Figyelem! Hozzászólás csak legalább 100 fórumos hozzászólással rendelkező nickeknek! Elkerülendő bármilyen automatikus tiltás és törlés, célszerű a Sportmoderációs topikban érdeklődni először. Mivel a topik nem áll 24 órás felügyelet alatt, kéretik a kétesnek tűnő, újonc nickeket a Sportmoderációs topikban jelezni, különben magatokra vethettek...
A mai hírek szerint Leao jó eséllyel még a padra sem fér majd oda, talán egy hét múlva Udinében láthatjuk a pályán. Így a válogatottól beeső Gimenez-Pulisics, ill. a meccshiányos/top formától messze levő Nkunku közül kerülhet ki kettő.
Érdekesség, hogy a Bolognánál meg Pobega dőlt ki a héten sérülés miatt.
A szaúdi Al Ittihad bónuszokkal együtt 20 millió euróért szerződteti Jean-Carlo Simicset az Anderlecht csapatától. Az egykori AC Milan-játékossal 2029 nyaráig szóló kontraktust kötnek.
„Elég sok pletyka keringett, aztán pénteken – amikor Santiago kezdőként lépett pályára a Lecce ellen – meghallottuk a Milan sportigazgatójának nyilatkozatát és egyre inkább kezdtük megérteni, hogy mi is történik valójában. Nem tudtuk, hogy mi folyik itt. Nagyon ritka, hogy egy sportigazgató ilyen jellegű nyilatkozatokat tegyen. Santi ügynöke mindig kapcsolatba állt a klubbal. A klubnak lehetősége volt megkötni a játékoscserét, de Santival soha nem konzultáltak a helyzetről. Voltak pletykák, de a valóság az, hogy Gimenez a Milan játékosa és élő szerződése van. Hétfőn reggel találkozó volt minden fél részvételével: jelen volt az elnök, a sportigazgató és olyan tanácsadók, mint Ibrahimovic, akinek fontos szerepe van. Végül úgy döntöttek, hogy Santi marad.” – mondta Santiago édesapja, Christian Gimenez a mexikói ClaroSports-nak.
„Az utolsó napokban rosszul éreztem magam és rossz éjszakám volt. Nem tudtam aludni, folyamatosan követtem a történéseket és állandó kapcsolatban álltam a klubbal. Nehézzé vált a szituáció, miután hallottam a Milan sportigazgatójának szavait. Közel volt az átigazolási piac zárása és tisztában kellett lennem a történésekkel. Az egész nagyon furcsa volt. Nem volt időnk kideríteni, hogy igaz-e, hogy a klub nem számít rá a bajnokságban. A világbajnokságot megelőző szezonban vagyunk és ha Santi nem kapott volna esélyt a kezdőcsapatba kerülésre, akkor az egy bonyolult és összetett helyzetet eredményezett volna. Végül jó döntés született. Nem tudom, hogy utólag hozták meg vagy már előre tudták.”
„Boldogok vagyunk, hogy Santi továbbra is a Milanban van. Egy bizonyos ponton kételkedtek a képességeiben, mert az edző és a sportigazgató is új a klubnál, de meg fogják ismerni, ha edzik őt és együtt dolgoznak vele. Allegri és Tare is beszélt Santiagóval. Nekem furcsának tűnt az egész helyzet, mert három mérkőzésből kettőn és egy felkészülési meccsen is kezdőként lépett pályára. Most van egy kis nyugalom a válogatott szünetben, aztán Santi visszatér Milánóba és meglátjuk, hogy mi lesz. Véleményem szerint a kialakult helyzet segít előhozni belőle a vadállatot.”
„Jövő? Ez Santitól függ. Elmagyaráztam, hogy jelenleg min megy keresztül. A Milan sportszakmai és üzleti modelljében 40 millió dollárt fektettek egy játékosba, akit négy hónap után kölcsön akartak adni. Ez számomra értelmetlen. Nem tudom, hogy megtörtént volna-e vagy sem, de erről tárgyaltak. Végül minden Santiagón múlik. Tudom, hogy Santi imádja a klubot és itt akar maradni. Még ha el is menne, az élet akkor sem érne véget. Az igazság az, hogy boldog a Milanban. Hosszú utat tett meg, mire eljutott idáig. Június óta 10 játékos távozott a csapatból, közülük számos nagyon fontos játékos, de magabiztos vagyok, hogy jó szezonja lesz.”
Ami még nagyobb probléma, h ez a vezetés nyilván azt az irányvonalat képviseli, amit a nagyrabecsült tulaj kér. Szóval Furlani, Ibra vagy bárki távozhatna is, gyökeres változást nem fog hozni.
Több olasz játékos is megerősítette, hogy Gennaro Gattuso a szünetbeli motivációs beszéde alkalmával kiosztott néhány pofont is az öltözőben.
