Keresés

Részletes keresés

Katica_bogár Creative Commons License 2009.07.15 0 0 562

Sziasztok!

 

A fentebbi lakásokból látszik, hogy a még eladatlan lakások kertjeiben a parlagfű is nő boldogan. Ezzel is kéne valamit kezdeni.

Valamelyik napon a ház előtt parkoló barátaimnak magyarázta el egy kedves velünklakó, hogy hogyan lehet úgy beállni a garázsba, hogy nem laksz itt, nyitás, zárás stb... No comment.

 

Katica

megyerizs Creative Commons License 2009.07.14 0 0 561
Sziasztok!

Én ma kora este, amikor hazaértem tapasztaltam, hogy a HOK... rendszámú ezüst színű Opel Astra megállt a garázskapu előtt, kiszálltak belőle bejöttek az ajtón és bentről kinyitották a garázskaput, a bejárati ajtó pedig nyitva maradt.

Valamint az A 4.-en valamelyik agyoniskolázott személy egy szatyor szemetet a folyosót záró kitámasztott ajtó mögé dobott, valamint végig le van verve a fal. Gondolom a bútorszállítók lehettek ilyen okostojások.

A gazolást mi már egyszer elkezdtük, a homokozó körül megcsináltuk, meg ha lemegyünk a gyerekekkel, akkor mindig húzgálok ki egy adagot.
Ez állítólag még a kivitelező feladata lenne, mert nem adta át a közös képviselőnek vagy valami ilyesmit mondtak. Később majd a takarítónő feladata lesz.

UPC-sek tapasztaltak már internet kimaradást?1 hete kötötték át a rendszert, mert mesésen működött az internetem (hol volt, hol nem volt) és tegnap egész este megint nem működött. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és kapcsolgattak jobbra-balra, majd egyeztettünk egy időpontot, hogy holnap megnézik. Ma működik rendesen.

További szép estét!
Előzmény: sirpg (559)
B703 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 560

Kedves mindenki!

 

Fokozottan szeretnék megkérni mindenkit, hogy a bejárati illetve garázs ajtóra nagyon figyejünk oda, ugyanis vasárnap délelőtt eltűnt a garázsból a kerékpárunk, pedig le volt láncolva a korláthoz.

A többi kerékpárral nem tudom, hogy mi a helyzet, az elmúlt hetekben kb 2-3 másikat is láttam leláncolva, melyeket szintén nem látok mostanában (bár ez még nem jelent semmit).

 

Szóval kérlek, ha becsukod a bejárati ajtót, ellenőrizd le, hogy tényleg bezáródott-e, illetve ha a garázsból kihajtasz, várd meg, míg az ajtó lezáródik (azon a 2 percen már semmi sem fog múlni).

 

Szerintem ez mindannyiunk érdeke....

 

Köszönöm!

 

 

sirpg Creative Commons License 2009.07.14 0 0 559

Sziasztok,

 

Először is a villanyszerelő. Nem tudom mennyire olcsó, de megbízható.

06-20-2088-055.

 

Zsozsi81, egy koccintásra lehet beugrunk hozzátok! :)))

 

!!!!!!!!!!!!!!Egy más jellegű kérés. !!!!!!!!!!!

 

Vasárnap virradóra ismeretlenek elvitték a garázsban kikötött bringámat.

Kérek mindenkit, hogy figyelje a garázskaput és ne hajtson el úgy, hogy még nem csukódott le. Természetesen a bejárati ajtóra is ügyelni kellene, mert párszor én is tapasztaltam, hogy nem záródott be. Légyszives Figyeljünk egymásra és az értékeinkre!

 

Ami a beázásokat illeti, jegyzőkönyveztetni kellene, mert elsikkad a dolog és úgy járunk mint egyik ismerősöm, hogy 4-5 éve megy a jogi huzavona, hogy ezt kinek is kellene rendbetenni. (Kivitelező-lakóközösség)

 

Japp még egy dolog, láttam, hogy a gaz, fű kellő képpen kezd elburjánzni. Ez kinek lenne a feladata? Vagy más megközelítésből, kinek volna kedve egy kis kollektív ténykedéshez? :)

 

Egyenlőre ennyi!

