Keresés

Részletes keresés

gtokaji Creative Commons License 2002.05.06 0 0 59
mondom, meg 6 nap volt a 28-bol. Doki azt mondja, biztos vastag a kutya bore. (hat igen, a pofajan vastag, azt eddig is tudtam. Minden labdat ellop, amit meglat :))

kep atomjo :)

Előzmény: Lord Iffy (58)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.05.06 0 0 58
nézzétek, pénteken leslagoltam a kutymókat.:O))
itt.:O))
nem kérdéses hogy vigyorog. pedig már száradóban volt...:O))

gtokaji, nem tudom te hogy ... mi átfedéssel használjuk a frontline-t. minden hónap első napjai...csöppcsöpp. a két kutyának egy 40-60 kg-os adag.

gtokaji Creative Commons License 2002.05.05 0 0 57
meg 6 napig hatnia kellene a frontline-nak. 3 kullancs van a kutyaban. 1 meg el. a kurva eletbe
bagifruzsi Creative Commons License 2002.05.04 0 0 56
Már én is megfigyeltem, hogy a vizes kutya sokkal jobban megy láb mellett!
hogy tudja, hogy merre van a tó, az pedig nem kétség. Nem hajlandó letérni a tó felé vezető útról, csak kemény felszólításra.
Fruzsi
Előzmény: gtokaji (55)
gtokaji Creative Commons License 2002.05.03 0 0 55
sot, meg meg is mutatja. a bundan levo viz ~ 95%-a mindig a nadragomra razodik. Szerintetek veletlenul?? :)
Előzmény: bagifruzsi (54)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.05.01 0 0 54
Imádott, jólnevelt tündéri kis goldenem víz láttán elfelejt minden, amit egyébként tud. Mint egy ostoba szánúzó (már mint nem általában a szánúzók, hanem egy ostoba egyed), rángat és húz kitartóan.
Utána viszont teljes az extázis! Mint egy hülye futkos föl-alá, ha tudna beszélni, azt ordibálná, hogy "Nézzétek milyen jó nekem, én úsztam és most csurom víz vagyok!".
Fruzsi
Előzmény: Lord Iffy (52)
gtokaji Creative Commons License 2002.04.29 0 0 53
tapasztalat is, es doki(k) szerint is elvileg nem kellene belemennie. szerencsere figyel a backup-funkcioja ennek a lottynek, hogy "if cullants in, then KILL", szal mire megtalalom a rohadtat, addigra mindig megdoglik. szerencsere.

de ezek szerint a "riaszto" funkcio nem valik be mindig. nem ertem, hogy miert nem tekernek egy kicsit az osszetetelen.
mult heten a kutya feje bubjaba ment be. elpusztult, mire megtalaltam. nem tudtam rendesen kiszedni, beszakadt a rohadek feje. ennek koszonhetoen a kutya egy hete atment punkba, kb. egy forintos nagysagu helyen felall a haja. oltari vicces, de akkor is, biztos fajt neki, meg hat az a bizonyos szovet-kilokodes is biztos jar valamivel (vo. szalka az ujjban, gondolom). mar megy lefele, de akkor is. ha golden csaj lennek, biztos kirohognem :)
az meg milyen ciki mar.

na mindegy. egyebkent csopogtetos, a spray-t en meg sem probaltam, ez a bohoc a hajszaritottol is retteg, szal minek stresszelni.

viz rulez, plane ha a gazdi probalkozik. akkor tele pofaval rohogve lehet belerohanni. ismeros :)

Előzmény: Lord Iffy (52)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.29 0 0 52
azért titokban figyelünk.:O)) üdv.
miért, neked nem jött be a frontline? spray vagy spoton? nem mindegy. a spray szinte hatástalan, kivéve ha hetente ráfújsz egy flakonnal.:O))
a spoton sem mindegy, hogy kerül rá. mármint a kutyára.:O))
nekünk semmi gondunk. havonta spoton, és még igy hogy április elején kimaradt a nyamvadt esők miatt az adagjuk, igy sincs egy fia kullancs sem. pedig eléggé fertőzött területen élünk. elötte naponta 1-2 kiszedés volt. amit észre vettünk.

