Ez a topik azért nyílt, hogy segítse a kezdő írók ismertté válását. Igaz ugyan, hogy még én se vagyok ismert író, de ez a topik pont arra lesz jó, hogy megosszuk egymás között a tapasztalatainkat. Várom mindazon ember jelentkezését, akik most indulnak el az úton, illetve akik már befutottak, mert tőlük tanulhatnánk a legtöbbet. Várom továbbá azon topikolókat is, akik el tudják mondani, hogy miben rejlenek egy jó könyv alapjai. Leginkább scifiben és fantasy-ban gondolkodom, de más témáktól sem zárkózom el.
Mindent összevéve várok mindenkit, akinek jó ötlete van arra, hogyan lehetne jó könyvet alkotni (témát, világot tekintve), illetve hogyan érdemes könyvet kiadatni.
Köszönöm a választ!!! Ezzel is valamelyest segítettél!!! Kedves Dawn szívesen megismernélek, ha nincs ellenedre, és ha gondolod, akkor megoszthatnánk, amit eddig tudhatunk az írás művészetéről. Bár sokat még én sem tudok róla, pedig itt lenne az ideje, hogy megmutassam magam a nagy világnak, nem csak úgy írogatni, hogy senki se lássa. Persze ez nem ilyen könnyű, de amint tudom megteszem a további lépéseket. Még egyszer köszi a segítséget!!!!
Szia. Én nem tudom a választ a kérdésedre, viszont engem is érdekelne. Mi lenne, ha megpróbálnánk tapasztalatokat cserélni, vagy segítenénk egymásnak ezen a rögös úton elboldogulni? :) Ha gondolod, akkor írj. :)
Sziasztok! Bizonyára meglehetősen sokan kérdezték már és sokszor válaszoltatok, de szeretném tudni, hogy ha én ki akarom adatni a regényeimet, akkor melyek azok a kiadók ahová célszerű lenne elmenni, milyen formátumban szeretik megkapni egy kezdő író írásait, és ha van már írói nevem azt miként és hol tudom levédetni és azt már azelőtt megtehetem, hogy kiadatnám valahol a regényeket, vagy csak azután tudom ezt megtenni miután szerződésben állok egy kiadóval? Hallottam már olyan kiadókról és meg is kerestem őket, ahol fizetni kellene azért, hogy kiadhassák könyvben, de valahogy ettől azért elhatárolódnék. És azt is tudom, hogy nem igazán lehet ebből megélni, és tudom, hogy ez nem is annyira fontos, de szeretném tudni, hogy akinek sikerült már elérni, hogy kiadják a könyveit mennyit keres ezáltal? Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
3 helyen elírtam. Bocsi, csak nagyon fáradt vagyok. :) Tehát helyesen így van:
Emma Redway egy átlagos 16 éves lány, aki az átlagos középiskolások, átlagos életét éli. Azonban a múltjában vannak olyan fekete foltok, amelyek eddig rejtve maradtak előtte. Egy napon múltja csodás világa hatalmas utazásra szólítja, választási lehetőség nélkül, a mágia és a sötétség birodalmába. Út közben lelkes segítőkre talál, akik próbálják óvni, védelmezni a rémült és összezavarodott lányt, de ők sem képesek megóvni mindentől. Emmának be kell látnia, hogy minden okkal történik, hogy a látszat néha nem fedi a valóságot, és hogy egész élete hazugságokra épült. Az erő azonban, ami születésétől fogva átjárja a testét hamarosan a felszínre tör és kalandok sokaságán kíséri keresztül a lányt, hogy a végén szembenézzen legnagyobb ellenségével... a sötétséggel. A szerelem, a hit, a barátság, a remény és az önfeláldozás, mind más értelmet kapnak Emma szótárában. A csodás történet átkalauzol egy fiatal lány felnőtté válásnak rögös útján, bemutatva az összes fontos állomást, az első pillantástól kezdődően, kalandok és harcok ölelésében tálalva. Montinor félelmetes, sötét, de egyben csodálatos világa egy elképesztő utazásra hívja a lányt, és neki bele kell vetnie magát a történet közepébe, hiszen azt mondják, ő a fény....
Emma Redway egy átlagos 16 éves lány, aki az átlagos középiskolások átlagos életét éli. Azonban a múltjában vannak olyan fekete foltok, amelyek eddig rejtve maradtak előtte. Egy napon múltja csodás világ hatalmas utazásra szólítja, választási lehetőség nélkül, a mágia és a sötétség világába. Út közben lelkes segítőkre talál, akik próbálják óvni, védelmezni a rémült és összezavarodott lányt, de ők sem képesek megóvni mindentől. Emmának be kell látnia, hogy minden okkal történik, hogy a látszat néha nem fedi a valóságot, és hogy egész élete hazugságokra épült. Az erő azonban, ami születésétől fogva átjárja a testét hamarosan a felszínre tör és kalandok sokaságán kíséri keresztül a lányt, hogy a végén szembenézzen legnagyobb ellenségével... a sötétséggel. A szerelem, a hit, a barátság, a remény és az önfeláldozás mind más értelmet kapnak Emma szótárában. A csodás történet átkalauzol egy fiatal lány felnőtté válásnak rögös útján, bemutatva az összes fontos állomást, az első pillantástól kezdődően, kalandok és harcok ölelésében tálalva. Montinor félelmetes, sötét, de egyben csodálatos világra egy elképesztő utazásra hívja a lányt, és neki bele kell vetnie magát a történet közepébe, hiszen azt mondják, ő a fény....