További szép napot mindenkinek!

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.13 0 0 558
FANTÁZIA Konyha Stúdió

 

Nálunk a méret a lényeg. Egyedi méretű bútorok felmérése, tervezése, gyártása és beépítése.

Vállaljuk konyha, előszoba, háló, gardrób és egyedi elképzelésű speciális bútorok készítését / pl.: íróasztal, vitrin, éjjeli szekrény, autós gyerekágy/.

 

Fantáziájának mi nem szabunk határt.

 

Referenciák:

www.butor.pici80.fotoalbum.hu

 

Ingyenes felmérés, rövid határidő.

Előzetes időpontegyeztetés.

 

Horváth Péter Róbert  20/475-03-99

fantaziakonyha@gmail.com

 

Honlap: http://wcs.oisz.hu/46262/fantazia-konyha-studio.html

Zsozsi81 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 557
Szia Roan, köszi, már várom, van pár dolog amiről jó lenne beszélni!

Tud esetleg valaki egy jó de olcsó villanyszerelőt? Ha igen légyszí írjátok meg!

Jövő héten csütörtökön este szeretnénk egy kis lakásavatót tartani a barátainkkal, de szeretettel látunk mindenkit, akinek van kedve, és egy kis ideje, nézzen fel hozzánk az A507-be
majd igyekszünk nem nagyon lármázni :)

valamikor jó lenne egy házavatót is tartani, egy kicsit megismerkedni egymással
Előzmény: Roan1 (556)
Roan1 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 556

Szia!

 

Hivatalos lakógyűlés nem volt, csak afféle közös képviselői fogadóóra, ha jól emlékszem, 22-e körül. Azt beszéltük, hogy egy hónap múlva lesz, így kb. 2 hetet kell még várnod.

 

R

Előzmény: Zsozsi81 (555)
Zsozsi81 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 555
Sziasztok!

A héten nekünk is sikerült végre beköltöznünk, összességében szuper minden, mondjuk az ajtó tényleg gáz így, a kivitelezőnek is mondtam és megmagyarázta, hogy így a jó, ez emberekben van a hiba, hogy nem csukják be maguk után rendesen :) jó fej
szerintem 1-2 ezer forintot lakásonként simán megér, hogy lecseréltessük

Mikor lesz lakóközgyűlés, ott az ilyeneket meg lehetne beszélni?

Tegnap jó nagy eső volt, az ötödiken (A ép) a lift előtt lett tócsa, ahogy néztük az elektromos kapcsolókból folyt a víz, vagyis az elektromos vezetékeknek fúrt vájatok áznak be, pedig még 2 szint volt fölöttünk, ezt is meg kellene nézetni.

Más: ha van valakinek esetleg kiadó tárolója, az szóljon pls. és megegyezünk, mert kivennénk!!!

Zsolt

Előzmény: Lakó_001 (554)
Lakó_001 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 554

A mostani zár tényleg nem a nyolcadik kerületre való, én támogatom, hogy legyen egy profibb zár a bejárati ajtón, lakásonként 1000Ft a közös költségből nem tétel.
A garázskapu nyitógombos szekrényre pedig zárat kell rakni, és oda kell figyelni, hogy ha valaki kimegy rajta, mást ne engedjen be, és várja meg, amíg lezáródik a kapu.

Közös képviselő úr!
Engem az aggaszt kicsit, hogy a kazánházból úgy hallatszik, mintha a kazánok reggeltől estig egész nap mennének. Eladatlan lakásokban mehet valahol a fűtés? Vagy lehet, hogy valami nem jól van beállítva, vagy méretezve, és emiatt egész nap üzemelnek a kazánok? Ha jól tudom, a Ciprus-háznál ugyanilyen problémák miatt szenvedtek a lakók.

Előzmény: Roan1 (553)
Roan1 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 553

Sziasztok!

