Keresés

Részletes keresés

Márványember Creative Commons License 2021.03.25 0 0 64420

A komponens pontokon én is csodálkoztam, Kihira magasabb bázispontszámait Shcherbakova a GOE-kkal kiegyenlítette, Tuktamyshevát viszont a komponensek húzták le. Chen és Kim is a GOE pontokkal fért be a top5-be.

(  BV  + GOE  + PCS)

Anna Shcherbakova       (RUS) 33,18+10,68+37,14=81,00

Rika Kihira                     (JPN) 37,29+06,39+35,40=79,08

Elizaveta Tuktamysheva (RUS) 36,63+07,76+34,47=78,86

Karen Chen                   (USA) 32,09+08,79+33,52=74,40

Yelim Kim                     (KOR) 31,73+08,34+33,56=73,63

Kaori Sakamoto             (JPN) 31,17+04,97+34,24=70,38

Próbáltam egy táblázatos formát kialakítani, remélem sikerült.

Előzmény: goldenwing (64418)
proszim Creative Commons License 2021.03.25 0 0 64419
goldenwing Creative Commons License 2021.03.24 0 0 64418

Érdekes volt a mai női program. Trusova ugyan 3A-val edzette a rövid programot, de a versenyen csak duplára ment rá, érdekes volt, hogy a kombinációja egyáltalán nem sikerült. A versenyhelyzet más mint az edzés, szerintem kicsit túledzhette magát hétfőn, kedde, és fejben sem bírta el. Itt azért szerintem látszik hogy Plushenko nem egy tapasztalt edző még, szerintem más nem hagyta volna hogy "szétugorja" magát verseny előtt edzésen.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a kűrben mit tervez, az hogy 5 quados kűrt is edzett, egy dolog, de nem biztos hogy ez lesz a programelrendezés majd a versenyen. A rövidben se ugyanazt csinálta amit az edzésen. Viszont annyira hátracsúszott, hogy lehet egy életem, egy halálom alapon megpróbál mindent majd. Az biztos, hogy a rettentő magas bázispontszám miatt jó pár helyet előrekúszhat, még a dobogót sem tartom kizártnak. 

Shcherbakova az edzésen valóban gyenge volt, különösen a quadjai, hogy azok hogy mennek majd, meglátjuk a kűrben, ami egy más verseny lesz mint a rövid. A rövid programot hozta, de én nem látom, hogy az ugrásai javultak volna, sőt, az ugrásai elejéből továbbra is elcsal, a flutz és leszúrás nélküli technika sem javult (és nem is fog ennyi idősen). A bírók viszont persze kegyesek voltak vele, ami várható volt, hiszen az oroszok mindenképp aranyat akarnak és Tutberidze egyetlen versenyzője ebben a mezőnyben, tehát a támogatottság, politika mellette áll, ezt jól mutatja a 37 pontos (!) komponensei és a tisztára ítélt ugrásai. Shcherbakova alapkorcsolyázó tudása, a jégen való csúszása szerintem folyamatosan (szezonról szezonra) romlik, és láthatjuk rajta hogy nőiesebb, kikerekedett csipőben, fenékben, nem tudom meddig lesz tartható neki az amúgy sem jó technikája. Lehet, hogy itt most VB-t nyer, de nem biztos hogy nagy összeget tennék rá hogy látjuk az olimpián.

Amilyen elnézőek Shcherbakovával, annyira szigorúak voltak Rika Kihirával, két ugrása is hiányosnak minősült ("q"-t kapott), nem mondom hogy nem megérdemelten, de itt játszik közbe a politika. Nem lennék meglepve, ha a kűrben is szigorúak lennének vele. 

A nap egyik érthetetlen pontszáma az amerikaiaké volt, Tennellnek tripla-tripla kombinációja sem volt és lassan, erőtlenül, unalmasan korcsolyázott, miközben a sokkal jobb korcsolyázótudással, interpretációval, programmal rendelkező Sakamotoval tették a második pontszámát egy kategóriába. Sakamoto a flutz-ra megkapta a "e" betűt persze. Neki biztosabb lenne visszatérni a loophoz, mert a panel mindig flutzot fog neki adni.

