Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gorcsev Creative Commons License 1998.09.21 0 0 8
KillerJack
"én a párom annak idején én tanítottam...
ha ezt kibírja egy kapcsolat akkor az nem lehet túl rossz. "
Hehe... úgy kellett neked :))) Amúgy igazad van.

Cowboy
"A kritikát az oktatótól sokkal jobban elviseli, mint a férjtöl. "
Aha... meg annak (talán) nem mer visszabeszélni :)))

fuh Creative Commons License 1998.09.21 0 0 7
Dunakeszi, K-ATI Bt., Soltész Gyula oktatót nyugodt lélekkel ajánlom.
Nem olcsó, de higgadt + új a kocsija.
Cowboy Creative Commons License 1998.09.21 0 0 6
A budapesti 5. Sz. Munkaközösségnél dolgoztam. Ugy hallottam, még mindig jók. De azért pár jó tanács!
A "férj tanitja feleséget" a lehetö legrosszabb variáció. (Volt kollégám aki borzalmasan türelmes volt a legügyefogyottabb tanulókkal is, a feleséggel állandóan kiabált! És azóta sem birja elviselni, ha a felesége vezet, pedig már vagy 20 éve vezet baleset nélkül!) Férj csak akkor üljön be az autóba, ha a felesége úgy érzi, hogy jól vezet. A kritikát az oktatótól sokkal jobban elviseli, mint a férjtöl. Az autóban 1 kormány van! Az aki fogja, az a vezetö, a többinek KUSS van. Nagyon jól bele lehet "küldeni" egy kezdö vezetöt egy balesetbe, ha az utasnak állandóan jár a szája. A jó oktató tudja, hogy mikor mit szabad mondani!. Igen, az "anyós" ülésen ülve másképp látja az ember a forgalmi helyzetet. Én is többször rúgtam a pótfék helyére amikor taxis vezetett. De az anyós ülésnél csak a hátsó ülés rosszabb! A jó vezetö még nem jó oktató, az oktatást is tanulni kell. Ha valaki rosszul tanul meg valamit, sokkal nehezebb kijavitani!
Egyenlöle ennyit!

sti Creative Commons License 1998.09.21 0 0 5
tec1,
Ez nagzon jó lenne, köszi előre is!
KillerJack Creative Commons License 1998.09.21 0 0 4
egy dolog amire nagyon kell figyelni, mert később már nem biztos, hogy lehet rajta változtatni csak kínkeservvel.

a helyes sorrend :
1. fék
2. kuplung

Mert ugyi amikor 40-el 4esben lassítani tanítja a diákot a 'mester' akkor azt mondja, hogy kuplung->fék ami később komoly problémákat okozhat...

tec1 Creative Commons License 1998.09.21 0 0 3
csatlakoznék az előttem szóló korx-hoz. feleségem szintén csak a második oktatóval tudott levizsgázni, de ö megfelelő volt (egyébként a XI. kerületben az autóklub 'színeiben oktat'). Megpróbálom a nevét és telefonszámát megszerezni és elküldeni e -mailben

tec1

Sawyer Creative Commons License 1998.09.21 0 0 2
Azt, hogy a fővárosban milyenek az autósiskolák, nem tudom, de az biztos, hogy ez a fajta oktatótípus sajnos többségben van a normálisabbakkal szemben. Viszont ha van olyan ismerősöd, aki nemrég tanult, attól esetleg lehet tippet kérni, hogy hová érdemes menni. Én most tanulok vezetni (pénteken lesz a forgalmi vizsgám, szóval eléggé aktuális a téma), nálunk (Szentendrén) mindenki maga választotta ki, hogy kinél akar tanulni. Ennél az autósiskolánál van kb 6 oktató, ebből egyet eléggé ismerek már (ugye :)), kettőről meg hallottam, hogy milyenek, de senki nem panaszkodott. Persze mindenki félti a kocsiját, de ez természetes... És minden oktatót ki lehet hozni a sodrából, ha eléggé bénázik az ember (nekem is sikerült párszor kiakasztani, de amellett nagyon segítőkész).
Az eddigi vizsgákon korrektek voltak, nem volt semmi "tenyértartás", ezen a téren is jók a tapasztalataim (bár a forgalmi vizsga még hátra van).
KillerJack Creative Commons License 1998.09.21 0 0 1
én a párom annak idején én tanítottam...

ha ezt kibírja egy kapcsolat akkor az nem lehet túl rossz.

Persze azért járt oktatóhoz is. Egyszer beültem az órára hátulra, többet se.
Valóban katasztrófa volt!

korx Creative Commons License 1998.09.21 0 0 0
Sajna konkrét segítséget nem tudok adni, pusztán alátámasztanám sti kritikáját.
Az én párom nemrég szerezte meg a jogsit (vidéken), az elsö gyakorlati oktatójára annyira illettek a leírtak, hogy le kellett cserélni. A második oktatóval nem volt gond, csak ugye az elözö gyakorlati órák elvesztek, valamint 3 szor vágták meg eszméletlen mondvacsinált okokból a vizsgabiztosok.
A jogsi nekünk igy kb. 100 rugóba került, de úgy hallom mostanába ez a nagyságrand az ára.
sti Creative Commons License 1998.09.21 0 0 topiknyitó
A feleségem szeretne autóvezetést tanulni. Az én személyes tapasztalataim azok, hogy általában ilyen helyeken iszonyúan frusztrált bunkó állatok oktatnak, akik mániákusan féltik a kocsijukat és abszolút semmi pedagógiai érzékük sincsen. Én fiúként csak-csak elviseltem annó az én oktatómat, de több nőről hallottatm, aki a primitív oktató undorító viselkedése miatt nem fejezte be a tanulást és nem lett jogsija.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy kinek hol voltak és milyen tapasztalatai az autóvezetéstanulás témakörében, engem kifejezetten a nem túl régi élmények érdekelnének, lehetőleg a XI. ker. környékén, de ha már külön témát nyitottam, természetesen mindenki beírhatja bármilyen ezzel kapcsolatos élményeit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!