Keresés

Részletes keresés

pippolinó Creative Commons License 2024.03.20 -1 0 260695

Alig vártam, hogy írjon valaki egy jó kis negatívat.Erre Te meg összezavarod.:)

Előzmény: losik (260694)
losik Creative Commons License 2024.03.20 -4 2 260694

De. A forduló előtt 45 kapott góljuk volt. Az MTKnak 46, az Újpestnek 47. 

Tehát nem legrosszabb védelemnek rúgtunk ötöt, hanem pont a mi öt gólunk miatt lettek a legrosszabbak, addig csak a harmadik legrosszabbak voltak.

Szóval egy fasz(ság) volt amit írtál.

Előzmény: Ebcsont42 (260692)
ChrisRea Creative Commons License 2024.03.20 -3 0 260693

Szerintem örüljetek a meccsnek amíg le nem cserélik a nézőket is.(bár már volt papírmasé próbálkozás a fradinál )

Mindenütt a munkaerő hiányra hivatkoznak - én aggódnék a helyetekben - foghíjasak a lelátók.

 

 

 

/2024/03/humanoid-robotok-kezdtek-dolgozni-a-mercedes-kecskemeti-gyaraban

 

Fontos szerep jutott a magyar autógyárnak a Mercedes nagy robotprojektjében: nem véletlenül hozzánk érkeztek meg a cég első gépi munkatársai. Mit szólnak majd ehhez a hazai szakszervezetek?

Mi történt? Magyarországi gyárában, vagyis Kecskeméten kezdte el tesztelni a Mercedes a vadiúj, emberszerű robotmunkásait, írta meg a Financial Times még múlt hét pénteken.

 

A 160 kilogrammos Apollo majdnem 173 centiméter magas és nagyjából 25 kilogrammot képes megemelni. A robotot úgy tervezték meg, hogy a testfelépítése hasonlítson az emberére, illetve „kedves, barátságos” arcot adtak neki, hogy bizalmat keltsen a dolgozókban.

A Mercedes és az Apportik együttműködésről részleteket vagy számokat nem árultak el.

 

baon.hu/robotok-segitik-a-megvaltozott-munkakepessegu-embereket-kecskemeten-galeriaval-videoval

Robotok segítik a megváltozott munkaképességű embereket Kecskeméten – galériával, videóval

 

 

 

https://hiros.hu/robot-viszi-ki-az-ebedet-kecskemet-legujabb-menuzo-ettermeben/

 

 A gyorsaságot a modern technika is garantálja az étteremben.

– Úgy gondolom, ebben is teljesen úttörő ez a hely, hiszen nálunk állt szolgálatba a város első robot pincérje, Bella, akit mi csak cicának becézünk. Nem is gondoltuk volna, hogy milyen nagy segítséget jelent majd a felszolgálásban. Minden asztalunkon található QR kód, így néhány másodperc alatt beolvasható az étlapunk, ahonnan leadható a rendelés, ami abban a pillanatban meg is jelenik a konyhában található monitoron. Szakácsaink pár percen belül össze is állítják a menüt a tálcákra, ezeket viszi ki robotunk az asztalokhoz. Ott angol nyelven kéri meg, hogy vegyék le a tálcát, kék villogó jelzés mutatja, melyiket. Ezután csak meg kell nyomniuk a finish gombot, és Bella már megy is tovább a dolgára. Természetesen, akik idegenkednek a QR kódtól, azok a személyzetnél is leadhatják a rendelésüket.

Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.20 -1 0 260692

Köszönöm, pont ezt vártam. :)

Kedves rajzművész barátom! Tévedsz a legrosszabb védelem címet nem a mi 5 gólunk miatt érdemelték ki, hanem mert eddig összesen kaptak 50et! De tényleg szép próbálkozás! :D

Előzmény: losik (260691)
losik Creative Commons License 2024.03.20 -2 2 260691

Köszönjük, pont ezt vártuk.

Azért lett ez a legrosszabb védelem, mert ötöt rúgtunk nekik. A meccs előtt két védelem is gyengébb volt , de szép próbálkozás.

Előzmény: Ebcsont42 (260690)
Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.20 -2 5 260690

Közkívánatra:

Egy fecske nem csinál nyarat. Az enbéegy leggyengébb védelmének rúgtunk 5-öt. Az idei szezonban először sikerült ilyen játékot produkálni. Magam részéről tetszik, hogy egy jó meccs után mindenki a jövő csapatát véli látni.. :) Érdeklődve várom a szezon végét, hogy hányszor játszunk még a "Zete ellen"?

Előzmény: Té (260689)
Creative Commons License 2024.03.20 -2 2 260689

A mindent jobban tudóknak - ahogy az a győztes meccsek után lenni szokott - máshol akadt dolguk...