Karen Chen, a másik amerikai hiányos kombinációját se vették figyelembe a bírók. Az USA és Korea is a 3. olimpiai kvótáért küzd, kettejüknek az összhelyezése 13 lehet, tehát minél nagyobb érdekük volt az amerikaiaknak jó pontokat adni. A koreaiak ma mindketten sokkal jobbak voltak szerintem.

Tuktamysheva jó formában van, és összeszedett, nagyon rutinos versenyző. Nekem továbbra sem a kedvencem a korcsolyázása de nagy szó hogy 6 év után visszatért a VB-re és így fut.

Julcsi szépen küzdött, sajnos várható volt hogy ilyen erős mezőnyben nem fog beférni a kűrben, ahhoz teljesen tökéletes ugrások kellettek volna, neki is vannak hiányos ugrásai, de azt is hozzáteszem hogy Julicsiig a panel szinte "aludt" aztán ő volt az első versenyző akit így "szétszedtek".

A párosok versenye is érdekes volt. Nekem Sui/Han csúcs, szerintem ők kiemelkednek a mezőnyből második pontszámban, bennük van az a plusz, ami másban nincsen meg. Bár ma a 3T nem úgy sikerült, technikailag Boikováék jobbak voltak de ők még nem olyan kifinomultak. Sui/Han komponensei kicsit le lettek nyomva, az oroszok szorosan mögöttük, ami szerintem túlzás. Nagyon érezhető hogy az oroszoknak akarnak itt aranyat osztani, de én bízom benne hogy Suiék a kűrben nagyon jól futnak és varázsolnak. :) Az amerikaiakat itt is segítették, ma a remekül futó japánok nem tudnak hogy kerültek a második számú amerikaiak mögé és Cain-Gribble/LeDuc is beelőzte őket, talán a futási sorrend is segített rajtuk. Márkéknak majd szurkolhatunk a kűrben is.

Holnap férfiak és jégtánc, előre félek a pontozástól, sok jót sajnos nem várok, de nézek majd mindent. 

Előzmény: Frogcarrot (64416)
proszim Creative Commons License 2021.03.24 0 0 64417

12:58:40-kor jön

Előzmény: Frogcarrot (64416)
Frogcarrot Creative Commons License 2021.03.24 0 0 64416

Igen, en fogom, legalabbis a noket mindenkepp (a tobbibe is tervezem belenezni). Nagyon jok lettek a blogbejegyzesek /mint mindig/, csak egyetertoen bologatni tudok ;)

Noknel miutan Kostornaia sajnos nem lehet itt, nincs is kinek szurkolnom, tehat szinte teljesen partatlanul fogom nezni es mindenkinek is drukkolni. Annak azert drukkolok, hogy Trusova ne essen-keljen annyit, mint pl a Rostelecomon...

Trusova egyebkent az instara es youtubera toltott edzesvideok alapjan eleg stabil formaban van, szorja a kvadrakat es a tripla axeljet szep magasan es rendesen kiporgetve ugrotta, sokat gyakorolhattak. Shcherbakovara ugyanez nem mondhato el, erezhetoen kevesbe volt osszeszedettebb.

Azonban o stabilabban hozza a programjait ugy altalaban, es habar az idei programjai nem olyan jok, a kvadrak elejet mar nem csalja el (annyira), az eljei is javultak, osszessegeben sokkal szebven ugrik, mint tavaly, viszont iden neki ez lesz az elso nemzetkozi versenye, ahol biztos nem fogjak ugy tulpontozni, mint hazai berkekben (azert o extrem modon tul lett tolva iden). Trusovanal mindig nagyobb kerdes, hogy teljesiti-e oket, foleg, hogy a free skateben 5(!!!) kvadrat tervez ugrani. Ha a shortban a 3A sikerul neki, az fegyver lehet Annaval szemben, ha pedig a kvadrai is sikerulnek, akkor nem is kerdes.

