom az üzenetet, hogy a címzett nem kapta meg - és tényleg nem kapta meg az e-mailt. Viszont mindez csak Thunder alól van, tehát ha fellépek a freemail oldalára és onnan küldök levelet, akkor az elmegy. Esetleg valaki találkozott már hasonlóval?

Köszi,
Catti

ENGINEER Creative Commons License 2011.04.07 0 0 619

Sziasztok!

 

Nekiállok visszaolvasni mind a 600 hozzászólást, ám addig is hátha valaki tud megoldást a problémámra.

 

Adva a program, Thunderbird 3.1.9. A főbb gondom hogy nem látszank bizonyos leveim.

 

Amikor a keresés sorba beírom egy-egy szavát vagy részletét akkor megjelenik egy csomó levél. Látszik a fejléce, pár sora, adatai. Amikor rákattintok megnílik egy ablak és két dolog történhet. Vagy látom a levelet és meg tudom nyitni vagy üres mező jelenik meg a Thunderbird kezdőlapjával. Levél sehol. Ha rákeresek a kereső által megtalált levélre dátum alapján akkor nincs benne a mappában. Egyszóval csak a kereső látja, sehol máshol nem találom és nem tudom megnyitni. És ami fontos, nem minden levélnél csinálja ezt!

 

Ami még fontos lehet. Nap végén kimásolom az adatfájlokat és hordozom magammal az otthoni gépemre. Ott bemásol és ha levél jön akkor fejlődik tovább az adatbázis. mindkét gépen ugyanaz a verzió van, és ugynazat a könyvtárat keresi a porgram a levelek mappaként.

 

Köszönöm a segítséget.

 

E.

Dulifuli Creative Commons License 2011.04.03 0 0 618

Én egyszerűen le szoktam másolni a levelezési állományokat (Inbox és társai) valahová. Ha mindenáron egyetlen állományba kell, akkor az egészet be lehet csomagolni egy zip-be, úgy némi tárhelyet is megtakaríthatunk. Persze, nyilván vannak más megoldások is.

Előzmény: fejesg_abony (616)
srf Creative Commons License 2011.04.02 0 0 617

Egy lehetséges - és ingyenes - megoldás a MailStore ...

Előzmény: fejesg_abony (616)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.04.01 0 0 616

Nagyon nem kell csodálkozni, hogy így jártam. A kollégám C: partíciója 25 GB körüli, ebből 24 tele volt, rengeteg szemét, 3 éve nem volt karbantartva..................................

 

Azon filózok, hogyan lehet megelőzni a hasonló tragédiákat? Hogyan lehet archiválni az egész levéltömeget mondjuk 1 filébe? Próbaképp ráclickeltem az Üzenet/Archiválásra, és eltűnt az üzi. Hová lett?

 

Lennél szíves téjékoztatni az üzenetek csoportos archiválásának lehetőségéről? Mindegyik kollégánál megcsinálnám.

 

fg

Előzmény: Dulifuli (615)
Dulifuli Creative Commons License 2011.04.01 0 0 615

Ha nem azért akad el, mert túl nagy méretű az állomány, akkor nyilván tényleg sérült.

Előzmény: fejesg_abony (614)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.04.01 0 0 614

Vége... A Portable Nscape 7 sem tudta megnyitni az Inbox-ot. Megpróbáltam Libreoff Witer-rel, lefagy. Megpróbáltam Wordpad-dal; 0-1-2-3-4%, 0-1-2-3-4%, megakadt a tű a leme...

 

Valószínűleg sérült az Inbox, tehát menthetetlen...  Azért köszönöm a segítséget.

 

fg

Előzmény: Dulifuli (613)
Dulifuli Creative Commons License 2011.04.01 0 0 613

A Thunderbird a Mozilla levelező programja, de van nekik más is, ami nagyjából kompatibilis, legalábbis akkor, ha a Globális gyűjtő használata nem volt bekapcsolva a Thunderbird-ben. Mi a Thunderbird előtt a Netscape 7.2-est használtuk levelezésre. Majdnem ugyanazt tudja, mint a Thunderbird, de magyar változatot én még nem láttam belőle. Egy próbát esetleg megér, hátha a Netscape megnyitja az Inboxot, és utána talán már a Thunderbird is kezeli. Én láttam már ilyen csodákat más programok (pl. OpenOffice vs. M$ Office) esetében. A Thunderbird biztos, hogy tudja kezelni a Netscape állományait, és ez alighanem fordítva is igaz (mondom, akkor, ha a Globális vacak nem volt bekapcsolva).

Amúgy a Netscape 7.2 bizony már elég régi jószág, de tudomásom szerint a program újabb verzióiból már kihagyták a levelezést, ezért említettem ezt.

