Keresés

Részletes keresés

Ka Pál Creative Commons License 2021.04.13 -1 0 8377

Akkor neked még nagyobb kihívás, mert még többet kellene koktéloznod :O))).

Előzmény: Törölt nick (8374)
Ka Pál Creative Commons License 2021.04.13 -1 1 8376

Ha kiszámolod, hogy óránként mennyiért alszol Seychelles szigetekre utazván, lehet neked sem menne/esne jól a napközbeni szunyókálás :O))))))

Előzmény: Törölt nick (8374)
Ka Pál Creative Commons License 2021.04.13 -1 0 8375

Mahen van, és szerintem igen jó tömegközlekedés, ami olcsó (7 SRC). https://www.sptc.sc/schedule/ oldalon a NORMAL TIMETABLE No. 102 alatt letöltheted pdf-ben a busz útvonalak térképét és a menetrendet is. Érdemes figyelembe venni, hogy csak "világosban" közlekednek, azaz kb. 6-18 óráig!!!

Praslinon a zimbabwe névvel illetett buszokkal a száguldozást, az élmény miatt is kár lenne kihagyni.

Autó bérlésnél mérlegeld, hogy a helyiek eszetlenül száguldoznak -különösen az imént említett buszok- a kacskaringós, nagyon keskeny, erős emelkedőkkel tűzdelt, sokszor padka helyett "vermekkel" szegélyezett utakon. Ráadásul "rossz oldalon" kell vezetned.

Gyalogolni lehet az utakon, csak tényleg olyan meredekek néhol, hogy szinte előre hajlás nélkül megérintheted az aszfaltot, és persze figyelni kell a ritkán, de látszólag kontroll nélkül száguldozó járművekre. Minden nap sétáltam és/vagy túráztam. Sokszor kényszerűségből valóban csak a közutakon lehet eljutni A-ból B-be, viszont az öblökön végig lehet gyalogolni és a legtöbbször vezet valami ösvényféle a következő öbölbe is.

Előzmény: Geryson (8370)
Ka Pál Creative Commons License 2021.04.13 -1 0 8373

Szerintem ugyan arról beszélünk, csak más szemszögből. Jómagam max. 7-8 órát alszom naponta. Az azt jelenti, hogy a 12 óra sötétségből 4-5 még kitöltésre vár. Ezt "vacsora, a koktélozás, esti medencézés"-el elütni, számomra kihívás. Persze van, aki jól érzi magát egy szállodában ücsörögve...

Előzmény: Törölt nick (8368)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 8372

La Digue-on van golfkocsi :-)

Előzmény: mzoli75 (8371)
mzoli75 Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 8371

Szerintem kell. A két nagy szigeten (Mahe, Praslin) 1-1 taxiút árából 1 napi autóbérlés kijön. 

Így nem vagy helyhezkötve,ha mondjuk valamiért nem tetszik az adott partszakasz. 

30-40 EUR/nap kapsz egy kis autót, és 1-2 nap alatt simán körbejárod a szigeteket. 

Érdemes akár úgy is variálnod, hogy érkezéskor kéred a reptérre 3 napra, rögtön beljebb vagy a szálláshoz taxizás árával, távozáskor meg a szintén 3 napra úgy,hogy a reptéren adod le.

(A 3 napot azért írtam, mert pl a Creol Car-tól béreltem-Ők voltak az egyetlenek,akik nem kértek hitelkártyát a bérléshez, nem mellesleg meg pont a reptérrel szemben van az irodájuk ;-) - ők minimum 3 napra adnak autót.)

Tuk-tuk, songtheow, mint Thaiföldön nincs. LaDigue-on bicikli bérlés van autó helyett :-)

Persze a bal oldali közlekedést szokni kell! :-)

Előzmény: Geryson (8370)
Geryson Creative Commons License 2021.04.11 0 0 8370

Köszönöm mindenkinek! Elkezdem most visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat. Már megnéztem a pár napja linkelt blogokat is, talán most az (is) egy nagy kérdésem, hogy kell-e autót bérelnem.