Eleg nehez is megtippelni, en egy Shcherbakova - Trusova - Kihira dobogora tennek nem tul jelentos osszeget. Az biztos, hogyha mindket orosz lany csak aprobb hibakat kovetnek el, akkor kettejuk kozt fog eldolni a cim sorsa, legalabbis szerintem Kihira csak akkor lehet befuto, ha mindketten csunyan elrontjak a free skatejuket. Tuktamyshevanak ezen felul Kihira hibaira is szukseg lesz, ha befuto akar lenni. Azonban szinte kizartnak tartom, hogy ne negyuk kozul keruljon ki a gyoztes, bar lattunk mar nem eppen mindennapi dolgokat... (lasd Rostelecom vagy 2018-as vb...)

Lang Julinak drukkolok nagyon, az amerikaiaknak meg illendo lenne valahogy 3 helyet kvalifikalni az olimpiara...

Előzmény: goldenwing (64415)
goldenwing Creative Commons License 2021.03.22 0 0 64415

Sziasztok!

Nézitek majd a világbajnokságot?

Már rég nem írtam, de most pótoltam, a január-februári versenyekről itt, a világbajnokságról szóló előzetesről pedig itt írtam egy kicsit. Egy táblázatba össze is szedtem, mikor melyik versenyszámot adja majd le az m4 Sport és az Eurosport. Az Eurosport mindent közvetít, az m4 Sport viszont elég keveset, de bízom benne mint eddig is, hogy online a honlapjukon streamelik majd kommentár nélkül.

goldenwing Creative Commons License 2021.03.05 0 0 64414

Ivett a magyar nemzeti alatt beteg volt, azóta volt egy lábsérülése is, ezt Vardanjan Gurgen mondta a minap egy interjúban a TV-ben. Egyébként edz, épp ma posztolta:https://www.instagram.com/p/CMCodjOpOBv/

A Challenge Cup-on se volt ott, így egyértelmű volt, hogy idén nem lesz ott a VB-n. A holland verseny eredményei alapján amúgy eldőlt, hogy Láng Juli lesz majd a VB-induló.

Előzmény: Tkn71 (64412)
goldenwing Creative Commons License 2021.03.05 0 0 64413

Már csak jogilag kell rendezni azt, hogy visszamegy a Tutberidze csapathoz, de ez már gyakorlatilag hivatalos infó. Jogilag annyiban könnyű a helyzet, hogy Kostornaia a tavalyi késői edzőváltás miatt maradt a Sambo70 klubnál papíron, viszont több szerződést kötött Plushenkoékkal (pl. szponzori szerződések) amiknek a sorsát rendezni kell. Ez pedig eltart egy pár napig.

Koronavírus és egyéb sérülések, pubertáskor ide vagy oda, szerintem Plusenko nem nagyon tudott mit kezdeni Kostornaiával, talán túl nagy szabad kezet adott Rozanovnak is, aki az első számú okok között volt, hogy Kostornaia átment a Plushenko csapathoz edzeni. Plushenkonak sincs elég tapasztalata edzőként, de Rozanov se gyakorlott mint önálló edző és ez azért meglátszott idén. Nem volt szerencsés szerintem, hogy videón keresztül koreografálta Kostornaia programját Shae-Lynn Bourne, ez eleve egy túl nagy kihívás volt amellett, hogy meg kellett szoknia az új edzői környezetet. Nem is sikerültek úgy az idei programjai. Aztán az végképp nem volt jó döntés hogy egy hónapja mindkét programot lecserélték és teljesen új programokat kellett megtanulnia az orosz kupadöntőre. Plushenko prioritása Trusova, és mintha a nyilatkozataiból is úgy tűnne, hogy szinte megkönnyebbülést érez, hogy nem kell Kostornaiával többet foglalkoznia.

