Keresés

Részletes keresés

derick08 Creative Commons License 2013.09.08 0 0 2290

Mi egy 50 cm-es robogót béreltünk és nem volt semmi gond vele.

Idegen vezető leakart beszélni mindenkit róla, mert jutalékot kap az autóbérlés után.

Előzmény: hooodocska (2288)
gemike7 Creative Commons License 2013.09.08 0 0 2289

sziasztok !

Érdekelne ,ha valaki volt az Ibusz.-os hajókiránduláson ,a barbecue.-son,mi a véleménye róla,

gondolom ezt más iroda is szerevezi, azt olvastam róla hogy van benne delfin les, búvárkodás , strandolás Xi.-nél, kaja, és visszafelé karaoké a hajón ,mindezt fejenként 55 euro /fő .

tapasztalatokra lennék kiváncsi , 

üdv

gémike  

hooodocska Creative Commons License 2013.09.07 0 0 2288

Kedves Fórumozók!

Nem olvastam el az összes hozzászólást, csak párat itt a végefelé, és mivel amúgy is akartam élménybeszámolót tartani, a kérdéseket, aggályokat olvasva úgy döntöttem, írok egy hosszabb hozzászólást, amiben igyekszem a tapasztalataimat összefoglalni Kefalóniával kapcsolatban.  Írok a szállásról, az árakról, a tavernákról, az autóbérlésről, a kirándulásokról, Argostoliról és Lassiról, valamint a hazautazásról. Ha bármit kihagyok, amire kíváncsiak lennétek, nyugodtan kérdezzetek, válaszolni fogok ígérem! :)

Előre szólok, hogy nagyon hosszú és részletes leszek, úgyhogy azok, akik emiatt beszólnának nekem, ne is vegyék a fáradtságot, inkább most hagyják abba az olvasást! :) A többieknek meg jó szórakozást!

Szóval: aug 19. és 26. között voltam a párommal a Personal Tours szervezésében, Lassiban, a White House apartmanba foglaltunk szállást. Korábban Skala-t terveztük, de megnéztem egy Google Street View-hoz hasonló görög oldalon a képeket, és nálam egyértelműen Lassi nyert. Azt kell hogy mondjam, élőben sem csalódtam a helyben, maximálisan azt kaptam, amit vártam. Lassi amúgy nagyon közel van a reptérhez, kb. 4-5 kilométer, úgyhogy nagyon hamar ott voltunk, és a White House-osokat dobták ki legelsőnek a buszunkból. Itt egy kicsit gondban voltunk, mivel a főút mellett lerakott a busz, és odamutatott a sofőr, hogy merre van a szállás, ami nem volt elég egyértelmű :) De a szupermarketben (Lassi Supermarket) készségesen segítettek, merre menjünk: közvetlenül a szupermarket mellett van egy autókölcsönző, annak az udvarán, a kocsibeállón kell legyalogoni, és hátul található a White House apartman, de ugyanúgy megközelíthető a szupermarket végében levő meredek kis utcácskából.

A szállás:

Korábban azért döntöttünk a White House mellett, mivel azt írták, egyszerű, de jól felszerelt, és közel van a strandhoz. Mindenkinek más az igénye, de mi úgy voltunk vele, hogy az időn legkisebb részét fogjuk ott tölteni, mivel elsősorban strandolni, kirándulni, tavernázni megyünk, nem azért, hogy ott ücsörögjünk, és a szállásban gyönyörködjünk :) Szóval nem voltak hatalmas elvárásaink, és azoknak maximálisan megfelelt az apartman, sőt, több dolgoban felül is múlta azokat. Összességében mondhatom, hogy pozitív csalódás volt. Aranyos kis épület, nekem különösen tetszett a görög stílusó, kék-fehér festés, amiből nem sokat láttam a környéken.

A miénk a 6-os számú apartman volt, ami az épület hátsó felében, a földszinten található és a kertre néz. A kertben szép nagy pálmafák vannak, amik nagyon jól árnyékolták egész nap a teraszt és a szobát is, úgyhogy nap közben, ha épp otthon voltunk, akkor sem légkondiztunk, este viszont már jól jött, mivel akkor is nagyon meleg volt, és nélküle nem igazán tudtunk volna aludni. A légkondi amúgy 30 EUR volt, ha egy teljes hétre megrendeltük, a széfért pedig az előzetes infókkal ellentétben nem kellett fizetni.

