nincs "elfelejtve" (sic. macska fel van mászva a fára)..nem felejtettem el csinálok fotót ( ha tudok belülről is)
a homlokzati festék dryvit technológia része ( ha valakit ez a kérdés is foglalkoztat), úgy tűnik nem lesz szükség klímára, jó a szigetelés is, és a szigetelő vakolat is
szia, Rád akkor gondoltam amikor a számlázási ismereteidet megosztottad a "köz"-el
összeesküvés elméletet persze felhozhattad Te is, de ismerem a szót, és amikor gépeltem csak a mondandóm érdekelt....és hát lássuk be eléggé "csapongó" lett, mert valószínű egyszerre, és egyszerűen sokat szerettem volna mondani...jól gondoltam, hogy vannak lakótársak akik tájékozottabbak a részletekben, már átkerült a másik fórumra is az igazi tanulságos történet
E ép-i lakótársaim ismerhetnek személyesen, de nincs kizárva, hogy átadások idején mások is megismertek...nem probléma, csak volt itt egy "mutatvány" valamikor, akkor amikor talán először írtam, volt aki szülségesnek érezte erre a tényre felhívni a figyelmet, s miután ilyen módon születtek már "főgonoszok", ezért inkább csak olvasok és röstelkedek egy-két "egyszerű hozzászólás" miatt,...azóta nem fotóztam, nem írtam, de 30 év bérházi, majd lakásszövetkezeti tagság után, és az ottani tapasztalatok birtokában, és az AL-es kicsit több mint 5 év miatt, hát most gondoltam azt, hogy szólok, mielőtt SAM37 leváltja az AFM-et, ...-végülis ha ért hozzá-) csak szavazás kérdése
Bocs, nem nekem szólt a kérdés, de osztom komfort félelmét, úgyhogy leírom, amit tudok. A részleteket nem tudom, csak annyit, hogy AL-ék benéztek az építésnél valamit és nem volt úgy kivitelezhető a ház, ahogy a látványterven volt. Ez adta meg az alaphangulatot, majd egy kisebb csapat elkezdett szisztematikusan mindenbe belekötött, ami mellett az AL vagy valamely cégének neve szerepelt. Ez a kis csapat elég hangosan verte a tam-tamot, pedig eleinte az AL és cégei nem voltak ellenségesek (mint ahogy velünk se azok). Persze a sok felesleges balhé miatt elege lett AL-nek is, úgyhogy most már okuk is van hőzöngeni a lakóknak. A probléma az, hogy AL-éknél egy részleg egész biztosan nem hülye, mégpedig a jogászok. Így aztán a lakóknak nem nagyon sikerül jogi fogást találni AL-en, aki mostanra magasról tesz a házra és a minimálisan szükséges szolgáltatást nyújtja. És ez így megy már egy ideje, sztem kb. egy éven belül jár le az a bizonyos 3év, ameddig nem mondhatják fel a közös képviseleti szerződést. Na most pontosan azt nem szeretném, hogy a Mandala erre a sorsa jusson azért, mert a 250lakásos társasház költségvetésében akkora számok vannak, amit normál háztartást vezető ember egyszerűen nem ért. Miért hihetetlen egy 460e-es villanyszámla egy olyan házban, ahol éjjel-nappal 5lift, 40kamera, sorompórendszer, öntözőrendszer, stb. működik? Ráadásul órával mérik! Miért kell ilyenbe belekötni? (Ha gondolod, felhatalmazlak, hogy átmásold ezt a postot az új fórum bármelyik topicjába.)
"Ismerjük" egymást személyesen is, de ez lényegtelen, csak azért írom, mert ezt a fórumot nem olvastam már jó ideje, és látom megnevezett (vagy majdnem megnevezett, mert elírta, talán szándékosan).