Jön az olimpiai szezon és Kostornaia úgy gondolhatja nem volt más megoldás ha esélyt akar adni magának arra, hogy bekerüljön az olimpiai csapatba, csak a váltás. Az biztos, hogy egyáltalán nem lesz könnyű neki újra a Tutberidze csapatban...

Előzmény: Frogcarrot (64411)
Tkn71 Creative Commons License 2021.03.05 0 0 64412

Ivett versenyez még? Mi van vele?

Frogcarrot Creative Commons License 2021.03.04 0 0 64411

Egyelore csak pletykaszinten, de az a hir jarja, hogy Kostornaia otthagyta Plushenko csapatat esvisszamegy Tutberidzeekhez (vagy legalabbis szeretne hozzajuk visszaterni).

Ami viszont biztos, hogy Elizaveta Berestovskaya atigazolt hozzajuk (CSKA-tol). O az a lany, akirol volt mar itt szo osszel a gyonyoru eloadasaval es a varazslatos kosztumjeivel kapcsolatban :)

goldenwing Creative Commons License 2021.03.02 0 0 64410

Az ISU közzétette a nevezéseket a március végi világbajnokságra.

Férfiak

Nők

Párosok

Jégtánc

Frogcarrot Creative Commons License 2021.02.28 0 0 64409

Megvan az orosz noi keret a vb-re, Shcherbakova, Trusova, Tuktamysheva. Mar ha lesz vb... ☹

goldenwing Creative Commons License 2021.01.19 0 0 64408

Papadakisék nem indulnak ez a VB-n (ha lesz VB), ez érdekes így az olimpia előtt egy évvel...

goldenwing Creative Commons License 2021.01.12 0 0 64407

Törölték a kanadai nemzeti bajnokságot.

Az amerikai bajnokság viszont megtartásra kerül, mégpedig ezen a héten lesz a verseny, indulói lista itt.

goldenwing Creative Commons License 2021.01.02 0 0 64406

Nagy élmény lehetett az EB-re elmenni. Én Torinoba a GP Döntőre mentem el előtte, igaz az még a 2019-es év volt.

A tavaly februári Négy Kontinens bajnokságon már lehetett tudni, hogy baj lesz. Rengeteg kínai szurkoló vett jegyet a versenyre, akik sorra mondták vissza az utazást, hiszen akkor már tombolt a vírus náluk. Ez volt február elején, aztán utána ugye felgyorsultak az események.

Azzal, hogy sok verseny elmaradt, sok korcsolyázó nagyon nehéz helyzetbe került. Itt most nemcsak a szeniorokra gondolok, hanem a junior korú és novice-okra is. A műkorcsolya és a jégtánc nagyon költséges sportág és ha azt látják a szülők, hogy nincsen verseny, akkor minek fektessenek bele egy csomó pénzt az edzésekbe? Szerintem erre a sportra vonatkozóan a járvány hatását a jövőben fogjuk igazán látni. Ha egy év vagy annál is több eltelik versenyek nélkül, és sok gyerek abbahagyja a korcsolyázását, egy generáció ki is eshet azokban az országokban, amelyekben eleve kicsi az utánpótlás. Az oroszoknál, japánoknál ez nem probléma, mert ott eleve van merítés. És hát ők megszervezték, hogy legyenek versenyek ősszel is és a nemzetit is megtartották időben. Tulajdonképpen ők tartják lélegeztetőgépen ezt a sportot jelenleg.

Nem tudni zöld lámpát kap-e a pekingi olimpia. Kínában már jó a helyzet, de sok minden függ attól mi lesz nyugaton. A március viszont már nincs messze, hamarosan el kell dönteni lesz-e majd világbajnokság, ha igen akkor pedig milyen feltételekkel. Szerintem ragaszkodni fognak ehhez a VB-hez több okból is, az egyik az, hogy ez kvalifikációs VB lesz, tehát ha lesz olimpia de mégse lenne VB akkor a teljes kvalifikációt besűríteni a Nebelhorn Trophy-ra elég nagy falat lenne megszervezni.

