Keresés

Részletes keresés

onamvara Creative Commons License 2008.10.21 0 0 124

Voltam a Varaval terepen, de az csak konnyebb terep volt , debrecen melett egy tank palya. Mivel homok, igy nem tort semmi.

"Ilyenkor kicsit törik az idom, görbül a kormány meg a bukócső, karcolódik a doboz (rosszabb esetben reped, törik, stb), törik a lábtartó, a fékka, kuplung kar, reped a kézvédő, horpad, karcolódik a tank. De nem tudsz mit csinálni, menned kell tovább"

Ezzel semmi gond, ez benne van a normalis kopasban.

Hogyne indulnek el vele??? Erre szuletett!!!

28 nap???? Huhhhh ;(((( rohanas lesz..... De ha ennyi akkor ennyi. Akkor is, azert is!!!

Előzmény: BIKE-R (123)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.21 0 0 123

Szemelyszerint legalabb masfel honapot szanok az utra.Nagyon-nagyon sokat szeretnek latni, es fenykepezni.

Nekem személy szerint max. 20 nap szabadságon van rá, ami kereken 28 napot jelent (hétvégékkel együtt).

Feltételezem, hogy még nem mentél a Varával terepen... Az amortizációja nem attól következik be, hogy rohansz, hanem attól, hogy olyan terepre érsz vele (pl. sziklás - köves út), ahol ha kibillen a motor az egyensúlyából, akkor a jól felmálházott 350 kg-os motort nem tudod megtartani. Ilyenkor kicsit törik az idom, görbül a kormány meg a bukócső, karcolódik a doboz (rosszabb esetben reped, törik, stb), törik a lábtartó, a fékka, kuplung kar, reped a kézvédő, horpad, karcolódik a tank. De nem tudsz mit csinálni, menned kell tovább.

Az állagmegóvás érdekében 2 dolgot tehetsz: vagy kerítesz valahonnan törött repedt idomokat, tankot a motorra a túra idejére, vagy el sem indulsz vele :DDDDD

Előzmény: onamvara (121)
onamvara Creative Commons License 2008.10.21 0 0 121

Ezt tamogatnam en is, de talan ezt is meg kellene beszelni.

Tudom hogy amortizalodni fognak a motorok, es en sem kirakat motornak vettem, de szeretnem ha ez az amortizacio minel lassabban, es kesobb kovetkezne be. Igy en nem a gyorsasagot,hanem a hatekonysagot helyeznem eloterbe.Szemelyszerint legalabb masfel honapot szanok az utra.Nagyon-nagyon sokat szeretnek latni, es fenykepezni.

Előzmény: zsifiwonder (120)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.21 0 0 122

Én úgy vagyok, hogy oda fele gyalog, vonatozni ráérünk, ha már mindent láttunk...

Ezt mondom én is :))))

Kazahsztán már csak a 75 forintos benzinje miatt sem maradhat ki :)))))

Viszont az nem tetszetős, hogy Mongóliában "vidéken" csak 76-os oktánszámú szmötyi kapható benzin néven....  Traveling in Mongolia

Előzmény: zsifiwonder (120)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.21 0 0 120

Én úgy vagyok, hogy oda fele gyalog, vonatozni ráérünk, ha már mindent láttunk...

Kazah nem maradhat ki

Előzmény: BIKE-R (119)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.21 0 0 119

Konkretan Te vonatozasra gondoltal? Kivancsisagbol kiprobalnam, de azert csak motoron kellene az ut nagyobb reszet megtenni.

Én egyik megoldásként úgy gondoltam, hogy Ukrajnán és Kazahsztánon keresztűl lábon ki (kb. 6-7 nap), az Altjatól indulva 16-18 nap Mongólia, majd a Transz Szibériai vasúttal a Bajkáltól Moszkváig vonat (3,5 nap) és onnan guriga hazáig (2-3 nap).

Előzmény: onamvara (116)
onamvara Creative Commons License 2008.10.21 0 0 118

Ezt magyarazom en is, a bukocsonek semmi koze hozza. De tenyleg nem fer oda a labom!!!!!! Nezek valami vekonyabb labbelit.

Előzmény: zsifiwonder (117)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.21 0 0 117

Én is endúrosabb csizmát használok. Eleinte nehéz volt, de állíts a váltókaron...sokat segít..)

Viszont a bunkócsőnek semmi köze hozzá..

Előzmény: onamvara (116)
onamvara Creative Commons License 2008.10.21 0 0 116

Hat nem tudom...a bukocso olyan mint a gyari, mar tobb motoron is lattam.Varaderoka motorjan is olyan van. A csizma az olasz, FORMA  fantazia nevu.Tehat maradt a labam.... Nos nem mondom hogy tokeletes, de nekem jarni tokeletes:))))

Valoszinu a sipcsontvedo ami eleg vastag, az oka hogy nem fer a labom a pedalhoz. En is jobban orulnek ha hordani tudnam.Szetnezek a heten, hatva van olyan ami hasznalhato a Varara.