Előzmény: fejesg_abony (612)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.04.01 0 0 612

Sajnos egyik megoldás sem működik ... Más programmal nem tudom megnyitni az Inbox állományt? Legvégső esetben ezzel tudnék érvelni, hogy végülis meg lehet nézni a régi leveleket, vmivel...

 

fg

Előzmény: Dulifuli (611)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.31 0 0 611

Én még nem adnám fel ilyen könnyen. Eszembe jutott még két dolog. Az egyik az, hogy esetleg be van kapcsolva valami szűrő, és azért nem látszanak a levelek - ez azonban nem túl valószínű, főleg, ha a portable verzióban sem látszanak a levelek. A másik az, hogy talán az egyik telepítésnél be volt kapcsolva a "Globális gyűjtő használata" opció, a másiknál meg nem. Esetleg próbáld meg újra telepíteni a programot, előbb az egyik opcióval, aztán a másikkal (mármint egyszer vele, máskor meg nélküle). Én mindig ki szoktam ezt kapcsolni, de hátha nem teszi mindenki ugyanezt.

Előzmény: fejesg_abony (610)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.03.31 0 0 610

Kipróbáltam magamnál, sajnos nem leves (puding). Rámásolom a "fal" Inbox-ra a kérdésest, újraindítom a Portable Thb-et, gondolkozik 1 ideig, aztán semmi.......................... Holnap a kollégám szgépén is ki fogom próbálni..

 

Ha esetleg nem sikerül, akkor felejtsem el a leveleket?

 

fg

Előzmény: Dulifuli (609)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.31 0 0 609

A puding próbája a leves... Ja, nem, az evés.  :-)

Előzmény: fejesg_abony (608)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.03.31 0 0 608

Igen; pl. a Firefox frissítései között is volt "ismeretlenhibás"... Végülis ingyenes, ne pattogjunk.

 

Még 1 ötletem van, hívatkozva a javaslatodra: mivel nem merek a már most működő (de csak az új leveleket látó) Thb-de foglalkozni, letöltenék egy régi Portable változatot, és ezzel próbálnám meg, amit leírtál.

 

Szerinted fog menni?

 

fejesg

Előzmény: Dulifuli (607)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.31 0 0 607

Hümm-hümm. Nálam eddig ez mindig működött. Igaz, hogy én nem a legújabb hiperszuper csilivili verziót használom, hanem az 1.5.0.14-est (éppen azért, mert az legalább működik). Esetleg Te is megpróbálkozhatnál valami más verzióval.

Előzmény: fejesg_abony (606)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.03.30 0 0 606

Majdnem igazad van. A Sent és Inbox mellől kitöröltem az msf-eket, újraindítottam a Th-et, molyolt 1 sort, de nem jelezte ki a leveleket...

Előzmény: Dulifuli (605)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.30 0 0 605

Ha csak a kiterjesztés nélküli Inbox és Sent állományt másoltad vissza, akkor talán csak az a gond, hogy a hozzájuk tartozó leírók (msf vagy más kiterjesztéssel) igazából nem azokhoz tartoznak. Szerintem nézd meg, és ha megvan az Inbox és a Sent ugyanolyan mérettel, mint amekkorában lementetted, viszont vannak mellettük Inbox, illetve Sent kezdetű, de kiterjesztéssel rendelkező nevű állományok is, akkor azokat töröld, hogy csak a kiterjesztés nélküli maradjon meg, és utána indítsd el újra a Thunderbird programot! Ha igazam van, akkor ezután a gyűjtők megnyitásakor molyol egy kicsit, amíg elkészíti az új összefoglaló állományt, de aztán látni fogod a leveleket.

Előzmény: fejesg_abony (604)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.03.30 0 0 604

Üdv.

 

Lehet, hogy elrontottam a sorrendeket. Először csináltam 1 üres POSTA könyvtárat a D:-n, majd a Thb futása közben módosítottam a postafiók helyét (és a helyi mappákat) a C:Documents...Thunderbirdprofiles... - ről a D:POSTA helyre.

 

Erre a Thb gyártott vmi új Inbox-ot, meg ilyesmiket. Átmásoltam a C:...Thunderbird könyvtár tartalmát a D:mentésbe és pendrive-on átvittem a saját szgépemre is. Itt csináltam 1 új postafiókot, a Thb gyártott neki Inbox, Local, izéket.

 

Leállítottam a Thb-et, és felülírtam az így elkészült filéket a kollégám Inbox, Local és Sent file-jaival.

 

Újraindítva a Thb-et az új postafiókban látom a kollégám törölt elemeit, de a beérkezett és elküldött üres.... Ez a baj. Mit lehet tenni, hogy visszanyerhessem a beérkező és elküldött leveleket? 3 év munkája van bennük................................

 

fejesg

Előzmény: Dulifuli (603)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.29 0 0 603

Egész pontosan mit adtál meg új helynek?