Ha nem lenne VB akkor nincs sok értelme annak, hogy akkor a versenyzők keményen készüljenek a következő pár hónapban, mert akkor nincs mire. És akkor sok mindenkinek a nemzeti lenne a szezon utolsó versenye (nem számítva a hazai versenyeket az oroszoknál, de azoknak is az lenne a célja, hogy eldöntse kik induljanak még a VB-n a bajnokság győztesein kívül).

Sok nagyon jó programra nem számítottam erre a szezonra, hiszen alig van verseny és a legjobb programokat majd úgyis az olimpiai szezonra tartogatják a versenyzők. Sokan meg is tartották a tavalyi programjukat, van aki mindkettőt is.

Én csak remélem idén visszaállnak a dolgok a normális kerékvágásba, vagy legalábbis egy hasonló szintre mint amiben voltunk egy éve ilyenkor. NÚÉK! (Normális Új Évet Kívánok!).

Előzmény: Frogcarrot (64404)
proszim Creative Commons License 2021.01.01 0 1 64405

Boldogságban,koriversenyekben gazdag új évet Kivánok!

Előzmény: goldenwing (64403)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.12.31 0 0 64404

Eltelt 2020, ami egy eleg viszontagsagos ev volt mukorcsolya szempontjabol.

Szamomra (gondolom nem vagyok ezzel egyedul) viszont eleg igeretesnek indult: ev elejen (szulinapi ajandek volt magamnak 😁) vettem jegyet a Grazban rendezett EB szombati napjara, amikor a nok FS-jet is tartottak /baratom egerszegi, onnan pedig egy viszonylag “rovidebb”, am viszontagsagosabb kocsiut volt csak a helyszin/. Az alap atmoszfera, a verseny, a nemzetek versenyzoi is hatalmas elmeny volt eloben atelni, de termeszetesen a harom orosz lany korcsolyazasa volt a legjobb dolog az elo musorbol. Szinten hatalmas volt az orom, hogy a kedvencem nyert a harom kozul (ugye ez Kostornaia),

igaz, az utolso esesevel hatalmas stresszben tartotta az egesz kozonseget, de aztan vegul o lett az Europa-bajnok, raadasul a ceremonia vegen meg a belepojegyemet is szignozta egy ceruzaval 😍😍😍

Ekkor mar javaban tombolt Vuhanban a Covid19, es mar mi is hallottunk rola rengeteget, de meg eleg tavoli volt. az eb utan nagyon vartam a vb-t, a junior vb-bel hangolodtam ra (es lett a masik kedvenc noi korcsolyazom Daria Usacheva). Nagyon csalodott voltam, hogy a vb-t toroltek, de ertheto lepest tettek. Sajnos viszont a Covid19 egy vilagjarvany lett, amitol nem szabadultunk, hiaba remenykedtunk benne. Osszes show torlese, csonka szezon, stb. Aztan jottek az edzovaltasok, eloszor Trusova, utana Kostornaia, meg utana Medvedeva, sok volt az ideiglenesen mashol edzo versenyzo is. A nemzetkozi versenyek vagy torlesre kerultek, vagy atszervezodtek, nem volt se junior Grand Prix szeria (kesobb a vb-juk is torlesre kerult), senior GP atkategorizalasa, 2021-es eb torlese, stb... szerintem ez hatassal lesz amugy a 22-es teli olimpiara is (ahogy az is, hogy a nyarit elhalasztottak). A nemzeti versenyek eleg szinvonalasak voltak ennek ellensulyozasara. Sok jo program szuletett, de sok a klise zene, a kreativitas hianya is, amire azert pont a lockdown lett volna megoldas.

