Keresés

Részletes keresés

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.20 0 0 376
Szia Pille,

amit leirtál, azzal egyetértek, de emellett érdemes figyelembe venni a cég sajátosságait is (nem mondok ujjat) Mindenki azt a céget pályázza meg, ami tecc neki, és legyen nagyjából céltudatos. Kösz a gratulációt. Azért, ez sem volt egyszerü, ráment kb 5 hónap, de érdekes, a végén az ajánlat a "deus ex machina" érkezett, és nem volt benne semmi gond, izadtságszag.

A kezdő kontra "újseprű jól seper" már a pozició kiirásánál jelentkezik szvsz, ezért érdemes cask oda bepróbálkozni, ahol nem egy frissdilomás, de olyan csávót/csajt keresnek, aki azon is csodálkozik, hogy az üzemi konyhán a mákostészta vs. diós tészta nem egymás előételei... :-))

Az ifjú managerek és managerinák... hát rájuk is szükség van a világban, de tapasztalatom szerint, ebben a rétegben elgé nagy a fluktuáció.

Enniy igy hirtelen, üdv!

BD

Előzmény: Pille (375)
Pille Creative Commons License 2001.07.20 0 0 375
Egyszerűen nem szoktam soha dühöngeni. :)
Persze, tudom jól, hogy kezdőknek alacsonyabb pénz kell, csak azt nem látják be a nagyokosok, hogy néha nem árt a tapasztalat sem. Mire egy kezdőt ki és betanítanak, mire érdemi munkát tudnak rábízni, az többe kerül nekik, mint eleve egy olyat felvenni, aki azonnal tudna termelni. Arról nem is beszélve, hogy a fent említett kezdő, amikorra ki és betanították volna, feláll az asztaltól, és elmegy máshova a megszerzett tudással. Igazából ezekből keresnek nagyon sokat, 1-2 éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött. A kitanítás megvolt, a pénz még mindig alacsony, viszont a tudás már nagyjából megvan.

Alex, nagyon sok helyen csak a fizetés töredékéért jelentik be az embereket. A jobbik az, amikor a fennmaradó összegre számlát kérnek. Jobbik -mondom én- holott inkább legálisat kellene mondanom. :) Egy béralku során eleve fontold meg, hogy milyen költségcsökkentő ajánlatot tudsz számukra adni. Pl, magánnyugdíjpénztárba fizetnének. kb havi 40 ezer adómentes, legális pénz. Igaz, azt nem tudod kivenni, de valahol mégis a tied. A másik a magán gépkocsi használati díj. Útnyilvántartás ellenében szintén nettóban kiveheted a pénzt. Akkor ott van a számlaadás, ami számodra ugyan nem költségmentes, hisz az adókat neked kell befizetni, a cég részére viszont a kialkudott összeg az nettó. Számlaajánlat esetén az nettó összeged kétszeresét kérd el. Ha jó a vállalkozás, akkor feltornázhatod a kivehető pénzt 75 %-ra is. Mig a bejelentett összegnél a vállalat terheti a bruttó másfélszerese, a nettó pedig a bruttó fele, cca.

Hmm.. csak tudnám, hogy ezt minek írtam le, mikor senki se kérte. :)))))))) Na mindegy. :)))

Előzmény: Alexa (373)
chromax Creative Commons License 2001.07.20 0 0 374
Hát igen :-) Bár én is elég fiatal vagyok, de láttam már olyan srácot nálunk, aki valósággal berobbant a szobámba, és 1 órán keresztül adta elő lelkesebbnél lelkesebb elképzeléseit a termékfejlesztésekről...borzasztóan sajnáltam, de nagyon le kellett hűtenem :-)

Egyébként tényleg igaz az, hogy a legtöbb cég tele van frissen végzett, öntudatos menedzserpicsákkal és srácokkal, akik azt hiszik, ha kapnak egy céges mobilt, ne adj isten egy autót, mindjárt ők az ászok.

Előzmény: Alexa (373)
Alexa Creative Commons License 2001.07.20 0 0 373
Sziasztok!

