..az lenne a kérdés, milyen fajta gombfocik kaphatóak jelenleg a kereskedelemben..(beleértve az internetes kereskedelmet)
..én tudok a kardos féléről, a nagy fodorról, a váczi portéka x-esről, a molnár féle kétrészesről..
..milyen kapható még..mi annak a közkeletű neve..és kik gyártják, vagy merrefelé kapható..
..nem venni szeretnék, csak egy anyaghoz kellene, hogy ma mi kapható a gombfoci fronton..tehát azok a típusok, amiket már nem gyátanak, mint például a reinprecht féle, az nem érdekel..
..ismerkedésre, kipróbálásra az új gombokból szívesen adok, küldök 2-3 darabot..természetesen kép és fedő plexi nélkül..(a lapos plexi gyártása folyamatban..a domború plexi kb egy hónapon belül lesz próbálva)..
..köszönöm a nagyszámú érdeklődést a gombok iránt..egyben jelzem, hogy a bártfai, a nagy fodor és a reinprecht féle gombok elfogytak..akikkel megállapodtam, azoknak minden valószinűség szerint ma postára kerül a csomagjuk..
..mivel rövidesen (belátható időn belül) már csak a saját gyártású gombokkal szeretnék foglalkozni, ezért szívesen megszabadulnék tetemes mennyiségű új, üres gombjaimtól..
..árról még nagyon korai lenne beszélni..ez még csak az első próbagyártás volt..kicsit meg kell vastagítani még a gomb falát, aztán majd, egyszer..talán lesz ára is..
..arra gondoltam, hogy mondjuk, és maradjunk a Barcelonánál, ha kék gombba teszem, egy gránátvörösre színezett monochrom képpel is nagyon mutatós tud lenni..vagy éppen fordítva, egy bordó gombba kék árnyalatű kép..
Most akkor eladó vagy nem eladó!?"Feloldás meg foglalás"!Öt percen belül ott lennék és fizetném cash-ben amennyit kérsz!Inkább mondjad,hogy nekem nem adod és akkor a fasz vergődik veled!Most már ha hoznád se kéne,feldughatod a picsádba az összeset!
Segítséget szeretnék kérni.Kedves anyósom orvul kidobta férjem gyerekkori gombfocijait. :( Szinte minden nap előjön a sérelem itthon...Szeretném a férjemet meglepni és pótolni az elveszett gyermekkori emléket, hogy most a saját gyerkőccel újra át tudja élni az élményt... Keresem a Tatabánya és a Ferencváros 1998-as csapatot megvételre. Ha valakinél lapulna esetleg, nagyon szívesen megvenném.
újra pezseg a fórum!mert ez a mi személyes 'Cosa Nostra'-nk,az utánpótlásnevelés:-)
Ahogy Dopami mester,Bumbi mester,és Öcsi báá mondta:Tovább kell vinni a lángot!!!
Kérj bátran,tölts le!
A nagyfodor gombba való képeket CorellDraw-al nyomtasd ki 28,5 mm átmérőjűre!
Így bele fog férni a 'kutyatálba'.Stiftragasztó elég neki...
Aztán technika órán,vagy a napköziben csinálhattok neki tartópoharakat('Anyuka arckrémes dobozából'...'Toffifee dobozból,bármiből)mert az nem lesz hozzá:-(
Ma elmentem az említett úriemberhez, és beszereztem a gombfocikat,kaput, labdát.
Csodálatos ,nagyon kedves embereket ismertem ,meg bennük, komolyan mondom már ezért megérte elkezdenem ezt a feladatot.
már az iskolában vannak kiporciózva a csapatok, a tanári engedély is megvan, holnap lesz a nagy nap , amikor kiosztom a csapatokat ,és bejelentem a házikupát, ahol az első három csapat kapitány természetesen kupát vihet haza.
Ha tudtok, különböző matricákban segítsetek,amit ráragaszthatunk a gombokra.
Hol lehet letölteni ilyet, vagy kapni, vásárolni azt nem tudom.
..fekete, fehér, vajszínű, citrom, napsárga, okker, világos narancs, sötét narancs, világos lila, sötöt lila, piros, bordó, rózsaszín, világoskék, sötétkék, világos zöld, sötét zöld, barna, világos szürke, sötét szürke, ezüst, arany..és "cirmosak" kapusnak..
Csillaghegyi vagyok ,úgyhogy Pilisvörösvár csak egy ugrás csupán!
Megveszem a natúr gombokat, de a képekkel bevallom nem vagyok teljesen tisztában, hogy hogyan kell tennem.
Tudjátok ,mióta rossz idő van ,a gyerekek nem mehetnek ki sokszor az udvarra, és hát unatkoznak, és ennek mindig a kisebbek látják a kárát, mert ők gyengék, és védtelenek.
De az egész osztály szereti, imádja a focit, és ha már itt egy ilyen csodálatos ,Magyar találmány akkor használjuk ki gondoltam magamban, és így jutottam ide hozzátok.
Február 20-án vagy 27-én megismételjük, újabb versenyünk lesz, hátha akkor megjelennek a brazil játék iránt érdeklődők is. Esetleg még kedvet is kapnak, hogy kipróbálják vagy beálljanak. :)
A szokásos bajnoki mérkőzések mellett kipróbáltuk a kétfős csapatversenyt, amely izgalmasabbá tette a játéknapot. Ezúttal is Csibor László kapta a legkevesebb gólt, míg a legtöbbet Baross Gábor szerezte.
[...] Bővebben!Tovább »
..ezt a következő képpen képzeld el..a granulátum több mint kilencven százaléka színtelen műanyag..ez adja a műanyag tulajdonságait..és ehhez tesznek úgynevezett színező granulátumot..annak megfelelő arányban, hogy milyen szinű végterméket szeretnél..
..a szint kiválasztod egy panton skálán..e és a szakemberek belekeverik a szükséges mennyiségű szinezőket..mondjuk a lila eléréséhez pirosat és kéket..
..amikor ezt a kevert granulátumot beöntöd a gépbe..ott olvasztásik melegítik és belepréselik a formába..
..amikor eleget gyártották..utána öntik a következő granulátum keveréket..és amig az előzőt kiszorítja az új..addig jönnek a cirmosak..
..ezek a "cirmosak" akkor keletkeznek, amikor egyik színről átállsz a másik szín gyártására és van egy átmenet, amíg a bekevert granulátum (alap és színező) kifogy, illetve amíg a két szín keveredik..
..sajnos, egy fészkes szerszám esetében (ez azt jelenti, hogy egy szerszám összezárásakor egy gombra való műanyag préselődik a szerszám fazonjába) ez az átmenet több cirmost eredményez majd..
..a cirmosak hibája, hogy nincs közöttük két egyforma sem, mind másmilyen egy kicsit..de elképzelhető, hogy kihozható egy csapatra való, ami eléggé egymásra hajaz..
..kapusoknak viszon igen kíváló, hiszen minőségre ugyanolyan mint egy normális színű gomb, és nem lesz két egyforma kapus..
Szép és nagyon jónak látszanak . Én is várom az elkészültét . A plexi kivehető lenne vagy fix? A színek amiket feltettél nagyon jók . Pontosan milyenek lennének?
..próbáltam megőrizni a gombfoci múltját, hagyományait..ugyanakkor a 30 mm átmérőjű kép sok minden megoldásra lehetőséget biztosít..lesz domború plexis és lapos plexis változat..és 16-18 színben lesz gyártva..
Akit érdekel a brazil gombfoci (12 érintéses, versenyszerű változat), szeretné közelebbről megnézni, kipróbálni, kérdéseket feltenni, az január 9-én jöjjön Debrecenbe az Ifiházba (Simonffy u. 21., bejárat a Kápolnási utca felől). Lesz egy kisebb verseny, amelyre egyébként nevezni is lehet, 14 éves kor alatt ingyenes a versenyen való szereplés.
További kérdésekért keressetek bátran: info [kukac] sectorball [pont] hu
Régi gombfocis képeket keresek, olyanokat, amelyeken gombfocizók, gombok és egyéb felszerelések látszanak.
Aki tud nekem ebben segíteni, kérem az alábbi címre küldje el a képe(ke)t leírással (kik láthatóak a képen és mikor), dátummal, elérhetőséggel, esetleg készítővel és kis történettel együtt.
Egyelőre magán célra kellenek, egy esetleges későbbi felhasználás végett kérem a küldő elérhetőségét.
Ide kérném a képeket:
zombiexxx@citromail.hu
Ha valaki küld képeket, itt is jelezze már valamilyen formában, legyen szíves, mert nem minden levél jön meg citromail-re.
Cserébe tudok segíteni brazil gombfoci ügyben, ha vannak konkrét kérdések.
Nem tudom, hogy ismeri-e valaki a colnect.com-ot. Kezdeményeztem egy új kategória, a gombfoci indítását. Az oldal szerkesztői úgy gondolják, hogy "csak" a magyar gombfoci nem biztos, hogy elég egy új kategória nyitására, de a brazil típussal egybevonva biztosan elég lesz.
