Remelem, nem leszunk sokan!! Ez a topic arrol szolna, hogy mik azok a nehezsegek, amikkel az egyedulallo anyaknak meginkabb nehez megkuzdeniuk es mik azok a csapdak, amik csak menet kozben derulnek ki. Arrol nem is szolva, hogy miert lettunk egyedulallo anyak?
Egyszoval, aki hasonlo cipoben jar, az ne habozzon csatlakozni sorstarsaihoz.
Sziasztok, én majdnem kórházban landoltam a múlt héten (megpróbáltam kihordani lábon egy tüdő+arcüreggyuszit, nem sikerült :)), úgyhogy most én is baromi pozitív vagyok, végre tudok úgy levegőt venni, hogy nem szakad le tőle az arcom tőből. :) Azért egy kicsit bepánikoltam a múlt héten, hogy mi lenne, ha bekapnék egy nagy betegséget, valahogy az ember erre sose gondol, csak ha meglegyinti az elmúlás szele :)... szóval reformban vagyunk (pl. cigi letesz). Azért marha vicces volt, éppen Szabó Magda Ajtóját olvastam, amiben a rettenthetetlen főhőst gyakorlatilag tüdőgyulladás dönti sírba, a doki nem értette, hogy miért kezdek hangosan röhögni, amikor tudatta velem a diagnózist. :) Meg elkezdtük a téli bütykölést, én se rajongok a karácsonyért, de a rákészülést szeretem. :)
amúgy a karácsonyt én sem nagyon várom. készülődök rá, az ajándékok nagy része már ott figyel a szekrényben, de az izgalom és az öröm része nem bír megérinteni...
épp az adventi kalendáriumon gondolkodom, hogy csináljak-e az idén. ha igen, mit rakjak bele. de ehhez sincs sok kedvem. édességet elvből nem akarok. 2x24 kis biszbasznak megint nincs sok értelme....
azért ne gondoljátok ám, hogy eljött nekem a Kánaán ;-))), pozitív vagyok, ennyi az egész. Nagyon-nagyon szar évem volt, közeledik a vége, ezért vagyok ilyen optimista ;-)
De pl. még fel sem fogtam, hogy lesz idén is Karácsony...tényleg, lesz??? ;-)
Merthogy miből...és hol...és kivel...és hogyan...ebbe most inkább bele sem gondolok.
A lakást úgy ahogy belaktuk már, ülőgarnitúra még meg sincs rendelve (hitel híján, ugye), de klassz, kényelmes kertibútorom van, ami úgysem fér el az erkélyen, azon ülünk. Pasi szerint tiszta kollégiumi TV szoba feeling ;-) Mondjuk összebújva TV-zni, na azt nálunk nem lehet. De kezdem megszokni, én úgyem nézek TV-t, főleg azért.
Cöge, belaktátok már a lakást? Megvan minden? Ülőgarnitúra megérkezett már? Na, majd referálj, mennyi idő alatt lett kész minden!
(én ma megkaptam az új lakás alaprajzát, hihetetlen, hogy mit számít +20m2 - azon kívül, hogy +5 és félmillát:) - még a végén kiderül, hogy az irataimat is vihetem az új lakásba, nemcsak a ruháimat )
Hát, mit ne mondjak, nekem sem sok kedvem van a karácsonyhoz, ha néha mégis van egy kis kedvem hozzá, a gyerekek miatt van :) Főleg, ha matricázzuk az ablakot, vagy ilyesmi :)
Részemről beletőrődés a karácsonyba. Jesszum, hogy én mennyire nem szeretem. Na, de legalább a készülődés részét bírom. Ami a héten el is kezdődik, mivel a suliban már folyamatosan van vmi karácsonyi dolog. Ráadásul ez katolikus suli, úgyhogy kiemelten fontos ez az ünnep. Meg ugye Pöttyömnek azért szeretnék varázslatos karácsonyt rittyenteni, mégha én nem is szeretem.
