Keresés

Részletes keresés

giornalista Creative Commons License 2024.07.23 0 0 146145

na, ahogy az várható is volt, egy David Challen nevű, rivaldafény-éhes bohóc máris azt követeli, hogy a United fordítsa jótékony célokra a Greenwood-pénzt ahelyett, hogy lenyelné a profitot.

... ha valakiben még kérdés lett volna, hogy Greenwoodnak volt-e visszaút a klubhoz, az ebből a reakcióból (és a sajtó tálalásából) is választ kaphatott mostanra.

giornalista Creative Commons License 2024.07.22 0 0 146144

nagyon bosszús leszek, ha Sancho a nyakunkon marad, és emiatt Amadnak nem marad hely és távozik. 

Előzmény: For-dzsi (146143)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.21 0 1 146143

Megnéztem a második felkészülési meccset is, a rangers ellen sokkal jobban fociztak a fiúk. Elsősorban Amad emelkedett ki, gólja pazar, Sanhonak is gólt érő passzt adott, de ő fölérúgta. Sancho nem kell ebbe a keretbe szerintem. 

Yorot korábban nem láttam meccsen, nagyon jó mozgása van, technikás, pár helyezkedési hiba, tényleg óriási potenciál érződik.

Aki még tetszett, az Collyer, őt nézem olyan szemmel, hogy vajon lehet-e vele komolyan számolni rotációban. Azt kell mondjam, hogy a teljesítménye alapján van remény, kicsit még buta néhány szituációban, de pont sokat fut, agresszív, a labdával se suta, szóval, most már kezdem érteni, hogy mit lát bele EtH. 

A másik hiányposzt a balbekk, ez a Murray gyerek elég átlagos, semmi kiemelkedő, Amad szörnyű volt a Rosenborg ellen, szinte minden passzt eladott, a Rangers ellen viszont jól nyomta, engem Lizarazura emlékeztet nagyon, elég technikás a srác, de nem biztos, hogy a PL az ideális terep neki, mert fizikálisan még kevés. 

Azt is néztem, hogy a Fish, Benett középső védőpárosból, ha nem sikerül még egy CB-t igazolni, vésztartaléknak az egyik a keretben tartható. 

Mount nekem továbbra sem meggyőző, árnyéka annak a focistának, aki a cselsziben volt. 

Hannibal látványosan szenved Bruno posztján, oda nem lesz jó, esetleg hátrébb, de baromira nincs formában. A csatárposzton Wheatley bekapcsolódott a játékba, ez tetszik, egy ziccert kihagyott, az nem. A pálcikaemberünk, Hugill fasza gólt rúgott, Ruud meg is dicsérte, de a kora miatt szerintem már egy jó transzferben bízhatunk. 

Előzmény: For-dzsi (146131)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146142

ja, másodszorra már lejött, elsőre azt hittem hirtelen, hogy ez vmiféle kezdő, Malacia már edz, eddig külön, így olyan hirtelennek tűnt…kicsit meleg volt délután :-)

Előzmény: F1mre (146141)
F1mre Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146141

Összeszedtem az összes permanent igazolást, mióta Ten Hag itt van. Pont kijön belőle egy kezdő + Bayindir a padra. 

Előzmény: For-dzsi (146140)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146140

Na, Malacia, mi a szösz…

Előzmény: F1mre (146133)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146139

Copa America utáni pihi. 

Előzmény: deluigi (146134)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146138

Senkire nem írtam, hogy lassú lenne. Max Maguire-re :-) Nekem Yoro esetén egy kis izom hiányzik, tudod, Varane is párszor lepattant a csatárokról. 

Zirkzee tényleg nem tűnik egy gyorsvonatnak, de csak videókat néztem róla, meglátjuk, hogy mit tud és ez mire lesz elég. 

Előzmény: hlln (146136)
F1mre Creative Commons License 2024.07.19 0 1 146137

ChatGPT szerint 8-at. 

Előzmény: hlln (146136)
hlln Creative Commons License 2024.07.19 -3 0 146136

Zirkzee a tök lassú, török bajnokság szintű olasz ligában 15 gólt hozott össze két év alatt. A PL-ben ez vajon hány gólt fog jelenteni?

Előzmény: For-dzsi (146131)
F1mre Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146135

Nem Ten Hag igazolása. 

Előzmény: deluigi (146134)
deluigi Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146134

Garnachoval mi tortent?