7végén viziösztön bizonyitás volt. my labbancs plusz egy vendéglabbancs...séta. patak még kb egy kilóméterre. my labb usgyi, futás... na mindegy! mondom én.:O)) lelkesen orditoztam utánnuk. épp a patak elött kb 100 méterre meggondolták magukat, hallván hogy már hárman ordibálunk, és visszajöttek.:O)) jót röhögtünk. persze másodszorra már nem fordultak vissza. bele a vizbe.:O)) hát hiába, mégis csak labbancsok szegények, életük a viz..:O))

Előzmény: gtokaji (51)
gtokaji Creative Commons License 2002.04.29 0 0 51
most talaltam a topicot, sajna ugy tunik, elegge leult.
nekem egy eppen 1 eves fiu goldenem van, harmadik emeleten, lakasban. naponta legalabb 3 orat vagyunk kinn, erdoben, hegyen, vizparton (normafa, sziget, harmashatarhegy, hetvegen visegrad, szentendre, stb.)
egyebkent jon velem melozni, gyakorlatilag soha nincsen egyedul. keves jobb kedvu, elevenebb, egeszsegesebb kutyat (belertve goldeneket) lattam eddig. tehat aki azt hiszi, hogy lakasban nem tarthato, az teved. mellesleg a kutyan egy gramm sulyfelesleg sincsen (rajtam is egyre kevesebb). irdatlan mozgasigenye van, ezt meg_kell_adni, kulonben mindegy, hogy kertben van-e, vagy lakasban.

hazat orizni Susu (mint a sarkany, de inkabb az allando hulyesegei miatt :))) sem tud, teljesen bena :)
de nekem is igy jo.

A vizmania valami hallatlan. plane ha vadviz, es kacsa/hattyu/akarmi uszik a vizen. akkor raketa be, es "szevasztok, majd jovok".

egyvalamit nem lattam emliteni lejjebb - ha valakinek gyereke van, az ne habozzon. Neki golden kell.

ragas - valaki mondta, hogy kell neki egy sajat "rago". nekem is ez jott be. 2 honapos koraban megkapta a bakancsomat. 9 honapos koraig az volt a legkiralyabb jatek. semmi mashoz nem nyult, eltekintve az allando zokni-hordozastol. kepes volt a kedvenc zoknijat a ruhaszaritorol leszedni, atvinni a teraszra, letenni a bakancs melle, es elkezdeni ragni a bakancsot. vegul termeszetesen lemondtam a zoknirol.

lenne kerdesem is, ha valaki meg jar erre. kullancs - van itt olyan, akinek a kutyaja frontline ellenere tele van kullancsokkal? tele=hetente 1-2

coney Creative Commons License 2002.03.14 0 0 50
Szia! Most láttam, a németjuhászkutya.hu-n a prg-ok között, a MEOE kiállításokon, hogy BP-en május 18-án CACIB (azt hiszem, a Hungexpo területén, de ez nem biztos)
Előzmény: jack (49)
jack Creative Commons License 2002.03.14 0 0 49
OK, köszönöm, ezexerint lesz kettô is mostanában.
Ssszuper! :)
coney Creative Commons License 2002.03.14 0 0 48
Hello Jack! Most olvastam, hogy MKSZ CAC kiállítás lesz most szombaton azaz márc.16-án a Népligetben a Strázsa kutyaiskolában
Előzmény: jack (45)
szalapala Creative Commons License 2002.03.13 0 0 47
Májusba közepe körül, de pontos időpontot nem tudok. Benne van a márciusi kutyamagazinban, és is ott láttam.(A MEOE-lapban.)
Előzmény: jack (45)
jack Creative Commons License 2002.03.07 0 0 46
Ja, egyébként IMÁDOM mindkét fajtát! :))
jack Creative Commons License 2002.03.07 0 0 45
Sziasztok,
ugyan kissé OFF de nem tudja véletlenül vki, mikor lesz kutyakiállítás (CAC v. CACIB) Budapesten? HA lehet akkor mail-ben, mert nem mindig tudok ide benézni.
Nagyon köszönöm elôre is!
szalapala Creative Commons License 2002.03.02 0 0 44
Szia rottweileres!
Persze, hogy beleszólhatsz, ez sose volt kérdés, én örülök is.

