Keresés

Részletes keresés

prita100 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3481

18-áig!

Előzmény: érdeklődő 49 (3476)
kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3480

Írj egy privit, ha gondolod, a susannakirner@gmail.com címre és akkor megbeszéljük!

Előzmény: Snukibodza (3466)
kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3479

Ha kijösztök a hotelől és fölmentek a főútra, van ott egy benzinkút, ott lehet ilyesmit kapni. Más nincs a közelben, sajnos.

Előzmény: tirah (3469)
kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3478

A Malpas nagyon kellemes hotel, szeretni fogjátok! Van kisbuszuk is, ami rendszeresen közlekedik a "saját" partszakaszuk (a Cornaro Beach), meg a hotel között. Agia Napába lesz majd buszos transzfer, van, aki a csúszdaparkba megy, van akik hajókázni, van, aki a Nissi Beacre fürdeni. 

Előzmény: aamewa (3470)
kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3477

Nincs. A Salamishoz viszonylag közel van a város, taxival be lehet menni olyan 12 €-ért, de van a hotelnek is busza, ami bevisz napi 3x, meg vissza is hoz. Tavaly úgy emléxem 15 TL volt oda-vissza.
A Kaya, az már zűrösebb. Ott a közelben semmi nincs, a legnagyobb "kaland", ha átsétáltok a Noah's Ark hotelbe, de az sincs valami közel, van vagy 1,5 km. Onnan is megy be szállodai busz a városba, de csak hetente 2x, legalábbis tavaly így volt...

Előzmény: hunaqua (3473)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3476

Lehet hogy összefutunk . Meddig maradtok ??

Előzmény: prita100 (3475)
prita100 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 3475

Június 11. Ketten 

Előzmény: érdeklődő 49 (3472)
Stella70 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 3474

Isten őrizz, hogy még a ciprusi nyaralás alatt is magyarokkal legyek...

Előzmény: prita100 (3471)
hunaqua Creative Commons License 2016.05.29 0 0 3473

A Kaya Artemis vagy a Salamis bay közelében van valami ,bazár vagy hasonló?Ahová este ki lehet sétálni?

érdeklődő 49 Creative Commons License 2016.05.28 0 0 3472

Ti mikor mentek ?? Mi juni. 15 -től  4 fő

Előzmény: prita100 (3471)
prita100 Creative Commons License 2016.05.28 0 1 3471

Örülök hogy más magyar is lesz a Sempatiban, kicsit ránk ilyesztettek az utazási irodában hogy ritkán adnak el helyet abba a szállodába. Azért jól esik nyaralás alatt is anyanyelvet hallani mástól. Remélem nem csalódunk a szállodában. Valóban nagyon messze van Lapta központjától?? 

Előzmény: érdeklődő 49 (3439)
aamewa Creative Commons License 2016.05.24 0 0 3470

Sziasztok ! 

 

Olvasgatom már egy ideje a fórumot és utána néztem hova utazunk mielőtt befizettük volna a nyaralást ..... 

Itt rákerestem de a Malpas Hotelről nem találtam túl sok információt , pedig kíváncsi lennék véleményekre. A tripadvisor oldalán olvastam hozzászólásokat mikor döntöttünk a hotelről ,azok pozitívak voltak. 

 

Négyen megyünk augusztus 17 -től A Malpasba ,2 felnőtt és 2 gyerek ( 8 és 11 évesek ) .

 

Azt szeretném kérdezni hogy az északi részről hogyan tudunk eljutni mondjuk a csúszdaparkba vagy a Nissi beachre . Autóbérléssel kapcsolatban azt csak most olvastam hogy az északi részről nem engednek át a délire ? Igaz ez ? Akkor van távolsági buszjárat vagy marad a taxi ? Mivel a szállodának nincsenek csúszdái ,ezért gondoltam 1 napra elmennénk a waterparkba .

 

Válaszokat előre is köszönöm !

tirah Creative Commons License 2016.05.23 0 0 3469

Van az Ada Beach  hotel mellett vásárlási lehetoség??? pl ásványvíz, jégkrém stb?????

csaba08 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3468

Szia!

 

Én az Ada Beachet választanám a Top Set helyet.