 

A B épület fölszintjén a garázs felőli ajtóval szemközt lévő fal teljesen el volt ázva a hétvégén, miközben a lift csak annyit írt ki, hogy "tűzoltó ment". A többi emeleten pedig a lefelé nyíl világított, és csendes zúgást lehetett hallani. Remélhetőleg ez nem lesz így minden esőzéskor, mert bár elég sportosnak érzem magam, a sok lépcsőzést azért annyira nem kívánom.

 

Viszont valaki felvilágosíthatna, hogy az a hiperzár pontosan mit is tud? Ha tényleg hasznos, nem vagyok ellene. Egyébként én még mindig úgy érzem, hogy esélyesebb, hogy a le nem eresztett garázskapun jönnek be az illetéktelenek.

 

üdv

 

R

 

 

Előzmény: Lakó_001 (552)
Lakó_001 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 552
Ez azért nem túl jó hír, hogy ha esik egy nagy eső, leáll a lift. Ennek nem így kéne működnie.
A takarítónő, akit én láttam, valószínűleg a kivitelezőnek a saját takarítója, aki a lakás átadások előtt takarít. Ma reggel is kint cigiztek hárman a belső udvaron, a bejárati ajtót pedig két markos legény tartotta tárva-nyitva, simán beengedtek kérdezés nélkül.
Előzmény: megyerizs (551)
megyerizs Creative Commons License 2009.06.29 0 0 551
Sziasztok!
Állítólag a nagy esőzéseknek köszönhetően beázott a lift, most hogy mind a kettő-e az t nem tudom.
Az A épületben délelőtt volt áramszünet is, éppen mentem fel a lifttel kinyílt és áramszünet lett. Örültem, hogy nem ragadtam be:), meg hogy nem voltak velem a gyerekek:)))
Ennek köszönhetően a kazán is leállt, így este melegvíz sem volt, de jött a Közös Képviselő és visszakapcsolta.
Nekem még az internet is elment (upc).Valaki tapasztalt internet kimaradást?

A takarítónő biztos nem hagyta nyitva az ajtót ,mert Ő vasárnap este jön és akkor takarít, reggel már nincs itt, de mindig bezárja. Én már többször találkoztam Vele és láttam is, hogy bezárja.
De valamelyik nap a zár nyelve nem kattant be, így hiába húztam be az ajtót nem záródott be, így kulccsal bezártam. Majd jött egy ferdeszemű és kinyitotta, de nem zárta vissza.Erről ennyit.
A párom már rájött, hogyan lehet visszakattintani az ajtónyelvet, valamit állítani kell fent rajta, de még nem mutatta meg.

Bocsi a sok szövegért,
Üdv,
megyerizs
A306 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 550
Sziasztok!

Én mindenképpen javaslom a 104e-s zárat.
Előzmény: megyerizs (545)
B703 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 549

Tegnap este és ma reggel is megvizsgáltuk a B épületi liftet a földszintről a 7-ig, és biztosan állíthatom, hogy sehol sincs kitámasztva az ajtaja, valami műszaki gond lehet vele.

 

Szólok a közös képviselőnek.

 

 

 

 

Előzmény: Lakó_001 (548)
Lakó_001 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 548
Nekem a parkolással kapcsolatban lenne annyi észrevételem, hogy akiknek nincs parkolójuk, mégis beállnak, legalább ne az út közepén álljanak meg, hogy alig lehessen őket kikerülni...
Illetve a narancssárga nissan micra gazdája is odafigyelhetne, hogy úgy álljon oda a helyére, hogy attól még teljesen ki lehessen nyitni a vele szembe levő tároló ajtaját.
Egyelőre ennyi, illetve a B lépcsőházban reggel nem működött a lift, lehet, hogy valaki csak kitámasztotta az ajtaját valamelyik felsőbb szinten, a lényeg, hogy nem jött le.
Illetve még mindig nem sikerül mindenkinek a főbejárati ajtót becsukni, ma is ahogy odaértem, előttem jött ki valaki (lehet, hogy a takarítónőnk volt), és simán nyitva hagyta a főbejáratot..
Roan1 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 547
Sziasztok!

