Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
"(T?)te orulsz hogy egyenlotlen a vizumgyakorlata?
Nem. De a magyar fél nem teljesíti (nem tudja) az általad is említett felt3teleket. Minden ország magábn és belsö ügye, hogy ki(ke)t és milyen feltetelekkel enged be. Ha ti kiirjátokaz "usakok" számára a vízumkényszert elfogadom. 3 dolgot tehetek: 1. Kérek/veszek egy vízumot 2. Nem megyek 3. Kiváltom a magyar útlevelemet
"Orulsz hogy amerikai gyarmatositokent barmikor bejohetsz minden formasag nelkul magyarorszagra mi meg kis hulye magyarok csak akkor mehetunk be ha a nagykovet cipojet kipucoltuk?"
Ez olyan piszkos kérdés, hogy nem is reagálok. (Ideiglenes megoldásként javasolni fogom az amerikai töke visszavonását, az amerikai cégeknek pedig az ország elhagyását, teljes államosítást, egy Párt rendszert, új 5 éves tervet, téeszesítést, kitelepítést, kuláktörvényt....továbbá új megegyezést Putyinnal amely biztosítja a szférának az új Szovjethez való (örök és testéri)tartozását. Aláíráss Potsdamban. Meg csak röhögni tudok, hogy alig 16 éves demokráciaából ez nölt ki. Peiod.)
"(T?)te egy magyarul iro amerikai vagy? "
Privát ügy. Semmi közöd hozzá. Én sem kérdezem, hogy ki volt a nagypapi.
"Semmi kozod a magyarsaghoz?" (Mi az a magyarság?)
Privát ügy. Semmi közöd hozzá. Én sem kérdezem, hogy ki volt a nagymami.
"Veletek hogy bannak amerikaban?" (Kik azok a valatek?)
"Mondjak hogy kis mocskos magyar?"
Hát... egyszer a 33 év elsö harmadában...mondom egyetlen egyszer ...valaki azt mondta nekem (tartozott a cégemnek $7,000-el), hogy "fucking foreigner". Kiderült, hogy 3 évvel késöbben érkeztt mint én. Német volt.
"És hogy a magyarok nem is olyan rosszak es volt egy magyar baratjuk aki kessel es villaval is tudott enni?"
????? És nem beszélt hülyeségeket, és paranoid sem volt...
Megint nem veszlek komolyan. Mert csípöböl vagy magyar.
szerintem a tartozkodas az tartozkodas. mint mondta a partnered hogy rabizza a dontest a tobbiekre.
mitol lenne jobban gyenge nem vagy gyenge igen?
ha mint a mostani nepszavazasnal a tartozkodasnak volt ertelmezese akkor esetleg elfogadok a tartozkodasok egy reszere ilyen ertelmezest. de csak igy ex cathedra kijelenteni szerintem nem comme il faut.
mi az isten bajod van? mindenhol van olasz, kinai etterem. egy adott kulturat kepviselnek es nagyon sokan elvarjak hogy legalabbis ismerjed a valasztekot es a szokasokat. es ezek meeg talan jobban megtalalhatok mint a mekik. ezek nagyobb erteket kepviselnek? baj hogy vannak?
nagyon sok orszagban esznek hamburgerhez hasonlo gyorskajakat. csevapcica, pljeskavica, kebab, gyros, salatak, sult krumpli.
en konkretan a felesegem szuleszere celoztam, akivel havi rendszeresseggel talalkozunk. egyaltalan nem erdekli oket, honnan jottel, vagy nem foglalkoznak vele.
te orulsz hogy egyenlotlen a vizumgyakorlata? orulsz hogy amerikai gyarmatositokent barmikor bejohetsz minden formasag nelkul magyarorszagra mi meg kis hulye magyarok csak akkor mehetunk be ha a nagykovet cipojet kipucoltuk?
te egy magyarul iro amerikai vagy? semmi kozod a magyarsaghoz? veletek hogy bannak amerikaban? mondjak hogy kis mocskos magyar? es hogy a magyarok nem is olyan rosszak es volt egy magyar baratjuk aki kessel es villaval is tudott enni?
a taszari onkormanyzat melyen fajlalta (pont ma hallottam) a katonai bazis bezarasat. taszar munka nelkul marad. a magyar kormanyt hibaztatjak hogy nem megfeleloen kepviselte a magyar erdekeket.
ilyenkor mi van? 400 ember marad taszaron munka nelkul!
ha ez igy lenne akkor nem ELSZIGETELT eset lenne egy eskuvoi menet (ahol ugye aranyosan lovoldozni szoknak) szetbombazasa. hiszen rengeteg eskuvoi menet van es nem sokat bombaztak szet.
ezen tulmenoen mit szoljon az ember amikor szinte szokvanyosan mentoautokban szallitanak egyesek fegyvereket vagy terhes asszonyokkal vegeztetnek el onfelrobbantast. olyan dolgok amiket normalis ember fel sem tetelezne es megis szokvanyosak. mi legyen az eljaras?
most mondhatod hogy annakidejen zsido terroristak is hasznaltak esetleg mentoautokat.
a lenyegi mentoautokat illeto proceduran ez nem valtoztat.
na te is mondod a magadet. a hasonlo helyzetben levo romania annyira szu szovetseges volt hogy voltak is itt roman es bolgar csapatok.
mintha horthy ajanlotta fel hogy a nemetek ellen fordul magyarorszag. es igy kotott fegyverszunetet sztalinnal. mintha ezutan kovetkezett volna be a nyilas puccs. ami puccs volt bar alairattak horthyval valamit. pisztollyal a homlokan, gyereket elrabolva.
"Mitől volt érvényes, ha választók KEVESEBB MINT FELE vett részt rajta?"
Az alkotmány és a népszavazási törvény miatt érvényes.
Ja, amit a barna nyelvű gerinctelen opportunista politikai elit - miután nyilévánvaló lett a támogatás hiánya - átírt saját magának a saját érdekei számára megfelelőnek, jó kis sztálinista módszerrel...
Nem érdemes tényekkel vitatkozni.
Valóban. A tények tehát a következők:
1, Miután nyilvánvalóvá vált hogy a magyarok többsége érdektelen a NATO-val kapcsolatban, átírták a népszavazásról szóló törvényt.
2, A népszavazáson a választásra jogosult állampolgárok 49,24%-a vett részt, 42,02%-a szavazott a NATO csatlakozásra. Tehát a választásra jogosult magyar állampolgárok 57,98%-a Magyarország NATO csatlakozását nem szavazta meg: vagy el se ment, vagy nemleges szavazatot adott le.
3, A választási törvény átírása nélkül ma Magyarország nem lenne tagja a NATO-nak.