Keresés

Részletes keresés

zsazska Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124781

Nekem pl. ő is nagyon tetszik, pedig tiszta fehér

Előzmény: zsazska (124780)
zsazska Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124780

Ő a tenyésztő kutyusa? Ha nem írtad volna, tuti azt hinném, hogy egy keverék. A füle is furán áll, és az egész fejecskéje olyan furi. Bennem nem ez a kép él, ha Jack Russelt említenek. Amúgy persze aranyos. Nekem tetszik a fehér fejű is, és azok is, akiknek Cápihoz hasonló foltjaik vannak. Mind nagyon aranyos, de egy tenyészkutyától markánsabb külsőt várnék! 

Előzmény: Lizizumi (124776)
zsazska Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124779

Molera! Megleptél most ezzel a mucinozus dologgal, mert úgy emlékeztem, hogy Dalma lábán vannak ilyen hólyagok. Szerintem ugyan arról a betegségről van D_2 kutyusánál is szó. 

Előzmény: molera (124774)
zsazska Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124778

Szia D_2!

Sajnálom, hogy beteg a kutyusod! Remélem, sikerül majd tünetmentessé tenni az állapotát! Nagyon sok, és jó minőségű, hipoallergén táp van forgalomban. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a neki megfelelőt! 

Előzmény: D_2 (124773)
zsazska Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124777

Sziasztok! 

Panni! Remélem, Kamilla azóta már rendben van! Jobbulást kívánok neki! 

Előzmény: k314panni (124772)
Lizizumi Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124776

Ilyen amelyiknek világos a szeme körül, ő Hope, a tenyésztő kutyusa.

Lizizumi Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124775

Köszönjük szépen! Cápi szemei tényleg nagyon szépek, néztem már egy csomó jack russellt és amelyiknek a szemén nincs folt, annak világos a szeme körül és úgy sokkal kisebbnek is látszik a szemük, nekem meg pont az a hatalmas bociszeme tetszik.

Előzmény: molera (124774)
molera Creative Commons License 2014.04.23 0 0 124774

sziasztok!:-)

Tünde: szépen gyarapodik Bombi, lassan elhagyható a neve elől a jelző, miszerint Kicsi Bombi:-) Nagy eséllyel kamaszodik a drága, és feszegeti a határokat, akár a pulival, akár a séták alatt. Na, ha valamikor, akkor most kell ügyesen csinálni:-) Nálam is ilyen Dalma, valami textilia kell a seneke alá, akár alszik, akár rágcsál, akár fekszik:-)

Szerintem előbb-utóbb bele fog szokni a nagyobb ágyba is:-)

panni húzóház ide vagy oda, azt hittem, már jobban megy a laza séta:D még jó,hogy nem ebben kellett a suliban vizsgázni:-) amúgy nem rossz ötlet ez Roy bérlés:D

szépen gyarapodnak a kis kutyatársak,elég vegyes társaság és elég rossz helyekről érkeztek. mindenkinek boldog, egészséges, új gazdis életet kívánok:-)

további sok sikert a suliban:)

lizizumi: jók a repülős képek:-) na de a premier plán Cápi mandulavágású szemeiről...na az azért mindent visz nálam:-)

üdv itt D_2!Sajnálom, az előző sharpotokat, a veszteséget és azt is, hogy beteg a kutyusod, remélem sikerült megoldani a dolgot. Így konkrétan ilyen betegséggel nem találkoztam, na de sokan olvasgatnak itt, biztos lesz, aki a segítségedre siet így vagy úgy. :-)Azt tudni, hogy milyen ételallergiáról van szó? A brit care lazacos táp nagyon jó kis táp, de nem ártana tudni, hogy pontosan milyen allergiája van. a legfőbb dolgokat kerülitek, az tök jó, reméljük ezek között van a ludas, ha nem tudni konkrétabbat. A Dermalis mucinosisa sem mond így semmit sajnos nekem. A doki biztos tanácsol majd ezt-azt, érdemes azt megfogadni. Ami biztos nem árt, az az immunerősítés és valami bőrvitamin, én ezekkel próbálkoznék még. A lazacolaj jó dolog:-) Ha tudsz, tölts fel képeket a kutyusról:-)

Remélem mindenkinek jól telt a Húsvét:-)

Nekünk remekül, házi buliban voltunk a lányokkal:-) Meglepően jól viselkedtek, nem ezt szoktam meg:-) Utána még a Laciéknál is eltöltöttünk egy napot, erdős kirándulásokkal. Sajnos 4 kullancsot is leszedtem róluk,oké, nem belőlük, hanem róluk, de én már ettől sem szoktam nyugodt lenni.