Behatolási próbálkozást még nem láttam, de egy kérésem lenne minden autótulajdonoshoz, aki a garázsban áll. Egyik reggel ugyanis volt alkalmam megfigyelni, hogy egy hölgy kiáll a garázsból, majd elhajt az autójával úgy, hogy a kapu nyitva maradt... A garázskapu záródási ideje elég sok (már a sarkon is befordult, mire a kapu elindult lefelé), így csak az nem jön be, aki nem akar.

Tehát: ha a bejárati ajtót zárjuk, akkor kérem, hogy a garázskapura is figyeljen mindenki! Aki kinyitja, zárja is le, vagy várja meg míg lezáródik.

köszönöm

R
Előzmény: oribsoka (546)
oribsoka Creative Commons License 2009.06.26 0 0 546

Sziasztok!

 

Valóban sokszor fordul elő, hogy nyitva az ajtó, ezért is írtuk ki utólagos engedelmetekkel, hogy figyeljünk erre oda.

 

Mivel csak egy bejárat van a kocsibeállót leszámítva a 100 lakásos társasházban nem jelentene nagy költséget senkinek.

 

Valamint a jövőben energiatakarékos megoldásokon is elgondolkodhatunk, pl, energiatakarékos izzók, ami a közös költségben biztos vissza jönne.

 

Végül, de nem utolsósorban nem lenne véletlenül kedvetek valamelyik hétvégén "ismerkedő" estet tartani?

 

Üdv.

 

Oribsoka

megyerizs Creative Commons License 2009.06.26 0 0 545
Sziasztok!

Nem is csodálom, bármikor jövök-megyek az ajtó nincs bezárva.
Ráadásul többször tapasztaltam, hogy hiába behúzom magam után az ajtót nem kattan, nem záródik be.
Olyankor fogom a kulcsomat és rázárom. Ezért utólag is elnézést, de védem a tulajdonunkat!Nem kicseszésből.
Ha lehet mindenki vigyen magával mindig kulcsot.

Szerintem elgondolkodhatnánk azon a 104000Ft-os záron!

Üdv,
megyerizs
Előzmény: oribsoka (544)
oribsoka Creative Commons License 2009.06.25 0 0 544

Sziasztok!

 

Tapasztalt-e már valaki a házban idegenkezűséget? Pl be akartak törni hozzá, ajtófeszegetés...

 

Nálunk a táralónál próbálkoztak, nem mintha bármi érték lenne bent.

 

Üdv.

 

Oribsoka

Előzmény: Roan1 (543)
Roan1 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 543

Szia!

 

Köszi, közben úgy döntöttem, hogy a használati utasítás ezen része nettó hülyeség, így simán felfúrtam a plafonba. Remélem, mindenkinél van még áram;)

 

Igen, azt én is láttam, hogy az összes lámpabúra szétolvadt az udvaron, ami igencsak dícséretes egy ilyen frissen épült házban... Az már csak részletkérdés, hogy a bejárattól az udvari ajtó felé vezető lépcsőn sem működik a világítás (pedig ez belső).

 

Ha ma el tudok menni a fogadóórára, akkor megemlítem a közös képviselőnek.

 

üdv

 

R

Előzmény: megyerizs (541)
Képvisel Creative Commons License 2009.06.16 0 0 542
Kedves Tulajdonosok!
A takarító hölgy talált egy Audi kulcs csomót távirányítóval!
irodámba beadta. Átvehető!
megyerizs Creative Commons License 2009.06.13 0 0 541
Szia,
Mi fúrtunk a mennyezetbe, bár ezt a pontot nem vettük észre a használati utasításba.
De azt a nagyokosok nem vették észre, hogy mindenhova 60W-os izzókat tettek és égnek szét a foglalatok, meg az udvaron a lámpabúra.
Előzmény: Roan1 (539)
B703 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 540

Sziasztok!

 

Aki külső banktól vesz fel hitelt, nektek is nehezen akarnak utalni?