1.Valószínű félreértetted, amit írtam. Eredetileg arról volt szó, hogy egy labrador, vagy golden jó-e házőrzőnek. Erre írtam, hogy nem jók, nem alkalmasak. Házőrzésre kell egy rottweiler vagy egyéb dúvad. Mert egy rottweilert vagy egyéb dúvadot - értek ezalatt egy német juhászt vagy egy dobermannt - alkatánál fogva be lehet tanítani őrző-védő feladatokra, de egy labradort, vagy egy goldent erre sose tudsz. Egy labrador/golden ugatni ugat ugyan, de ha belépsz, akkor kezet csókol, üdvözli a betörőt is, hogy most akkor játsszunk! , míg az alkatilag őrzésre fogható kutyák - dobermann, rotweiler, német juhász, snauzer stb. - akkor megmarnak rendesen.
Én csak erre utaltam.

Előzmény: panzer6 (39)
coney Creative Commons License 2002.03.01 0 0 43
Panzer6! Egyetértek veled abban, hogy megfelelő tartás mellett lehet lakásban tartani kutyát. Nem hiszem, hogy mivel a mienk is legalább naponta 4-szer van lent minden séta alkalmával legalább fél órát, az esti séta alkalmával ált. 1,5-2 órát. Hétvégenként pedig, ha jó idő van, akkor mindig megyünk valahova egy több órás kiruccanásra. Ált. kutyasuli, vagy park, vagy a Városliget. Mellesleg vannak olyan kertesházban tartott kutyák, akik kennelben vannak, vagy láncon, vagy van egy kb. 2*2 méteres területe, ahol futkározhat. És még sorolhatnám. Biztos, hogy élvezik kint a szabadságot, amikor nyaraltunk a kutyát kint hagytuk a kertben mikor bementünk, és nagyon élvezte, de csak feküdt kint nem futkározott, vagy ilyesmi. Egyébként az enyémnek izületi problémái vannak, így neki külön jó, hogy nincs kint a hidegben.
Előzmény: panzer6 (39)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 42
Az én kutyám egyszer élve apportírozta a szopós kisegeret. Miután a barátja (egy magyar vizsla) kiásta az egérfészket, ő eleget téve retrieveri mivoltjának hozta az egeret.
Fruzsi
Előzmény: KingFrank (40)
rokfort Creative Commons License 2002.02.25 0 0 41
"Minden élőlényt szeret"-képzelem a béka hogy egyetérthet ezzel.....
Előzmény: KingFrank (40)
KingFrank Creative Commons License 2002.02.25 0 0 40
Hi! Nekem is van egy Goldim 1,5 éves. Minden élőlényt szeret, senkinek és semminek nem tud ártani.
Aranyos történet: tavaly ősszel talált a kertben egy békát. Szerencsétlent addig nyalogatta, amig az meg nem döglött... Utána meg nem értette, hogy miért nem mozog, és egy álló napig mellette feküdt és nézte.... Alig tudtam Tőle elvenni a döglött békát...
panzer6 Creative Commons License 2002.02.23 0 0 39
Sziasztok!
Bar en Rottweileres vagyok, nem birtam ki hogy ne szoljak bele a forumotokba:

1:"feltéve ha nincs mellette egy rotweiler vagy egyéb dúvad" ezt mint rottis kikerem a fajta neveben...nekunk,nekik..ertitek?!
MINDEN KUTYA OLYAN AMILYENNE NEVELED!!!!!!!!!
Eleg gondunk van a hozzanemerto emberekkel, ne ma' a kutyasok kozott is tomboljon a dilettantizmus!Az en rottim (mit ad isten) kenyerre kenheto, es kizarolag a vasarnapi ebedmaradekra nezve vegzetes.Felenk,jatekos,imadja a kutyakat.(nem megenni!!)Erdekes, mi pont ilyet szerettunk volna.

2:Eggyutt lakik velunk a 4. emeleten, 50 m2-en.Szerintem a kutyaknak nem sok kifogasa van az ellen, hogy szinte allandoan egyutt lehet a "falkaval"Neha egyedul van-5-6 orat is, de olyankor alszik, ha megjovunk meg seta(min 1 h)reggel-delben-este-ha esik-ha fuj...es ez a lenyeg! Kapja meg azt ami jar neki,es jol erzi magat veled!

3:lassan 1 eve velunk van, es ragott meg ezt-azt:
1 cipofuzo es a telefonasztal sarka banta.MEGVERVE SOHASEM VOLT!Ha rosszat csinalt:
a,odahivom, ramutatok a muvere, es merges hangon lecseszem.(ez alltalaban eleg is, bar a kutya IQ litan "csak" a 9.)
b,nyakorvenel fogva kisse megemeled, csak annyira hogy a mellso laba alig erje a foldet, es johet a duhos ledorongolas.Ez a fajsulyossabb disznosagokert jar!
Szvsz ezeknek labradornal,es gr-nel is mukodnie kellene!

