Keresés

Részletes keresés

spirit6 Creative Commons License 2014.12.10 0 0 80824

"A Magyar embereknek túl sokat köszönhet ez a VILÁG, ezért irigylik Őket és ezért szálkák a szemben! :-P Azért nem kéne sugallva fikázni egy nemzetet sem!!! :("

 

Hagyjuk már ezt.....!!!

 

 

Amúgy meg senki nem vetett el semmit a tény az tény! Nem véletlenül irtam én sem lassan 2 év után. Kicsit észre kéne venni magukat egyeseknek! A helyzet az volt , hogy senki nem a tudását fitoktatta, hanem egyböl belém állt. Nem írom le mégegyszer aki akarja visszaolvassa. Kérdeztem valamit ennyi történt! Ha meg olyan rohadtul értene mindenki itt mindenhez akkor legalább segítettek volna ha már vagyok akkor a barom, hogy merek venni 2 madarat. Ha már megvettem akkor már mindegy , akkor már nem rajtam kell segíteni, hanem az állatokon. De ebböl is látszik hogy senki egy percig sem akart ilyesmit, inkább elkezdte feszegetni a témát és átment egy rohadék irígykedésbe. Ha valaki nem tud hozzászólni a dologhoz akkor mi a faszt szól bele, föleg olyan alaptalan szarokat hogy NAV-os vagyok. Óvoda.... Amúgy álltalában  fordítva ülök a lovon olyan tekintetben, hogy ha valaki azt feltételezi, hogy ellenör vagyok akkor annak van valami takargatni valoja. Tiszta lelkiismerettel egy ember ilyet nem feltételez!

 

De mondok jobb véleményt:

"Ezen a fórumon (is) többek évtizedes tartási, sőt tenyésztési gyakorlattal rendelkeznek, tehát az itt elhangzott vélemények ill. hozzászólások mögött olykor komolyabb háttér is lehet, de általánosítós aforizmád szerint ezek a seg...uk kategória, vagy nem? :-P"

Igen, azok hát és egymás szájából ömlik a szar a másikba. Ha van itt tenyésztö az segít, ha van szaktudás azt átadja ilyen esetben, ha van eladnivaló akkor megkeres privátban és elad.... nem sorolom tovább. De mondok mégjobbat, saját energiámat belefektetve (kurva nagy dolog volt) találtam vagy 20 tenyésztöt ahol vannak arák. Azt ne firtassuk, hogy milyen körülmények között, (tisztelet a kivételnek) és szívem szerint neveket is írnék, (mert egyik másik "tenyésztö" elmehet a jóbüdös picsába...) de annyira azért nem akarok magamra haragítani senkit, a 20-ból 18 nem tudott számlát adni sem, de még a madarak be sem voltak jelentve!!!  Ugyhogy szerintem ezzel a NAV-os dologgal inkább kussoljanak... Ne fényezzük ezt a szart tovább mert nem érdemes. A társaság elbaszta, és amint látom nem elöször. És sajnos én is azt tapasztalom, hogy más fórumba is több az ilyen dolog mint az ellentéte!!! Itt jön elö a "magyar" dolog. Mindenki nézzen magába!!!

Végezetül még egy kép....

 

Előzmény: corvi01 (80822)
spirit6 Creative Commons License 2014.12.10 0 0 80823

Szomorú, hogy itt tartunk de sajnos egyetértek veled...

Előzmény: NiCaCiCa (80818)
corvi01 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 80822

Nagyon is értettem mire gondoltál és vissza is olvastam! Jól ismerem ezt a

leokoskodást is, de azért elvetetted kissé Te is a súlykot szerintem!

Tisztességes esetben véleményt tudás és tapasztalati háttérrel szoktak alkotni. Ezen a fórumon (is) többek évtizedes tartási, sőt tenyésztési gyakorlattal rendelkeznek, tehát az itt elhangzott vélemények ill. hozzászólások mögött olykor komolyabb háttér is lehet, de általánosítós aforizmád szerint ezek a seg...uk kategória, vagy nem? :-P
Az egyébként szerintem is szánalmas, hogy nem ismervén valakinek sem a képességeit, sem ambicióit, de mert más szinteken jobb sorsot is "látott", egy-két rosszúl sikerült fogalmazását kiforgatva, s erre hivatkozva ex katedra lerántani a sárba.....