D_2 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 124773

Sziasztok!

Szeretném a segítségetek kérni.

Van egy sharpei kiskutyánk (10 hónapos lesz a hónap végén), nem ő az első, előtte volt már egy sharpeiünk, csak sajnos amiloidosisa volt és el kellett altatni. Közel 8 év telt el, hogy újra kutyusunk lett, nehezen hevertük ki az elvesztését.

Maurice kiskutyánkat pár hete elvittük dokihoz, mert hónapok óta volt egy folt az oldalán, ahol a szőr nem akart visszanőni.

Vettek tőle vért, bőrkaparékot, meg kivágtak egy kis bőrt, hogy megvizsgálják.

A doki azt mondta, hogy a laboreredményei rendben vannak (bár a fehérvérsejt száma 13,6 a normális 6-12-höz képest, a Glu pedig alacsony 1,8mmol/l a normális 4,5-5,5-höz képest, illetve az AST 63U/l, amikor az 5-50 a normális). Ma pedig megtudtuk a bőrbiopszia eredményét. Dermalis mucinosisa van, amit súlyosbít ételallergia is.

Van valaki, akinek hasonló problémája van? Ma visszük vissza a dokihoz.

Nagyon odafigyelünk arra, hogy milyen tápot eszik. Kerüljük a gabonaszármazékokat és a csirkét. Szójás eledelt meg még véletlenül sem kapott soha.

Most egy ideje már BritCare lazac tápot kap + kétnaponta BritCare lazacolajat. Nagyon szereti mindkettőt.

Látszólag semmi problémája nincsen. A közérzete jó, játékos, eszik-iszik, nem vakarózik/harapdálja magát az átlagosnál jobban.

Valószínűleg a doki javasolni fog valamilyen gyógytápot. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban?

Mit ajánlanátok?

Nem szeretném, ha bármi baja lenne a kis rosszaságomnak.

Köszönöm,

Dóri

k314panni Creative Commons License 2014.04.22 0 0 124772

Huh na nálunk zajlott az élet éjszaka:-( Kamilla ideiglenese kért fuvarsegitséget. Kamilla rosszul lett éjszaka. Dőlt belőle a vér, rohantunk vele a Lehel útra. A fajtamentés nagyon profi volt, mire odaértünk már ott volt a képviselőjük. Az állatkórházban is nagyon normálisak voltak, szegény kiskutyának szerdára volt időpontja a szerződött dokival, de azt már nem birta volna ki. Méhelőreesés? valami ilyesmit magyarázott a doki. Ott kellett őt sajnos hagyni, mert az azonnali műtétet sem birta volna ki, rengeteg vért vesztett. Ha tudják stabilizálni,  délelőtt megműtik, délután megyek érte.

Beszélgettem a fajtamentős pasival, mondta, hogy ugyanerről a helyről 3 éve 70 kutyát foglaltak le. És innentől nem értem, 3 éve 70 most 15 és nem lehet rálépni a nyakára, hogy ennyi volt és nem tovább? Mondjuk ezért jó, hogy nem vehetek részt ilyen foglalósdiban, nem biztos, hogy kultúrált tudnék maradni.

Lizizumi Creative Commons License 2014.04.22 0 0 124771

A nagyobb kutyus simán beelőzi Cápit a repülésben. Cápi csak akkor repülhetett, ha megfogtuk a Dominiket.

Előzmény: k314panni (124770)
k314panni Creative Commons License 2014.04.21 0 0 124770

Sziasztok:-)

Zsazska igazad van, van borzasztóbb:-( szegény kis moped:-( Ehhez képest Kamilla tényleg jó állapotban van.

Lizizumi Cápi a labdabubus:-) Cápi miért maradt volna le a repülökutyás képről? :-) Ő is repülőkutya:-)

zsazska Creative Commons License 2014.04.21 0 0 124769

Nálunk akad egy-két tehetséges labdakibelező :) Nekünk is vannak hasonló szép állapotban lévő bőrbogyóink. 