Bel Ombren lenne egy szimpatikus szállás, de innen 600-1.000 (előbbi szerinte, utóbbi szerintem) méter Beau Vallon, viszont a keskeny, gyaloglásra állítólag alkalmatlan utak némileg elgondolkodtatnak. Van itt olyan, mint egy tuk-tuk? :)

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.11 0 0 8368

Azért ez túlzás! A szállodákban sötétedés után jön a vacsora, a koktélozás, esti medencézés... Mi imádtuk az éjjel-nappal 28-30 fokot, de szó szerint éjjel-nappal. Annyi, hogy az óceán éjszaka tabu, hacsak nem akar az ember cápát simogatni...

Előzmény: Ka Pál (8367)
Ka Pál Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 8367

Nekünk az őszi szünet (november vége) pont jó volt.

"Az, hogy korán sötét lesz az nem gond (Sri-Lankán is így volt, viszont reggel korán indul a nap) "

Nem egyszerűen korán sötétedik, hanem rövid is a nap. Ugye az egyenlítő környékén "nap-éjj egyenlőség van" állandóan: ~12 óra sötét, ~12 óra világos. Nekem a meleghez, a nyárhoz a hosszú nappalok is hozzá tartoznak fejben. És amikor trópusra megy az ember, hajlamos ezt a képzetet társítani, pedig 12 órát sötétben, kitölteni a szálláson azért hosszú. Érdemes ezért a programokat a világos időtartam kimaxolásához igazítani. A 9-kor kelek, majd kényelmesen reggelizek, mert nyaralok, az 1/4, 1/3 napot elviszi!

Előzmény: Geryson (8364)
mzoli75 Creative Commons License 2021.04.11 0 1 8366

Beau Vallon fürdés szempontjából mondjuk pont jó kisgyerekkel :-) Nekem abban egyedül az nem tetszett,hogy nem volt meg az az "egyedül vagyunk az egész öbölben" érzés. Ott azért Seychellesi viszonylatban sokan vannak. De gyönyörű az is,. A bal oldalán a hegyek,amikor félig felhőben vannak....meseszép :-)

Ne parázz, nem Siófok-Aranypart :-) , de mivel könnyen megközelíthető autóval, így azért lesznek végig emberek a parton. 

Mi viszont mindig a Robinson-érzést kerestük :-)

Volt beszámolóm 8027, 8028 ha gondolod olvasd át, már sajnos kopnak az emlékek. :-)

kun.miki.bacsi Creative Commons License 2021.04.10 -3 1 8365

na de nyaron szicilia es gorog is jo    sot  a montenegroi tengerpart is    miek egy kis szigetre menni    biztos van ra logikus ,magyarazat de nekem azt olvasva se fog logikusnak lenni   persze lehet hogy olcsobb ?  nem tudom ? 

Geryson Creative Commons License 2021.04.10 0 0 8364

Igen, október-novemberre teljesen más időt mond. Amúgy jó, hogy végül megnéztem vagy 10 honlapot, mert alapjában véve nem is gondoltam volna, hogy ennyire "esős" (a magyar) tél időszakában, azaz november-január között. De hát mondjuk ennek az oka, hogy ennyire nem néztem utána még soha. Az európai tavasz időszakát írják a legoptimálisabbnak, de azt nem tudom megoldani az iskola miatt.  Nekünk 2 időszak van, az egyik nyár, a másik tél. Tél így kilőve, marad akkor a nyár.

Természetesen nem csak "dögleni" szeretnénk, de tuti ez lenne a fő cél. Mindenképpen megnézem a természeti látványosságokat, de a búvárkodás nem vonz (nem is lenne optimális erre a június-augusztus). Sri-Lankán voltunk 2 éve, hasonlóan látványosságos és napozós úttal, a mostani, decemberi Dominikai Köztársaság meg törölve lett a járvány miatt. Ott is inkább csak napozás volt a cél. Sokat dolgozom ahhoz, hogy néha pihenjek.

Azt olvastam videók alatt is pl., hogy a dél-keleti széláramlatok az erősebbek június-szeptember között, ezért nyugatra mennénk. Amúgy, ahogy írod is, volt olyan videós, akit megkérdeztem és írta is, hogy ők is kellemesen csalódtak, csak lent, délen volt kicsit hullámos. Szóval tudom, hogy sok helyen felborult az időjárás hála az emberi beavatkozásnak. Pár éve Stockholmban voltunk szilveszterezni, 1 héten keresztül szakadt az eső. Pocsék idő volt, de a még jobb szó talán az, hogy "szomorú" (mármint azért, hogy ennyire fel van borulva).  

