Keresés

Részletes keresés

lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 3389

köszönöm a tanácsot.Én éjszakára mindent lekapcsolok, még a hosszabbítót is.Arra értettem, hogy a számgép meg a tv elnyomja, hogy amikor használom őket, az új hanghatást nem hallom, elnyomja.Aludni elelszom a zúgáson, a a rosszabb, amikor éjjel 2-3 óra körül felébredek és nem tudok visszaaludni.De szerintem az nem is a zúgás miatt, pár éve rosszabbul alszom.Nincs megfelelő sötét sem a szobában, lehet vennem kellene szemmaszkot vagy mit éjszakára.Bár engem zavarna , úgy érzem.Felvilágít az utcai lámpa fénye az erkélyre és a szoba sem elég sötét, sőt...Most azt csinálom, hogy a megszokott zúgás hangjaira koncentrálok lefekvéskor, úgy kevésbé hallom a zavaró újakat. :)

Előzmény: ImmBoo (3388)
ImmBoo Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3388

lilaakác2 teljesen megértem amit érzel. De te is tudod hogy tudsz rajta javítani. 

Ha egy tanácsot megenged a tv nem a legjobb választás legalábbis ha a fénye is bent van a szobában mert a kék fény sajnos rontja a melatonintermelést ami rontja az alvást. Érdemes elkerülni a fényt. 

Én a fülembe dugtam a fülhallgatóm és erdő hangokat vagy madarcsiripelest hallgattam 😂

lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3387

Per pillanat mintha a túloldalt levő ABC összes elektromos berendezésének az összes al-és felhangját hallanám...időnként be szokott kapcsolni valami, nagyon erősen zúg, majd kikapcsol.Valami fő motor lehet vagy mit tudom én.Azt is hallom, szerencsére azt az egy hangot ritkábban.Minden rezonanciával együtt egy teljes elektromos berendezés működése megy a fejemben, és az a vicces, hogy megtévesztésig olyan , mint ami zajt a bolt bocsájt ki éjjel-nappal. :D Vicces...amíg le nem kell feküdnöm aludni.Ha megy a számgép, az új hangokat elnyomja, meg a tv is szól mellé. :D

Előzmény: ImmBoo (3384)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3386

Igen, egyetértek.Szerencsére nekem már van pár év gyakorlatom e téren, de azért lelkileg mellbe vágott ez az újabb, zavaró frekvenciájú, ráadásul ritmusos zúgás.és igaz az is, hogy közel 1 hónapja nem alszom rendesen, kb.napi 4-5 órát.Keveset iszom, vérnyomás nyavalya, stb...És sokkal nyugtalanabb voltam az elmúlt hetekben, az is biztos.Amúgy kiegyensúlyozott az életem, de érzékeny lelkialkat vagyok születésem óta.még bízom abban, hogy visszacsitul a zúgás a megszokott kerékvágásba...ha nem, akkor nem.Csak ne lépje át az elviselhetőség határát, vagy ilyesmi.

Előzmény: ImmBoo (3384)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3385

Önmagában a fülzúgás, amikor lecsap az emberre, nagyon erős stressz.Hirtelen, derült égből villámcsapás, ismeretlen, talán kissé ijesztő dolog első nekifutásra.Már a zúgás miatti stressz, fokozott szorongás is okozhatja a leírt tüneteidet, bármilyen szervi rendellenesség nélkül.Ahányan vagyunk, annyi panasz, annyi kezelési mód, próbálkozás vagy akár teljes gyógyulás is lehetséges lehet.Mindenki a saját tapasztalatát tudja elmondani, kinek mi segít.Nekem a zúgás elfogadása segített, igaz nem múlt el, de teljesen semlegessé vált.Azt már nem tudom, milyen a csend a fejben...valószínű nagyon furcsa lenne, ha egyszer megszűnne a zúgás.Most újra el kell fogadnom az új hangzásokat, erősséget...de ha lesz időm, bővebben olvasgatom a hozzászólásokat, hasznos tapasztalatok vannak.Kitartást neked és biztosan javulni fog a helyzet, te is majd megtalálod a magad számára megfelelő megoldást. :)

Előzmény: Törölt nick (3368)
ImmBoo Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3384