Ehhez kérném a segítségeteket. Szeretném valamilyen úton módon összegyűjteni valaha elkészült magyar gyári gombfocikat gyártóként/típusonként.
Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de ha segítetek, akkor egy gyűjtői katalógus tud majd létrejönni.
Szükség lenne gyártónként és gyártási évenként lebontva az összes valaha legyártott csapatra és a benne lévő játékosokra, plusz természetesen a fényképre a csapatról.
Nyilván nekem is megvan jópár, ami másnak is, a kis (250 csapat) gyűjteményemben, de ezt nem fogom ide lerészletezni, várom mindenkitől, - aki szeretne segíteni - fényképeket, listákat, stb. a gyári csapatokról, az alábbi e-mail címre: gombfocigyujtok@gmail.com
Nagyon fontos, hogy ha tudtok küldjetek képet is. Emellett legyetek kedvesek az e-mailbe beleírni a csapat gyártóját/típusát, a gyártás évét (vagy ha sorozatban jelent meg, akkor az adott szezont, stb.), illetve a csapat és a játékosok nevét.
Ha eredeti tartódobozotok van mellé, akkor az sem baj, ha az is rajta van a képen!
Együttműködéseteket és segítő munkátokat előre is köszönöm!
Ha hozzáér a labdához és úgy megy ki a játékos az oldalvonalon akkor oda kell rakni ahol kiment,ha nem ér a labdához akkor az ellentétes oldalvonalra szemben kell lerakni a játékost.
Sziasztok, kezdő játékosok vagyunk, s nem találtam korrekt leírást arra, hogy mi a teendő, ha a játékos a vonalat elhagyja, visszatehetem-e a pálya szélére egy nekem tetsző pontra?
Reméltem, hogy itt a fórumon van olyan, aki ezt a típust gyűjtötte és ismeri minden csínját-bínját. Köszönöm egyébként a javaslatot, van egy oldal http://gombfoci.109.hu/, ami "Fodor Művek" név alatt fut, azt gondolom, ő lehet, aki az általam említett típust is gyártotta. Írtam ott a kapcsolat menüpontnál, de egyelőre sajnos nem kaptam választ.
Tud nekem egy nálamnál tapasztaltabb gyűjtő arról írni egy listát, mely magyar klubok csapatait adták ki gyárilag sárga dobozos típusban? Köszönöm a segítségeteket!
Jééé, akkor meg kell lennie a címednek a levelezésünkben....
Most indulok Ukrajnába, így útba ejtem a garázst is és ránézek, hogy tuti legyen a dolog, de most biztos az, mert 3-at adtam el a napokban a feltettek közül, amit még nem volt időm törölni. Ez nincs köztük...
A címem vito1899@citromail.hu kérlek dobj egy levelet ha megvan még ez a csapat (de csak ha tényleg megvan nem úgy mint múltkor a Borussia Dortmund) előre is köszönöm.
Átlátszó , műanyag labdabura, amiben cukorkák voltak. Egy üzletből kértem, lestem, hogy mikor üresedik meg. Kinder tojás ,,kapszula",és soroló cédula .
...egyszerûen csak húzunk és kész.nincs uefa együttható,sem semmi más hasonló.
elsô négy csapat A csoport,és így tovább...
aztán mindenki választ csoportonként két-két csapatot.egyedül arra kell ügyelni,hogy különbözô színûek legyenek.de ez nem szokott gond lenni,mert eleve így készítjük el a gombokba a kivágókat.
A jövő évi Európa Bajnokság jegyében az NSO közzétett egy sorsolásgenerátort, ami egy excel fájl. Ezzel pillanatok alatt szimulálni lehet a csoportok beosztását.
Ti hogyan "sorsoljátok" a gombfoci tornákat, amiket lejátszotok? Üveg urnából húzott cetlikkel, vagy a régebbi EB-k/VB-k eredeti csoportbeosztásával?
A modern technika most ebben is segítségre lehet ezzel a szoftverrel. Természetesen Franciaországot mindíg az A1-es helyre osztja a program, illetve az UEFA által besorolt erősorrend szerinti "kalapokból" sorsolja a helyére az országokat.
Arra gondoltam tovább lehetne fejleszteni klub kupákhoz is (Bajnokok Ligája, Európa Liga). Talán, aki kicsit jobban konyít hozzá, létrehozhatna ilyet. Minimálisan tudom én is kezelni, de nem próbáltam még hasonlót. Meg kellene adni a kritériumokat (pl. hogy BL-ben ne kerüljön egy csoportba azonos országból származó csapat), de nem vagyok olyan nagy táblázatkezelő-mágus.
Gondolom már készülnek a tervek egyik-másik kollégánál, hogyan is fog majd kinézni az EB-sorozat gombfoci változata.
..a méreteken nem vitatkozom..te ilyen nagyot szeretnél, én ezt nagynak találom, de nem ez a lényeg..
..illesztés nélkül a dolog nem fog menni..a két részt egy felületen illeszteni kell egymáshoz, mert ha ilyen része nincsen a gombnak, akkor a pontos ragasztás nem lesz kellemes..egyébként a kétrészes gomboknál mindenhol van megvezetés, ennek ellenére a ragasztás praktikus..
..a felső szögletes részt nem helyeslem..itt valami kerek részt képzenék el..
..a 2 mm-es mélységet soknak tartom, praktikusan csak 1 mm-es plexit kellene használni, plusz magának a képnek a vastagsága..
..a játékos "fejnehéz" lesz,,véleményem szerint jobb, ha a súlypont a lehető legalacsonyabb szintre kerül..
..a plexi kinyomásnak nem sok jelentőseége lenne, ha maga a gomb ragasztott, bár ki tudja..
Teljes átmérő 50mm . Anyag vastagság 2mm. Felsö ármérő 38mm. Kép átmérő 30mm.Plexi átmérő ugyanakkora mint a kép. 2 részből állna a gomb. Alsó világoskék rész a felsö fehér ( jelen pillanatban ). Ragasztva a két darab . Vagy ha megoldható mint a "Kardos " féle gomb összepattintható lenne.Középen egy 4mm furat ahol ki lehet nyomni a plexit ami takarja a képet.Felsö rész 5mm magas , alsó rész 6 mm vastag .
Talán ennyi de mindenben lehet változtatni mivel nem kipróbált gombról van szó és csak egy vázlat az egész.Véleményeket szívesen veszem még ha kritizáló is.
Jó, minőségi gombokat csak esztergálással lehet készíteni. Sajna, ezek jóval drágábbak lesznek mint a fröccsöntöttek, mivelhogy külön minden gombot le kell gyártani.Lehetetlen megoldani, hogy olcsó is legyen, és szuper is egyben.
A Tipster házigazdái imádják kísérteni a sorsot. Forró Bence és Sebők Vili, ha tehetik, fogadnak, ám ez alkalommal a csapatösszetartás jegyében egy gombfoci múzeumba látogattak el, ahol a híres Bozsik-asztalon mérték össze erejüket. Rendhagyó városi derbi következik, kommentár nélkül...
Nem tudom mennyire aktuális még de az uj fajta gomb kérdéséhez volna egy képem.
A közepe kicsit besüllyesztve oda kerülne a kép és rá a plexi. A kicsi kör a közepén egy furat lenne ahol ki lehetne nyomni a plexi lapot.Igaz sérülne a kép és ez így nem tudom mennyire volna jó.
..megmondom neked előre..sehogy..ugyanis az a gomb nem arra készült, hogy alul legyen a kép, és így felül maradna egy 2-2,5 mm mély üreg..másrészről a fröccszerszám műanyag beömlője is pont ennek közepén van, ami azt jelenti ott nem igazán víztiszta a gomb..kár belepróbálni..
..ezzel lemondanánk még arról az egyetlen színről is, amit maga a gomb képvisel..hiszen minden csapat ugyanolyan gombba kerülne, és csak a kép különböztetné meg..igaz az viszont alaposan..bár nem tudom, hogy két-három egyébként kékben szereplő klubot miként lehetne jól megkülönböztetni pusztán a kép alapján..ki kéne próbálni..van néhány áttetsző gombom Bártfai tipusból..
..továbbra is nagy buzaglommam keresek fehér és kék színű, úgynevezett "bártfai" gombokat..ha valaki tudna segíteni, keressen meg itt, vagy e-mailban..
X-es csapatokat keresnék gyűjteményembe,leginkább a kezdeti(1970-1976)és késői időszakból(1986-1990)Valamint 80-as évekbeli plexis garnitúrákat is keresnék.Kimondottan csak szép állapotú és ritkább csapatokra gondolok.
Cserébe a képen látható hárompontos csapatokat ajánlom,hangsúlyozom csak kimondottan csere jöhet szóba.Eladásra ott a vatera.