Mert nálam a Volksbank úgy adta ki a nyilatkozatát, hogy akkor veszi le a jelzáloghitelt a lakásomról, ha a teljes vételár ki van egyenlítve, az elején fizett 150.000 Ft ügyvédi dj, ami szintén a vételár része nem egyértelműen beazonosítható, mivel az ügyvéd úgy utalta tovább a letéti számlára közlemény nélkül, hogy több 150.000 Ft-ot összevont, és kb 2 millió Ft került továbbutalásra egy összegben. Ezért a jogászok nem engedik utalni a hitelt, mert félnek, h a Volksbank nem veszi le a jelzálogot a hitel folyósítása után.

 

Ez másnál is felmerült problémaként?

 

Köszi!

Roan1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 539

Sziasztok!

 

Valaki már szerelt fel mennyezetre lámpát vagy csillárt? Mert a lakás használati utasításában az áll, hogy a mennyezetbe fúrni tilos. Anélkül viszont elég nehéz...

 

köszi

 

R

Képvisel Creative Commons License 2009.06.10 0 0 538
Kedves Mindenki!
Már kint van a lista! kérek mindenkit a vízóra állásaikat kiírni szíveskedjen. A hideg vízóra kék szinű a meleg vízóra piros. segítségüket köszönöm!
Pócsi Sándor
Előzmény: megyerizs (537)
megyerizs Creative Commons License 2009.06.08 0 0 537
Sziasztok!

Ma beszéltem a közös képviselővel és megkért, hogy jelezzem a lakóknak, hogy a vízórájukat olvassák le.
A faliújságon lesz egy lista, amibe a saját név mellé bele kellene írni az óraállást.

Előre is köszi,
megyerizs
megyerizs Creative Commons License 2009.06.07 0 0 536
Sziasztok!

Megkérünk minden kedves lakót, hogy ha elhagyják otthonaikat KULCSOT vigyenek magukkal, mert a lenti ajtót, ha bezárják , akkor kóddal nem fogják tudni kinyitni.:))))

Valamint a kartondobozokat a háztól 50m-re található konténerbe vagy mellé tegyétek le légyszíves,mert azt csak onnan viszi el a kukásautó.

A belső udvaron lévő lámpákból utólagos engedélyetekkel kicsavartam az izzókat (csak az úton lévőkhöz nem nyúltam), mert valamelyik okostojás a ráírt 40W-ot izzó helyett 60W-ossal szerelte, így szétégett az összes műanyagbúra és a kisfiam azt morzsolgatta:(

Erről majd jó lenne egy lakógyűlést tartani, mert a folyosókon is 60W-os izzók vannak és persze már a 6-ból csak 5 ég a többi foglalatja vagy szétégett vagy kiégtek.

Köszi
megyerizs
A402
Előzmény: A505 (502)
Roan1 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 535

Sziasztok!

 

Nálam annyi fejlemény van, hogy átvettem a lakást, anélkül, hogy kifizettem volna a kötbért... Tehát vagy nagyon nincsenek képben a befizetésekkel, vagy csak ijesztgetni próbálnak. Amúgy március 31-től számolnak kötbért, mondván, a szerződésben eddig vállalták az átadást - ami nem igaz, nekem 2008. december 31. szerepel.

 

Most a cégünk ügyvédjével írattam egy levelet, melyben felszólítjuk őket a kötbér tartozásuk kifizetésére. A levelet még nem küldtem el, de majd kíváncsi leszek a reakcióra:) Az előző kettőre (amit én írtam, nem ügyvéd) semmi válasz nem jött, remlem, most másképp lesz.

 

üdv

 

Előzmény: Zsozsi81 (534)
Zsozsi81 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 534
szia

mi is kaptunk szép kötbérfizetéses levelet
fordultál végül ügyvédhez? meg tudod adni az elérhetőségét?

novemberben beadtuk a hitelkérelmet, a projektfinanszírozóhoz, mindenben megfeleltünk, rajtunk egy nap nem múlott, nem érezzük jogosnak, hogy most mi fizessünk kötbért azért,mert a beruházó nem tudta beszerezni időben a különböző papírokat, ami a saját bankjuknak kellett

Zsolt
Előzmény: Roan1 (531)
B703 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 533
Mitől számítják a késedelmi kamatot?
Előzmény: Lakó_001 (532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!