Ok akkor vasarnap, 23.-an.

Konkretan Te vonatozasra gondoltal? Kivancsisagbol kiprobalnam, de azert csak motoron kellene az ut nagyobb reszet megtenni.

Előzmény: BIKE-R (115)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.20 0 0 115

Viszont az enduro csizmam nem fer a valtopedalhoz, miota a bukocsovet feltettem.

Akkor ott valami nem stimmel... Én 1 éve minden túrára az Oxtar cross cizmában megyek motorozni, és lassan kényelmesebbnek (és biztonságosabbnakl!!!) érzem, mint a korábbbi "sima" túra csizmáimat.

Nekem nov-23, vagy 24 jo lenne talalkozni. Ha nektek is akkor szoljatok.

Nov. 24 hétfő, nekem a hétköznap semmiképpen sem jó, így kizárásos alapon marad a nov. 23 (vasárnap) :DDDDD

En napi 600 km szamoltam, de most elbizonytalanodtam....

Ha Mongóliáig lábon akarunk kimenni, akkor odafelé legalább 2-3 napon át kell hozni a napi 800-900 km-t, mert sajnos baromi messze van :)

Persze több alternatíva is létezik a kiutazásra, ezeket is érdemes lesz átbeszélni a nov-i "csapatépítő tréningen" :DDD

Előzmény: onamvara (113)
onamvara Creative Commons License 2008.10.20 0 0 114
Ja!!! Nekem nov-23, vagy 24 jo lenne talalkozni. Ha nektek is akkor szoljatok.
Előzmény: onamvara (113)
onamvara Creative Commons License 2008.10.20 0 0 113

Nos semmi kifogasom a trerep motorozas ellen.Viszont az enduro csizmam nem fer a valtopedalhoz, miota a bukocsovet feltettem. Lehet esetleg surranoban is???

A protektoros mellenyem, ramfer.

En napi 600 km szamoltam, de most elbizonytalanodtam....

Előzmény: BIKE-R (112)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.18 0 0 112

A terepgumi (Karoo/TKC80) használata nem kérdés... A motor makulátlan kinézetéről meg már akkor lemondtam, amikor nekiálltam vele egyre gyakrabban terepezni. Tunézia sem javított az állapotán, de nem "kirakat-motornak" vettem :DDDD

Na meg a napi 500 km-t elfelejteni...

Ez erősen "útminőség" függő. Jól ledöngölt földúton lehet 80-90-es tempót menni, sáros-laza talajon, vagy homokon meg max 20-ast.

Fontos, hogy a túra előtt mindenki legyen tisztában a motorja és saját képességeivel. Mi a tunéziai túra előtt több alkalommal mentünk "előkészítő" tereptúrákra, szerintem volt haszna, de ahhoz, hogy igazán komoly rutin szerezzünk, havi 1-2 terepmotorozást be kell kalkulálni. Én ennek a megszervezését szívesen vállalom.

(Részemről ettől a túrától függetlenül is megvan az "igény" a terepmotorozásra, még akkor is, ha sok esetben kiderül, hogy a Vara nem a legalkalmasabb erre a szerepre...Nehéz és magasan van a súlypontja...A Dual-CBS "mókáiról" már nem is beszélve...)

A terepgyakorlatozásnak viszont van 1 alapfeltétele: a megfelelő védőöltözet (cross páncél, cross csizma, térdvédő, stb)

Előzmény: zsifiwonder (111)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.18 0 0 111

Két ilyen adat könnyedén eldönti a gumi kérdést..meg azt, hogy gyakorlatilag esés nélkül nel lehet végigmenni...

így a makulátlan motor kinézetről is le kell mondani..)

Na meg a napi 500 km-t elfelejteni..

Előzmény: BIKE-R (109)
onamvara Creative Commons License 2008.10.18 0 0 110
Azt a 47.526km-t majd be osztjuk :))))) Jovunk, latunk, gyozunk!!!
Előzmény: BIKE-R (109)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.18 0 0 109

A Wikipédia ezt írja:

"Mongólia teljes közúthálózata 49 250 km hosszúságú, melyből 1724 km burkolt, 47 526 km pedig burkolatlan út."

Nem rossz arány :DDDD

Előzmény: onamvara (108)
onamvara Creative Commons License 2008.10.18 0 0 108

En csak fold utatlatok... Nem mondjatok hogy nincs beton ut......??? Na meg lentebb az a fahid....biztos valami muzeumi darab, es mar nem hasznaljak legalabb 100 eve.