Az esetleges ajánlatokat az e-mail címemre várom amely publikus.Csak azokkal az ajánlatokkal foglalkozom melyhez képet is kapok.
A képen látható csapatok balról jobbra az alábbiak:
Meg lehetne lovagolni az elkövetkező fél évben a válogatott sikerét, de összességében nem hiszek abban, hogy a gombok minőségének javításával és egyéb fejlesztésekkel a gombfocit újra növekedési pályára lehetne állítani. Sajnálatos, de a világ elment mellette.
..kicsit keverednek a dolgok..talán ezért lett volna jobb, ha minden gombfocis téma egy topikban szerepel..de ez történelmileg már így alakult..
..tudja-e valaki, hány gombfoci csapatot adnak el egy évben hazánkban..?
..hiszen vannak gyártók, a mai napig gyártják a gombokat, vagyis bizonyára valamennyire még üzlet gombfocit gyártani..
..én a gombfoci jövőjét - feltételezve, hogy van jövője - úgy látom, hogy a boltokban lehessen kapni gombokat, jó minőségben, szép színekben, esetleg variálható megoldásokban, elfogadható, tömegek számára is elérhető áron..és lehetnének ezekben akár képek is..de még praktikusabb lenne, ha a vásárló lehetőséget kapna a megvásárolt gombjaihoz letölteni a maga kedvenc csapatát, a maga választotta összeállításban..és fajtában..ez ma már minden gond nélkül megoldható lenne..a képeket maga nyomtathatná, ha erre van eszköze, de lehetősége lenne arra is, hogy maga állítsa össze a kívánt csapatot, és azt kinyomtatva, kivágva postán kapná meg egy-két napon belül..
..azok a srácok, akik ma szívesen játszank a magyar válogatottal a gombfoci asztalukon, gondolom betennék a tagnapi nap után a válogatottba Kleinheislert is..de erre várhatnak egy darabig a mai rendszerben,,és marad a bütykölés..
Úgy gondolom,hogy nálunk az úgynevezett grund gombfocisták körében három féle gombbal lehet minőségi játékot nyújtani és ezekkel a legkönnyebb tanulni is.Ez a három a plexis,az X-es és a nagy fodor.Említettétek a váci x-eseket amivel csupán annyi probléma van,hogy a nemzetközi versenyasztalon behintőporozva is meg-meg akad ellenben a régi eredeti x-esekkel.Szerintem a Bumbi féle lekerekített nagy fodorból kellene kiindulni és lehetne ötvözni a szektorjátékosokkal.Van pár szektorcsapatom és hihetetlenül egybe vannak teljesen más az aerodinamikája is és tökéletesen csúszik miközben prímán fekszik a pályán.Tehát aki ezeket gyártja azokkal egyeztetve vmi féle fodoros-szektoros ötvözetet kitalálni amelyen a szép nagy kivágóitok pózolhatnának.
..sokszor egy irányba gondolkodunk, ez a verzió nekem is eszembe jutott, csak nincsen itthon új x-esem, igaz Vác nincsen messze.. :-))
..persze a kép akkor sem lesz 20 mm-nél nagyobb átmérőjű..
..ha beleszorítjuk a plexit, akkor az rombolás nélül nehezen bontható..az x-esek nagy előnye a könnyen cserélhető kép és a könnyen cserélhető gyűrű..ebből a tekintetből egy remek gomb, bár nekem könnyű, de gyerekeknek tökéletes..
..lehetséges, hogy kicsit kemény volt az a megfogalmazásom, hogy ma nem készül szép és jó gomb, mert Vácon bizony készül az x-es mai változata, mely csereszabatos a régivel, és szép színekben nyomják, viszonylag nagy színválasztékkal..de ez a típus semmiképpen nem jelenti számomra a gomb megújulását..
..említetted a méreteket is..én nagyon nagynak tartom az 50 mm körüli gombokat, igaz, ezekbe lehetne igazán szép grafikus képeket tenni, de ha arra gondolok, hogy akik ezt a játékot játsszák, kevesen rendelkeznek pályával..akkor mindenképpen nagy..
..a Bártfay gomb, az alján kb 42 mm..ebbe 27 mm átmérőjű képet lehet tenni, de ez ilyen paraméterek mellett is megnövelhető 1,5-2 mm-el..
..előre bocsájtom, egyáltalán nem gondolkodom brazil tipusú gombokban..az egy másik játék, lehet jó, lehet szép, de nem a miénk.. :-))
..amiben én gondolkodom, az egy olyan gomb, mely mutatós, megfelel a kor minőségi követelményeinek, erős, és jól lehet vele játszani..
..az kevésbé érdekel, hogy a képek variálhatók-e benne, azokat lehete-e csereberélni..persze, ez csak egy vélemény..legyen a gombnak olyan ára, melyért nem érdemes azt bontogatni, képet csereberélni..végül is, egy mai csapat holnap már tegnapi..és akkor olyan gombokban kellene gondolkodni, melyek jól és sokszor bonthatóak, és ennek ellenére minőségromlás nélkül kibírná a mondjuk 10-15 képcserét..
..a másik elv ami engem vezérelne, hogy folytassa a hagyományokat, ne lógjon ki a történelmi sorból..ugyanakkor jól visszadja az adott csapat jellemzőit, mint csapatszínek, aktuális mez tekintetében..
Tisztázni kellene elöször is,hogy milyen szabályok szerint játszanánk velük?Ha ugyanis hasonló mint a brazil gombfoci akkor valami laposabb gombban gondolkodnék el viszont nagyobb kép átmérövel.Ha a felváltva lövésekkel akkor inkább valami hasonló gombokkal mint amiben a Fradit raktad fel.Ugyanis ha nincs sok lehetőség a játék közben egymás mozgásába "beleszólni " lövéssel akkor inkább a kapust nagyobbítanám a játékos maradna laposabb , ha viszont a jól bevált magyar gombfoci szabályaira készítenénk gombokat ( inkább erre felé képzelem el az uj gombot ) akkor valami olyasmi kellene mint a "Bártfai " vagy volt az aminek a hátulja 3 ponton kapcsolodik a képet tartó karikához- tehát ami magas de jól kezelhető.
A méretek amiben én eltudnám képzelni az uj gombokat az a következök lennének:
1. variáció : alsó átmérő kb. 50-55mm - ehhez kép méret 35mm-től felfelé , magasság 5mm-től.
2. variáció : alsó átmérő kb. 40-45mm - ehhez kép méret 20mm-től felfelé , magasság 10mm-től.
És egy konkrétum a végére. Van 2 csapatom a fenntebb említett 3 pontos gombfociból , ha esetleg azt meglehetne kicsit nagyobbítani na az számomra megfelelne.
Köszönöm a türelmet amivel végig olvastátok és én is várom mások véleményét nagy kíváncsisággal.
..joggal gondolom úgy, hogy a gombfocikba kerülő képek készítése fergeteges ütemben fejlődött, ma már bármilyen képet meg tud kis csapatunk csinálni, legyen szó az eredetihez megszólalásig hasonlító retró képekről, vagy az inkább brazil gombfocira hajazó komoly grafikai megoldásokkal operáló modern változatról..
..csakhogy, a képeket bele is kell rakni a gombokba, hiszen csak így van értelme..és meglátásom szerint a gombok egyáltalán nem újultak meg..a régen gyártott, csapnivaló minőségű műanyagokból készülő vackokba pakoljuk nagy gonddal ekészített képeinket, és ezekkel a gombokkal játszunk továbbra is..pedig azt gondolom, a gombok területén is meg kellene újulni..
..erre hívom fel most az idelátogató kis csapat figyelmét..egyrészt kiváncsi lennék a véleményekre, másrészt tarthatnánk egy úgynevezett brain-stormingot, ötlet börzét, hátha kisül belőle valami..
Azt hiszem írtam, hogy kartondobozban volt nekem is, és kartoncsíkokból csináltam elválasztót (a pezsgősdobozokéhoz hasonlóan bevagdalva és összecsúsztatva). Ha igen, akkor bocs az ismétlésért.
Ebből volt két naaaaaagy, a többi csapat szedett-vedett mindenféle dobozokban összevissza (fajtánként legalább), ezt untam meg.
Azok egyrészt kicsit voltak (és kevés is), másrészt ez szebb, tartósabb és több hely van bennük...
Vágattam oldalfalat fenyőből a sógorommal (1 cm vastag), bútor-szekrény hátlapjából (nem tudom a nevét) van minden egyéb. A dobozok alja és az elválasztók is. Ezeket lapszabászatból rendeltem. Itthon az elválasztókon megcsináltam dekopír fűrésszel a bevágásokat (60 % van még kész). Másik sógortól hoztam 1,6 m salgólábat tegnap, azt vágom majd 4 felé, és megy a 4 sarokra úgy, hogy csak az alsó doboz falához lesz rögzítve, így a másik 3-at rá és bele tudom csúsztatgatni, kiemelgetni, azok tartják majd össze...