Amúgy ha tényleg csak másoltad, akkor aligha ronthatatd el annyira, hogy ne lehessen visszaállítani. Különben nem kellett volna az egészet átmásolni, elég lett volna csak azt a két mappát, ami a Profiles, <saját profil>, Mail alatt van, és ezt a kettőt megadni, ahogy írtad.

Előzmény: fejesg_abony (602)
fejesg_abony Creative Commons License 2011.03.28 0 0 602

Sziasztok!

 

Nagy bajban vagyok. Munkatársam XP-s számítógépét próbáltam gatyába rázni. A C partíció dugig, a D kong az ürességtől - át akartam költöztetni a levelezőt.

 

A C:Docuemts....Application Data...Thunderbird könyvtárat átmásoltam a D-re, és a Thb-ben megjelöltem a felhasználónál és a helyi mappáknál az új helyet.

 

Erre a Thb megzakkant, új könyvtárakat gyártott magának, és most nem látszanak 3 év levelei................ Mit rontottam el? Meg lehet még javítanI?

 

Előre is köszi a válaszokat: fejesg

csomorbalazs Creative Commons License 2011.03.24 0 0 601

Nem telepítettem semmit.

A számítógép friss, ropogós, nemrég lett bekonfigurálva rajta minden, és 1-2 hete működik a levelező rajta.

 

Ezzel az egy e-maillel volt a probléma, ugyanis mióta nem nyúltam hozzá, azóta nem jelentkezik.

Kipróbáltam direktbe is, minden levélre tudok válaszolni, aztán ha megpróbálok 'arra a bizonyosra', az már nem sikerül, és utána nem megy a többinél sem. Valamiért nem tudja betölteni a válasznál az idézendő szöveget, és ez teljesen kiakasztja a szövegmezőt a szoftver újraindításáig.

A levélnek érdekes háttérképe is van, nem tudom ezzel összefügghet-e.

 

Igazából nem is nagyon érdekel a probléma maga, mivel már megoldottam azzal hogy nem akarok válaszolni a kérdéses levélre, csak érdekességképp vázoltam a helyzetet.

Előzmény: Dulifuli (600)
Dulifuli Creative Commons License 2011.03.22 0 0 600

Néha nálam is előfordul, hogy valami nem akar működni. Ilyenkor általában mindent becsukok a fő ablak kivételével (mármint Thunderbirdből), és újra megpróbálom, amit akartam. Többnyire működni szokott. Egyébként nem lehet, hogy valami más vacakot is feltettél?

Előzmény: csomorbalazs (599)
csomorbalazs Creative Commons License 2011.03.20 0 0 599

Nos, mégsem a toolbar volt a hibás.

Kaptam egy olyan levelet, amire amikor válaszolni próbáltam nem tudta betölteni a tartalmat, és a levelező újraiindításáig a szövegmező teljesen inaktív lett.

csomorbalazs Creative Commons License 2011.03.20 0 0 598

Skípe toolbar volt fent, letöröltem, és rendbejött.

Érdekes.

 

Komolyan van összefüggés a kettő között?

Dulifuli Creative Commons License 2011.03.19 0 0 597

Nem telepítettél fel mostanában valamit a gépedre? Például Google Toolbar, vagy valami hasonló. Ha igen, akkor szerintem próbáld meg azt leszedni! Ha nem, vagy ez nem segít, akkor próbálkozz a rendszerednek a visszaállításával! Ha Windowst használsz, akkor abban alighanem van ilyen, XP-ben például a Kellékek, Rendszereszközök alatt.

Ha ez sem segít, akkor nincs sok ötletem, hacsak nincs valamilyen teljes rendszermentésed, amit vissza lehetne állítani.

Előzmény: csomorbalazs (596)
csomorbalazs Creative Commons License 2011.03.18 0 0 596

Pontosítok, egyáltalán nem tudok levelet írni, mert a szövegmező inaktív, nem lehet belekattintani.

Aki tudja a megoldást azt kérem írjon.

csomorbalazs Creative Commons License 2011.03.18 0 0 595

Olyan problémám jelentkezett, hogy a beérkezett üzenetek közül, amikor válaszolni szeretnék valakinek, akkor a tárgyat még át tudom írni, de üzenetnek semmit sem lehet beírni, és az eredeti üzenet sem látszik (ahogy annak lennie kéne).

Az a 'mező' ahova az üzenetet kéne írnom, nem is aktív, hiába kattintok rá.

Ez vajon mitől lehet?

 

Minden levelemnél ezt csinálja tegnap óta, abszolút nem tudok senkinek sem válaszolni.

Ha letölröm és újratelepítem a programot, akkor a levelek megmaradnak?

Ez fontos lenne, mert több mint 3000 fontos levelem van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!