A felszereltség tényleg jó, egységesek a bútorok, nekem egyedül az nem tetszett, hogy a franciaágy az egyenlő két összetolt szimpla ággyal, aminek a két matraca között van egy 10 centis rés az ágy keretéből adódóan, de őszintén szólva, az első csalódottság után nem okozott különsebb bosszúságot a dolog :) A szekrényeknél, fésülködőasztalnál (mivel lányból vagyok, ennek különösen örültem :) ) kicsit nehéz kihúzni a fiókokat, de ez sem egy hatalmas probléma. Vállfák vannak a szekrényben (és egy régi vasalót is találtam!), úgyhogy azt feleslegesen vittem, akárcsak a törülközőket, mivel fejenként 1 nagy és 1 kicsi törülközőt adnak, amiket a strandra viszont nem lehet levinni, ésszerű okok miatt. Ja: a takaró amúgy lepedő volt, először kicsit féltem, hogy kevés lesz, de mint korábban mondtam, melegek az éjszakák. Ha valaki fázósabb, egy vékonyabb pokrócot mindenesetre érdemes vinni (ügyelve a bőröndök súlyhatárára, amiről később még ejtek szót).

A konyhában volt mikro, kenyérpirító, vízforraló, Tefal serpenyő, egy-két lábos, sajtreszelő, fakanál, merőkanál, és persze tányérok, evőeszközök, csészék, kancsó, szóval kb. minden, ami kellhet az étkezésekhez. Egyedül a vágódeszkát hiányoltam, de az étkezőasztalon levő viaszosvászonon levő kis vágásokból ítélve mások is így voltak ezzel korábban :) Amit még érdemes vinni, vagy venni: konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs (ez utóbbi kettőt a szerencsés utódaink megörökölhették tőlünk, remélem, hasznukra vált:) ), illetve WC papír!!! Egy tekercset adnak az első nap, és bár 2 naponta jöttek hozzánk takarítani (új törülközőt is adtak, ha ledobtuk a földre, vagy az ágyon hagytuk, ami fel volt akasztva, azt nem cserélték), azt sajnos nem kaptunk újat. Még annyi infó a témában, hogy akik most mennek előszöt Görögországba, nem biztos, hogy tudják, de a wc papírt nem szabad a wc-be dobni, kizárólag a szemetesbe, mert vékonyak a csövek, és hajlamosak az eldugulásra. Furcsa dolog, de egy hétig ki lehet bírni :)

A hűtő első nap a legalacsonyabb fokozatra van állítva, szóval azt mindenképpen érdemes feltekerni 4-5-ös fokozatra, ha hideget is akatok inni :) Egy kis mélyhűtő része is van amúgy, ha jégkockát akartok csinálni, de ezt is érdemes bolti vízből készíteni. A szobában amúgy van egy kis TV is, amin kb. a CNN jön be egyedül nézhető minőségben, szóval aki full HD-s élményre vágyik, az ne ide foglaljon szállást. De azt hiszem, ez megint nem egy kulcskérdés azoknak, akik élményeket szerezni érkeznek Kefaloniára. Ami még fontos, hogy a lámpák, a TV és a légkondi csak akkor működnek, ha a kulcsnak a kártya része be van dugva a kis helyére, és a kulcsot sajnos nem lehet elválasztani tőle, szóval napközben a légkondi biztos nem fog menni, amíg nincs senki otthon. Aki pedig kimegy az apartmanból kulcs nélkül, az támassza ki az ajtót, nehogy kellemetlen meglepetés érje, ha becsapódik a huzat miatt, ugyanis kívülről csak kulccsal nyílik az ajtó:) A teraszon volt még szárítókötél csipeszekkel, műanyag asztal két székkel, ja és van két zuhany az udvaron, ami nagyon hasznos, ha strand után nem akarjuk, hogy a lábuknkról mindenhova potyogjon a homok, érdemes használni.

Összességében: szerintem nagyon hangulatos volt a szállás, mellékelek is egy linket, amin látható néhány általam készített fotó. Ha hasonlattal kellene élnem, egy balatoni 3 csillagos szállodai szoba felszereltségével, minőségével vetekszik. Lerobbantnak semmiképpen nem mondanám, tény, hogy nem vadonatúj minden bútor, de akinek szerintem normálisak és reálisak az elvárásai, főként azt is számításba véve, mennyibe kerül, szerintem maximálisan megéri. Ha legközelebb mennénk, akkor is szívesen választanám, bár még a közeli Minas apartmanok is tetszettek kívülről, belül nem jártam.

Az árak:

Mivel sok mindenki kíváncsi az árakra, és én sem találtam sok használható infót róluk nyaralás előtt, írok ezekről is. A White House közelében két szupermarket található, a Lassi és a Mina, nekem az utóbbi kicsit olcsóbbnak tűnt, de volt, amit ott nem lehett kapni, pl. croissant reggel. Összességében viszont mindenki készüljön fel, hogy az árak 2-3szorosai a magyar áraknak, sajnos ez ellen nincs mit tenni, és hiába mentünk el Argostoliba a Spar-ba, vagy a Carrefour-ba, ott sem volt olyan nagy az árkülönbség (10-20-30 eurocent), sőt, volt, ami a kisboltban olcsóbb is volt. Mindenestre a nagyobb bevásárlásokért érdemes lehet ezeket felkeresni.