Előzmény: pippolinó (260688)
pippolinó Creative Commons License 2024.03.20 0 0 260688

Nem tudom mi van?Én szívesen olvastam volna kritikus hangokat is.Nem létezik, hogy 1 jó meccs után minden rendben.

Laci-papi Creative Commons License 2024.03.20 0 1 260687

Vajda - a sokasodó játéklehetőség egyre jobb játékot hoz ki belőle. De. Sokszor rácsavarodik a labdára, nem passzol időben és beadás helyett lőni akar. Néha az az érzésem, hogy gólokkal akarja elfogadtatni magát a közönséggel ezért nem passzol időben. Valaki elmagyarázhatná neki, hogy a gólpasszt adót is segíti a közönség. Lehet, hogy nem jól látom, de ha meccs közben átkerül a bal oldalra ott kevésbé találja a helyét. Mintha nagyon távol lenne a játékától a lefutok az alapvonalig és beadok. Szerintem jelenleg a jobbszélen ő látszik a legjobb megoldásnak. (de nehéz volt leírni ezt a mondatot, hisz én nem szeretem az ellentétes lábú szélső játékot). Kocsis nagy vetélytársa lehet neki.

 

Ojediran - ahogy valaki írta: a "duracell nyuszi". Szerintem kihagyhatatlan. Legalábbis a kihagyása nagy hiba. Nem tudom, hogy csinálja, de mindenütt ott van. A szertelenségén kell sokat csiszolni. Őt nem szabad korlátozni. Engedni kell, hogy ott segítsen ahol tud. A szabálytalanságok számát viszont jelentősen csökkenteni kell, mert egy rosszabb játékvezető kisárgázhatja bármelyik meccsen. Remélem az önbizalma a góljával megnő és többször és pontosabban fog próbálkozni a kapu közelében.

 

Szuhodovszki - a jövő embere. Nagy türelemmel kell viseltetni iránta. Én most egy megszeppent kisfiúnak látom aki bekerült a nagyok közé és nem meri a labdával megcsinálni amit tud. Nagyon fél a rontástó. Nagyon meg akar felelni a taktikai elvárásnak. Nagyon bent akar maradni a csapatban, így nagyon-nagyon visszafogottan játszik. Lesz ő ennél sokkal jobb csak legyen türelme kivárni az ő idejét.

 

 

Laci-papi Creative Commons License 2024.03.20 0 2 260686

Ahogy én láttam a játékosokat:

 

Megyeri - engem idegesít, hogy sokat vár a kirúgásoknál sokszor annyira közel engedi az ellent, hogy csak taccsra tudja kirúgni a labdát. Még jobban idegesít mikor középre adja ki Ojedirannak vagy Manriquenak a labdát, akik mivel be vannak kerítve azonnal visszaadják neki és máris kész a gólhelyzet, de a mi kapunk előtt. Egyébként nagyon jól, megbízhatóan véd. Nagy értéke a csapatnak.

 

Baranyai - egyre bátrabban segíti a támadásokat, a folyamatos játéklehetőség meglátszik a játékán. Folyamatosan javul.

Ha Ojediran pályán van sokat kisegít neki szélre ekkor bátrabban mer előre menni. Sokat fejlődött.

 

Dreskovics - nagyon hasznosan és jól játszik. A fejjátéka kiemelkedő. Sokat segít ki szélekre, balra és jobbra is. Ha rosszabb meccse van akkor is hajt, akar igyekszik átlendülni. Drukkolok neki, hogy újra legyen eredménye a sok előre húzódásának. (pontrúgások)

 

Lagator - letisztult a játéka az utóbbi időben. Sokkal kevesebb szabálytalanságot követ el. Fáradhatatlan, lassan kihagyhatatlan. Jobban örülök, ha a védősorban kap lehetőséget, mert akkor Ojedirannak több esélye van bekerüni a középpályás szűrő szerepkörbe.

 

Ferenczi - kellemes meglepetés az idei játéka. Sok gólpassza van. Persze én még többet szeretnék. Remélem, hogy egy lövése is beakad most már. Megdolgozott érte. Hála az égnek a közönséggel való viszonya is nyugvó pontra került. Nem piszkálják egymást, így a játékra tud koncentrálni. Sokaknak nem fog tetszeni, de szerintem az egyik "legnagyobb debreceni szíve" van. Sokszor lekiabáltuk már a pályáról, de szerintem most kihagyhatatlan. A jól megszervezett védekezésben neki is sokat segítenek a többiek, így kevesebb a hiba baloldalon.

Laci-papi Creative Commons License 2024.03.20 -1 5 260685

Nagyon csendes a topik. Biztos nehéz a jót dicsérni esetleg némi önkritikát gyakorolni. Sok minden történt vasárnap pro és kontra amiről az elmúlt hetekben írtunk.

