Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

janobá Creative Commons License 2022.02.07 0 0 1602

Ok. Köszi. Csak az ami bosszant hogy a hirdetések nagy részében, ahol a kapcsoló is látszik, beleírják a felszereltségbe "esőszenzor" Amit én vásároltam abban is jelen volt!

Ezeket a képeket is hirdetésekből töltöttem le, ahol szerepelt a szenzor, meg még egy pár dolog ami nem valós. NEPPER becsület!

Csak aki típust vált, az nem ismerheti a felszereltségeket. (alap+hozzákért dolgok)

Valakinek hátha segítünk ezzel is hogy mit nézzen ha vásárol használt autót!

 

Előzmény: Mafer (1601)
Mafer Creative Commons License 2022.02.07 0 0 1601

Üdvözlet!

 

Ha az ablaktörlő kapcsolón a 0 és 1-es fokozat között --- van, akkor az szakaszos üzem, és a szabályozóval a két törlés között eltelt időt lehet állítani.

Ha az ablaktörlő kapcsolón a 0 és 1-es fokozat között AUTO van, akkor az esőérzékelős, és a szabályozóval az érzékenységet lehet állítani.

Tehát a képen látható esetben nincs esőérzékelő a kocsiban.

Előzmény: janobá (1599)
janobá Creative Commons License 2022.02.07 0 0 1600

Szép napot!

Van ám élet a fórumon, nem győzöm olvasni :)

Egy kérdés hátha valakiket még érdekel rajtam kívül is.

Ki milyen motorolajra esküszik? A gyári ajánlás a SELL HELIX PROFESIONÁL AF 5w30. MotorG4LC 1.4 MPI.

Vannak itt "öreg" motorosok is. mi a tapasztalat?

 

janobá Creative Commons License 2022.02.02 0 0 1599

janobá Creative Commons License 2022.02.02 0 0 1598

A baloldali kapcsolókkal nincs problémám. De azért kösz. Az ablaktörlő  eső érzékelő , (ha van ilyen nekem) érdekelne. Nem igazán fontos dolog, de most bogozom ki hogy mi a felszereltsége. Esetleg ha van szenzor, az látható helyen van e? Mert az már tisztázná a dolgot.

Előzmény: tux (1597)
tux Creative Commons License 2022.02.01 0 0 1597

A baloldali a bajuszkapcsoló a világítás kapcsoló, annak az Auto állása a világítást kapcsolja napszak függvényében.

Előzmény: janobá (1596)
janobá Creative Commons License 2022.02.01 0 0 1596

Üdvözlet mindenkinek. Kérdésem lenne az ablaktörlő bajuszkapcsolóról. Ez a kép nem az én kormányom ,de a kapcsoló ugyan ez. Nos állitólag a felszereltség tartalmaz esőérzékelő szenzort. Ha én ezt szakaszos törlésre kapcsolom, akkor az szakaszos törlés , eső nélkül is szakaszosan müködik. Az ütemet tudom rajta szabályozni. A hirdetéseket nézegetve ilyen kapcsolóval is beírják az esőszenzort. (ez a kép is onnan van) A kezelési utmutatóban a szaggatott vonal helyet "AUTO" felirat van. A gépem 2019-es. Nos mi a vélemény? 

misinator Creative Commons License 2022.01.31 0 0 1595

Felszereltség:

Számomra - részletezés nélkül - pont az ideális és kedves a Life konfiguráció mind kívül, mind belül, mind felszereltségben.

Egyedül a fényre sötétedő belső visszapillantó tükör hiányzik, de annak hiányát - kizárólag(!) a hátsó szélvédőn, egy közepes árnyalatú fóliázással oldom meg.

 

Kifejezetten ez a nappali menetfény tetszik!

 

Igen, kis kijelzős fejegység van benne, nem kértem bele érintőképernyőt.

Megértem azt, aki azzal veszi, én már az "érintőképernyő autóban" megoldáshoz fejben öreg és maradi vagyok; nekem elég és jó, ha telefonom az.

Ha majd csak érintőképernyőset lehet már venni mondjuk 15 év múlva (és még élek stb.), akkor természetesen megbarátkozok vele.

 

Natúr fényezésű, sorrendben; sárga, piros, kék saját autóm volt eddig.

Fehéret szerettem volna végre, hiszen - valahol olvastam, egy olasz formatervező szerint - egy szép autó lehet fehér is.

Rengeteget vezettem fehér autókat, imádtam a drámai sikerélményét a kézi mosásuknak, annak eredményének.