Kedves lilaakác2

Nagyon jól leírod amit én is leírtam és észre vetted hogy a stressz okozza a zúgást, én amikor elmulasztottam kb 20% osra de még volt belőle egy kicsi hang akkor azt hittem elég volt a módszereim alkalmazásából mert nagyon jól éreztem magam de viszont nagyon könnyen visszament a stressztől vagy simán 50% ig ezért eldöntöttem amíg hallom addig fogom folytatni az edzést meditálást táplálkozást, és teljesen máshogy érzem magam, például erős szívdobogásom volt állandóan amikor a hang kb 80% felett volt, és idegesebben is éreztem magam alapjáraton, mostmár látom, de akkor nem tudtam hogy ideges vagyok, például rettentesen türelmetlen voltam és gyorsan ettem amikor ebédeltem, iletve az alvásom nem volt annyira mély hanem felületes lett, éjszakáként felébredtem (persze azt hittem hogy a zúgásra de késöbb rájöttem hogy ez nem igaz)

Hiszen egy pánikbeteg sem fog mélyen aludni mert a szervezete azt hiszi hogy jönni fog az oroszlán és elkapja, a szervezet nem tudja hogy ez "csak" pánik hanem tolja szépen az oda illő avagy nem illő stresszhormonokat az arcodba és akkor azt mondja hogy nesze, 

Néha minimális szinten még előjön a hang de szinte minimáls, például ha konditermi edzést csinálok attól felmegy, de ha sprintelést és futást csinálok attól szinte egyből elmúlik. Mindenkinek kívánom hogy sikerüljön elérni mert lehetséges !

 

lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3383

Neurológiai vagy pszichés oka is egyaránt lehet.Fülzúgással, szédüléssel több neurológiai betegség együtt jár.De valóban pánik is okozhatja.Vagy csupán erős stressz, tartós stressz.Én is szédültem, már nem emlékszem pontosan,1 évig minimum.Pánikkal társult.Utcán szédültem csak, mintha rosszul látnék vagy nem is tudom.a pánik kezelésével elmúlt a szédülés.

Előzmény: Törölt nick (3368)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3382

Nekem nem múlt el 4-5 év alatt, mondhatni totál ugyanazon a hangerőn zúgott, ugyanaz a 3-4 hang.Megtanultam vele együtt élni, mondhatni természetessé, megszokottá vált, így megszűnt , mint negatív inger.Semleges lett.Napközben már szinte nem is tudatosult, csak este, lefekvéskor.De aludtam tőle zavartalanul.És igen, az utóbbi 2-3 hétben egy stresszelő dolog volt napi szinten, amire nagyon rástresszeltem.Plusz jött ez a kegyetlen hideg front, vele együtt állandó vérnyomás emelkedés.És ennyi dolog összeadódva teljesen bezavart a nyugalmamba, felerősítette a zúgást +lett úgy néz ki egy újabb hanghatás, aminek ráadásul monoton , ütemes ritmusa van.Ott vagyok, ahonnan 4 éve indultam, annyival jobb helyzetben, hogy már nem ismeretlen a zúgás.Viszont állandóan a tudatomba kerül és nem örülök neki.Idő lesz, mire ezt az újabb hangfrekvenciát, ritmust megszokom és semlegessé válik.

Előzmény: ImmBoo (3373)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3381

Csodálkozott is az asszisztens a háziorvosomnál, amikor mondtam, hogy mit írtak fel.

Előzmény: lilaakác2 (3380)
lilaakác2 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 3380

Ez tetszik.Az biztos, hogy stressz alatt hangosabb a zúgás.Vérnyomás emelkedéskor is.Nekem olyankor olyan, mint egy megbolydult hűtő. :D Nekem egyszer azt mondta az orvos, hogy 120 %-on pörög az idegrendszerem.Ilyen fekete pántot tettek a fejemre, ha jól emlékszem.Agyhullámokat vagy mit mértek, kb.25 éve.Tegretolt írt fel, amit soha nem szedtem be.Nem tudom, minek írta, epilepszia gyógyszer, úgy tudom.Érdekes, a fül-orr-gégész is epilepszia gyógyszert írt 4 éve, amikor elkezdődött a zúgás.Azt sem szedtem be.

Előzmény: ghepard (3375)
KalmarAdam1991 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3379

Szia Zsolt, nekem is ugyan ez a helyzetem, már 7 éve zúg a fülem, 18 évesen kezdődött, most 25 vagyok. Megszoktam, nem zavart stb... most voltam fog röntgenen és a bölcsességfogaim nem tudnak kinőni, kiszedetem őket, hátha elmúlik a zúgás! Nyomhat idegeket a fogad, szorulhat, és ezért zúghat...

írj egy e-mailt esetleg, ha van kedved beszélgetni:

darkman1002 kukac gmail.com

Előzmény: zsolt4593 (2064)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.07 0 0 3378

Szóval minden vizsgálat negatív. Ez nálam idegrendszeri dolog én érzem is de nem tudok tenni ellene. Antidepresszánson élni nem akarok.