 

Üdv: Csabi

Előzmény: tirah (3463)
csaba08 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3467

Szia Kinga!

 

NEM kell útlevél, ha Larnacara érkezel!

 

Üdv: Csabi

http://www.nctohungary.com/

 

Előzmény: Snukibodza (3466)
Snukibodza Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3466

Sziasztok,

 

Mi júli16-23-ig mennénk Ciprusra, de Larnaka reptérre érkezünk. Ha szeretnénk átmenni északra akkor kell az útlevél ugye jól látom? Illetve olyan segítséget szeretnék kérni, hogy ki tud olyan autókölcsönzőt kint ahol nem kérnek hitelkártyát? Tavaly találtunk Kértán is több ilyet (persze mind helyi cég volt), gondolom itt is van!? Esetleg tudnátok ajánlani?

 

Köszönöm,

Kinga

kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3465

Kijött a program, less rá légyszi! 

Előzmény: Majja317 (3460)
kirnerzsuzsa Creative Commons License 2016.05.18 0 0 3464

KEDVESEIM, itt vannak az idei kirándulások!!! A napokat a helyi kínálatnak megfelelően fogjuk alakítani...Mindig pici, légkondis busszal, családias hangulatban történnek a kirándulásaink! Családoknak, baráti társaságoknak, saját tervezésű privát programokat is szívesen lebonyolítunk! Jelentkezés Kirner Zsuzsa hivatásos idegenvezetőnél a susannakirner@gmail.com -on, vagy Cilárik Csabinál.

KIRÁNDULÁSOK A TÖRÖK RÉSZRŐL

 

NICOSIA-KYRENIA (Laptából, Kyreniából és Famagustából)
Kombinált kirándulás  Kyreniába és Nicosiába. Reggel először a csodaszép kora-gótikus apátságot, Bella Pais-ot látogatjuk meg, majd félórás szabadprogram a varázslatos kyreniai kikötőben. Ezután a Szt.Hilarion vár megmászása következik, amiről a világ egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé. Disney ennek a várnak az alapján tervezte meg a Hófehérke című film várkastélyát. A kora délutáni órákban Nicosiába buszozunk, megismerjük mind a török, mind a görög Nicosia belvárosának nevezetességeit, majd 2 ½ óra szabadidő vásárlásra.
Szükséges: Útlevél, vagy személyi igazolvány.

 

Kirándulás Kyreniából és Laptából  a görög részre 1.

Korai reggeli után a bűbájos Lefkara nevű falucskát látogatjuk meg. Itt megismerkedhetünk a helyi asszonyok gyönyörűséges hímzéseivel és a falu ezüstműveseinek fantasztikus ezüstcsipkéivel. Ezután Larnacába utazunk, ahol megnézzük az 1125 éves Szt. Lázár templomot és elidőzünk a bazárnegyedben. Utunkat a meseszép Agia Napában végezzük. Itt megtekintjük a fél évezredes velencei kolostort, a romantikus halászkikötőt, majd fürdőzés következik a sziget legszebb strandján, a Nissi Beachen. Vacsora a hotelben.    

Szükséges: Útlevél, vagy személyi igazolvány; fürdőruha, törülköző. 

 

Kirándulás  Kyreniából és Laptából a görög részre 2.

Korai reggeli után indulunk a Troodos-hegységbe. Séta a bűbájos Kakopetria faluban, borkóstolással egybekötött ejtőzés a csúcs közelében, 1850 m magason, majd a déli lankákon fekvő  Omodhos falu megtekintése, ahol újabb fajta borokat, pálinkákat tesztelhetünk, további tipikus helyi édességeket és olívabogyóból készült mártogatósokat. Ezután Paphos városába utazunk, ahol megnézzük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait, majd szabadidő a halászkikötőben. Hazaúton fürdőzés Afrodité-sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett a habokból. Hazatérés végig az autópályán. Vacsora a hotelben.

Szükséges: útlevél, vagy személyi igazolvány, fürdőruha, törülköző. 


Kirándulás   Kyreniából és Laptából a görög részre 3.
Korai reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk a bűbájos  óvárosban, megnézzük a bazárt és a piacot.  Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot, meg a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Afrodité sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett  a habokból. Itt van fürdőzési lehetőség, majd le is lehet zuhanyozni édesvízzel.
Szükséges: Útlevél, vagy személyi igazolvány; fürdőruha, törülköző.    

