Keresés

Részletes keresés

PentaxMan Creative Commons License 2024.10.23 0 0 14781

OK, hol és milyen lencsét?

Előzmény: homerx (14780)
homerx Creative Commons License 2024.10.23 0 0 14780

en a minap zeiss lencseket vettem kb felaron. abbol is a jobbfajtat, de szinezes nelkul.

Előzmény: PentaxMan (14778)
LátoGató Creative Commons License 2024.10.22 0 0 14779

A Vision Hoya alap és Rodenstock prémium kategóriás lencséket forgalmazhat. Ha mindenképpen náluk szeretnéd megvenni, akkor Rodenstock. Különben egy életre elmegy a kedved a progresszívtől. 

Az árak egyébként nem annyira alacsonyak, hogy ne lenne érdemes máshol is körülnézni. 🙂

Előzmény: PentaxMan (14778)
PentaxMan Creative Commons License 2024.10.21 0 0 14778

Több helyen kértem ajánlatot szemüvegre multifokális lencsével. A kérésem széles csatornájúra vonatkozott. A Vision Express esetében ez egy Rodenstock és két saját márkás lencse volt. A márkán belül nem tudták megadni a pontos tipust.

Valaki tud valami részleteket? 

LátoGató Creative Commons License 2024.10.15 0 0 14777

A Látás Hónapja látásellenőrzésre lett kitalálva. Ez egy alap. Természetesen ha van rá idő, picit komplexebbet is lehet végezni, de pont ebben a hónapban és pont a nagyobb üzletláncok nem tudják ezt bővebben véghez vinni. Ezért érdemesebb kisebb, kevésbé zsúfolt, de Látás Hónapján résztvevő üzleteket felkeresni.
Ha az ellenőrzés során bármilyen komolyabb eltérést észlelnek, vagy orvost igénylő beavatkozást konstatálnak, a páciens figyelmét erre felhívják. 

Előzmény: czapu (14774)
PentaxMan Creative Commons License 2024.10.14 0 0 14776

Amit egy optometrista szokott csinálni..

Előzmény: czapu (14774)
czapu Creative Commons License 2024.10.14 0 0 14774

Átfogó vizsgálatot csináltak?

Előzmény: PentaxMan (14768)
dormos_Bp Creative Commons License 2024.10.12 0 0 14773

Köszönöm a választ. 

Előzmény: LátoGató (14771)
LátoGató Creative Commons License 2024.10.12 0 0 14772

Ofotért és Vision dettó ugyanaz. Náluk kötelező kiadni az eredményt. 

Előzmény: PentaxMan (14766)
LátoGató Creative Commons License 2024.10.12 0 0 14771

Nyugodt szívvel ajánlom Őket! :-))
A "irodai lencsék" alatt valószínűleg munkaprogresszívet értenek.

Előzmény: dormos_Bp (14767)
LátoGató Creative Commons License 2024.10.12 0 0 14770

https://latashonapja.hu/terkepes-kereso/

Úgy látom Debrecenben csak az említett üzletekben tartják a Látás Hónapját. Nincs tippem...

Előzmény: czapu (14765)
Panameira Creative Commons License 2024.10.10 0 0 14769

Ofotért? Háát, azért egy kontrollvizsgálat lehet nem ártana.

Előzmény: PentaxMan (14768)
PentaxMan Creative Commons License 2024.10.10 0 0 14768

Ma voltam az Ofotértnál, ideadták..

dormos_Bp Creative Commons License 2024.10.10 0 0 14767

Tisztelt fórumozók!

Van valakinek tapasztalata a Budapesti Feszl Optikával? 

Most- a látás hónapja alkalmából- 30% kedvezményt adnak az "irodai lencsékre". 

Az a munka munkaprogresszív lencse lehet?

PentaxMan Creative Commons License 2024.10.09 0 0 14766

A Kishegyesi uti Tescoban (Opti World) nem adják oda az eredményt, csak ha szemüveget is rendelsz náluk. Marad még a Fórum Vision Express, ott talán odaadják. Az Ofotértról nem hallottam híreket..

czapu Creative Commons License 2024.10.09 0 0 14765

A látás hónapja alatt ingyenes a szemvizsgálat sok helyen.

A kérdésem az lenne, hogy hová érdemes menni Debrecenben hol van a legjobb felszereltség vizsgálati szempontból.

Magyarul, hol kapom a legprecízebb eredményt.

Köszönöm 

LátoGató Creative Commons License 2024.09.30 0 0 14764

Úgy gondolom még egyszer vissza kéne vinned ha nem jó.
Ezekre a lencsékre ha valóban eredetiek, van megszokási garancia, amit a gyártó az említett plasztik kártyával igazol. 
Ha nem kaptál az akár lehet véletlen is, de ezt csak ott tudod pontosítani ahol vásároltad.  

