Megvan a 7. könyv címe!
Az is biztos, hogy 2007-ben megjelenik!
Csupa jó hír így Karácsony előtt :-).
Kezdődjön hát a visszaszámlálás, legyen ez a "hivatalos" HP7 topic!
Tudom, ez nem nagyon illik ide, de ha valakinek megvan a Qudditch World Cup játék, azt kérem szóljon, nagyon örülnék, mert régóta keresem!! Köszi szépen előre is! :))
Jó, ez oké, de Piton hány milliószor volt már a Grimmauld téren, mint a Főniy Rendjének tagja? Ő is tudta a címet mégsem mondhatta ki....... ezek szerint Ron sem mondhatta volna ki, még ha volt is Billéknél és tudta a címet...... egyébként nekem a Fidelius bűbáj használata kissé homályos......... a harmadik részben sem értettem elsőre ^^" ......
Hát vannak bizonyos megválszolatlan kérdések, hoppanálásügyben is :) Már csak ezért is írhatna egy nyolcadik "magyarázó" könyvet :D én támogatnám.... ^.^
ez tetszik!!! Ez aranyos!! :D Hát, lehet zsupszkulccsal tényleg hamarabb odaért volna ;)
Egyébként pont ma olvastam bele egy kicsit a hetes meg a hatos Potterbe. A hatosban, Piton azt állítja, hogy nem tudja kimondani a Grimmauld tér címét mert nem ő a titokgazda hanem Dumbledore. (Fonó sor c. fejezet, mikor Bellatrixnak mondja)
Erre a hetesben, amikor a Malfoyék pincéjéből akarnak megszökni, Ron ki tudja mondani a Kagylólak címét, pedig Bill a titokgazda! Akkor hogy is van ez????
(lehet csak én vagyok ennyire hüle, de szerintem itt egy pirinyót hibázott JKR..)
Kicsit OFF, de mivel ez az angolos topik ide írom. :) Szóval nézem a 24 c. sorozat 3. évadját az m1-en, és tegnap a 4. rész után esett le, miért ismerős a főgonosz neve, akit Salazarnak hívnak. Aztán mikor utolért a megvilágosulás (bár asszem, nincs ilyen kifejezés) felkiáltottam, hogy "dehát a magyar szinkronban miért nem Malazár?" Párom rámnézett, majd Pitonos megvetéssel felhorkant, "túl sok fanfictiont olvasol, ez a 24 és Dzsekkbauer". :)
És ha már úgyis belekezdtem egy offba, egy másik történetet is hadd osszak meg. Felugrottam egy barátnőmhöz, és ő éppen lázas keresgélésben volt. Kiderült egy fontos céges vacsorára siet, és nem találja a kocsikulcsot. Én is beszálltam segíteni, majd egy mentő ötletem támadt, gondoltam keressük meg inkább a pótkulcsot: "Hol tartod a zsupszkulcsot?" kérdeztem, észre sem véve mit mondtam. Mire ő: "Hüje vagy, ha lenne zsupszkulcsom, nem keresném most ezt a kulcsot", majd minden további nélkül keresgélt tovább, és nem értette min röhögök annyira. Végül taxival ment, pedig zsupszkulccsal tényleg egyszerűbb lett volna. :)
Persze csak a filmes változatban. Én még nem jutottam el odáig, hogy kikockázzam DVD-n, de állítólag a Titkok kamrájának egyik Dd irodás jeleneténél látszik.
hohoho, kettovel! tenyleg kisse executive konyvelosre vettek :))) izé, auditorosra!
Na, elolvastam vegre a 7. konyvet magyarul, es valamiert magyarul jobban tetszik, mint eredetiben. Valahogy dinamikusabb. Nem volt annyira az az erzesem, hogy egesz vegig csak varakoznak es csak veletlenul tortennek a dolgok.
Dumbi hiányos megszólalásai engem is zavartak. Gondolom így akarta JKR egy kissé rejtélyessé tenni, de csak azt érte el, hogy Harry direkt az ellenkezőjét csinálta.
Valahányszor Dd arról értekezik, hogy mennyire szerette HP-t, mindig arra gondolok, hogy vajon milyen sorsot szánt volna neki, ha kevésbé szereti... például, amikor az ötödik részben Harry azon aggódik, hogy Voldemort bármikor megszállhatja őt, Dumbledore szinte mint afféle pótapa bátorítja és vigasztalja őt:
Harry most már válaszra se méltatta a portréalakot. A keze már az ajtógombon volt, mikor Phineas Nigellus unottan utánaszólt: — Üzenetet hoztam neked Albus Dumbledore-tól. Harry megpördült a tengelye körül. — Mit üzen? — Maradj ott, ahol vagy! — Meg se mozdultam! — felelte ingerülten Harry, kezét még mindig az ajtógombon tartva. — Mi az üzenet? — Épp most adtam át, lomha agyú barátom. Maradj ott, ahol vagy! — Miért? — kapott a szón Harry. — Miért akarja, hogy itt maradjak? Mit mondott még? — Semmit — felelte Phineas, és felvonta fél szemöldökét, mintha indiszkrétnek tartaná a kérdést.