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.07 0 0 3377

Megvoltak a vizsgálatok agyi érvizsgálat doppler uh gerinc MR semmit nem t

Előzmény: pozo (3370)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.05 0 0 3376
ghepard Creative Commons License 2017.04.05 0 1 3375

Nekem is változott, ehhez elég volt az is, hogy a másik felemre fordultam. A meditációt is lehet gyakorolni a légzéssel (legegyszerűbb a megszakításossal). Az agyhullámokat már a múlt század 30-as éveiben felfedezték. Valami 5 féle (frekvenciájú) agyhullám van (béta, alfa, théta, delta és gamma) – az agy mindenkor mindegyiket generálja, csak a kérdés az, hogy mikor melyik van túlsúlyban. Béta az éber és aktív állapot (14-30Hz). Ha lazultabb akar lenni az ember, akkor úgymond lemegy alfába (7-14Hz) – vagy az alá (theta, delta). A gamma meg 40Hz feletti agyhullámok, észleltek már 1000Hz felettieket is.

 

A stresszes ember gyakorlatilag nem is tud lemenni alfába (nem tud relaxálni, meditálni, mediatív állapotba kerülni) s így állandóan pörög az agya. Azt is lehetne mondani, hogy annyira pörög, hogy már sípol is. De nemcsak az agyi sípolást érezni, hanem ott mát több helyen is úgymod sípol a test – s ezt érzi is az ember, ugyanúgy mint hallja (érzékeli a sípolást). Ha lelassítja a hullámokat, akkor a sípolás is lassul, halkul – az egész testben.

 

Hát igen, ezt nem nagyon hiszik el és fogadják el az orvosok, meg a nemorvosok stb. Ez a felfogás hatalmas ellenállasba ütközik. De ha az embernek már van ilyesmi tapasztalata, akkor már kezd kapisgálni, hogy mi van a háttérben stb. Az agyhullámaink frekvenciáit jó részben irányítják Földünk rezgései is – az ún Schumann rezonanciák. Ezeket a Földön minden pillanatban jelenlévő kb 2000 zivatar keltette másodpercenkénti 50-100 villám gerjeszti. Három fő térségben keletkeznek és 3 domináló sávot találtak: 7.83 Hz, 14.1 Hz és 20.3 Hz, persze már találtak 1000Hz felett is stb. Ezek meg talán nem véletlenül vannak az egyes agyhullámok határán. Ezért is rossz, ha az ember nem megy ki a természetbe itt ott (minél gyakrabban), mert bent ezt minden készülék megzavarja, plusz még az 50Hz-s váltóáram vezetékei is (ezért az aki csak furt bent van, az jóval ingerültebb (fáradtabb is, gyengébb is stb) mert úgymond magasabb frekin pörög az agya stb). Hogy ez mennyire megzavarja az embert, azt az első űrhajósok igencsak megtapasztalták, megszenvedték, de aztán rájöttek, hogy ez (is) hiányzik ott odafent és a ruhájukat telerakták mágnesekkel, hogy ezeket a hullámokat szimulálják az űrhajóban.

Előzmény: ImmBoo (3373)
ghepard Creative Commons License 2017.04.05 0 0 3374

Az orvos többnyire azt tudja, amit megtanult, megtanultattak Vele. Saját élményei, érzetei, tapasztalatai a legtöbb esetben (ritka a kivétel) – így tehát kijutási tapasztalatai nincsenek. Mit mondhatott volna?  

Előzmény: Törölt nick (3372)
ImmBoo Creative Commons License 2017.04.04 0 1 3373

Nekem is változott a fülzúgásom ha megfeszítettem a nyakamat és ha nyeltem, mégis elmúlt a fülzúgásom a lentebb említett gyakorlatokra, ha légzés és rezgés nem elég akkor fordulhatsz komolyabb gyakorlatokhoz is, nekem is a jóga és a meditáció volt nagy lépés.

Mivel a hangot az idegrendszered adja ki ezért annak lenyugtatásával a zúgás eltűnik az esetek nagy részében, 

csak mivel a mai világban senki sem hisz az ilyen dolgokba ezért inkább mindenki orvosokhoz járkál és sokaknak zúg is a füle, a kevesek akiknek már nem zúg azok értik hogy mi ez és hogy ez csak egy stressz tünet mint ahogy a hányinger és a fáradtság is lehet az.

Nem mindenkinek ezért zúg a füle, de a többség stressz alapú, ezért is változik folyamatosan ahogy a stressz mennyisége is változik az életünkben.

Én is sokat maszíroztam a nyakam mert azt hittem hogy a hiba valami izom vagy idegi alapú, végülis igazam volt mert idegi alapú, de nem becsípődés volt.