 

Amit pluszba rendeltem, az az ülés és kormányfűtés. Ehhez rendelni kell - a nekem nem hiányzó - bőr kormányt, váltógombot is.

Még vészpótkereket rendeltem ezen felül. A 30 hivatásos év alatt három defektem volt, mindhárom esetben az egyéb megoldások (defektjavító, kompresszor) az út szélén hagytak volna:

- Egy középső kapukitámasztó szétvágta a futófelületet,

- teherautó laprugókengyel(!) befordult a gumiba,

- erdei út szélén srégen vágott akác csonk (repülőnap Kecskeméten, pisis utasok...) átfúrta a gumi oldalfalát.

 

A Comfort felszereltségnél már a lágyhibrid; "Smartgreen verziója van ennek a motorkának, ahhoz nem rendelhető pótkerék (hacsak nem helyet foglal a csomagtartóban úgy-ahogy rögzítve).

 

Gondolom és remélem, hogy eddig bevált és megkedvelted a szívómotoros gépedet!

Előzmény: www.octinfo.com (1592)
misinator Creative Commons License 2022.01.31 0 0 1594

Egyelőre még nincs nálam, s még nincs meg az alváz és üregvédelem sem. Elkerülte a figyelmed; semmi gond.

Most egyszerre - annyira nem néztem szét - hat vagy hét új autó érkezett a kereskedésbe. Az évben az elsők, amik ide érkeztek!

Elsőre az volt a mondás, hogy egy hét után már át is vehetem, de amikor mondtam, hogy ez mondhatni szülinapi ajándék, jött a kérdés, hogy az mikor van? Szerintem megkönnyebbült az értékesítésvezető, amikor mondtam, hogy a - mostani héthez képest - jövő héten, hiszen így szerintem nyugodtan tud előbb azokkal foglalkozni, akiknek tényleg sürgős, vagy már elég türelmetlenek...

Úgyhogy ünnepélyesen beírta a naptárjába az időpontot és barátságos mosollyal közölte:

 - "Akkor a születésnapodon adjuk át délután két órakor!"

Ahogy írtam is, szerencsére ezután - a teleírt naptár ellenére - rögtön át is veszik az autót az alváz és üregvédősök, amiben nyilván szerepet játszik az is, hogy tavaly náluk rendeltem meg az Albea kezelését is, illetve szereztem egy kuncsaftot is nekik.

 

Az alváz és üregvédelemmel tehát az 1.4-es, nyolcszelepes Albeával van tapasztalatom, idézem az első itteni hozzászólásomat:

 

"...Amúgy meg addig ki sem hozom a kereskedésből, amíg az udvarukban levő Dinitrolos alváz/üregvédősök nem csendesítik még tovább - a 15 éves, amúgy sok, magasabb kategóriájú, vele nagyjából egy időben gyártott autótól is eleve csendesebb  (pl. 1.4, 1.6 Golf IV, Seat Altea 1.6 XL, Skoda Octavia 1.6 stb.)  Albeámnak is kifejezetten jót tett a kezelés. Kicsit olyan a hangcsillapító hatása, mint amikor téli reggelen rámész az autóddal a szűz hóval borított útra..."

 

A "ráncfelvarrás előtti (1.2 16V, 1.6 16V) Albea (próbáltam őket) leginkább kategóriájában átlagos pl. zajszintű autó volt. Nem találom, de a ráncfelvarráskor kiadott gyári közlemény kihangsúlyozta, hogy nagy súlyt fektettek a zajcsillapítás javítására (is).

Ez sikerült is nekik, hiszen 120-as tempónál csendesen lehet benne beszélgetni benne elöl, s tisztán lehet érteni azt is, ha a hátul ülők beszélnek szintén így.

Azért ez az idézetben említett, akkortájt gyártott, említett motorú típusokra nem igazán jelenthető ki...(Pl. amíg az Albea motorja ilyen tempónál 3000-et forog, ezek meg eleve zajosabban 4000-et).

Na ehhez képest a kezelés után ugyanez  a zajszint a nem hiteles, de viszonyításhoz megfelelő "Spectroid" frekvencia jelleggörbe ábrázoló mobilalkalmazással méricskélve feljebb ment 135-140-es tempóra.

 

Sajnos csak városban kipróbálva az 1.5-ös DPI-s I30-at, az ott, elsőre nem tűnt csendesebbnek, mint a kezelt Albea.

 

Majd beszámolok az első benyomásaimról. Persze, mivel egyből nekiesnek az autónak (így nem kap az alja sem koszt, sem nedvességet, főleg nem sót) ezért "előtte-utána" viszonyítási alap nem lesz.