Előzmény: F1mre (146133)
F1mre Creative Commons License 2024.07.19 0 0 146133

Ten Hag XI:

Onana

Yoro-Evans-Martinez-Malacia

Eriksen-Casemiro-Mount

Antony-Hojlund-Zirkzee

Padon (hol máshol?) Bayindir.

F1mre Creative Commons License 2024.07.17 0 0 146132

Yolo

For-dzsi Creative Commons License 2024.07.17 0 0 146131

Ez a Yoro transzfer nem fér a fejembe, nyilván ismerik a francia bajnokságból és beindult a generációs tehetség, de egyrészt a fizikuma alapján lehet gondja a PL-ben, másrészt időzített bomba, mert madridba húz a szíve. Na mindegy, nem károgok előre, jöjjön, aztán meglátjuk. 

A hátvédsor szerkesztése is fontos, de én már középpályás igazolást szeretnék, és nem Amrabatot. Ha Casemiro távozik, és távoznia kell, kell egy kezdő szintű vkp + egy rotációs. Néztem ezt a Collyer gyereket, hát fizikálisan nem tart szerintem ott. Mainoo mellé egy dinamó kell, mert csak támadáskor hajlandó futni. Az első meccsein agresszíven védekezett, mostanában alibizik ezen a téren. 

Zirkzee igazolással remélem befejezték a csatársor bővítését, több nem kell. Középpályás viszont igen. Casemiro mellett Eriksen és Mctomi is menjen, Mount helyét nem látom, max, ha Bruno is tiplizik. Nagy a csend. 

Sancho visszaintegrálása csak illúzió, nem fogja tudni használni EtH. Mindenki jobban járna, ha új klubot találna. Elég lesz kerékkötőnek Rashford. 

Szóval második CB helyett AWB pótlására szerezni kellene egy szélső védőt és két középpályást alapból. Aztán, ha marad lóvé, verjék el de Ligtre, de csak akkor…

kensai of origo Creative Commons License 2024.07.17 0 0 146130

Jól összeszedted, köszi.:)

Sky is írja, hogy Yoro jön orvosira: https://www.skysports.com/football/news/11095/13179037/leny-yoro-lille-defender-flying-to-uk-for-manchester-united-medical-after-50m-deal-agreed
Az ára nem lesz piskóta úgy, hogy csak 1 év van hátra csak a szerződéséből (és a csiripelt heti 112k fizu sem), de tehetsége alapján meg elvileg nagy fogás. Nagyon remélem, hogy érkezik még ajánlat gyorsan Lindelöfre 7-10 m euro értékben és de Ligt is be lesz zsákolva. Akkor lenne 3 jó korban lévő, rotálható védőnk plusz Maguire és Evans, szóval komoly minőségi előrelépést tennénk.

Így sokkal jobban érthető Kambwala gyors elengedése, ha nem hosszabbít, több lehetőséget akar, akkor menjen és haladjunk. Ha a Madrid elöl elvisszük Yorot, és hagyjuk picit főlni a kiköltekező Bayernt a levében, faragva picit a de Ligt transfer bónuszain, esetleg jobb ütemezést harcolunk ki (ami Zirkzee esetében is sokat ér, hiszen ezért fizettünk +2,5m-t), amíg befut a Lindelöf ajánlat is, akkor nagy piros pontot érdemel a stáb.  Matthijs hozzánk akar jönni, ez sokat segít; megtehetjük, hogy Yorot előbb hozzuk. Állítólag Tah esetében is érdeklődtünk, hogy érezze a Bayern a törődést.:)

Annyi kiegészítés még, hogy Sancho újra edzésbe állt és elásták a csatabárdot Erikkel. Kérdéses mennyire komoly ez (lehet csak az árát megőrzendő), de jó lépés. Én - egyik kedvencemről lévén szó - azért titokban még reménykedem...

A Casemiro eladás is beindulhatna, jöhetnének már végre a konkrét arab ajánlatok.

Előzmény: nistelrooij (146129)
nistelrooij Creative Commons License 2024.07.17 0 0 146129

Egy kis összefoglaló a strandon pihenőknek:

Zirkzee 42,5 millió euró 3 év részletben. A holland csatár kivásárlási ára 40 millió volt, de a Bologna belement a részletfizetésbe.

Yoro 50+12 millió euró ajánlatot a Lille elfogadta, innentől a játékoson múlik, az Athletic szerint már repül Angliába orvosira. A Real Madrid ezek szerint ennyit nem akart adni a 18 éves védőért.

Evans hosszabbított.