 

gól váratlan lövésből - Ojediran - aki tili-toli helyett egyből visszalőtte a kipattanó labdát ezzel persze azt is bizonyította, hogy nincs beoltva gól ellen,

 

gól ellentétes lábú beadásból - Vajda - ami a csatártól távolodva (nem érhette el) bepattogott a hosszú sarokba (lehetett örjöngeni)

 

gól olyan büntetőből, amit mi még sohasem kaptunk meg eddig - labda nélküli mozgásnál elkövetett szabálytalanság után

 

gól olyan beadásból - Bárány - amit az elfutó játékos (Ferenczi) visszafele a csatárhoz közeledő, így természetesen a kapustól távolodó beadása után született. Az is kiderült, hogy az ilyen beadást be tudja rúgni Bárány, lásd a második gólnál a tőle távolodó labdába nem tudott beleérni.

 

gól szöglet után - Bárány - Lagator tudatos  hosszú oldalról visszafejelt labdája után (a védők és a kapus csak nyomozta a labdát).

 

Kár, hogy a második félidőben későn cseréltünk. Balázs már szünetben le mehetett volna hiszen 4-0-nál kevésbé kellett már "segíteni" a csapatnak. Távozása után a csikók igencsak felpörgették a játékot. (Kocsis, Tuboly, BARANYAI).

Ha Kocsis belövi a beállása utáni helyzetét ki tudja hány gólig jutnak.

 

Milyen jó arról vitatkozni, hogy melyik fiatalunk volt a mezőny legjobbja. Utólag csak azt sajnálom, hogy Szuhó akkor már nem volt a pályán mikor az ő korosztálya dominált.

 

Szép volt fiuk! Nagyon várom a hasonló folytatást. Adjon ez a meccs önbizalmat mindőtöknek.

Sheverush Creative Commons License 2024.03.18 -1 6 260684

Én bízom benne, hogy ez a meccs egy határvonal lesz.

 

Jelenleg azon megy a vita mindenhol, hogy az 5-1-es meccsünkön Ojediiran, Vajda vagy Bárány volt-e a mezőny legjobbja. Két 20 évesről meg az első igazi első osztálybeli szezonját futó Bárányról van szó.

 

Vajda és Ojediran csapaton belüli helyzete ezután teljesen más kell legyen.

Előzmény: Márciusi Fusimunka (260683)
Sheverush Creative Commons License 2024.03.18 -1 10 260682

Mégegy gondolat.

 

A meccs végén pályán volt:

Hornyák (17)

Tuboly (19)

Kocsis (21)

 

végigjátszotta:

Ojediran (20),

Baranyai (20), 

Bárány (23) 

 

Kezdett:

Vajda (20)

Szuhodovszki (24)

Domingues (23)

 

De pl. Dreskovic is még csak 25... 

 

Itt, kérem, a jövő csapata lépett a pályára. És már nem is kellett nekünk a fiatalperc.

 

Pellumbi (23), Romanchuk (24), Kusnyír (24) Manrique (25) is mind simán kezdhetnek bármikor.

 

Stratégiailag ez fontosabb, mint egy elcsípett konfettiliga indulás (ami lehet, csak vérmes reményeket táplál és csalódást okoz), mert pl. ha az a kép alakul ki rólunk, hogy Ojedirant, Szuhodovszkit, Vajdát sikerült beépíteni a csapatba stabilan, az világos üzenet lesz a többi fiatalnak, hogy igenis megéri ideigazolni, mert itt lehet fejlődni, karriert építeni, és nem csak addig használjuk őket muszájból, amíg kigyűlnek a fiatalpercek. Ez idevonzhatja azokat a játékosokat, akik akarnak is valamit elérni a pályán, és nem csak az Audit A6-ost összeszedni mielőbb, aztán lesz, ami lesz.

 

Nekem ez nagyon fontos meccs volt. 

LowKey Creative Commons License 2024.03.17 -1 5 260681

Egy pár gondolat.

 

Érdekes meccs volt, mert a mezőnyben nagyjából pont azt csináltuk mint a korábbi sikertelen meccseken, viszont a korábbi ötlettelen ívelgetés helyett sokkal ötletesebbek voltunk a tizenhatos környékén, jó volt látni hogy tudunk ilyet is.

 

Nekem Szuhodovszki még mindig nem 100%, főleg akarásban nagyon nagy a kontraszt közte és mondjuk Ojediran, Bárány vagy Domingues között. Az minden megmozdulásán látszik hogy nem rossz focista, de nekem a tűz hiányzik belőle. 

 

Nagyon örülök Bárány két (3?) góljának, főleg hogy bebizonyosodott hogy ha nem hagyjuk 3 védő között vergődni akkor ő azért tud gólerős lenni. Nagyon szurkolok neki, továbbra is azt gondolom hogy ő nagy értéke ennek a csapatnak.