Mythos sör 0,33 literes: 80 cent, 0,5 literes: 1,2 EUR

Nestea 1,5 literes: 2,95 EUR, Liptont vettem akciósan, ami még nagyobb is volt 2,5-ért a Mina-ban

Silver Malrboro: 3,8 EUR

Tojás 6db: 1,6 EUR

Kockamargarin 325 gramm: 1,28 EUR

Sonka 100 gramm: 1,95 EUR

Mosogatószer 500ml: 1,2 EUR

Keksz 175 gramm: 1,45

Strandtörülköző, strandkalap: kb. 8 EUR

Búvárszemüveg, pipával: 10 EUR-tól kezdve a csillagos égig :)

Hűtőmágnes: 1,5-2 EUR

Olivás szappan: 2-3 EUR

Ezekben a szupermarketekben amúgy kb. MINDENT lehet kapni :) 

Tavernák:

Ha végigsétáltok Lassiban, tavernát taverna hátán találtok, szerintem minden nap érdemes másikban enni, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsetek :) A kínálat amúgy közel azonos, az ételek íze viszont közel sincs egy színvonalon. Személyes tapasztalaim alapján amit mindenképpen ajánlanék, az a Da Veronica, ami hotel is egyben, mi gyros tálat és csirke souvlaki-t ettünk ott, és isteni volt. Amin meglepődtem, hogy sok helyen az a szokás, hogy amíg vártok a kajára, hoznak pár szelet kenyeret valamilyen mártogatós, kenhető dologgal, pl. fokhagymás vajjal, majonézes mártással, és ezek nagyon finomak, a vacsi végén pedig amikor kéritek a számlát, szintén kedveskednek valamivel, például gyümölccsel, vagy egy kis itallal.

Amúgy egy vacsorát mi átlagosan 20-25 EUR-ból úsztunk meg, de úgy, hogy minden alkalommal egy nagy üveg vizet kértünk csak inni, mert az italoknak szerintem horror ára van, egy üdítő kb. 3 EUR, a sör is kb. 3-3,5. Ami fontos: a palackozott vizek szinte kivétel nélkül szénsavmentesek a görögöknél, éppen ezért a mineral water kifejezést eléggé félre szokták érteni, mivel a bubis vízre asszociálnak. Így történt meg egyszer, hogy kihoztak az egyik étteremben fejenként egy-egy 0,33l-es bubis vizet, ami összességében 6 EUR-t kóstált... :) Nem olcsó mulatság, viszont a "one large bottle of water" annál jobban megéri ;)

Argostoliban is érdemes szerintem tavernázni, mi kétszer ettünk ott, egyszer a Premier nevű helyen, ami nagyon szép, a másiknak sajnos nem tudom, mi volt a neve, de az biztos, hogy a Grill house és a La Gondola között volt a főtéren. Én ott próbáltan ki először a Kleftikot, ami nagyon ízlett, más helyen is próbáltuk utána, de nem ért a nyomába.

Az éttermi árak átlagosan:

Moussaka: 7-8 EUR

Kleftiko: 9-10 EUR

Souvlaki: 8 EUR

Gyros pitában: 3 EUR

Gyros tál: 8-8,5 EUR

Tészták: 6 EUR-tól

Görög sali: 4,5-6 EUR

Autókölcsönzés:

Még az utazás előtt megbeszéltük, hogy nem fogunk kirándulásra befizetni, hanem magunk járjuk be a szigetet, és először azt terveztük, hogy robogót bérlünk. Fontos, hogy a szigeten B kategóriás jogosítvánnyal max. 50 cc-s motort lehet vezetni, amit kb. 55 EUR-ért lehet kölcsönözni 3 napra. DE! Ahogy azt az idegenvezető is elmondta, Kefalónia nem Korfu, itt nem éri meg robogózni, mivel iszonyat szerpentinutak vannak, és nagyon nagy szintkülönbségek. Hát ha valamit megfogadtok a tanácsok közül, ez legyen az, senkinek nem ajánlom, hogy robogóval próbálja meg bejárni (pláne úgy, hogy két személyt szállít a négyütemű) a szigetet, mert az első nagyobb emelkedőn le fog fulladni, arról nem is beszélve, hogy szénné fogtok égni a napon. Sokan járnak robogóval, de hosszabb útra semmiképp sem érdemes vállalkozni vele. Én azt mondanám, hogy aki Argostoli és Lassi között kíván ingázni vele, az nyugodtan tegye meg, de hosszabb távra béreljen autót, ahogy mi is tettük, ugyanis az utakon járva nem egyszer mondtuk el, hogy de jó, hogy nem robogót béreltünk! :)