Mostanában jártam én is _ilyen_ cipőben. Megosztanám veletek frissen szerzett _élményeimet_. :o))
(rólam annyit, fősuliba szeretnék járni, tehát úgy kellett keresnem munkát is)

A cégek neveit nem említeném...
1.angol vezetővel ellátott magyar kft. - "ajóembernek" bejött az angolom, nekem bejött volna a munka + a fizu is amit ajánlott DE rutinos öreg róka megkérdezte, mennyire jelentik itt be az emberkéket... (még jó, hogy nem szerződéskötéskor derült ki :o(((
2. a fenti még vagy 2x :o(
3. magyar kft. sportszerben "utaznak", hölgyemény azzal kezdi az interjút: "az előző kollegát azért rúgtam ki, mert nem felelt meg a munkája"; ok -ettől kezdve tudtam, ez nem az a cég ahol én dolgozni szeretnék, a továbbiakban az is kiderült, a hölgyemény egyszerű mint a faék :o(
4.francia érdekeltségű multi -no, itt nem a céggel volt a gáz :o)) 3 _körben_ zajlik a kiválasztás: cv, teszt írása, interjú. Most a tesztet csináltam meg, mellettem egy kb. 40-es nő csücsült, komolyan mondom, ilyen jól még nem szórakoztam :o) Olyan szintű tesztek is voltak, mint a gyermekeknek szánt füles magazinban. A nőnek még a "jussunk el A-ból B-be" jellegű feladat is gondot okozott.
A logikai készséget mérő feladatnál többet _lesett_ rólam, mint ami kútfőből ment neki.
A végén pofátlan módon (ugye mint tudjuk a nők roppant kíváncsiak) megnéztem, milyen állásra pályázik és eddig hol dolgozott. Az eredmény - könyvelő, majd főkönyvelő, megint csak név nélkül-nagy cégeknél dolgozott eddig. No komment.
5. amely igazából az első volt, ahová igent mondtam - angol érdekeltségű pénzügyi cég - az interjúztató hölgyemény nagyon kedves volt, elmondott mindent ami engem is érint - érdekel.

Pille: a kevesebb tudású, fiatalnak sokkal kevesebb fizut lehet adni! mostanában, sajna nincs kitől tanulni, mert a cégek dugig vannak fiatal pályakezdő, szinte semmihez sem értő de önbizalom túltengésben szenvedő emberekkel.
Hogy tudtad megőrizni a hidegvéredet az interjún?! (én biztosan ráborítottam volna az íróasztalt:o))))

Pille Creative Commons License 2001.07.20 0 0 372
Ha megmondom, akkor az úgy már könnyű lesz! :-))

Egyébként nem könnyű. Rájöttem, hogy túlkvalifikált vagyok, eddig mindig az volt a baj, hogy kevesebb tudású, fiatal, most végzettet keresnek inkább.

No, a legutóbbi interjúm egy nagy szám volt. A hirdetés szerint szinte tökéletesen rám szabták a munkát, alig küldtem el a jelentkezésemet, másnap már fel is hívtak, hogy menjek be beszélgetésre. Pasi leültet, elmeséli, hogy milyen a szervezeti felépítésük, rátérünk az önéletrajzra, tök jó, látom, hogy még neki is tudok újat mondani, kitérünk egy részletre, mondom neki, igen, ebben otthon vagyok teljesen, meséli, hogy nemrég beesett egy projekt, amiben pont ezt kellett volna csinálni, és az osztályon senki nem ért hozzá. Lassan lassan kiderül, hogy a szaktudásom tökéletes lenne nekik, azaz lett volna.. egy hónapja, merthogy akkor kerestek arra az állásra embert. Az agyvíz kezd felforrni, de jól titkolom, mikor kiderül, hogy most kifejezetten pályakezdőt keresnek, és engem csak azért hívtak be, mert olyan szimpi volt az önéletrajzom.
A beszélgetés végén azt mondja nekem: kérdezzek bátran még, akár a cégről, akár a feladatokról.
Akkor kedvesen, ám határozottan a szavábavágtam -lila gőzpamacsok füstöltek a fülemen át- és megkérdeztem: ugye jól értettem, hogy szupi dolog, hogy vagyok, csak épp nem kellek jelenleg? Igenlő válasza után köszöntem szépen, és nem volt több kérdésem.
Az interjú egy órán keresztül tartott.
Kifele menet összefutottam egy ismerőssel, akitől megtudtam, hogy kb annak a pasinak a pozicióját foglaltam volna el -ha felvesznek- akivel beszélgettem. Hmm.. biztos nem akart konkurrenciát. :)))

Te nyman! Tudsz valami melót, vagy csak érdeklődtél? :))))))