 

 

Előzmény: Jax1980 (1590)
misinator Creative Commons License 2022.01.31 0 0 1593

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!

Örülök, hogy neked is tetszik!

Előzmény: Lalu74 (1589)
www.octinfo.com Creative Commons License 2022.01.31 0 0 1592

Gratula!

Ez pont olyan, mint az enyém!

Színe, felszereltsége.

Motor, váltó, az nem.

 

Life?

Annak van ilyen nappali menetfénye.

Meg kis kijelzős fejegység?

Előzmény: misinator (1588)
Benben Creative Commons License 2022.01.30 0 0 1591

"Mennyire lett csendesebb a futómű zaj?"

Nálam ez volt a "válóok", no meg az 1.4 szívó, a hangját is hallatta pályatempónál.

Amúgy meg nagyon rendben volt az autó. Kár, hogy erre nem fordítottak nagyobb figyelmet.

Előzmény: Jax1980 (1590)
Jax1980 Creative Commons License 2022.01.30 0 0 1590

Szia! Gratula az autóhoz. A plusz alváz védelem, hogy sikerült? Mennyire lett csendesebb a futómű zaj? Nekem ez az egy bajom van csak az új I30-ammal. Érdes útfelületen elég zavaró. Igaz alvázvédő előtt nem tudom mennyi tapasztalatod volt, de most miként értékeled?

 

Ķöszi

Előzmény: misinator (1588)
Lalu74 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 1589

Gratulálok, szép autó!Használjátok egészséggel és hibamentesen! 

Előzmény: misinator (1588)
misinator Creative Commons License 2022.01.28 0 1 1588

A megrendeléskor - de rég is volt; ugye tavaly június utolsó napján - a szalon értékesítésvezetője megígérte, hogy amikor gyártásba kerül az autónk, akkor értesít.

 A járvány előtti papírforma szerint ez szeptemberi gyártás lett volna.

Az előszerződésben dec. 31-ét adtak meg átadási határidőnek, de reményüket fejezték ki, hogy jó eséllyel a karácsonyfa alá kerülhet az AUTÓ.

 

Nem került. A szerződés további pontja alapján mi azért végül a múlt héten úgy döntöttünk a párommal, hogy innentől és egyről kezdve minden nap 1 százalékkal több esélyt adunk arra, hogy végre jönni fog a várva várt telefonhívás. Amikor is elfogom tartani magamtól a telefont és fel fogok hangosan kurjantani a jó hírre.

 

...aztán utána csak trélerre kerül egyszer...

 

Ahogy a tv híradókban szokták a - sokszor nem is - szemtanúk mondani a nélkülözhetetlen információkat; éppen ebédeltem a munkahelyi étteremben a kollégáimmal, amikor jött a várt hívás tegnap:

- Elkészült az autó...

- ...itt van a szalon udvarán...

 

Nem kurjantottam a körülményekre való tekintettel, csak vigyorogtam, mint a vadalma, meg beleejtettem a kanalat a levesbe (fontos információ ugye).

Meg megnéztem a kapott MMS-t.

Úgyhogy - elrohanva a szalonba - megegyeztünk, hogy a születésnapomon fogják átadni - természetesen az ajándék négy téli gumira átszerelve.

Átballagva a telephely udvarán a Dinitrol technikával dolgozó alváz és üregvédő vállalkozáshoz, megegyeztünk, hogy a kedvemért szétfeszítik a naptárukat és az ünnepélyes esemény után 50 métert megtéve átveszik az autót kezelésre (elsősorban a további zajcsillapítás miatt rendeltem meg).

Úgyhogy még vagy három hét.

 

A kapott MMS az 1.0 DCT-ről:

Frissítés:

Benéztünk ma délután a szalonba, hogy egy-két dolgot átbeszéljünk, illetve a párom is végre meglássa az AUTÓT.

Az persze sehol (ebben az ínséges időben biztos valaki rálicitált, s elvitték...)

 

Épp az átgumizáson volt bent a műhelyben; nem vártuk meg.

 

Pont emiatt (meg éppen nem volt net) pontos információt nem tudott adni az értékesítésvezető, de talán, ha egy napot állt a gyár udvarán.

Akik meg érintőképernyővel kapnák, azoké legyártás után még sokszor hetekig aszalódik ott.

Van, akié meg bürokratikus okokból még erre is ráfejel még egy hónapot.

Szóval viszonylag szerencsések vagyunk!

 

Köszönöm a türelmet.

