Keresés

Részletes keresés

LAVYKO Creative Commons License 2002.07.22 0 0 93
Szia Diesel Ördi+Fruzsi+Milord!
Nettől távol voltam (csapatépítés...) hiányoztatok! Diablo: VACKOR név kirali! Fruzsi jó tippet adott, ebben nem tudtam volna segíteni - az én labbancsom a lakásba tojt három hónapig, mert azt mondta az állatorvos, hogy ne vigyem le addig, míg az összes védőoltást meg nem kapja. És szőnyegpadló van szinte mindenütt! Látjátok feleim a lelki szemeitekkel, ahogy vonulok a kis drága után a flóraszeptes vödörrel:-D
Ördi, féregtelenítés fontos ebben a korban, ha kinn van a kutyi; patikában tudják, mit lehet és mennyit! "Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!" hihihi

Előzmény: diesel()diablo (90)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.17 0 0 92
szia fruzsi!

köszi a tanácsot, akkor kb. jól csináltam eddig. a kakilást könnyebb észrevenni, mert akkor elkezd egy pontot szagolgatni, meg körözni körülötte, na, akkor gyorsan megfogm, és viszem hátra, és akkor odakakil. utána meg elások egy-kettQt, hogy ott érezze a szagát, és ott jöjjön meg az ihlete :-)) csak az a gáz, hogy mér most jön ki a kaparó-ösztön, a homokos sóder pedig ideális a kis lábainak :-)))

diesel

Előzmény: bagifruzsi (91)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 91
Szia Diablo!

Úgy szoktatsd, hogy minden egyes pisi-kakinál (legjobb mindig evés, alvás és játszás után menni) kiviszed a bizonyos helyre és addig álltok ott, amíg nem csinál valamit. Olyankor nagyon nagyon megdícséred. Ezt kell játszani, és akkor elvileg megtanulja, ha elég kitartó vagy. Fontos, hogy ne csak kilökd az udvarra hogy na kocogj fel és sz*rjál, hanem mindig (amikor már döcög a kis lábán a nagy hasával) elkísérd!
üdv
Fruzsi

Előzmény: diesel()diablo (90)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.16 0 0 90
szia lavyko!

vackor lett a neve! oksi, ágyból kitúrjuk!
hogy szoktassuk rá, hogy hova pisiljen/kakiljon szerinted? mert van hátul a kert végében egy ideális salakrakás, oda gondoltam... :-))

puszi neked is!

Előzmény: LAVYKO (89)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.16 0 0 89
Szia Diablo!
Nagyon gratulálok, hogy sikerült, legyen sok örömöd benne! Mi a neve?
Nem hiszem, hogy hosszabb lesz a szőre, pláne vizsla-felmenővel, de nem is baj!
Ágyba ne engedd, mert nem tudod majd leszoktatni - azt mondják legalábbis.
Puszi nektek!
Előzmény: diesel()diablo (88)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.16 0 0 88
Szia Kedves Lavyko!

szeretném megköszönni, hogy segítettél tulajnak lennem egy gyönyörqséges labikeveréknek! :-))) egy 8hetes kisfiú, tiszta fekete, vizslamama, labi papa, de teljesen labinak néz ki. bár a szQre rövid, de nem tudom, hogy kölyök labiknak is az? és csak késQbb lesz hosszabb? mert a kis mellén, a nyaka alatt kicsiti hosszabb, ilyen panktaréj-szerqen. :-) tehát az elsQ kérdésem az, hogy lehet-e, hogy majd késQbb hosszabb lesz?

de nagyon kis aranyos, tiszta bátor, amikor elmentünk érte, három közül lehetett választani, de Q egybQl jött oda, harapta mindenünket, meg vékony kis hangján ugatgatott, szal love at first sight, ahogy kájli mondja :-)) igaz, kocsiban hazafelé sírt, de aztán a kertben egybQl felfedezQút, kis virágokra ráugarás, leharapás, körberohangászás.
éjszaka kint aludtam vele a teraszon napozóágyban, de nagyon nyugodt volt az álmunk, csak háromszor keltem fel, hogy nyüszög, akkor odajött, feltette a mancsait az ágyra, és harabdálta az orrom, meg próbált odamászni mellém :-)) de aztán visszatettem a kis helyére, és két kis nyüszi után már aludt is. egyszer tüsszentettem egyet, és három másordpercen belül már arcomon éreztem a kiskutyaszagú lehelletet :-)))
reggel le a kertbe, pisi, aztán mikor jöttem el, már fQtt a kaja neki
szal már alig várom, hogy lépjek melóhelyrQl

szal köszönöm a segítséget mégegyszer, nagyon nagy élményekkel gazdagodom, percrQl percre!