Előzmény: nyman (371)
nyman Creative Commons License 2001.07.19 0 0 371
"Hmm.. nincs valakinek egy pontosan olyan állásajánlata, mint amit én keresek? :)"
Hella Pille,
Milyet keresel? :)
Előzmény: Pille (370)
Pille Creative Commons License 2001.07.19 0 0 370
Gratula neked! Ehh.. jól mondod, én is így vagyok ezzel. :) Mindenki csodálkozik, hogy miért nem találok állást, mikor mindenhol ilyet keresnek (ami persze nem igaz, csak a kivülálló számára) :), de hát az ember válogatós, mert megteheti. :)

Hmm.. nincs valakinek egy pontosan olyan állásajánlata, mint amit én keresek? :)

Előzmény: Bolivian Dancer (369)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.19 0 0 369
Szia Kissme

ha tudok, segitek.

persze, egyszer Te is fox örülni, mint most én :-(( elég sok gondot vet fel a dolog..

Ráadásul, most hogy leszerződtem, jönnek a megkeresések, lassan de bizonytalanul, és ez elég, hogy kétségeket ébresszen bennem...

Álláskereső tapasztalatokról annyit.. nehéz..
Én ahova felvettek volna simá, oda nem akartam menni, ahova meg szerettem volna, oda nem vettek fel. Ez egy centrális dilemma :-))

Üdv és sok sikert!

Dancer

Előzmény: KissMe (368)
KissMe Creative Commons License 2001.07.18 0 0 368
Gratulálok! Bárcsak már én is itt tartanék! (azt hiszem, ezt már sokszor írtam)
Ha időm engedi, írok egy e-mailt, előre is köszönöm segítségedet.

Mondjuk az még nem biztos, hogy nem engem vettek fel, de az sem, hogy engem. Még jó sokat kell várnom a válaszra. Sajnos.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (367)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.16 0 0 367
Hi KissMe,

örülök, ha segitettem, és sajnálom, ha úgy tünik hogy nem vesznek fel. Ha dobsz egy emilt, további hasznos tanácsokat is tudok adni.

Pénteken, én is interjún voltam. Sikerült, ma derült ki, hogy biztosan felvettek, egy nagyobb cég egyik igazgatóhelyettese leszek, ugyhogy majd én szivatok :-)) és nem engem szivatnak AC-ken, interjúkon. (bocs, ha nagyképü, nagyon is rendes leszek a jelöltekkel!

Azért a továbbiakban is látogatom a topicot, meg irom is szivesen.

Üdv!

Előzmény: KissMe (366)
KissMe Creative Commons License 2001.07.16 0 0 366
Szia Dancer,

az interjú lezajlott.
Köszönöm tanácsaidat, és a bő leírást az AC-ről. Nagyon hasznos lehet a későbbiekre nézve. Most ugyanis nem volt ilyen.
Csütörtökön délután már nem olvastam a fórumot, pénteken pedig reggel mentem. Eleve 10 percet várakoztattak. Hatan voltunk, először mindenki bement, de csak azért, hogy a cég vezérigazgatójának ne kelljen hatszor elmondani ugyanazat a cégről, és a céljairól. Mindez a szem. tanácsadó cég irodájában zajlott. Ezután egyenként visszahívtak mindenkit, és csak hárman voltak bent, a tanácsadó, a vezér, és a jelölt. Én ötödiknek mentem be, és kb. öt perc alatt ki is penderítettek. Mert az előttem levők min. 20 percet töltöttek bent, és elment az idő.
Nem tudom, mi lesz ebből, de szerintem nem én kellek nekik. Később esetleg leírhatom, hogy miért?

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (365)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.12 0 0 365
Kissme,

mit is keresel pontosan, elfelejtettem, és nincs időm visszakeresni.

És melyik a tanácsadó cég? Ide ird, ne emilben!

Dancer

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.12 0 0 364
Hello KissMe,

A szakértőkkel nem kell törödni...
Az AC nem marhaság, bár szvsz elég egy szemét eszköz. Éppen ezért hatékony. Persze, minden cég törexik a jelentkezők közül a legjobbakat kiszürni. Magam is vettem részt ilyen típusú bulin, (3-szor, mindig ki is választottak ;-)) meg tartottam is, ezért tán valamennyire értek hozzá.