Az "összeesküvés elmélet" az én véleményem, és nyilván veszem saját, bár rövidebb élettapasztalataimból. Megjegyzem továbbá, hogy az összeesküvés elméletek alatt én egészen más dolgokat értek, csak Ön adta a "nevemre" ezt.
komfort... Jelentős részét nem sikerült nekem sem dekódolnom a hosszászólásodnak. Ha nem rébuszokban beszélnél, szerintem sokat tanulhatnánk belőle. Hallottam valamennyit a Center-házról, de te nyilván sokkal többet tudsz róla. Szerintem mindenki okosodna tőle, ha leírnád, mi is történt ott. Mi volt ott a probléma, ki mit rontott el, és mi az amit mi ebből tanulhatunk? Látod, hogy nyomaszt minket a közgyűlés felelőssége, hogy legtöbbünknek ez az első közgyűlése, nem látjuk mitől fogunk jó döntéseket hozni, információhiányban szenvedünk. Legtöbbünknek az is homályos, hogy mi is a közös képviselő feladata, ki is az, egy ember-e egyáltalán. Sajnos nem sok támogatást kaptunk, hogy jobban átlássuk a helyzetet. Segíthetnél ebben, ha jobb rálátásod van. Te elfogadnád a költségvetést így ahogy van? Az értékesítő is igencsak sokallhatta a közös költséget, különben nem igérte volna nekünk ennek a kb. 60%-át. Biztos jobban átlátod mint mi, hogy hol lehetne spórolni. Adhatnál ötleteket. A politikával kapcsolatos megjegyzéseim egyértelműen a MAI kétségbeejtő politikai kultúrára vonatkoztak (ahonnan nem szeretnék példát venni). Ha nem vagy (parlamenti) képviselő, szerintem ne vedd magadra! Ha pedig személyes jellegű megjegyzéseid vannak, akkor azt a továbbiakban kizárólag személyesen vagy emailben beszéljük meg!
az általad leirtakkal többnyire én is egyetértek (összeesküvéselméletek...). lehet már volt róla szó, de arra lennék kiváncsi, hogy Neked mi a kapcsolatod az ALel, azon kivül, hogy lakó vagy? (ha nem publikus, azt is megértem) meg ezeket a technikai dolgokat honnan tudod? :)
ps: ez vicces, hogy Te ide, Gaabi meg a másik fórumbe irogat :)
gaabi ....régi lakásszövetkezeti problémákat itt senkinek sem kívánok,.... most úgy látom bekövetkezik majd mégis, a mindenáron való "okoskodás", "fogás keresés" előidézi, pl. a hölgy aki a "számviteli bizottságban" szeretne munkát vállalni.... AFM-el csináltassatok neki ilyet!
tudom persze, hogy a hozzáértő kérdéseknek mindig helye van......... inkább azt tudd meg, hogy mi lett a Center Ház sorsa, ahol szintén sikeresnek tűnő lakói kezdeményezések folyományaként már ki tudja? ki üzemelteti, sokkal drágábban!, (mert nem ismeri az épületet, -nem Ő csinálta) és a lakókat "képviselő"?, TV-t kihívó személyről ki tudja? hol fejti ki áldásos tevékenységét , de mindegy is, már ki hol van, mit csinál .....pedig csak az AL menedzsmentjével volt vitája, mint jogász...lehet most a lakók "szívnak"
Fiatal vagy, egyáltalán pártlapról, politikáról miért kell fórumodon említést tenned, ha sugallani valód van, mond ki nyugodtan, erről szól a fórum...Te mondtad!
Tehát ami gond lesz itt is: a végtelennek tűnő okoskodás, kötözködés, feltüzelni a lakókat (akiket lehet) már most, amikor még el se kezdődött a Mandala Kert jövője, biztos vagyok benne, hogy a mostanában kifogásaiknak hangot adó lakók, nem az egyetlenek közöttünk akik értenek? ehhez, ismerik? a folyamatot! Az "igaziak", és számomra elfogadhatóak, azok okosan olvasnak, várnak, és szólnak, ha már szólni kell
Nekem közelebbről látszik a Mandala II A épület homlokzat kialakítása (dryvit szigetelés, ragasztó és hőszigetelő vakolat, majd most színezés következik)
Az erre vonatkozó kérdést is olyan módon sikerült feltenni, hogy lehet, majd valakinek eszébe jut leszedetni a homlokzat kialakítást!