Előzmény: LAVYKO (86)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 87
:O))
jólvan, majd gondolkodom mit müködött még a dög.:O))

tegnapelött ismét áldozatul esett az utifuti kábelezése, immáron harmadszorra.:O) a párom már tiszta ideggörcs, mert lassan elfogy a garázsból a felhalmozott kábel.:O))
megpróbálom behozni neked azt a videót, amin rágózik a labbancs.:O)) komplett röhögőgörcs rulz.
az esemény igy történik: iffy hazamegy, kutya szájába rágót belead, iffy átöltözik, mosakszik, előkészit valami kajáznivalót stb. ezekután iffy kimegy a kutyákhoz és lám a labbancs még mindig rágózik.:O))
kérdezték már itt a melóban hogy mikor tanitom meg lufit fújni.:O)

Előzmény: LAVYKO (86)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.16 0 0 86
Szia Fruzsi, Lord Iffy,
esküszöm életet mentetek a labis-goldenes sztorikkal:O))) annyira tudom vizualizálni az ebeket, hogy liberóznom kell a sok vihogás miatt! gyertek MIND ilyenekkel, MÉÉÉÉG! így még a hőség is elviselhetőbb;-p
Előzmény: bagifruzsi (85)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.07.15 0 0 85
Szia LAVYKO!

A golden retriever a világ legjobb házörzője! És ez meg is történt! Lefexik a bejárati ajtó elé és egyszerűen nem kel fel. Be akartak jönni rokonaink, de hiába szólítgatták a kutyát, az nem állt fel, képtelenek voltak belökni az ajtót, nekünk kellett belülről elráncigálni a kutyát, hogy bejöhessenek. :-)
Fruzsi

Előzmény: LAVYKO (84)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.15 0 0 84
Szia Sloani!
Tiszta Kőmíves Kelemen a kutyád!
A betöréssel kapcsolatban van egy megtörtént eset: barátaink Bread (Bregyó) nevű ebe, Német Juhász létére! cselekedte meg szinte szó szerint, amit írtál: nemcsak be- és kiengedte a betörőket, de hálásan el is fogyasztotta a család vacsoráját, amelyet a hűtőből elétálaltak, míg a fijúk kipakolták az egész lakást :O)))
Előzmény: Sloani (81)
gtokaji Creative Commons License 2002.07.15 0 0 83
latott mar valaki agressziv goldent????
Előzmény: bagifruzsi (82)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.07.14 0 0 82
Ha valaki tud tavaszra jó golden kiskutyát, akkor szóljon, mert egy ismerősöm akkorra tervezte be. Ami fontos: Jó idegrendszer (kiegyensúlyozott, nyugodt, semmiképp sem agresszív…), egészség (HD, ED, PRA szűrés), minimum képességvizsgás és tenyészszemlés szülők. bagifruzsi@freemail.hu

Sloani Creative Commons License 2002.07.13 0 0 81
Elolvastam a topicot.
Teccik:)
Azt hittem csak a mi labradorunk ilyen hüjje.
Slagrágás, rendszám, autóelektronika, kerítés, béka, cserjék, pinceásás, minden nagyon teccik neki. Én is azokhoz csatlakozom, akik szerint nem "tipikus házőrző". Szeret kiugatni az utcára, de aki bejön, puszipajtás.
Ha betörők jönnének, meghívná őket egy kávéra, segítene kihordani nekik a cuccot, végül pedig adna nekik útravalóul egy kis elemózsiát, de előtte rávenné őket egy kis apportíroztatásra.
Legalább 4 különböző fajtájú kutyánk volt, de ez messze a legsúlyosabb.
A legdurvább: a szomszéd TÉGLÁBÓL ÉPÜLT GARÁZSÁT elkezdte a sarkon lebontani, egy négyzetméternyi téglát kiszedett. Így élünk együtt: ő lebontja, én visszarakom. Ő kiássa, én visszaásom. Ő megrágja, én kicserélem....
Sloani Creative Commons License 2002.07.12 0 0 80
Helló! Van két gyönyörű fekete 6 hetes lány kiskutyánk labrador anyától és bullmasztiff apától. Ingyen elvihetők. Győr környékén. Ha érdekel valakit, küldjön mailt.
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.12 0 0 79
szia lavyko!