"Rengeteg elszántságot adott nekünk, kitartásra buzdított. Jó néhány pofont is kiosztott, amire szükségünk is volt ébresztőként. Utólag azt mondom, megérte" – fogalmazott Alessandro Bastoni a lefújást követően.
"Ezek nemcsak metaforikus pofonok voltak, tényleg kaptunk tőle. Még mindig ott van a kéznyom a tarkómon. Elérte a célját, hiszen csak a második játékrészben hoztuk ki magunkból azt, amire képesek vagyunk" - jegyezte meg a két gólpasszt adó Giacomo Raspadori.
Nem állítottam olyat, hogy az edzésmunkájával van baj. Az a baj vele, hogy nem ért a szóból: Nem számolunk vele, ő azonban mégsem akar távozni. De ezt már az előbb is leírtam. Az igaz, hogy küzd, hajt, akar, ha pályán van, viszont szerencsétlen a középszer szintet sem üti meg.
Ugyanezért lett Adli is kitéve az első csapat keretéből, teljesen jogosan.
Amikor lehetőséget kapott, és nem registaként próbálták, szerintem élt vele, küzdött, mászott, és tudott előre felé passzolni. Nem hinném, hogy az edzésmunkájával lenne probléma, Pioli alatt se hisztizett.
Tavaly nyáron Ibrahimovic elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy Origi nem szerepel a klub terveiben, és emiatt a Milan Futuroba lett száműzve, úgyhogy nem igaz, hogy nem volt semmiféle kommunikáció ezzel kapcsolatban.
Elég egyértelmű amúgy Origi helyzete: hiába kap ajánlatokat, mindent visszautasít, holott tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi már nem számolunk vele. Ugyanezért lett Adli is kitéve az első csapat keretéből, teljesen jogosan. Ha ők nem partnerek abban, hogy a helyzetük megoldódjon és leszarják, hogy ezzel a hozzáállással kárt okoznak a klubnak, akkor szerintem teljesen rendben van, hogy a klub is bekeményít az ilyen játékosokkal szemben.
"... 2024 nyarán Origi létszámfelettivé vált, de nemet mondott a török és katari klubok ajánlatára és ezáltal meghiúsult a klubváltása, így kikerült a Milan keretéből. Origi a 2024/25-ös szezon során egyetlen percet sem játszott és nem is edzett Milanellóban a csapattal, hanem egyénileg tréningezett és Rómában illetve Firenzében tartózkodott...."
Választ ebből a cikkből sem kapunk, de emlékeztem, hogy a kiemelt részen fennakadtam egy pár percig amikor olvastam.
Gondolom ez azt jelenti, hogy lóf@szt nem csinált, csak úgy eléldegél a fasza kis fizetéséből.
Engem tényleg érdekelne,ha Origi tényleg ennyire szar,miért nincs egy büdös kommunikáció az ő helyzetéről,mikor idestova 4 éve, a klub alkalmazásában áll.
Jöttek-mentek itt flop támadók azóta nem kevesen,mi is a probléma vele?
Tartalékba száműzték és sértődött,nem olyan a hozzáállása?
Mégis mi ? Sokat keres,nem kell senkinek,ez ok.
Kivel veszett össze?
Lehet én nem vagyok képben,de nem olvastam erről semmit soha.
Azért a Liverpoolnál egy nagyon jó kiegészítő támadó volt,amikor beszállt,pötyögtetett.Olyan Tomasson féle beugró szerepe volt ,ha nem tévedek.
Bennacer sztorija is szomorú,mert egy nagyon szimpatikus,jó zsugásról van szó,aki sajnos a sérülései után árnyéka volt önmagának.
Leao jövő héttől csatlakozik ujra a társakhoz, a Bologna ellen már nevezve lesz. Ez az év vízválasztó lehet a számára, hogy képes lesz -e az új szerepköréhez alkalmazkodni vagy sem. (Szoboszlainak sikerült :)
Lesz egy kis érdekessége a meccsnek. Rabiot egy bizonyos Jonathan Rowe nevezetű játékossal verekedett össze Marseillesben 1 hónapja. Mindjettőjüket kirakták a keretből, de az talán kevésbé ismert, hogy Rowe végül a Bolognához igazolt. Vajon fognak e találkozni a pályán jövö héten?
Szerintem ilyet max hátrányban, a 60-70. perctől fogunk látni Allegrinél. Ragaszkodik a védelem megerősítéséhez, hogy a 3 belső védő előtti lévő 5 ember is folyamatosan zárja le a területeket, és duplázzon ki a védőkkel stb-stb. Viszont egy belső védő / csatár cserével tényleg jóval támadóbbá alakítható a szerkezet, biztos látunk példát majd rá.