G-portálos vagyok.Ezotéria,fantasy kategóriába.Az ok,hogy miért titkoltam{már amennyire}:Az oldalam pocsék és ami fenn van az édes kevés.
szaleanszovetseg.g-portal.hu
Tudom,hogy az oldalam EGY NAGY NULLA!Ezért megkérnélek titeket:ne írjatok véleményt.{Nagyon is tisztába vagyok gyengéimmel,hibáimmal.Nincs szükségem rá,hogy ezeket újra és újra visszaolvashassam.}KÖSZÖNÖM
Ha egy fórumon, blogon vagy irodalmi portálon előzőleg publikáltad, az bizonyító erejű, hiszen tanúk is vannak. Ha pedig csak az ötlet ellopásáról beszélsz - azt nyugodtan megteheti büntetlenül bárki, ha nyomtatásban is adatod ki.
Nekem eddig sosem volt problémám abból, hogy a Karcolaton publikáltam a műveimet.
Madách mondjuk Az ember tragédiájával "futott be", az "globális" témájú. Móricz viszont a Hét krajcárral, ami viszont jellegzetesen magyar. Azt írd, amihez affinitásod és tehetséged van.
Sziasztok! Több éve írok, rengeteget gyakoroltam úgymond, ezalatt több olyan gyakorlómunka is született, amik tovább csiszolták az íráskészségemet, és azt hiszem elmondhatom hogy lassan kialakult a stílusom is, és szeretném végre megméretni magam, azaz írni egy jó könyvet. Hogy aztán mennyire sikerül hozzá kiadót találni azt nem tudom, de a próbálkozás a lényeg. Ehhez azonban szeretnék kicsit tájékozódni egy érdekes témában, ami szerintem másokat is érdekelne:
Itt Magyarországon a magyar írók milyen jellegű könyvekkel futottak be? Úgy értem (csak hogy jobban kibontsam a kérdést) mennyire kell "magyarra" szabni a könyvet? Mennyire vevők az itthoni kiadók egy Amerikában játszódó krimire, horrorra, akármire? mert ahogy elsőre körbenéztem a hazai piacon, azt látom, hogy a magyar írók csak magyarra szabott könyveket írnak, ami logikus is.
VonBraun!Megnéznéd a blogomat?Tudom,hogy nem jó idő előtt reklámozni,de még senki nem mondott róla véleményt.Kell a pozitív és a negatív kritikai is!Nem egy olyan igazi kisregény,de nagyon sokat dolgoztam vele.
Ezzel együtt van megoldás kész írásmunkák tulajdonjogának és keletkezésének igazolására, ez az úgynevezett műbejegyzés nevű tanúsítvány. Nekem most van egy folyamatban, bár ismétlem: az én műfajom, indíttatásom és céljaim eltérnek a tiédtől, ezért nem példálóztam vele.
Nekem pl. olyan blogom van, amibe csak meghívottak tudnak belépni, itt olvasgathatnak a terveimről, az éppen folyamatban lévő dolgaimról. A honlapomra [saját domain, saját tárhely] pedig csak azok az írásaim kerülnek fel, amelyek már megjelentek nyomtatásban, illetve egyébként is szabadnak szántam, bár ezek inkább rövidebb, ráadásul eléggé jellegzetes témáról szólnak. A regényeimről MAXIMUM egy rövid szinopszis, vagy ha már elkészült a munka, akkor a könyvbe szánt fülszöveg kerül ki publikusra. Ha már - egyes esetekben - éveket dolgozatm rajta, ne kínáljam már én magam fel ingyen valaki másnak. Megjelenés után már más a helyzet, a szerződés megfelelő alakításával el lehet érni, hogy kirakhassam letölthetőre a regényemet. Az emberek még mindig könyvet szeretnek olvasni és nem dokumentumot, tehát a már megjelent mű letölthetővé tétele inkább promóció, mintsem egyszerű olvashatóvá tétel. Egyébként semmi más nem publikus tőlem. Mert jártam már úgy, hogy... Mindegy, ne fessük az ördögöt a falra. A kritikát úgy oldom meg, hogy van már olyan - megbízható - olvasótáborom, akiknek egy-egy fejezetet elküldök az éppen készülő műből, és az arra kapott reakciókból építkezem. Idegen nyelven is írok, ott egyenesen blogot nyitottam a készülő regény számára, de szintén csakis a munka előrehaladását, körülményeit, szervezését, stb. osztom meg, nem magát a történetet. Szóval okosan, hogy amit te írsz, az a tiéd maradjon.