már hétfQn megyek is megnézni a kutyikat!!!!! oltásárban tarja Qket, szal ez a szemét dolog is rendben :-))))) fú, lehet, hogy nesokára tudjuk vinni sétafikálni az ebeket! :-)))
van egy tiszta feka kiscsaj, szerintem rá fogok pályázni, kis édibédire!!!
jajj, hosszú lesz a hétvégém :-)))

Előzmény: LAVYKO (77)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.11 0 0 78
szia lavyko,
köszi!!! hívom is rögtön, elég arik lehetnek, nem? :-)))))
remélem, vannak még!
Előzmény: LAVYKO (77)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.11 0 0 77
Szia Diesel,
Ezt találtam a Startlap Apróban:

"Gazdit keresünk két ébenfekete, mahagóni árnyalatú magyar vizsla-labrador keverék kiskutyáknak. Különböző neműek, 8 hetesek, leginkább a fajtatiszta jegyeket viselik, kedves, formás, jó lelkű teremtések.

Feladó:: Teszenyi Attila
E-mail:: Üzenet küldése!
URL::
Ár:: Nincs megadva
Telefon:: 30/200-6488
Megye:: Pest
Helység:: Veresegyház, Anonymus u. 86."

Hívd fel, ha érdekel.

Előzmény: diesel()diablo (76)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.11 0 0 76
szia lavyko!

fú, nagyon thx a segítségért, meg támogatásért :-)))
szal abszolút nem fontos, hogy törzskönyv legyen, ez nem szempont! sajnos, egyetlen szempont az ár, az eléggé behatárolt. nemrég sikerült lekésni egy gazdájának váratlan alomról, ami tökéletes lett volna, kis fekete dögök, tk nélkül, és oltás árban... egy pénteken szóltak, hétfQn mentünk megnézni, és már mind az 5 elkelt :-(((
sikerült beszélnem tomi71-gyel is, sajna Q is 40-ért adja. nem mintha ár lenne érte, csak egyszerqen nincs keret.
szal mégegyszer elQre köszi a segítséget, remélem, egyszer elvihetjük együtt sétafikálni a kutyijainkat! :-)))
ezt az emilcímet rögtön csekkolom, ha lehet, akkor ide küldd, ha tudsz valamit, lécci:
zpalinka@hu.tesco-europe.com

köszi mindenkinek!!!

Előzmény: LAVYKO (71)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.11 0 0 75
jólvan, szervezzünk.:O)) de csak hüje labbancsok jöjjenek.:O))
emlékszem mikor elösször látott vizet.:o)) szinte ösztönösen tudta hogy bele kell mászni azonnyomban.
jómultkorában sétáltunk a horgásztó mellett, épp az állatdokihoz igyekeztünk. szegény ebeknek viz megtiltva, nehogymár megszóljon a doki hogy lucskos rendetlen dögök.:O))
tiltsdd meg egy labbancsnak a vizbemenést.:O)) hehe. jó móka.
kb a 200 m tóhosszúság alatt 461x kellett rászólni. ahogy hallotta hogy két-három mondatnál többet beszélünk, gondolta hogy belemerültünk a témába, usgyi lefele a töltésről. helló, mondom. figyelek ám! :O)) nyugtázta hogy a próbálkozás nem jött össze, és szinte látni lehetett rajta hogy próbál ugy csinálni mint akit nem érdekli a viz, közben hallgatózik hogy figyelünk e és mindezekmellett érdektelen fejet próbál vágni az egészhez.
természetesen a dokinál beégtünk, mert mikor látta hogy elfogy a tó, nem lehetett megfékezni és belerohant.:O))) a rendelőben meg takarithatták utánnunk a liter vizeket.:O))