A strandokról érdekes, amit írsz. Brutális, homokos strandokat látok videókon is, ezek nem lennének élvezhetőek? Beau Vallon az egyik kiemelt helyszín, úgy látom itt van némi élet. Az, hogy korán sötét lesz az nem gond (Sri-Lankán is így volt, viszont reggel korán indul a nap) :D

Előzmény: mzoli75 (8363)
mzoli75 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 8363

Mi azért választottuk az okt-nov időpontot, mert állítólag olyankor van váltás az időjárásban, szélcsendesebb, hullámmentesebb.

Esőből azért kijutott bőven,viszont gyönyörű zöld minden. Nyilván a mostani időjárási változások a szigeteket sem kímélik. Lehet,hogy a statisztikák mondanak valamit, de a valóság az adott pillanatban rácáfol. Folyamatosan néztem az időjárás előrejelzéseket, de nemhogy napokra, talán 2-3 órára előre tudták viszonylag pontosan meghatározni.

A napsütés brutális, bírom is a meleget, de csak spontán feküdni a tűző napon,szerintem kibirhatatlan. De Seychelles nem is erre való :-) Bár azt mindenkinek kihangsúlyozom,hogy tisztázza magában,hogy miért megy oda. 

Seychellese-en viszonylag kevés fürödhető strand van, főleg kisgyerekkel. Jellemzően óriásiak a hullámok-,a partok teli látszó, és nem látszó sziklákkal-de olyanok,hogy magabiztos úszóként is inkább kihagytam jópár helyen a vízbemenést.

A másik nagy "hátránya": Amint lemegy a nap 6-7 közt, vége mindennek. De szó szerint. Megszűnik az élet. Nincsennek sétálóutcák, bazársorok, kifőzdék. Szó szerint semmi.

A táj, a partok, a gránitsziklák, azok viszont valami eszméletlenek. Amikor megkérdezik,hogy mi volt a jó Seychelles-ben, a sznorkelt, a fürdést tuti nem sorolnám az élre. 

Kirándulni,Fényképezni, fényképezni,fényképezni. :-) Olyan fények, és színek vannak, hogy nem bírod letenni a gépet. Szerintem az a hely mindenkiből előhozza a fotós énjét. :-)

Előzmény: Geryson (8359)
sviccer.düccs Creative Commons License 2021.04.09 0 0 8362

oke Szuzi     latom aktiv voltal a mauritius topicban atmegyek oda is olvasgatni   egy francia szotar meg belefer a nyugdijamba     danke schon

Előzmény: suzi_mou (8357)
Geryson Creative Commons License 2021.04.09 -1 0 8360

Bocsánat, még kérdezek egy másikat. Merthogy számomra egész meglepő ez a "sok" esős időszak. Nyárra szinte semmi esőt nem mond és ezt írja:

June-September

These months (particularly July and August) usher in cool, dry weather and crowds touching down on Seychelles' shores. If you're planning a summertime visit, book your accommodations at least several months in advance and expect to pay high-season prices. You can expect tourists to flock to popular areas, but the islands' beaches remain vacant and peaceful.

Hát a "cool" alatt azért mást értek, merthogy 24-28 fok van, viszont semmi, de semmi eső. Ezek szerint nyáron full kánikula van, jól értem? Valaki volt esetleg nyáron?

Előzmény: Geryson (8359)
Geryson Creative Commons License 2021.04.09 0 0 8359

Köszönöm a válaszodat. De úgy kell elképzelni, hogy egyébként meg ragyogó napsütés, vagy akár full felhős is? Utóbbit azért igen sajnálnám, ennyi pénzért. 

Előzmény: mzoli75 (8345)
suzi_mou Creative Commons License 2021.04.09 -1 1 8357

Szerintem hosszabb tavra draga a sziget. Nyugdijaskent en Mauritiusra mennek, szallasok olcsobbak, jobbak, a boltokban nagy valasztek normalis arakon. Sok francia nyugdijassal lehet bratyizni. :-)

Előzmény: 400majdnem (8350)
COOP Creative Commons License 2021.04.09 -1 0 8356

végre jó a link ás műxik. Eddig nem jött be semmi  a korábbiakon

Előzmény: seci (8354)
seci Creative Commons License 2021.04.09 -2 0 8354

Olvasgasd, meg nezegesd http://seci.co.uk/fotoalbum/2015S/index2015S.html

De itt van egy masik utinaplo (sokkal reszletesebb, mint az enyem): http://cousin-island.blogspot.com/

