Valaki mondjon róla valami rosszat is. Beszéljetek le, hogy miért ne vegyek. Eddig semmi rosszat nem találtam róla (népítélet), és persze tudom, hogy kevés van, de hátha van még a népítélőkön kívül is, aki tud valami ÉRDEMLEGESET mondani. Előre is köszönöm! (Hja, D5-ös motorra gondoltam, nem vagyok gyorshajtó, langzamspacíren... de évi kb. 60 000 km)
Hasonló a helyzetem mint másoknál is felmerült, eléggé rákattantam a típusra, viszont el is bizonytalanodtam a huzamosabb városi használat és a szerviz miatt.
2004 év végi, 2.4D automata relatív kevés kilométerrel, leinfózva, elvileg tip-top, de még szakszervizben nem jártunk, viszont fogunk ha elszántam magam, tipikusan csak hölgy vezette stb... Elvileg részecskeszűrő nélküli, ezt fontosnak tartom a város miatt.
Használat:
Hétköznapokon város úgy havi 500 km (van mellette egy benzines 5 ajtós is, igyekezném azt nyúzni)
Havi nagyobb körút 600-700 Km országúton.
Annyira talán nálam sem ésszerű egy ekkor autó, de a családom biztonsága nálam nagyot nyom a dolgon és mostanában elég fóbiás lettem, mellesleg kényelmi (187 cm-el) és rakodási szempontból sem szeretem a kisebb 5 ajtós vagy kombi kiviteleket, sedan meg szóba sem jöhet.
Piszkosul tetszik az autó, nem is tudok alternatívát ha erről lebeszélném magam, csak a szerviztől félek, de ha nem nyúlok nagyon mellé... természetesen folyadékok, silentek, gumibakok cseréjével számolok, első pár hónapra, nem tudom milyen nagyobb költséggel kell még számolnom.
Korának ellenére hosszú távon terveznék az autóval.
Sziasztok 2010 es volvom van decberben vettem, most kiirta a reszecskeszuro hibat. Kerdesem az lenne hogy erdemes e tisztittatni vagy ajnlotabb a csere? Ha csere akkor utangyartott vagy a gyari a tartosabb jobb megoldas? Ha valakinek van tapasztalata szervizzel szolgaltatoval olyen teren varom a javaslatokat.
Szia annyit sikerult kideriteni hogy valoszinu a lambda szonda adta a hibajelzest ugyanis ez a hibauzenet (piros haromszog) tobb hiba egyuttes fennallasa eseten adja.kiolvastuk a hibakat es az uzemanyag levego keverek kipufogo gaz homersekletre irt hibat. Szerviz egyenlore nem volt szukseges
Szia Sikerult megfejteni a hiba okat??? Nekem is szokta ezt kiirni de nem allandoan irja. Mire beerek a szervizbe nem ir ki semmit es a teszter sem talal semmi gondot.
Tudja valaki mi lehet a hiba????Koszonom a segitseget elore is
Túl vagyok pár teszt, értékelés olvasásán, de nem tudom még mindig eldönteni hogy milyet lenne érdemes vásárolnom. Segítsetek nekem kérlek:
- 2 gyerek és 2 felnőtt "lakná" és néha az anyós! :D
- Havonta kb. 150-250 km távolságot teszek meg (90%-a város), 1-2 kb. 700 km-es utam van évente.
- Mindenképpen szeretnék bele tolatóradart és navigációt.
- 2003-2004-es évjáratokat nézegettem
Az első nagy kérdésem, hogy benzinest vagy dieselt? :)
Akinek van benzines az milyen fogyasztásokkal közlekedik városban illetve országúton? Valóban 20 liter körül van étvágya?
Ezzel szemben a dízelnek hogy alakul a város-országút fogyasztása?
Fenntartási költség szintet is ha nézem, akkor melyiket érdemes választanom? Úgy tudom, hogy a dízelnél elég drága a javíttatás, ha valami tönkremegy benne, ezért is vacilálok melyik érné meg hosszú távon jobban..
én tapasztaltam személyautóval :D megnézettem a szilenteket, volt futóműállítás...és semmi...bezzeg a rázópad..megmondta hogy 50%-on állnak a gátlók...
Azt tapasztalom az XC90-el, hogy egyenetlen úton kanyarban néha kissé megindul a hátulja, mintha elpattogna. Ez elég bizarr érzés, rendes személyautótól ezt sosem tapasztaltam. Lehet, hogy ez normális egy ilyen autótól, bár nekem futóműhibának tűnik, viszont futóműellenőrzéskor azt mondták, hogy minden jó. Ti tapasztaltatok ilyet Xc90-el?
Bp-n a Duna Autó Volvo szervíz-t tudom ajánlani személyes tapasztalat okán, vagy Nagy Zoltán +36 30 719 3220. Utóbbi "maszek" Volvos, személyes tapasztalatom nincs a munkájával, de Volvo-s berkekben elismert, ajánlott szaki.
Morgó hangot gyakran kutya okozza. Belőle jön. Rúgás szokott néha segíteni, de van, hogy csak rontja a helyzetet. Ha kanyarban van, akkor legközelebb ne menj rá. :-)
Lassan kettő hete használom 2.4 D5 XC90 nagyvasam. 10 éves vágyam teljesült hogy megvettem 2006-os évjárat! Imádom!!
Bízom benne higy ez az öröm nem fog megváltozni.
Lenne kérdésem hozzáértőkhöz!
-ha pl. Egy kereszteződésből kanyarodok ki ballra és kövérgázzal teszem furcsa morgó hang hallatszik, ha mindezt normál módon teszem minden ok- mi lehet a kopott, egyenes úton nincs ez a jelenség, jobbra kanyarban kevésbé hallani
Esetleg még annyi, hogy hol tudnam megnézetni vagy ki tudna meghallgatni aki szakértőbb mint én. Budapesti vagyok.
Sziasztok, tervezek venni egy XC90-est, eddigi fórumokat-cikkeket olvasva a megbízhatóság miatt 2.5T motorral, 5 sebességes automata váltóval. Mire kell figyelni vásárláskor, mik a gyenge pontjai?
A benzinmotort azért is választottam, mert rövid utakat megyünk többnyire és olvastam a dízeleknél jelentkező részecskeszűrős gondokról. Fogyasztásról tudom hogy magas de ez van.
Sziasztok most hoztam egy 2010 es xc 90 r design modelt. Mikor megvettem meg kint egy markaszervizben megvolt egy olajcsere meg egy általános átvizsgálás. Ma este kiirta motorsystem wartung dringend azonnali motor karbantartás szükséges. Milyen hiba lehet? Mennyire kell ezt komolyan venni mert pont síelni vagyunk és még haza kellene érni. Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia. Melegen alapjáraton kuplungolásra sem változik semmi. Lendkeréknek leállításkor nincs hangja. Szerelőm azt mondta ha lendkerék lenne az nem csak üzemmeleg motornál jelentkezne hanem mindíg. Másik autómon hideg indítás után azonnal érezni a rángatást szintén dízel hidegen melegen, ettől függetlenül lehet igazad.
2008 Xc90 a most előugró probléma " a kipörgésgátló szerviz szükséges" felirat ami csak néha világít, néha elalszik. Mi lehet az ok. Köszönöm a segítséget