az El Prat-ról háromféleképpen mehetsz be a belvárosba:
- taxival, ez kb. 25 Euro körüli áron van
- a helyi vasúttal, a RENFE-vel, ahonnan átszállhatsz a metróra
- az Aerobús-szal, én ezt javaslom, kb. 3-4 Euroért bevisz a belvárosba. A sofőrtől kell jegyet venni. Felszállni rá a reptér bármely terminálján lehet (három van, ha jól emlékszem) én Sky utas voltam, az A terminálra érkeztünk: kilépsz az ajtón, jobbra fordulsz és már ott is vagy a megállóban... :o)
Javaslat: nézd meg, hogy a szállásod melyik metrómegállóhoz esik közel és annak megfelelően vagy a Placa Catalunyán vagy a Placa Espanyán szállj le!
A reptérnél a kijárat előtt van információs stand, kaphatsz ott metrótérképet (hat vagy hét vonaluk van, de nem lehet eltévedni benne...!) meg ilyesmit.
Ha csak Barcelonában leszel és sokat akarsz utazni, célszerű megvenni a 3-4-5 stb. napijegyet, amivel minden tömegközlekedési eszközre felszállhatsz. Fotnos, hogy ez nem 3-4-5 stb. x 24 óra az első jegykezeléstől számítva, hanem naptári napokra szól.
Nem tudom, szabadidős céllal mész-e, ha igen, nagyon jó lesz, meglátod!!!
Most már sajnos BIZTOSAN nem leszek ott - a múlt héten foci közben megroppant a térdem (diagnózis: félholdporc szakadás), és holnap meg kell műteni - tehát nagyon megköszönném ha elmesélnéd milyen volt személyesen átélni!
Egy másik alkalommal, ha Isten is úgy akarja talán éppen jövőre, de valamikor mindenképpen kimegyek egy El Clásicóra a Nou Campba.
Itt egy nagyon boldog jegytulajdonos a szombati/előrehozták vasárnapról/Barca-Reál meccsre.Nem volt könnyű eset ,de már minden rendben:repülőjegy,szálloda,belépőjegy.Hosszú életem legnagyobb sportélményének igérkezik,ha te nem leszel ott akkor szivesen irok ide rövid beszámolót.
Na, az is van, hogy Barcelonában nagyon erős a katalán nacionalizmus, nem szeretnek spanyolul beszélni, utálatosak még a külföldivel is, aki spanyolul próbálkozik: angol vagy francia tanácsos, angolul viszont kevesen beszélnek.
A jövő hétvégén lesz az FCBarcelona vs. Real Madrid örökrangadó a Nou Camp-ban! Van valakinek ötlete hogyan szerezhetnék erre két jegyet, vagy teljes képtelenség egy MAGYARNAK ki(vagy be)jutni egy ilyen volumenű mérkőzésre??
Ezen felül érdekelne minden, ami ezzel a várossal kapcsolatos!
Ha olvassa ezt valaki aki kint él, szívesen hallgatnám egy két sztoriját hogy megy arrafelé?
Eladó két Skyeurope-os retúrjegy Barcelonába ÖSSZESEN 40 ezer ftért!! A jegyek július 26odikai odaútra, és augusztus 6odikai visszaútra vannak hitelesítve, de az időpontot meg lehet változtatni. Az átiratás (kb 15 euró személyenként) nincs benne az árban. Sürgős választ várok.
Szia! Ha van egy jó szakmád és tudsz spanyolul, valami minimális esély van. Igazándiból esélyed akkor van, ha katalánul is tudsz. Ott éltem egy évet, igaz, tanultam és már 3 éve, hoyg hazajöttem. Sajnos ez a helyzet, a katalán nagyon kell arrafelé. Spanyol nélkül neki se vágj, csapnivalóan beszélnek angolul. Suerte!
SEGÍTSÉG! Barcelonába kellene eljutnom, a lehető legkevesebb költséggel, legkésőbb júli. 10-ig, Genova-ig már van aki elvigyen, de onnantól ne tudom hogyan tovább!
Ha valaki tudna segíteni utvonalat tervezni, hogyan tudnék a leggyorsabban eljutni oda, vagy jobb lehetőséget tud kínáni, azt megköszönném!
Bármien észrevétel, segítséget szívesen fogadok. Cím: kthoom@freemail.hu
Ha valaki szállást szeretne Barcelonaban, ajánlom nagyon a: www.akaza.net oldalt, csomó appartman van. akár 1 napra, akár 1 évre is, kicsi, nagy, egyszerű, luxus, minden féle. mi innen választottunk utazásunk során, és nagyon elégedettek voltunk, ráadásul az üzemeltető csajszi félig magyar. Harjá!