régen is csak azt kérdeztem Tőled, ha annyira fáj valami akkor minek azt csinálni?
egyébként pedig a gaabi "fóruma" nem lett más, mint "egynéhány" lakó összeesküvés elméleteinek színtere....már bocsánat! ( és úgy látszik nincs neki jobb dolga éjszaka, mert ilyenkor jutnak eszébe az inkább csak "szónoki" kérdései, és a sanyarú gyerekkora a játszótéri gondolatai okán)
AL-el nem foglalkozom, mert minek is?
láttam ahogy géppel felmosták a szinteket pár nappal ezelőtt- azt is láttam, hogy a mi szintünk tiszta (előtte is az volt), ennek ellenére még tegnap is "szadizzák" a gondnokot, hogy nincs rendben a folyosó takarítása, és ha majd mégegyszer felviszik a gépeket SAM37 kérésére, majd mégegyszer ki kell fizetni a közösből, amiről meg már azt is lehet tudni, hogy "nem megfelelő számlázási gyakorlattal" dézsmálja valaki (gwaevisz)
itt már fontos lenne felismerni, hogy a jó hírnévhez mindenkinek joga van, egy-két ember ezt nem látja be
....de többen is érzik ezt, mert próbálják csillapítani a "farkast " kiáltókat
AL-t persze ismerem, infók alapján látszik, hogy vannak akik jobban ismerik..ezért is inkább itt vettünk lakást, és nem kisebb építőktől
elképzelhető, hogy sokak már átverésként élik meg az ideköltözésüket, és ért már többeket csalódás, ...engem is, mert lehet úgy senkinek nem kellett szétverni a fürdőjét mint nálunk, mert még a fal is felázott félméter magasan egy szétcsúszott lefolyó cső miatt
( nem mondom, hogy összetörték, vagy rosszul szerelték, mert nem lenne igaz miután gépész szerelés után még a szakipari munkák következnek padló, burkolat -bármi előfordulhatott - aztán rendbehozták)
privátban egyszerűen nem tudtam admin névre küldeni, nem működik,
saját e-mail box-ot előfordul, hogy otthon napokig nem nézem, nincs mindig időm, mert a jó angol meccsekről nem maradok el
most ezekhez a peres dolgokhoz érdemben úgysem tudunk hozzátenni, (sajnos)..... van valahol egy alapos ügyvéd aki ezt intézi, lesz egy másik, aki kitalálja a válasz lépést
Nem hiszem, hogy bármi megbocsájthatatlan történt volna, amit ne tudnánk megbeszélni. De talán nem nyilvánosan... Írtam Neked levelet, nem kaptad meg? Visszavárunk a fórumra, ahol már senki nem tud nem valódi azonosítóval hozzászólni.
másik fórumon "admin" múltkoriban üzenőfalon gyorsan felírta, hogy jött egy érdekes bejegyzés, és kiírta honnan -én most nem írom már ki, nem az otthoni gépemen írtam- , de azt viszont nem írta ki, hogy valaki az ottani "nevemben" még hozzáírt egy kicsit durvábbat, ezért úgy gondolom, hogy Ő ismeri a fórumozók nem publikus adatait, és azt Ő saját maga fogja eldönteni, hogy hogyan kell ezeket kezelni, érdekességet tud tulajdonítani, ....majd mikor reklamáltam simán letöröl mindent, hát így az érdekes....nem azért vagyok nem publikus mert titok, hanem mert így egyszerűbb, de tapasztalatom, hogy ha belakjuk a házat, egymás felé fordulnak a lakók, és kialakulnak az igazi "szomszéd" kapcsolatok ( egyszer írtam, hogy kb 30 év után jöttünk vissza a környékre, s közben szülőkkel, albérletben, majd saját lakásban éltünk város több helyén)
Én eddig még nem kértem, de most ez fontos lehet! Gyertek át a másik fórumra, ott már több infó is van és jó lenne, ha egy helyen mindent megtalálnánk a perrel kapcsolatban. Ez már nem arról szól, hogy fúr a szomszéd....sajnos! Ne aprózodjunk el!!!