ÜDV

Előzmény: NiCaCiCa (80821)
NiCaCiCa Creative Commons License 2014.12.09 0 0 80821

Akkor tanáraink, szüleink, tudósaink, no meg a nálunk tapasztaltabb és bölcsebbek véleményére se legyünk kíváncsiak ?

 

Pont ez az, nekik, tudásuk van és tapasztalatuk leginkább. A véleménynél fórumozókra gondoltam, persze tisztelet a kivételnek, de a legtöbb az virtuális pénisznövelőként van jelen, azért hogy egy ártatlan kérdezőt leszóljon mert neki éppen van pénze ara papagájra, ez pont ilyen magyaros viselkedés, hogy kapja, mert aki arát akar venni az feltétlen csak apuci meg anyuci hülyegyereke lehet akit kitömtek pénzzel. Ha nem érted mire gondolok olvass vissza, és rájössz nem ő kezdett el először tiszteletlenül beszélni csak fel tett egy sima kérdést.

 

De mindenkinek szép napot, én léptem, hála.

 

Előzmény: corvi01 (80819)
Cody Stark Creative Commons License 2014.12.09 0 0 80820

Sziasztok! Van 1 pár rózsásfejű türpepapagájom,és az a szomorú tény,hogy túl vannak az első sikertelen költésen.

November 9.-én leraktak 2 tojást aztán 3-4 napra ismét 2-öt.Két utóbbi tojásban bíztam, de sajnos sikertelen lett a dolog. A kérdésem,az hogy ilyenkor ha elveszem tőlük,akkor nem reagálnak-e rosszul erre vagy nem fognak esetleg orrolni rám? És hogy legyen tovább, kidobhatom a "viseletes" fészket? Az odút eltegyem egy időre vagy maradhat? A másik a pára,ez ügyben szeretnék információhoz jutni a tapasztaltabbaktól,hogy mi a legjobb stratégia. Én meleg vizet fújtam be nekik ilyen virág permetezővel,csak az a baj nem tudom mi az a mennyiség ami megfelelő mert úgy hallottam,hogy tud ártani is a túl sok. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv

corvi01 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 80819

".. vélemény olyan mint a se..lyuk mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra"

Fura egy meglátás!...Akkor tanáraink, szüleink, tudósaink, no meg a nálunk tapasztaltabb és bölcsebbek véleményére se legyünk kíváncsiak ?

 

A Magyar embereknek túl sokat köszönhet ez a VILÁG, ezért irigylik Őket és ezért szálkák a szemben! :-P Azért nem kéne sugallva fikázni egy nemzetet sem!!! :(


   80817, 80818   --->  VALÓBAN fárasztó ez a topik!  ...Bár az arákhoz grat.!

Előzmény: NiCaCiCa (80818)
NiCaCiCa Creative Commons License 2014.12.08 0 0 80818

Kedves Spirit6, Nem nagyon olvasom a fórumot, mert semmilyen fórumot nem követek nagyon figyelemmel pont a te tapasztalataid és a sajátjaim miatt is. :)) De most hogy említetted melyik hozzászólástól kell elolvasni a fejleményeket, utána jártam, hogyan is zajlott a dolog. Nem akarok senkiről rosszat írni, de én is hasonlóan jártam, csak én nem nav-os voltam hanem hülye. :D Persze engem kicsit sem izgat, mert a vélemény olyan mint a se..lyuk mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra. Ahogy én sem, mind a 11 állatunkat mindenféle okoskodók nélkül vettük fogadtuk örökbe és neveltük fel, természetesen úgy hogy egyikük se szenvedjen hiányt semmiben.

 

Nekem 11 állatom van 4cica 1kutya 2nyuszi 2teknős és 2papagáj, persze nem egy panelban nyomorgunk valahol egy Budapesti gettóban, egy kisvárosban élünk egy szép nagy kertes házban, amit nem apuci meg anyuci tolt a fenekünk alá, hanem becsületes és sikeres munkával teremtettük magunknak, de ez részletkérdés, csak azért írom le, mert gyanítom nem szabadna a pártodra állnom mert te vagy az álnok nav-os hülye gyerek aki kérdezni mert.