   

Kirándulás  Famagustából  a görög részre 
Korai reggeli után indulunk Limassol városába, ahol elidőzünk a bűbájos  óvárosban, megnézzük a bazárt és a piacot.  Innen fölkapaszkodunk a Troodos-hegységbe és egy bor- és édességkóstolással egybekötött sétát teszünk az elragadó Omodhos falucskában. Ezt követően Paphosba megyünk, ahol megnézzük a Dionűszosz-ház kétezer éves mozaikjait, a Szt. Pál oszlopot, meg a halászkikötőt. Visszaúton megállunk egy órácskára Afrodité sziklájánál, ahol a szépség és szerelem istennője megszületett a habokból. Itt van fürdőzési lehetőség, majd le is lehet zuhanyozni édesvízzel.
Szükséges: Útlevél, vagy személyi igazolvány; fürdőruha, törülköző.         

 

        

 

Famagusta
Famagusta a sziget kulturális és történelmi szempontból kiemelkedő városa. Először Salamis városának ősi maradványait tekintjük meg. Az antik világ egyik leggazdagabb városának jó állapotban fennmaradt részei a fürdő, a színház, a tornacsarnok, valamint freskó- és mozaikrészletek. Utunkat a Szent Barnabás monostornál folytatjuk, mely Ciprus legjelentősebb szentjének, az önálló ciprusi Ortodox Egyház megteremtőjének állít emléket. Itt találták meg Szent Barnabás földi maradványait és az ő kézírásával másolt Mátyás Evangéliumot. Az ikonmúzeum, a régészeti múzeum, továbbá az  apostol sírjának megtekintésével folytatjuk utunkat. Végül Famagusta óvárosának felfedezése következik, köztük az Othello Torony, a Velencei Erőd, a Szt.Miklós, és még számos templom maradványa, majd szomorú nevezetesség következik: a halott város. Kirándulásunkat fürdőzéssel fejezzük be Famagusta aranyhomokos tengerpartján.

 

Három vár  kirándulás     (Kyreniából, Laptából, Famagustából és a görög részről)
Ezen  a kizárólag ínyenceknek való kiránduláson megismerjük az Ötujjú-hegység 3 gyönyörű fellegvárát, a Szt. Hiláriont, a Buffaventót és a Kantara várat. A világ egyik legszebb kilátásaiban részesülhetünk a túra által, ámulatból ámulatba esve!  Miután lelkesen megmásztuk a várakat, boldogítva magunkat a gondolattal, hogy a szállodában bevett kalóriák egy részét sikerült ledolgoznunk, napunkat egy csodálatos napnyugta előtti fürdőzéssel tetőzzük be Famagusta aranyhomokos tengerpartján. Szükséges: edzőcipő, fürdőruha, törülköző.

KIRÁNDULÁSOK A GÖRÖG RÉSZRŐL 

 

KÖRUTAZÁS A FŐVÁROSBA ÉS A TÖRÖK RÉSZRE 
Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után rövid szabadidő, majd átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az Agia Sofia templommal, a piaccal és a bazárral. Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Megnézzük az ezeréves erődben a hajómúzeumot, ami a világ legrégibb (2300 éves) víz alatt talált fahajóját rejti magában. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados kora-gótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját. Ezután Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal) Kirándulásunkat a „halott város” megtekintésével zárjuk.
Szükséges útlevél, vagy személyi igazolvány!

 

LIMASSOL, OMODHOS, PAPHOS, AFRODITÉ-SZIKLÁJA
Kirándulásunk során megismerjük Ciprus második legnagyobb városát, Limassolt. Szabadidőzünk a bazárban, sétálunk egyet az óvárosban, majd fölbuszozunk a hegyekbe, ahol a bűbájos Omodhos falucskában borkóstolóban részesülünk és különböző, olívabogyóból készült finomságokkal, helyi édességekkel is megbarátkozhatunk. Ezután Paphosba utazunk, ahol megtekintjük a Dionűszosz-házat a csodaszép, közel kétezer éves mozaikpadlóival, az odeont és a Szt. Pál oszlopot. Szabadidő a halászkikötőben. Hazafelé megállunk fürdőzni Afrodité születési helyén.