A fórumon már 2 ember is tudja bizonyítani hogy el lehet mulasztani, nem vagyunk különlegesebbek mint bárki, nektek is sikerülhet. 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.04 0 0 3372

Ez így van. Elmondtam egy klinikai fülésznek, hogy hogyan változik a zúgás nyelésre, állkapocs mozgatásra, a fejtetőt ha megnyomom, stb amit ti is írtok. Jól letolt, hogy nem érti miért provokálom ezzel a fülzúgásom, ne tegyek ilyesmit, mert pont nem tesz jót!( de hogy mi tesz jót, azt ő sem mondta :)    

Ma hányingerem van és álmos vagyok!

Előzmény: pozo (3370)
ghepard Creative Commons License 2017.04.04 0 0 3371

Hát ha mondod, akkor biztos úgy van. Nekem akkor miért múlt el, mert nekem is pont azért zúgott abban az esetben, mert nyaksérülést szenvedtem és aztán jöttek azok amiket csináltam, hogy zúgni kezdett (mint pár éve írtam lejjebb). Én nem mondom Neki, hogy ezt vagy azt kell csinálnia. Persze elmehet a 16. orvoshoz is, aki majd lehet elküldi a 17.-hez stb. De az is lehet, hogy valamelyik csak betalál valamivel....

Előzmény: pozo (3370)
pozo Creative Commons License 2017.04.04 0 0 3370

A fülzúgásom nekem is egyértelműen halkul-hangosodik bizonyos arcizmok megfeszítésével,elernyesztésével és bizonyos pontok megnyomásakor az arc és a fül környékén. 

 

A fentiek a lényeg. A hang rezegtetés, légzés terápia nem fog segíteni.

Jó esélyed van, hogy a nyaki gerincek nyomják -vagy becsípődött- valamelyik artéria.

A kórisméhez röntgen vizsgálat és Doppler szonográfia szükséges. Ha igazolódik a feltevés, akkor kell keresni egy kiroterápiában járatos orvost.

Előzmény: Törölt nick (3368)
ghepard Creative Commons License 2017.04.04 0 1 3369

Szia Kriszta,

 

Érdekes dolgok azok, nekem mindenképpen. Emlékszem az akkori egypár beírásodra ebbe a topikba, akkor csak úgy olvasgattam és nem reagáltam – annak ellenére se, hogy az a pulzusszinkronos zúgás nekem is volt. Sokat írtam erről is részletesen (van itt több mint 400 hsz-som. Azt is írtam, hogy nálam ez hogy keletkezett – persze eleinte nem tudtam, de aztán rájöttem és ezt is párszor direkt előidéztem, hogy aztán kiiktassam. Nálam olyan is volt, mint ahogy akkoriban írtam is, hogy mintha a pulzus ütemére egy nagyobb női kórus hangját hallanám a mélyből (mondjuk pincéből).

 

Kisebb szédülések nálam is voltak, rosszullétek is, fáradtság, kialvatlanság, néha a lábizmaim csak úgy remegni kezdtek, szinte begörcsöltek, na és szinte állandóan hidegek voltak alul – hiába volt rajtam még éjjel is zokni. A fejben is galiba volt szinte állandóan (taknyos voltam szinte mindig, fáztam, gyakran fájt a fejem, füleim kopogtak rágáskor, emésztésen a béka segge alatt, deréjfájások stb).

 

Ja, az orvosok az embert gépnek nézik. Találnak egy hibát, akkor kijavítják sebészetileg vagy bogyókkal. Ha egyszerre sok hibát említesz, akkor már nem tudnak mit tenni (mert nem cserélhetnek ki mindent Benned, vagy nem tömhetnek egyszerre 100 féle bogyóval, minden bajra eggyel/mással). Nagyon hiányzik az orvoslásból az, hogy az embert, mint egészet kellene nézni  -  az ember nem gép, hogyha elromlik egy alkatrész, akkor kicserélem, megjavítom és kész stb.

 

Nekem is volt asztmám is, sok szagtól szinte fuldoklógörcseim voltak. A Butejko légzést nem ismertem akkoriban, mégis valami olyasmi segített – tehát nem a belégzéssel volt a bibi, hanem a kilégzéssel. 2-3 éve olvastam Butejkoról és egy könyvet is elolvastam arról a légzésről. Segít sokszor az asztmásokon is (jobb lesz az olyasfajta légzéstől az asztmásnak is), de mint láthatod magadon is, még mindig az vagy. De az csak egyfajta légzés. A légzésben a jóga sokkal előbbre van – ott van vagy 100 féle légzéstechnika. A jóga hagyománya több mint 5 ezer éves (lehet régebbi is, csak onnan vannak írásos vagy egyéb emlékek) és először csakis a légzőgyakorlatokról szólt, majd később volt csak kiegészítve ilyen olyan pózokkal, fizikai gyakorlatokkal is (ez már cseppet sincs az ínyemre). Nembeszélve még a többi dologról, amit hozzátettek a légzésen kívül - azokat sokszor még olvasni is rossz (gondolom itt tisztító, méregtelenítő meg stb kúrákról).