A lényege, hogy a klienseket csoporthelyzetbe, részben versenyhelyzetbe hozza, hogy tud együttműködni, és hogy tudja magát képviselni. Megmutatja a képességeket és készségeket is, hogy azt hogy tudja az egyén mások előtt előadni. Egyszerűbb mint 8 emberrel 8 * 1 órát beszélgetni, utána még mindig lehet személyes interjú, aki fent marad a rostán. Szokták akkor is használni, ha több embert keresnek ugyanolyan tipusú pozicióra.

Valszeg lesz egy ember aki vezeti, és 1-2 megfigyelő. (ez mind változhat). A maximális létszám szvsz 10 fő, de ez sem Szentirás.

Az első feladat a bemutatkozás szokott lenni, a „moderátor” asszondja, mindenki mondjon el magáról x (1-2-3) percben mindent, amit fontosnak lát. Ezt gondold át jól előre, és add elő, mintha ott jutna az eszedbe Ez és ez vagyok, ilyen iskolát végeztem, ilyen nyelveken beszélek, etc. ez a szakmám, ez a tapasztalatom, eddig itt dolgoztam, ezt csináltam, ez a hobbim, családi állapot esetleg. Itt már nagyot lehet nyerni vagy bukni, mert a jelentkezők egy része valszeg (ha nem készül fel erre) ott fog összefüggéstelenül beszélni.

Javaslom, (ez én vagyok, az én megoldásom) érj oda 10 perccel az időpont előtt.
Öltözet: csinos, elönyös, elegáns, de semmiképpen nem szexis.
A résztvevők ott fognak locsogni, te csak ülj, hallgasd a sok okos dolgot, és ne beszélgess, de legyél kedves, mintha csak zárkózott lennél. Néz szét, figyelj meg mindent, és legyél nagyon nyugodt. Már ezt figyelik, és aki ott összevissza beszél, véleményt alkot a cégről, vagy harsánykodik, nem jó pont.

Ha elkezdődik, viselkedj nyugodtan, figyeld a „moderátort” és magadra koncentrálj. Ha feladat van, figyelj nagyon, és ügyesen próbáld megoldani. Ha beszélni kell, nem halkan, de ne túl hangosan, de érthetően beszélj.

Nem tudom mennyire vagy gátlásos, de ne legyél zavarba. Ha feszélyez a jelenlevők figyelme, kapcsold ki őket, mintha ott sem lennének.

A másik trükk, ha beszélsz, ne a moderátorhoz beszélj mindig, hanem a többiekhez, érdemes pásztázni a szemeddel a jelenlévőket, de a „megfigyelőket” ne nézd nagyon, csak a szemed sarkából.

Csoportos feladatnál pl. a papirvárépités, érdemes gyorsan de racionálisan a csoport „élére” kerülni, ha tudod a megoldást pl. Ez a vezetői képességeket is megmutatja.

Szvsz, igazán a bölcs, de nem feltűnő, határozott és értelmes, de nem hangos viselkedéssel lehet jól szerepelni, és nagyon lazának is érdemes lenni.

Tipikus feladat a papirvárépités, világos volt? Szokott olyan is lenni, hogy kapsz egy monoton feladatot, csavarj anyát a csavarra 2 percig, de előtte becsüld meg, mennyit tudsz adott időegység alatt felcsavarni. Vagy gémkapcsot kiegyenesiteni. Ilyenkor számolj fejben, egy anya, 5 másodperc, az egy perc alatt 12 anya. (volt aki 2 percre 40-et tippelt, és 15-öt teljesített…) Ezek után, meg kell ismételni, és újra becsülni már a tapasztalatok birtokában.
Nem az a lényeg, mennyit becsülsz, és mennyit tekersz-csavarsz, hanem mennyire „jársz” a földön, és mennyire tudod megoldani a dolgot.

Ha a poziciónak van idegennyelvi vonatkozása, akkor olyan is lesz biztosan, vagy beszélni kell, (itt nagyon le lehet szűrni, kinek mennyire aktiv a tudása) esetleg lehet kis tesz, irásban. Adnak pl. egy olyan kurva hosszú angol mondatot, amit elsőre meg lehet érteni, de leforditani magyarra nagyon nehéz, mert tele van olyannal (passziv, etc.) amit nehéz magyaritani.

Nem kell berosálni, nem lesz nehezebb mint az állás amire pályázol, és a végére általában játékos, jó hangulat szokott kialakulni. Csak lazán, nyugodtan bölcsen és fog menni.

Ja és mosolyogni ezerrel és udvariasnak lenni!

Remélem, segitettem, Üdv!