Meg egy harmadik: https://utazasbolond.blogspot.com/2017/06/megjuttonk-seychelle-szigetekrol.html

Es nyilvan itt is visszaolvashatsz, a covid-os hozzaszolasokat ugord at, kezd 1.5 evvel ezelott :D

-seci

COOP Creative Commons License 2021.04.09 -1 0 8352

nem voltam még csak készülök, de nem Maldív, annál sokkal több. De érdemes évekre visszakeresni, visszaolvasni, mert nagyon sok leírás, élmény van itt összeszedve.

ria23 Creative Commons License 2021.04.09 -1 0 8349

Ezen kivül egy 72 óránál nem régebbi PCR teszt is kell amit szintén felkell tölteni a regisztrációnál.Köszi az infót nem tudtam hogy fizetős is.Mi április 24-én utazunk be,remélem simán fog menni minden.Qatar a légitársaságunk.Előre is köszönök bármilyen infót.

Előzmény: Törölt nick (8348)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.09 0 0 8348

Köszönöm szépen a választ!

Előzmény: Törölt nick (8347)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.08 0 0 8347

Jelenleg így lehet beutazni Seychelle-re, de ez biztos változni fog.
Online regisztráció szükséges, ennek díja 45 EUR/fő, függetlenül attól, hogy egyéni vagy csoportos.

Csoportos regisztrációt max 6 főre lehet egyszerre végezni, ezekkel a feltételekkel:
- mindenki ugyanabban az országban él
- indulás előtt 14 nappal egy címen laktak
- ugyanazzal a járattal utaznak oda és vissza is
- ugyanott szállnak meg
- érkezés előtt 14 nappal ugyanazokban az országokban jártak

A regisztráció után mindenki külön kap papírt. Ha esetleg visszautasítják a kérelmet, akkor írni kell a support@govtas.com-ra a regisztrációs díj visszatérítésével kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (8346)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.08 0 0 8346

Sziasztok!

A Seycehelles-re való belépés adminisztrációs részével valaki foglalkozott már? Regisztráció külön, külön egészségbiztosítás....stb. milyen plusz bürokráciát kell teljesíteni a belépés előtt?

Ha valaki ebben már előbbre van mint mi, minden +információ jól jönne!

mzoli75 Creative Commons License 2021.04.07 -1 0 8345

Szia,

Mi az október-novemberi időszakban voltunk tavaly előtt,mert állítólag az esőmentesebb...

Talán 3-4 nap volt a 3 hétből,amikor nem esett. :-)

Amúgy nem annyira zavaró,csak legyen nálad vízálló cucc a fényképezőnek, stb... Meleg van, meleg az eső is.

Kb úgy képzeld,hogy pillanatok alatt beborúl, fél-egy órát szakad, majd eláll, és egy óra múlva már szárazak az utak.

Ezen ne rugózz :-)

Z.

Előzmény: Geryson (8343)
COOP Creative Commons License 2021.04.07 0 0 8344

Tegnap Qatarnál néztem és 431ezr/2 főre áron találtam, igaz jan 24-feb13. Ma ugyan ez 501ezer és 488ezer/2 főre :( BUDról.

Bécsből ugyan ez 1328 vagy 1368 Euroba kerül, de az tegnap is ennyi volt.

Előzmény: Geryson (8343)
Geryson Creative Commons License 2021.04.06 0 0 8343

Sziasztok!

Mi után még mindig szemezem Seychellel, rápillantottam a Türkish oldalára és számomra teljesen megfelelő áron lehet repülni velük (kb. 260e per fő) karácsonykor, szerintem csúcsszezonban. Igazából olcsóbb - egyenlőre - mint a Maldív, vagy Sri Lanka vagy Dominika (utóbbira egyenlőre nagyon kevés járat van betervezve - az aktuális helyzetnek köszönhetően).

Időjárásban viszont elbizonytalanodtam. Több oldalt is megnéztem és december/januárra 10-12 nap esőt mond, valami 250 mm-el. (2 éve Sri Lankán voltunk, ott 9 napot írnak és 50 mm, amiből a "9 nap" teljesen nem jött be, 2 nap csöpögött egy pár szem eső). De visszakanyarodva kérdezem tőletek: esős/borús hónap a december/január? Azt hinném, hogy iszonyat időnek kellene lennie, de bizony nem ezt írják az időjárással foglalkozó oldalak.

