Keresés

Részletes keresés

kismimóza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 64
Cain, érdekes amit írsz. Mióta élsz Tárnokon ? Tősgyökeres tárnokiként én épp ellenkezően látom a helyzetet. Ugyanis kifejezetten örülök annak, hogy újabb 4 évnyi fejlődés vár Tárnokra ! A mai, majdhogynem egyöntetű választási eredményeket tekintve pedig azt kell mondjam, hogy a többség is ugyanazt az álláspontot képviseli, talán nem véletlenül :) És erre lécci ne azt mondd, hogy birka-effektus :) Körül kell nézni, az elmúlt időszakban végre fellendült Tárnok, végre történt valami előremozdulás a községben, és nem csak az aktuális polgármester házatáján. Én határozottan úgy gondolom, hogy ez a vezetés tényleg megérdemli a bizalmat.

Cain, ingatlanspekuláció az előző polgármesternél volt, nem is enyhén... Még most is folynak a bírósági perek ellene, de természetesen ezt a tényt nem tergette ki a kampánybeszédébe :)

Előzmény: CAIN (60)
Minna Creative Commons License 2002.10.21 0 0 63
Köszi a válaszaitokat.
Egyébként én is családi házban nőttem fel, csak nem falun, hanem Szombathelyen, bár szünidőben többnyire falun nyaraltam a nagyszülőknél. SZóval a családi ház nem idegen tőlem, én is nagyon szerettem.
Lehet, hogy hülye kérdés, de van esély arra, hogy Tárnokon találjak majd valakit, aki gyerek-vigyázást vállal? Időnként biztosan be kell mennem a városba, van is egy szuper pótnagyink, de ő Wekerléről vaószínűleg nem fog kijárni Tárnokra... Sajnos a rokonság vidéken van, csak így tudom megoldani, ha el kell intéznem valamit.
kismimóza Creative Commons License 2002.10.21 0 0 62
Kedves Minna !

Cain megválaszolta kérdéseidet, én csak megerősíthetem, ill. kiegészíthetem azokat.
Én is a vonatot preferálom, amivel nem vagyok egyedül. Sokkal kényelmesebb a busznál, habár igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én gyalogosan közelítem meg a vasútállomást. A vonat-busz kérdés eldöntéséhez nyilván figyelembe kell venni azt, hogy Budapesten belül hol helyezkedik el a munkahelyed. Habár ez utóbbi szempont kismamaként nálad még nem igazán aktuális... A vonaton tapasztalható hering-effektushoz annyit jegyeznék meg, hogy az említett időpontokban a metróban szűkösebb a hely, ott nehezebb leülni, vagy akár olvasni ! Tárnok a vonat-ülöhely szempontból szerintem egyáltalán nem vészes, Érd pl. sokkal rosszabb.

Az elszigetelődés kérdéssel abszolut egyetértek Cainnal, ez tényleg csak rajtad múlik. Tárnokon attól igazán nem kell tartanod, hogy nem szólnak majd hozzád az emberek :) A focipálya körül nem tudom, hogy milyen összetételű lakosok élnek, de feltételezem az újonnan épülő házakban fiatalok, Budapestről betelepülők élnek. Ha szerencséd van, miért is ne lenne, akkor kisgyermekes családokkal leszel körülvéve és így nem kell aggódnod, hogy lesz-e játszótársa kisfiadnak :)
A Baba-mama klub, ha jól sejtem a Művházban van, kb. 10 perc gyalogútra leendő lakhelyedtől. Az ugye nem vészes :)

Előzmény: Minna (58)
CAIN Creative Commons License 2002.10.21 0 0 61
Sokkal jobb, mert a vonat legalább megy, míg a busz áll a BP környéki dugókban. Viszont kicsit zsúfoltabb. Főleg a reggel 6:45 és 8 közti ill. du. 5 és 7 közötti időszakban. Szardiniásdoboz feeling.

Az építőnek igaza van. Tényleg útba ejtik.

Az elszigetelődés csak Rajtad múlik.

Plusz ABC az van. Ófaluban.