A teteje nyitható kicsi csaluval, meg egy kis bizbasz fogja, (mint a szúnyoghálós ajtót a rendes ajtókerethez pl.
A 4 dobozra most lettem kész az oldalsó fülek felfúrásával-csavarozásával, hogy könnyebb legyen emelgetni, pakolni.
2. Olvastam az e-maildedet is ezzel kapcsolatban, és válaszoltam... Várok képeket, árakat, és továbbítom olyan ismerősnek, akit érdekelhet.
(Igen, a "főtevékenységem" a modellügy, épp tegnap voltam Pesten a szokásos "havi" modellbörzén, de mint már egy ideje azt is felhasználom arra, hogy gombfocis "kollégákkal találkozzam, mint ahogy tegnap is jöttek páran csereberére év a megvásárolt csapatokért.)
Az van neki :-( Bár részenként (rekeszenként) nem vészes. Üresen pillekönnyűek (voltak). Ma tettem fel a füleket rá a könnyebb emelés végett. Még kell a sarkokra sín az összetartás miatt, és mehet a helyére.
Eddig egyébként hasonlóan kialakított papírdobozokban voltak (szanaszét vagy 3-4 8x9-esben és még pár kisebben), így nekem is jobban tetszik és tényleg praktikus... A modelljeimhez már rengeteg gigavitrint csináltam világítással, üvegpolcokkal, plexi "ajtókkal", azohoz képest ez újjgyakorlat, de szeretek barkácsolni is...
Könnyen átlátható, mivel 10x10-es gyorsan meg lehet számolni a gyűjteményt is. Az elválasztók miatt nem dőlnek össze a csapatok akkor sem, ha nincsen telepakolva.
Nincs mit! A Fradi-képek közül szerintem lesz néhány, csak még ki kell kotorásznom és szkennelnem. De az nem ma lesz, mert épp egy mai 150 csapatos beszerzés szortírozását végzem (pár napig) :-))
..nálunk rövidesen hét csapat részvételével bajnokság indul..melyen a hatvanas évek közepi, végi csapatok szerepelnek, felplexizett, kerekre csiszolt bártfay gombokkal..az 1965-ös Santos, az 1968-as Real Madrid, az 1967-es Celtic, az 1965-ös Benfica, az 1966-os Dortmund, az 1967-es Újpest és az 1966-os Inter részvételével..körmérkőzés, oda-visszavágókkal..
nagyon jó lehetett a börze. úgy volt, hogy én is megyek, de majd a legközelebbire, sajnos több ok is közbeszólt, mellyel inkább nem terhellek Titeket! gratulálok a szervezéshez, mert már a képek alapján is jól sikerülhetett!!! :)
..kértem be ajánlatot, mondjuk plexire, 2 mm vastag, x mm átmérűjű...0,2 mm-es tűréssel 2.000 darabot kell rendeljek ahhoz, hogy darabonként 45 forintért adják..ha csak 500 darabot rendelek, akkor a darabonkénti ár már vagy 60 forint lesz.. :-(((((((((((
Szó volt itt többször is arról, hogy a gomboknak minél élethűebben kéne modellezniük az eredeti mezeket. Hogyan lehetne csíkos gombokat legyártani stb.
Erdélyben ezt kb. 20 éve tökéletesen megoldották.
Valószínűleg az lehetett az eljárás, hogy hosszú műanyaglapokat szorosan egymáshoz ragasztottak, majd leesztergálták a kívánt formára.
Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek a börzére. Bár egy-két régi gyűjtőtársunkat hiányoltuk, örömmel fedeztünk fel eddig ismeretlen arcokat, olyanokat, akik most először börzéztek velünk. Reméljük, minden résztvevő elégedetten, frissen szerzett élményekkel és gombokkal tért haza.
Folyt. köv. tavasszal, addig is eredményes gyűjtést és jó játékot kívánunk!
Szombaton 15 órától szeretettel várunk benneteket egy jó kis börzézéssel egybekötött múzeumlátogatásra a Gombfoci Múzeumban. Címünk: Szigetszentmiklós, Bajcsy-Zsilinszky út 53. A múzeum a Mundiál Pizzéria alagsorában található, a pizzéria nem a Bajcsy-Zsilinszky útról nyílik, hanem az üzletsor hátsó oldaláról. Egy kis térképes segítség:
Így a börze előtt gondoltam megpróbálok egy kis segítséget kérni a résztvevőktől.
Aránylag ritkán hozunk régebbi már - már antiknak számító gombokat, de úgy gondoltam, próbálkozom, hátha bejön egy - két darab, már az is előrelépés. A felső képen levő típusokból és színekből szeretnék begyűjteni és amit fel tudok ajánlani csereanyagként az alsó képen látható. Előre is köszönöm ha valaki hoz ilyen cuccot. A test a lényeg, a plexi másodlagos.
Én is olvastam és tök igaza van, ami a fantáziát illeti!
(Mondjuk, azzal nem mondott túl nagyot, hogy "Vitray Tamást megszégyenítő lelkesedéssel..." ismerve Vitray "érzelmekkel túlfűtött" közvetítési stílusát! :-))
Varró Dániel írása a Metropol szeptember 30-i számából, ha valaki nem olvasta volna:
Gyerekkorom meghatározó élménye volt a gombfocizás: kedvenc olvasmányom Tandori Dezső Nagy gombfocikönyve volt, minden zsebpénzemet csapatokra költöttem, édesapámmal és később barátaimmal is több hónapig tartó gombfocibajnokságokat játszottunk, és családtagjaim nem egyszer ébredtek arra reggel, hogy én meccset kommentálva, Vitray Tamást és Knézy Jenőt megszégyenítő lelkesedéssel kiabáltam: "Pusztai lő, gól!" Apukaként szomorúan figyelem, mennyi nem okos, gagyi játék adódik a gyerekek kezébe, és bár nem vagyok például a videojátékok megszállott ellensége, meggyőződésem, hogy a gombfoci úgy viszonyul a videojátékhoz, mint az olvasás a tévézéshez, míg utóbbi zsugorítja, előbbi hizlalja a fantáziát.
A lényeg. Ami csapatokat csinálok azt gombba is szeretném rakni,meg van jó pár sorozat kollégától amiknek gombban a helyük , és aztán a pályán.
Egyszer már beszéltem a a Nagy Fodor gomb gyártójával hogy gyártana e valamenyit a leállított kispoharas gombokból.Nyitott volt a kérésre ,csak időt kért ,meg a mennyiséget pontosan.
Sajnos ketten lettünk volna akik érdeklődtek ,így nem lett belőlle semmi.
Nem a legjobb gomb, de jobb a semminél.Gondolkozzatok el rajta ,hogy felvegyük e a Gyártóval a kapcsolatot , kinek mennyi ,milyen színű gombok gyűrűk kellenének...és ha van már látható mennyiség akkor beszélhetünk a gyártóval ,hogy gyárt e újra nekünk egy limitált szériát,és
Ezúttal szeretnénk tájékoztatni Benneteket múzeumunk eddigi tevékenységéről, eredményeiről. Az idén látogatóink száma meghaladta az 1000 főt, három új vitrinnel és közel 50 új csapattal bővült a gyűjtemény. Bekerültünk a Hungarikum Értéktárba és Potsdamban részt vehettünk a nemzetközi játékfesztiválon. Ez utóbbi olyan jól sikerült, hogy vendéglátóink jövőre is visszavárnak minket. Sikeresen szerepeltünk különféle pályázatokon, amelynek köszönhetően kaptunk pénzt a múzeum további fejlesztésére (csapatvásárlás, dokumentumgyűjtés, stb.). Pályázatot írtunk ki a szigetszentmiklósi iskoláknak, hogy vegyenek részt a településünkön kallódó régi gombfocicsapatok felkutatásában és megmentésében.
Új hír, hogy mostantól múzeumunk kezeli a tragikusan elhunyt válogatott labdarúgó, Fehér Miklós hagyatékát.
A múzeum körüli teendőket eddig hárman láttuk el: Becz András igazgató, Veress Gábor menedzser és Metzger Tibor tárlatvezető. Megszaporodott tennivalóink miatt felkértük Benedek Zsolt gyűjtőtársunkat, hogy a múzeum vezetésében vegyen részt.
Kérjük, amennyiben bármilyen módon tudjátok segíteni a munkánkat, vegyétek fel velünk a kapcsolatot akár itt a fórumon, akár a következő elérhetőségeink valamelyikén:
A legutolsó generáció már elég összecsapott volt ennek a Vácnak az esetében is pöttöm és kivehetetlen képek vannak sötétek ráadásul nem minden név passzol az arcokhoz.
A kézírás sem az mint eleinte hanem mondhatni gusztustalan. De azért kell és kész.