Előzmény: LAVYKO (74)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.11 0 0 74
Mylord Iffy,
nem semmi az ebed! Majd eccer szervezzünk egy kutyás felvonulást, jó? Most úgyis divat!
Víz-téma: mekkora show volt, amikor először látott elmerülni a Dunában! Döbbenten leste, hogy egyre kisebbé válok! Ki akart menteni, terelgetett, körbeúszott, jól össze is karmolt, mert át akartam merülni alatta. Úszás után kedvence a pocokásás a réten (néha meg is fogja, sőt megzabálja a szerencsétlent), jó sok földet feldolgoz a hasi hosszabb szőrre, tiszta sár, mire felérünk. Akkor hopi be a kádba és jön a zuhannyal alvázmosás.
A vízben terelgetést kinőtte, de keményen terel, ha le akar menni. A telken szabályos házőrző, de ki kell vinni "sétálni", mert nem végzi a dolgát el, csak kinn!
Pedig kedvenc Bacher Ivánom írta, hogy milyen jó, ha városi kutyával vidéken lehet; nem kell levinni a kutyát, mert a kutya már lent van!
Hogyispersze :-(
Előzmény: Lord Iffy (73)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.11 0 0 73
nagyon hüje. amilyen egy labbancs lehet.:O))
ez az elbújás nállunk is jáccik.
tényleg közvetlen és barátságos, mindenki első látásra beleszeret. ellenben a megnyalja a vizóraleolvasót elméletedet cáfolnám...nállunk nem haverkodik idegenekkel. mondjuk jelentősen befojásolja hogy egy nj mellett él.
iszonyatosan tud ám örjöngeni csajszi létére, ha jön valaki a kapuhoz.:O)) az 160-as postaládáig felpattan, de nincs veszélyben a postás mert annyi ideje nincs hogy ki is dugja a fejét a keritésen.:O))
ha vizet lát megzakkan. mint minden labbancs.:O))
1-1,5 km-ről megérzi a vizet, én még a csobogását sem hallom.... képes otthon a vödörbe belemászni.:o))
a macskát imádja. a macska is őt. macska doromb, kutya nyali.:O))
Előzmény: LAVYKO (72)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.11 0 0 72
LORD IFFY

MILYEN HÜJE? RÉSZLETEZD LÉÉÉCCIIII!

Előzmény: Lord Iffy (70)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.11 0 0 71
DIABLO,

Az enyém fiú, és még konkrét felkérést nem kaptam, de nincs is törzskönyve (minek?). Neked szempont?
Egyre több labbancs van a környéken, majd körbeérdeklődök. Van pl. a szomszédban egy golden csaj, a Cindy, neki szerintem még nem volt babája ;-)
Él-e az emiled, ha megtudok valamit?

TÖBBIEK! TUDTOK-E SEGÍTENI? BIZTOSAN JÓ HELYRE KERÜLNE :-)))

Előzmény: diesel()diablo (69)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.07.11 0 0 70
Ha nem akar hazajönni, képes úgy elbújni a kocsik között
húúúú wazze, ezen jó tiz perce röhögök. azthittem csak az én labbancsom ilyen hüje.:O))

Előzmény: LAVYKO (68)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.10 0 0 69
szia lavyko!
köszi a jótanácsokat, csak sajna nem jön össze a dolog! bár gyakorolhatnám már, amit leírsz...
sajna nincs arra pénzem, hogy tenyésztQtQl vegyek blökit, de azért igyekszem valahogy találni.
nem tudsz esetleg egy kiskölyökrQl? :-))
Előzmény: LAVYKO (68)
LAVYKO Creative Commons License 2002.07.10 0 0 68
Diesel,
Ha sikerül meglabisodnod, próbáld meg, ami nálunk bevált (rágcsálás ügyben). Volt egy kartondoboz kiskorában, tele olyan ruha- és cipőneműkkel, leselejtezett labdákkal, amelyeket nyugodtan nyűhetett, ide-oda hurcolhatott; este "együtt" visszapakoltunk. Más holmit sosem bántott! Most van mindig ügyeletes saját játéka, természetesen labdája, a Duna-parton pedig ágat dobálunk (amelyet hogyispersze nem hoz vissza, de jóízűen megrágja; nem nyeli le). Próbáld ki ezt a játékdoboz-módszert, hátha nektek is bejön.