Na jo csak poen volt a megrokonyodesem :)))))

Előzmény: BIKE-R (106)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.18 0 0 107
Remélhetőleg lesz ezekről saját fényképünk is..)))
Előzmény: BIKE-R (106)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.18 0 0 106

Ez is Mongólia :)))

onamvara Creative Commons License 2008.10.18 0 0 105

Ime a helyes link, Kazahsztanrol:

http://www.peterlanger.com/Countries/Asia/Kazakstan/

Valoban elcsesztem a belinkelest... :)))))

Előzmény: BIKE-R (104)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.18 0 0 104

Bár a link egy ecuadori vízesésre mutat, Mongólia valóban különleges hely :DDDD

Bajkonurt meg azt hiszem kihagyhatjuk :)))

Előzmény: onamvara (103)
onamvara Creative Commons License 2008.10.17 0 0 103

Mostanaban a Discoveryn nagyon nyomatjak a Kazahkstani  turista reklamokat. Kezd eszhez terni a nep, nagyonszepen meggazdagodnanak a turizmusbol.

http://www.travellerspoint.com/photos/stream/size/L/photoID/316789/features/orderByID/

Előzmény: zsifiwonder (95)
onamvara Creative Commons License 2008.10.17 0 0 102

Nem biztos hogy szerencses BajkonurEgy szer mar belinkeltem, de megteszem megegyszer:

Egy-két hivatalos dolog elintézése után – mint például a részünkről elfelejtett regisztráció pótlása és a vízumhosszabbítás - északnak vettük az irányt, hogy legyűrjük a ránk váró több száz kilométert a következő városig. Neve: Bajkonur. Igen, a Csillagváros. Tudtuk esélyünk sincs a belépésre, mégis egy váratlan fordulat következtében épp a kapunál őrködő orosz katonák jöttek elénk, hogy nézzük meg a várost, ha már itt járunk. Egy kis regisztráció és már kirándulhatunk is egyet bent…Természetesen a fényképezőgépeket nem vihettük magunkkal. Izgalmunkban észre sem vettük, hogy letartóztatás alanyai lettünk. Akkor vált furcsává a dolog, amikor életem első ujjlenyomatát levették és ezt követte egy szép kis igazolványkép sorozat. Ezután átadtak a kazah hatóságoknak, hogy ugyanezt a procedúrát velük is végigcsináljuk.

Na azt már nem, behívtuk tolmácsunkat, aki röpke két óra alatt mindent elintézett. Egy parancsnoki uazba pakoltak be hatunkat. Úton kifelé még vethettünk egy csodás pillantást a „űrhajó-makettekkel” teletűzdelt városkára, amikor hirtelen belénk jött egy személygépkocsi

Ime a teljes iras:

http://www.vilagvandor.hu/modules.php?name=Kepesnaplo&op=d_view&id=18

Előzmény: BIKE-R (98)
onamvara Creative Commons License 2008.10.17 0 0 101
.
zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.17 0 0 100

Kazahsztánt én nem hagynám ki..

És ha arra megyünk jön a lódoki is..))

Előzmény: BIKE-R (98)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.17 0 0 99
Egy külön Cool-Túra (vagy kultúra?) keretében biztos jó móka lehet :)))
Előzmény: onamvara (97)
BIKE-R Creative Commons License 2008.10.17 0 0 98

Valamikor november közepén-végén kell összeülni, addigra mindenki rendezi a szabadidejét..

Mit szólnátok a nov. 22-23-i hétvége valamelyik napjához??

Addigra beszerzek térképet, kigyűjtöm a látnivalókat.

Ha esetleg Kazahsztán felé mennénk, be lehetne ugrani Bajkonurba :)))

onamvara Creative Commons License 2008.10.17 0 0 97

Ezt is megneznem....Bar szerintem ilyesmire nem lesz ido.

http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/25214/1#a

onamvara Creative Commons License 2008.10.16 0 0 96

Hat igen messze estem a vilagkozepet jelento pesti szmogtol :))) Raadasul most roghoz kotottebb vagyok mint szoktam.De azert egy napot talan feltudok szabaditani, ha legalabb 1 hettel elore tudom az idopontot.

Szoval akkor tettre fol, jeloljuk ki az idopontot.

(lehet elotte is fol kell mennem, mert anyam szemet 4 hete mutottek pesten, es egy kontrollra felhivja a foorvos ur.Akkor viszont ugy intezem hogy meglatogatom a Motorock cafet, mert egyebkent is megbeszeltunk egy meetinget.Amit teto csere, es tetoter beepites miatt, no meg a mama mutetje miatt elhalasztottam)

zsifiwonder Creative Commons License 2008.10.16 0 0 95

Ilyen szempontból fokozottan hátrányos helyzetű vagy..)

Nálam a boltban öszseülhetünk, van nyet, meg papír, ceruza..

Valamikor november közepén-végén kell összeülni, addigra mindenki rendezi a szabadidejét..

Előzmény: onamvara (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!