 

Nos és ezekben a jóga légzésekben vannak egy kicsit olyanok is, amiket én itt is emlegetek. S a pózok (én magamnak alaphelyzetnek hívom) változtatása is szépen emlegetve van. De én a magam útját járom.

 

A jóga úgy próbálja edzeni az izmokat, hogy bizonyos pózokban megfeszíti és kitartani úgy, tehát mozgás nélkül. A sportolók meg úgy, hogy minél több mozgással próbálják edzeni az izmokat – ez még nagyobb energiát emészt fel (jobban le is gyengül a test) mint a jóga edzés. A legjobbak mindkettőt edzik – így az élen vannak, de szinte idő előtt kinyírják a testüket. De van egy harmadik lehetőség is, amit kb én csinálok. Nálam mindkettő megvan (tehát a feszülés és a mozgás is) – de csak töredéknyi energiát veszít így el a test. Ez meg a vibráció. Ilyenkor nagyon gyors pici mozgás éri a testet, miközben a lassulásoknál és gyorsulásoknál nagy feszülés éri a szöveteket. Tehát van mozgás is meg feszülés is egyszerre – így töredék energia ráfordításával el lehet érni ugyanazt, de van egy olyan érzésem, hogy jóval többet. Majd igyekszem ezt bebizonyítani - a tegnap betett ábra már egy kicsit bizonyítja, de úgy érzem még mindig fejlődhetek.

 

Na, ha megy röviden, akkor már csak gyakorlat kérdése, hogy menjen hosszabb ideig is. Nekem gyakorlatilag megy megállás nélkül is – ugyanis tudom belégzéskor is meg kilégzéskor is kiadni. Mennyi az a rövid ideig Nálad? De nemcsak hanggal lehet vibráltatni, csendes légzéssel is, no meg különböző testrészekkel is – ezek alacsony frekvenciák, melyeken jobban anyagcserézik a test.

 

Ja igen, minden leleted negatív – mégis úgy érzed, hogy semmi se OK Benned. Ilyenkor szokják az orvosok küldeni az embert hova is – na ezt azt hiszem tudod....

Hát én nem mondom, hogy mit csinálj vagy mit ne, azt Neked kell eldöntened. Csak azt mondogatom, hogy én hogy csinálom, vagy esetleg hogyan csinálnám. Ha hidegek a végtagjaid, zúgnak/sípolnak a füleid, akkor azt keringési elégtelenségnek is lehet nevezni. Nincs elég energia, hogy a lábakban is megfelelő legyen a vér keringése. Ehetsz ezt azt, ihatsz ezt azt – de mindig igaz lesz, hogy a legtöbb energiát légzéssel kapod. Minél többet eszel, meg ha minél többször eszel - annál több energia kell az emésztéshez és így egyre kevesebb marad Neked. Ha a légzésed feljavítod, megjavítod (ahogy irogatom) – akkor egy idő után nem lesznek hidegek a lábaid, elmúlhat a fülzúgásod, nem fogsz szédülni, nem lesznek mindentől félelmeid, szorongásaid, magabiztos leszel, a hormontermelésed normalizálódik stb stb. Persze lélegezni mindenki tud, de jól és jobban meg kiválóan már kevesen - no meg vibrációsan még kevesebben. Ez kb olyan mint a zongora. Mindenki tudja ütögetni a billentyűket – de eljátszani mondjuk Beethoven kilencedik szimfóniáját – na ahhoz már naponta rengeteget kell gyakoroloni.

Előzmény: Törölt nick (3368)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.03 0 0 3368

Sziasztok. Szia gephard, érdekes dolgokat írsz. Nekem augusztus óta zúg a fülem kétoldalt pulzusszinkronban emellett néha magas sípolások is vannak benne, ezzel egyidőben szörnyű bizonytalan szédüléses rosszullétek is jöttek, félelem, izzadás, remegés, hideg végtagok, ájulás érzés, tenziós fejfájás (nyomás-zsibbadás a fejen, halántékon, tarkón).

Kb 15 orvos látott de nem tudják mi is ez, szorongással pánikbetegséggel azonosítják de a tüneteim nem tipikusak mert nincsenek rohamaim ezeket folyamatosan hullámzó intenzitással egész nap érzem. 