Csepi Balázs vagyok, író, képzőművész. Szeretném a figyelmetekbe ajánlani első könyvemet, ami már előrendelhető.
Ez az első könyv hosszúságú írásom, de már számos novellán túl vagyok és a második könyvem már készülőben van. Bővebb információkat a honlapomon találtok, a felhívás menüpont alatt: http://csepibalazs.nzg.hu
Íme, a könyv rövid ismertetője: Towers Will-i Krónikák: Gyerekmenü
Victor King, egy New York-ban élő sikeres biztonságtechnikai szakember ellátogat szülővárosába, Towers Will-be, hogy részt vegyen a tizenöt éves középiskolai osztálytalálkozóján. Ott ismét találkozik akkori három legjobb barátjával, és kezdetét veszi a kellemesnek ígérkező éjszaka. Azonban az este nem úgy alakul az összejövetel helyszínéül szolgáló Merilin Lelke nevű étteremben, mint ahogy azt várták. Victor a vacsora elfogyasztása után nem tudván parancsolni kettős életének sötétebb oldalának, beoson a vendégek elől rejtett folyosókra, szobákba és rémisztő felfedezést tesz. Vendéglátóik olyan étellel kínálták őket, amitől menten felkavarodik a gyomra és elönti a gyűlölettel teli rémület. Valamint olyan dolgokat lát, amiket legvadabb álmaiban sem tudott elképzelni. Visszatér barátaihoz, és elmesélve a látottakat, immáron négyen térnek vissza, hogy pontot tegyenek az iszonyatos események végére. Szembekerülnek az étterem alkalmazottaival, akikről kiderül, nem tartoznak az emberi fajhoz. Véres küzdelmük sok áldozatot követel, míg a végén eljutnak az éttermet vezető „emberig”. Az épületben ragadt vendégekre pedig borzalmas meglepetések egész sora vár. Vajon sikerül-e megállítani ezt a lidércnyomást? Hőseink túlélhetik-e ezen hegyvidéki kisváros rejtélyessé vált mindennapjait? Kiderül, ha elolvasod ezen könyvet, amely első része egy monumentális könyvsorozatnak.
Az oldalon további írásokat találtok valamint sok szép képanyagot. Az oldal természetesen folyamatosan frissül. Köszönöm a figyelmeteket. Üdvözlettel:
De mit tegyek? Ha valaki el akarja lopni, úgy is megteszi. De a szerzői jogok az enyémek, és ha nem raknám fel, akkor nem tudnék fejlődni. Jó, lehet, hogy így se sokat, mert kevés a kritizáló, de mindenképpen jobb. Tévednék?
Tökéletesen egyet értek a rakétamérnökkel.Éppen ez okból nem ,,pattogok"a saját irományaimmal,mert vannak {hosszú}távú terveim.Ha felteszem meg kiteszem magam a veszélynek,hogy LENYÚLJÁK az ötletem.Sajnos elkövettem azt a hibát,hogy idő előtt REKLÁMOZTAM magam.Ez nagyon nagy meggondolatlanság,volt tőlen.Ezért szégyellem is magam!
Tudod mennyit ér az oldaladra kiírt "Tilos az oldal bármelyik részének engedély nélküli sokszorosítása" mondat? Kb. mint az "ellopni tilos" feliratú papír egy stadion előtt hagyott biciklin. Ingyen adsz ötleteket másoknak, akiknek talán csak ennyi hiányzik a nagy ötlethez.
Sziasztok! Most írom az első regényemet. Úgy tervezem, hogy mire megkezdődik a suli befejezem, és már csak az utómunkákra, javítgatásokra koncentrálok. Ez valamikor szeptember 14.-e körül lesz, mert a fősulik akkor indulnak ugyebár :) Nem tudtok esetleg ajánlani kiadót, ahol érdemes próbálkoznom? Kaland, misztikus és romantikus elemek keverednek a könyvben. Habár még közel sincs kész, az eddigiek mindenkinek tetszettek, aki elolvasta.
Szeretném, hogyha szánnátok egy kis időt az írásaim kritizálására. Elég bénák, de szeretném, ha elmondanátok, hogy mitől. Nagy vonalakban én is tudom, de érdekel a ti véleményetek is.:)
A regényeimet ketten készítjük,én( Árpi) írom a történeteket amelyeket unokatestvérem (Robi) felviszi számítógépre és megformázza a szöveget. A közeljövőben szerkeszt egy honlapot amire felteszünk minden regényemből próbaolvasmányt.Mihelyt kész lesz a megadom a honlapom címét.