Jó kis mulatság lehetett a repülő kutya fotózás!  Nem csodálom, hogy Cápi is feltűnik a képeken. A fura az lett volna, ha lemarad. 

Előzmény: Lizizumi (124768)
Lizizumi Creative Commons License 2014.04.20 0 0 124768

Hoztam nektek néhány új Cápiképet.

Találtunk a játszótéren egy ilyen eszméletlen jó labdát, mér igen rongyos állapotban volt, de Cápi sikeresen kibelezte használhatatlanra két nap alatt.

Bociszemek.

Ma délután csak véletlen került rá a képekere a Cápi mert arra gyúrtunk, hogy repülőkutyát fotózzunk. :D

Cápi csak ilyen kis szégyellősen, háttal tud vetődni a labdáért.

Lizizumi Creative Commons License 2014.04.20 0 0 124767

Köszönöm a dícséreteket! Mondanám, hogy épp most van kiállítás Kecskeméten, de már megbeszéltük, hogy egyikőtök se kecskeméti.

Panni! szurkolok a kis mentvénynek! Elfacsarodik a szívem, mikor ilyen szörnyűséges körülményekről hallok, de egy kis reményt ad, hogy még vannak segíteni képes emberek.

zsazska Creative Commons License 2014.04.20 0 0 124766

Pedig hidd el nekem, hogy Kamilla szokatlanul jó bőrben van. Nézd meg pl. őt! Remélem, hogy nem lesz semmi komplikáció, és jövő héten sima ügy lesz az ivartalanítás, és sérvműtét egyaránt! Szép hétvégét nektek! 

Előzmény: k314panni (124765)
k314panni Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124765

Zsazska azt hiszem minden viszonyítás  kérdése:-) Bizonyára vannak rosszabb állapotban lévők, én őt is borzasztónak találom. Voltunk  vele dokinál, szerencsére a minivetet jelölte ki a fajtamentés és Makai volt ügyeletben. A hordozható ultrahangos cuccal vizsgálta meg, ha vemhes akkor még nagyon az elején van, de azért ez a hordozható cucc inkább az előrehaladott vemhességet tudja kezelni, azt mondta, hogy akkor még nincs nagy baj leválhat a nemtudomm+ azért ez a pár napi történés a kutyának is nagy stressz volt. Nem igazán tudtam odafigyelni mit mond, mert tevékenyen részt kellett vennem a vizsgálatban, az meg engem baromira frusztrált,meghát én csak sofőr voltam:-). Ha gennyes váladék jön akkor viszont rohanjunk, mert akkor van baj, de erre utaló jelek egyenlőre nincs.

A lágyéksérve csúnya de azt majd az ivartalanitással együtt csinálják meg, az pedig valószinű jövő héten lesz.

Előzmény: zsazska (124763)
zsazska Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124764

Mindenkinek boldog húsvéti ünnepet kívánok! :) 

zsazska Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124763

Igen, ha nálunk láttad, akkor biztosan ő volt, mert rajta kívül csak egy fekete mopsz jár ide, a Géza, de ő már két éve tuti nem volt itt, szóval az csakis Dotty lehetett. :) 

Kamillát épp az imént láttam a facén. Szerintem nagyon jól néz ki. Hozzá képet Borka és Dotty elképesztőek voltak. A testüket telis tele sebek borították a Demodextől, alig voltak talán 4 kilósak... Borka még most is úgy eszik, mintha minden percben elvehetnék előle a tálat. 

Nagyon rendes tőled, hogy bevállaltad a fuvart. Remélem, nem lesz rá szükség! 

Hogy érted, hogy vérzik? Tüzel? Vagy vetél? 