Keresem a 80-as évek végén megjelent Váci Izzót Molnár féle kispoharas sztori. Valamint az akkoriban megjelent "csúnya fajta" ikszes Váci Izzót úgyszintén.
Mindkettőből van pár képem így ha nincs más akár jó felbontású szkennelést is megköszönnék.
Azt hiszem itt is volt téma korábban, hogy a Török-féle osztrák csapatok között van egy rejtélyes nem létező is, az AC Schöps. Játékosnevek alapján ki lehetett deríteni, hogy ez valójában a Favoritner AC.
Aztán most megtaláltam a névadás okát is. A mezreklámjuk...
Szia Lajos!Ha megkaptad a csomagot és kiválogattad rakj már fel pár képet róluk.Ha már ekkora felhajtás volt körülötte akkor szerintem mindenki kíváncsi egy kicsit milyen kincsekre tettél szert! :) :)
..egyáltalán nem vettem részt a licitben..köszi az infót..pusztán azért érdekelt, mert nagy és heves vita volt a fórumon erről a licitről, és utoljára 10 órával a lejárta előtt néztem rá..
Október 17-én lesz két éve, hogy a Hungarikum Gombfoci Háza Múzeum megnyitotta kapuit. Ez alkalomból szeretettel várunk benneteket egy múzeumlátogatással egybekötött börzére. Természetesen azokat is szívesen látjuk, akik nem gyűjtők, de szívesen megtekintenék a múzeumot.
Nem kötelező az aukciós oldalakon vásárolni.Számtalan módja van annak,hogy gombfocit vásároljon az ember.
A szóban forgó tételben sem látok semmi kivetnivalót azon kívül,hogy igencsak zsivány módon van lefényképezve.Gyakorlatilag csak sejteti,hogy ez egy nagy mennyiségű cucc.Látszik egy csomó tartóhenger,de hogy mi van bennük az rejtély.Eredeti kép lehet alig van testekben.
Szóval nem kellene elbaszni ilyen partizánakciókkal mások szórakozását.Számtalanszor elhangzott már minden annyit ér amennyit adnak érte.
Ha elad az ember akkor,de jó,hogy magas az ár.Ha vesz akkor meg szívja a fogát....
Kicsit elterelődött megint a téma a fórum szerintem valódi témájáról és ezért reagálok a saját hozzászólásomra.
Annyival egészíteném ki, hogy Török-féle gyűrűket is keresek az említettek mellett, illetve, hogy közben sikerült képeket csinálnom mindenről, így akit érdekel a cserelehetőség az keressen e-mailben!
Kicsit elterelődve a veszekedésről, a segítségeteket kérném!
Ma vettem ezt a Fradit (nem a vaterán, és szemtelenül olcsón).
De sajnos egy "buborék", plexi hiányzik. Ilyet keresnék...
Kaptam hozzá pluszban 3 Honvéd játékost, de azokon sem volt, így még mindig hiányzik, de pl így az egyik méregzöld "aljat" közülük fel tudom ajánlani cserébe.
(A valódi színe a vakus és a "vakutlan" kép között van valahol, inkább a sötétebb irányában.)
Ha veszed magadnak a fáradtságot és végigolvasol néhány hozzám intézett hozzá szólást,abban megfigyelheted,hogy többen a keresztnevemen szólítanak benne:GÁBOR...s 37 évvel ezelôtt kaptam:-)
Ezenfelül a vezetéknevemet is tudják sokan:ASZTALOS...
...ergo én végig vállaltam a nevem,amíg TE 'felszólításom' után sértôdötten még mindig leplezel valamit ami közted és az eladó között lebeg?
De ôrízgesd nyugodtan ezt a 'nagy titkot',ha ettôl mondjuk:jobban megy az üzlet:-)
Abban igazad van,hogy ennél a licitnél sajnos tényleg nem lehet megmondani mit és mennyit vásárolsz.Itt az eladónak ki kellett volna válogatni és tételesen felrakni a vaterára.Én ezért nem licitálok rá.Az eladók ezt kihasználják mert sok gombfocigyűjtőnek nem is a gomb maga hanem a szétválogatás élménye izgatja inkább.
Jó haverok vagyunk Gábor de akkor sem csinálhatsz ilyet,hogy licitálsz és nem fizetsz.
Ez egy fórum, melynek vannak szabályai. Csakúgy, mint a Vaterának.
Felfedem magam, ha akarom. A te szép szavad ehhez kevés. Mondjuk, ha én lennék az eladó, miért is kellene neked megmondanom, hogy mennyi komplett csapat van? Látod, így is remekül kúszik fel az ár. Miért lennél te boldogabb, okosabb, ha én felfedném a nevem? Nem titok egyébként, Szőcs Józsefnek hívnak, erre a névre kereszteltek több mint hatvan évvel ezelőtt. Még egy titkot elárulok neked, sajnos nem én vagyok az eladó. Akkor nem bánnék veled ilyen kesztyűs kézzel.
Megértettelek, és igazat is adok sokmindenben, csak ahogy írtam is, nem vagyok biztos benne, hogy ez a megoldás.
Az meg pl nekem nem gond, ha valaki egy nagyobb licittel kizár másokat, mert épp az a cél, hogy ő, vagyis a legnagyobb licit vigye. Ha csak 1 forinttal ad többet, mint a második, vagy 20.000-rel, a végeredmény akkor is ugyanaz, vagyis nyer. És a vaterának (meg az árveréseknek) ez a lényege.
Talán HA senki nem licitálna egy irreálisan magas áron hirdetett termékre, akkor lejjebb vinné az árat az eladó. De amíg egy licit is van az ilyenekre, addig nem lehet irreálisnak mondani, csak a te vagy az én szempontomból pl, mert annak a szempontjából biztos nem az, aki ráteszi azt a licitet...
Szóval tényleg vannak SZÁMOMRA is furcsa számok, összegek, ahogy ezek szerint számodra is, de azt én meghagynám mindenkinek saját belátására, hogy miért mennyit ad.
Viszont Bobble szándékosan csal. Teljesen mindegy, hogy gombokról, szar műanyag darabokról, vagy igazi értékekről van szó. Régi motoros vagyok, mind a Vaterán, mind itt (ha csak olvasási szinten is), tudom, sok vita folyt már erről, próbáltak a menők egyezségekkel, háttéralkukkal operálni, de mindig győzött a gyűjtőszenvedély a józan ész felett. Megszámlálhatatlan vitát, ellenségességet szült ez, régi vélt, vagy valós barátságok borultak fel. Egyet kell megérteni, nem csalunk, és mások vásárlási szokásaihoz semmi közünk. Lehet, igazságtalannak érezzük, hogy másnak több pénze van a gyűjtőszenvedély kielégítésére, de az élet nem csak a Vaterán igazságtalan. Bobble küzdhetsz az igazadért, bizonyára találsz majd olyanokat, akik egyet is értenek veled. Nincsen jogod mások szórakozását, szenvedélyét elrontani, belepiszkítani a szabályokba szándékos csalással. Nekem ezzel van bajom.
CSAK BIZTOSRA AKART MENNI,DE ÍGY MÁR AZ ELEJÉN KIZÁRT A LICITBÔL SOKMINDENKIT.
MÁS:ÉN NEM LÁTOM EBBEN A CSOMAGBAN AZT A 79-90 X -ES CSAPATOT.A NAGY CSOMAG MEGTÉVESZTÔ LEHET A LICITKOR ...
AMI AZ X-ES GOMBOK VALÓDI ÉRTÉKÉT ILLETI...
TE NEM HALLOTTÁL ARRÓL VÉLETLENÜL,HOGY VALAKI 18 MAKULÁTLAN CSAPATOT VETT 8000 FORINTÉRT ?SZEGÉNY ELADÓ,VAGY MEG VOLT SZORULVA,VAGY NEM VOLT TISZTÁBAN AZ ÁRAKKAL:-(
TE ELMONDTAD VOLNA MÁSOKNAK,HOGY MILYEN JÓ ÜZLETET CSINÁLTAM???
Nekem tulajdonképpen tökmidegy, de mindig a fekete leves jut :-( Szépen felverik-felveritek az árat a csillagokba, de úgyis én veszem meg, amit akarok. Aztán verem a fejem a falba, hogy kellett ez nekem ?!?! :-))))))))
Persze hogy kellett, különben nem, venném. Emiatt egyetértek az ellened szólókkal.
Az akciódban a motivációddal tudok azonosulni, viszont a megoldás nem biztos, hogy helyes.
Gabikám senki fejéhez nem tartanak pisztolyt.Van aki bélyeget gyűjt,van aki festményt,van aki gombfocit és van aki pedig elissza a kocsmába.Mindenki maga dönti el mit vásárol és mennyit ér neki a termék.