Előzmény: Minna (58)
CAIN Creative Commons License 2002.10.21 0 0 60
Nos, ez szvsz azt fogja jelenteni, hogy a kampány elmúltával visszatér az eddigi álmos tempó. A képviselők folytathatják egymás b@szogatását, valamint az ingatlanspekulációs és egyéb hasznos ügyleteiket :).

Van. Iskolai nyelvoktatás, rendezvények, zenekar, tán még táncház is. Ha bővebben érdekelnek ezek a dolgok, akkor Lepsényi Katalinnál lehet érdeklődni.

Előzmény: felpillantó küllő (57)
L-Gee Creative Commons License 2002.10.21 0 0 59
Minna,

Én ugyan nem vagyok tárnoki (még), de gyermekéveimet hasonló nagyságú községben töltöttem és nem cserélném el semmivel az ott szerzett élményeket. Egész más a hangulat, mint egy pesti lakótelepen. Családias, barátságosabbak az emberek, jó levegő, a saját kert pótolhatatlan. Meggyőződésem, hogy egy gyereknek 100x jobb és színvonalasabb gyerekkort nyújt egy ilyen lakóhely.

Előzmény: Minna (58)
Minna Creative Commons License 2002.10.21 0 0 58
Kedves Tárnokiak!

Valószínűleg én is egy Budapestről kiköltöző leszek, még nem 100%, most folynak a tárgyalások, de nagyon valószínű. Nekünk egy ismerősünk lakott ott, onnan jött az ötlet, megtetszett nekünk a hely, és a távolságot még bevállalhatónak érezzük. Sajnos ők már elköltöztek családi okok miatt, így most senkit nem ismerek.
Mi is egy kész (vagyis most épülő) házat veszünk, nem roma vállalkozótól. A focipályánál van. A leendő szomszéd házát is ő építette, meg van vele elégedve. (Nov. végén várható a költözés).
A közlekedéssel kapcsolatban szeretném kérdezni tőletek, hogy nem jobb a vonat mint a busz? Úgy láttam a menetrendekben, hogy vonat nagyon gyakran jár, és csak 25-30p a menetideje. Mondjuk ezzel csak az lenne a gondom, hogy a leendő házunktól az állomás elég messze van gyalogosan. Az építő mondta, hogy minden buszjárat az állomást is útba ejti, de gondolom ha már a buszon ülök, akkor nem csak az állomásig megyek :-)
A kiköltözéssel kapcsolatban leginkább az a félelmem van, hogy kicsit el leszek szigetelve. (Nyugtassatok meg légyszíves, hogy nem így lesz...)
Mi most Pestlőrincen, egy lakótelepen lakunk, ahol a kisfiamnak, aki 2 éves már nagyon sok pajtása van, ott meg nem tudom, hogy lesz-e valaki? A baba-mama klub nem tudom milyen, elég messzire esik az Egészségház is, na meg van egy 2 hónapos kislányom is, így a 2 gyerekkel elég macera gyalogosan elindulni.
Az építő azt is mondta, hogy van egy Plusz ABC is Tárnokon, de mi nem találtuk. Tényleg van?

Bocsi, ha elsőre hosszú voltam, majd jelentkezem, hogy költözünk-e vagy nem, én azért nagyon szeretném, mert a 46nm-en már égnek áll a hajam a földön heverő kisautók számától...

Szép napot mindenkinek, Minna

felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.21 0 0 57
Na, Tárnokon is megvolt a választás. Fogalmam nincs a helyi viszonyokról, mit jelenthet ez? Változik valami, vagy marad a régi irányvonal?

Azt már olvastam, hogy elég sok szlovák él a faluban, meg láttam, hogy a kisebbségi képviselők választásánál is bejutott valaki. Van Tárnokon szervezett nemzetiségi élet? Egyáltalán, mit jelent ez a falu szempontjából azon kívül, hogy néhol látni szlovák feliratot, táblát?

Buksi Creative Commons License 2002.10.14 0 0 56
Sziasztok!

Na, ma vége lett a háromnapos ereszdelahajamat-nak.:)) Gondolom kell még néhány nap, mire újra "rend" lesz a faluban.:)

Tegnap (vasárnap) este meddig tartott a buli? Meg egyébként is volt kint valaki? Milyen volt?

