Hogyan allitsunk ossze egy menut ugy, hogy a finom etelek kiemeljek egymast, izletes legyen - es ne kelljen sokat kolteni, sok idot tolteni a konyhaban.
A Kikkoman itthon is kapható szinte mindenhol. A Heinz nem tom, milyen. Én még kintről egy bioboltból hoztam a mostani adagot, nincs rajta magyar felirat, csak azok a krikszkrakszok :) úgyhogy nem tom, itthon melyik jó még. Én szeretem a portóit, de mi sem tartunk itthon.
jah, portói nem szokott itthon lenni, viszont van vagy 20 üveg vörös, így elővettem 1-t :) hirtelen elhatározás volt, hogy még este bepácoltam. de nekem így is nagyon ízteltt és a mézes-mustáros öntettel különösen jól passzolt
Amikor uj receptet probalok, akkor minidg eredetiben csinalom. Nem volt sok a portoi, nem sajnaltam bele - de biztos, hogy jo mas vorosborral is. Alaptanacs a nagy szakacsoktol. olyan borral (sorrel, likorrel) fozzel, amit meg is innal. . .
A szojaszosz itt sem edes, van jellegzetes ize, igaz, meg cukortartalma is kell legyen (erjedes) - mert a tepsi aljan volt valami karamellizalodas. Viszont a pacle kitumo volt, es a hus is.
te Orsi, milyen szójaszószt használsz? Én még édeset nem ettem. Az igaziban csak szójabab van meg k. sok só, még édeskésnek sem mondanám, inkább olyan erjedtesnek. Ha portóit használtál volna, megérteném, mert az általában édes (én alapból a száraz vöröset kedvelem, de a portóit szinte sajnálnám elhasználni pácba, úgy lehet inni, mint a szörpöt :)
Viszek magammal egy rossz gént, ami családi örökség. A szervezetem nem tudja a koleszterint egy könnyen feldolgozni, így nem a gyógyszerekhez nyúlok hogy vigyék le a normál értékre a szintet, hanem olyanokat eszem amikben kevés van, ezzel a családomat is az egészségesebb táplálkozásra nevelem. Elvégre az vagy amit eszel. Néha lehet egy kis bűnbeesés, mert a jó kis vegyespörit, vagy kakaspörit tökével sem vetem meg, de azt csak módjával két három havonta bográcsban. Az alapok a sovány húsok körül vannak.
Többnyire a fehér húsokat szoktam felhasználni, csirke (egész vagy mell) tengeri hal, néha garnéla, zöldségek különösen távolkeleti cuccok. Ma jött meg a sógorom Svédországból, vagy is már tegnap és hozattam vele vizigesztenyét. -imádom-
Na. Egyszerűt kértél, hát mondok egyet. Hagyományost negyed háromkor még ezt most könnyen leírom.
A csirkemellet száraznak mondják ha rántotthúst csinálnak belőle.
Kockázd fel kb 3*3-as kockákra, tűzz fel 6 -7 kockát fél hurkapálcára, panírozd be szokás szerint, és rántsd ki. Főzzél hozzá rizst, keverd össze kevés világos szójaszósszal, felezett Tecsós barackal meg egy ananászkarikával tálald. Garantálom többet szeletbe nem vágod a csirkemellet. -Saját találmány-
Mára ennyit, lesznek még cifrábbak esetleg képes bemutatással, mert imádok fotózni mindent. De csak a gyorsak jöhetnek nálam is számításba, kevés mosogatós csetressel.
Nagyon szeretek fozni, vendeglatni - es valami ujat enni, erdekeset, es minel kevesebb munkaval. Ha egy recept nagyon komplikalt, akkor vendeglobe megyek enni :)).
Ahogy a kertemet, tavamat, a konyhamat is egyszerure, "onellatora" terveztem - minel kevesebb munkaval, karbantartassal sok-sok oromet :)).
Ha itt a nyar, akkor a vendeglatas is egyszerubb, mert ott a grill, es azon percek alatt kesz a finom ennivalo.
Még új vagyok az oldalon, most fedeztelek fel benneteket.
ZsuR-ral már már van kis kapcsolatom, -éppen az alőbb pirultattam meg:) -
Sok érdekességet olvastam a hozzászólásaitokban és szeretnék becsatlakozni hozzátok!
Az első szakmám vendéglátó eladó, a második gépszerelő. Az utóbbit űzőm, de imádom az elsőt. A gasztronómia és a főzés a kedvencem, kedd este a vacsora csak kínai lehet, szombat vagy vasárnap is egy két komplett menüsor az én feladatom. Nyáron a grillezés is férfimunka, tehát az csak a fiamé és az enyém lehet.
Bízom benne hogy befogadtok és van még egy férőhely itt számomra!