En azt kivanom, hogy minden versenyzo (de kulonosen azok, akiknek a legjobban szurkolok) minel hamarabb nyerje vissza a hon ahitott formajat, egeszseget es ugasait, es hogy ezen formajuk soran teljesitsenek a szezon vegen (vilagbajnoksagtol fuggetlenul). Kivanok sok, szepen kivitelezett programot, ugrast, kiteljesedest, es eredmenyesebb, stabilabb, de legfokebb kreativabb felkeszulest az olimpiai szezonra :)

ui.: az orosz bajnoksagrol majd irok “jovore” 😁😁

goldenwing Creative Commons License 2020.12.31 0 0 64403

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

A japán bajnokságról sikerült még idén írnom egy kicsit. :)

proszim Creative Commons License 2020.12.31 0 0 64402

goldenwing Creative Commons License 2020.12.29 0 1 64401

Az EB gálát sajnos nem tudtam nézni. A pár napba annyi mindent kellett belesűríteni, karácsonyozás, orosz és japán nemzeti bajnokság is.

Az orosz bajnokságról már írtam, a japán még hátravan, idén még meg szeretném írni azt is. :)

Ti néztétek a versenyeket?

Az utóbbi időben sok cikk van az Eurosport hosszabbításon magyarul. Jók szoktak lenni. Itt egy pár:

Ez a legújabb Medvegyeva idei nehézségeiről

Ilyushechkina és Bilodeau szakításáról

Yuzuru Hanyu diplomamunkájáról

Cipres letartóztatásáról

Elladj Baldéról

Plushenko a mai fiatalok edzéséről

Akatyeva junior orosz korcsolyázóról

Tuktamysheváról

Takahashi visszatéréséről

Gracie Goldról

Előzmény: Tereza (64399)
Tereza Creative Commons License 2020.12.25 0 1 64400

És még 2.35-kor is, szintén M4-en.

Tereza Creative Commons License 2020.12.25 0 1 64399

Ma, december 25-én lesz

M4 Tvcsatornán 19.45-kor Műkorcsolya és jégtánc Európa bajnokságának a GÁLÁJA (ism.) :

https://port.hu/tv?id%5B%5D=tvchannel-290&date=ma

Feltételezem, hogy a legutolsó, ami volt.

goldenwing Creative Commons License 2020.12.23 0 1 64398

Igen, érdekes lesz az biztos. Én számítottam arra, hogy Kostornaia esetleg nem indul el, mert néhány napja volt csak újra elkezdni edzeni, és az nagyon kevés idő.

Közben sikerült utolérnem magam, és írtam az NHK Trophy-ról + a japán nemzetiről előzetest: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2020/12/nhk-trophy-es-japan-nemzeti-bajnoksag.html

Ugyanígy az orosz kupasorozat utolsó állomásáról + az orosz nemzetiről is: https://blackbladesfsblog.blogspot.com/2020/12/orosz-kupasorozat-5-forduloja-es-orosz.html

Akit esetleg érdekel :)

A holnaptól kezdődő versenyekhez pedig jó szurkolást kívánok mindenkinek, és mindenekelőtt békés, boldog Karácsonyi ünnepeket!

Előzmény: Frogcarrot (64397)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.12.23 0 0 64397

ja kozben latom, hogy te is irtad, raadasul az elso sorban, nem olvastam vegig...

erdekes lesz mindenesetre

Előzmény: Frogcarrot (64396)
Frogcarrot Creative Commons License 2020.12.23 0 0 64396

most jott a hir, hogy Kostornaia is visszalepett, nem meglepo mod eleg keson guogyult fel a koronafertozesbol, ennyi ido alatt pedig nem tudott felkeszulni - legalabbis ez a hivatalos indok

Előzmény: goldenwing (64395)
goldenwing Creative Commons License 2020.12.22 0 0 64395

Akik az elmúlt napokban visszaléptek azért mert Covid után lábadoznak, vagy pozitív tesztet produkáltak: Alena Kostornaia, Dmitri Aliev, Valeria Shulskaya, Sinitsina/Katsalapov, Roman Savosin.

Alexei Erokhov lábasérüléssel és rotavírussal is bajlódott, ezért lépett vissza a minap.

Korábban bejelentette már Medvegyeva is, hogy az elhúzódó hátsérülése és a tüdőkárosodása miatt ő sem indul a versenyen. Még novemberben esett át a koronavíruson, kórházban is kezelték, elég súlyos lefolyása lehetett. Artur Danielian és Ksenia Sinitsyna se indul, őket nem láttuk a szezonban, Danielian bokasérüléséből lábadozik régóta, Sinitsyna szerintem beteg.