Az idegenvezető amúgy a szerződött partnerüket, a CBR-t (Budget) fogja ajánlani, mindenkire rábízom, azt választja-e, vagy bevállal-e valami mást. Ami a CBR hátránya, hogy bár a bérlést megelőző nap este hatkor lehet elhozni a kocsit, az utolsó napon azonban már 4kor legkésőbb le kell adni. Magyarán ha csütörtökön jut eszedbe, hogy ma kocsit akarsz bérelni három napra, akkor már szombaton vissza kell vinned délután négyre, míg vannak más autókölcsönzők, ahol a 3 nap valóban 3x24 órát jelent, tehát ha csütörtök délben viszed el, akkor elég vasárnap délben visszavinned. Az idegenvezető amúgy azért ajánlja a CBR-t, mert a full casco-s, önrész nélkül, de más kölcsönzők is működnek hasonló feltételekk, csak rá kell kérdezni.

Mi az ETAM autókölcsönzőt választottuk, elég közel van a White House-hoz, ahogy Argostoli felé sétálunk a főúton, a jobb oldalon található. Egy 900 cc-s Chevrolet Matizt vittünk el 3 napra 150 EUR-ért, és annyi volt még a feltétel, hogy ugyanaddig kell visszatankolnunk a benzint, mint amivel elvittük. A benzin litere amúgy 1,8 EUR volt átlagban a szigeten. Nekünk kettőnknek teljesen megfelelt a kisautó, több személynek inkább magasabb kategóriát ajánlanék, mivel 3 fokozatnál feljebb nem igazán tudtunk váltani vele :) De elvitt mindenhova, klíma, rádió volt benne, és még le is nyomtunk pár jóval vagányabb autót az utakon :) Azért a tapasztalatlanabb sofőröknek (a párom hivatásos sofőr, szóval ő nem fogta annyira vissza magát) azért azt ajánlanám, hogy óvatosan vezessenek, mert van, ahol mésfék sáv széles a szerpentin, igaz, korlát a legtöbb helyen van, de van, ahol érdemes vigyázni :) A buszok mindenesetre dudálnak a kanyarok előtt. 

Térképet amúgy kaptunk az irodától, ami hasznos volt, az alapján elég jól tudtunk tájékozódni, bár a táblák nem mindenhol egyértelműek, van, ahol egyszerűen nem hiszed el, hogy ez a főút :) De mindenhova odataláltunk, és vissza is értünk egyben, eltévedés nélkül. Az idegenvezető amúgy első nap elmondta, hogy érdemes a szigetet autóval bejárni, mit érdemes a szigeten megnézni, ez szerintem igen hasznos, érdemes jegyzetelni :) Természetesen szervezett utakat is ajánl, a következő részt ezzel folytatom.

Kirándulások:

A szervezett utazások 25-45 EUR / fő között mozogtak, volt köztük hajókirándulás, egész napos szigettúra, barbecue party, és elvileg az egész napos Myrtos-i strandolás is szerepelt köztük, de ez nem indult mégsem. Az egész napos szigettúrán szinte mindent bejárnak, ami látványos a szigeten, viszont nekem nagyon sűrűnek tűnt, és később a szigeten barangolva el is képedtem, hogy ezt busszal hogy lehet félelem nélkül bejárni :) Az egész napos szigettúrán szerepel amúgy a Myrtos öböl is, de itt csak fényképezésre van lehetőség, fürdésre nem. 

Szóval mi inkább az autóbérlést és a szabadságot választottuk :) Az infók alapján kiválasztottuk, hova szeretnénk elmenni, így alakult a program a következőképpen:

1. nap leautóztunk délre, Skala-ba, ez kb. egy 40 km-es út, hegyre föl, hegyről le, nagyon látványos, akárcsak maga Skala strandja. A strand amúgy homokosan indul, viszont a part felé haladva átvált aprókavicsosba, úgyhogy itt érdemes vinni valamilyen strandcipőt húzni azoknak, akiknek érzékeny a talpa. A strandolás utána nem az odavezető úton indultunk haza, hanem Poros városa felé, ami egy nagyon aranyos kis kikötőváros, csendes, alig láttunk pár embert. Itt érdemes megállni kicsit megpihenni, mert utána következik az igazi kaland hazafelé, a hegyeken át: kanyargós szerpentinek, 1500 méter feletti magasság, úton átporoló bárányok, és csodás kilátás :)

2. nap északra vettük az irányt, Myrtos felé, korán elindultunk, és jól is tettük, mivel épp időben érkeztünk, 10 és 11 óra között, amikor még viszonylag közel lehetett parkolni a strandhoz, és voltak szabad napágyak. Utána egy-két órával már nem nagyon lehetett helyet találni, de így sem volt túlzsúfolt a strand. Mi úgy terveztük, hogy délután még folytatjuk a túránkat másfelé, de az a látvány, ami ott fogadott bennünket, semmihez sem fogható, így késő délutánig maradtunk. Mindenkinképpen ajánlom, hogy Myrtos-ra látogasson el, mert ilyen szépet nem biztos, hogy lát még az életben :) A strand itt is aprókavicsos, de fehér, ezért gyönyörű szép, ahogy a rikító kék vízzel találkozik. Amúgy nagyon hirtelen mélyül, és hatalmas hullámok jönnek, de nagyon jókat lehet szórakozni a vízben.