Előzmény: Ibolya50 (14762)
homerx Creative Commons License 2024.09.27 0 0 14763

sajnos nem en leszek az embered. ez a plasztik kartya nekem ujdonsag volt, mert legutobb, kb 15 eve ilyet meg nem adtak. nekem az optikus(?) reszletesen elmagyarazta az egesz mukodest, mire szamitsak. a masinkak (mert volt vagy 5 amivel vizsgalt) eredmenyeit is kielemezte nekem reszletesen, kozben is folyamatosan kerdezett, magyarazott, hogy mi az, amit latnom kellenes, stb. tokeletes kiszolgalast kaptam.

Előzmény: Ibolya50 (14762)
Ibolya50 Creative Commons License 2024.09.27 0 0 14762

Novacell lencsét ajánlottak, abból is egy széles csatornáju prémium kategóriásat, egy trendi keretben. Én kértem clip-ont, mert nem akartam külön napstemüveget is anyagi okokból. Az elkészülés 1 hónapig tartott, mert állítólag minden közbejött. Vissza kellett küldeni, máshova vitte a repülő, stb...zavaros magyarázatot kaptam mindig. 

Átvételkor én kértem valamit, hogy esetleg olvasnék benne...

1 héttel később fordultam először panasszal, hogy a szemüveg nem jó, távolra egyáltalán nincs egy pont se ahol tiszta éles látásom lenne, közelre pedig ha megdöntöm fúlem mögött, ekkor kaptam kérésre egy nyontatott lapot (lefordítittam és szállítólevél van rajta), de plasztikkártya nem volt. 

Ugyan ez a gyártó, sokkal alacsonyabb kategóriájú lencséhez plasztik eredetiségkártyát ad.

Ez hogy lehet?

homerx Creative Commons License 2024.09.27 0 0 14761

ja, ez is komoly optika volt. majdnem egy ora volt a szemvizsgalat. utana nehany nappal, amikor ugyanott megrendeltem a szemuveget, a kerethez kulon belottek a lencse geometriajat, mivel ugye a keret az nem sikban van, hanem gorbul. direkt a kerethez gyartottak le a lencset a fentiek ismereteben.

Előzmény: Ibolya50 (14759)
homerx Creative Commons License 2024.09.27 0 0 14760

mi a kerdesed lenyege? en kb egy honapja csinaltattam szemuveget. zeiss lencse kerult bele, egy plasztik kartyat kaptam az adataival. ez nem multifokalis, nem is ajanlottak, de nem is szerettem volna.

Előzmény: Ibolya50 (14759)
Ibolya50 Creative Commons License 2024.09.27 0 0 14759

Sziasztok!

Készült egy komolynak tűnő optikában multifokális szemüveg. Nem az első ilyenem, mindig könnyen megszoktam, teljes látást nyújtott Hoya lencsével.

Most viszont az istennek se jó. Prémium kategóriás, más lencsét kaptam, elméletileg még jobbnak kellene lennie. Valami sántít a lencse körül..

Az első kérdésem, hogy minden ilyen lencséhez plasztikkártya jár, vagy csak egy nyomtatott lap is elegendő a lencse adatlapjának?

opticus Creative Commons License 2024.09.04 0 0 14758

Illetve az a gravír az nem egészen olyan mint egy gravírozott üveg. Ha belülről belelehelsz, és párás üvegen sem látod akkor valóban kicsiszolódott. Elég bután nézne ki ha egy kontúros Z betű figyelne random a keretben 😬

Előzmény: egonca (14757)
egonca Creative Commons License 2024.09.02 0 0 14757

Köszönöm a véleményed!

Előzmény: LátoGató (14756)
LátoGató Creative Commons License 2024.09.01 0 0 14756

A lencsével minden stimmel! Ha na nem lenne márkázott, plasztik kártyát sem kaptál volna. 

A lencse átmérője a keret és a pupillatávokság függvényében változik. Nem feltétlenül 70-es az átmérő. Lehetséges, hogy elég 60 mm is, ebben az esetben a gravir kieshet. 

De tényleg ne izgulj ezen, mert ha nem lenne márkázott, akkor kártyát sem kaptál volna!

A cylinder precízebb képet vetít a retinádra, de eleinte valóban furcsa lehet. Ha megszokod, jobban fogod magad érezni, kevésbé fogsz alkalmazkodni. 

A szférikus és a cylinder dioptria matematikai összege adja az össztörő értéket. 

Semmi gond! 🙂

Előzmény: egonca (14755)
egonca Creative Commons License 2024.09.01 0 0 14755

Szia!

A szemüveghez kaptam egy Zeiss törlőkendőt, egy Zeiss "prospektust", amiben lencsetípusok, tisztítási és viselési tanácsok, garanciális feltételek stb. vannak. Valamint egy plasztikkártyát amin elöl a látszerész logója, hátulján a nevem, egy 5 jegyű szám és egy vonalkód van.

Ez utóbbi lenne a "Zeiss igazoló kártya"?

Az általam "prospektusnak" nevezett kis füzetecskében van szó a logóról:

"Az eredetiség valamint az optikai minőség és precizitás garanciája a lencsék szélére diszkréten begravírozott Zeiss logó"

A Zeiss honalapján ez is olvasható:

"...a ZEISS logó egyik korrekciós lencsénkről sem hiányozhat. Önnek ez a garancia arra, hogy ZEISS lencsék vannak a szemüvegében."

