Voltam a Varaval terepen, de az csak konnyebb terep volt , debrecen melett egy tank palya. Mivel homok, igy nem tort semmi.
"Ilyenkor kicsit törik az idom, görbül a kormány meg a bukócső, karcolódik a doboz (rosszabb esetben reped, törik, stb), törik a lábtartó, a fékka, kuplung kar, reped a kézvédő, horpad, karcolódik a tank. De nem tudsz mit csinálni, menned kell tovább"
Ezzel semmi gond, ez benne van a normalis kopasban.
Hogyne indulnek el vele??? Erre szuletett!!!
28 nap???? Huhhhh ;(((( rohanas lesz..... De ha ennyi akkor ennyi. Akkor is, azert is!!!
Szemelyszerint legalabb masfel honapot szanok az utra.Nagyon-nagyon sokat szeretnek latni, es fenykepezni.
Nekem személy szerint max. 20 nap szabadságon van rá, ami kereken 28 napot jelent (hétvégékkel együtt).
Feltételezem, hogy még nem mentél a Varával terepen... Az amortizációja nem attól következik be, hogy rohansz, hanem attól, hogy olyan terepre érsz vele (pl. sziklás - köves út), ahol ha kibillen a motor az egyensúlyából, akkor a jól felmálházott 350 kg-os motort nem tudod megtartani. Ilyenkor kicsit törik az idom, görbül a kormány meg a bukócső, karcolódik a doboz (rosszabb esetben reped, törik, stb), törik a lábtartó, a fékka, kuplung kar, reped a kézvédő, horpad, karcolódik a tank. De nem tudsz mit csinálni, menned kell tovább.
Az állagmegóvás érdekében 2 dolgot tehetsz: vagy kerítesz valahonnan törött repedt idomokat, tankot a motorra a túra idejére, vagy el sem indulsz vele :DDDDD
Ezt tamogatnam en is, de talan ezt is meg kellene beszelni.
Tudom hogy amortizalodni fognak a motorok, es en sem kirakat motornak vettem, de szeretnem ha ez az amortizacio minel lassabban, es kesobb kovetkezne be. Igy en nem a gyorsasagot,hanem a hatekonysagot helyeznem eloterbe.Szemelyszerint legalabb masfel honapot szanok az utra.Nagyon-nagyon sokat szeretnek latni, es fenykepezni.
Konkretan Te vonatozasra gondoltal? Kivancsisagbol kiprobalnam, de azert csak motoron kellene az ut nagyobb reszet megtenni.
Én egyik megoldásként úgy gondoltam, hogy Ukrajnán és Kazahsztánon keresztűl lábon ki (kb. 6-7 nap), az Altjatól indulva 16-18 nap Mongólia, majd a Transz Szibériai vasúttal a Bajkáltól Moszkváig vonat (3,5 nap) és onnan guriga hazáig (2-3 nap).
Hat nem tudom...a bukocso olyan mint a gyari, mar tobb motoron is lattam.Varaderoka motorjan is olyan van. A csizma az olasz, FORMA fantazia nevu.Tehat maradt a labam.... Nos nem mondom hogy tokeletes, de nekem jarni tokeletes:))))
Valoszinu a sipcsontvedo ami eleg vastag, az oka hogy nem fer a labom a pedalhoz. En is jobban orulnek ha hordani tudnam.Szetnezek a heten, hatva van olyan ami hasznalhato a Varara.
Ok akkor vasarnap, 23.-an.
Konkretan Te vonatozasra gondoltal? Kivancsisagbol kiprobalnam, de azert csak motoron kellene az ut nagyobb reszet megtenni.
Viszont az enduro csizmam nem fer a valtopedalhoz, miota a bukocsovet feltettem.
Akkor ott valami nem stimmel... Én 1 éve minden túrára az Oxtar cross cizmában megyek motorozni, és lassan kényelmesebbnek (és biztonságosabbnakl!!!) érzem, mint a korábbbi "sima" túra csizmáimat.
Nekem nov-23, vagy 24 jo lenne talalkozni. Ha nektek is akkor szoljatok.
Nov. 24 hétfő, nekem a hétköznap semmiképpen sem jó, így kizárásos alapon marad a nov. 23 (vasárnap) :DDDDD
En napi 600 km szamoltam, de most elbizonytalanodtam....