Erre nem tudok válaszolni, a keresetlevélhez mellékelt 2008. III. 25-ei tulajdoni lapon az Egressy Zrt. az 1/1 tulajdonos.
Valamilyen levelet kapni fogsz hamarosan, vagy a Földhivataltól a tulajdonjog bejegyzését, vagy a FB GK-tól egy keresetlevelet. (Szerintem utóbbit, mivel ők ennek a tulajdoni lapnak alapján vontak perbe mindenkit).
komfort: kár lenne ha nem lennél jelen az új fórumon! Én azt tanácsolom nézd meg mégegyszer, az ottani admin (gaabi) sok új dolgot hozzáfejlesztett, pl. képek feltöltésével kapcsolatban is. Ha pedig valamit nehézkesnek találsz, írj neki, nagyon segítőkész. Az új fórumon pl. nem kell kötelezően elolvasnod a WIFI hálózatok rejtelmeit, mert van erre külön téma (Internet, kábeltv, stb.), ha nem lépsz bele, nem zavar a sok rövidítés.
Stern: köszi a részletes infókat. Az új fórumon is intéztem neked egy kérdést, úgy tűnik Te vagy itt az egyetlen (ingatlan)joghoz értő ember, ezt igyekszem kihasználni :)
Tehát: én a magyarorszag.hu néztem az ingatlannyilvnántartást, ott az Egressy út 27-29 alatt lévő ingatlan adatlapján már be van jegyezve a társasház, és a saját lakásomat is megtaláltam mint önálló ingatlant, az adatlapján ott van hogy mekkora tulajdoni hányadom van a társasházban. Akkor most ez nem azt jelenti, hogy megtörtént az albetétesítése a lakásomnak, és emiatt logikusan már én vagyok a tulajdonos? Én eddig még nem kaptam bírósági pakkot, lehet hogy ezért nem, mert én már nem a széljegyen szerepelek, hanem önálló ingatlantulajként???
Inkább az új fórumon válaszolj ha tudsz, ott többen olvassák. Köszi!
Szóval a lényeg az, amit az előttem szóló is említett: Ha sikerült volna társasházzá alakítani az ingatlant korábban, és bejegyeztetni a vevők tulajdonjogát (legtöbben már nyáron kifizették a teljes vételárat), akkor ez nem történhetett volna meg.
AL Holdingnak annyi cége van, mint égen a csillag. Sőt, még annál is több. Az egyik ilyen cégük, a CMA Egressy Kft. (I. rendű alperes) volt a generálkivitelezője a Mandalának, legalábis a periratokból ez tűnik ki. Mi vevők maximum a beépített gépek garanciajegyén találkoztunk ezzel a céggel, mert nem kerültünk vele jogviszonyba.
Ő szerződést kötött a H.S.J. Kft-vel (felperes) beton szerkezetépítésre (mellékletekkel együtt 67 oldal, mindenki megkapja postán), 266.094.599Ft+ÁFA díjért. Ebből 5%-ot a garancia lejártáig jogosan tarthat vissza a CMA Egressy (II. fejezet 16. pont), a HSJ-nek azonban ezen felül további 43.100.000Ft hiányzik a zsebéből, mert ennyit nem kapott meg a CMA-tól. Ezért pert indított, amelyben elsődlegesen 56.206.756Ft-ot követel a CMA-tól. (Tehát még a le nem járt jogszerű 5%-os visszatartást is.) Másodlagos kereseti kérelme pedig az, hogy állapítsa meg a bíróság, hogy közös tulajdonba került az ingatlanon az Egressy Zrt-vel (II. rendű alperes), ráépítés jogcímén. Ez kissé erőltetett, mert ráépíteni nem így szokás, illetve eleve egy kivételes jogintézmény. Viszont mivel a kereseti kérelem érintheti az összes széljegyben lévő személy jogait, így egységes pertársaság esete áll fenn, és minden érdekelt perben állása kötelező. Na ezért vagyunk mi III.r.-CCCXVI.r. alperesek is a perben, na meg pertaktikai okokból, hogy egy kis kellemetlenséget okozzanak az AL-nek.