Dancer

KissMe Creative Commons License 2001.07.12 0 0 363
Hello, te is írtál ide a tapasztalataidról? Mert úgy emlékszem, hogy e helyen is volt szó az állatkertes interjúról.

Üdv

Előzmény: TamasS (362)
TamasS Creative Commons License 2001.07.12 0 0 362
sziasztok!

En egyszer egy ilyen baromsag kereteben allatkertet epitettem nehany mas jelolt tarsasagaban... Elegge idegesito volt, hogy ott ultek korulottunk a mindenfele szakertok es managerek nema csondben, es csak a ceruzak surrogasa hallatszott, ahogy elemeztek a jonepet...

KissMe Creative Commons License 2001.07.12 0 0 361
Húúú, tényleg! Ilyen Assessment Center marhaságról már hallottam, de még sosem csináltam. Egyszer viszont voltam olyan interjún, ahol feladatmegoldás volt életszerű példával, amit a cég vezetője adott. Ketten voltunk csak bent, egyedül kellett kitalálnom valamit, és elégedett volt azzal, amit mondtam.

Bolivian Dancer, csak úgy magamtól kezdjek el beszélni, vagy csak akkor, ha kérdeznek? Esetleg kezdjek el példálózni, a korábbi tapasztalataim alapján?

Üdv

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.12 0 0 360
Tipikus feladatok>

- meselj magadrol, 3 percben.
-osszegezz valakit, mit meselt magarol,2 percben.
-beszelj valamit idegennyelven,
- improviyalj valamit
- oldj meg valami pofon egyeru feladatot, ami ranezesre bonyolult,
- oldj meg valami monoton, unalmas feladatot, es becsuld meg elore az eredmenzet, pl. mennyiseget,

Es:

vicces darab:
kapsz egy csomag A4-es lapot, epits belole varat, amilyen magasat csak tudsz.
Megoldas: hengert csinalsz a lapokbol es azokat fuggolegesen felallitod, lefeded egy masik lappal, majd pakolod tovabb. Ermdemes a foldon keydeni, es asztalra/szekre allni melle.

Udv> Dancer

Előzmény: KissMe (358)
chromax Creative Commons License 2001.07.12 0 0 359
Hmm..Assesment Center szerűség-szag van :-) Ha bármit kell csinálni, nem árt ha igen hamar magadhoz ragadod a vezető szerepet....
Előzmény: KissMe (358)
KissMe Creative Commons License 2001.07.12 0 0 358
Sziaszok!
Nagyon izgulok, holnap egy nagyon komoly interjúra kell mennem. Azt mondta a személyzeti tanácsadó hölgy, hogy min. 2 órás elfoglaltság lesz, először egy csoportos beszélgetés, aztán négyszemközt. Volt már valaki ilyenen? Mit nem szabad elrontani? Nem is a cég irodájába megyünk, hanem a tanácsadóhoz.

Üdv

chromax Creative Commons License 2001.07.08 0 0 357
Jelentkezzetek egyszer egy állásra az Élvonalhoz. Én megtettem, egy haverommal együtt, a következő történt :)

1. Jelentkezés
2. +1 hónap múlva levél: a kiválasztás folyamata elhúzüdik (közben belső infobol megtudtam, hogy odaadták valakinek a melót belül)
3. +1.5 hónap telefon, hogy mégis aktuális az állás, menjek be interjúra
4. Bemegyek, kb 1 órás interjú - a HR-esek szinvonalát mutatja, hogy papírrol olvasták a kérdéseket :-) Mivel miután elmondták pontosan hogy miről van szó, már nem is akartam annyira menni, de mondták hogy majd hívnak/írnak.
5. Ez volt 1.5 hónapja..azóta néma csend..illetve most behívták a haveromat :))))

chro

p.s. az állásbörzékről csak annyit, hogy kettőn is sikerült résztvennem nemrég:
a, Pécsi Összegyetemi állásbörze, nevetséges volt, 10!!! darab cég képviseltette magát
b, BKE állásbörze..nagyon szép standja volt mindenkinek, de vagy volt mindenkinek 1 db állása, vagy úgy kezdték hogy 2 év gyakorlat (mondjuk nekem volt és beadtam ide-oda, persze nem történt semmi)

Előzmény: Bolivian Dancer (356)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.08 0 0 356
Okay,
ez világos, de sajnos engem még nem hivtak fel...
Inkább az érdekelt volna, van valakinek olyan 5lete, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a valós és a már "nem aktuális" hirdetéseket?