A Buteyko légzést évek óta ismerem gyakorlom is mert asztmás vagyok, és a szorongás ellen is jót tesz, ahogy csendesül a légzésem a fülem is halkul a szédülésem enyhül, az izmaim elernyednek. Relaxálok, meditálok ezeket csinálom rendszeresen, autogén tréninget stb.

Nem vagyok ezoterikus alkat csak a dokik semmit se tudtak tanácsolni így magamat "gyógyítgatom".

Ez a hang rezegtetés baromi érdekes, én tudom csinálni a hangszálaimmal azt amit a macskák mikor dorombolnak de csak rövid ideig. 

A fülzúgásom nekem is egyértelműen halkul-hangosodik bizonyos arcizmok megfeszítésével,elernyesztésével és bizonyos pontok megnyomásakor az arc és a fül környékén. 

Minden leletem negatív. Gephard valami tanács esetleg???

ghepard Creative Commons License 2017.04.03 0 0 3367

Nekem mondjuk még ez se volt. Nem kell nyelni, mert akkor értelemszerűen megáll a hang. De mondjuk lehet úgy is próbálkozni, hogy belégzéskor próbálgatsz hangokat kiadni. Akkor lehet olyan szinte pattogósat, kattogósat is. Majd aztán a finomabbat és mélyebbet is. Aztán próbálkozni belégzéskor is, így egyszerűbb, ha már megy.

 

A megszakításost pont úgy kell érteni, hogy tényleg megszakítod a levegő útját kifele (lehet így belélegezni is). Tehát fújsz ki egy kicsit, majd megállítod, majd megint fújsz, megint megállítod. Na ezt gyakorolva el lehet érni elég gyors ismétléseket, vagyis megszakításokat majd elindításokat. Ha jól megy, elérhetsz akár 180 finom megszakítíst és indítást is egyetlen kilégzésnél. Persze kezdetben már a 30 is jó. Ezek a finom rezgések is (1-15Hz közöttiek lehetnek) bevibrálják az egész testet s így a fejet is. Innen már csak egy ugrás és sikerülhet a füleidben úgy vibráltatni a cuccokat, hogy ebbe beleremneg a dobhártyád is – amit egy kívülálló is meghallhat, ha közel teszi a fülét. Ez is segíthetné leküzdenmi a sípolást/zúgást a fejedben/füleidben.

 

Nekem is nagyon elegem volt a fülzúgásokból (nekem egyenesen borzasztó volt, hiszen én gyakorlatilag nem hallok és így az a zúgás, sípolás egész őrjítő volt), de egy idő után mindig kisértek a gondolatok, hogy jó volna hallgatni a TV-t. Mindig mikor nekirugaszkodtam, akkor egy kettőre jöttek a zúgások. De 2010-2011-ben minden irányban próbáltam hallgatni felváltva – 6 alapirány van (normálisan állsz, kézen állsz, háton fekszel, hason fekszel, jobb oldaladon fekszel, bal oldaladon fekszel).

 

Mint a 3348-as hsz-ban belinkelt dolgozatokban is látható, a rezgéseket csak pár másodpercig alaklamazták és mégis mekkora teljesítménynövekedést produkáltak. Írják, hogy azért nem tovább volt az alkalmazás, mert észrevették, hogy a hosszabb alkalmazás után már csökkenés volt – és nem akartak kárt tenni a sportolók testében. Nos szerintem lehet jóval tovább is, ha az ember észben tartja, hogy nemcsak egy irány van – tehát betartja azt, hogy minden irányban próbál lenni a rezgések/vibációk hatása alatt. A rezgések számottevően növelik az anyagcserét és ha nem forogsz itt ott, változtatod helyzetedet – akkor nemes egyszerűséggel eldugulhatnak bizonyos utak elég hamar és csökken a teljesítmény – no meg ilyen olyan galiba is lehet emiatt.

 

Ezek a dolgok helyettesíthetik a kemény fizikai edzést is, ami ráadásul elég időigényes is. Ezekkel talán még többet is el lehet érni. Ezt jól szemlélteti ez az ábra is. Én gyakorlatilag nem is edzek és mégis egész jól állok a világcsúcsokhoz viszonyítva. Ezen az ábrán az összes kategória (15 kategória van 5 évenként egy) világcsúcsa van, amiből kivontam azt, amit hozzátettek nekifutással (mert én helyből dobálgatok) és végül ezt az értéket beszoroztam az ún évszorzóval. Ez egy nagyon pontos szám és azért lett kitalálva/kikisérletezve, hogy versenyezhessen egymással az összes kategória egyszerre is. Ezek a kiszámított ún virtuális világcsúcs értékek szürke oszlopokkal vannak feltüntetve. A jobb kezem teljesítménye piros, a bal meg kékkel. Hát úgy néz ki, hogy 1-2 éven belül a bal kéz is mindegyik érték felettt lesz és ki tudja, hogy hol lesz a jobb kéz akkor már.