További kellemes hetet, szebbet, napsütésesebbet!:)

Hali:
Buksi

CAIN Creative Commons License 2002.10.14 0 0 55
Nézz körül Újtelepen is. Ahogy láttam van pár eladó ház.
Előzmény: Répi (48)
molnartiby Creative Commons License 2002.10.14 0 0 54
Most 7végén tudtam+, hogy régen az aszfaltos út és a templom felőli járda közötti részen rendezték, aminek a vége sárdagasztás lett.
Mostanában már csak az szfaltos úton.
Sajnos vasárnap rossz idő volt, de kíváncsi lettem volna, milyen is a rendezvény.
Állítólag manapság jobb dolgokat is ki lehet fogni a kirakodóvásárban.
Ma még mindig tart a dolog. Tárnokon ez a nap munkaszüneti nap (legalábbis a közintézményekben).
Talán ma kimegyek...
Répi Creative Commons License 2002.10.11 0 0 53
köszi.
Előzmény: kismimóza (49)
kismimóza Creative Commons License 2002.10.10 0 0 52
Igazad van, tényleg nem lehet közlekedni. Félreértés elkerülése végett, engem már régen nem érdekel a Búcsú, nem akarom védeni. Sok-sok éve nem megyek be az eseményre, mégha ezt a család idősebb tagjai nehezményezik is... de ez itt off.
Viszont mindennek ellenére meg tudom érteni az önkori részéről, hogy nehéz a határt meghúzni, visszaszorítani a hintások, búcsúsok hadát.
Előzmény: Nyegleo (51)
Nyegleo Creative Commons License 2002.10.10 0 0 51
Attol h hagyomany, meg nem ok arra, hogy nem tud most bejonni errefele se a mento se tuzolto se senki. Es akkor meg nem is magamra gondolok. A Fo utca aljanak nagy reszen ez a helyzet, es nem csak ket napig hanem minimum egy hetig minden evben. Ha valami gaz van, egy korhintat nem lehet csak ugy arreb rakni. Legalabb egy hatso utat hagyhatnanak de erre se kepesek. Na mind1.
Előzmény: kismimóza (49)
molnartiby Creative Commons License 2002.10.10 0 0 50
Új tárnoki lakos vagyok a TEmplom utcából.

Észrevételeim:
Ófaluban szinte már nem lehet közlekedni a körhintás, céllövöldés, miegyéb autók miatt.
(mi a 'kertek alatt' közlekdtünk a párommal)

A pékségben új fajta pékárút kezdenek hamarosan bevezetni: sokmagos barnakenyér, lenmagos kifli és zsömle Ezekből kóstolót is kiraktak tálcára a pult fölé.
A mi kedvencünk a sokmagos baguett(vagy hogy írják..) 200Ft.
Gyanítom a 750g-os fent említett kenyér sem lesz olcsóbb.
Különben nálam teljesen bevált a pékség.Régebben a Soós-hoz jártunk Érdre, mert nagyon sokáig volt nyitva friss árui voltak és nem volt drága. Most már a tárnoki is van olyan színvonalú.

1előre ennyi, beraktam a kedvenceim közé, még ellátogatok párszor biztosan.

Tiby

kismimóza Creative Commons License 2002.10.10 0 0 49
Sziasztok, tárnoki vagyok én is, újtelepen lakok.

Nyegleo, a Búcsú már iszonyat régóta ott van, ahol most is. Hagyomány. Egyébként a Búcsú, a templom felszentelésének ünnepe. A tárnoki búcsú pedig egy fogalom, iszonyat nagy, a környező településekről is sokan jönnek át, ráadásul két napos mulatság.

Répi,
Roma házakkal kapcsolatban jogos az aggodalom. Rémtörténeteket én is hallottam, de úgy tudom, hogy már igényesebbek. Egyrészt már annyi házat építettek, hogy már nem kell mindent kispórolniuk, ahhoz, hogy meggazdagodjanak. Másrészt pedig már perelték őket, így azóta normálisabb munkát végez(tet)nek. Esetleg érdekes info lehet az, hogy néhány házat az alapásástól, a kertrendezésig (!) két hónap alatt lezavartak :)

felpillantóküllő,
A Búcsú az ófalu részen van. Tulajdonképpen nem lehet eltéveszteni, olyan nagy. Rengeteg hinta, céllövölde, árus, és persze embertömeg :)

Répi Creative Commons License 2002.10.10 0 0 48
Hali,

tegnap du kinéztünk Ligetre,- és a Petőfiben már nem találtunk eladó házat. A Jókaiban 3 db volt,- de mint kiderült abból 2 roma árul, egy pedig nagyon szép, de nagyon drága. Lehet, hogy mégis az lesz, hogy megvárjuk, míg parcelláznak...
Hvgén újra kinézünk, talán máshol vannak eladó házak.