Akhanteva/Koleshov, Konkina/Drozd is visszalépett. És természetesen Zagitova se indul, bár ez nem meglepetés.

Egyelőre ennyi, de lehetnek még visszalépők.

Előzmény: Tkn71 (64394)
Tkn71 Creative Commons License 2020.12.22 0 0 64394

Köszi szépen! A youtube időközben már fel is dobta a videókat, ahol lehet majd látni, eszembe is jutott, hogy már tavaly is ott néztem angol kommentárral. A japán nehezebb dió lesz, de majd kialakul, sokat segítettél.

Arról tudsz valamit, hogy a több orosz beteg közül ki nem indul végül? 

Előzmény: goldenwing (64392)
goldenwing Creative Commons License 2020.12.22 0 0 64393

Az iSakura itt érhető el (a Pro szükéges, 98 csatornával): https://japannettv.com/wpshop/index.php/isakurapro-plus/

Előzmény: goldenwing (64392)
goldenwing Creative Commons License 2020.12.22 0 0 64392

Szia!

Az orosz bajnokságot a YouTube-on közvetíti az orosz 1-es csatorna, angol kommentárral. A linkek az alábbiak:

December 24:

Férfiak rövid program

Jégtánc ritmus tánc

Párosok rövid program

December 25:

Jégtánc szabad tánc

Férfiak kűr

Nők rövid program

December 26:

Párosok kűr

Nők kűr

A japán bajnokságot nézni valószínűleg kicsit bonyolultabb lesz. Japánban a versenyt a Fuji TV, a BS Fuji és a Fuji TV One fogja közvetíteni élőben, amiket egy online szolgáltatón, az iSakura TV-n keresztül mi is tudunk követni. Ehhez viszont előfizetés szükséges, 3 napra elő lehet fizetni 4 dollárért (de lehet akár több napra is), ezzel élőben és visszajátszással is meg lehet nézni a műsorokat. Korábban használtam már az iSakurát, és teljesen megbízható, kifogástalanul működik, nem is valami bonyolult regisztrálni és váltani a csatornák között. A Fuji TV One a 66-os csatorna, a sima Fuji TV pedig az 5-ös az iSakurán. Akit esetleg érdekel, ezen a linken elérhető, hogy melyik versenyszámokat melyik csatorna adja, előfordul, hogy egy versenyszám korábbi csoportjait az egyik adó, a későbbieket pedig majd a másik közvetíti, így kapcsolgatni kell a csatornákat.

Ha viszont a kínai fiú idén is közvetíti majd a liveqq-n a japán bajnokságot, akkor azon ingyen nézhető lesz. Bár tény, hogy pl. nekem ez is működni szokott, de ez azért csak egy szurkolói stream, tehát bármikor lehet vele fennakadás, leállhat a streamelés valamilyen okból, stb. Mindenesetre én ezen fogom elkezdeni nézni, aztán ha valami okból kifolyólag nem működne, akkor keresek más streamet vagy előfizetek gyorsan az iSakurára. 

http://live.qq.com/10012776

A Japán Korcsolyázó Szövetség pedig a napokban elindította a YouTube csatornáját, amin szerintem élőben nem fogják adni a versenyszámokat, de mindenféle streamek, többek között a backstage-ben a bemelegítő részt, a sajtó tájékoztatókat is mutatni fogják majd ezen a csatornán (kérdés, hogy le lesz-e blokkolva Japánon kívül...). A videók linkjei itt érhetőek el.

Remélem tudtam segíteni. Jó szurkolást!

Előzmény: Tkn71 (64391)
Tkn71 Creative Commons License 2020.12.21 0 0 64391

Szia! Az orosz és japán nemzeti bajnokságot hol érdemes majd követni? Köszönöm.

Előzmény: goldenwing (64390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!