3. nap a Melissani tavas barlanghoz utaztunk, ahová fejenként 7 EUR a belépő, és egy 10-15 perces hajókázást kapsz cserébe a kb. 18 fokos barlangban, ami igazi felüdülés, és nem utolsó sorban látványos is. Ezután a közelben levő Antisamos strandra mentünk, ami a sziget legzöldebb részén található, és ez is nagyon szép öböl, mivel a parton egy vékony csíkban világoskék, utána pedig sötétkék a tenger. Ide kicsit későn érkeztünk, így csak a szerencsének volt köszönhető, hogy napágyat találtunk és parkolóhelyet is találtunk, szóval lehet, hogy érdemes a két programot megcserélni, ha valaki biztosra akar menni. Itt a strandon amúgy volt egy távolkeleti néni, aki 15 EUR-ért a hátad, 30 EUR-ért a teljes testedet átmasszírozza, aki gondolja, vállalja be :)

Argostoli:

Lassi ugyebár a sziget fővárosának, Argostolinak az elővárosa, ez azt jelenti, hogy egy kb. 3 km-es út vezet be, amit gyalog is meg lehet tenni, viszont itt is emelkedőkre kell számítani. Menetrendszerinti busz jár amúgy a Lassi és Argostoli között, 1,5 EUR egy buszjegy, három helyen is megáll Lassiban, abban az időszakban, amikor mi voltunk ott, minden óra 30. percor állt meg Argostoli felé, 21.30-kor ment az utolsó, visszafelé viszont 21.00-kor, így inkább hazafelé a taxit választottuk, ami 6 EUR.

Az idegenvezető említett még a Fanari utat, ami szintén Argostoliba vezet, de egy kacskaringósabb, hosszab út a part mentén, és a híres Fanari világítótornyot is itt lehet megnézni. Mivel azt mondta, ez kb. 5 km, úgy döntöttünk, hogy utolsó este bevállaljuk gyalog, mivel 1-1,5 órát számítottunk... hát nem annyi volt :) Utólag megnéztem, és csak a világítótoronyig 4,5 kilometer gyalogoltunk, onnan pedig kb. további 2-3 kilometert Argostoli-ig, szóval lényegében egy több, mint 2 órás, 8 kilometeres gyalogtúrán vettünk részt, mire beértünk Argostoli főterére :) De megérte, mivel pont naplementére érkeztünk meg a világítótoronyhoz, ami nagyon szép látvány volt, mindenesetre másoknak inkább autóval, vagy legalább robogóval ajánlanám megtenni, nem is nagyon láttunk más hülyét rajtunk kívül, aki végig sétálta volna :)

Lassi strandjai:

Lassit alapvetően a homokos strandjai miatt választottuk, és ez az, amiben abszolút nem csalódtunk. Makris Gialos van a legközelebb a szálláshoz, viszonylag hosszú partszakasz ez is, homokos, lassan mélyülő, és kristálytiszta vize van. Napernyőt + napágyat mindenképpen érdemes bérelni, ha nincs sajátunk, ugyanis árnyékot nem nagyon találunk, ennek híján pedig igencsak rákvörösre lehet égni a napon, amit rossz esetben észre sem vesz az ember a kellemesen fújdogáló szél miatt. Egy szett (napernyő + 2 ágy) 6 EUR-ba került egy napra, ez amúgy az átlag a szigeten, Skala-n és Antisamos-on 5 EUR volt, Myrtos-on 7 EUR. Platis Gialos a másik strand, ami szintén közel van, ez egy kicsike, de nagyon aranyos strand, és szintén homokos, lassan mélyülő. Az idő egyébként minden nap verőfényes volt, néha kicsit szelesebb, de mindig meleg, akárcsak a víz. Egy nap volt, amikor fátyolfelhők jelentek meg az égen, de délutánra el is tűntek. A szeptemberi időjárásról nincsenek tapasztalataim, de azt hallottam, ilyenkor este már elkél egy vékonyabb hosszúujjú felső, és lehet 1-1 esős nap is.

Zavaró és kevésbé tényezők:

Bár készültem szúnyogírtóval, nagyon meglepődtem, hogy mennyi kis vérszívóval találkoztam este az apartmanban, szóval mindenképpen érdemes vinni valamilyen eszközt, amivel távol tarthatjuk magunktól a kis rohadékokat, mert nagyon csúnyát tudnak csípni. Amiből még nagyon sok volt, azok a darazsak, akik különösen akkor szerették felkeresni a társaságuknkat, amikor ettünk vagy valamilyen italt fogyasztottunk, szóval vigyázni kell velük is. Egy hatalmas bogáron kívül, aki az aparmanukban keresett menedéket estére, más rovarral szerencsére nem találkoztam közvetlen testközelben, viszont a kabócák naplementéig nagyon keményen tolják, ami nagyon különleges hangulatot kölcsönöz ezeknek a mediterrán tengerpartoknak.