Bevételi oldalon:

Kambwala 11,5 millió euró, Van de Beek 9,1 millió euró. (ha feltételek teljesülnek náluk)

Greenwood 31,6 millió euró és 40-50% sell-on záradék, a Marseille nem lép vissza, orvosira készülnek már, a Lazio csak 25-öt kínált.

McTominay-t a Fulham vinné, az első ajánlat elutasítva. Casemiro kapcsán a szaúdi ligából várnak ajánlatra. Lindelöf és Maguire kapcsán is várják kinek mennyiért kellenének. Sancho iránt a Juventus érdeklődik.

Q3 report: 5% jegyáremelés új szezonra és a már említett 250 fős leépítés, 433 ezer tagságit adtak el, Snapdragon új főszponzor évi 75 millió dollár és nincs BL záradék. A Glazer - Ratcliffe részvényüzlet nem csak egy évbe telt, hanem 40 millió font kivételes költségbe is, az ügyvédek és tanácsadók jól jártak. Persze az INEOS 200 millió dollárt bele is tolt a klubba (Carrington 50 millió felújítása többek közt ebből) és még 100 majd. Az új szezonban, üzleti évben, 2025 június végére 660 millió font bevételt jeleznek.

A menedzsmentben új INEOS emberek (Ashworth, Wilcox...) miatt Darren Fletcher visszakerül edzősködni az első csapathoz. Erik ten Hag egyik asszisztense Mitchell van der Gaag távozott, viszont Steve McClaren marad. Jelle ten Rouwelaar új kapusedző. Távozott Benni McCarthy csatáredző, az új nem más mint: RUUD VAN NISTELROOY!!!

Első felkészülési meccs vesztes, az elfelejtett Malacia végre elkezdett edzeni. Southgate lemondásával szerintem már az első bajnokik után is folyton ETH téma lesz, az angol média mindenképpen lebegtetni fogja, hiszen Ratcliffe kedveli és Ashworth az FA-ben dolgozott azon a programon, amivel javult az utánpótlás tornák eredménye az utóbbi években. Vagy ha az Ipswich McKennával a PL-ben is vitézkedni tudna. Ha ETH nem tudja végig csinálni a szezont, gondolom interim edzőnek RVN is ott van lehetőségként. Rendben, hogy most az INEOS megadta az esélyt Erik folytassa az új struktúrában, viszont a szezonkezdés nagyon meg fogja alapozni a hangulatot és kell lennie tartalék vésztervnek is a fiókban, ha ne legyen úgy már október vagy karácsony táján gyengén állna a csapat a tabellán. (bár én remélem nem Southgate az)

nistelrooij Creative Commons License 2024.07.15 -1 0 146128

Második angol EB ezüst. Legalább az valami valahogy eljutnak a tornák végére. Shaw nem sérült meg, Mainoo még fiatal. A spanyolok megérdemelték. A szervezők hanyagolhatnák már a túljátszott 50 éves Queen slágert, ha Anglia nyert volna esetleg, inkább mindig a győztes országból kellene nyomni valami zenét a trófea átadásakor. 

Mc.EG Creative Commons License 2024.07.15 0 0 146127

18:00   Rosenborg-MU  (MUTV)

For-dzsi Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146126

Csak kölcsönben volt. Egy ilyen játékosból pénzt kell tudni csinálni, ha nem kerül a felnőtt keretbe. 

Előzmény: F1mre (146125)
F1mre Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146125

Már kezdtem azt hinni, hogy Hal Vilmos elment a klubtól. 

Előzmény: For-dzsi (146123)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146124

Kambwala talán még megtartható, nekem tetszik a hozzáállása, a gyorsasága, fizikuma és a jó értelemben vett agresszív stílusa. Jobb oldalra is ki tud segíteni, ha éppen Wan-Bissaka távozna. Szóval meccsidő bőven jutna neki, a státuszát kell jól belőni. 19-20 évesen még ne számítson kezdő pozira, de rotációban mindenképpen használható. A HG kvótára is figyelni kell. 

Chiesa nem kell ide, nehogy bevonzd :) Én szélsőt amúgy sem igazolnék, csatárt is csak egyet. Rashford és Antony úgyis marad, 4 ember a szélre elég lesz. 