 

LARNACA-TEVEPARK-LEFKARA  
Kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. Larnacában megnézzük az 1115 éves Szt. Lázár templomot, sétálunk egyet a Promenádon, majd a tevepark felé vesszük az irányt, ahol mindenki kpróbálhatja, milyen érzés a sivatag hajóján imbolyogni! Innen Lefkarába buszozunk és megcsodáljuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit, továbbá az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. 

 

tirah Creative Commons License 2016.05.16 -1 0 3463

Kedves Csaba! Mi a múlt éven a Laptában nyaraltunk ami szerintunk az árnak megfelelo volt. Az idén a TopSet-et néztuk szeretném tudni, hogy van- e a hotel kozelében kis bolt vásárlási lehetoségre, és  az Ada Beach kozelében is? melyiket válasszuk?

Vid ispán Creative Commons License 2016.05.12 0 0 3462

A múlt hét végén és e hét elején egy rendezvény kapcsán öt napot töltöttem a Salamis Bay Contiban, csak a legjobbakat tudom a szállodáról mondani.

Előzmény: kicsililavirag (3461)
kicsililavirag Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3461

Sziasztok !

2016 július 13-20 ig megyünk a Salamis Bay Conti hotelbe jön akkor valaki ?Clau 28 meg írnád észrevételeidet a szállodával és a fakultatívokkal kapcsolatba ?Átalakitó kell ?Előre is köszönöm Ibolya

Majja317 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 3460

Én is még márciusban írtam Kirner Zsuzsának. Vele szeretnénk fakultatív kirándulásra menni. Nekem azt írta, hogy amint kijön a pontos programterv elküldi. De a török és a görög részre is szervez kirándulást. ☺

érdeklődő 49 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 3459

Én tegnap írtam a Zsuzsinak , ma kapok választ . Mi 06. 15. indulunk .

Előzmény: Rike. (3458)
Rike. Creative Commons License 2016.05.02 0 0 3458

Szia Csabi!

Kirner Zsuzsi milyen programokat szervez? 

Szeretném megkérdezni, megy-e valaki M-o-ról júni. 22-én a TopSetbe? 

Szeretnénk "felfedezni" a környéket , mivel tegyük mit javasolsz és mit nézzünk meg, mi az amit nem szabad kihagyni? 

Üdv.: Rike

Pheebe Creative Commons License 2016.05.01 0 0 3457

Szia Csaba, köszönöm, hétfőn kereslek,szép hétvégét!

Előzmény: csaba08 (3454)
Vid ispán Creative Commons License 2016.04.27 0 0 3456

Köszönöm. Nem foglaltam sehova, egy meghívásnak teszek eleget.

Előzmény: csaba08 (3455)
csaba08 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 3455

Szia!

 

Teljesen mindegy. 

Én javasolnám mindkettőt.

Nagyobb költekezéshez az eurót, apróbbakhoz a lírát.

Napi költség keret? Na ne hülyéskedj! :))) Te tudod mi érdekel és mire szoktál költeni általában... Határ a csillagos ég. :)

 

Az ellátás "elvileg adott"?! :) elvileg? Jajjj istenem, hova foglaltál?! :))) 

 

Üdv: Csabi 

Előzmény: Vid ispán (3453)
csaba08 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 3454

Szia Mariann!

 

Hívhatsz bármikor! Várom!

 

Üdv: Csabi

Előzmény: Pheebe (3452)
Vid ispán Creative Commons License 2016.04.25 0 0 3453

Kedves Csaba, illetve többiek: eurót vagy török lírát érdemes vinni, esetleg mindkettőt? És egy napra számítva kb. mennyit, ha az ellátás elvileg adott?

Pheebe Creative Commons License 2016.04.24 0 0 3452

Kedves Csaba! Köszönöm a kontaktot, jövő héten kereslek telefonon, neked melyik időpont a kedvezőbb? Délelőtt, vagy délután? Esetleg estefelé is hívhatlak? Köszönöm, Mariann

Előzmény: csaba08 (3451)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!