Előzmény: k314panni (124761)
k314panni Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124762

Boldog Nyúlünnepet kívánok minden két és négylábúnak:-)

k314panni Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124761

Szia Zsazska,

Őket láttam nálatok? MErthogy én ott láttam először fekete mopszot:-)

Igen a Tamás haverom vállalta be Kamillát, azaz hatoskát. Ő szereti az extrém eseteket, bár azt mondta Kamilla , a többiekhez képest "jó " állapotban volt. Most várja a fajtamentőket, mert Kamilla vérzik:-( Ha meg fuvarozni kell dokihoz azt meg én vállaltam:-)

Ma hirtelen felindulásból elmentünk aaaaaa ziskolába:-) Úgy néz ki, tovább folytatjuk a tanulást, illetve elmélyitjük az eddig megszerzett tudást:-) Szeretek velük foglalkozni:-)

Előzmény: zsazska (124760)
zsazska Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124760

Ők azok: Dotty és Borka

Előzmény: zsazska (124759)
zsazska Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124759

Sziasztok!

Panni! Komolyan, egy ismerősödnél landolt az egyik moped? Nem semmi, hogy milyen állapotban hozták el őket. De hidd el nekem, hogy sokkal hamarabb fog helyrejönni, mint az reméltétek. Jár hozzám két, korábbi mentvény. Egyikük egy fekete, csodálatos öreglány, Dotty,  a másikuk pedig Borka...őt Füzesabonyból kobozták. Egyik ramatyabb állapotban volt, mint a másik, de pár hónappal később már ember meg nem mondta volna, hogy hogy éltek korábban. Mindkettőt imádom, de különösen Borkát. Ő annyira csunyuska volt, mikor először láttam, és annyira félős, de a jó bánásmódnak köszönhetően nagyon szépen kikupálódott. Jó, szép így sem lett, de egy tünemény. Mostanra a környék réme lett. A gazdija folyton csodálkozik, hogy nálunk milyen szépen megembereli magát, mert saját környezetében hajlamos eljátszani a rettentőt, és bizony, nem csak tessék-lássék támad, hanem állítólag meg is csípdesi a jó népet :) de velünk puszi pajtás. Nálunk sosincs vele ilyne probléma, sőt. Alig várja, hogy ölbe vegyem. Dotty, a fekete, egyem a szívét... alig tud már járni, így ő meg egyenesen kiköveteli, hogy kapjam ölbe, és vigyem oda, ahova szeretné. Imádom őket. Szóval biztos lehetsz benne, hogy ez a kis apróság is csodás változáson megy majd keresztül. 

Előzmény: k314panni (124756)
Shai-na Creative Commons License 2014.04.19 0 0 124758

Sziasztok! 

Molera én kicsit késlekedem most a fotózással, de Te ne tedd ezt a mütyürrel kapcsolatban :-)))))))

Tünde az a lényeg, hogy végre jelentkeztél és hoztál képeket is! :-))))))  Bombi nagyon sokat nőtt bezony ! :-))))))

Panni remélem, a mopszika hamar helyrejön!!!  Hozz az új klubtagokról képeket! :-)))

k314panni Creative Commons License 2014.04.18 0 0 124757

Shai pont ezen vigyorogtam én is:-) Angie 15 kilójával elboldogulok, de ha Roy szeretne a laza 30 kilójával az ölembe ficcenni , lehet, hogy bajban lennék:-)

k314panni Creative Commons License 2014.04.18 0 0 124756

Sziasztok:-)

Köszönjük szépen itt is a gratulációt:-)

Lizizumi nagyon szép dolgokat varrsz:-)

Roynak eltörött a fém nyakörve a forrasztásnál tegnap, ma szerencsére megcsinálták, de a hülye gazdája mivel vitte el sétálni ma reggel? A húzóhámjában:-) Mozogni nem birok, olyan izomlázam van:-) Ki is találtam, hogy konditermek elé fogok állni, vihetik Royt sétálni 1 órára = komplett átmozgatás. Bérletet is lehet váltani:-)

Sok új kutya csatlakozott a klubhoz:-) Mentett kutyák. Van Szellő, ő egy 5-6 hónapos szerintünk vizslabi, őt egy idős hölgytől hozták. Nem tudott vele mit kezdeni,nem tudta sétáltatni.  Szellő nem volt a lakáson kívül eddig, hihetetlen de mindennek örül legyen az egy fűcsomó vagy katicabogár. Van Bogi, ő 4 hónapos Noés kutya, és van Kamilla a mopsz. aki az eheti mopsz szaporitós kobzásból van. Őt ma láttuk előszőr, én majdnem elbőgtem magam. 4 éves körüli eddig 7 almot hozattak le vele. De mondjuk, ha azt mondják 15 éves simán elhiszem azt is.