Ehhez képest a lencséimben nincs semmiféle logó

Amit a "kicsiszolásról" írsz, teljesen érthető, életszerű is. De akkor a fent leírtaknak nem sok értelme van...

Úgy tudom, hogy ezek a lencsék olyan 70-75mm átmérőjűek, a keretem "kalibere" pedig 54mm (ez a legnagyobb pontja a kalibernek)

Amit a torzításról írsz, azt is értem, és némi magyarázatot ad az a fogalom hogy: "nullára teszem fel"

Ez nagyon találó...

Összegezve: kezdem megszokni az új lencse képét, egész jó, de az érzésem, hogy cylinder akár ki is maradhatott volna. Ami az eredetiséget illeti, hát itt hiányérzetem van...

Apropó, dioptria. Tórikus lencse esetén a sph értéket és a cylinder értéket össze kell adni? Az adja a teljes dioptria értéket? (pl. 2,25 + 0,75 = D3,0)

Bocs,, hogy kicsit hosszú lett... ☺

Előzmény: LátoGató (14754)
LátoGató Creative Commons License 2024.08.31 0 0 14754

Szia egonca! 

Vegyük sorban:

1. A Zeiss logó -ha az elkészítés során figyelnek - halánték irányába helyezkedik el. De akkor sem mindig látszik. Ugyanis ha a keret formája úgy adja, a becsiszolás során a logo egyszerűen a lecsiszolt részbe esve, eltűnik. 

Zeiss igazoló kártyát kaptál a szemüveghez? 

2. A torzítást okozhatja az eddig nem megszokott cylinder, ami egyébként távolra is hiányozhat! Ha csak közelre viselsz korrekciót, azt állandóan a nullára teszed fel, emiatt előfordulhat amit írsz. Ha távolra is ki lennél korrigálva, az agyad hozzászokna, valószínűleg a probléma is megoldódna. A két szemed kötött ráadásul eltérés van, emiatt is lehet furcsa, viszont ugyanezért nem ajánlott az előre gyártott szemüveg! 

Ha a torzítás nem enyhül, vagy nem szűnik meg, a szemüveget oda vidd vissza, ahol vizsgáltak. 

Előzmény: egonca (14753)
egonca Creative Commons License 2024.08.30 0 0 14753

Sziasztok!

Soha nem volt látszerész által készített szemüvegem, pedig már abban korban vagyok, amikor kell szemüveg.

(Nem is egy)

Hát rendeltem egyet, optometrista megvizsgált, felírt stb

A felírtaknak megfelelően elkészült az új olvasószemüvegem.

Egyelőre két észrevételem van vele kapcsolatban:

1. Nincs az üvegben logó (Zeiss, mineral 1.5 üveg)

2. Egy A4-es lapot nézve a lap felül szélesebb mint alul. Vagyis a lap felfelé széttart. Ott jobban olvashatóak a betűk, mint alul.Vagyis torznak látom a téglalap alakú papírlap geometriáját

(+2,75 +0,5 60° +2,25 +0,75 130°)

Eddig +2,5-es un. áruházi szemüveget használtam, ami pár száz forintos tétel.

Valahogy az új szemüveggel semmivel nem látok jobban, mint az un. gagyi áruházi olvasószemüveggel.

És pl. a vázolt torzítás sincs.

Lehet, hogy nem is kellet volna "bele" az a kis cylinder érték?

Mi a véleményetek?

Üdv. egonca

LátoGató Creative Commons License 2024.08.26 0 0 14752

Egyik NEM webshopot üzemeltető, azaz valódi szakmaisággal dolgozó és árusító cég árait sem fogod neten megtalálni! Legyen az Hoya, essilor, Zeiss... Ez nem véletlen! 
Ezekről csak fizikailag is létező optikákban kaphatsz felvilágosítást, ami szitén nem véletlen! Látásjavító eszközöket személyre szabottan, minimum optikusi végzettséggel rendelkező szakemberek végezhetnek. Az ő hátterükben azok a gyártók állnak, akik az igényeket korrektül ki tudják elégíteni. 
Ez nem jelenti azt, hogy az árak totál elszálltak, inkább a szakmai hozzáértés, a személyre szabás, -ami ugye itt a minimum- miatt van.
Ráadásul gyerekről beszélünk!
A "noname" lencsék felületi rétegzése, ezáltal a tartósságuk, a torzításmentességük, nem garantált. 
Én javasolnám, ami ugye itt alapvető, hogy személyesen egy fizikailag létező optikában érdeklődj!
Ha adsz nagyjából lakóhelyet, szívesen keresek neked megbízható kollégát! :-)))

Előzmény: Somogy Pázsit (14750)
Panameira Creative Commons License 2024.08.19 0 0 14751

Köszönöm a választ. 

Előzmény: opticus (14749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!