Dinónk panelkutya pici korától (sok dunai séta mellett jól bírja), de a lakásban sosem ugat (csak játékból), a besurranó szomszédra sem szólt rá, aki az ajtó elől, rács mögül kerékpárt s cipőt vitt el egyszerre. (Etnikumi kapcsolatai miatt mi sem mertük megugatni.) Bezzeg a "birtokon" ráüvölt minden szegény járókelőre, ahogy kell. Honnan tudja, hol lehet ugatni és hol nem?!

Számíts rá, hogy tényleg a végtelenségig barátságos, nyelvest ad a tök idegen vízóra-leolvasónak is. Viszont annyira rafinált csibész is tud lenni, hogy az néha lélegzet-elállító. Ha nem akar hazajönni, képes úgy elbújni a kocsik között, hogy akciója közben szvsz tudatában van a te látószögednek! Aztán ha mégis felfedezed, csak áll a kocsi mögött (már percek óta) ártatlan képpel, mint aki éppen akkor csak úgy véletlenül arra járt.

Fegyelmezéssel ugyanaz a helyzet, mint a gyerekeknél: tudni kell, hogy meddig mehetsz el, mennyi fáradságot érdemes egyáltalán a dologra fordítani. Fontos, alap dolgokat fiatalon könnyen felfog, de hát nem kutyaidomárok vagyunk, igaz?! Érdemes békén hagyni, tudja ő nagyon jól, mit lehet és mit nem.

A labik valóban macskabarátok! Különösen, ha együtt nőnek föl, de idegent is befogadnak. A cicák persze nem tudják, hogy ők csak játszani akarnak. A miénknek is van egy rosszposztó macskája, a Panni, folyton terrorizálja Dinót, ha játszhatnékja van. Ha meg nincs otthon, szétunatkozza magát, és boldog dörgölőzéssel fogadja "nagy barátját", amikor hazajön.

Sok szerencsét, a legjobb "típust" választottad!

bagifruzsi Creative Commons License 2002.07.10 0 0 67
Papa-mama paraméterei? nem a kiállítási eredményekre gondolok, hanem az egészségi szűrésekre (PRA,DP) és a képességvizsga, tenyészszemle meglétére. Remélem tudod, hogy ez a minimum a fair tenyésztéshez. Még ha nem vagy tenyésztő, akkor is!
Vannak látogatottabb kutyás oldalak is, ahol esetleg hirdetni tudod őket.
www.kutya.hu/forum.htm
www.labrador.hu
www.retrieversport.hu

E két utóbbinál nem tudom, hogy kell-e a webmaster engedélye, ha érdekel, akkor kérdezz utána.

Előzmény: tomi71 (65)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.08 0 0 66
fúfúf!!!! ha írsz ide egy számot, akkor felhívnálak! szívesen egyezkednék!!!! (lásd két beírással alább:-))
zpalinka@hu.tesco-europe.com
Előzmény: tomi71 (65)
tomi71 Creative Commons License 2002.07.08 0 0 65
Üdv mindenkinek!
7 db kis gondom van. Most három hetesek, a mamájuk az én sárga labradorom, a papa egy szép kiállású sárga kan.
Nem vagyok tenyésztő, úgy gondoltuk, Teonak ( a mama) jót tesz a család. Igazunk lett, de mivel nincs nagy gyakorlatunk az alom "menedzselésében" kissé gond jó gazdit találni a kicsiknek. Nepper már megtalált, el is vinné az egész almot. Nem szívesen adom őket Olaszorzságba (vagy ki tudja hova) ezért a fórum segítségét kérem. Jó gazdikat keresek, a pénz nem lehet nagy gond, meg tudunk egyezni. Nem tudom, hogy érdemes-e törzskönyvezni őket, én nem szeretném.

tomi71

ReRoncs Creative Commons License 2002.07.03 0 0 64

Lehet, hogy az én Marcim olvassa a topicot, de most, egy év után rájött, hogy a slag csatlakozó is, és a slag is ehető. A rendszámevés miatt már nem állok a kertben, a slagot viszont nem fogom az utcán tartani.

:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!