És nagyon nem vártam ezt az időt. Nem szeretem a hideget (csak a sípályán:))
az én ügyem? Passz. Annyit tudok, hogy már nem kattogok rajta, amit tudtam, megtettem. Innen nem rajtam múlik.
Bankot váltottam, adásvételit módosítottam, papírokat beadtam, most bírálják.
Optimista vagyok - hétfőn megcsípett valami, azóta mindennek a pozitív oldalát nézem, kérdezi is mindenki körülöttem, hogy anyagon vagyok-e ;-)))
Most amúgy körülöttem minden elviselhetően kerek (gyerek végre alszik egyedül éjjel, pasi ok, munka sok de izgalmas, lett egy tök jó kis csapatunk, éppen tegnap rúgtunk ki a hámból, jóóó volt, szóval most az élet úgy egészében rendben van), szóval holmi hitelmizéria nem boríthat ki ;-)))
nálunk nyugi van. a nagyobbik pár napja elkezdett írni (elsős); a kicsi hulla aranyosakat kombinál és csacsog. logisztikailag húzós most a két kölökkel, de életkorilag nagyon jó kis szakaszban vannak mindketten, rettentően jó velük.
Pp, megálmodtam, hogy mégsem fogadjuk be a tekit. félek, nem bírnám megszeretni, és akkor nálunk is csak mohásodna szegényke...
Hahó egyedülanyák :) Képzeljétek, a lakást, ami féligkész, úgy néz ki, hogy becseréltem egy nagyobbra, mondjuk még egy pillantást vetek rá hétfőn, hogy milyen a kilátás, mert állítólag a belső kertre, vagy tetőkertre néz? Na, mindegy, jobb ezt saját szemmel látni, mint tervrajzon, de úgy néz ki, hogy jobb lesz ez így, a lányom egyre többet mondta, hogy szeretne saját szobát (neki lett is volna, csak azt hittem, lesz még pár évem és nem kell a nappaliban aludnom) úgyhogy még időben szólt :) Épp cögének rohantam ki múltkor, hogy jajjmileszvelem, de azon is túlvagyok :) Tényleg cöge, hogy áll az ügy?
De a lányomnak van egy, a keresztanyáméknál (innen kb. 5 percre), csak az a baj, hogy csak Junior puccos macskakaját eszik és a lányom szentül meg van győzödve arról, hogy azt nekünk kell megvenni, elvégre az ő cicája...
És tudja, hogy ide nem hozhatja, úgyhogy múltkor édes volt, közölte, hogy mivel a tesójának meg akarja mutatni, majd elviszi apához, megkéri Zs.-t (tesó anyukája), hogy húzzon fel neki egy párnát és majd vele alszik a cica.
Mondtam neki, hogy semmi, de semmiiiiiiiiiiii kifogásom a dolog ellen ;-)
de _en_ semennyit se akarok takaritani ugy altalaban egy allat utan, tehat a minimalis macera az pont minimalisan tobb az igenyeimnel, sajna, de majd meglatjuk
ja nem akarlak en rabeszelni, en az egyszerubb megoldasok hive vagyok, ennyi, a gyerekem ruhai is 3 fajta boltbol vannak, es kiakadok, hogy ahol a cipot veszem neki, ott nem arulnak tornacipot, tehat azert mashova kell menjek:) szoval ha a garanciat veszelyben erzed, akkor persze, irany a brendon
Igen, de ha nincs könnyen érvényesíthető gari., akkor gáz, pedig nálam nagyobb ebayfant nem találsz, de mióta az előző üléssel megszívtam, azóta ebayről csak óvatosan.
mert mindenki azt mondja, h kb 2 het utan a szuloe lesz az eredetileg gyereknek szant allat, es en meg nem szeretnek allatot (amugy meg kb napi 12 orat nem vagyunk itthon, azt meg max egy buta teknos elvezne, de a teknost nem lehet simogatni, pedig a gyerekemnek szorallat kell, nem csak ugy akarmilyen)