Előzmény: indexer (3366)
indexer Creative Commons License 2017.04.03 0 0 3366

Ez vajmi keves hogy nekikezdjek. Nyelni kell hangkiadas kozben?

 

Megszakítasos be es kilegzes. Irhatsz errol is, hatha azt megertem! 

Elegem van mar ebbol a fullben levo zengocsengobol!

Előzmény: ghepard (3363)
ghepard Creative Commons License 2017.04.03 0 1 3365

Az egészségnek kétféle fajtája van: a természetes és a mesterséges. 

 

Az orvostudomány akkor fogja elérni legnagyobb diadalát, ha majd fölfedezi, hogyan adhat a testnek és léleknek természetes immunitást betegségekkel, fáradtsággal és félelemmel szemben. A modern emberi lények újjáteremtésénél meg kell kísérelnünk, hogyan adhatjuk meg nekik azt a szabadságot és boldogságot, amely a szervi és szellemi tevékenységek tökéletes egészségéből adódik.

A természetes egészségnek ez a fölfogása erős ellenkezést fog kiváltani, mert megzavarja gondolkozási szokásainkat.....

 

Az orvostudomány jelenlegi törekvése a mesterséges egészség felé irányul, valamilyen irányított élettan felé. Az eszménye az, hogy tiszta vegyszerek segítségével beavatkozzon a szövetek és szervek munkájába,..... 

 

Ezeket a sorokat egy Nóbel díjas orvos írta és ezt tudta már jó 70 évvel ezelőtt....

Előzmény: Törölt nick (3364)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.02 0 0 3364

Osztom a véleményed, ez már nagyon durva :) azért nem is írtam már rég! Amúgy azért olvasom néha, hogy elképedjek! :)

 

Előzmény: pozo (3360)
ghepard Creative Commons License 2017.03.30 0 0 3363

Hát azt nagyon nehéz elmagyarázni. Például az se ismert, hogy pontosan hogy adják ki a macskák azt a doromboló hangot. Ezektől sokkal gyorsabban gyógyultak a csonttöréseik stb - no meg máskor is alkalmazzák maguknak. Az ember sokkal nagobb a macskánál és így mélyebben is sikerülhet neki. A macskáknál írják azt a 20-140 HZ közötti tartományt. Van egy olyan érzésem, hogy az embernél ez simán 20Hz alatt is lehet. 

 

Nem tudom hogy is mondjam. Egy ilyen is az eszembe jutott, hogy mintha le akarnám nyelni a hangot és akkor el kezdenek rezegni a szövetek a hangszálak alatt. Ez  akár 10-szer is nagyobb kilengésű rezgést generál. Egész hatalmas kilengésekkel kezd vibrálni az a térség, ahol ezek a vibrációk keletkeznek, a hangszálak alatt. Persze sokat gyakoroltam a csendes vibrációs (megszákításos be és kilégzést) légzést s egyszercsak úgy magától átment hangrezgésbe is. Tehát hasonlít egy oroszlán hörgésére egy kicsit, a macska dorombolására. Egész borzalmasan hangzik - de annak aki kiadja nyugtató és erőt adó tevékenység. Ez nem is olyan rég nagyon  a segítségemre volt.

Íme, Karácsony körül történt:

 

Már reggel mentem hajigálni gerellyel a szokásos utamon, már a város szélén voltam és csak kb 150 méter volt a földi útig, mikor észrevettem, hogy két nagy kutya van az útmenti gazban. Az egyik farkaskutya volt,  a másik meg nem tudom miféle, de olyan harci kutyának nézett ki. Hatalmas állkapocs, villogó, szinte gyilkos szemek. A farkaskutya már azt hiszem nagyon öreg lehetett. Már sokszor találkoztam kint elhagyott, kóborgó kutyákkal, szomorú és néha veszélyes látvány, élmény volt. De ilyen harci kutyával még nem kellett szembe néznem védtelenül.  Ember sehol, a farkaskutya csak úgy lassan hömpölygött és lassan elmentem mellette, de az a másik nézett rám nagyon mérgesen, próbáltam mosolyogni, nyugtatni, de erre még jobban kezdett ugatni és nagyon csúnyán nézett. Mondom baszki, ez meg fog támadni. Már amúgy is lassan mentem a bicajon, de most megálltam, megfordultam. Próbáltam a legmagasabbnak tünni, fel tettem a kezeimet, még a gerelyt is a magasba emeltem - de nem hatódott meg, nem ijedt meg, beszéltem is hozzá, integettem is, hogy menjen el. Erre eddig az összes kutyus elfutott (már amelyiket barátságtalannak itéltem meg, sokukkal azonban el tudtam még szórakozni is), de ez nem. Na akkor nincs más, kitámasztottam a bicajt és két kézzel fogtam a gerelyt, hogyha támad, akkor tudjak szúrni vele, vagy a lábammal erősen rúgni. Ahogy így farkaszemet néztünk, gondolkodtam  - nem akartam bántani, szeretem az állatokat, de azt se akartam, hogy megharapjom és sérülést okozzon nekem, vagy kövessenek, hisz még 4 km volt előttem a helyemig, ahol dobálgatok. Aztán eszembe jutott, hogy tudok kiadni bizonyos torokhangokat. Na azok nagyon ilyesztő hangok. Ezeket nem a hangszálak adják ki, mert azok csak valami 20-80 Hz-sek lehetnek. Tényleg félelmetesen, borzalmasan hangzanak, tudom nagyon hangosan is kiadni. Na ráhangoltam magam egy ilyenre, olyan mélyebbre - na megelégedéssel láttam, hogy a kutya nyomban elhallgatott, de a még nagyobb meglepetés az volt, hogy nyomban meg is fordul és szinte vágtázva futott el tőlem, a farkaskutya meg utána. Azt hiszem valamit megérthetett abból a hangból  - de fogalmam sincs, hogy az pontosan mi volt.