Iszonyatos állapotban van fizikailag is a hátsó 2 lába iszonyat,a füle gyulladt, erőnléte -200, és úgy tűnik ismét vemhes, jövő héten műtik... Az, hogy a haverunk amikor hazavitte 5x fürdette és kezelte le bolhairtóval, mert hemzsegtek benne + 12 kullancsot szedett ki belőle az már tényleg csak hab a tortán. Mindezek mellett, egy nagyon barátságos kiskutya, Angievel egyből egymásra találtak, együtt bóklásztak a futiban. Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mennyi idő alatt lesznek képesek  belőle  kutyát faragni. Szerintem minimum 6 hónap, de azt mondták optimista vagyok.

Tünde_26 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 124755

Sziasztok!

Kicist eltűntünk :) Nagy munkába voltunk a héten, kifestettük a lakást. Mostanra sikerült mindent a helyére tenni és a rumliból előkotorni a számítógépet. Bombi és Safi (macskusz) nagyon élvezték a nagy rendetlenséget. Bár szerintem csak ők. Bombi csak nő, és nő. Ámulok bámulok. Közben sikerült meg mentenem egy kiesett fogacskát:) Valamiféle kiszoktatást próbálunk eszközölni Bombi ügyben hetek óta, de egy kicsit kiszalad, ugat, és nagy ajtó rángatás közepette kopog, hogy ő bizony jönne be:) A két pulival nagyon jó volt a viszony, már annyira, hogy nem is hajlandó bent inni és enni, csak kint velük. A héten viszont történt valami, mert nagyon támadja a nagyobbik puli. Nagyon csúnyán meg is harapta. Jó Bombi se szent mert állandóan bele akaszkodik a szőrébe és tépi ahogy tudja... Eddig nagyon okosan sétált pórázon, most ugye már több mint 20 kg, és érzi is, érezteti is az erejét. Az utcán mindent ami él és mozog megugat, és mindenkire rámorog. Próbálok rászólni ilyenkor kicsit megcsípni, hogy viselkedjen, de esze ágában sincs abba hagyni.

Vettünk neki egy nagy fekhelyet, gondolva naívan, hogy a kicsi Bombika majd abba fog aludni, hisz az is puha, és párnás. Első alkalommal aludt benne úgy 10 percet, azóta se többet. Inkább lefeküdt mellé a parkettára, mintsem a piha puha ágyikóba. Persze tudni kell azt, hogy nem fekszik le, és nem ül le sehova ahol nincs szőnyeg :D Nagyságos Úr kicsit kényes.

Panni gratulálok nektek, nagyon ügyesek voltatok!

Lizizumi, nagyon szép dolgokat készítesz. Nagyon kreatív, és szép munka!

Kellemes Húsvétot, és sok kutyázást kvánok nektek!

zsazska Creative Commons License 2014.04.18 0 0 124754

Molera! Ha nem igyekszel azzal a fotózással, lehet, hogy mégis csak felnő. Pedig tényleg szívesen megnézném a csöppséget, szóval csipkedd magad! :) 

Előzmény: molera (124753)
molera Creative Commons License 2014.04.18 0 0 124753

sziasztok!:-)

köszi mindenkinek a dícséretet.

zsazska egy keverék apró kutyusról van, bár már egyre jobban hajaz a tacsira (tacsi-csivi-snaucer keverék, nála az első kettő dominál). már "sokat" nőtt és le is fotóztam...fotóztam volna, de minden képen el van mosódva. amin nem, azon nem jön át a méret, de majd vlaamit kiokoskodom.

panni itt is gratula a vizsgához!:-)

balintkocsis köszi neked is a dícséretet. leendő gazdiként itt olvasgatva fel tudsz készülni egy sharp tartására, jellemére,stb:-)

lizizumi:irtó ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))))

shai várjuk a képeket majd:-)

zsazska látom nálatok is tuti koreográfia van tv-zés témában:D

Shai-na Creative Commons License 2014.04.17 0 0 124752

Sziasztok! 

Lizizumi nagyon szép dolgokat csinálsz ! :-)))))))) 

Panni még szerencse, hogy Angie törpilla :-))))))

Zsazska az apróságokból több is elférne melletted! :-)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!