Előzmény: Buksi (44)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.10 0 0 47
Pontosan merre van a búcsú?
Meg mi történik ott? Vattacukor, mézeskalács, körhinta? Meddig tart?

Buksinak:
Bizony, a költözés már csak hetekben mérhető. Kb. 3-4 hét, már eléggé várjuk, bár természetesen kis félelmekkel is. :)

Előzmény: Nyegleo (46)
Nyegleo Creative Commons License 2002.10.10 0 0 46
Na most erkezet meg az amiatt nagyon nem kedvelem a tarnoki onkormanyzatot. Vagyis a bucsu. Mivelhogy leszaggatjak a vezetekeinket, lehetettlenne teszik a beallast a sajat keretembe, meg egy mento vagy tuzolto se tud a kornyekre eljutni. Es ha barkinek szolunk (bucsusok, onkormanyzat) le se sz*rnak mar elnezest. Miert nem lehet ezt a nyomorult bucsut valami szabad teruleten megtartani ahol nincsennek utban?

Udv es boccs: Nyegleo aki nem kicsit ideges

Répi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 45
Buksi, köszönöm az infot - hvégén tuti, hogy kinézünk. Tegnap felhívtam egy embert, és felhívta a figylememet arra, hogy semmi pénzért ne vegyünk házat romától, mert azokkal később nagyon sok baj van. Pl: rossz tetőszerkezet, burkolás, kispórolt anyag stb. Így most egy kicsit elszomordotam, mert eddig még csak romától árult házat láttam eladót.
Előzmény: Buksi (44)
Buksi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 44
Sziasztok!

Répi!
A Jókai utcai a Liget részen van, mi két utcával előtte lakunk (a Rákóczi u. felé) a Petőfiben.
Nekünk tetszik!:))

A legjobb tényleg az, amit felpillantó is mondott, hogy ki kell jönni és utcáról utcára végigbóklászni azokat a részeket, amelyek szimpatikusak, mert tényleg sok házon van kint a tábla, hogy eladó, de pl. közvetítőhöz nem adják be a címet. Ma délután is sétáltunk egyet és a Petőfiben is láttunk 3 házon eladó táblát. Kettő új ház, egy pedig régebbi, olyan kocka féle.:)

Felpillantó küllő!
Ti pedig hamarosan már költözködtök!!:)

Hali:
Buksi

Ui.: Ma leszórták kövel az utcánkat!:))

Répi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 43
Jókai utca jó környék ????
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 42
köszi a segítséget.
Előzmény: felpillantó küllő (41)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 41
A falu részen, a Kossuth u. meg asszem Fő u. környékén nézzétek meg.
Előzmény: Répi (40)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 40
OK. Az expresszben csak új házak vannak - azokat pedig már megnéztük. A tárnoki közvetítőnél is szinte csak újak szerepelnek. Már kb 15x kint jártunk, de régi házakat nem nagyon láttunk, de akkor figyelmetlenek voltunk. Hvégén újra kimegyünk.
köszi,
K.
Előzmény: felpillantó küllő (39)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 39
Mondom, ki kell menni terepre, és keresni a kitáblázott házakat. Sok van.
Másik megoldás az Expressz, vagy vmelyik érdi ingatlanközvetítő. Neten is találsz ingatlanosokat.
Előzmény: Répi (38)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 38
Valaki nem tud valami jó eladó házát ????
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 37
Igazad van, elsiklottam felette :-))))
Előzmény: felpillantó küllő (36)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 36
A korábbi beírásomból már kiszámolhattad az árat.

5,5M x 2 = vételár

:)

Előzmény: Répi (34)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 35
Bocs, M7-et akartam írni.
Előzmény: Répi (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!