Tanacsra lenne szuksegem. Szombaton repulok Barcelonaba. Megtudtam, hogy a hotel (belvarosban van) kb 15 kmre van a repulotertol.Mivel ez az elso ilyen utam, repulovel, nem utazasi irodan keresztul, meg nem tudom, hogy jutok el a hotelba. Mit tanacsoltok?Taxival? Nem tul draga?
én hannoverben élek már 7 éve. Ide járok ugyanis egyetemre. èpítészetet tanulok és már nincs sok hátra a diplomáig viszont kötelezö hozzá 6 hónap gyakorlat is. èn szivem szerint Barcelonában szeretném ezt a gyakorlatot letenni, ami nem egyszerü feladat, mert áprilisban fogom a kis poggyászomat és neki indulok a nagy világnak néhány címmel a zsebemben.
Ez már eléggé nyugtalanító helyzet,de a tapasztalat szerint a személyes bemutatkozással több az ember esélye a spanyol irodákban. Az igazi probléma ott kezdödik, hogy már az itteni egyetemet ès életet is saját erömböl finanszírozom és most épp igen pénz szükében vagyok.
Viszont mennem kell áprilisban mindenféleképpen, és még az olcsó diákszállók is drágák (nekem). Az a kérdésem, h. nem-e ismersz magyar diákokat akiknél 5 napot kihúzhatnék. Valamennyit fizetnék persze így is úgy is, de azért is örülnék ennek a megoldásnak, mert jó lenne megint magyarokkal találkozni akik esetleg az elsö nap (amikor megérkezem) a várost is megtudnák nekem mutatni. Különben pedig eléggé kis növésü vagyok, nem foglalnék el sok helyet.
Remélem tud nekem valaki segíteni. Ha te nem, akkor légyszíves továbbítsd ezt a mailt akinek tudod.
köszi
Pötti (sajnos ezen a néven nem jelentkezhettem be, de akkor is így hívnak)
A gironai reptérről indulnak buszok Barcelona köpontjába. Nem tudom milyen gyakorisággal, de szerintem kb. óránként járnak a buszok. 21-én 14.10-kor érkeztem a reptérre a Wizzair járatával (késett 1 órát) és 15.00-kor indult a következő busz. Kb. 1 óra alatt lehet beérni a Placa Tetuan mellett lévő P.Sant Joan-ra, ami nincs messze egyébként a városközponttól, azaz a Placa Catalunyá-tól. (Gyalog 10 perc kb.) A Placa Catalunyá-ról vonattal (RENFE) lehet eljutni több üdülőhelyre, pl. Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Blanes.
Ahhoz, hogy a gironai reptérről az ember eljusson Barcelonába, tehát nem kell bemenni Gironába. A busztranszfer ára: 11 euró 1 útra, retúrjegy 19 euró. Ha kijössz az érkezési oldalon, mielőtt kilépnél a parkolókhoz, jobb felől van egy pult, ott lehet jegyet venni a buszra és megkérdezni, honnan indul a busz és mikor. Nem nagyon beszélnek angolul, de azért ezeket az alapinfókat el tudják mondani. Nem lehet eltéveszteni, mert a gironai reptér kis vidéki repterecske, nem áttekinthetetlen a legkevésbé sem.
Mi is fapadossal megyünk, mikor indultok? Barcelonában mi 1 éjszakát töltünmk, másnap indulunk Salouba. Egy éjszakára kellene szállás 4 főre, nincs valami olcsó ötleted?
A kikötőben álló Kolumbusz szobor kilátójába fölmenni és onnan nézni szerteszét.
Sétálni a Ramblán a forgatagban és megnézni a különböző árusokat, mutatványosokat élőszobrokat stb... Van a Ramblán a kikötőtől nem messze a kitötő felől nézve a jobb oldalon egy jó kis panoptikum, ha esetleg ilyesmi is érdekel. Egyébként meg célszerű felülni a városnéző túristabuszra ami körbe visz sok látnivalón és úgy tudom bárhol megszakíthatod az utad és ha kibámészkodtad magad, akor a következőre felszállhatsz. És este a szökőkutak!!!
Igy van! A NouCampot nem szabad kihagyni, persze akkor a legerdekesebb, ha jatszik csapat. Szeptemberben mar biztos lesznek felkeszulesi meccsek is, ez azoknak is hihetetlen elmeny, akik amugy nem kulonosebben szeretik a focit.