 

misinator Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1587
Előzmény: JaniT010 (1586)
JaniT010 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 1586

Sziasztok Hyundai i30 fastback 1.0 t-gdi vásárlás előtt állok 

Kinek mik a tapasztalatok 

Főleg motorikusan érdekel

Előre is köszi 

janobá Creative Commons License 2022.01.22 0 0 1585

Köszi. Már csütörtökön léptem, s ide is elküldtem. Innét legalább kaptam egy "gépi" válasz levelet. 2-7nap válaszolnak azt írták. :))

Előzmény: Benben (1584)
Benben Creative Commons License 2022.01.22 0 0 1584

No ez nem túl bíztató. Nekem, a megkeresést követő második nap válaszoltak, igaz ennek már lassan két és fél éve.

 

Próbáld meg ezt: https://www.hyundai.hu/kapcsolat  

A felajánlottak közül, az ötödik lehetőséget választanám, így talán felveszik veled a kapcsolatot.

Előzmény: janobá (1583)
janobá Creative Commons License 2022.01.20 0 0 1583

Üdvözlet! Írtam az általad megadott email címre. Nos még semmiféle válasz ne jött. Ez volt múlthét szombat, ma csütörtök még semmi. Gondolod foglalkoznak ezek velem?

Vagy hosszabb várólistájuk van? Valami más ötlet, vagy várjak még szerinted?

 

Előzmény: Benben (1561)
misinator Creative Commons License 2022.01.17 0 0 1582

A fel nem ismert hiba oka még jobb;-)

 

Kórház által 1991-es Mk3-as szívódízel 9 személyes Ford Transit. Valamikor 1995-2005 között történt.

Mivel majdnem tőgázas autópálya tempónál (105 km/h) fejhangon üvöltött a differenciálmű, ezért engedélyt kapott a szállítási csoport, hogy a márkaszervizben (odahordtuk; jól gazdálkodó intézmény volt) oldassuk meg a problémát.

A szerviz újrahézagolta a difit, valamivel csendesebb lett, de mondták, hogy csere nélkül ettől már nem lesz csendesebb.

Emellett télre kapott új téli gumikat is a felnikre.

Másnap, teljesen terheléskor; amikor beült 8 beteg + a csomagjaik (katonai hálózsákok; légzőszervi barlangterápia), a sebességgel arányosan változó sűrűségű erőteljesen kopogó hang jelent meg - a hátsó futómű felől.

Márkaszervizbe vissza, hibajelenség elmond. Délben érdeklődés; ők nem tapasztaltak semmit.

Teljes terhelésnél sem?

- Ja! ...ők azt nem próbálták...

Másnap újra érdeklődés: Cserélni kell a differenciálművet; kitört egy fog.

Csere. Nem volt olcsó.

Beül 8 beteg. Kopogás újra.

- Akkor biztos féltengely.

Akkori főnököm dönt: A Forddal ellentétben a Nissan szervizzel viszont teljesen elégedettek vagyunk! Vigyük oda!

Nissan: Féltengelyek és kerékcsapágyak cseréje.

Kicserélték.
Hiba továbbra is fennáll. (De a cseréket vitán felül elvégezték)

 

...megálltam egy általam ismert tényleg olajsaras, pusztult műhelyű szerelőnél.

(Cigibe beleszív, a füsttől hunyorog)

- Állj rá az aknára, te meg fiam adjál le nekem egy hegesztőpálcát az aknába (akkor még nem volt elterjedve a gyorskötöző)

Megvártam a műhely előtt.

- Kész; mehetsz.

- Mit fizetünk?

- Semmit, na haladjál, kell az akna.

- De mi volt a baj?

- A kerekeket átgumizták, de már a felni belső oldalára is kellett rakniuk ellensúlyt. A lógó kézifékkötélbe meg - amikor leült a karosszéria a terheléstől - az egyik oldalon belevert az ellensúly...

 

 

Előzmény: Lalu74 (1581)
Lalu74 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 1581

Ez az alvázszámos, nagyon jó! 😅😅

Előzmény: misinator (1580)
misinator Creative Commons License 2022.01.16 0 0 1580

Sajnos a márkaszerviz sem garancia önmagában a minőségi munkára.

Munkám során túl gyakran találkoztam döbbenetes elfuserálásokkal. Csak címszavakban hirtelen abból, ami az általam vezetett járművekkel (Transitok) történt:

- Fel nem ismert hiba ok, alkatrészek cseréje után persze a hibajelenség maradt. Egy olajsaras műhely hárította el a hibát. Ingyen.

- Elrontott kormánymű(!).

- Lakatoláskor véletlenül kivágott alvázszám.