Előzmény: kensai of origo (146122)
For-dzsi Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146123

Ja, az nekem is tetszik, hogy nem ragadnak le egy névnél, illetve értem az óvatosságot is: menni kell az eladásoknak is, hogy jöhessen új ember, lehetőség szerint korrekt áron. A szaúdi ajánlatokban bízom, Casemirot másképp nem lehet eladni, illetve meglepő módon Wan-Bissakat írják még Bruno mellett. Eriksen, Sancho és Rashford elutálta őket. Óvatosan optimista vagyok, ha VDB elment pénzért, Eriksen is talán el tud kelni, voltak jó pillanatai az EB-n. Minél több embertől sikerül megszabadulni, annál jobb. 

Edzésbe álltak a fiúk, aki nem érintett a válogatott fociban. A stáb nézi a tarcsiból érkezőket is, hátha valaki szintet tud lépni. Hiányposztok vannak bőséggel: Amass balbekkben, a középpályás Collyert az FA kupadöntőn nagyon ölelgette EtH, Gore, Hannibal lehet még opció, a támadók közül a két Ethan Wheatley és Williams bizonyíthat. Előbbit már próbálgatta, a fizikuma megvan, utóbbi, meg egészen komoly teljesítményt produkált az ifi kupamenetelésben és kétlábas szélső. Will Fish jól nyomta kölcsönben Skóciában, elég jó fizikumú belső védő. Merítési lehetőség bőven van, legalább kettőt fel kellene hozni a keretbe, a kupákban elfocizhatnának. 

Előzmény: nistelrooij (146121)
kensai of origo Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146122

Szerintem se olyan rossz üzlet ez ebben a helyzetben. €27.6m fixed, €4m add-ons, az rögtön FFP növelő tiszta bevétel a saját nevelés státuszából fakadóan, és a 40-50% körül írt sell-on clause sokat ér, egy 70m eladásnál 35m körül jönne még. Ha egy top bajnokság nagyobb csapata vitte volna így el, azok lehet nem adják el, és kevésbé jónak tűnő üzlet lenne, de a francia ligát és a Marseillet simán kinövi 2-3 év alatt, szóval 24-25 évesen komoly váltása lehet még.

A dolog másik részét már kiveséztük anno. Sajnos egy jó Sancho-Greenwood-Rashford trió elöl csak álom maradt.:( É szar lesz belegondolni, hogy Antony marad, Zirkzee (esetleg Chiesa, jaj ne...) jön, ők ketten meg elmennek.

Donnynak is sok sikert. Kegyetlenül alakult az egész, az Edwines vigyázzatok rá videótól hova jutottunk. Nevetséges ez az 500k fix (én a 4-5m könnyű bónuszt azért alapnak veszem, és a további 10 harmada-fele is talán meglehet, az gondolom meccsszám függvénye is, nemcsak bajnoki/Bl eredményeké), másrészt meg ha a heti 120k fizuján még 1 hónapig itt van, akkor ennyi bevétel sincs. A kölcsöne se sült el jól, remélem felépíti magát majd ott. Soha nem volt az a Frenkie de Jong, M. de Ligt tehetség az Ajaxban sem, de egy 35 millás játékos azért igen. Én nem értem, hogy nem vitte el korábban egy német/olasz/francia/spanyol középcsapat.

Jó lett volna, ha Kambwala marad a seggén és legalább 2 évet hosszabbít, amíg kiszórjuk a Varane, Lindelöf, Maguire triót és elengedjük Evanst is. Persze Eriknek is jobban kellene rotálnia, mert 2 komoly érkező mellett neki nem sok játékperc jutna újabb nagy sérüléshullámot leszámítva.

Előzmény: For-dzsi (146119)
nistelrooij Creative Commons License 2024.07.11 0 0 146121

Remélem elfogadja ő is és akkor egy újabb téma lezárva. A marseille-i polgármester szempontját megértem, hát mostantól legyen az ő gondjuk és vitakérdésük, nekünk már elég volt. :D Számomra a lényeg a döntés meghozása jó, így vagy úgy, de végre döntött az új vezetés. Eladás talán a legjobb eset. Szurkolók is megosztottak, a sajtó huzavona a klub imázsára is hatással van, kényes ügy egyszerűen. Más klubok kényes ügyeinél más környezet, lehet más kimenetel is. Pl. Barca simán leigazolta Marcos Alonsot, Dani Alves ott van a legendák között a honlapjukon most is, mindkettő bűne nagyságrendekkel nagyobb mint MG hülyesége. Továbbra is azt gondolom, ha nem kerül ki a felvétel, akkor talán lett volna esély, hogy el legyen "felejtve" az ügy, és MG most EB döntőre és új United szezonra készülne, de ez van. Jobb a csapatnak és szurkolóknak, ha távozik és az új fiatalokkal épül a csapat, még szerencse Garnacho, Mainoo kaliberek robbantak be. Felhúztam a szemöldököm ebből a hírből tudom meg, hogy De Zerbi a Marseille edzője lett? Na.