Ha Mongóliáig lábon akarunk kimenni, akkor odafelé legalább 2-3 napon át kell hozni a napi 800-900 km-t, mert sajnos baromi messze van :)
Persze több alternatíva is létezik a kiutazásra, ezeket is érdemes lesz átbeszélni a nov-i "csapatépítő tréningen" :DDD
Nos semmi kifogasom a trerep motorozas ellen.Viszont az enduro csizmam nem fer a valtopedalhoz, miota a bukocsovet feltettem. Lehet esetleg surranoban is???
A protektoros mellenyem, ramfer.
En napi 600 km szamoltam, de most elbizonytalanodtam....
A terepgumi (Karoo/TKC80) használata nem kérdés... A motor makulátlan kinézetéről meg már akkor lemondtam, amikor nekiálltam vele egyre gyakrabban terepezni. Tunézia sem javított az állapotán, de nem "kirakat-motornak" vettem :DDDD
Na meg a napi 500 km-t elfelejteni...
Ez erősen "útminőség" függő. Jól ledöngölt földúton lehet 80-90-es tempót menni, sáros-laza talajon, vagy homokon meg max 20-ast.
Fontos, hogy a túra előtt mindenki legyen tisztában a motorja és saját képességeivel. Mi a tunéziai túra előtt több alkalommal mentünk "előkészítő" tereptúrákra, szerintem volt haszna, de ahhoz, hogy igazán komoly rutin szerezzünk, havi 1-2 terepmotorozást be kell kalkulálni. Én ennek a megszervezését szívesen vállalom.
(Részemről ettől a túrától függetlenül is megvan az "igény" a terepmotorozásra, még akkor is, ha sok esetben kiderül, hogy a Vara nem a legalkalmasabb erre a szerepre...Nehéz és magasan van a súlypontja...A Dual-CBS "mókáiról" már nem is beszélve...)
A terepgyakorlatozásnak viszont van 1 alapfeltétele: a megfelelő védőöltözet (cross páncél, cross csizma, térdvédő, stb)
En csak fold utatlatok... Nem mondjatok hogy nincs beton ut......??? Na meg lentebb az a fahid....biztos valami muzeumi darab, es mar nem hasznaljak legalabb 100 eve.
Nem biztos hogy szerencses BajkonurEgy szer mar belinkeltem, de megteszem megegyszer:
Egy-két hivatalos dolog elintézése után – mint például a részünkről elfelejtett regisztráció pótlása és a vízumhosszabbítás - északnak vettük az irányt, hogy legyűrjük a ránk váró több száz kilométert a következő városig. Neve: Bajkonur. Igen, a Csillagváros. Tudtuk esélyünk sincs a belépésre, mégis egy váratlan fordulat következtében épp a kapunál őrködő orosz katonák jöttek elénk, hogy nézzük meg a várost, ha már itt járunk. Egy kis regisztráció és már kirándulhatunk is egyet bent…Természetesen a fényképezőgépeket nem vihettük magunkkal. Izgalmunkban észre sem vettük, hogy letartóztatás alanyai lettünk. Akkor vált furcsává a dolog, amikor életem első ujjlenyomatát levették és ezt követte egy szép kis igazolványkép sorozat. Ezután átadtak a kazah hatóságoknak, hogy ugyanezt a procedúrát velük is végigcsináljuk.
Na azt már nem, behívtuk tolmácsunkat, aki röpke két óra alatt mindent elintézett. Egy parancsnoki uazba pakoltak be hatunkat. Úton kifelé még vethettünk egy csodás pillantást a „űrhajó-makettekkel” teletűzdelt városkára, amikor hirtelen belénk jött egy személygépkocsi
Hat igen messze estem a vilagkozepet jelento pesti szmogtol :))) Raadasul most roghoz kotottebb vagyok mint szoktam.De azert egy napot talan feltudok szabaditani, ha legalabb 1 hettel elore tudom az idopontot.
Szoval akkor tettre fol, jeloljuk ki az idopontot.
(lehet elotte is fol kell mennem, mert anyam szemet 4 hete mutottek pesten, es egy kontrollra felhivja a foorvos ur.Akkor viszont ugy intezem hogy meglatogatom a Motorock cafet, mert egyebkent is megbeszeltunk egy meetinget.Amit teto csere, es tetoter beepites miatt, no meg a mama mutetje miatt elhalasztottam)