Na azóta ezt a képességemet (a kutyákkal) volt alkalmam többször is bevetni. Amerre járok van egypár helyen őrző kutya a gyárakban, intézetekben, na azok majd mindig brutálisan ugattak és szinte mintha szét akarnának tépni úgy ugrálnak stb. Hogy ezt elkerüljem, kezdtem rájuk alkalmazni ezeket a hangokat - ma már az egyik se ugat és teljesen nyugodt - gyorsan is mehetek el melletük, futhatok is. Már morognom se kell, azt hiszem tudják, hogy úgyis megállítanám őket..... 

Előzmény: indexer (3362)
indexer Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3362

Hogyan tudod ezeket a torokhangokat kiadni?

Előzmény: ghepard (3247)
ghepard Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3361

Ha valamit el akarsz érni, akkor gyakorolni kell. De hogy gyakorold azt, ami nincs? Tehát tudtam, hogy miért lett fülzúgásom, megpróbáltam párszor előidézni, hogy aztán begyakoroljam, hogy hogyan múlhat el a leggyorsabban, leghatásosabban. Most már ez úgy megy, hogy már 6 éve nincs fülzúgásom a nagyon erős hangoktól, amikkel minden nap bombázom testemet a fülhallgatókon keresztül. Közben azelőtt pár nap is elég volt ehhez, de a fülzúgáson kívül még komolyabb nehézséget is okozott. Ugyanez a náthánál – ez még nem olyan rázós, mint mondjuk a torokgyulladás. Azt nem nagyon akartam, de valahogy beindult bizonyos hangokra, vibrációkra. De ez is aztán sokat segített abban, hogy az utolsó torokgyulladásom 2007 decemberében volt. Pedig azelőtt minden évben volt legalább egyszer, de sokszor kétszer is évente. Tehát lassan 10 éves jubileumot ünnepelhetek, már ha nem kapom el közben és életben maradok - az ember sose tudhatja, hogy mit hoz a holnap. Most már elég jól tudom, hogy mit kell ezért tennem. Tehát nem egyszerű a dolog, a légzés és a vibrációk nagyonis hatnak. Csak tudni kell, hogy mit hogyan – mert megeshet, hogy semmit se érünk el, vagy visszaesést produkálunk -  de a sok gyakorlás megtanít, hogy jó irányba vigyük a testünk működését.

 

A sok gyakorlás eredménye lesz, hogy az ember ún szervérzete sokkal magasabb fokon lesz, mint volt. Megérez olyan pici eltéréseket, amire régen nem volt képes. Így aztán képes időben korrigálni (én légzéssel és vibrációs légzéssel, meg vibrációval), hogy a szervek működése visszakerüljön olyan állapotba, amikor már megint nem lesznek tapasztalhatóak ezek, vagy azok az eltérések.

Előzmény: pozo (3360)
pozo Creative Commons License 2017.03.29 0 0 3360

Emlékszem, én akkoriban eljutottam odáig, ohgy fülzúgást tudtam okozni magamnak, majd elmulasztani. De ez így volt a náthával is, 10-12 perc alatt is sikerült előidézni - aztán persze egy kicsit hosszabb időbe telt, míg megállítottam. Még torokgyulladás is sikerült, de azt nem akartam annyira - aztán igyekezhettem, hogy elmúljon.

 

No comment...

Előzmény: ghepard (3359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!