Előzmény: Lalu74 (1579)
Lalu74 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 1579

Egy pénteki történet,lehet belőle tanulni! Itthon voltam az autómon jelez a narancssárga motorjelző lámpa(kb. 5éve világit)tudtam hogy a lambaszonda végett de hát viszem müszakira ilyenkor ki szoktam  előtte töröltetni és pár hétig birja! (16 éves autó évi 3 ezer kilóméter mostanában!) Bemegyek mondom mi a gondom, oké jön a "szerelő" (szerintem tanuló) elviszi az autót hátra, kint várok 45 perc jön vissza! Le izzadtam amiket elmondtak szegény autóról! Hütőfolyadékos tartály üres, folyik az olaj(garázsba, se viz, se olaj nyom a betonon.) felületi rozsda az alvázon(16 éves autó) kifúj a kipufogó azért dobja a jelet meg megkeveri a katalizátort! Oké mondom, otthon áttbeszéljük mi legyen! Több 100 ezer forintos javitásról irtak egy listát csak az alvázvédelem volt majdnem 150 ezer!Hazaértem felnyitom az elejét,volt otthon fagyálló gondoltam fel öntöm a tartályt. Próbálom önteni, de szinte tele van fél dl nem ment bele. A szélvédőmosó tartály meg üres volt, na most én arra gondolok hogy ez a jó ember összekeverte a két tartályt! Olajszint max.alatt kicsivel, ha folyik az olaj elmondása szerint akkor miért nem fogy a motorból?Rámhozták a frászt 18 ezer forintból mert ennyit kértek! Szerelőm beteg, soha nem szoktam vinni m. szervizbe, de nem is fogom! Persze garanciális autó más téma, de igy nem! 

Benben Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1578

"szerelő félárú márkaszervizes"

No ez pont így van nálam is.

De ő is közelebb van már a nyugdíjhoz mint a tanuló évekhez.

Viszont az off német konszern vasait javítja, nagyon régóta. Manapság már nem is vállal mást, és ezt meg is tudom érteni.

Nagy morogva, több évtizedes, ismeretségünk, és az ennyi idő alatt kialakult barátságunk okán, még csak-csak elvállalta volna az i30-at, de már nem akartam ezzel terhelni. 

Előzmény: misinator (1574)
misinator Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1577

Na, ezt néztem be :-)

Előzmény: misinator (1576)
misinator Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1576

A hivatkozást elrontottam; neked akartam válaszolni.

Előzmény: Benben (1570)
leslieearth Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1575

nincs olyan amely közúton legálisan használható lenne.

Előzmény: Katyina (1572)
misinator Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1574

Az olajcserét, szűrőket az Albeán magam szoktam cserélni.

A váltóolajat, fékfolyadékot, hűtőfolyadékot, fékbetéteket, vezérlést stb. már a márkaszervizre hagyom.

A Nagypolszkin a fékfolyadékon kívül (légtelenítés) ezeket még mind magam végeztem 18 évig.

Az Albeán a hűtőfolyadék csere után az egyszer használatos gyárit pótlandó kommersz hipermarketes AWAB bilincs - persze dugóban araszolva - megadta magát. Érdekes; a Polák nem volt erre finnyás...

Na ott engedtem el a motorolajon és a szűrőkön kívül minden más otthoni szerelését. (Mondjuk nem is "karvastagságúak" az alkatrészek, mint az elődjén)

Eleve pl. a vezérléshez célszerszám kell, a vezérműszíj meg nem a Polák feszítő nélküli egyszerű lánca...

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/162/1624/16245/1624557_aeed1a0c347851f8ec1f18753ce82f3b_wm.jpg

 

Amit meg a lengyel vason nem egyedül vagy magam szereltem, azt meg - ahogy Te is - "fele árú" szerelőkkel; autószerelő sógorral, ismerősökkel.

 

Ők sajnos már lerobbantak - már a sajátjukat sem tudják maguk szerelni - megöregedtek, illetve meghaltak :-(

 

Az Albeára már nem maradt szerelőm (aki volt amúgy még otthon is szerelő félárú márkaszervizes, otthon már az sem szerel senkinek, örül, hogy a munkaidőt végig tudja dolgozni).

 

Szóval marad a márkaszerviz (a műhelyfőnök évfolyamtársam volt, a raktáros, a szerelők is mind korrektek, jó fejek).

 

A Hyundainál meg eleve 5 évig ez nem lesz kérdés...

 

Sic transit gloria mundi...

 

 

Előzmény: Benben (1570)
gearbest Creative Commons License 2022.01.15 0 0 1573
Előzmény: Katyina (1572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!