Hogy miért nem került kifizetésre a 43M, azt nem tudjuk, mivel még csak a keresetlevelet kézbesítették, a CMA kereseti ellenkérelmét (védekezését) nem.
Mindenesetre bíztató, hogy a perfeljegyzést a T. Bíróság elutasította: "azt kell vizsgálni, hogy a.. ..kereseti kérelem érintheti-e a per tárgyát képező ingatlan tulajdonjogát" Tehát a Bíróság még ha jogosnak is ítéli meg a tartozást, akkor is a díj megfizetésére fogja kötelezni a CMA-t, és nem bántja az ingatlant: "ugyanazon tény önmagában nem alapoz meg egyik féllel szemben kötelmi, másik féllel szemben dolgi jogi igényt".
A perfeljegyzés a per kimeneteléig az ingatlan biztosítására szolgál: Bármit csinál vele a tulajdonos, ha az ítélet érinti az ingatlannyilvántartásba jegyzett jogokat, akkor storno minden, ami a perfeljegyzés után történt.
A félreértések elkerülése végett, a mosolygó lányok szemébe is megmondtam, sőt a főnöküknek is. Azt a tényt viszont, hogy a falak még nem állnak, amit simán 100-150 m távolságból is lehet látni, de ők ezt állítják és ezen a címen kérnek pénzt vakolat javításért, akkor ne nevezzük hazugségnak (bár az), hanem nevezzük csúsztatásnak, a többit meg lehúzásnak. Egyébként a "mosolygó hölgy" minden héten jár az építkezésen, tehát a tévedés enyhén szólva is aggályos. Én nem azt vitattam, hogy a plusz munkáért fizetni kell, az rendben van, csupán az elintézést, mosolyogva, vagy nem, nem tartom korrektnek.
Remélem, hogy a bírósági perben is ennyire segítőkészek lesznek majd.
Hallottam, hogy minket, első ütemeseket a kk. fog a bíróságon képviselni.
Tehát nem kell elfáradnunk, és nem kell félnünk a retorziótól, amiért távolmaradnánk.
Szép, hogy 3. szereplőként minket is belevesznek ebbe a piszkos misung ízű ügybe.
Egyébként, ahhoz hogy a tulajdonjogunkat bejegyezzék, már lett volna egy évük! Én mindenesetre az ezzel járó anyagiakkal megtámogattam az erre illetékes földhivatalt.
Hülye kérdés zárójelben: a bejegyzés elmaradása összefügghet a banki kölcsönnel?
A tiszteletteljes kérésem az AL felé az lenne, hogy szívesen venném, amúgy emberi gesztusként is felfognám, hogy ezek után egy kedves behízelgő hangú ügyintézőjük rászánna egy hétvégét, és feltárcsázná a lakókat megnyugtatásképp.
Ne fossa már le mindenki a lábaszárát ijedtében, hogy mit is keres a kezében ez az írtó ronda ballanszt boríték, és ne kelljen már azon törnie a fejét a jobb sorsra érdemes lakónak, hogy mint alperest, ki és miért akarja a bíróság zord falai közé citálni?
Még egy talán aktuális kérdés: a Vízmű mikor küldi a csekkét?
ez a hozzászólás szerintem durván sértő, és a "kedvesen mosolygó lányok" egyáltalán nem lehetnek könnyű helyzetben, ha ilyen habitusú érdeklődőkkel ( vásárlókkal ) kell foglalkozni, aki, miután "ellép" az asztaluktól simán lehazugozza őket. ( persze kellőképpen kiokosítva, mindenféle információ birtokában...és mégis)