Viszont a vaterával nekem is volt gondom az elmúlt hetekben,ugyanis az eladónak/mexikó 25,hogy rohadna el/ a számára kedvezőtlen összegért kelt el a gombfocicsomagja ezért többszöri telefonbeszélgetés után sem volt hajlandó nemhogy csomagot még számlaszámot sem kűldeni.Ezt a jellemtelen férget leszarom/mexikó 25/ inkább az zavar,hogy a többszöri vaterával való egyeztetésem során sem volt semmilyen következménye/esetleg kizárás/és nem büntették meg ezt a cigányt/mexikó 25/.
Most őszintén, mi közöd neked ahhoz, hogy ki mennyit akar adni egy pár ócska holmiért? Ha valaki beállított 45000 forintot, akkor bizonyára úgy gondolta, neki maximum ennyit ér meg. Megkért talán, hogy licitálj rá? Csak azért, hogy ő kiszállhasson? Gondolta volna meg előbb! Ha a Vatera rendszere neked nem tetszik, csinálj egy másik aukciós oldalt, és ott olyan szabályokat alkotsz, amilyeneket csak akarsz.
Persze, nem tudom, miként akarod kezelni azt a helyzetet, ha többen is megadnák a holmiért mondjuk a 15000 pénzt. Szétosztod, szétdarabolod? A gyűjtés, a licitálás magánügy. Neked eshet ugyan rosszul, ha megvesznek valamit többért, mint amennyit te tudnál adni érte, de ez a gyűjtés maga. Ritkaságokat megszerezni és azokat birtokolni. Fogalmam sincsen mi az igazi szándékod, de az eladóval is beszéltél? Őt elütöd egy üzlettől, egy jó üzlettől. Milyen jogon teszed ezt? Kárpótolni fogod valamivel? Fizesd ki a licitedet, aztán add el a feléért, mert önérzetes vagy, és te úgy gondolod, pár darab szar műanyag kevesebbet ér.
Szükségem lenne több csapatnyi Fodor-alapméretbe és Molnár-alapméretbe való gyűrűre, illetve az eddig is írt képekre (akár szkennelve is, de természetesen az eredetinek jobban örülök)
Cserébe Fodor, Molnár, Török-féle gombokat (gyűrűk nélkül), illetve rengeteg képet tudok felajánlani. Van több régi fajta gomb is (vágottszélű, plusz néhány számomra ismeretlen típus is, ezek viszont nem adnak ki teljes csapatokat). Ezektől is megválnék csere útján, mert én soha nem fogom tudni kiegészíteni őket, talán másnak nagyobb szüksége lehet rá. Most képeket nem tudok feltölteni, de akit érdekel, vagy tud segíteni, az keressen e-mailben (publikus az e-mailem) és fogok képeket küldeni, illetve listát a cserére szánt gombokról/színekről illetve képekről. A képek között leginkább Molnár és Török-féle csapatok képei vannak (jellemzően 90-es évek mind), de ezek között is vannak régebbi képek pl. 80-as évek (általában nem teljes csapatok).
Nem tök mindegy neked, ki mennyiért ad, vesz a Vaterán? Ha nem akarsz vásárolni, mit keresel ott? Ki vagy te, hogy ennyire vigyázod más pénztárcáját? Ahogy átnéztem a liciteket, te nem csak ilyen eszement összeggel licitáltál, hanem 15000 forinttól te vered fel az árat. A gyűjtó az gyűjtő. Meg akar szerezni, és birtokolni akar. Teljesen mindegy mit, amire éppen rá van kattanva. A gombfoci gyűjtők a gombfocira. Legyen az ő bajuk, ha ennyit adnak pár darab "műanyagért". Persze, ha neked is kellene az a pár darab műanyag, akkor érthető, hogy bekattansz, mert az ajánlataid nem érnek célba, hanem más rádlicitál. Ezzel a módszerrel nem érsz célt, hidd el, még akkor sem, ha őszinte az akciód, amit egyébként nem hiszek.
A Vaterán és itt is irreális áron kínálnak egyesek eladásra gombokat.Illetve értelmetlen licitháborúk alakulnak ki!
Azért tettem ekkora ajánlatot az X-es gombokra,hogy erre felhívjam a figyelmet!
A gombokat NEM fogom megvenni:-(
Gondoljatok amit akartok,de ez így nem mehet tovább,hogy több ezer forintok árán lehet csak hozzájutni pár fröccsöntött mûanyagdarabhoz,ami még ráadásul még tucatáru is!
Ebben az esetben még a gyûjtôk sem tudnak meggyôzni,hogy ez - és ez 'eredeti'...
Eredetinek inkább egy Picassot neveznék,vagy egy Arany János kéziratot:-(
Szóval nyugodtan rúgjanak ki a Vateráról,vagy akár innen is !!!
És induljon el egy új reális áron befejezett licit... S innentôl kezdve csak ilyenek legyenek!!!
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de annyi tájékozott ember írja-olvassa ezt a fórumot, így megpróbálok feltenni egy kérdést, amit régóta nem értek.
Tudtommal 1978 és 1991 között az volt a szabály (UEFA rendezésű klubtornákon mindenképpen), hogy 2 idegenlégiós játszhat. És kiegészítésként, hogy az az EU-államból származó futballista, aki 5 évet eltöltött annak az országnak a bajnokságába, ahol a klubja elindult, nem számít légiósnak.
Amit nem értek, az az, hogy pl. 1983-ban az UEFA Kupa döntőjében az első meccsen az Anderlecht színeiben pályán volt (egy időben): Hofkesn (holland), Morten Olsen (dán), Peruzovic (jugoszláv), Friman (dán) és Brylle (dán) (Lozano spanyol-belga kettős állampolgár, ő nem számít).
Közülük Hofkens és Olsen már játszott 5 évet a belga bajnokságban, ez rendben. De a másik 3 nem! Hogy léphettek mégis pályára?
És a visszavágón is játszott kezdőként Olsen, peruzovic és Friman, majd bejött a belga Vandernbergh helyett Brylle csereként, tehát nem egyszeri alkalomról volt szó, ami - teszem fel - elkerülte az UEFA figyelmét.
Hálás vagyok, nagyon köszönöm mindkettőtöknek. Felveszem velük a kapcsolatot. Én nem értek hozzá, csak a gyerek szeretne gombfocizni, nekem pedig - gyerekkoromból - ez "a" gombfoci. Valószínűleg teljesen tévesen, de ha lehet ilyet kapni, nosztalgiából ilyet fogok. Amatőr játékra, gondolom, elég.
most neztem meg vonalzoval es ugyan a felkorod egy picit beljebb van a hatos vonalanal de en azert meg egy kicsit kissebre vennem mar csak az aranyok miatt is . nezz ra egy igazi pajara es latod hogy mennyivel esik beljebre a felkor a hatos vonalanal en is csinaltam egyszer igy egy pajat es a felkor merete annyira zavart egy ido utan hogy atfestettem ami eleg nehez volt miutan mar lelakkoztam az egesz pajat
szia a felkorod tul nagynak tunik . szerintem vedd kissebre meg akkor is ha a tizeneggyes ponttol szamitod es a center kornek a felet probalod fel festeni . aranyaiban nem rossz de a felkor nagysaga tonkre tudja tenni a paja egyensujat ezert celszerubb egy kicsit csalni a meretekkel
...az első pályám 80 x 120 - szélétől 4 cm re volt az alapvonal,72 x 112 - mint egy MÁV os raklap felülete...gyerekkel jó játszani rajta,de felnőtteknek jobb anagyobb méret...
..a másik 82x140, szintén 4 cm re van az alapvonal,74x132..
...ezen már jobb játszani....
....holnap lemérem mekkora pályán játrszunk a garázsban........ha nem felejtem el....
igen, ebben igazad lehet, de ezeken az oldalakon is lehet a regisztrált tagoknak adminisztrációs jogot adni? sajnos nem ismerem ezeket az oldalkészítő oldalakat :D
még nagyon fejlesztés alatt van, mostanában még nem volt időm vele foglalkozni.
A másik oldalra is feltettem egy felhívást, ennek az oka, hogy szeretném ha azok a képek amiket az évek alatt gyűjtögettem egy rendezett formában is megjelennének.
Mostanság sem ezen sem a másik csatornán nem sokszor jelentkeztem. Ennek az oka az volt, hogy el vagyok foglalva egy saját honlap készítésével. (elérhetősége: http://www.foto-football.com )
A tervem, hogy egy nagy almanach jöjjön létre, melyben mindenki megtalálja a keresett csapatát a kívánt évjáratban.
A főlapon országok szerinti felbontásban vannak a klubok, elől a nemzeti csapat áll. Ha rálépünk a kívánt klub nevére, akkor évenkénti választási lehetőség adódik majd. Színessel jelölve azon éveket, ahová már lett feltöltve kép.