Hazautazás:

A hazautazás során készüljön fel mindenki, hogy a becsekkolás a reptéren iszonyú lassú, hiába van megnyitva 3 pult is :) Valamint a súlyhatárokat is nagyon szigorúan veszik, ami azt jelenti, hogy a feladott poggyász fejenként max. 15 kg, és ezt lehet együttesen kezeltetni, tehát 2 személy esetén összesen nem haladhatja meg a 30 kg-t, viszont a kézipoggyászra ez nem igaz, az darabonként max. 5 kiló lehet, ha csak 20 dkg többlet van, már az is 30 EUR plusz... Becsekkolás előtt viszont le lehet ellenőrizni a bőröndök súlyát, és akkor még lehet ügyeskedni kicsit.

Összességében:

Nagyon pozitívak a tapasztalataim Kefaloniáról, az árak húzósak, de nekem megérte, és mindenképp vissza szeretnék még menni, mert van olyan hely, ahová még nem tudtam eljutni, és van, ahová pedig legalább még egyszer szeretnék eljutni. Természetesen minden relatív, valamint ízlések és pofonok... A transzferbuszon odafelé menet hallottam olyat valakitől, hogy "Csak internet legyen, az a lényeg" :D Valószínűleg ő más szemszögből értékelné az egész nyaralást.

Remélem, hasznos volt a beszámoló azoknak, akik végig bírták olvasni, és ha kihagytam volna bármit... kérdezzetek bátran! :)

Üdv,

Anikó

Tom-Tom1 Creative Commons License 2013.09.07 0 0 2287

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó lenne ha valaki válaszolna!

Szeptember 23.-án megyünk Kefalóniára a Withe House stúdióba,van aki azt írja hogy egy romhalmaz,más meg azt hogy jó volt.

Mi az igazság?

Milyen időre számíthatunk?

Melyik autó kölcsönzőt érdemes választani és mennyi az ár 3 napra?

Legyetek oly kedvesek válaszoljatok!!

Köszi!!!

gyikosmokus Creative Commons License 2013.09.06 0 0 2286

hello!

Azt irtad akinek kerdese van az irhat!Igy hat elek ezzel a lehetosegell es meg kerdem hogy atv-t milyen arban illetve lehet-e berelni?menyibe kerul egy sor boltban illetve etteremben?milyen extrem sportokra van lehetoseg ,hol es mennyiert(gondolok jetski,parasailing,bungee gumping,vizi si, buvarkodas netan aqua park,stb.)?

koszi szepen elore is!

(jah, es nagyon hasznos a beszamolod!!!)

Előzmény: Pötya30 (1891)
gyikosmokus Creative Commons License 2013.09.06 0 0 2285

Hello!

Mi e honap 28.-an indulunk kefaloniara. Az idajarassal es az arakkal kapcsolatosan kerem segitsegetek!

Valaki tartozokodott-e ez idotajt a szigeten? Mi milyen idojarasra szamithatunk?

Az arrak kapcsolatban peddig harom dologra vagyok rettenetesen kivancsi!Az erdekelne mennyibe kerul (kb.-re)a kovetkezok:

-egy gyros?

-egy sor(boltban illetve ettermben)?

-3napi atv vagy auto berlese?

Petyka&Mo Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2284

Sziasztok!

Volt valaki a Sea Brezze apartmanba Lixuoriba?

Kéne egy kis infórmáció a szállásról,meg a környékről,mert 16-án megyünk!

Előre is köszi!

cike54 Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2283

Dokeee kösz a bátorítást.

Most ahogy visszaolvasgatok elég sok negativ információ ért. Elméletileg a White Hous vagy a Yellw Hous appartmanba lesz az elhelyezés szep 16 -tól.  Mivel igencsak a magyar nyelv az amit beszélek  kissé félek az egésztől. Igaz Horvátországban egyszer sem vesztem el, régi orosz tudásomat egy kissé átalakitva horvátra, megértettem magam.

Remélem a Lassiban lévő képviselő  tud egy kis segítséget nyújtani( Ha szükségünk lesz rá.)

Na most még egy kis repülős tájékoztatót is olvasok ne, hogy teljesen tájékozatlan legyek ebben a témában.

Előzmény: Törölt nick (2282)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2282

Én is az voltam, de 6 éve Görögországba járok, Kefalónia remek kedvcsináló lesz, felesleges aggódnod, csak lazán, nagyon jó hely.