Nagyon köszönöm előre is.

Üdv.:

Gergő

COOP Creative Commons License 2021.03.23 0 0 8342

Köszi az infókat újra! Megerősítettél megint :)

Előzmény: moonwalkr (8341)
moonwalkr Creative Commons License 2021.03.23 0 1 8341

Igazából Sey-ben az a jó, hogy mozgalmassá tehető, mégha olyan nevezetességeket ne is várj, mint Notre Dame, meg Eiffel-torony, vagy Smithsonian Múzeum, Grand Canyon és hasonlók. A legjobb talán az benne, hogy nagyszerű egyensúlyt lehet találni a mozgalmas és a tengerparton sütkérezős napok között.

Mahé eleve nagyobb sziget, több lehetőséggel. Ott van a főváros, Victoria, könnyen bebarangolható, jópofa, színes, bár persze kicsike, benne a botanikus kerttel,a piaccal, kikötővel. Aztán ott vannak a hegyek a teagyárral, kilátóval. Vagy ott vannak a tengeri nemzeti parkok hajókázással, sznorival. És persze végig lehet járni a sziget partjait, megismerni a kis öblöket. Hajóval esetleg át lehet menni Silhouette-re, ismerkedni az egyedülállóan gazdag élővilággal. Több napra való programot találsz, bár ahogy írtam, ezek mind lájtosabbak.

La Dique is tele lehet programokkal, ha akarod. Egyrészt a sziget bejárása is jópofa, akár gyalog, akár bérelt bicajjal. "Kötelező" az Anse Source d'Argent. De el lehet menni a már említett déli sziget túrára. Vagy át lehet hajókázni a Sisters-szigetekre, állítólag sznori paradicsom.

Praslin is lehet egy aktív nyaralás színhelye. Rengeteg partja van, jól körbe járható, Anse Lazio, vagy Anse Georgette "kötelező". Gyöngy tenyésztő farm, kis boltok Cote d Or-on. Grand Anse-n. Természetesen ott a Valle de Mai park, bájos, természetes, kihagyhatatlan. Itt is van lehetőség áthajókázni Curieuse-re, a teknősökhöz, de a kis sziget partjai sem utolsóak.

Szóval van itt mit csinálni. Oké, nem egy kultúra bomba, nem egy vadregény kiállítás, de kompakt, bájos, szerethető, az a csipetnyi különleges is megvan benne a szikláival, eldugott öbleivel, teknőseivel, etc. etc.

Irigyellek érte:)

Előzmény: COOP (8340)
COOP Creative Commons License 2021.03.23 0 0 8340

Igen olvastam, és hasznosak a tanácsaid itt is :)

Valszeg marad a dátumunk jan -feb, 3 hetet tervezek, netto 20 napot ott. Nem görcsölök az időjárás miatt, mert ekkor tudunk menni és kész.

Már csak egy Qatar akcióra várok-bár láttam hogy más légitársaság olcsóbb lenne, de voucherem van és most már felhasználnám.

Idén nem ezt használtuk fel-nem arra mentünk ahová járnak-így most nem ruháznék be újabb jegyekbe...

Robert Agnes-t már régóta követem a FB-on, mindenképp elmegyünk ott La Diguen egy túrára velük.

Már 1 x végigrágtam a fórumot-de még 2 x legalább át kell bogarásznom, mert már tudom mi érdekel, mikor hol leszünk, stb...

Szállásokat is lefoglaltam a bookingon , de ahogy közeledik a nyitásuk ideje az árak rettenetesen elszálltak a duplájára, mint ahogy én foglaltam. Mindegyik lemondható, előrefizetés nélkül.

Egyszer régen el akartam ide jutni, de aztán mindig kimaradt, most is csak azért tervezek, mert remélem eléggé biztonságos marad, nem jártunk még itt...nem letenni akarom, csak valami mozgalmasabbra vágynék, de persze ezt is látni kell.

Talán a 3-4 szigettel, hajózással, kirándulásokkal lehet színezni az utat.

Nagyon jó és részletesek itt a leírások, hála Nektek! :)

Előzmény: moonwalkr (8339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!