4:Gondolom a "nem lehet lepcsoztetni fel eves koraig" a csipoizuleti diszplazia miatt van?
Labradornal lattam mar ilyet, de a gr-nel nem hiszem hogy tul gyakori lenne...Fel eves koraig en is olben vittem a 4.-re, de a rottiknal ez nepbetegseg.Azota meglett a diszplaziarontgenje, es minden a legnagyobb rendben van!

5,Bar a topicos kutyusok imadjak a vizet, amig hideg a viz nehogy usztassatok oket!!!Az izuleteik fogjak karat latni!Senki sem akarja hogy 6-7 evesen mar szenvedjenek ha fel kell kelni!

Felre ne ertsetek, en minden kutyat imadok, fajtatol fuggetlenul, csak az 1. pont volt hoborges, a tobbi segitsegnek indult.Remelem muxik majd Nalatok is!

rokfort Creative Commons License 2002.02.23 0 0 38
És?? Hogy viselkedik? Könnyű volt megnevelni a lakásban való életre?(vagy nem is kellett??)Azt vettem észre, hogy nagyon melege van, ezért folyton a küszöbre fekszik...
Előzmény: bagifruzsi (37)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.02.22 0 0 37
Nekem lakásban van. Azaz kertes házban, de bent.
Fruzsi
Előzmény: rokfort (36)
rokfort Creative Commons License 2002.02.21 0 0 36
Tökéletesen egyetértek! Én a kutyám miatt költöztem családi házba.
De a kutya már ott él a barátaikkal a lakásban, és még jól megvannak, hiszen még csak 3 hónapos. Csak az érdekelne egyáltalán van-e valaki aki megpróbált lakásban tartani g.r.-t. Félek, mire rádöbbennek mire vállalkoztak, már késő lesz(de lehet hogy nagyon jól fogja bírni a kutya!)

Szerintem lesz 3-4 óra, mikor egyedül lesz a kutya. Akkor fogja szétkapni a lakást???

Előzmény: szalapala (35)
szalapala Creative Commons License 2002.02.21 0 0 35
A kutya egyedül van napközben, vagy állandóan van/lesz otthon valaki? (Nem mindegy.)
A goldent nem tudom, de a labrador retrievert pl. nem lehet lépcsőztetni legalább hat hónapos koráig, addig ölben kell hurcolászni a drágát.
Nem tartom egészségesnek a kutya szempontjából ezt a harmadik emeleti lakásmegoldást. Ahhoz egy westi, vagy yorkshire terrier inkább passzolna.
(Bár látok most is németjuhászt 40 nm-es lakásban lakni, hát nem irigylem szegényt.)
Nálunk pl. hiába szerették volna a gyerekek, addig nem volt kutya, amíg nem költöztünk családi házba. A "jó lenne egy kutya" meg a "tudunk-e kutyamódra tartani egy kutyát" között van némi különbség.
Előzmény: rokfort (34)
rokfort Creative Commons License 2002.02.20 0 0 34
Megnéztük a barátaink golden retrieverét. Tündéri! De lenne egy kérdésem: ők lakásban laknak a 3.emeleten! Tart valaki lakásban retrievert? Lehet egyáltalán egy ilyen mozgékony kutyát lakásban tartani? Nem fogja szétszedni a lakást ha megnő? Mennyire nevelhető ebből a szempontból? (most 3 hónapos,szuka) Már most hihetetlen energiája van, ketten nem tudtuk kifárasztani...
rokfort Creative Commons License 2002.02.06 0 0 33
Igen! És nagyon sajnáltam! Amúgy jobban is vigyázhatott volna rá!!!!
Előzmény: Lord Iffy (32)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.02.06 0 0 32
hallottátok hgoy elütötték kocsival bill big clinton labiját?
rokfort Creative Commons License 2002.02.05 0 0 31
Nagy örömömre az egyik barátunk vett a múlt héten egy 8 hetes goldent, és szombaton megyünk megnézni! Már alig várom!!!
Előzmény: szalapala (30)
szalapala Creative Commons License 2002.02.03 0 0 30
Jut eszembe, még én se nyúltam a fülébe, mert nem kellett, pedig már lassan három éves lesz.
Előzmény: bagifruzsi (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!