Előzmény: cike54 (2280)
dönce Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2281

:) Nem! Szerintem ez egy teljesen korrekt fórum. Mit szeretnél tudni?

Előzmény: cike54 (2280)
cike54 Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2280

Üdv Mindenkinek.

Új vagyok ezen a fórumon lévén eddig nagy Horvátország rajongó. Jelen állás szerint szept 16.-án repűlővel megyünk Kefallóniára.Előreláthatólag Lassiban lesz a szálás Valamelyik apartmanban.Talán addig jelentkezik valaki aki abban az időben repül amikor mi és már van tapasztalata ezen a téren is.(Eddig Görögország és a repülés is kimaradt az életemből) Mivel van még időm az indulásig megpróbálok visszaolvasni ,de lehet,hogy azért lesznek még kérdéseim is.REMÉLEM EZ NEM AZ A FÓRUM AMELYIKEN ARROGÁNSAN KIOKTATJÁK AZ IDETÉVEDŐ ÉRDEKLŐDŐKET,MERT SAJNOS MÁR TÖBB FÓRUMON IS TALÁLKOZTAM ILYEN MENTALÍTÁSÚ okos, sokat látott ,nagy tapasztalatal rendelkező emberkékkel.

kekorchidea Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2279

Kedves Harcsafilé!

Katerina stúdió lesz a mi szállásunk is szept. 9-tol.  Tudsz nekünk segíteni? Szükség van elektromos szúnyogírtóra a szobában? Mekkora a széf, amit bérelni lehet? Táblagép, kamera, hasonlók beleférhet? Most szept. elején érkeztetek haza? Kell az idojárás miatt aggódnunk? Köszönöm a segítséget!  

harcsafilé Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2278

Mi is Lassiban voltunk a White haus-ban. A szállás nagyon kiábrándító volt. A ház előtt szemétdomb, gazos udvar, sok szúnyog, koszos fürdő, koszos szekrény. Egy elrohadt hűtőben tárolták az étkészletet. Ha a szomszéd lehúzta a wc-t, vagy megmozdított egy széket, zengett az egész lakás. Szóval pihenésre alkalmatlan.

Kis felár ellenében sikerült egy éjszaka után átköltöznünk a Katerina apartmanba. (ezzel nem volt semmi gond, nem nagy durranás, de tiszta, szép udvar stb..)

Robogót béreltünk, bejártuk a sziget nagy részét, tetszett. Mindenkinek jószívvel ajánlom!

Petyka&Mo Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2277

Sziasztok!

Valaki megy szeptember 16.-án az aeolussal a sea breezerbe?

Mi megyünk ismét bejárni ezt a gyönyörű szigetet 2008 után!

Timcsike74 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2276

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk haza Lassiból. A Yellow-ban voltunk, amiről elég sok rosszat olvastam indulás előtt. Az igazság az, hogy ahhoz képest kellemesen csalódtunk. A szobák és a fürdő tiszta, kis-, és nagy törölközőt is adnak, csótánnyal még véletlenül sem találkoztunk. Ágyneműt és törölközőt egyszer cseréltek a héten, és háromszor takarítottak. A Makris Gialos-hoz 3 percnyi séta, a Lassi supermaket szintén 2-3 perc, de mi inkább a Vagelati supermaketben vásároltunk, ami a központban van (kb 6 perc séta), de ez a legolcsóbb Lassiban. A napernyő pl. 6,5 euro, ami máshol 8-10. Hazafelé nagyon szigorúan ellenőrzik a csomagok súlyát, tehát nem érdemes sok ajándékot pakolni a poggyászba, és ráadásul (mi sem hittük el de igaz), a reptéren olcsóbb. Édességet, olíva olajat, alkoholt tudtok ott is vásárolni.

A Yellow-al kapcsolatos negatív tapasztalataink: 

Mi a földszinti stúdióban voltunk, ami pont szembe van a tulajdonos lakrészével. A nyitott ablakon folyamatosan nézhettük egymást, ráadásul éjfélég általában hangosan beszélget a neten. Szúnyogháló nincs, de érdemes vinni ezt a pár száz forintért kapható öntapadós hálót, mert ha éjszaka kereszthuzatot csináltok, akkor nincs szükség klímára. 

Mindent összevetve azonban nem gondolom, hogy sokkal rosszabb, mint bármelyik más apartman.

Aki nem akar több napra autót bérelni, annak javaslom az Etam kölcsönzőt. Egy napra 60-70 euro a bérlés ára, valamint 100 km felett fél euro/km, és természetesen az üzemanyag. A Myrtos bőven belefér a 100 km-be.

Mi nagyon jól éreztük magunkat Lassiban, és bármikor visszaménnénk.

Aki most indul, annak kellemes pihenést.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2275

Van ott nyitva, de nem igazán értem, miért akarsz 500ft-ért tankolni 350 helyett.

Előzmény: AMaclean (2274)
AMaclean Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2274

Köszönöm!