A feltöltési munka nagyon sziszifuszi. Csak igen lassan haladok vele (jelenleg már jó pár országhoz lehet feltölteni, ha olyan csapathoz szeretnétek feltölteni, ami még nincs felrakva, jelezzétek nekem és én pótolom azt), ezért is kérem a segítségeteket. Aki ráér vagy kedvet érez hozzá, kérem segítse munkámat. Egy egyszerű regisztráció után magatok is tudtok feltölteni képeket az adott csapat kiválasztott évjáratához. A regisztráció során megadhattok egy kedvenc csapatot is, és ha ennek a csapatnak az oldalára valaki feltölt, a rendszer automatikusan értesítést küld az általatok megadott e-mail címre. A képek nagysága max. 300 kb. és JPG. Sajnos csak ennyit sikerült az üzemeltetőnél kiharcolnom. Most azon dolgozom, hogy minden országhoz minél több csapat fel legyen véve, hogy lehessen feltölteni a képeket. Magyarországra lépve nagyon sok csapatot láthattok már, ahová szívesen fogadjuk a feltöltéseket. Annak örülnék a legjobban, ha tablóképek vagy focis kártyás képek kerülnének fel főleg, mert a célom az lett volna, hogy egy olyan nagy adatbázist hozzak létre, ahol tematikusan megtalálhatóak az adott csapatok adott évjáratokban, ami egy kitűnő kép bázis lehetne a későbbi gombfoci csapatok elkészítéséhez.
Nem szeretnék konkurenciát jelenteni a már meglévő két fórumnak, inkább csak kiegészíteni, támogatni képanyagokkal azokat.
Azért, hogy a feltöltési kedvet növeljem, az első három helyezetnek, akik szeptember 1.-ig a legtöbb képet feltöltik, felajánlok 25-25-25 db Reiprecht féle gombfoci csapatot.
Ha valaki nem rendelkezik kép anyagokkal de szeretné ezt a munkát segíteni, nem gond szívesen rendelkezésre bocsájtok képanyagbázisokat.
dícséretes próbálkozás, de számtalan modernebb, jobb, nagyobb tárhelyet biztosító hely van a gportálnál..amik szintén ingyenesek..(worldpress.com, vix.com)
igen én is gondoltam egy hasonló dologra. meg is csináltam hozzá a weboldalt, nem tudom mekkora sikere lesz. túl sokat nem akarok írni róla, mert még nincs kész, se logo, se semmi, de a menüpontokba leírtam miket képzeltem el, majd várom a véleményeket. arra gondoltam, hogy az olyan tartalmak, mint pl. a gyári képek regisztrációhoz lennének kötve, melyet csak adminisztrátori jóváhagyással lehet véglegesíteni. így elkerülhető lenne, hogy a vaterán, stb. megjelennének fénymásolt képekkel gombok eladásra. emellett itt a fórumozó társak természetesen kapnának admin jogot. ez azért lenne jó, mert egymástól függetlenül tudnánk folyamatosan frissíteni az oldalt (talán gondok nélkül). a másik fórumon is közzé fogom tenni, mert az oldalt kétfelé osztottam, mert én abban is érdekelt vagyok. úgy gondolom, hogy nekik is egy összefoglaló hely lehetne, illetve ők is admin joggal könnyedén feltölthetnék képeiket, melyeket még osztályozni is lehetne. várom a véleményeket és regisztrációkat, stb. emellett még kérlek Titeket, hogy erre az oldalra még csak prototípusként tekintsetek bár vélemény szerint működő dolog lehetne. jelenleg 300 mb tárhely van, ami nem túl sok, de egy kb. 200 ft-os sms-el, aki hozzájárul az máris növelni tudja a tárhelyet, de erről majd később!
Egy ilyen zöld Győr garnitúrához keresnék Keglovich és Kiss képeket, ill. ugyanilyen zöld Fradihoz Varga és Fenyvesi képeket. Csere vagy vétel is érdekel. Előre is nagyon köszönöm.
Ehhez az újpesthez keresnék két darab mezőnyjátékost. Akár üresen, akár képpel, akár csak a képet. Az egyik Zámbó, a másik NEMJUTESZEMBE (nemrég eladtam, csak más típusú gombban :-(( )
Még mindig élénken élnek bennem a nyarak, amelyeket nagymamámnál töltöttem öcsémmel. Nagyon sok gyerekkori emlék még mindig eszembe jut. Nagyon sokat játszottunk kint, de amikor rossz idő volt előfordult, hogy a szobába kényszerültünk. Ilyenkor jutottunk néha oda, hogy[...] Bővebben!Tovább »
A gombfoci a gyerekkorom egyik meghatározó játékának számított. Szívesen lökdöstük a Tatabánya, a Ferencváros vagy az Újpesti Dózsa játékosait az asztalon vagy az erre kialakított focipályán. Természetesen a népszerűségnek köszönhetően a kisiparosoktól kezdve, a[...] Bővebben!Tovább »
....mindenkinek van gyengéje........van aki speckós gombokat gyűjt,te a régi csapataidat szedeted össze , - én már nem is emlékszem milyen csapataim voltak igazán -
....a GáborTörök gombjaival lenyomtunk egy EB t - és az én csapatom lett az Európa Bajnok -
meg is csináltam maganak ( szintén ) Török gombokkal ezt az EB t..........
Éjen a szakma. A sok oldalági kitérő után végre színtiszta gombfoci.
Mikor anno kényszerű azaz financiális okokból megváltam kollekciómtól, hamar rádöbbentem, ez nekem fáj. Eldöntöttem, hogy pótolnom kell az egykori gombsereget. Főleg a gyerekkori slágert azaz a Török féle kispoharas vonalat. Nem is gondoltam volna mekkora meló lesz, de hát 20 év az 20 év, elszaladt azóta. Amitől anno roskadozott a trafikban a polc, azt most már hónapok alatt lehet megvenni és nem is annyiért.
A lényeg a happy end, mindenki a fedélzeten. Olyan csapatok is, amikkel anno nem is találkoztam ebben a sorozatban: angol válogatott, MU, Parmalat. Kib*szott boldog vagyok na.
Nem tudom mennyit vagy itthon, úgy veszem észre keveset, valamint még kevesebbet magyar stadionokban. A média mint olyan rettenetes iránytű, hidd el nekem, azt hitetnek el az emberrel amit akarnak. Már akivel. Úgy fest sajnos, hogy veled is elbántak rendesen.
Mindenféle olyan rigmus, amit te említettél az alábbiakban, az ellenfelek zrikálására, piszkálására, cikizésére irányul. Az esetek zömében igen kevés mögöttük a valódi politikai szándék és tartalom. Ilyen is van, elismerem, de nem ez a jellemző.
A zsidó csapatot zsidózzák, a borsodit cigányozzák, sőt mindenki mindenkit, megy a kommunistázás. Oszt? Rengeteg szurkolói dal született hazánkban, szebbnél szebbek, angol és olasz átiratok, meg saját termés is van dögivel. Nem egészséges ez a sarkítás, miszerint ráhúzzuk mindenkire a vizes lepedőt. A sztereotípiáktól amúgy is rosszul vagyok.
A magyar futball át van szőve politikával, így volt ez az átkosban is, így van ez napjainkban is. És? Azt hiszed ez jelent valamit? A baj nem itt kezdődik úgy vélem. szakmailag a béka segge alatt van a sportág, ez a borzasztó.
Hozzáteszem 1990 előtt meg aztán főleg a politika égisze alá tartozott minden így a sport is.
Én szeretem és tisztelem a magyar ultrákat, főleg hogy magam is az vagyok. Le a kalappal mindannyiunk előtt. Sokkal lelkesebben és profibban tesszük a dolgunkat mint bármely más szereplője a honi labdarúgó életnek.
Amúgy az olasz bajnokikon, vagy Spanyolországban lényegesebben gyakoribbak a vörös csillagok és a horogkeresztek mint eme 93.000 négyzetkilométeren. Gondoltad volna?
VISZONT a stadionnak nem politikai hadszinternek kene lennie kikell talalni masfele skandalasokat ami nem a ciganyokrol a zsidokrol es a politikarol szol mert ezeknek semmi kozuk a football pajakhoz mint peldaul a stadion avaton kifutyulik a megnyito beszedet mindennek megvan a maga heje de magyarorszagon ez a fajta velemeny nyilvanitas minden normalis es inteligens keretet atlepett
Van amiben egyet is értek veled. De nem mindenben.
A derbi teltházas volt, ez dicséretes. De így is ez volt minden idők leghangulattalanabb FTC-UTE meccseinek egyike. Fixen azt vallom, többet ér 2.000 szurkoló mint 20.000 néző. Ez nálam evidencia.
Nem akarok politizálni, de a hangulatteremtő rétegnek, főként az ultráknak azért nincs hely napjaink magyar stadionjaiban, mert egy szókimondó markáns rétegről beszélünk, a kormány viszont nem igényli a kritikát, főleg az ilyen hangosat nem... Így viszont átlag 1.500-2.000 ember előtt, néma csöndben zajlanak a meccsek, ez minősíthetetlen.