 

Ojedirannál nincs hasznosabb tagja ennek a csapatnak. Pont, vitát nem nyitok.

 

Nyilván ez a Zete nem volt egy túl nagy falat, de örülök hogy az kiderült hogy milyen támadójátékkal tudunk hatékonyak lenni, ezt azért fogjuk tudni használni.

 

Nagy gratula a csapatnak!

Ebcsont42 Creative Commons License 2024.03.17 0 1 260680

Gratula a csapatnak! Ma egy kicsit szebb lett a szezon.

Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2024.03.17 0 4 260679

Jó volt, csak az rúgott gólt akiket basztatott a topik :)

Én is egy kicsit:)

 

Sheverush Creative Commons License 2024.03.17 -1 6 260678

Atyaég, mennyivel jobb volt most a középpálya egy sokat ütköző, mindenhova odaérő Ojedirannal és egy labdabiztos, jól passzoló Szuhodovszkival, plusz Balázs rutinjával. Mennyire más így mint a gyakran alibiző Manrique-kal és a labdatemető Loncarral. Vajdán eddig is látszott, hogy van benne spiritusz, de most konkrétan szintet lépett. 

 

És hát van értelme a kapu felé csavarodó beadásoknak... Működött a passzjátékunk is, szépen jöttek a harmadik emberek. Bárány viszont sokszor messze kapta meg a mezőnyben a többiektől a labdát, nem és nem volt körülötte senki, akinek passzoljon. 

 

De mindenkit lehet dicsérni. Domingues is sokat mozgott, akart, a védelmünk stabil volt (a gól körüli percek szünet utáni kómáját leszámítva).

 

Bárány meg... gyakorlatilag mesterhármas rúgott.

 

Szép volt!

Előzmény: OnlyLoki (260676)
ivanandras Creative Commons License 2024.03.17 0 0 260677

Hiba lenne ezen a kezdőn változtatni... leszámítva esetleg egy Lagator-Romancsuk cserét.

Előzmény: OnlyLoki (260676)
OnlyLoki Creative Commons License 2024.03.17 0 1 260676

Remélem, hogy Blagojevics még egyszer nem hagyja ki a kezdőből a mi kis duracell nyuszinkat (Ojedirant). Két ember helyett dolgozott az a gyerek ma is! Külön örülök Bárány két góljának, Vajda remek játékának, és Hornyák remek beállásának! Utóbbi nagy reménységünk lehet! 

Előzmény: Mapé (260673)
Mapé Creative Commons License 2024.03.17 0 0 260675

Bárány azt nyilatkozta az nso-n, hogy beleért Vajda beadásába.

Mapé Creative Commons License 2024.03.17 0 0 260674
Mapé Creative Commons License 2024.03.17 0 5 260673

Várható volt, hogy egyszer valaki beleszalad a késbe. Nálam Ojediran  a meccs embere, mindenhol ott volt a srác. Én nem vittem volna le Szuhodovszkit, Hornyák debütálásnak örülök.

OnlyLoki Creative Commons License 2024.03.17 -1 4 260672

Mennyire hiányzik a Lokiból Mance, ugye, muskátlisvöröscsillag... 

pippolinó Creative Commons License 2024.03.17 0 2 260670

Valami lehet a levegőben Debrecenben, mert a csajok is alázzák  BL győztest.

Gatyabandi2 Creative Commons License 2024.03.17 -1 1 260669

Ezt én sem értem egyébként hogy egy Fradi ellen 0-1-nél átadta, de egy ZTE ellen 2-0-nál meg nem. :D 

Előzmény: ivanandras (260666)
ivanandras Creative Commons License 2024.03.17 0 1 260668

Majd Kubatov szépen leszidja őket és akkor lapítanak... így megy ez arrafelé :)

Előzmény: pippolinó (260667)
pippolinó Creative Commons License 2024.03.17 0 0 260667

A fradi szurkolók buzimlszeznek, mert nem kapták meg a jogtalan büntetőt.Ellenünk biztos jóváhagyta volna a var.

ivanandras Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 260666

Pont azon a meccsen, abban a helyzetben nem szabadott volna átadnia szerintem..

Nem lepne meg, ha egy picit akkor az is benne lett volna, hogy "csak ne miattam essünk ki a Fradi ellen" :)

Előzmény: Zolika. (260663)
pippolinó Creative Commons License 2024.03.17 0 1 260664

Szép volt fiúk! Jó volt nézni ezt a szép és eredményes játékot.

Zolika. Creative Commons License 2024.03.17 0 1 260663

A múltkor Báránynak adta a tizit, mázlival sikerült a kipattanót berúgnia. Ha kimarad, még kisebb lehet az önbizalma.

Szuhodovszki más történet, ő először tegyen le valamit az asztalra. A cserét én se értettem. 

Előzmény: ivanandras (260658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!