A görög határ görög oldalán tehát nyitva van, ha jól értem.

Előzmény: Törölt nick (2273)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2273

Van nyitva kút, csak kevés, ha a határon megtankolsz, bőven elég Kefalóniáig is.

Előzmény: AMaclean (2272)
AMaclean Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2272

Sziasztok!

Vasárnap éjfél körül fogjuk átlépni a görög határt. Azt olvastam, hogy görögben nincs nyitva benzinkút éjszaka. Mit tudtok erről? Vannak kivételek? Esetleg Macedóniában melyik kutat javasoljátok?

1Bedi Creative Commons License 2013.08.23 0 0 2271

Szia! Csak egy hozzáfűzés a kérdésedre, a GPS-ből szedd ki, hogy földút.Hidd el nagyon fontos. Jó nyaralást.

Előzmény: kettesben (2269)
MEGYER Creative Commons License 2013.08.23 0 0 2270

Szia, nagyon leegyszerűsítve úgy lehetne jellemezni az ottani útviszonyikat, hogy kb. ötven méterenként kanyar. :) Magyarul nem sok egyenessel találkozik arra az emberfia. Ehhez még hozzájön a lejtő vagy emelkedő és néha kövek is potyognak az útra. De ezeket figyelembe véve biztonságosan járhatóak. A főutakon buszok teherautók is közlekednek, igy nem gondolom, hogy probléma lesz. Figyelni és józanul kell vezetni.

Előzmény: kettesben (2269)
kettesben Creative Commons License 2013.08.22 0 0 2269

Kedves Mindenki!

Én az autóutakra lennék kiváncsi! Mennyire veszélyes? Sok a kanyargós szakadékos lejtős szerpentin? Lassiba szállunk meg!

Nagyon megköszönném, ha valaki letudná írni, hogy melyek azok a városok, ahova könnyedén viszonylag normális sima úton el lehet jutni Lassiból! Illetve Skalat nagyon szívesen meglátogatnám, arra fele nagyon gázos a dolog?

Nagyon köszönöm válaszaitokat!

Ditkebaba Creative Commons License 2013.08.22 0 0 2268

Szia Kriszta!

Szia Kriszta!

Na milyen volt a nyaralás Kefalónián, Skalaban? Mik a tapasztalatok? Milyen volt a hotel (felszereltség, személyzet, kaja, stb)? Merre jártatok? Béreltetek autót (hol, mennyiért)? Köszi az infót!

Üdv, Ditke

Előzmény: Bkriszta30 (2214)
celebration Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2267

Köszi az infókat! :) Már nagyon várjuk a nyaralást! :)

Előzmény: nagymaya (2264)
nagymaya Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2266

Nem voltunk a Lidlben, mert elég messze van. Ha balra indultok, az első szupermarket a legolcsóbb, csak az később nyit ki, mint a többi.

Előzmény: manky001 (2265)
manky001 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2265

Köszi a választ!  A Lidl milyen messze van a tzivrastól és milyenek az árak ott? Köszi, Feri.

Előzmény: nagymaya (2264)
nagymaya Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2264

A CBR/Budgetnél béreltünk autót 3+1 napra, 200 euroért. Négyen voltunk, így nagyobb autóra volt szükségünk. Persze ha csak ketten vagytok  elég a kisebb is, így olcsóbb. Ez a kölcsönző pár méterre van a Tzivrastól, ha kiléptek a kapun, jobbra fordulva.

A bőröndöt nekünk nem nyitották ki, és nem is láttam senkinél ilyet. Hazafelé még rendesek is voltak, mert a férjem elég magas, így a vészkijárathoz kaptunk helyet, mert ott valamivel nagyobb a hely.

celebration Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2263

A bőröndöt ez miatt nem hiszem, hogy felnyitják, de esetleg ha elkeveredik a bőrönd, akkor nincsenek ott a gyógyszerek, persze ez akkor lényeges ha olyan a gyógyszer amit naponta kell szedni.

"A kézipoggyászba érdemes csomagolni az utazás közben hasznos dolgokat, például könyvet, gyógyszert vagy zsebkendőt. Az úti okmányokat nem szabad a feladott poggyászok közé csomagolni."

Előzmény: manky001 (2262)
manky001 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2262

Van tapasztalat arról, hogy reptéren a bőröndöt felnyitják? Azért kérezem, mert pl bőröndbe tennénk vitaminokat, gyógyszereket, azok miatt felnyitják a bőröndöt? Vagy tegyük inkább a kézipoggyászba?

celebration Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2261

Szia!

Remélem sikerül visszakapni a töltőt! :) 

Ti bérletetek kint autót? Egy oldalon próbáltam foglalni, ott azt írja, hogy már nincs szabad autójuk augusztusra... 

Köszi az infókat az apartmanról, amiket írtál engem is érdekelt! :)

Előzmény: nagymaya (2260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!