Az új stadionok jó dolgok, főleg annak a klientúrának aki építi és így állami pénzből megszedi magát. De futballt így nem lehet építeni, csak úgy, ha a szakmát hozom ide nyugatról és egészen a pici gyerekektől indítom a képzést.
Azt adom, hogy a honi labdarúgás igazi fokmérője amikor nemzetközi megmérettetésre kerül sor. Tudjuk jól, klubcsapataink az augusztust-szeptembert sem szokták megélni. Itt nincs futball, csak focika van jelenleg. Imádom, szeretem, sajátom, féltem, őrzöm, aggódok érte, de hogy egy kalap szar az biztos. A válogatott is időt húz itthon a görögök ellen, akiket Athénban megvertek a feröeri bálnavadászok... Kurva gyenge.
Mindegy, egyelőre ez van, hinni kell a jobb és szebb jövőben, addig meg őrizni kell a hazai futball emlékét. Például a gombfocival. bizony.
...apám játékvezető volt,68 éves,minden Fradi meccsre,felmegy hazai pályán - bérlete van -
Mindszentről,Csongrád megye...
....a mostani Fradi - Új Pest 2-0 meccsen is fent volt,de megnézte felvételről -letölthető-
végig néztem vele én is,egész jó volt,sok helyzet , 21000 néző, hangulat, meg egy normális stadion ,ahol jó lehet közvetíteni sok kamerával.....nem úgy ,hogy ha nagyobbat rugnak a labdába ,vagy az utcáról kell vissza hozni,vagy a disznó trágyából kell vasvillával kiszedni....
..és nem a kacsa hápogást hallod háttér zajként az 500 néző mögött...
..nem akarok bele menni ,hogy most stadionokat építsünk,korházakat ,vagy iskolákat...
de teljesen más nézni így egy meccset , és pályára lépni is iyen körülmények között...........
..sokkal látványosabb nekünk .....szerintem....
...persze ha nincs jó játék,ez sem segít....de ez egy jó meccs volt,és jó volt nézni....
.....de sajnos mindent elmond a nemzetközi színtérre való kijutáson való részvétel ,hol áll külföldhöz a magyar foci....
.....pedig milyen lenne egy Fradi vagy mindegy melyik -mert klubb szimpátiától függetlenül szurkolna neki a foci világ magyarországon- a BL negyed döntőben...
Nagyon komoly és tiszteletre méltó. Bár nekem nagyobb flash spontán rábukkanni a bolhapiacon egy régi kincsre. De ettől függetlenül itt azaz hazánkban is lehetnének ilyen boltok.
Először is viszont a futballt kellene újraéleszteni.
Miszter. Innentől amíg le nem kottáztuk a mostani boltot, ígérem figyelni fogom a postafiókomat. (Amúgy nem, valóban nem szoktam.) Szóval itt inkább ne jelezz innentől. Hellasz.
Tök jó hogy összetartotok meg szeretitek egymást. Már aki és már amikor... Na de.
Ez egy nyilvános fórum, én nem anyázok, nem csapkodok. Meg a "másik delikvens" sem. Ha közlendője van, ugyan legyen már meg a joga hozzá hogy itt, ezen a fórumon juttatja el hozzám.
Ha zavar, nyugodtan pörgess tovább. Ennyire egyszerű az egész.
Ha sekélyes a fórum, töltsétek meg tartalommal. Az helyett, hogy a globális nagy unatkozás helyett feleslegesen lovagoltok szóra sem érdemes dolgokon.
Tudod, az ember nem attól lesz komoly, hogy veszettül hivatalosan megtestesíti a pannon gombfocigyűjtők ideálját. Hanem például attól, hogy tudja mivel érdemes foglalkozni és mivel nem.
Eddig csak Portoocsi barátunk észrevételezte - és egyből meg is találtátok, de az utóbbi időszak "rendkívül sokatmondó és nagy ívű" hozzászólásai alapján, gondoltam én is megemlítem, hogy a fórum szinvonala meredeken süllyed lefelé.
Talán így a XXI században egyéb lehetőség is van arra, hogy a másik tudomására hozzuk: küldtünk e-mailt.
Nem volt ez amúgy egy szerencsés konstrukció, tekintve hogy mindenkinek vannak vagy voltak variálós korszakai. Újságból kivágós, firkálgatós, képcserélős.
Az úriember szereti ha tudok róla hogy írt. És ha itt jelzi, azzal hamarabb szembesülök. Talán elbír ennyi felesleges terhelést a fórum, nincs itt olyan észveszejtő forgalom. Amúgy sem fordul elő túlontúl gyakran.
A helyzet nagyjából annyi, hogy a mai világban az én esetemben a mail már egy avittos formula.
Telefonon meg közösségi portálokon kommunikálok. Így ha valaki nem jelzi itt hogy levelet küldött, meglehet csak egy hét múlva bukkanok rá, mert nem kifejezetten látogatom a postafiókomat. Nincs rá igényem.
Jelenleg nincs s.o.s. üzletem, így nekem az sem fáj ha valaki nem ír. Elviselem a magányt. :-D :-D :-D Ezt is csak azért írtam le, mert úgy látom megesik hogy szikrázik itt a levegő. Legalább ebből ne legyen feszültség.
A vaterán az általad árult x-esekből 5 csapat érdekelne engem. Ha esetleg véletlen nem kelne el és neked is jó lenne 1500 ft/db szívesen megvásárolnám!Előre is köszi,üdv.
Ezt nem értem én sem. Miért nem meri felvállalni bárki is ,hogy kicsoda? Úgy sem tehet senki semmit ,hogy megakadályozza a licitálásban. Legalább megelőzne minden ilyen és hasonló találgatást.Azért az érdekes ,hogy mindig ilyen nagyobb értékű gombok eladásakor bukkan fel egy "ismeretlen" . Jól látom? Nem gyüjtöm a régi gombokat ár és egyéb okokból de ezt figyelemmel kisértem.
Rám mérgeskedsz, miközben az én utolsó ajánlatom 17.000 forint volt. Ennek majdnem a kétszereséért kelt el a gombfoci. Én maximum 20.000-et tudtam volna adni érte, ezért is nem néztem rá a licitre később.
Óriási tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy csak a buta kis köreid gyűjtenek régi játékokat. Mások is vannak, nagy gyűjteményekkel, melyek nem csak gombfociból állnak, de az is van a gyűjteményben.
Ezt utálom legjobban az egészben, az írígységet. Pont ezért nem fedem fel magam a liciteknél, ezért nem járok el a hülye börzédre. Ismerek olyasvalakit, aki jár, járt oda, és azt mondja, ott mindenki csak a maga szarjait dédelgeti, csak azt hozza el, amire végképp nem tart igényt, és ugyanakkor szeretne vele nagyot szakítani.
Tudod mit? Nem teszek több licitet a spanyoldra sem. Vigye aki csak akarja.
Mi a gondod? Nem vettem részt a licit végjátékában, az általam rászánni szándékozott pénzmennyiséget átlépték.
De, mi lenne, ha nyertem volna? Tán még keresztre is feszítenétek? Csak a bennfentesek nyerhetnek, a többieknek coki?
Köszönöm, nem kérem sem a magyart, sem az NSZK-t. Tömegcikk, rengeteg forog belőle a piacon, nekem is van belőle. A spanyolért harcolnék, ésszerű határig, de messze még a lejárat. Ha nyernék, úgyis megismersz. Szívesen nyernék, de nem minden áron.
Megmondanád nekem miért kellene bárkinek is felvállalnia magát? Mi van akkor, ha az illető nem szeretné, ha bárki tudná, ő az, aki megvett bármit is egy aukción.
Én 9 másodpercnél jártam ugyanígy, (épp pár perce írtam egy fórumtársnak is), de mire frissített az oldal, az már nem ment el. Persze mostmár mindegy, mert így is elég volt, de az lett volna a tuti...
A logikáddal egyet tudok érteni, de nem állítja be előre, mert akkor nem jelenne meg sokszor a neve és a licitje. Az mindig a külön-külön beírt összegeket jelzi.
..pont itt gondoltam arra, hogy felverik a saját árukat..gondolom be van állítva valami automatikus emelés, no nem csak neki, hanem annak is, aki meg akarja valójában venni..pár száz forintonként emelget, amíg el nem éri a vetélytársnál a beállított küszöböt, ott aztán megáll és vár..
Én egyébként ezt a póréhagymát (vagy snidlinget, vagy hogy nevezi magát...) nem értem. Mi a lótúrónak licitálgat 5percenként, amikor elég lenne neki a végén is. Eddig mindig "megszívta" a többiekkel. De csak gyötrődik, viszi fel és fel az árat a hülye SAJÁT MAGÁNAK :-)
És megint igen, mert az érték az tényleg mindenkinek relatív. Viszont biztosan van (mindennek) egy pioaci értéke. Amit én jelen esetben nem tudok, úgyhogy nem is nyilatkozom ez ügyben, ezt rátok hagyom...