Van de Beek ügynöke egy zseni. Még egy probléma letudva.

Védőknél jó több valós ajánlat egyszerre, nem ilyen "fontolgatja a klub ajánlatot tegyen XY-ért" így nem túsztárgyalás van, hogy csak egy játékosra vannak ráfeszülve és hónapokig totojáznak gyenge lapokkal. Kambwala lehet már látja akár kettő új CB is jöhet. USA túra előtt illene valakit bejelenteni.

Előzmény: For-dzsi (146119)
nistelrooij Creative Commons License 2024.07.10 0 0 146120

Mainoo milyen jól játszott ma is 19 évesen EB elődöntőben, vele kell építeni a Unitedet. Anglia ismét EB döntős, ez végre egy nézhető meccs volt. Sajnos pont az Oranje kárára. Az nem semmi lenne, Wembley-ben elbukott egyik döntő után Németországban nyerne végre Anglia. Egy kis morgolódással mindenki öregnek érezze magát: a 17 éves Yamal és a 19 éves Mainoo közül az egyik vasárnap EB győztes lesz.

Kevés jó meccset láttam az EB-n, fáradt mindenki a berohanó selfie vadászokat leszámítva, legalább pár nagy gól volt. Viszont a hangulat szuper. Az országok ételeivel mémelődés, zuhanyzás a viharban, a dortmundi sárga fal narancssárga, az utcai ünneplések 100 ezer emberrel.  Katari világbajnokságon (corporate event with fake fans) idején ilyet nem lehetett látni: Holland fans surrounded a small group of English fans and started singing "Hey Jude" together

For-dzsi Creative Commons License 2024.07.10 0 0 146119

Nyilván a kialkudott vételár töredéke Greenwood potenciális értékének, de ha túllendülnek az előéletével kapcsolatos problémákon a piaci értéke is visszaállhat, erre meg jó az 50% sell-on fee. A marseillesi műbalhét (polgármester is beleállt) nem teljesen értem: nekik azért volt jó néhány balhés focistájuk, el nem hiszem, hogy nem volt ott olyan spíler, aki megverte a nőjét. Az angol média kicsinálta Greenwoodot, de Antonyt nem bántotta túlzottan, most ezt szívja a klub. 

VDB teljesen lenullázta magát, sajnos ezt mutatja az ügylet is, amit írtak, hogy euróban 0,5 milla kezdő összeg + 4-5 milla könnyen megszerezhető bónusz és elmehet 15 milláig (ez gondolom aranylabda vagy a Girona bajnokságot vagy BL-t nyer kategória) + sell-on clause itt is.

Nekem ezekkel az ügyletekkel nagy bajom nincs (Greenwood jó lett volna a keretbe), pótolni sem kell őket. Sancho, Pellistri ugyanez a kategória. Előbbiért nem nagyon akarják megadni a 40 millát, utóbbinál nincs nagy tülekedés, amit nem tudok hova tenni, mert egy olcsó, tehetséges fiatal játékos. 

Érkező oldalon sincs hivatalos bejelentés. 3 belső védőre is dobálják az ajánlatokat, de Ligt elég valószínű, Yoro és Branthwait kevésbé. De lehet, hogy tényleg kettő CB érkezik. Kambwala viszont elutasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, spanyolokhoz menne. Nem bánnám, ha maradna. Zirkzee leigazolása is elég esélyes, jobban örülnék neki, mint egy túlárazott Toney-nak. Ugarte a PsG-ből is esélyes a hírfelelősök szerint. Végre egy középpályás. 

Mitchell van der Gaag is távozik az edzői stábból, EtH csapata le lett cserélve teljesen. 

Előzmény: giornalista (146118)
giornalista Creative Commons License 2024.07.10 0 0 146118

Greenwood egy marék apróért tart Marseille-be (bár a szurkolóik már morgolódnak, szóval semmi sem biztos), VdB pedig gombokért a Gironához.

nistelrooij Creative Commons License 2024.07.06 0 0 146117

Eric Cantona interjú

Mc.EG Creative Commons License 2024.07.05 0 0 146116

Legyen átkozott peppapa, ha szándékosan nyomta a nyakunkba ten07-et, enyhítö körülmény számára, hogy szándékától eltéröen is dönthetett volna az aki dönthetett s borítékolom, tévesen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!