 

Mindenesetre csak gratulálni szeretnék az aráidhoz, és bízom benne, levontad a következtetést, magyar embert ne kérdezz semmiről. :D Minden jót nektek.

 

 

Előzmény: spirit6 (80817)
spirit6 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 80817

Na kérem visszatértem kis idő után. Aki nem figyeli az eseményeket annak segítek.... A 79936-os hozzászólástól kell olvasni az eseményeket. Próbáltam utánnajárni, hogy hol tudnék venni kék-sárga arát. Na nem mintha ennek a fantasztikus madártartó társaságnak szerettem volna a tagja lenni, hanem azért mert tetszik.  Hát mondanom sem kell ,hogy gyönyörű válaszokat kaptam..... Még NAV-os is voltam. De hát mit is várna az ember egy ilyen befordult begyöpösödött társaságtól akik ráadásul "magyarok" is. Nem is értem mit vártam és hogy miért írtam akkor ide, így kénytelen voltam megoldani a problémámat magam. Tehát vettem a "rózsaszín hajú majdnem tizenhat éves barátnőmnek" (ez az egyik képen látszik) (ez cavecat-nak szól) nem is egy , hanem 2db madarat. Pár kép.

 

A madarak fiókaként kerültek hozzánk, köszönik szépen jól vannak. Szelídek, bújnak. Nem vagyok atomfizikus, mégis sikerült felnevelnem őket. (Már lassan 2 évesek.) Esznek, isznak rendesen ahogy kell. Kézhez vannak szoktatva, játszanak, feladatokat tudnak (kézfogás "helo"-val, pacsi adás forgás, itt a piros hol a piros játék, behívásra repülnek, elvannak, repülnek, beszélnek Kb.20 szó, kedvencem a "kurva anyád", ez egy kicsit necces, mert ha gyerekek közé megyünk akkor magyarázkodni kell. Dehát ezek nem bazári majmok, nem kell őket nézegetni. Szoktunk velük sétálni az utcán és tornacsarnokban repülnek. 3 helyük is van a házban, a legnagyobb egy 15nm-es télikert állandó fűtéssel, oduval, vízeséssel, mindennel ami kell. Nagyjából ennyi a képek remélem tetszettek. Ha valaki kételkedne keressen bátran.

Levonva a következtetést, nem is nagyon kell semmit mondanom. Szánalmas, primitív, okoskodó mindentudó...... dehát ez van. Utólag is kösz a semmit, minket elmondhatatlan örömmel tölt el a két madár ittléte.

szabi7911 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 80816

köszönöm

 

Előzmény: Ladybee (80815)
Ladybee Creative Commons License 2014.11.14 0 0 80815
Előzmény: szabi7911 (80814)
szabi7911 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 80814

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni,ma vettem egy pár hullámos papagájt és érdeklődnék mire figyeljek oda a tartásánál!Sokat olvastam róla de a tapasztalataitokra lennék kíváncsi!Minden választ előre is köszönök :)

viktor30000 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 80813

Ebbe a topikban raktam fel képet a papagájaimról ere kitürölték :(

viktor30000 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 80812

Nem értem mi ez fura nem kérdezem meg a moderátort nincs kedvem irni nekik most majd felrakok ujakat s kész.

Erőm sincs annyit melozom :(

Előzmény: corvi01 (80811)
corvi01 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 80811

A hozzászólásaid törlésekor a képeid is autómatikusan törlődnek. Valahol (valamelyik topikban ..?) a moderátoroknak nem tetszett valami, tőlük kéne megkérdezni!

Előzmény: viktor30000 (80810)
viktor30000 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 80810

Nem értem mért törölték ki a képjeimet???

corvi01 Creative Commons License 2014.11.03 0 0 80807

A tojást főleg költési időben érdemes adni nekik. Költési időn kívűl én már adtam úgy (no nem hullámosnak), hogy főzés után beszárítva szétmorzsoltam. Így vevők lettek rá! :)

Előzmény: Kanalas Viktor (80805)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.30 0 0 80806

Eladó a képeken látható idei bourk papagájok!A madarak szépek mozgékonyak esznek mindent!Érdeklödni itt vagy a csabi0025@gmail.com cimen lehet!

Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.27 0 0 80805

Na probálkoztam a tojásal hozzá se nyúltak csak a fürtös kölest a mézes karikát a kevert magot eszik.

Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.24 0 0 80804

Köszönöm de itt sajnos minden permetezve van pl ha veszek zöldségesbe répát vagy petrezselymet az jó neki?

Van 1 baj a fiú papagáj mindenre féltékeny pl ha a lány eszik elzavarja a fiú vagy veszekednek!

Ha a lány hintázni akar lelőki a fiú papagáj minden területet magának akar :(

Pedig két hinta van mind kető 1 hintát akar szoktak veszekedni elég sokat a fiú nagyon rossz nem engedi eni a lányt!

Volt olyan hogy megfogta a szárnyát a fiú a lánynak na meg csipkedte nem tudom mit tegyek velük!

2-éve együtt vanak olyan véres baleset nem történt de ez igy nem jó SOS valami megoldás rá?

bombaba Creative Commons License 2014.10.24 -1 0 80803

Nem raksz be olyan ágat, amiről nem tudod biztosan, hogy permetmentes.

Ilyen egyszerű :)

A hullámosok egyébként nem tarolnak le gyümölcsfa ágakat. Ha egy sárgarépa zöldet vagy petrezselyemszálat adsz nekik, azzal bőven el lesznek egész nap. Nehezebb minden nap biztosítani a zöldet, a mennyisége nagyon kicsi. 

 

Előzmény: Kanalas Viktor (80802)
Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.24 0 0 80802

Na igen és az honan tudom ha pl berakok nekik egy gyümölcsfa ágat levelekkel hogy nem e permetezett e?

Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.24 0 0 80801
köszönöm szépen Bombaba :)
bombaba Creative Commons License 2014.10.24 0 0 80800
Előzmény: Kanalas Viktor (80799)
Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.24 0 0 80799
Egy teljes étkezési lista jó lene magok gyümölcsök füvek zöldségek fa levelek háztartási dolgok pl keksz kukorica lisztkukac stb
corvi01 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80798

A neten is utána tudsz nézni ennek-annak.. A gyermekláncfű fiatalabb leveleit igen.

Általában az említett fűfélék zsengébb leveleit, a lándzsás utifűnek fürtös termését is.

Előzmény: Kanalas Viktor (80796)
Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80797

Gyermeklánc fűvet ismerem a levelét is oda szabad adni a gyermeklánc fű mék része adható oda?

Előzmény: Kanalas Viktor (80796)
Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80796
Kár hogy nem ismerem a füveket igy nem merek kockáztatni halottam hogy falevélt is szereti?Mien falevélt eszik?Keksz?
corvi01 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80795

Az is jó.

 

Esetleg szépia "csontot" (persze igazit) berakhatsz nekik, nagyon szeretik rágcsálni, s persze hasznosítanak is belőle. A kertekben udvarokon még sok tyúkhúr, gyermekláncfű, lándzsás utifű meg porcfűféle van, ezek is időnként fontos kiegészítők. Ha beteszed nekik a hatás nem fog elmaradni! :)

Előzmény: Kanalas Viktor (80794)
Kanalas Viktor Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80794
Akácfa méz?
hawkeye Creative Commons License 2014.10.23 0 0 80793

Viktor:

 

- A reszelt gyümölcsökhöz keverj cseppnyi (!) természetes mézet. A siker garantált....

 

- Az új dolgokat, mint pl. játék, néha hetekig tart, míg megszokják.

 

- Ha lehet, vegyél kutyának való inox (jól lehet tisztítani!) etetőtálat, abba tedd a vizet fürödni. Hőmérséklete kézhideg legyen, semmiképpen se langyos, vagy meleg!

 

- Ha tálcára teszel madárhomokot, az mindenképpen jó, mert ha nem is fürödnek bele, csipegetnek valamennyit belőle. Ez jót tesz az emésztésüknek.

 

- Olyan állateledelesnél meg ne vásárolj, akinek ennyire korlátozott a tudása. Ez a fajta még nagyobb galádságokra is képes.

 

- A nagyobb kalitka beszerzéséhez, ill. a röpde építéséhez sok sikert kívánok!

Előzmény: Kanalas Viktor (80792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!