Egy barátom szerint, vannak cégek, akik ha van egy poziciójuk, és be tudják tölteni személyes ismerettségi körből pl., kénytelenek akkor is pályázatot kiirni, vagy fejvadászt bevonni, mert előirja nekik a külföldi tulaj, belső szabályzat, ISO vagy akármi-bármi.

Üdv

Előzmény: nyman (355)
nyman Creative Commons License 2001.07.08 0 0 355
Nőtt a kereslet a 40 éven felüli dolgozók iránt a munkaerőpiacon

Bolivian Dancer: Mar irtam, hogy tobbszor elofordult, hogy 1-2 hettel hamarabb felhiv egy egy tanacsado ceg, mielott a HVG-ben megjelenne a hirdetes. Nem lehet arrol szo, hogy egyszeruen csak hamarabb megtalaljak a jeloltet es szo sincs zsirozasrol?

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.04 0 0 354
Sziasztok

itt újként.

Láttam,erről volt már szó korábban, de azért érdekelne, szerintetek van arra módszer, hogy lehet kiszürni mondjuk a HVG-ben az előre lezsirozott pozíciókat, és a tényleges ajánlatokat?

Az biztos, hogy a normálisabb pozicíók az ún. kapcsolati tőke szerint kerülnek betöltésre.. nekem legfeljebb az fáj, hogy nem az én kapcsolati tőkém által... Ezzel sajnos nincs mit tenni, attól tartok, amióta a világ a világ, ez igy müxik. De hogy lehet ebből profitálni?

Én is állást keresek, HR-t, vannak tapasztalataim, ha érdekel, szivesen megosztom.

BD

nyman Creative Commons License 2001.07.04 0 0 353
Az allasok nagyresze meg mindig ismerettseg alapjan toltodik be. En ugytom, hogy kb 70-75%-ek.
Előzmény: Chainsaw Picasso (352)
Chainsaw Picasso Creative Commons License 2001.07.04 0 0 352
Ez erdekes adat! Le tudnad irni a teljes bontast? Ugy ertem a maradek 80% milyen forrasokbol es milyen aranyban toltodik be?

Elore is koszi!

Előzmény: személyzeti tanácsadó (351)
személyzeti tanácsadó Creative Commons License 2001.07.04 0 0 351
A cégek nagy része keres minden módon. Csak egészen speciális esetben kerestetnek csak fejvadásszal.

Egyébként az üres állások csupán 20 %-át töltik be újsághirdetéses módszerrel...

zizi!

Rendben! :)))

Előzmény: KissMe (349)
zizi Creative Commons License 2001.07.04 0 0 350
Rendben, de a jogdíjat megfelezzük :-)))
Előzmény: személyzeti tanácsadó (344)
KissMe Creative Commons License 2001.07.04 0 0 349
Ti is úgy dolgoztok, hogy vannak olyan megbízóitok, akik más módon nem is keresnek, csak egy fejvadász cég által? Mert ahol én egyszer voltam Pesten, ott ezzel találkoztam.
A pécsi cégek is vállalnak Pécsen kívüli megbízást (Mohács, Komló stb.), de errefelé inkább a cégek maguk hirdetnek és keresnek, nem adnak megbízást személyzetisnek. Meg lehet nézni a Dunántúli Napló honlapján (www.dunantulinaplo.hu) a hirdetéseket, szinte mind ilyen.

Üdv

Előzmény: személyzeti tanácsadó (348)
személyzeti tanácsadó Creative Commons License 2001.07.04 0 0 348
Nem feltétlenül csak Budapest területére koncentrálódik a tevékenységünk (mint ahogy más cégé sem), van megbízónk vidékről is. A keresésnek nincsenek határai! :) Ami a helyhez kötöttség mellett szól: a pécsi cégeknek nyilván jobb a helyismeretük, tehát a kapcsolataik szélesebb körűek. De semmi más jelentősége nincs.
Előzmény: KissMe (347)
KissMe Creative Commons License 2001.07.04 0 0 347
Klassz! A baj megint csak az, hogy ti is Budapesten vagytok. Pécsett nincs is más, mint a Two Forlong, az Adecco és a Hill. Kicsit szegényes választék a pestihez képest, de néha még így is soknak tűnik. Valóban van annyi szabad álláshely Pesten, hogy ennyi céget el tud tartani?

Üdv

Előzmény: személyzeti tanácsadó (346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!