Megcsináltam a húst :) nagyon finom lett :D érdekes ez a szójaszószos pác :)
végülis mivel kicsit édes volt már eleve íhy mézes-mustáros rózsaborsos mártással és főtt-pirított burgonyával tálaltam (ez teljesen semleges íz volt, direkt még vajon is pirítottam)
Boldog volt a gyerek! Jol esett neki az unneples is, az etel is.
VKOrsi - nagyor jo a recept, pontos is, a homerseklet, ido - minden. Meg ekkora darab marha hust nem sutottem egyben, de jo volt! A szoja szosz az csokkentet sotartalmu volt, es senkinek nem kellett utana sozni - nem tettem bele sot, csak ez volt.
A turotorta sutesi ideje nem volt pontos, de csak annyit csinaltam, hogy tovabb sutottem - pontosabban meg kellett duplazni az idot. A friss gyumolcs nagyon jo volt hozza - veleltelnul az eper izletes, illatos volt (ilyenkor ritkan lehet jot kapni, sok az uveghazi semmi-izu).
A "relish" (csalamade?!?!?) sajat osszetetelu volt, kellemes izt adott az uborka, paprika es az anizs osszedarabolva, kicsit "azsiai" izu ontettel.
Csinaltam meg sult krumplit is hozza - most nem fokhagymaval, hanem csak egy keves majorannaval.
Hm. Most beszeltem az unnepeltemmel - mondtam neki mennyire izgulok, mire kedvesen megnyugtatott, csak semmi izgalom, semmi feszultseg - mindennek csak tokeletesnek kell lennie :)). . .rogton elmult a gorcs :))!
Sot, koszonom. Az a kakukkfu csak nem akar a fejembe menni. . .otthon soha nem hasznaltam - thyme neven ismertem meg.
VKOrsi - nyolcan leszunk vacsorara. . .eletemben eloszor veszek ennyi penzert hust - nem is fogom egyhamar ismetelni! :))
De hat a kicsi fiam 30 eves - es tudom imadja a jo kajat, meg azt is tudom, maganak nem engedi meg az ilyesmit. Szoval minden okot felhozok arra, hogy miert uzom itt a fenyt. HA vendeglobe mennenk, tobb lenne a szamla - es mi nem szoktunk vendeglobe jarni.
Most meg aztan be vagyok tojva rendesen, hogy el ne rontsam!
Keverd ossze a marinalashoz a hozzavalokat, es a szepen megtisztitott husra ontsd ra - 8 orat marinald, idonkent forditsd meg.
A hust tedd egy 425 F-ra (218 C) elomelegitett sutobe es susd 45-60 percig (ha van egy racs a tepsibe, az kell, az jo, idonkent locsold a marinalo level). Ha hus homerot hasznalsz: ha hus belseje 140 F (60C ): rare 150 F (65 C): medium rare 160 F (70 C): medium
Keszisd el keksz "crust"-ot: 1/2 csesze vaj 1/4 csesze cukor 1 1/4 csesze finomra daralt edes keksz Olvaszd fel a vajat, add hozza a cukrot es a kekszet. Nyomogasd bele egy koralaku torta formaba, hutsd le.
Keverd habosra a kovetkezoket 75 dkg Philadelphia cream cheese (3x8 oz) 1 csesze cukor 3 tojas (egyenkent hozzaadva) 1/2 kaveskanal vanilia kivonat Ontsd bele az elokeszitet tortaformaba, susd 375 F fokon (190 C ) 35 percig, amig a turo elveszti a folyossagat.
Keverj ossze egy mixerrel: 16 oz (5 dl) tejfol 3 evokanal cukor 1/2 kaveskanal vanila kivonatot - 2 percig keverd legalabb) es ontsd a turotortara. Susd 500 F-on (260 C ) 5 percig.
Legalabb 8 orat kell hulnie - tehat ma csinalom meg. Sutes-kihules utan a formaban hagyom, es egy foliaval letakarva teszem a hutobe holnapig.
Vasarnap vendegeim lesznek es fogalmam sincs, mit is fozok!
A sutemeny turotorta lesz (a fiam szulinapja, az o kivansaga).
Az eloetel egy nagyon egyszeru paradicsom-zukkini salata lesz (a receptet kesobb beirom).
Nem tudom milyen foetelt csinalok. . .na ez lehet valami gond, nem? Nagyon hajlok a grill fele, ha veszek file mignon-t, es azt sutom meg biztos siker - kerdes, talalok-e valami csodalatosat - es nem oruletesen dragat! 7-en leszunk mint a gonoszok, legalabb 8 szelet kellene, az meg konnyen lehet 40-50 dollar. . .:((. . . .de hat a gyerek egyszer 30 eves, nem? (OK, en tobbszor voltam. . .de hat ez nem mindenkire vonatkozik).
Jajj. . . az asztalt sarga narcisszal szeretnem disziteni, kedvence a gyereknek.